-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Διαφωνώ. Εξαιρετική η τηλεκπαίδευση. Ο γιός μου έχει στηθεί απ' τις 08:30 και κάνει μάθημα κανονικά. Δε βλέπω για ποιο λόγο να μην αξιοποιηθούν οι σύγχρονες τεχνολογίες σε τέτοιες περιπτώσεις ανάγκης.
Στο κάτω-κάτω είναι ένα όφελος και κεκτημένο από την εποχή του covid. Έγινε τόσος κόπος για να στηθεί το σύστημα και τώρα θ' αρχίσουμε τα κλασσικά Ελληνικά, έλα μωρέ, δεν πειράζει, μια μέρα είναι, που να μπαίνουμε στην ταλαιπωρία κλπ.μα εισαι προνομιουχος, για αυτο και δεξος.
τι να καταλαβεις απο οικογενειες που δουλευουν και οι δυο ή απο ελειψη μεσων για ολα τα παιδια, για μηδενικο χρονο προετοιμασιας κλπ.
#laoutzikosΑριστερές παπαριές. Κλασσική νοοτροπία οπισθοδρόμησης.
Σέβομαι τις ανησυχίες ενός τμήματος του πληθυσμού που δυσκολεύεται να πάρει ένα ψηφιακό μέσο ή δεν έχει internet. Και θα έπρεπε το κράτος να σταθεί αρωγός.
Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό του πληθυσμού που δεν μπορεί να διαθέσει ένα ποσό της τάξεως των 100€ για να πάρει ένα τάμπλετ για το παιδί του. Αν είναι έτσι ούτε ρούχα και παπούτσια μπορούν να του πάρουν.
Επίσης αρνούμαι να μπω στην αριστερή νοοτροπία ότι επειδή κάποιοι δεν μπορούν, σε οποιοδήποτε θέμα, πρέπει να τραβάνε και τους άλλους προς τα κάτω. Χιλιοσυζητημένη η άποψη της αριστεράς για την αριστεία. Πρέπει να γίνει το εντελώς αντίθετο. Αυτοί που μπορούν και με αρωγό το κράτος να τραβάνε προς τα πάνω αυτούς που δεν μπορούν.χαχαχα
με #koulis?
προς ταπαν?
αχαχαελα και επεσα στο μονοπατι των κενταυρων και εχω ενα ραγισμενο πλευρο και δεν μπορω να γελασω
Περαστικά. Ελπίζω να μπόρεσες να πας στο γιατρό και να μην κάνεις αριστερή συμπαράσταση σε κάποιους που πιθανόν δεν μπορούν...
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το θέμα είναι το ποιος θα κάτσει σπίτι να κρατήσει το 10 χρόνο.
Φύτρωσε το 10χρονο; Γονείς δεν έχει;
Ξέρεις φαντάζομαι ότι τα μωρά δεν τα φέρνει ο πελαργός.
-
Δουλεύουν; Το κόστος ζωής δεν φτάνει με έναν μισθό;
-
Και όμως τα φθηνά ταμπλετ κολλάνε, αναπτύσουν θερμοκρασία και μειώνεται η δυνατότητα των ηλεκτρονίων να κινούνται σε υψηλή θερμοκρασία. Οπότε και η χαμηλή επεξεργαστική δύναμη που διαθέτουν και η ούτως ή άλλως χαμηλή τάση λειτουργίας τους χειροτερεύει περαιτέρω με την αύξηση της θερμοκρασίας και κολλάνε.
Για αυτό ο γνώστης παίρνεις ipadμε καλή διαχείριση θερμοκρασιών.
Ασε τα τάμπλετ των 100 ευρώ.... Τζάμπα λεφτά
Το θέμα όμως δεν ειναι αυτό αουντοφιλε.
Το θέμα είναι το ποιος θα κάτσει σπίτι να κρατήσει το 10 χρόνο.
Αυτή η συζήτηση για το ποιός θα κρατήσει το 10χρονο, είχε γίνει εκτενώς πριν 2-3 χρόνια και στο σχολείο του γιου μου με τον covid. Και σε άλλα σχολεία φαντάζομαι. Και είχε βγει πολύ όμορφα και με ωραίο τρόπο η Διευθύντρια του σχολείου και εξήγησε όσο πιο ευγενικά μπορούσε ότι ο ρόλος του σχολείου δεν είναι το baby-sitting, αλλά να μαθαίνει γράμματα τα παιδιά. Δεν εισακούστηκε φυσικά από τους διαμαρτυρόμενους γονείς, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.
Το ποιος θα κρατήσει το μικρό παιδί ή τα μικρά παιδιά είναι άλλου είδους κοινωνικό πρόβλημα. Συμβάλλει βέβαια και το σχολείο, αλλά δεν είναι ο κύριος σκοπός του. -
Σωστά!
Αλλά ποιος θα το κρατήσει τελικά; -
@Lap καλύτερα να μην κάνεις με μένα αυτόν το διάλογο γιατί εξοργίζομαι επικίνδυνα.
Όποιος θέλει παιδιά ή γατιά ή σκυλιά ή κροκόδειλους να αναλάβει και τις ευθύνες τους.
Τόσο απλά τα πράγματα. -
Συγνώμη ρε καταιγίδα. Αλλά πρώτη φορά ακούς για οικογένειες που εργάζονται και οι δύο γονείς διότι μονάχα το κόστος της στέγης και τα πάγια αυτής ισούται με τον έναν μισθό από αυτών των γονιών;
Δηλαδή εσύ τι μας λες; Να μην δουλεύουν;
Μακάρι να έφταναν τα χρήματα και να καθόταν η μάνα ή ο πατέρας μέχρι να γίνουν μεγαλουτσικα τα παιδιά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει συχνά
-
Σωστά!
Αλλά ποιος θα το κρατήσει τελικά;Ποιος τα κρατάει τα παιδιά lap στην παραδοσιακή Ελληνική οικογένεια που δουλεύουν και οι 2 γονείς? Πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική τώρα? Ο παππούς και η γιαγιά. Ή πληρώνεις φύλαξη.
Μην αποπροσανατολίζουμε το ρόλο του σχολείου με αλλότρια θέματα. -
Ο παππούς και η γιαγιά δεν είναι κρατικός θεσμός όπως τα σχολεία. Είναι σωτηρία για πολλούς αλλά δεν το έχουν όλοι αυτό.
-
Ο παππούς και η γιαγιά δεν είναι κρατικός θεσμός. Είναι σωτηρία για πολλούς αλλά δεν το έχουν όλοι αυτό.
Ούτε εγώ το είχα. Και πλερώ... Και λοιπόν? Για το σχολείο μιλάμε τώρα.
-
Ο παππούς και η γιαγιά δεν είναι κρατικός θεσμός. Είναι σωτηρία για πολλούς αλλά δεν το έχουν όλοι αυτό.
Ούτε εγώ το είχα. Και πλερώ... Και λοιπόν? Για το σχολείο μιλάμε τώρα
Τι και λοιπόν θα βρεις babysitter για το 10 χρόνο έτσι εύκολα σε μια μέρα;
Θα σου πω εγώ τι θα γίνει.... Θα κάτσει η μάνα, θα ζητήσει άδεια από την εργασία της, θα της γκρινιάξουν και θα αναγκαστεί να κάνει διπλή βάρδια όταν ξαναπάει ή θα αφαιρεθεί απο τον μισθο της.
-
Διαφωνώ. Εξαιρετική η τηλεκπαίδευση. Ο γιός μου έχει στηθεί απ' τις 08:30 και κάνει μάθημα κανονικά. Δε βλέπω για ποιο λόγο να μην αξιοποιηθούν οι σύγχρονες τεχνολογίες σε τέτοιες περιπτώσεις ανάγκης.
Στο κάτω-κάτω είναι ένα όφελος και κεκτημένο από την εποχή του covid. Έγινε τόσος κόπος για να στηθεί το σύστημα και τώρα θ' αρχίσουμε τα κλασσικά Ελληνικά, έλα μωρέ, δεν πειράζει, μια μέρα είναι, που να μπαίνουμε στην ταλαιπωρία κλπ.μα εισαι προνομιουχος, για αυτο και δεξος.
τι να καταλαβεις απο οικογενειες που δουλευουν και οι δυο ή απο ελειψη μεσων για ολα τα παιδια, για μηδενικο χρονο προετοιμασιας κλπ.
#laoutzikosΚλάψαμε...
Πέθανε και ο Ξανθόπουλος που θα το έκανε ταινία...
-
Ναι. Για την φουκαριάρα την μάνα του και αυτός ο ΚΚΕές...
-
Ποιος τα κρατάει τα παιδιά lap στην παραδοσιακή Ελληνική οικογένεια που δουλεύουν και οι 2 γονείς? Πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική τώρα? Ο παππούς και η γιαγιά. Ή πληρώνεις φύλαξη.
Μην αποπροσανατολίζουμε το ρόλο του σχολείου με αλλότρια θέματα.Πολλά θέματα σε αυτό που λές:
- Δεν έχουν όλοι παππού/γιαγιά και ακόμα και να έχουν, πως θα πάνε να φυλάξουν το παιδί με κλειστους δρόμους? Γιατί εαν ήταν ανοιχτοί θα λειτουργούσε και το σχολείο.
- Δεν έχουν όλοι χρήματα για φύλαξη
- Πολλές φορές ο ένα γονιός εργάζεται σε τέτοιο ωράριο ώστε να μπορεί να παραλάβει τα παιδιά από το σχολείο.
- Ο ρόλος του σχολείου είναι και η "φυλαξη" με την έννοια ότι κατά το σχολικό ωράριο ο γονιός μπορεί να εργαστεί.
- Υπάρχουν και μονογονεϊκές οικογένειες.
Δεν είναι τόσο απλό όσο το λες.
-
Ούτε εγώ το είχα. Και πλερώ... Και λοιπόν? Για το σχολείο μιλάμε τώρα
Τι και λοιπόν θα βρεις babysitter για το 10 χρόνο έτσι εύκολα σε μια μέρα;
Θα σου πω εγώ τι θα γίνει.... Θα κάτσει η μάνα, θα ζητήσει άδεια από την εργασία της, θα της γκρινιάξουν και θα αναγκαστεί να κάνει διπλή βάρδια όταν ξαναπάει ή θα αφαιρεθεί απο τον μισθο της.
Ρε συ γύρε μη γίνεσαι κουραστικός. Ξεκινήσαμε μια κουβέντα για την τηλεκπαίδευση και ανοίγεις άλλα θέματα. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα ζητήματα στην παιδεία.
Από τα φροντηστήρια μέχρι και το σοβαρότερο όλων. Αν τελικά τα σχολεία κάνουν σωστά τη δουλειά τους και μαθαίνουν γράμματα τα παιδιά μας. Ή αν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν εκφυλιστεί σε μια από τις χειρότερες μορφές δημοσίων υπαλλήλων.
-
Εγώ κατάλαβα ότι συζητάτε για το μέτρο να μείνουν σπίτι με τηλεκπαίδευση τα παιδιά. Και η σκέψη μου λέει πως αν είναι να κάνεις ένα τέτοιο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης θα πρέπει να βγάλεις και πρόγραμμα στήριξης των γονέων εργαζομένων. Δηλαδή είτε κηρύσσεις γενική αργία για όλους λόγω έκτακτων φαινομένων, είτε αποζημιωνεις την επιχείρηση για το ότι ο γονιός θα κάτσει σπίτι του για να προσέχει το παιδί που κάνει τηλεκπαίδευση.
Το να λες για μια δυο μέρες ιδιαίτερα για τα παιδιά του δημοτικου να κάτσουν σπίτι τους και να κάνουν τηλεκπαίδευση και τίποτα άλλο, απλά δυσκολεύεις τους γονείς. Πολύ απλά τα σκέφτομαι, που κολλάτε;
-
Τηλεκπαίδευση=Λύση ανάγκης.
Τηλεκπαίδευση=Ιδανική για ενήλικες και μαθητές "στην τελική ευθεία" για εξετάσεις κτλ. Γι' αυτο και δούλεψε στο πρώτο λοκνταουν που ήταν προς το τέλος της χρονιάς και δεν φάνηκαν τα μειονεκτήματα της.Μπορεί να μην ξέρω βέβαια εγώ.
Αυτό που κάνει η τηλεκπαίδευση είναι κυρίως να δημιουργεί κοπρους και απόδειξη είναι το χαος που αντιμετωπίζω και στο ΙΕΚ που διδάσκω (;;;) αφού οι των μεγάλων εξαμήνων έμαθαν στο ξύσιμο ενώ οι μικροί θελωντας και μη υφίστανται το μαρτύριο της αίθουσας.
-
Εγώ κατάλαβα ότι συζητάτε για το μέτρο να μείνουν σπίτι με τηλεκπαίδευση τα παιδιά. Και η σκέψη μου λέει πως αν είναι να κάνεις ένα τέτοιο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης θα πρέπει να βγάλεις και πρόγραμμα στήριξης των γονέων εργαζομένων. Δηλαδή είτε κηρύσσεις γενική αργία για όλους λόγω έκτακτων φαινομένων, είτε αποζημιωνεις τη επιχειρησει για το ότι ο γονιός θα κάτσει σπίτι του.
Το να λες για μια δυο μέρες ιδιαίτερα για τα παιδιά του δημοτικου να κάτσουν σπίτι τους και να κάνουν τηλεκπαίδευση και τίποτα άλλο, απλά δυσκολεύεις τους γονείς. Πολύ απλά τα σκέφτομαι, που κολλάτε;
ρε συ λαπ μιλας με οσους ή δεν εχουν παιδια ή εχουν φραγκα.
που να βρεθει κατανοηση?
για να τελειωνει, η λαικη οικογενεια δεν εχει να σκαει λεφτα σε μπέιμπισίτερ, παπουδες διαθεσιμους λιγοι εχουν, πρεπει να δουλευουν ολοι και τα περιθωρια στενα. καλη η τηλεκπαιδευση αλλα δομημενα, επιδοτημενα και προειδοποιημενα. -
Άλλοι να πηδάνε και άλλοι να βογκάνε...
Κατανόηση...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ναι. Για την φουκαριάρα την μάνα του και αυτός ο ΚΚΕές...
για ποιον μιλας?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2