-
Εντάξει ο Ντιέγκο απλά λέει τις γνωστές αστειότητες της αριστεράς.
Εν τω μεταξύ τα λεφτά που θέλει 3-4-5000 καθαρά, δεν παίζουν ούτε στις χώρες του πυρήνα, όπου το κόστος διαβίωσης είναι πολύ μεγαλύτερο από εμάς.
Ασε που εκεί για να νοικιάσεις πρέπει να αποδείξεις ότι το ενοίκιο δεν περνάει το 30 % του εισοδήματος σου.
Τώρα κάποιοι θέλουν να δουλεύουν σε δουλειές που τα ταξίδια και το 24/7 είναι μέρος της δουλειάς, αλλά αυτοί δεν τα θέλουν, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.
Στους νέους που γνωρίζω, παιδιά φίλων, οι μισθοί στο ξεκίνημα μιλάμε για τα 22-23 είναι στο βασικό και κάτι παραπάνω, κοντά στα 30 αρκετά πάνω από 1200 και τα 1500 εύκολα.
Μιλάμε για 14 μήνες και μικτά πάνω από 30000 τον χρόνο. Συχνά έχουν και ασφάλιση ιδιωτική.
Προφανώς θα υπάρχουν και άτομα με περισσότερα και με λιγότερα.
Τώρα για το αν για να κάνουν παιδιά θέλουν να έχουν 4-5000 τον μήνα είσόδημα, είναι γελοίο να το λέει κάποιος, ή είναι η κλασσική αριστερίλα για τον
-
Δεν πειράζει παιδιά, ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας και όσο του κόβει! Γαλερίτσα/γραβατούλα από αύριο Δευτερούλα μη γίνουμε Σοβιετία και βγούμε από την ΕΕ μόνο! "Ναι αλλά ο Στάλιν κτλ".
Εν τω μεταξύ αν πήγαινε τόσο τρένο η οικονομία όσο πιστεύουν οι δεξιοί (ή όπως τους τα λένε τέλος πάντων τα πετσωμένα), δε θα ήταν η κοινωνία στη χειρότερη φάση διάλυσης που την έχω προλάβει εγώ στα 34. Μιλάμε για θλιβερές καταστάσεις έξω και συζητάμε για το πόσο καλά πάνε όλα, δουλειές, λεφτά, εργασιακή ανέλιξη (λολ) κτλ.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γαλερίτσα/γραβατούλα από αύριο Δευτερούλα
Κόψαμε την γραβάτα εδώ και πάνω από 10 χρόνια! Εσύ αλήθεια αύριο δεν εργάζεσαι? είναι αργία για τους αριστερούς βιομήχανους?
-
Εγώ Φάνη μου δεν περηφανεύομαι για τις ώρες που δουλεύω και δε θεωρώ καλό να γράφει το κοντέρ πολύ. Ούτε θελω "πατ πατ" στην πλάτη από το αφεντικό. Η δουλειά είναι κάτι που μας αποσπά και μας απομακρύνει από την πραγματική ζωή, την οικογένεια, τους φίλους, τις σχέσεις. Οπότε όπως το βλέπω, όσο το δυνατον πιο γρήγορα και ανώδυνα να περνάει για να ζήσουμε. Μακάρι κάποια στιγμή να μειωθεί και επίσημα ο χρόνος εργασία από το 8ωρο (καλά γελάμε, δεν υπάρχει 8ωρο) και να απελευθερωθούμε από αυτά.
-
Εγώ Φάνη μου δεν περηφανεύομαι για τις ώρες που δουλεύω και δε θεωρώ καλό να γράφει το κοντέρ πολύ. Ούτε θελω "πατ πατ" στην πλάτη. Η δουλειά είναι κάτι που μας αποσπά και μας απομακρύνει από την πραγματική ζωή, την οικογένεια, τους φίλους, τις σχέσεις. Οπότε όπως το βλέπω, όσο το δυνατον πιο γρήγορα και ανώδυνα να περνάει.
Άρα είτε εισαι ολιγαρκής, είτε έχεις περιουσία - και στα 2 μπράβο σου! Γιατί αλλιώς δεν βγαίνει, εκτός εαν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Εγώ ούτε περιουσία έχω, ούτε ολιγαρκής ειμαι, οπότε ψάχνω τρόπο να μεγιστοποιήσω τις αποδοχές μου, νόμιμα. Θα μπορούσα να αρκεστώ στα μισά από όσα έχω και να εργάζομαι επίσης το μισό, θέμα επιλογών είναι - ευτυχώς στον καπιταλισμό υπάρχουν.
Ιδανικά θα ήθελα και εγώ κομμουνισμό με έναν σωστό Βασιλιά (ή ΓΓ, όπως θες ονόμασέ τον), αλλά δεν το έχω δει πουθενά στην πράξη.
-
Ολιγαρκής είμαι πέρα από το αμάξι που πήρα και μάζευα λεφτά πάρα πολύ καιρό. Στο μόνο τομέα που δεν κάνω εκπτώσεις είναι στο φαγητό. Ούτε μπουκάλια ανοίγω στον Αργυρό, ούτε στα "καλά μαγαζιά" πηγαίνω, ούτε ακριβά ρούχα με ενδιαφέρουν, ούτε χλίδα σε ταξίδια, ούτε ποζεριές στα σόσιαλ, ούτε οι "καλοί κύκλοι" με το αντίστοιχο lifestyle ούτε τίποτα από αυτά. Όταν βγαίνω έξω άντε να φάω κάνα σουβλάκι και να πιω μια μπύρα με ελάχιστο κόστος. Έχω γνωστούς πάντως που με 1200 ευρώ θέλουν να ζήσουν τη "ζωή της μεγαλούπολης" ξοδεύοντας σε μαγαζιά για να φάνε κάτι χιπστεριές πανάκριβες και αστείες και καταλήγει να τους στέλνει ταπεράκια από την επαρχία η μαμά για να βγεί ο μήνας.
Ποιον κομμουνισμό δυστυχώς, εδώ ούτε νερωμένη σοσιαλδημοκρατία καλά καλά δε θα υπάρχει στο μέλλον στη Δύση. Ρισκάρω πρόβλεψη οτι μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια θα πάμε φουλ για δυστοπία με φτώχεια, διάλυση δημόσιας υγείας και παιδείας, περιορισμούς για τις μετακινήσεις λόγω C02, ατομικό ανθρακικό "αποτύπωμα", πανάκριβες πλέον διάφορες τροφές πχ. κρέας που δεν είναι εργαστηρίου κτλ. Εννοείται και παρακολούθηση των social για το "καλό μας" μην ενταθεί η "τρομοκρατία" και όλα τα σχετικά.
-
Ρισκάρω πρόβλεψη οτι μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια θα πάμε φουλ για δυστοπία με φτώχεια, διάλυση δημόσιας υγείας και παιδείας, περιορισμούς για τις μετακινήσεις λόγω C02, ατομικό ανθρακικό "αποτύπωμα", πανάκριβες πλέον διάφορες τροφές πχ. κρέας που δεν είναι εργαστηρίου κτλ. Εννοείται και παρακολούθηση των social για το "καλό μας" μην ενταθεί η "τρομοκρατία" και όλα τα σχετικά.
Αυτά ειναι τα μόνα σίγουρα. Δεν ξέρω εαν θα είναι σε 10 χρόνια ή σε 15 (ή σε 5) αλλά προς τα εκεί πάμε. Και το πείραμα κόβιντ (μετά το 9/11) για αυτό έγινε. Και όλα τα αντίστοιχα πειράματα έχουν στεφθεί με επιτυχία, οπότε η εποχή που περιγράφεις δεν θα αργήσει να έρθει.
-
Όπως το βλέπω,η μόνη περίπτωση να σταθεί λίγο η κοινωνία με αυτα που έρχονται και να μην πάμε σε ολική κατάρρευση (και λόγω αυτοματοποίησης και χαμένων θέσεων εργασίας που θα φέρει), είναι να περάσουμε κάποια στιγμή στο UBI. Ας μας πουν οι σοσιαλιστές βέβαια που είναι πιο κοντά στα δικά τους λημέρια. Εγώ έχω διαβάσει λίγα πράγματα για αυτά.
Ένα άρθρο που θυμάμαι:
-
Από βιβλίο 6ης Δημοτικού:
"Ο καπιταλισμός είναι ένα οικονομικό σύστημα που βασίζεται στη λειτουργία της αγοράς χωρίς την παρέμβαση του κράτους. Δηλαδή καθένας μπορεί να πλουτίσει όσο θέλει (βασικά όσο μπορεί), αλλά και καθένας μπορεί να φτωχύνει εξίσου πολύ."
Εννοείται ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε καπιταλισμό. Έχουμε κρατικίστικο σοσιαλισμό. Η τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης.
Οπότε σίγουρα δεν μπορεί ο καθένας να πλουτίσει όσο μπορεί. Όπως αποδείχθηκε όμως, μπορεί να φτωχύνει και μάλιστα ΠΟΛΥ. Γιατί πτώχευσε το κράτος και μας φτώχυνε όλους!Και μετά από τόσα και τόσα παθήματα και μαθήματα, πρόσφατα μάλιστα, βγαίνουν οι αριστεροί και λένε ότι το πρόβλημα της χώρας είναι πως δεν είναι αρκετά αριστερή και πρέπει να πάμε πιο αριστερά!
Η περίπτωση της Ελλάδας φαντάζομαι θα εξεταστεί στο μέλλον από τους ειδικούς, ως παράδειγμα ανεπίδεκτων μαθήσεως. Όπως έγινε και με τη χρεοκοπία, που έφτασε η χάρη μας υποθέτω και στο τελευταίο πανεπιστήμιο της υφηλίου ως παράδειγμα προς αποφυγήν...
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
σίγουρα καλύτερα από τα γκουλάς
Το γκούλας είναι Ουγγρική σούπα πάντως και είναι πολύ νόστιμη.
-
Αποκλείεται να γραφει τέτοιο πράγμα βιβλίο της 6ης δημοτικού. Όλη η πρόταση έχει πολλά λάθη.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αποκλείεται να γραφει τέτοιο πράγμα βιβλίο της 6ης δημοτικού. Όλη η πρόταση έχει πολλά λάθη.
Βιβλίο ιστορίας ΣΤ' Δημοτικού. Στο κεφάλαιο των γεωγραφικών ανακαλύψεων, εξηγεί πως γεννήθηκε ο καπιταλισμός στην Ευρώπη. Με την μεγάλη επέκταση του εμπορίου, όταν οι Ευρωπαίοι εξερευνητές ανακάλυψαν τις νέες χώρες το 15ο και 16ο αιώνα και έφτιαξαν αποικίες.
Μήπως να ξαναπάτε στο Δημοτικό οι αριστεροί? Εκτός αν πιστεύετε ότι την έχετε περάσει και σας αξίζει για Γυμνάσιο...
-
Αλήθεια τώρα γράφει τέτοιο πράγμα σε βιβλίο του σχολείου;;;
Το βγάζεις φωτογραφία αν σου είναι εύκολο;
-
Αλήθεια τώρα γράφει τέτοιο πράγμα σε βιβλίο του σχολείου;;;
Το βγάζεις φωτογραφία αν σου είναι εύκολο;
Να πας να το αγοράσεις και να το διαβάσεις, μπας και μάθεις και τίποτα...
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το γκούλας είναι Ουγγρική σούπα πάντως και είναι πολύ νόστιμη.
Εχεις δίκιο...από τη σύγχηση εμπερδεύθην! Γκούλαγκ το σωστό.
-
Μα έχει λάθη αυτή η διατύπωση. Μήπως αναφέρεται στον ορό κλασικός φιλελευθερισμός;
Ο καπιταλισμός έχει πολλές εκδοχές.
Επίσης συντακτικά, υπάρχουν λάθη στον τρόπο γραφής.
-
Μα έχει λάθη αυτή η διατύπωση. Μήπως αναφέρεται στον ορό κλασικός φιλελευθερισμός;
Σιγά μη αναφέρει και τον Πούτιν και τον Κασσελάκη. Βιβλίο για παιδάκια είναι, με απλά λόγια τα λέει.
-
Το βρήκα το βιβλίο, τι σελίδα είναι;
-
Ρε τον προπαγανδιστή......
Το βρήκα!Σελίδα 18.
Αναφέρει πάνω στον πίνακα με το "Γλωσσάρι" πως :
Καπιταλισμός ή Κεφαλαιοκρατία: Πρόκειται για ένα οικονομικό σύστημα που βασίζεται στην ανεμπόδιστη λειτουργία της αγοράς, χωρίς την παρέμβαση του κράτους.
Τίποτα άλλο. Το οποίο είναι και ως ένα σημείο λανθασμένο.
ΟΛΑ τα άλλα, δηλαδή τα "Δηλαδή καθένας μπορεί να πλουτίσει όσο θέλει (βασικά όσο μπορεί), αλλά και καθένας μπορεί να φτωχύνει εξίσου πολύ" είναι του @andya3
Αλλά αυτός είσαι!!!!
-
Εντωμεταξυ @andya3 διάβασε τι γράφει λίγο πιο κάτω για τον Μοντεσκιέ με τον όρο : Πολιτική αρετή!
Τελικά τα μαθαίνουν επιγραμματικά από την ΣΤ δημοτικού!!!! Και όχι από το Γυμνάσιο οπως υποστήριζα!
Αυτά σου έλεγα και μου έλεγες πως αν τα πω αυτά σε εργάτες της κεντρικής Ευρώπης θα με κοιτούν σαν χάνοι. Είναι γνώσεις δημοτικού!
Για πες μας.....τι λέει;;;;; Δεν θα μας πεις;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2