-
Βουλγαροποιηση της κοινωνιας φοβομαστε αλλα οι δεικτες ογκου λιανικης ειναι στο 120 (με ετος αναφορας το 15 στο 100) ενω το 18 ηταν στο 100 και κατι...
Δλδ η κοινωνια μας "βουλγαροποιειται" ξοδευοντας ολο και πσρισσοτερα... .Μια εξηγηση ειναι μαλλον και το μαυρο χρημα. -
Οι κάτω των 40 είναι στην πλειοψηφία τους Βουλγαροποιημενοι* και είπαμε δύο τα τινα για τον όρο: α) αστείες αμοιβές και β) λόγω των αμοιβών από δυσκολία μέχρι μη θέληση για οικογένεια. Βάλε και μπόλικο brain drain και έδεσε το γλυκό. Καταλαβαίνω ότι όποιος από τους πολύ λιγους μπόρεσε/έτυχε να περάσει με σχετικά μικρές απώλειες την περασμένη δεκαετία είτε δεν βλέπει λόγω του δικού του περίγυρου τι συμβαίνει είτε το αγνοεί αφού εκείνος "αντέχει", είτε ακομα γουστάρει αυτό που συμβαίνει εφόσον δεν τον αφορά (δεν αναφέρομαι σε εσένα για το τελευταίο).
Το θέμα είναι αυτό που είπε ο criu: Πόσοι και πόσο ζοριζονται. Θα αποδειχθεί σύντομα.
*https://www.ieidiseis.gr/oikonomia/174715/neoi-30-44-eton-theloume-8oro-kai-symvasi
-
Εμένα άλλο με στεναχωρεί και μου ξεσκίζει την ψυχολογία, 25 χρόνια που εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα.
Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που εργάζονται σε θέσεις εργασίας που δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτές τις θέσεις. Αυτή είναι η μεγάλη μάστιγα στην Ελλάδα.Είναι απίστευτο πόσες θέσεις εργασίας γκαβατζώνονται από άσχετους και ξεκάρφωτους με τα αντικείμενα, και ταυτόχρονα απόφοιτοι αυτών των ειδικοτήτων δεν μπορούν να βρουν δουλειά στο αντικείμενό τους.
Ελάχιστα επαγγέλματα στην Ελλάδα είναι πραγματικά κατοχυρωμένα και το κράτος δεν επιτρέπει να μπουκάρουν σε αυτά ξεκάρφωτοι.
Και τελικά καίγονται και οι νέοι, γιατί στην Ελλάδα μόνο με σπρώξιμο μπορεί κάποιος να ελπίζει. Χωρίς σπρώξιμο στην καλύτερη θα γίνει κωπηλάτης σε μία γαλέρα και θα βλέπει τους ξεκάρφωτους να πίνουν στην υγειά των κορόιδων.
Να έχεις εκπαιδευτεί, να είσαι καταρτισμένος, να τα δίνεις όλα και να είσαι μια ζωή στη "σφαλιάρα" από "προϊσταμένους" που στην καλύτερη έχουν τελειώσει ένα λύκειο ή ένα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
Που σημαίνει ότι το παν δεν είναι τα φράγκα.
Εγώ προτιμώ να είμαι φαροφύλακας σε ένα ακρωτήριο με ένα βασικό μισθό ίσα-ίσα για να ζω και να μην έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου, παρά να παίρνω καλό μισθό και καθημερινά να βιώνω ψυχολογικό bullying και στρατιωτικό εκφοβισμό σαν να είμαι το δουλικό και το πουτανάκι ορισμένων στρατόκαυλων.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εμένα άλλο με στεναχωρεί και μου ξεσκίζει την ψυχολογία, 25 χρόνια που εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα.
Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που εργάζονται σε θέσεις εργασίας που δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτές τις θέσεις. Αυτή είναι η μεγάλη μάστιγα στην Ελλάδα.Είναι απίστευτο πόσες θέσεις εργασίας γκαβατζώνονται από άσχετους και ξεκάρφωτους με τα αντικείμενα, και ταυτόχρονα απόφοιτοι αυτών των ειδικοτήτων δεν μπορούν να βρουν δουλειά στο αντικείμενό τους.
Ελάχιστα επαγγέλματα στην Ελλάδα είναι πραγματικά κατοχυρωμένα και το κράτος δεν επιτρέπει να μπουκάρουν σε αυτά ξεκάρφωτοι.
Και τελικά καίγονται και οι νέοι, γιατί στην Ελλάδα μόνο με σπρώξιμο μπορεί κάποιος να ελπίζει. Χωρίς σπρώξιμο στην καλύτερη θα γίνει κωπηλάτης σε μία γαλέρα και θα βλέπει τους ξεκάρφωτους να πίνουν στην υγειά των κορόιδων.
Να έχεις εκπαιδευτεί, να είσαι καταρτισμένος, να τα δίνεις όλα και να είσαι μια ζωή στη "σφαλιάρα" από "προϊσταμένους" που στην καλύτερη έχουν τελειώσει ένα λύκειο ή ένα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
Που σημαίνει ότι το παν δεν είναι τα φράγκα.
Εγώ προτιμώ να είμαι φαροφύλακας σε ένα ακρωτήριο με ένα βασικό μισθό ίσα-ίσα για να ζω και να μην έχω κανέναν πάνω από το κεφάλι μου, παρά να παίρνω καλό μισθό και καθημερινά να βιώνω ψυχολογικό bullying και στρατιωτικό εκφοβισμό σαν να είμαι το δουλικό και το πουτανάκι ορισμένων στρατόκαυλων.
Ναι βρε , ειδικά σε Τράπεζες το φαινόμενο αυτό είναι απίστευτο!
Προιστάμενοι και καλές θέσεις καπαρωμένες σε καλά υποκαταστήματα ή εκτός λιανικής επαφής με το κοινό ή στα κεντρικά μόνο με πολιτικό μέσον και γνωριμίες απο ανθρώπους με τα ελάχιστα τυπικά προσόντα.
Ούτε μια μετάθεση δεν μπορείς να πάρεις για ουσιαστικούς οικογενειακούς λόγους σε άλλο κατάστημα της Αττικής χωρίς μέσον και ας δουλεύεις 30 χρόνια ως υπόδειγμα υπαλλήλου σε αξιολογήσεις και στόχους. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βουλγαροποιηση της κοινωνιας φοβομαστε αλλα οι δεικτες ογκου λιανικης ειναι στο 120 (με ετος αναφορας το 15 στο 100) ενω το 18 ηταν στο 100 και κατι...
Δλδ η κοινωνια μας "βουλγαροποιειται" ξοδευοντας ολο και πσρισσοτερα... .Μια εξηγηση ειναι μαλλον και το μαυρο χρημα.Ναι μια εξήγηση είναι το μαύρο χρήμα, η αύξηση του τουρισμού, και το γεγονός όπως αναφέρουμε πως εφόσον δεν νοικιάζουν οι νέοι να μείνουν μόνοι τους οκ τους περισσεύουν χρήματα από τον μισθό τους και επειδή είναι λίγα για αποταμίευση το ρίχνουν στις αγορές.
Ο δείκτης λιανικής είναι ένας μονάχα δείκτης που δεν μπορεί από μόνος του να μας περιγράψει την πραγματικότητα όσον αφορά την ευμάρεια της κοινωνίας.
Τι ευμάρεια υπάρχει όταν οι νέοι ζουν στο πατρικό μέχρι τα 35-40 έτη τους και ότι περισσεύει από τον μισθό τους το ρίχνουν σε λιανική και ξενοδοχεία τα τριήμερα μπας και βρεθούν για λίγο μόνοι τους με τον/την σύντροφό τους.
Φυσικά αν εξετάσουμε μονάχα αυτούς τους δείκτες θα δούμε αύξηση, χωρίς να βλέπουμε όμως το πραγματικό πρόβλημα.
Δεν είναι αυτό μια υγιής κοινωνία.Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Την ταπεινή μου άποψη την έχω πει. Μαζικές περιοχές ανοικοδόμησης κατοικιών με οικονομία κλίμακας, τυποποίηση της παραγωγής τους, ώστε να ξεφουσκώσει η αγορά ακινήτων. Δεν ξέρω υπό ποιο επενδυτικό σχήμα, δεν ξέρω αν θα τις πούμε λαϊκές, κοινωνικές, σύγχρονες, πράσινες, οικολογικές, φοιτητικές, οικογενειακές κτλ αλλά ξέρω πως πρέπει να σηκωθούν νέες, οικολογικές, σύγχρονες κατοικίες. Φυσικά και πολύ ομορφότερες με ανθρώπινες γειτονιές, και όχι το χάλι των σημερινών. Η ανακαίνιση πολύ παλαιών κτιρίων και θα κοστίζει πολύ, αλλά και δεν θα είναι πρακτική για μια σύγχρονη οικογένεια διότι δεν θα έχουν ούτε θέση στάθμευσης, ούτε τις αντοχές των νεότερων οικοδομών.
Πρέπει να συγκροτηθεί υπουργείο μονάχα για αυτόν το σκοπό. Όπως τις εποχές της ενσωμάτωσης των Ελλήνων προσφύγων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Είναι ένα μεγάλο κοινωνικό θέμα και πρέπει να έχει πολιτική που να υπαγορεύει τους τρόπους, την οργάνωση, και τις χρηματοδοτήσεις αυτού του μεγάλου έργου που σίγουρα θα πάρει πάνω από μια δεκαετία. Και επειδή τα έτη περνούν πρέπει να γίνει το συντομότερο. -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βρήκα λοιπόν το "ξέσπασμα" του Δημάρχου Άργους Ορεστικού στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Επανέρχομαι στο θέμα.
Μάλλον για αυτό μιλάς: https://www.youtube.com/watch?v=YLsbmEjslRcΔεν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει αυτό. Κάτι κρύβει ο Δήμαρχος...
H πήραν όρους σύνδεσης και δεν τήρησαν το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου οπότε το έχασαν(την διασύνδεση) ή πήγαν και έφτιαξαν έργα χωρίς να έχουν όρους σύνδεσης.
100% Ευθύνη του Δήμου θα είναι και τώρα προσπαθούν να πιέσουν για πολιτική λύση... -
Δλδ η κοινωνια μας "βουλγαροποιειται" ξοδευοντας ολο και πσρισσοτερα... .Μια εξηγηση ειναι μαλλον και το μαυρο χρημα.Εννοείς πως η κοινωνία ξοδεύει περισσότερα, άρα είναι πλουσιότερη, επειδή ένας τόνος πετρέλαιο θέρμανσης αντί για 800€ κοστίζει 1200 κι ένα σουβλάκι αντί για 2,80€ κοστίζει 3,60€ και αντί για 120 το δίμηνο πληρώνεις ρεύμα 300€, έτσι όπως το πάει η κοινωνία Μονακό σαν του Μπέου μας βλέπω, τί Βουλγαρία και Μπαγκλαντές λέτε...
-
Σου λέει είναι τιμές του 2015
-
-
Μέχρι και οι φιλοχορηγοι τους δεν αντέχουν άλλο την εμμονικη τους βλακεία με το ρευμα. Βέβαια αύριο έχουμε το κύκνειο άσμα τους με το νομοσχέδιο για την υγεία. Λίγο θα κρατήσει ομως η χαρά τους.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δλδ η κοινωνια μας "βουλγαροποιειται" ξοδευοντας ολο και πσρισσοτερα... .Μια εξηγηση ειναι μαλλον και το μαυρο χρημα.Εννοείς πως η κοινωνία ξοδεύει περισσότερα, άρα είναι πλουσιότερη, επειδή ένας τόνος πετρέλαιο θέρμανσης αντί για 800€ κοστίζει 1200 κι ένα σουβλάκι αντί για 2,80€ κοστίζει 3,60€ και αντί για 120 το δίμηνο πληρώνεις ρεύμα 300€, έτσι όπως το πάει η κοινωνία Μονακό σαν του Μπέου μας βλέπω, τί Βουλγαρία και Μπαγκλαντές λέτε...
εναρμονισμένος δείκτης με το 15 για όγκο συναλλαγών, όχι για το ύψος των συναλλαγών που θα δικαιολογούσε αύξηση λόγω πληθωρισμού.
Επίσης οι καταθέσεις αυξάνονται, κάπου +20δις νομίζω.Αυτα είναι τα παράδοξα της ελληνικής κοινωνίας.
-
Καθόλου παράδοξα δεν το βρίσκω.
Οι καταθέσεις αυξάνονται λόγω πληθωρισμου.Άλλο οι αγορες σε όγκο και άλλο οι καταθέσεις σε τρέχουσες τιμες
-
Lap, θα το πω παλι, στον καπιταλισμο οποτεδηποτε ειχσμε ενεργειακη κριση ειχαμε υφεση και μειωση ολων των δεικτων.
Οχι αυξηση.
Αμα ειναι ετσι να πουμε στον πουτιν να παει το βαρελι στα 500 δολλαρια να κανουμε ζωαρα. -
Οι καταθεσεις αυξανονται. Οι εκδρομες και οι εξοδοι σε τοπικες ταβερνες αυξανονται. Η αγορα αυτοκινητων ανεβαζει παλι ταχυτητα. Η ανεργια πεφτει και οι νεοι πτυχιουχοι αλλαζουν πιο ευκολα δουλειες ψαχνοντας για το καλυτερο. Ενα στα 3 νοικοκυρια προτιμα το καλαθι της νοικοκυρας. Καταραμενη αναπτυξη με μπολικη εκμεταλλευση. Δε μπορει θα σκασει καπου αυτο. Αλλωστε ερχονται και εκλογες. Ευκαιρια να γυρισουμε στο 19 που χαμε ολα τα καλα και απληστοι καθως ειμαστε δωσαμε κλοτσια στην καρδαρα. Ευχαριστω δε θα παρω.
-
Έχουμε πτωση του εμπορικού ισοζυγίου δηλαδή αρνητικό σε ποσοστό ρεκόρ!!! έχουμε πληθωρισμο και συνεχώς μεγάλη μείωση της αγοραστικής δύναμης. Έχουμε αύξηση των κόκκινων μη εξυπηρετούμενων δανείων, έχουμε πτώση στην ενοικίαση σπιτιών, έχουμε αύξηση του οριακού κόστος παραγωγής κτλ.
Όλα αυτά πτώσεις είναι.
Το να διαβάζει όμως κανείς αυτά τα αρνητικά στοιχεία ανάποδα όπως για παράδειγμα σε έναν εικονικό και άτυπο δείκτη του πόσοι πάνε στα ξενοδοχεία και στις ταβερνες ή ότι αυξάνονται σε τρέχουσες τιμες οι καταθέσεις όταν υπάρχει πληθωρισμος ειναι μοναχα η μία όψη του νομίσματος και δεν θα έλεγα και πολύ σοβαρή.
-
Το καλο ειναι πως εχουμε δημοκρατια. Με το καλο να βγει η νεα κυβερνηση. Αλλωστε εδω ειναι Βαλκανια. Παντα υπαρχει τροπος να φτασουμε το επιπεδο των λοιπων χωρων της χερσονησου.
-
Αρκει να το θελησουμε.
-
-
Μισό λεπτό, συγκρίνουμε εποχές με lock down και χωρίς lock down;
Επίσης ξαναλέω, οι αποταμιεύσεις δεν μου λένε τίποτα. Είναι χρήματα που στερούνται από τις επενδύσεις και ανάπτυξη καθώς άλλες εξωτερικές συνθήκες βλ. Ενεργειακός πληθωρισμος δεν αποτελούν έφορο έδαφος για τέτοιες σκέψεις.
Συνεπώς πρέπει να δούμε και άλλους δείκτες
Όσον αφορά όμως τον δείκτη ιδιωτικής κατανάλωσης που οντως είναι αυξημένος με την ταυτόχρονη μείωση της αγοραστικής δύναμης και πάλι η απάντηση είναι απλη. Οταν έχουμε πληθωρισμό τότε είναι χαρακτηριστικό το ότι οι άνθρωποι επισπεύουν τις αγορές τους για να γλυτώσουν μελλοντικές αυξήσεις. Αυτό δεν είναι σημάδι μιας οικονομίας που πάει περίφημα, είναι σημάδι κακής προσδοκίας για την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και φυσικά έχει ένα τέλμα.
-
Τρεχουν ολοι να παρουν κονσερβες. Στις 2 δωρο η μια και ενας ελβετικος σουγιας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2