-
Yπάρχουν πολλοί λόγοι για τη φεεεεεεεέτα! που επικρατεί μεταξύ των δυ της εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων.
Σταχυολογώ μερικούς :
-Πολλοί (πάρα πολλοί) μπαίνουν στο χώρο και γίνονται εκπαιδευτικοί, όχι για τους αρέσει ή γιατί θέλουν να προσφέρουν, αλλά για το μονιμιλήκι, τις διακοπές, τις 25 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, κ.α. ανομολόγητα προνόμια.
-Πολλοί (πάρα πολλοί) κρύβονται πίσω από την εξής δικαιολογία : 'λέω δεν ξέρω/δεν μπορώ και μου βγαίνει σε καλό', ήτοι προβάλουν ένα σωρό επιχειρήματα, ενίοτε φαιδρά, για να μην κάνουν μια δουλειά. Έχω διαβάσει τις τελευταίες ημέρες ένα σκασμό επιστολές εκπαιδευτικών σε esos και alfavita από εκπαιδευτικούς που προβάλλουν ένα σκασμό λόγους κατά της τηλεεργασίας και της τηλεκπαίδευσης. Είναι τόσο αστεία μερικές φορές τα γραφόμενά τους, που καταλαβαίνεις αμέσως την πρεμούρα τους να εξασφαλίσουν μόνο αυτό : την τελεφεεεεεέτα! που τους παρέχει το λοκντάουν, οι εγγενείς αδυναμίες του δημόσιου τομέα σε ότι αφορά τη σύγχρονη και επικαιροποιημένη πληροφορική και γενικά το απανταχού κρυφτούλι που παίζει.
-Πολλοί (πάρα πολλοί) εκπαιδευτικοί, δεν έχουν σοβαρή επαφή με την πληροφορική, και ΣΠΕΥΔΟΥΝ να χρησιμοποιήσουν αυτό ως επιχείρημα για να μην κάνουν κάτι. Εννοείται δεν εντάσσονται στα διάφορα προγράμματα και σεμινάρια πληροφορικής, τα αποφεύγουν σαν τον διάολο το λιβάνι για ευνόητους.
-Πολλοί (πάρα πολλοί) εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δεν έχουν γενικά πολλή επαφή με την θετική παιδεία, είναι των κλασσικών σπουδών τριτοδεσμίτες με ιδιαίτερα έντονη τεχνολογική απέχθεια/φοβία.Αυτό είναι ένα γενικό πρόβλημα σε δασκάλους/νηπιαγωγούς. Στους κλάδους αυτούς η διδασκαλία των μαθηματικών της φυσικής και της χημείας στην πρωτοβάθμια έχει κατρακυλήσει προς τα κάτω τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να μπει σοβαρή ποσόστωση στους εισακτέους ανά δέσμη (πεδία τα λένε τώρα, τα ίδια είναι) για να έρθει το πράγμα σε ισσοροπία ή να ανατεθούν π.χ. σε 5η και 6η τάξη τα μαθήματα αυτά και η πληροφορική σε φυσικομαθηματικούς και πληροφορικάριους.Δεν μπορούν οι κοπελίτσες που έδωσαν αρχαία, ιστορία και λατινικά να διδάξουν πρακτική αριθμητική όταν οι ίδιες πέρασαν (σε κάποιο μεγάλο βαθμό), λόγω της παπαγαλίας τους και έχοντας 'γράψει' προ πολλού (από την α΄λυκείου μερικές φορές) τα μαθήματα των θετικών επιστημών. Εγώ π.χ. έδωσα στην α΄δέσμη και μπήκα πολυτεχνείο. Στη δέσμη μας είχαμε ουκ ολίγους που τα πήγαιναν καλά με τα αρχαία και την ιστορία. Σε αντιδιαστολή, στην τότες γ' δέσμη των κλασσικών σπουδών που ήταν 90% κοπέλες, πόσες τα πήγαιναν καλά με μαθηματικά/φυσική.πληροφορική λυκείου, ΟΈΟ?
-Τέλος, κάμποσοι εκπαιδευτικοί κάνουν απλώς αντιπολίτευση με ότι πρόσφορο τρόπο μπορούν.
-
dstou, δεν συνηθίζεις να τσουβαλιάζεις, αλλά το έκανες μόλις. Έχω ακούσει απίστευτες κοτσάνες και από φιλολόγους και από πολυτεχνίτες, οπότε καταλήγουμε ότι η γενικότερη μόρφωση έγκειται περισσότερο στον άνθρωπο, παρά στις σπουδές του.
criuser, ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε απλά τις καταστάσεις. Η ψυχή της (πρώτης) Χούντας, πιο σκληροπυρηνικός κι από τον Παπαδόπουλο, ήταν ο Παττακός.
-
Προφανώς και έγκειται κατά βάση στον άνθρωπο. Αλλά αυτό δεν αναιρεί τίποτε από αυτά που έγραψα, τα οποία και απαντώνται σε μεγάλη συχνότητα.
-
Καλά εγώ για τις 'Αρσακειάδες' γενικά μίλησα , που κινούν τα νήματα ενώ παραμένουν αφανείς...
Ο Παττακός ήταν σκληροπυρηνικός ως γραφικός . Αλλωστε είχε παραδεχτεί τα βασανιστήρια μιλώντας σε ξένα έντυπα , από τότε.
-
την ωρα που διοικουν ανεπαρκεις και εσυ βγαζεις τον γιο σου 'Ερνεστο'
-
Τελικο χτύπημα στο θέμα 800αρι - voucher για τα κέντρα ξένων γλωσσών:
Αν το ΚΞΓ είναι 'εταιρεία' ΝΑΙ, 800αρι για τους μετόχους. Όποιος έχει μόνος του, voucher.
Εγώ το φχαριστιεμαι σφοδρα βέβαια το κλωτσιδι στα αχαμνα του 'κινήματος της γραβάτας' από τη ΝΔουλα που το χρησιμοποίησε στην αντιπολίτευση αλλα τώρα δεν μπορεί να ξεχωρίσει 2 γαϊδάρων άχυρα.
Να ευχαριστήσουμε τη ΝΔουλα που μας θεωρεί ψηφιακά αναλφάβητους. Πέρα από ποσά και διαδικασίες, περιποιει τιμή η ψηφιακή εκπαίδευση για τους επιστήμονες...
Άλλα γνωστά τα κόλπα του οίκου ανοχής με κυανή λυχνία για να καταλαβαίνει και ο χαλvice president...
-
και εμενα μου δινει να εκπαιδευθω κατι ψιλουλια, εξακο νομιω. αν και δεν ειμαι εα. επειδη ειμαι μηχανικος μαλλον. και αναλφαβητος ψηφιακος. ουτε 800αρι αφου εχω πανω απο 5 ατομα προσωπικον.
οκ, τους εχουν φυγει χονδραδες, ηθελημενα ή και όχι.
αλλα καλα τα επηγαν σόου φαρ.
και παντως γενικως οι εκπαιδευτικοι , χρειαζονται κατα μο καταρτισουλα. ειδικα η σουλα η φιλολογινα και ο βαγγελης ο φυσικος. και περισσοτερο οι της πληροφορικης. λεμε τωρα...
-
Εγω πάντως τους αφιερώνω (σε αυτούς αλλά και στα κεκ που ορμούν στο φαγακι) εξαιρετικώς το παρακάτω:
-
Καλά τι να λέμε τώρα, η 'ψηφιακή κατάρτιση' είναι απλά ένας εύσχημος τρόπος να μοιραστούν λεφτά από τα ΕΣΠΑ σε κόσμο που πλήττεται χωρίς να επιβαρυνθεί και άλλο ο προϋπολογισμός. Ανάθεμα και αν θα κοιτάξει ποτέ κανείς ποιος εκπαιδεύτηκε και που. Για το 'κίνημα της γραβάτας' θα συμφωνήσω, έχω και άλλο υπερατού, ασφαλιστές που δεν έχουν μπει καν ακόμη σε ΚΑΔ για να πάρουν το 800ρι.
Παρόλα αυτά, προσωπικά πιστεύω ότι η κατανομή των χρημάτων είναι μάλλον σωστή. Προσωπικά για πρώτη φορά εδώ και 20+ χρόνια πλήρωσα δόση εφορίας και είπα 'χαλάλι ρε μπαγάσες...'. Βάλε λίγο το ότι εμφανώς πάνε λεφτά στην υγεία συμπολιτών μου, βάλε το ότι βλέπω το 'κράτος' να υπάρχει και να δουλεύει (όχι τέλεια, αλλά δεν είναι και σε αφασία...), βάλε το ότι δίνονται ένα σωρό λεφτά σε κόσμο και δεν τους πέταξαν στην άκρη του πεζοδρομίου για 'δημοσιονομικούς στόχους'. Και όλα αυτά τα κάνει ο Κυριάκος ο οποίος θα κατεδάφιζε κοινωνικό κράτος, δημόσιο κ.λ.π.
Βάλε και το γεγονός ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια λες ότι είσαι έλληνας και αισθάνεσαι λίγο να ψηλώνεις. Διότι εκεί που οι άλλοι έβαλαν μπροστά τους δείκτες εσύ έβαλες μπροστά τον άνθρωπο, ακόμη και αν πρόκειται για 'πεταμένα λεφτά σε γέρο 90 ετών' όταν οι 'άλλοι' του λένε να κάτσει σπίτι του και να πεθάνει για να μην επιβαρύνει το σύνολο (δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς τέτοια συλλογιστική από το 'δρακουμελ' Μητσοτακέικο by the way). Στο τέλος της ημέρας βέβαια είναι σίγουρο ότι όλοι αυτοί που μιλούν επαινετικά για εμάς θα μας περιμένουν στην γωνία για να μας βάλουν σε ένα νέο μνημόνιο (που δεν ξέρω πως θα το γλυτώσουμε), τουλάχιστον ελπίζω ότι αυτή την φορά θα μιλάνε για εμάς με περισσότερο σεβασμό αφού ο νεοέλλην έδειξε ότι έχει κάτι ακόμη μέσα του από 'αρχαιοέλλην' ως προς το ποιες αξίες βάζει πρώτες μπροστά. Παρηγοριά στον άρρωστο βέβαια όταν ο ένας στους 4 μπορεί να είναι χωρίς δουλειά και η χώρα κατεστραμμένη ξανά οικονομικά (και με τον γνωστό γείτονα απέναντι). Εδώ σε θέλω κάβουρα...
-
χε!χε! τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Έφτασαν στα αυτιά του ότι η χώρα είναι υπό διάλυση και σπεύδει να άρει τα μέτρα για τον κορονοϊό. Και θα τα άρει ποιο γρήγορα από ότι ίσως πολλοί θα περίμεναν ή θα ήθελαν.
Εμένα πάντως με πήραν τηλέφωνο. Ήδη ήρθε από πολύ ψηλά η εντολή ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα από την άλλη βδομάδα. Επιστροφή στο γραφείο με εντολή από πολύ-πολύ-πολύ ψηλά...
Μπορεί τα ΜΜΕ (και πολλοί ειδικοί) να πιέζουν σε μακροχρόνια καραντίνα, αλλά μάλλον ο Μητσοτάκης δεν θέλει γκρέμισμα του τραπεζικού τομέα για άλλη μία φορά μέσα στο καλοκαίρι...εκτός όλων των άλλων. Τσιριμπίμ-τσιριμπόμ...
-
Θα έλεγα μην βιάζεσαι πολύ... Υποτίθεται ότι στόχος είναι όσοι μπορούν να δουλεύουν από μακριά να συνεχίσουν να το κάνουν, τουλάχιστον τις περισσότερες ημέρες. Γιατί το όφελος από την αφεντιά μας είναι μηδαμινό. Να κι αν πάμε, να κι αν δεν πάμε αφού η δουλειά γίνεται από το σπίτι.... Καμία τράπεζα δεν θα έχει θέμα επειδή έχει remote υπαλλήλους, άλλα θα είναι τα προβληματά της.
Αφού δεν μπορεί να δουλέψει ο τουρισμός όλα τα άλλα είναι 'να χαμε να λέγαμε', λίγη σημασία έχει τι θα γίνει με εμάς τους πάσης φύσεως 'remote'.
-
χε!χε! τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Έφτασαν στα αυτιά του ότι η χώρα είναι υπό διάλυση και σπεύδει να άρει τα μέτρα για τον κορονοϊό. Και θα τα άρει ποιο γρήγορα από ότι ίσως πολλοί θα περίμεναν ή θα ήθελαν.
Εμένα πάντως με πήραν τηλέφωνο. Ήδη ήρθε από πολύ ψηλά η εντολή ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα από την άλλη βδομάδα. Επιστροφή στο γραφείο με εντολή από πολύ-πολύ-πολύ ψηλά...
Μπορεί τα ΜΜΕ (και πολλοί ειδικοί) να πιέζουν σε μακροχρόνια καραντίνα, αλλά μάλλον ο Μητσοτάκης δεν θέλει γκρέμισμα του τραπεζικού τομέα για άλλη μία φορά μέσα στο καλοκαίρι...εκτός όλων των άλλων. Τσιριμπίμ-τσιριμπόμ...
Η χώρα -φαινόταν αυτό-, θα διαλυθεί είτε από τον ιο είτε οικονομικά. Απλώς,με μια απότομη άρση των μέτρων -και δεδομένου ότι ως ελληνάρες οι περισσότεροι θα ξεχυθούν άτσαλα,εδώ δεν μπορείς να τους συγκρατήσεις και με αυστηρά μέτρα,πόσο μάλλον με τη χαλάρωσή τους- θα επισπευθεί κι ο υγειονομικός κι ο οικονομικός της θάνατος. Πλέον, χωρίς έστω ακόμη κάποια δεδομένη αποτελεσματική θεραπεία, εύχομαι ο σκληρός νόμος της φυσικής επιλογής να μας προσπεράσει όσο γίνεται αλώβητους,εμάς και τους αγαπημένους μας.
Ο Μητσοτάκης -ή κι όποιος να ήταν αυτή τη στιγμή- ότι και να κάνει έτσι είναι, μετά τα 'Ωσαννά' έρχεται το 'Άρον-άρον σταύρωσον αυτόν' και χωρίς δυνατότητα ανάστασης.Και τον Τσιόδρα δεν τον βλέπω καλά,καλού-κακού ας είναι έτοιμος για το εξωτερικό,αφού όταν δεν θα υπάρχει χώρος για τους τάφους (αλά Ιταλία και Η.Π.Α.),θα βρούμε άμεσα τον υπαίτιο.
Υ.Γ. Storm,πάντως όταν με το καλό από βδομάδα πας στη δουλειά σου,πάρε μέτρα προστασίας (κράτα όσο γίνεται αποστάσεις στα ΜΜΜ με μάσκα και αντισηπτικό στο γραφείο).
-
Το μαξιλάρι το οποίο μας στραγγιξε όπως λες, και εχεις απόλυτο δίκιο, ήταν απαραίτητο και ως ενέχυρο στο μικρο επιτόκιο βραχυχρονιου δανεισμού της χωρας, αλλά και να στηριχθεί η οικονομία μέσω της ζήτησης σε περιπτώσεις που η οικονομία μας, όντας πολύ αδύναμη και ευαίσθητη, βρεθει σε μια κρίση (που εν τέλη ήρθε πολύ νωρις) και σε μεγάλες δυσκολίες.
Ή ψευδαίσθηση ότι έπρεπε να πατήσουμε έντονα γκάζι χωρίς σταθερά βήματα και μαξιλάρια ασφαλείας (μέσω των υπερπλεονασματων) ήταν απίστευτα επικίνδυνη πολιτική.
Θυμάμαι ο λόγος που έγραψα σε αυτό το νήμα πριν αρκετούς μήνες (και μπηκα σε απειρους καυγαδες με συγκεκριμενα ατομα, τα οποια τα σεβομαι και ευχομαι τα καλυτερα) ήταν η κρίση σου για το τοτε μαξιλάρι που είχε ανακοινωθει. Έτσι, και πάλι μετά καιρό ξαναγράφω υποστηρίζοντας το ίδιο και απαντώντας πάλι σε εσένα
Έχει πλάκα πως η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Πάντως, όντως η κυβέρνηση δεν τα πάει άσχημα. Το είχα αναφέρει και τότε πως θεωρώ πως θα τους βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι καθώς είναι αρκετά αυστηρός και όντως φαίνεται το κράτος να έχει ανεβάσει ταχύτητες.
-
Lap δεν έγραψα τίποτα τώρα εγώ για μαξιλάρι, σε άλλον μάλλον ήθελες να απαντήσεις.
Αν καταλαβαίνω σωστά, το μαξιλάρι δεν είναι για φάγωμα αφού το κύριο μέρος του είναι και αυτό δανεικό (και μας επεσήμαναν ότι πρέπει να μείνει ως μαξιλάρι και να μην το λιγουρευόμαστε...). Τα λεφτά που δίνονται ως στήριξη σε διάφορες ομάδες είναι από άμεσα ταμειακά διαθέσιμα του προϋπολογισμού και από νέο δανεισμό (ήδη εκδίδουμε 7ετές ομόλογο). Οπότε το μαξιλάρι δεν πολυκαταλαβαίνω που κολλάει (εκτός και αν εννοείς ότι πλέον έχουμε καλά επιτόκια λόγω μαξιλαριου, και πάλι όμως με χρέος προς ΑΕΠ στο 200% δεν βλέπω πόσο θα μας βοηθήσουν στο να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε από αγορές και να μην ξατανατραβήξουμε προς τον ESM).
-
Κατάργηση της κοινωνιολογίας και επαναφορά των λατινικών (= μιας νεκρής γλώσσας εδώ και αιώνες), σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει η Κεραμέως. Όπισθεν ολοταχώς!
-
Το μαξιλάρι το οποίο μας στραγγιξε όπως λες, και εχεις απόλυτο δίκιο, ήταν απαραίτητο και ως ενέχυρο στο μικρο επιτόκιο βραχυχρονιου δανεισμού της χωρας, αλλά και να στηριχθεί η οικονομία μέσω της ζήτησης σε περιπτώσεις που η οικονομία μας, όντας πολύ αδύναμη και ευαίσθητη, βρεθει σε μια κρίση (που εν τέλη ήρθε πολύ νωρις) και σε μεγάλες δυσκολίες.
Ή ψευδαίσθηση ότι έπρεπε να πατήσουμε έντονα γκάζι χωρίς σταθερά βήματα και μαξιλάρια ασφαλείας (μέσω των υπερπλεονασματων) ήταν απίστευτα επικίνδυνη πολιτική.
Θυμάμαι ο λόγος που έγραψα σε αυτό το νήμα πριν αρκετούς μήνες (και μπηκα σε απειρους καυγαδες με συγκεκριμενα ατομα, τα οποια τα σεβομαι και ευχομαι τα καλυτερα) ήταν η κρίση σου για το τοτε μαξιλάρι που είχε ανακοινωθει. Έτσι, και πάλι μετά καιρό ξαναγράφω υποστηρίζοντας το ίδιο και απαντώντας πάλι σε εσένα
Έχει πλάκα πως η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Πάντως, όντως η κυβέρνηση δεν τα πάει άσχημα. Το είχα αναφέρει και τότε πως θεωρώ πως θα τους βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι καθώς είναι αρκετά αυστηρός και όντως φαίνεται το κράτος να έχει ανεβάσει ταχύτητες.
Εκδιδει 7ετες ομολογο το οποιο κανονικα θα το αγορασει η ΕΚΤ οποτε δωρεαν χρηματα ο Κουλης εχει και μοιραζει. Ο Αλεξης ουτε στα ονειρα του τα ειχε δει αυτα τα πραγματα. Και το μαξιλαρι δεν θα χρειαζονταν αν η ΕΚΤ αγοραζε Ελληνικα ομολογα απο το 2015 πχ (πριν διαπραγματευση Τσιπρα-Μπαρουφακη).
-
Πάντως αν δεν ισχύει αυτό που λες πρέπει να βγείς και να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος και ότι το ράδιο αρβύλα δούλεψε καλά.
και εγώ θέλω να ανοίξουν τα μικρά μαγαζιά με βιομηχανικά είδη που απασχολούν 1-3 υπαλλήλους να δουλέψουμε και εμείς που δεν έχουμε υλικά και καθόμαστε, επίσης τώρα που είμαστε στο σπίτι αν είχαμε υλικά, μπογιές κλπ θα μπορούσαμε να κάνουμε αρκετές δουλειές.
-
Μα για να αγοράσει η ΕΚΤ ομόλογα ήθελαν τα 18 ή 15 δεν θύμαμαι ακριβώς προαπαιτούμενα. Ούτε τα μισά δεν μπορούσαμε να επιτύχουμε τοτε, εξού και η διαπραγμάτευση και η εκλογική τους νίκη τότε. Δεν έγινε ο κόσμος ξαφνικα κεντροαριστεροί, απλα δεν ηθελαν τα προαπαιτούμενα.
-
Θα έλεγα μην βιάζεσαι πολύ...
Ο όμιλος εταιρειών που εργάζομαι και έχει άμεση σχέση με την οικονομία της χώρας δεν είναι δικός μου. Τηλέφωνο δέχτηκα και μου ανέφεραν τις τελευταίες εξελίξεις. Οπότε δεν βιάζομαι εγώ. Άλλοι βιάζονται.
Το ίδιο είχε συμβεί και πριν ξεκινήσει όλη αυτή η ιστορία.
Τώρα αν συμβεί κάτι άλλο μέχρι την επόμενη Τρίτη αυτό δεν το ξέρω.
-
Πάντως αν δεν ισχύει αυτό που λες πρέπει να βγείς και να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος και ότι το ράδιο αρβύλα δούλεψε καλά.
Να μην ισχύει τι;; Πλάκα μου κάνεις; Σε λίγο θα μου πεις να μην πάω στην εργασία μου.
Αναφέρθηκα στην δική μου εργασία και στις αποφάσεις που πάρθηκαν για επιστροφή και κανονική εργασία στα κτίρια του ομίλου.
Αν αλλάξει κάτι αυτό δεν το ξέρω. Εδώ δεν ξέρω αν θα ζω αύριο...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2