-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αναγωγή λέγεται στην στατιστική.
Άλλο πράγμα είναι η αναγωγη, καμία σχέση με αυτό πολύ λέτε για 60%.
Άστο. Μην ασχολεισα
Άχαχαχα!! Επίσης θα κάνω ότι θέλω δεν θα μου πεις εσυ εάν θα ασχοληθώ ή όχι. Ψάξε καμία έρευνα από τις βλακείες που ανεβάζεις τώρα……ο
Σε αυτό αναφέρομαι.
Η τελευταία αναφορά μου σε έρευνα/ μελέτη ήταν η δημοσίευση του lse για τη λεγόμενη πολιτική μείωσης των φόρων σε πλουσίους -
@diego1960 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Προς το παρόν πάντως, ο "ασφαλής δρόμος" εντός ΕΕ και ΝΑΤΟ, έχει φέρει φτωχοποίηση της πλειοψηφίας, ράντζα σε διαδρόμους νοσοκομείων, ανθρώπους να πεθαίνουν σε καρότσες, σχολεία που πέφτουν τα ταβάνια ή δεν έχουν θέρμανση, διαλυμένα ΜΜΜ, πετσωμένα προπαγανδιστικά ΜΜΕ, ιδιωτικοποιήσεις, ξεχαρβάλωμα εργασιακών, μισθούς πείνας, ανεργία, υπογεννητικότητα, ελλειπή πυροσβεστική, δρόμους-ναρκοπέδια, συντάξεις-χαρτζηλίκι, απευθείας αναθέσεις, διαφθορά ακραία και ορμπανοποίηση της χώρας.
Θα χρειαζόταν τιτάνια προσπάθεια της αριστεράς να παρουσιάσει τέτοιο χάλι, τέτοια εικόνα διάλυσης. Αν όμως γίνονται όλα αυτά με ευρώ, κάποιοι συνάνθρωποί μας είναι ικανοί να βγαίνουν και να πανηγυρίζουν. Όπως έκαναν κάτι παππούδες θλιβεροί για τη ΝΔ, και οι 3-4 της φώτο που είδα είχαν μαζί 5 δόντια και αυτά σάπια.Βρε ασε τι έχει φέρει ο δρόμος της δύσης και του νατο. Είναι κακός, τρισκαταρατος λεμε... Και η ψωροκωσταινα που πολεμούσε επι 30 χρόνια τον 20ο αιώνα και έπαθε αναλογικά από τις μεγαλύτερες καταστροφές στον β παγκόσμιο, είναι ακομη στις 40 πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Ο δικό σου δρόμος που θα την φερει πχ στις 30 η στις 20 ποιος ειναι; Θα μας δώσεις κανένα link να διαβάσουμε ποτε; Φαντάζομαι απλά προσπαθείς να τρολλαρεις.
Αμα είναι ετσι, να αρχίσω κι εγώ να γράφω ότι έχω το απόλυτο μυστικό, τον απόλυτο δρόμο της ευμάρειας και πόσο ηλιθιοι είναι οι συμπολίτες μου που δεν το βλέπουν. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μέχρι τούδε, ο λαός αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να δουλεύει σε "γαλερες" Pfizer
Όχι, ο λαός που δουλεύει σε τέτοιες γαλέρες δεν αποφάσισε κάτι τέτοιο (δεν μιλάω για τίποτα διευθυντάδες φυσικά). Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του Μητσοτάκη είναι Ε.Ε. και συνταξιούχοι. Η Pfizer συγκεκριμένα εδώ έχει turnover προσωπικού 100%. Όσους προσλαμβάνει, άλλοι τόσοι φεύγουν. Για τέτοια πετυχεσιά μιλάμε!!!
-
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μέχρι τούδε, ο λαός αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να δουλεύει σε "γαλερες" Pfizer
Όχι, ο λαός που δουλεύει σε τέτοιες γαλέρες δεν αποφάσισε κάτι τέτοιο (δεν μιλάω για τίποτα διευθυντάδες φυσικά). Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του Μητσοτάκη είναι Ε.Ε. και συνταξιούχοι. Η Pfizer συγκεκριμένα εδώ έχει turnover προσωπικού 100%. Όσους προσλαμβάνει, άλλοι τόσοι φεύγουν. Για τέτοια πετυχεσιά μιλάμε!!!
Turnover 100% σημαίνει οτι το μαγαζί είναι της πλάκας και είναι για φευγιό και κλείσιμο. Μπορεί να είναι κι έτσι, δεν ξέρω. Turnover σημαίνει όμως κιόλας ότι πάω κάπου καλύτερα. Χωρίς δουλειές, το "κάπου καλυτερα" απλά δεν υφίσταται.
Όσο για τον ίδ τομέα, 28.5% η νδ, 23.5% ο σύριζα. Εννοείται ότι οι ιδ υπάλληλοι είναι πολύ περισσότεροι αριθμητικά από τους εε. -
Όχι, turnover σημαίνει επίσης ότι δεν αντέχεις άλλο, ή ότι σε διώχνουν πριν καν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό σου (πολύ μεγάλο ποσοστό το τελευταίο). Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βρήκες κάπου αλλού καλύτερα. Δες απλά κάθε μήνα πόσες αγγελίες βγάζει στο linkedin για τις ίδιες θέσεις.
Το ότι στους ΙΥ ήταν τόσο κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ (ενώ γενικά ήταν 23 μονάδες πίσω), τα λέει όλα!
-
Όχι, turnover σημαίνει επίσης ότι δεν αντέχεις άλλο, ή ότι σε διώχνουν πριν καν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό σου (πολύ μεγάλο ποσοστό το τελευταίο). Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βρήκες κάπου αλλού καλύτερα. Δες απλά κάθε μήνα πόσες αγγελίες βγάζει στο linkedin για τις ίδιες θέσεις.
Το ότι στους ΙΥ ήταν τόσο κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ (ενώ γενικά ήταν 23 μονάδες πίσω), τα λέει όλα!
Στην εταιρία που είμαι προσπαθούν να κρατάνε τα νέα παιδιά με νύχια και δόντια. Το να εκπαιδεύσεις κάποιον και να σου φύγει (για,αλλος λογους πλην καλυτερου μισθου που η εταιρια δεν μπορει να δωσει) θεωρείται μεγάλη μουτζούρα για τον manager, αν δε αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό, προκύπτει θέμα με τον manager.
Αυτό που περιγράφεις σημαίνει οτι απλά το εν λόγω μαγαζί είναι εικονικό, άνοιξε για 2-3 χρόνια και πάει για κλείσιμο. Προφανώς δεν είναι παντού έτσι.
Όσο για το άλλο, τι λεει; Σου δίνω ποσοστα των πρώτων εκλογών επί πάνω από 1,7 εκ κόσμου. Που πάλι ήταν πρώτη η νδ. Τόση μαυρίλα και "διαλυση των εργασιακων" που ηταν; Το ότι οι εε και οι συνταξιούχοι ψηφίζουν για τους δικούς τους λόγους νδ δεν σημαίνει ότι η πρωτιά της νδ με 5+ στους ιδ υπαλλήλους δεν λέει τίποτα και είναι και ανάξια λόγου... Εδώ πήρε το ΚΚΕ 1% παραπάνω πανελλαδικά και το ρίξανε στα τσάμικα και τα γλέντια... -
Η δική σου εταιρεία μάλλον είναι σοβαρότερη. Ή απλά η Pfizer είναι τοξική εταιρεία (τουλάχιστον εδώ) και απλά μόστρα του Μπουρλά και του Μητσοτάκη για δήθεν επενδύσεις.
Για το άλλο, παντού 1η είναι η ΝΔ. Το γεγονός όμως ότι στους ΙΥ είναι μόνο 5% πάνω, ενώ γενικά είναι 23%, εσένα τι σου λέει; Που έχει μεγαλύτερη πέραση δηλαδή;
-
Βρε ασε τι έχει φέρει ο δρόμος της δύσης και του νατο. Είναι κακός, τρισκαταρατος λεμε... Και η ψωροκωσταινα που πολεμούσε επι 30 χρόνια τον 20ο αιώνα και έπαθε αναλογικά από τις μεγαλύτερες καταστροφές στον β παγκόσμιο, είναι ακομη στις 40 πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Ο δικό σου δρόμος που θα την φερει πχ στις 30 η στις 20 ποιος ειναι; Θα μας δώσεις κανένα link να διαβάσουμε ποτε; Φαντάζομαι απλά προσπαθείς να τρολλαρεις.
Αμα είναι ετσι, να αρχίσω κι εγώ να γράφω ότι έχω το απόλυτο μυστικό, τον απόλυτο δρόμο της ευμάρειας και πόσο ηλιθιοι είναι οι συμπολίτες μου που δεν το βλέπουν.Μα το'χουν δηλώσει σε παλαιότερα posts πως θέλουν τη ρήξη και ανατροπή.Aυτή που είχες ποστάρει πρώτος εσύ fiverg και την έχω επανακοινοποιήσει κι εγώ 4-5 φορές κι έχει τη σιωπηλή τους αποδοχή:
Τώρα, όσον αφορά το ότι το 60% δεν ήθελε Κυριάκο και ΝΔ,αλλά άλλη διακυβέρνηση,αν το πάμε έτσι εκτός από το 1974 που πήρε >50% ο ΚΚΙ,τότε όλοι οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί -ακόμη κι ο αξιομνημόνευτος και σωτήρας ΑΓΠ- μας "κατσικώθηκαν" τα τελευταία 40-45 χρόνια χωρίς να τους θέλει η πλειοψηφία.Δε βλέπω όμως την ίδια ευαισθησία για τις παλαιότερες μειοψηφικές κυβερνήσεις...
-
Η δική σου εταιρεία μάλλον είναι σοβαρότερη. Ή απλά η Pfizer είναι τοξική εταιρεία (τουλάχιστον εδώ) και απλά μόστρα του Μπουρλά και του Μητσοτάκη για δήθεν επενδύσεις.
ΓΙα το άλλο, παντού 1η είναι η ΝΔ. Το γεγονός όμως ότι στους ΙΥ είναι μόνο 5% πάνω, ενώ γενικά είναι 23%, εσένα τι σου λέει; Που έχει μεγαλύτερη πέραση δηλαδή;
Όπως σου είπα, πέραση σε εε και συνταξιούχους μπορεί να εχει μεγαλύτερη. Εσύ έγραψες ότι την ψηφίζουν κυρίως αυτοί. Σε 1.7 εκ ιδ υπαλλήλων πάλι οι πιο πολλοί την ψηφίζουν. Δλδ αν υπάρχει μια ομάδα 10 νοματαιων που οι 7 ψηφίζουν νδ και 1.7 εκ που ψηφίζουν κατά 30% νδ, είναι λογικό να λες ότι την νδ την ψηφίζει κυρίως η ομάδα των 10 αυτών νοματαιων; Να ψάξω να βρω και δυ; Κι αυτοί νδ ψήφισαν...
-
Ε δεν είναι έτσι. ΕΕ και συνταξιούχοι είναι τουλάχιστον το ίδιο μεγάλη ομάδα. Αλλά το θέμα παραμένει άλλο. Η ΝΔ έχει πολύ μικρότερη απήχηση στους ΙΥ, σε σχέση με άλλες ομάδες.
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βρε ασε τι έχει φέρει ο δρόμος της δύσης και του νατο. Είναι κακός, τρισκαταρατος λεμε... Και η ψωροκωσταινα που πολεμούσε επι 30 χρόνια τον 20ο αιώνα και έπαθε αναλογικά από τις μεγαλύτερες καταστροφές στον β παγκόσμιο, είναι ακομη στις 40 πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Ο δικό σου δρόμος που θα την φερει πχ στις 30 η στις 20 ποιος ειναι; Θα μας δώσεις κανένα link να διαβάσουμε ποτε; Φαντάζομαι απλά προσπαθείς να τρολλαρεις.
Αμα είναι ετσι, να αρχίσω κι εγώ να γράφω ότι έχω το απόλυτο μυστικό, τον απόλυτο δρόμο της ευμάρειας και πόσο ηλιθιοι είναι οι συμπολίτες μου που δεν το βλέπουν.Μα το'χουν δηλώσει σε παλαιότερα posts πως θέλουν τη ρήξη και ανατροπή.Aυτή που είχες ποστάρει πρώτος εσύ fiverg και την έχω επανακοινοποιήσει κι εγώ 4-5 φορές κι έχει τη σιωπηλή τους αποδοχή:
Τώρα, όσον αφορά το ότι το 60% δεν ήθελε Κυριάκο και ΝΔ,αλλά άλλη διακυβέρνηση,αν το πάμε έτσι εκτός από το 1974 που πήρε >50% ο ΚΚΙ,τότε όλοι οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί -ακόμη κι ο αξιομνημόνευτος και σωτήρας ΑΓΠ- μας "κατσικώθηκαν" τα τελευταία 40-45 χρόνια χωρίς να τους θέλει η πλειοψηφία.Δε βλέπω όμως την ίδια ευαισθησία για τις παλαιότερες μειοψηφικές κυβερνήσεις...
Γιατρέ το παραπανω κείμενο συν τα άλλα 4-5 του TEOTWAYKI στο ίδιο site ηταν για να αποδόμησει φαιδρους αριστεριστες που προσπαθούσαν να το παίξουν έξυπνοι (οπως καινκαποιοι εδω μεσα) ταζοντας λαγούς με πετραχηλια οικτιροντας τους "προσκυνημενους".
Αριστερός είναι ο άνθρωπος εκεί και το χει πει. Δεν ειχε θέμα με όσους υπόσχονταν ισότητα (στην φτώχεια), προσπάθεια για ψιλοαξιοπρεπη παιδεία και υγεία και πρόνοια. Με μάπες τύπου Καζακη και "με την δραχμή αμέσως καλυτερα" και συριζαιους με "αυταπατες" είχε θέμα... -
ισότητα (στην φτώχεια)
Ε ΟΚ, αν προτιμάει κάποιος ανισότητα στην φτώχεια (999 φτωχοί κι ένας πλούσιος), ψηφίζει Δεξιά.
-
Η ΝΔ παίζει με ΔΥ και συνταξιούχους.
Οι ΕΕ θα τη φανε ... όσους πετύχουν. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις Στουρνάρα που με πλάγιο τρόπο τους λέει κλέφτες, και οι συνεχείς αναφορές στα κανάλια για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής (ευφημισμός της φορολαιλαπας), οτι τοσοι πολίτες δεν πληρώνουν φόρους (το οποίο είναι και ψευδεστατο, καθως πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και ένα σκασμό έμμεσους φόρους) κλπ.
Τα πλεονάσματα θα πρεπει να βγουν και όσο πέφτει ο πληθωρισμός και τα έσοδα, θα αρχίσουν να βάρανε στο ψαχνό.
Άλλο μεγάλο θέμα θα είναι τα μειωμένα έσοδα από τον τουρισμό (ανέβηκαν τα πάντα), η Τουρκία δίπλα με την ξςφτιλισμενη λίρα θα κάνει νέο all time record (έκανε πέρσι 46δις).Όσον αφορά τους εργαζόμενους, κάπου πέτυχα ένα εργατολογο που έλεγε ότι η μέση διάρκεια παραμονής εργαζόμενου σε μια θέση εργασίας είναι 3 χρόνια. Οι εργαζόμενοι είναι δυσεύρετοι, και το εκμεταλλεύονται...
-
Αυτό το η ΝΔ θα πειράξει τους ΕΕ. Κρατήστε το. Για να το ξανασυζητήσουμε στο μέλλον.
Γράφονται πολλά, ακούγονται πολλά. Αν και όταν εφαρμοστούν θα δούμε τι θα αποδόσουν.
Κάποια στιγμή καλό θα είναι να κλείσει και το θέμα με τη φοροδιαφυγή. Που είναι το διαχρονικό παραμύθι όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων για τόσες δεκαετίες. Που θα την πιάσουν και θα σώσουν τη χώρα.
Γενικά, να κλείνουν οι κύκλοι των ψευδαισθήσεων. Έκλεισε της αριστεράς, να κλείσουν και τα υπόλοιπα σιγά σιγά να πάμε παρακάτω.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αν και όταν εφαρμοστούν θα δούμε τι θα αποδόσουν.
Τα έσοδα από φόρους είναι 55-60 δις/έτος και άλλα τόσα υπολογίζουν τα μαύρα. Αν πιάσουν από το μαύρα τα 15-20 δις τότε θα έχουν περιθώριο να μειώσουν τους φόρους κατά 20 δις/ετος Δηλαδή απίστευτη μείωση των διαφόρων φόρων. Εάν οντως το έκαναν αυτό μετά από τόσα χρόνια μνημονίων θα βγαίνουν για τα επόμενα 20 έτη.
Η υπόθεση σταδιακά θα χτιστεί στο ότι ο εχθρός της ανάπτυξης είναι ο φοροφυγας.
Θεωρώ πως η ε.ε θα πιέσει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.
-
Ο κύκλος γύρε θα γίνει. Και με τη φοροδιαφυγή. Και με την ακροδεξιά.
Όταν θα τελειώσουν τα παραμύθια όμως. Θα έρθει η ώρα της αλήθειας. Ότι έχουμε ισχνή ιδιωτική οικονομία και ένα πανάκριβο κράτος.
Λυπάμαι από τώρα την κυβέρνηση που θα της κάτσει το λαχείο. Γιατί τα λεφτά που χρωστάμε θα πρέπει να δοθούν πίσω. Και οι δικαιολογίες θα έχουν τελειώσει.
-
Σου έβαλα πηγές για το δημόσιο. Τις διάβασες; Έχει ενδιαφέροντα στοιχεία
-
Γράψε τα συμπεράσματα. Μου φτάνει.
-
Χαχαχα αμάν ρε συ.
Βαριέμαι τώρα.
Άσχετο, αλλά βγήκε AI που διαβάζει τα επιστημονικά papers και απαντάει σε ερωτήσεις στην βάση αυτών. Μιλάμε για ένα απίστευτο εργαλείο.
Δηλαδή, για το θέμα που ψάχνεις επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση θα έχεις όλα τα δεδομένα άμεσα και αποτελεσματικά.
Ως τώρα διάβαζες τα papers για να βρεις μια απάντηση και επειδή δεν είχες κάποια σχετική γνώση για τα θέματα που αναφέρει έπρεπε να ψάξεις και για αυτά σε άλλα papers.
Για μια απάντηση δέκα σειρών σε μια υποθετική ερώτηση έπρεπε να αφιερώσεις χρόνο να διαβάζεις και να ψάχνεις πόσες σελίδες και πηγές σε διάφορα papers ή να κάνεις συνδιασμό αυτών.Βέβαια αυτό εξασκεί τον εγκέφαλο και το μάτι σου, και νομίζουν οι υπόλοιποι που δεν ασχολούνται ότι κάνεις επίδειξη αλλά όντως μαθαίνεις να διαβάζεις τις παραγράφους πάρα πολύ γρήγορα και να εντοπίζεις στα γραφόμενα αυτά που σε ενδιαφέρουν για την απάντηση σου.
Τώρα θα στα κάνει όλα αυτά σε ένα δευτερόλεπτο το ΑΙ. Δεν ξέρω για εσάς αλλα πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί. Είναι μια καινούργια εποχή στην γνώση. Ως τώρα η γνώση υπήρχε αλλά έπρεπε να αρχειοθετηθει και να διαβαστεί για να εξαχθεί το συμπέρασμα. Τώρα προσφέρετε το συμπέρασμα άμεσα στην βάση εξέτασης όλης της διαθέσιμης γνώσης και με παράθεση την πηγή και τα δεδομένα. Απίστευτο!
-
Χαχαχα αμάν ρε συ.
Βαριέμαι τώρα.
Άσχετο, αλλά βγήκε AI που διαβάζει τα επιστημονικά papers και απαντάει σε ερωτήσεις στην βάση αυτών. Μιλάμε για ένα απίστευτο εργαλείο.
Δηλαδή, για το θέμα που ψάχνεις επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση θα έχεις όλα τα δεδομένα άμεσα και αποτελεσματικά.
Ως τώρα διάβαζες τα papers για να βρεις μια απάντηση και επειδή δεν είχες κάποια σχετική γνώση για τα θέματα που αναφέρει έπρεπε να ψάξεις και για αυτά σε άλλα papers.
Για μια απάντηση δέκα σειρών σε μια υποθετική ερώτηση έπρεπε να αφιερώσεις χρόνο να διαβάζεις και να ψάχνεις πόσες σελίδες και πηγές σε διάφορα papers ή να κάνεις συνδιασμό αυτών.Βέβαια αυτό εξασκεί τον εγκέφαλο και το μάτι σου, και νομίζουν οι υπόλοιποι που δεν ασχολούνται ότι κάνεις επίδειξη αλλά όντως μαθαίνεις να διαβάζεις τις παραγράφους πάρα πολύ γρήγορα και να εντοπίζεις στα γραφόμενα αυτά που σε ενδιαφέρουν για την απάντηση σου.
Τώρα θα στα κάνει όλα αυτά σε ένα δευτερόλεπτο το ΑΙ. Δεν ξέρω για εσάς αλλα πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί
Lap δουλεύω αρκετά με το chatGPT. Ναι μεν, αλλά όταν το ζορίσεις, τουλάχιστον η έκδοση που είναι διαθέσιμη στο κοινό, απαντάει λάθος.
Βεβαίως είναι πολύ εντυπωσιακό το ότι έχεις συνομιλία, ότι θυμάται το context και προσαρμόζει την απάντηση με βάση τα προηγούμενα κλπ.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2