-
Ναι βρε Άλεξ, καλά παιδιά είναι οι πιο πολλοί.
Να σου δείξω επ' ευκαιριας τον αγαπημένο μου 'ΕπαλΗτη' που τόσο τον χαίρομαι τα τελευταία χρόνια -εχω βάλει και εγώ ολίγον το χεράκι μου στην διαπαιδαγώγηση του, τα καλά των χωριων που είσαι πιο κοντά με τα παιδιά-:
ΥΓ: Πάντα θα θυμάμαι τη βόλτα που με πήγε όταν ολοκλήρωσε το αμάξι, ειμασταν τάχα μου εμείς γρήγοροι στα early 20s μας, πως αμέ...
ΥΓ2: Κάποιος έχει χακαρει τον storm, δεν μπορεί...

Τον θυμάμαι αυτόν τον τύπο, πολύ ωραίο χέρι και φοβερό εργαλείο!
Σχετικά με τον Storm, τον σέβομαι κι εκτιμώ, παρότι σε πολλά διαφωνούμε. γιατί δεν έχει κολλήματα. Δεν του αρέσει κάτι; Το λέει. Του αρέσει; Πάλι το λέει. Δεν κοιτάει όμως ποιος το είπε ή το έκανε, για να κρίνει αν θα του αρέσει ή δεν θα του αρέσει βάσει του προσώπου ή του πολιτικού χώρου που το εκφράζει. Θα τον έλεγα και ακριβοδίκαιο, και ας έχουμε σε πολλά θέματα διαφορετικά κριτήρια.
-
ουπς! τώρα κοκκινίζουν μαγουλάκια...

Τα οποία μαγουλάκια έχουν αρχίσει και φουσκώνουν και επικίνδυνα λόγω κλεισούρας... χα!χα!...
-
Με βάση τις τιμές της βενζίνης που έγραψε ο όντως ακριβοδίκαιος, εγώ σκέφτομαι πως έπιασε δουλειά τελικά το αόρατο χέρι της αγοράς (συν την αόρατη χείρα, κίνει και η Σαουδική Αραβία που έσπασε τις κάνουλες και ρέει άφθονο το όιλ, στην κόντρα με τους Ρώσους), σε πείσμα όλων υμών των πασοκο-αναρχοβίγκανο-κομμουνιστών του Σόρος!
Ζήτησαν σε συνέντευξή απ' τον Άδωνι να κάνει κάτι και για τις (παράλογες) χρεώσεις των τραπεζών στις μεταφορές χρημάτων.
Τους απάντησε, αν πήγαινε κάποιος στο γκισέ θα πλήρωνε 17€, ενώ στο online κοστίζει μόνο 2-3€, άρα έχει 15€ κέρδος! Κι αν τα κόψουν κι αυτά τα λίγα, ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!?
-
Κάνω μια (δική μου) ανασκόπιση της κατάστασης:
-
Η κυβέρνηση με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο φαίνεται να διαχειρίζεται με επιτυχία (προς το παρόν)
ένα θεμα προνομιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή δημόσιας υγείας. Μέτρα πάρθηκαν νωρίς (από έναν
'νεοφιλελέ' -και καλά- πρωθυπουργό που θα έπρεπε να βάζει πρώτες τις ανάγκες της οικονομίας),
ένας 'άριστος' μπήκε επικεφαλής (και όχι ένας κομματικός με μουστάκα που θα έριχνε σε κάθε
ενημερωση και από δέκα 'να' ουμ' και άλλα δέκα 'γαμ@'), οι ΜΕΘ αυξήθηκαν, κόσμος δεν πεθαίνει ανεξέλεγκτα
και χωρίς ιατρική βοήθεια (λέω και πάλι προς το παρόν, αν και διαβάζω ότι πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας
στην χώρα μας). Αυτό είναι νομίζω το ζουμί.
Ελλείψεις σε υλικά δεν ακούγεται να υπάρχουν, έστω και μέσα από 'φιλανθρωπίες', εδώ βέβαια
κρατάω μια πισινή γιατί τα ΜΜΕ είναι προφανώς ελεγχόμενα.
Αυτό για μένα αποτυπώνεται και στις αντιδράσεις συριζαίικων στελεχών (όχι του κόμματος, το
πιστώνεται αυτό ο Τσίπρας) που κινούνται στα όρια της γραφικότητας. Ειδικά όσων προσπαθούν
να ισοφαρίσουν μια παγκόσμια πανδημία με μια τοπική πυρκαγιά (Μάτι). -
Συντελείται μια οικονομική καταστροφή. Και προφανώς όσοι παππούδες τώρα χειροκροτούν, θα είναι οι
πρώτοι που θα αντιδράσουν αν ο Κυριάκος τους κόψει τις συντάξεις ή τα παιδιά τους μείνουν άνεργα.
Το ίδιο και πολλοί εργαζόμενοι που δεν μπορούν να ζήσουν 'επ άπειρον' με το '800ρι' ή με καθεστώς
'ημιαπασχόλησης' όταν είχαν ξεκινήσει να ανασαίνουν ξανά εδώ και 1-2 χρόνια κι έχουν να συγκρίνουν.
Εδώ η ευθύνη των χειρισμών είναι αποκλειστικά δική του και της κυβέρνησής του για το τι θα κάνει και
πως θα ορθοποδήσει (αν και όταν) πάλι η χώρα.
-
-
gatoz +1000 θα ηθελα να το ειχα γραψει εγω σε απλουστερη γλωσσα ομως
με 3 παιδια τωρα βρισκομαστε στην φαση ,γυμνασιο ,λυκειο , πανεπιστημιο
-
Να ξαναπούμε ότι η 'εκπαίδευση εν καραντίνα' είναι τομέας που η κυβέρνηση έχει εμφανώς αποτύχει. Διότι μια βλαμμένη υπουργός (που το μόνο που κάνει είναι να λέει κάθε 3 και λίγο ότι 'τίποτα δεν θα χαθεί') συναντήθηκε με την παραδοσιακή αβελτηρία μεγάλου αριθμού δασκάλων και καθηγητών (που ξεβολεύτηκαν απο την ξάπλα της αίθουσας και πρέπει με κάποιο τρόπο να παράξουν απτό έργο, έστω και στέλνοντας απλά μέσω mail επαναληπτικές ασκήσεις στους μαθητές τους -ούτε αυτό δεν κάνουν!-).
Εδώ όμως να μην εξαιρέσουμε και έναν σημαντικό αριθμό καθηγηταραιων της 3βάθμιας που ενώ τα ιδρύματα έχουν τα πάντα (πλατφόρμες τηλεεκπαίδευσης, eclass(es) κ.λ.π.,) έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης και τους ψάχνουν μέχρι και οι συνάδελφοί τους.
Πολύ θα ήθελα να είμαι νομικός και να μην με νοιάζει το κόστος να τραβήξω μετά το τέλος της ιστορίας αυτής (αν και όποτε) μηνύσεις σε υπουργούς, γραμματείς, πρυτάνεις και διευθυντές σχολείων που θα βαφτίσουν το έτος 'περαιωμένο' και την ύλη 'διδαχθείσα'.
ΥΓ: Διαβάζοντας τα του γάτου, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης με κανέναν, προσωπικά όσους δασκάλους και καθηγητές έχω συναντήσει που ήταν δηλωμένοι ΚΚΕδες, ήταν από τους καλύτερους και πιο φιλότιμους!
-
καπου διαβασα για επαλ. και τηλεεκπαιδευση...
η γατα ειναι και καλα υπευθυνος υποστηριξης σε ενα απο τα μεγαλυτερα επαλ. με συλλογο ξυστων 120 ατομα. το μεγαλο συνολο των τηλεφωνικων κλησεων ειναι 'συναδελφισα πως μπορεις να με δικαιολογησεις' το επομενο 'τι ειναι το 'ίμέιλι'. και μετα 'φταιει η δεξια'. καποιοι, αξιοι ή εστω μετριοι κατι προσπαθουν πραγματι να κανουν. αλλα οι περισσοτεροι ειναι τοσο αχρηστοι πληροφορικα που δεν αντιλαμβανονται βασικες εννιαιες οπως ποντικι, οθονη, username και password. αποτελεσμα φυσικα δεκαετιων αχρηστοδιοικησης και ξυσταρχιδισμου. που το εχουν περασει στα παιδια επισης με αποτελεσμα ελαχιστοτατες εγγραφες στη τηλεεκπαιδευση, πχ 2 ανα τμημα!
υπαρχουν μερικες κατηγοριες εκπαιδευτικων, επιτρεψτε μου μια καλη γνωση του χωρου με ολους, μα ολους, τους σινιορ πρωτοδευτεροτριτοβαθμιους ανιωντες, ισουψεις και κατιωντες συγγενεις, στον χωρο.
-
νηπιαγωγοι. αναγκαστικα ασχολουνται καποιες ωρες με τα μικρα. γιατι πρεπει να ειναι εκει.
-
δασκαλοι. το αυτο οπως παραπανω. και ισως ειναι αυτοι με το μικροτερο αμεσο ξυστοποσοστο. ειναι βλεπεις προσωπικη η σχεση. εχουν ομως τεραστιο ελλειμα βουλησης για μεταφορα γνωσης. βασικα 'βαζουν βαθμους' και χαιδευουν τα μοσχαρια για να εχει καλη μαρτυρια η σοκερ μομ. οι λιγοι που ξεχωριζουν και πιεζουν=βαζουν δουλεια στο καμαρι, λοιδωρουνται.
-
καθηγητες στη πρωτοβαθμια, οπως γυμναστες, πληροφορικη, αγγλικα.... χαχαχαχαχχχχχ
-
καθηγητες σε γυμνασιο. λεμε και κανενα αστειο. αγνοια κοσμου, ζουν σε μια κλειστη κοινωνια που ενω εχουν χαρτογραφησει και τον μικροτερο βοστρυχο στα αρχιδοαιδεια τους, πιστευουν οτι υποαμοιβωνται μια και πανε μεχρι το σχολειο. μπορει και να μην πανε.
-
καθηγητες γελ. εδω 2 κατηγοριες. στην πρωτη οι κορμαδες. δηλαδη η σουλα και ο τακις. που περνανε απο το σχολειο τουριστικα, διαβαζουν εφημεριδα και πινουν τσιπουρο. δεν μπορουν να επιζησουν χωρις μεσημεριανο υπνο. στη δευτερη οι ψαγμενοι. αυτοι επισης περνανε απο το σχολειο. προσφερει γνωριμιες. για τα ιδιαιτερα το απογευμα. οι ελαχιστοι αλλοι που νοιαζονται για τα παιδια, ειναι μια μειοψηφια των ενος εως τριων ατομων περ σκουλ. δεν διαμορφωνουν καταστασις.
-
καθηγητες επαλ. σοβαρα τωρα? ρε συ δία σοβαρα τωρα? ο μεσος εχει τελειωσει τεχνικη σχολη και μπορει να γνωριζει τη ταχυδρομικη διευθυνση του σχολειου. ακομη και αυτοι που εχουν ορεξη δεν παραγουν, αφου τα παιδια εξαιτιας των ξυσαρχιδιστων μπαινουν και αυτα σε μοντ σκρατς-σκρατς.
γενικα ο χωρος ειναι βρωμερος με τεραστιο ποσοστο ξυστων με το χειροτερο που κανουν, να ειναι η τριτοβαθμια σκρατσιδιωτιδα που παιρνανε και στα παιδια. γενικα ψηφιζουν πολυ αριστερα, και συγκεκριμενα λαικίστικη, πασοκ ρε παιδακι μου. αφου καταλαβαινει τον πονο τους οτι δεν πληρωνονται αρκετα. και πηζουν καθε μερα. υπαρχουν και αυτοι που ψηφιζουν δεξια, θελουν το επιδοματακι θεσης. λιγοτεροι, υπαρκτοι ομως. και για να πουμε μια αληθεια, οι ελαχιστοι ορθοδοξοι αριστεροι, συνηθως δεν ανηκουν σε αυτους, ισως το κομμα ή αλλος λογος ειναι τα συνηθη θυματα και οι ελαχιστα δημοφιλεις αναμεσα στους κατα τα αλλα λεφτιστς συναδελφους αφου οι 'κουκουεδες' δουλευουν και χαλαν τη πιατσα. χρειαζεται πολυ ξεβρωμισμα ο χωρος. εχει καταντησει η δημοσια παιδεια σταυλος.
για τους αποδελοιπους δυ, κατα καιρους γατοζ ομιλησει. και οχι δεν ειναι ολοι στη καταντια των εκπαιδευτικων.
ΑρΕς
καποια στιγμη ηθελαν λεει να παρουν κατι ερασμους. τους προσεφερα απλοχερα και ανιδιοτελως τις εγκαταστασεις της εταιρειας μου τα απογευματα για να γραψουν τις προτασεις. ημουν ηλιθιος καθως θεωρουσα, οτι οπως της γατας, οι προτασεις θα αφορουσαν τα παιδια και εμπειρια στο αντικειμενο. μου ζαλισαν τα αρχιδια για ενα σωρο λογους που καποιος ελα-χυστα καταρτισμενος σε χρηση εκτυπωτων, προβολεα, αιρ κοντισιον(!!!) δεν θα χρειαζοταν υποστηριξη. ετσι πηρα λιγο ματι τι γραφανε και τι θεματα ειχαν. αηδιες, θεωρητικες π.χ. η ψυχολογικη επιβαρυνση του διδασκοντα ηλεκτρολογια΄. η γραφη ηταν για παιδακια, εχω δει πολλες προτασεις-εκθεσεις για διαφορα θεματα. απο εμπειρους και οχι. και ειδα και αυτες. στυλ ξυπνησα, επλυνα το προσωπο μου, ντυθηκα και πηγα για δουλεια. αλλα και βιογραφικα 'ημουν υποψηφιος αιρετος με τη παραταξη ταδε' ή ημουν ενταγμενος στο παν. στην νεολαια ταδε. καποια στιγμη διαπιστωσα οτι τα ερασμους τους ΔΕΝ αφορουσαν τα παιδια, αλλα τους ιδιους ΜΟΝΟ να περασουν ΔΩΡΕΑΝ μαζι με τις γυναικες τους επταημερα σε παραγωγικες πολεις οπως η Βαρκελωνη, η Πραγα, το Αμστερνταμ κλπ. γραψανε οτι γραψανε, που εγω αν το εβλεπα στην εταιρεια τετοιο πραμα θα πηδαγα απο τον δευτερο -οκ γιοχαν γιου νοου οτι δεν ειναι πολυ ψηλα - . την ιδια εποχη εστειλε και η γατα κατι αναλογο αλλα γραμμενο τεχνικα που αφορουσε την αυτονομη οδηγηση και επισκεψη σε κεντρα ερευνας για τα παιδια. γκες γουάτ. περασαν 'οι ελαφροτητες του ειναι' για επταημερα με ξεναγο και τις εισοδους σε μουσειο πληρωμενες, και οχι οι τεχνικες προτασεις, καθως το ικυ τις βρισκει πολυ τεχνικες.
-
-
Ειδατε το προγραμμα Συριζα με την ονομασια #menoumeorthioi??
Δεν ξερω σε τι ακριβως αναφερονται, αλλα με την παροχη δωρεαν συνδρομης πορνχαμπ πριμιουμ, τα πραγματα θα ηταν πιο ξεκαθαρα σχετικα με την στοχευση της πολιτικης τους...
Εναλλακτικα για οσους ειναι τεχνολογικα αναλφαβητοι δωρο η χρυση συλλογη της Σιρινα προνταξιονς!
-
Γατοζ.. θα σε μαλώσω ...
Προς υπεράσπιση της Αγίας Αργοσχολιτιδας:
Δε μας είπες το φαγητό από τα χέρια της συζύγου ήταν ζεστό και το τραπέζι στρωμένο; Η έστω το τάπερ , αν εσύ δεν προλαβαίνεις δυστυχώς να φας σε τραπέζι το μεσημέρι..και να κοιμηθείς μετά...
Τα τέκνα οκ ? ευχαριστημένα από παιχνιδι , διαβασμένα, τακτοποιημένα; Η τα προτιμούσες κολλέγιο Αθηνών με 2 ώρες πούλμαν κάθε μέρα και άφιξη στις 18.00++ στο σπίτι ; Αλλά επίπεδο κατά άλλα .. θα είχαν συμμαθητή και το γιο του Σαμαρά! Αλλά την απέλυσαν την καθηγήτρια που τον έπιασε να κάνει plagiarism , μετά από 20 χρόνια υπηρεσία! Ναι ντε! Στο college!
Βλέπεις είναι και η 'πρώτη ύλη.' Αλλά και οι γονείς που τα ξέρουν όλα τα αντικείμενα!Μα όλα. Και οι ανάγκες της πρώτης ύλης σε σε σχέση με την (διδακτέα) ύλη που είναι τρεις ώρες μακριά με το τηλέφωνο.κτλ κτλ
Έπρεπε να να είχες πάρει μπίζνεςγουμαν να 'βλεπες προκοπή!
Δεν υπάρχει καλύτερο μοντέλο εργασίας!Ever! Το κυνήγι του μοντέλου Γερμανίας -Ιαπωνίας-Κινας- απλά δεν μας πάει. Μη στεναχωρηθούμε και για αυτό.
Θάλασσα αέρας βουνά ...Θα αφήσουμε αυτά γιατί; Για την καριέρα;; Τα λεφτά; Να τα χέσω και τα δύο..τα τελευταία.
(Οι οποίες ..οικιακές αναφορές ήταν εν είδει παραδείγματος, καμία πρόθεση προσωπικής αιχμής)
-
Εκεί τον Νοέμβρη του 1973 , είχαμε τον Μαρκεζίνη πρωθυπουργό και τον Παπαδόπουλο , πρόεδρο της «Δημοκρατίας» ..
Εγινε το Πολυτεχνείο , έκαναν στρατιωτικό νόμο και μετά περάσαμε μία εβδομάδα ησυχίας
Και στο τέλος αυτής της εβδομάδας , μάθαμε για νέο πραξικόπημα και νέος πρόεδρος ο Γκιζίκης και νέος πρωθυπουργός …
Λέγαμε λοιπόν τότε ότι αυτοί θα ήταν οι «ηγέτες» του νέου πραξικοπήματος .
Δεν ήταν όμως έτσι τελικά…
Είχε χαρεί και ο γελοιογράφος της Βραδυνής , την οποία είχε κλείσει η χούντα 2-3 φορές μέσα στα 6 χρόνια που κυβερνούσε μέχρι τότε και ο Βασίλης Χριστοδούλου ο γελοιογράφος που λέγαμε , την επομένη του πραξικοπήματος στις 26 Νοεμβρίου , εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι ο Μαρκεζίνης είχε μορφή που έφερνε σε μαιμού , σχεδίασε μία μαιμού και τον Ταρζάν να φεύγουν και στην λεζάντα έγραφε : Τσι Αγίας Αικατερίνης και έγινε το θάμα.. Εφυγε ο Ταρζάν και η Τσίτα του αντάμα…
Θεωρούσε προφανώς ότι η νέα κατάσταση θα ήταν πιο καλή…
Επεσε όμως έξω , όπως έπεσαν και οι ίδιοι οι χουνταίοι…
Γιατί υπήρχε αφανής ισχυρός άνδρας στην νέα κατάσταση που πρακτικά ήταν ο αρχηγός..
Δεν τον υπολόγιζε κανένας τον Ιωαννίδη , γιατί ήταν χαμηλού προφίλ…
Αυτός όμως θυμίζοντας λίγο και τον Μπέρια , έλεγχε την ΕΣΑ και μέσω αυτής τους πάντες …
Οι άλλοι δεν τα έβλεπαν αυτά και μάλιστα υποτιμητικά τον έλεγαν «Αρσακειάδα» , ότι ήταν ήσυχος σαν κορίτσι της παλαιάς εποχής του Αρσακείου…
Δεν ήταν έτσι όμως και από τότε αν θέλουμε να πούμε ότι κάπου υπάρχει αφανής αρχηγός , ιδιοκτήτης , η προστατευόμενο από τους ιδιοκτήτες πρόσωπο , τον αποκαλούσαμε «Αρσακειάδα»….
Προφανώς αυτά συμβαίνουν σε χώρους που δεν επικρατεί ισονομία και δημοκρατία και βέβαια αυτά δεν συμβαίνουν σήμερα που γενικά παντού σκάμε από δημοκρατία και ισονομία….
-
Yπάρχουν πολλοί λόγοι για τη φεεεεεεεέτα! που επικρατεί μεταξύ των δυ της εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων.
Σταχυολογώ μερικούς :
-Πολλοί (πάρα πολλοί) μπαίνουν στο χώρο και γίνονται εκπαιδευτικοί, όχι για τους αρέσει ή γιατί θέλουν να προσφέρουν, αλλά για το μονιμιλήκι, τις διακοπές, τις 25 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως, κ.α. ανομολόγητα προνόμια.
-Πολλοί (πάρα πολλοί) κρύβονται πίσω από την εξής δικαιολογία : 'λέω δεν ξέρω/δεν μπορώ και μου βγαίνει σε καλό', ήτοι προβάλουν ένα σωρό επιχειρήματα, ενίοτε φαιδρά, για να μην κάνουν μια δουλειά. Έχω διαβάσει τις τελευταίες ημέρες ένα σκασμό επιστολές εκπαιδευτικών σε esos και alfavita από εκπαιδευτικούς που προβάλλουν ένα σκασμό λόγους κατά της τηλεεργασίας και της τηλεκπαίδευσης. Είναι τόσο αστεία μερικές φορές τα γραφόμενά τους, που καταλαβαίνεις αμέσως την πρεμούρα τους να εξασφαλίσουν μόνο αυτό : την τελεφεεεεεέτα! που τους παρέχει το λοκντάουν, οι εγγενείς αδυναμίες του δημόσιου τομέα σε ότι αφορά τη σύγχρονη και επικαιροποιημένη πληροφορική και γενικά το απανταχού κρυφτούλι που παίζει.
-Πολλοί (πάρα πολλοί) εκπαιδευτικοί, δεν έχουν σοβαρή επαφή με την πληροφορική, και ΣΠΕΥΔΟΥΝ να χρησιμοποιήσουν αυτό ως επιχείρημα για να μην κάνουν κάτι. Εννοείται δεν εντάσσονται στα διάφορα προγράμματα και σεμινάρια πληροφορικής, τα αποφεύγουν σαν τον διάολο το λιβάνι για ευνόητους.
-Πολλοί (πάρα πολλοί) εκπαιδευτικοί, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δεν έχουν γενικά πολλή επαφή με την θετική παιδεία, είναι των κλασσικών σπουδών τριτοδεσμίτες με ιδιαίτερα έντονη τεχνολογική απέχθεια/φοβία.Αυτό είναι ένα γενικό πρόβλημα σε δασκάλους/νηπιαγωγούς. Στους κλάδους αυτούς η διδασκαλία των μαθηματικών της φυσικής και της χημείας στην πρωτοβάθμια έχει κατρακυλήσει προς τα κάτω τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να μπει σοβαρή ποσόστωση στους εισακτέους ανά δέσμη (πεδία τα λένε τώρα, τα ίδια είναι) για να έρθει το πράγμα σε ισσοροπία ή να ανατεθούν π.χ. σε 5η και 6η τάξη τα μαθήματα αυτά και η πληροφορική σε φυσικομαθηματικούς και πληροφορικάριους.Δεν μπορούν οι κοπελίτσες που έδωσαν αρχαία, ιστορία και λατινικά να διδάξουν πρακτική αριθμητική όταν οι ίδιες πέρασαν (σε κάποιο μεγάλο βαθμό), λόγω της παπαγαλίας τους και έχοντας 'γράψει' προ πολλού (από την α΄λυκείου μερικές φορές) τα μαθήματα των θετικών επιστημών. Εγώ π.χ. έδωσα στην α΄δέσμη και μπήκα πολυτεχνείο. Στη δέσμη μας είχαμε ουκ ολίγους που τα πήγαιναν καλά με τα αρχαία και την ιστορία. Σε αντιδιαστολή, στην τότες γ' δέσμη των κλασσικών σπουδών που ήταν 90% κοπέλες, πόσες τα πήγαιναν καλά με μαθηματικά/φυσική.πληροφορική λυκείου, ΟΈΟ?
-Τέλος, κάμποσοι εκπαιδευτικοί κάνουν απλώς αντιπολίτευση με ότι πρόσφορο τρόπο μπορούν.
-
dstou, δεν συνηθίζεις να τσουβαλιάζεις, αλλά το έκανες μόλις. Έχω ακούσει απίστευτες κοτσάνες και από φιλολόγους και από πολυτεχνίτες, οπότε καταλήγουμε ότι η γενικότερη μόρφωση έγκειται περισσότερο στον άνθρωπο, παρά στις σπουδές του.
criuser, ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε απλά τις καταστάσεις. Η ψυχή της (πρώτης) Χούντας, πιο σκληροπυρηνικός κι από τον Παπαδόπουλο, ήταν ο Παττακός.
-
Προφανώς και έγκειται κατά βάση στον άνθρωπο. Αλλά αυτό δεν αναιρεί τίποτε από αυτά που έγραψα, τα οποία και απαντώνται σε μεγάλη συχνότητα.
-
Καλά εγώ για τις 'Αρσακειάδες' γενικά μίλησα , που κινούν τα νήματα ενώ παραμένουν αφανείς...
Ο Παττακός ήταν σκληροπυρηνικός ως γραφικός . Αλλωστε είχε παραδεχτεί τα βασανιστήρια μιλώντας σε ξένα έντυπα , από τότε.
-
την ωρα που διοικουν ανεπαρκεις και εσυ βγαζεις τον γιο σου 'Ερνεστο'
-
και εμενα μου δινει να εκπαιδευθω κατι ψιλουλια, εξακο νομιω. αν και δεν ειμαι εα. επειδη ειμαι μηχανικος μαλλον. και αναλφαβητος ψηφιακος. ουτε 800αρι αφου εχω πανω απο 5 ατομα προσωπικον.
οκ, τους εχουν φυγει χονδραδες, ηθελημενα ή και όχι.
αλλα καλα τα επηγαν σόου φαρ.
και παντως γενικως οι εκπαιδευτικοι , χρειαζονται κατα μο καταρτισουλα. ειδικα η σουλα η φιλολογινα και ο βαγγελης ο φυσικος. και περισσοτερο οι της πληροφορικης. λεμε τωρα...
-
Καλά τι να λέμε τώρα, η 'ψηφιακή κατάρτιση' είναι απλά ένας εύσχημος τρόπος να μοιραστούν λεφτά από τα ΕΣΠΑ σε κόσμο που πλήττεται χωρίς να επιβαρυνθεί και άλλο ο προϋπολογισμός. Ανάθεμα και αν θα κοιτάξει ποτέ κανείς ποιος εκπαιδεύτηκε και που. Για το 'κίνημα της γραβάτας' θα συμφωνήσω, έχω και άλλο υπερατού, ασφαλιστές που δεν έχουν μπει καν ακόμη σε ΚΑΔ για να πάρουν το 800ρι.
Παρόλα αυτά, προσωπικά πιστεύω ότι η κατανομή των χρημάτων είναι μάλλον σωστή. Προσωπικά για πρώτη φορά εδώ και 20+ χρόνια πλήρωσα δόση εφορίας και είπα 'χαλάλι ρε μπαγάσες...'. Βάλε λίγο το ότι εμφανώς πάνε λεφτά στην υγεία συμπολιτών μου, βάλε το ότι βλέπω το 'κράτος' να υπάρχει και να δουλεύει (όχι τέλεια, αλλά δεν είναι και σε αφασία...), βάλε το ότι δίνονται ένα σωρό λεφτά σε κόσμο και δεν τους πέταξαν στην άκρη του πεζοδρομίου για 'δημοσιονομικούς στόχους'. Και όλα αυτά τα κάνει ο Κυριάκος ο οποίος θα κατεδάφιζε κοινωνικό κράτος, δημόσιο κ.λ.π.
Βάλε και το γεγονός ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια λες ότι είσαι έλληνας και αισθάνεσαι λίγο να ψηλώνεις. Διότι εκεί που οι άλλοι έβαλαν μπροστά τους δείκτες εσύ έβαλες μπροστά τον άνθρωπο, ακόμη και αν πρόκειται για 'πεταμένα λεφτά σε γέρο 90 ετών' όταν οι 'άλλοι' του λένε να κάτσει σπίτι του και να πεθάνει για να μην επιβαρύνει το σύνολο (δεν νομίζω ότι περίμενε κανείς τέτοια συλλογιστική από το 'δρακουμελ' Μητσοτακέικο by the way). Στο τέλος της ημέρας βέβαια είναι σίγουρο ότι όλοι αυτοί που μιλούν επαινετικά για εμάς θα μας περιμένουν στην γωνία για να μας βάλουν σε ένα νέο μνημόνιο (που δεν ξέρω πως θα το γλυτώσουμε), τουλάχιστον ελπίζω ότι αυτή την φορά θα μιλάνε για εμάς με περισσότερο σεβασμό αφού ο νεοέλλην έδειξε ότι έχει κάτι ακόμη μέσα του από 'αρχαιοέλλην' ως προς το ποιες αξίες βάζει πρώτες μπροστά. Παρηγοριά στον άρρωστο βέβαια όταν ο ένας στους 4 μπορεί να είναι χωρίς δουλειά και η χώρα κατεστραμμένη ξανά οικονομικά (και με τον γνωστό γείτονα απέναντι). Εδώ σε θέλω κάβουρα...
-
χε!χε! τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Έφτασαν στα αυτιά του ότι η χώρα είναι υπό διάλυση και σπεύδει να άρει τα μέτρα για τον κορονοϊό. Και θα τα άρει ποιο γρήγορα από ότι ίσως πολλοί θα περίμεναν ή θα ήθελαν.
Εμένα πάντως με πήραν τηλέφωνο. Ήδη ήρθε από πολύ ψηλά η εντολή ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα από την άλλη βδομάδα. Επιστροφή στο γραφείο με εντολή από πολύ-πολύ-πολύ ψηλά...
Μπορεί τα ΜΜΕ (και πολλοί ειδικοί) να πιέζουν σε μακροχρόνια καραντίνα, αλλά μάλλον ο Μητσοτάκης δεν θέλει γκρέμισμα του τραπεζικού τομέα για άλλη μία φορά μέσα στο καλοκαίρι...εκτός όλων των άλλων. Τσιριμπίμ-τσιριμπόμ...
-
Θα έλεγα μην βιάζεσαι πολύ... Υποτίθεται ότι στόχος είναι όσοι μπορούν να δουλεύουν από μακριά να συνεχίσουν να το κάνουν, τουλάχιστον τις περισσότερες ημέρες. Γιατί το όφελος από την αφεντιά μας είναι μηδαμινό. Να κι αν πάμε, να κι αν δεν πάμε αφού η δουλειά γίνεται από το σπίτι.... Καμία τράπεζα δεν θα έχει θέμα επειδή έχει remote υπαλλήλους, άλλα θα είναι τα προβληματά της.
Αφού δεν μπορεί να δουλέψει ο τουρισμός όλα τα άλλα είναι 'να χαμε να λέγαμε', λίγη σημασία έχει τι θα γίνει με εμάς τους πάσης φύσεως 'remote'.
-
χε!χε! τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Έφτασαν στα αυτιά του ότι η χώρα είναι υπό διάλυση και σπεύδει να άρει τα μέτρα για τον κορονοϊό. Και θα τα άρει ποιο γρήγορα από ότι ίσως πολλοί θα περίμεναν ή θα ήθελαν.
Εμένα πάντως με πήραν τηλέφωνο. Ήδη ήρθε από πολύ ψηλά η εντολή ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα από την άλλη βδομάδα. Επιστροφή στο γραφείο με εντολή από πολύ-πολύ-πολύ ψηλά...
Μπορεί τα ΜΜΕ (και πολλοί ειδικοί) να πιέζουν σε μακροχρόνια καραντίνα, αλλά μάλλον ο Μητσοτάκης δεν θέλει γκρέμισμα του τραπεζικού τομέα για άλλη μία φορά μέσα στο καλοκαίρι...εκτός όλων των άλλων. Τσιριμπίμ-τσιριμπόμ...
Η χώρα -φαινόταν αυτό-, θα διαλυθεί είτε από τον ιο είτε οικονομικά. Απλώς,με μια απότομη άρση των μέτρων -και δεδομένου ότι ως ελληνάρες οι περισσότεροι θα ξεχυθούν άτσαλα,εδώ δεν μπορείς να τους συγκρατήσεις και με αυστηρά μέτρα,πόσο μάλλον με τη χαλάρωσή τους- θα επισπευθεί κι ο υγειονομικός κι ο οικονομικός της θάνατος. Πλέον, χωρίς έστω ακόμη κάποια δεδομένη αποτελεσματική θεραπεία, εύχομαι ο σκληρός νόμος της φυσικής επιλογής να μας προσπεράσει όσο γίνεται αλώβητους,εμάς και τους αγαπημένους μας.
Ο Μητσοτάκης -ή κι όποιος να ήταν αυτή τη στιγμή- ότι και να κάνει έτσι είναι, μετά τα 'Ωσαννά' έρχεται το 'Άρον-άρον σταύρωσον αυτόν' και χωρίς δυνατότητα ανάστασης.Και τον Τσιόδρα δεν τον βλέπω καλά,καλού-κακού ας είναι έτοιμος για το εξωτερικό,αφού όταν δεν θα υπάρχει χώρος για τους τάφους (αλά Ιταλία και Η.Π.Α.),θα βρούμε άμεσα τον υπαίτιο.
Υ.Γ. Storm,πάντως όταν με το καλό από βδομάδα πας στη δουλειά σου,πάρε μέτρα προστασίας (κράτα όσο γίνεται αποστάσεις στα ΜΜΜ με μάσκα και αντισηπτικό στο γραφείο).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2