-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε φαντάζομαι σε self service πλυντήριο αυτοκινήτων να προσπαθείς να βάλεις στο μηχάνημα την κάρτα στην είσοδο του κέρματος...
Ή να βάζεις την κάρτα στο στόμα του διαχειριστή της πολυκατοικίας για πληρωμή κοινοχρήστων...
Εκεί που πάω εγώ, έχει και αυτόματο πλύσιμο με αναγνώστη κάρτας, απλά στην ακουμπάς (...την κάρτα!) και διαλέγεις το ποσό. Τα κοινόχρηστα με κατάθεση στον λογαριασμό.
Μετρητά πλέον δίνω μόνο σε φιλοδώρημα για delivery (εαν δεν το έχω βάλει στην κάρτα) και όπου είναι τα γνωστά μαύρα της Ελλάδας.
-
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Προσωπικά αν μπορούσα δε θα είχα κάρτα καν, μετρητά παντού. Πολύ μεγαλύτερη ελευθερία έτσι και κανένας περιορισμός.
Όπου μπορώ εννοείται το εφαρμόζω, δε θέλω ελέγχους από κανέναν στο που και πως ξοδεύω τα λεφτά μου.
Και εγώ. Οι λόγοι πάρα πολλοί.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σε φαντάζομαι σε self service πλυντήριο αυτοκινήτων να προσπαθείς να βάλεις στο μηχάνημα την κάρτα στην είσοδο του κέρματος...
Ή να βάζεις την κάρτα στο στόμα του διαχειριστή της πολυκατοικίας για πληρωμή κοινοχρήστων...
Εκεί που πάω εγώ, έχει και αυτόματο πλύσιμο με αναγνώστη κάρτας, απλά στην ακουμπάς (...την κάρτα!) και διαλέγεις το ποσό. Τα κοινόχρηστα με κατάθεση στον λογαριασμό.
Μετρητά πλέον δίνω μόνο σε φιλοδώρημα για delivery (εαν δεν το έχω βάλει στην κάρτα) και όπου είναι τα γνωστά μαύρα της Ελλάδας.
Σκέφτομαι μπαμπάδες και μαμάδες να δίνουν χαρτζιλίκι στα παιδιά τους, στα ανίψια τους, στα βαπτιστίρια τους, πιστωτικές κάρτες...
Επίσης σκέφτομαι τα Χριστούγεννα όλοι να έχουν από ένα POS στο σπίτι τους για τα κάλαντα των παιδιών (μεγάλων και μικρών).
Όσο σκέφτομαι τόσο ποιο πολύ μου έρχονται στο μυαλό συναλλαγές που χρειάζονται χαρτονόμισμα ή κέρμα...
-
Χαχαχα
Εδώ και χρόνια αγοράζουν προπληρωμενες κάρτες είτε για videogames ειτε ως δώροκαρτα να αγοράσουν οτι θέλουν απο κατάστηματα. Τουλάχιστον 6-8 έτη συμβαίνει αυτό.
Νομίζω μπορείς και ηλεκτρονικά να το κάνεις πανευκολα. Μου είχαν κάνει τέτοιο δώρο ως μεγάλος μπέμπης που είμαι. Πας με έναν κωδικό στο ταμείο και πληρώνεις από το δώρο που σου έδωσαν
Καταιγίδα , έχεις μείνει πίσω στα 2000s
-
Σκέφτομαι μπαμπάδες και μαμάδες να δίνουν χαρτζιλίκι στα παιδιά τους, στα ανίψια τους, στα βαπτιστίρια τους, πιστωτικές κάρτες...
Επίσης σκέφτομαι τα Χριστούγεννα όλοι να έχουν από ένα POS στο σπίτι τους για τα κάλαντα των παιδιών (μεγάλων και μικρών).
Tα κάλαντα είναι 1 φορά τον χρόνο και τίνουν να εκλείψουν, κυρίως λόγω ασφάλειας. Όσο για το χαρτζιλίκι, και αυτό συχνά ειναι μέσω τραπεζικής μεταφοράς και πιο σπάνια πλέον με μετρητά.
-
Όταν καταργηθεί το ρευστό. Μπορείς να αγοράσεις ένα IOU όπου θα είναι συμβατό με πόσα καταστήματα και θα τα μοιράζεις.
Και σήμερα αυτό συμβαίνει με τους υπαλλήλους όπου μαζί με τον μισθό τους παίρνουν κουπόνια αγορών.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χαχαχα
Εδώ και χρόνια αγοράζουν προπληρωμενες κάρτες είτε για videogames ειτε ως δώροκαρτα να αγοράσουν οτι θέλουν απο κατάστηματα. Τουλάχιστον 6-8 έτη συμβαίνει αυτό.
Νομίζω μπορείς και ηλεκτρονικά να το κάνεις πανευκολα. Μου είχαν κάνει τέτοιο δώρο ως μεγάλος μπέμπης που είμαι. Πας με έναν κωδικό στο ταμείο και πληρώνεις από το δώρο που σου έδωσαν
Εγώ έχω μείνει πίσω ή τελικά είναι πολλοί οι λεφτάδες στο Ελλάντα;
Προπληρωμένες κάρτες. Ε ρε φράγκα που υπάρχουν...
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όσο για το χαρτζιλίκι, και αυτό συχνά ειναι μέσω τραπεζικής μεταφοράς και πιο σπάνια πλέον με μετρητά.
Δες παραπάνω απάντηση για να μην επαναλαμβάνομαι...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χαχαχα
Εγώ έχω μείνει πίσω ή τελικά είναι πολλοί οι λεφτάδες στο Ελλάντα;
Προπληρωμένες κάρτες. Ε ρε φράγκα που υπάρχουν...
Δεν βρίσκω συσχέτιση μεταξύ προπληρωμής και με το πόσα λεφτά έχει κάποιος;
Υπάρχουν κάρτες από 5-10 ευρώ μεχρι ξέρω γω 100-200.
Άσε που πλέον οι δωρεές γίνονται ηλεκτρονικά.
-
Προπληρωμένα χαρτζιλίκια. Τραγικό...
-
Το τραγικό αγαπητέ Storm, είναι η αρρωστημένη κρατικίστικη νοοτροπία που εκφράζεται μέσα απ' όλα αυτά. Και δεν εξαιρώ τη ΝΔ με την πολιτική που ακολουθεί πια.
Έρχεται μια κυβέρνηση και κυνηγάει να πάρει τα λεφτά των πολιτών για να τα δώσει όπου τη συμφέρει. Άλλη σε επιδόματα fuell pass και market pass, άλλη σε σχολικά γεύματα.
Αντί να μαζέψουν το κράτος που αμοζυμά και σπαταλά τον πλούτο της χώρας, κυνηγάνε να πάρουν τα λεφτά των άλλων. Τα οποία βέβαια κάποια στιγμή τελειώνουν. Και μετά μένεις μ' ένα πανάκριβο κράτος, χωρίς πόρους και παίρνεις απ' το 3ο το μακρύτερο, όπως έγινε και το '10 με τη χρεοκοπία.
-
Τώρα είμαι βαθειά στεναχωρημένος.
Ο Παύλος πέταξε εκτός κόμματος τον Στέφανο. Όχι τον Στέφανο του Palm Beach αλλά τον Στέφανο της Άρτας...Παρακαλώ να περάσει από την πόρτα εξόδου ο επόμενος.
Ευχαριστώ. -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το τραγικό αγαπητέ Storm, είναι η αρρωστημένη κρατικίστικη νοοτροπία που εκφράζεται μέσα απ' όλα αυτά. Και δεν εξαιρώ τη ΝΔ με την πολιτική που ακολουθεί πια.
Έρχεται μια κυβέρνηση και κυνηγάει να πάρει τα λεφτά των πολιτών για να τα δώσει όπου τη συμφέρει. Άλλη σε επιδόματα fuell pass και market pass, άλλη σε σχολικά γεύματα.
Αντί να μαζέψουν το κράτος που αμοζυμά και σπαταλά τον πλούτο της χώρας, κυνηγάνε να πάρουν τα λεφτά των άλλων. Τα οποία βέβαια κάποια στιγμή τελειώνουν. Και μετά μένεις μ' ένα πανάκριβο κράτος, χωρίς πόρους και παίρνεις απ' το 3ο το μακρύτερο, όπως έγινε και το '10 με τη χρεοκοπία.
Καμία σχέση. Ποια λεφτά των πολιτών;
Αυτός που δεν πληρώνει φόρο ζει εις βάρος όχι του κράτους αλλά του διπλανού του που πληρώνει λεφτά στο κράτος. Διότι, το κράτος για να υπάρχει ώστε να παρέχει το απαραίτητο περιβάλλον εργασίας και ασφάλειας μέσω υποδομών και υπηρεσιών, κάποιος πρέπει να το πληρώσει.Εαν υποθετικά εσύ δεν πληρώνεις τους φόρους σου, ζημειώνεις αυτόν που τους πληρώνει ενώ στην ουσία καρπώνεσαι δωρεάν τα οφέλη των πληρωμών του.
Αυτό είναι ο ορισμός του ζω με τα λεφτά των άλλων. Και όχι το ότι δεν δίνω τα λεφτά μου στο σπάταλο κράτος. Το τελευταίο είναι μια φθηνή δικαιολογία για να δωθεί ηθικό πλεονέκτημα στην πονηριά. Και κατηγορείς μετά τους αριστερούς που στην ουσία λένε πως θέλουν οι πάγιες ανάγκες τους να τους παρέχονται στο κόστος διότι τις πληρώνουν οι ίδιοι ως πολίτες από την τσέπη τους και όχι κάποιοι άλλοι, ή κάποια λεφτοδεντρα.
Δεν πειράζει! Εγω στα λέω και εσύ λες τα δικά σου. Θα έρθει και η εποχή που θα γίνει κατάργηση ρευστού. Και μετά έλεγχος πόθεν έσχες!.... τότε θα πω μπράβο σε όποια κυβέρνηση το πράξει. Όποιου κόμματος και αν είναι. Να μπει ο κάθε κατεργάρης στη θέση του, να πέσουν οι φόροι, και να συμμετέχουν όλοι σε αυτό που ονομάζουμε Ελλάδα.
-
Στο πρώτο εξάμηνο στις οικονομικές σχολές γύρω στην δεύτερη εβδομάδα μαθαίνουν ότι το ρευστό είναι ένα iou του κράτους προς τους πολίτες του μέσω της εγγύησης της κεντρικής Τράπεζας.
Τραγικό δεν είναι.....
-
Η Λαγκάρντ λέει χαρακτηριστικά σε βιντεο για το ψηφιακό €:
There will always be cash (ναι σε πιστέψαμε).
Αν δεν υπήρχε αυτό το αντισυνταγματικό 30% του εισοδήματος με κάρτες ελληνικών κιόλας τραπεζών, πολύ λίγοι θα χρησιμοποιούσαν χρεωστικές, όπως γινόταν παλιά. Μόλις πιάσω το 30%, το μετρητο πάει σύννεφο. Οι πιτσιληδες μαυρίζουν άσπρο χρήμα... -
Ρε όλοι μέσα......ολοι
-
Οξω... Οι χοντρές και τα ντραβελια!
Μέσα πάλι τα μοντέλα:
https://www.protothema.gr/life-style/article/1425940/victorias-secret-ta-trans-kai-plus-size-modela-erixan-tis-poliseis-strofi-xana-sta-sexi-aggelakia/ -
Καλά όταν θα γίνει πλήρη εφαρμογή θα μας/σας θέσουν ένα υψηλό τεκμαρτό στο ύψος που θα θέλουν για να μαζέψουν φόρους, και πλήρωνε μετά εσύ μετρητά.....να νομίζεις ότι είσαι και μάγκας ...σκασιλα τους.
Θα παρακαλάς να γινει ηλεκτρονικό το χρήμα ώστε να έχεις μειώσεις φόρων και να πληρώνεις αυτό που σου αναλογεί και όχι αυτό που φαντάζονται αυτοί.
-
@johnny-0 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν δεν υπήρχε αυτό το αντισυνταγματικό 30% του εισοδήματος με κάρτες ελληνικών κιόλας τραπεζών, πολύ λίγοι θα χρησιμοποιούσαν χρεωστικές, όπως γινόταν παλιά. Μόλις πιάσω το 30%, το μετρητο πάει σύννεφο.
Έκανες καταγγελία στο ΣΤΕ;;;;; Μόνο στα λόγια και στα πληκτρολόγια;
Γιατί είναι αντισυνταγματικο;;; Ποιος το λέει;
-
Μπα εμείς στο πρώτο εξάμηνο πέσαμε σε απεργίες και καταλήψεις, πιο πολύ τάβλι παίζαμε και όλη μέρα πίναμε φραπέδες.
Στο τελευταίο έτος στην πτυχιακή, με θέμα το ενιαίο νόμισμα στην τότε ΕΟΚ, (δεν υπήρχε φυσικά ψηφιακό νόμισμα, ούτε ηλεκτρονικές συναλλαγές, μόνο το ECU), το συμπέρασμα ήταν: Ότι το κοινό νόμισμα στην ΕΟΚ, θα βοηθούσε την κεντρική διοίκηση να ελέγχει τις κυβερνήσεις και τους πολίτες και θα απελευθέρωνε τις πολυεθνικές και τις επιχειρήσεις παγκόσμιας εμβέλειας, στις συναλλαγές τους με άλλα νομίσματα ή μεθόδους.
Γύρνα στο καλοκαίρι του 2015, θα θυμάσαι τα κάπιταλ κοντρόλ, ούτε ατελείωτες ώρες θα "διαπραγματευόταν" ο Αλέξης, ούτε δημοψήφισμα θα γινόταν.
Θα του λέγανε: ναι ή όχι, και σε δευτερόλεπτα, όλα θα άλλαζαν στην ψηφιακή καρτούλα μας, με το πάτημα ενός κουμπιού.
Ας πάψουμε να κοιτάμε το όμορφο δάχτυλο με το ωραίο μανικιούρ, κάπου δείχνει, ας δούμε επιτέλους τι δείχνει.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2