-
**"Ένα δισεκατομμύριο δολάρια χρέος βαραίνει τον γνωστό συγγραφέα οικονομικών βιβλίων Robert Kiyosaki και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου, διότι είναι πρόβλημα της τράπεζας, όπως ανέφερε σε πρόσφατο podcast του.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συμβαίνει διότι η φύση του fiat χρήματος, δηλαδή των νομισμάτων που τυπώνουν οι κεντρικές τράπεζες είναι αυτό ακριβώς: χρέη.
Με άλλα λόγια, ο πιο πλούσιος είναι αυτός που… χρωστά περισσότερα.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως όταν κάποιος καταθέτει χρήματα σε μια τράπεζα, το ίδρυμα εγγράφει αυτό το ποσό ως liability.
Η τράπεζα διακρατά ένα κλάσμα από τις καταθέσεις των πελατών της ως αποθεματικό, και το υπόλοιπο το δανείζει.
ADVERTISEMENT
Από αυτά τα δάνεια παράγονται νέες καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα, και έτσι δημιουργείται αποτελεσματικά νέο χρήμα.
Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, οι τράπεζες δημιουργούν ρευστότητα δανείζοντας περισσότερα από όσα έχουν στα αποθεματικά τους, κάτι που «δρα» πολλαπλασιαστικά σε σχέση με τις αρχικές καταθέσεις.
Επίσης, όταν κάποιος καταθέτει χρήματα στις τράπεζες, εκείνες τα διαχειρίζονται λες και είναι liability, καθώς τα χρωστούν στον καταθέτη και την ίδια στιγμή πρέπει να του δώσουν τόκο.
Για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, οι τράπεζες δανείζουν μέρος των καταθέσεων με υψηλότερο τόκο.
Με αυτό τον τρόπο αποκομίζουν έσοδα και από τις καταθέσεις των πολιτών, χωρίς δηλαδή καμία παραγωγική δραστηριότητα, κερδοφορούν - όλα από τον απόλυτο άερα.Καλό και κακό χρέος
Ο Kiyosaki κατηγοριοποιεί το χρέος σε καλό χρέος και κακό χρέος, με το καλό χρέος να είναι αυτό που συμβάλλει στην οικοδόμηση πλούτου, όπως τα δάνεια που χρησιμοποιούνται για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων που παράγουν εισόδημα, όπως ακίνητα, επιχειρήσεις ή επενδύσεις.
Υποστηρίζει τη χρήση του χρέους ως μόχλευση στις επενδύσεις, ιδίως στα ακίνητα, θεωρώντας το ως έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστούν οι διακυμάνσεις της αγοράς και να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες.Αν θες να γίνεις πλούσιος…
Σύμφωνα με τον Kiyosaki, αν θες να γίνεις πλούσιος, πρέπει να αναπτύξεις δεξιότητες, όχι πτυχία.
«Η νούμερο 1 δεξιότητα είναι το να μπορεί κάποιος να διαχειρίζεται το χρέος αντί χρημάτων.
Επίσης, πρέπει σημαντικό είναι να μπορείς να πουλάς, αφού οι πωλήσεις σημαίνουν εισόδημα, όπως άλλωστε δείχνουν και οι λογαριασμοί των εταιρειών.
Όσοι δεν μπορούν να πωλήσουν είναι καταδικασμένοι να έχουν μηδαμινά εισοδήματα» λέει ο οικονομολόγος.
Πράγματι, η στρατηγική χρήση του χρέους μπορεί να αποφέρει κέρδη.
Η αξιοποίηση του χρέους βοηθά τους επιχειρηματίες να μοχλεύουν ευκαιρίες, να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους και να αναπτύσσονται χωρίς να κάνουν dilute τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα επί των εταιρειών τους.Το μέγα λάθος
Την ίδια στιγμή, σε αυτό το περιβάλλον ο Kiyosaki ασκεί δριμεία κριτική στον Biden.
«H μαρξιστική Αριστερά το παρατράβηξε καταδικάζοντας τον Πρόεδρο Trump.
Οι woke φιλελεύθεροι έδειξαν πόσο διεφθαρμένη είναι και γιατί ο Trump τους χαρακτηρίζει βάλτο.
Δυστυχώς ο Biden είναι ο χειρότερος Πρόεδρος στην ιστορία και ζημιώνει τον ίδιο και την εγκληματική οικογένειά του… που τελικά δικάζονται…
Θα είναι καρκίνος της Αμερικής και του κόσμου για τουλάχιστον εκατό χρόνια.
Μόλις έριξε το τείχος του Trump στα σύνορα με το Μεξικό, ο Biden κάλεσε σε παιδάκια, διεστραμμένους, ναρκεμπόρους και μια ομάδα μικροεγκληματιών στη χώρα, που πρέπει να κλέψουν για να επιβιώσουν.
Η διακοπή λειτουργίας του αγωγού Keystone XL προκάλεσε αύξηση της τιμής του πετρελαίου από 30 σε 130 δολάρια σε μόλις μία εβδομάδα, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των φτωχών ανθρώπων.
Ο πληθωρισμός θα είναι μαζί μας για χρόνια.
Τα καλά νέα είναι ότι ο Biden δεν θα επανεκλεγεί.
Τα κακά νέα είναι ο φιλελεύθερος ακαδημαϊκός βάλτος που έφερε την οικογένεια του εγκλήματος Biden στην εξουσία… εξακολουθούν να βρίσκονται στην εξουσία.
Γι' αυτό αγοράζω χρυσό, ασήμι και Bitcoin.
Οι μαρξιστές μπορεί να ελέγχουν την πολιτική και τα ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ…. αλλά δεν μπορούν να ελέγξουν τα πραγματικά χρήματα» καταλήξει ο Kiyosaki.Ο ευκολότερος τρόπος
Παράλληλα, όπως καταλήγει ο συγγραφέας, «Το BITCOIN είναι ο ευκολότερος τρόπος για να γίνεις εκατομμυριούχος.
Το να βγάλεις εκατομμύρια ως επιχειρηματίας είναι δύσκολο. Ξέρω.
Πρέπει να είσαι πραγματικά έξυπνος, αφοσιωμένος και τυχερός για να γίνεις εκατομμυριούχος ξεκινώντας τη δική σου επιχείρηση.
Εξοικονομώ Bitcoin επειδή το Bitcoin δουλεύει»."** -
Όλα τα άλλα ΟΚ... αλλά δείτε φάση:
Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης
Υπουργός Επικρατείας: Άκης Σκέρτσος
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Θανάσης Κοντογεώργης
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης
Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Γιώργος Μυλωνάκης
https://www.government.gov.gr/kivernisi/ΔΥΟ Υπουργοί Επικρατείας (συν τον ΥΠΕΣ) και ΤΡΕΙΣ Υφυπουργοί Παρά τω Πρωθυπουργώ.
YOLO!!!
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η Λατινοπούλου έχει ενοχλήσει την αριστερίλα πολύ, γιατί τους πάει ζόρι, όπου βγαίνει στα κανάλια που την περιμένουν όλα τα τομάρια με το όπλο επί σκοπόν.
Δεν πειράζει που της βάζουν και εδώ ψιλορατσιστικές συμπεριφορές. Που θα πάει θα το συνηθίσουν.Τουλάχιστον μάθαμε τι ψήφισε ο φίλος Κρουζερ και τι εννοεί κάθε φορά όταν γράφει "ο κόσμος της Εργασίας"...
Η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερες περιποιημένες αποτριχωμενες εταιροφυλόφιλες χριστιανές ελληνοπούλες γάμα Δέσμης που μετά το δασάκι ή την παραλία τις αφηναμε 2 γωνίες απ το σπίτι για να μη λεει η γειτονιά. Με αυτές ανδρωθήκαμε και κάναμε απόσβεση τα λεφτά για το πρώτο μας αμάξι στα νιάτα μας, θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε και τώρα ως μεσήλικες!
Κουράγιο και στο σύντροφο Κωνσταντίνο, δε μπήκε ο μλκς, το χάσαμε το κορμί μΠατριώτη, πάει στα ξένα... -
Κλασσική αριστερή έκφραση που μπορούν οι αριστεροί να έχουν φακέλους, τρομοκρατία, μυστική αστυνομία, να ασκούν βία στους άλλους, να είναι σεξιστές, ρατσιστές και όλα τα καλά, αλλά άμα τα νοιώσουν πάνω τους, τότε σκούζουν σαν τους γάτους τον γενάρη, γιατί θέλουν και να γα...ουν και να σκούζουν...
Δεν πειράζει. Τους συμπονούμε...
Ξέρεις τι είναι να έχει γκρεμιστεί ο κόσμος που πίστευες ότι υπάρχει και πούλαγες και μούρη στους άλλους και να μαθαίνεις τελικά ότι ήσουν ένας απλός ναζί με άλλα σήματα...
Φρίκη...
-
Το εργοστάσιο κουζινικών που κάηκε στην Κηφισιά τελικά μάλλον είχε σούπερ τοξικά υλικά που καήκανε και διασπαρθήκανε στην ευρύτερη περιοχή βόρεια. Μας είπανε να πλύνουμε με σαπούνι βεράντες. Γάμα τα. Το φάγαμε και αυτό το Τσέρνομπιλ.
Κάποτε ένας Ιταλός που η καλή του ήταν χημικός μηχανικός είχε έρθει σπίτι να φάμε. Βλέπει το τηγάνι που ήταν λίγο ξυσμένο και μου λέει "εγώ δεν θα φάω. αυτό το μαύρο που βλέπεις να έχει φύγει εκεί απ το τηγάνι ή Κλώντια μου έχει πεί ότι είναι ο διάολος ο ίδιος". Ελπίζω η Κλώντια να τα παράλεγε.
-
-
Κρουζερ, αν σφαζόμαστε τώρα στης Αφροδίτης τη ποδιά (ωραίο τεμάχιο για την ηλικία μας, δε λέω, θα αντικαταστήσει επάξια την Καϋλή), σκέψου τι έχει να γίνει αν μαθευτεί ότι είμαι στις προκαταβολες για φουλ υβριδικό, αντί για ντίζελ...
Αλλά ενώ γουστάρω τις γκομενάρες του Μπενυ Χιλ, τις αποτριχωμένες Ελληνίδες που φοράνε κατάσαρκα το χρυσό σταυρουδάκι πιο βαθιά στο ντεκολτέ κι από ότι το φοράει ο μητροπολίτης πάνω απ το ράσο, και την Αφροδιτούλα την ίδια, να με λες ναζί φασίστα, πληγώνομαι πιο πολύ κι από Νεοδημοκράτη που βλέπει το 41τακατο να σώνεται...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ο Κρουζερ ανήκει και στηρίζει ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Γι αυτό ψήφισε ή σΛατινοπούλου ή Βελόπουλο...Κι εγκατέλειψε το κλυδωνιζόμενο σκάφος της ΝΔ που άρχισε να βάζει νερά, άφησε μόνο του τον Κυργιάκο να πολεμάει τις Πολυεθνικές και να τις κατακρεουργεί με τις επιστολές του!
(που μια μέρα θα τις πουλάει ο Βελόπουλος στους ψηφοφόρους του Αυτιά, ως ιερά κειμήλια)Σε λίγα χρόνια
Θα μαμάμε με κουπόνιαΠου είναι το περίεργο; Σε πολλές χώρες στην Ευρώπη υπάρχει αυτό το σύστημα και το εξτρα που σε χρεώνουν το παίρνεις πίσω όταν πας για να το επιστρέψεις.
-
Επιτέλους σιγά σιγά γινόμαστε Ευρώπη!
-
Γιατι ειναι μια μαλακια και μιση
Γιατι κανενας δεν θα ασχοληθει οπως δεν ασχολειται και στο εξωτερικο , και μην μου πειτε οτι ειδατε καποιον στο σουπερ μαρκετ του λιντλ στη γερμανια .
Και κυριοτερο γιατι το πλαστικο ειναι μη ανακυκλωσιμο και πρεπει να απογορευτει .
Βαριεμαι να γραψω διατριβη περι ανακυκλωσης πλαστικου να γινω λαπ με πηγες κτλ κτλ μεσα στην γαμημενη ζεστα . -
Πως θα απαγορευτεί το πλαστικό;
Τόσα δισεκατομμύρια προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτό, με τι θα φτιάχνονται;
Εκτός αν εννοείς τα πλαστικά μπουκάλια νερού. -
Το πλαστικό πρέπει πρωτίστως να περιοριστεί. Να πάψει να χρησιμοποιείται είναι απίθανο αυτή τη στιγμή.
-
Ας ξεκινησουν απ τις πλαστικες σακουλες των σουπερ μαρκετ .
Να πηγαινουν με πανινες τσαντες , οσοι δεν εχουν , γιατι πανε περαστικοι για ενα δυο πραγματα ,χαρτινη σακουλα .
Εγω εχω καθιερωσει καλαθια στο πορτ μπαγκαζ και τσαντα με παγοκυστες .
Απ το καροτσακι διαχωρισμος κατευθειαν , ασε που μεταφερονται πιο ευκολα απ το αυτοκινητο στο σπιτι.
Δεν νομιζω να οφελεισε σε τιποτα να τις πληρωνεις. -
@otso said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ας ξεκινησουν απ τις πλαστικες σακουλες των σουπερ μαρκετ .
Να πηγαινουν με πανινες τσαντες , οσοι δεν εχουν , γιατι πανε περαστικοι για ενα δυο πραγματα ,χαρτινη σακουλα .
Εγω εχω καθιερωσει καλαθια στο πορτ μπαγκαζ και τσαντα με παγοκυστες .
Απ το καροτσακι διαχωρισμος κατευθειαν , ασε που μεταφερονται πιο ευκολα απ το αυτοκινητο στο σπιτι.Που να τα εφαρμόσει αυτό ο νεοέλληνας που οδηγείς στην εθνική και κάνεις σλάλομ να αποφύγεις τα ποτήρια του καφέ που πετάνε από το παράθυρο εν κινήσει…
-
Μη τα φορτώνουμε όλα στον νεοέλληνα. Εκτός κι αν στη λέξη εμπεριέχονται και άλλες φυλές που έχουν πλέον έρθει στη χώρα. Γιατί από δαυτους δεν έχω δει και λίγα.
-
Αν απαγορευτουν τι θα κανει;
Κι ομως δεν ειναι οπως παλια , εγω που καπνιζω και το παρατηρω , παλια ολοι πεταγανε τα τσιγαρα απο τα παραθυρα , οι δρομοι και οι πλατειες ηταν γεματα αποτσιγαρα , οι γραμμες του τραινου και οι σταθμοι (οσοι τολματε να ταξιδεψετε με τρενο) παντου πεταμενα τενεκεδακια αποτσιγαρα , ποτηρια καφε και πλαστικα μπουκαλακια νερου.
Ευτυχως που τουαλέτες των τρενων ειναι κλειστες πια και δεν τα αδειαζουν στις γραμμες οπως παλια .
Πραγμα που συμβαινει στην Αιγυπτο ακομα οπως διαβασα. -
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μη τα φορτώνουμε όλα στον νεοέλληνα. Εκτός κι αν στη λέξη εμπεριέχονται και άλλες φυλές που έχουν πλέον έρθει στη χώρα. Γιατί από δαυτους δεν έχω δει και λίγα.
Οντως αυτο ισχυει.
-
Οντως αυτο ισχυει.
Ισχύει γιατί και οι ξένοι βλέπουν το πλήρες μπάχαλο και τους παίρνει να τα κάνουν. Εδώ βλέπεις Γερμανούς να φέρονται όπως εμείς αλλά στη χώρα τους δεν τολμάνε. Ομοίως και οι Έλληνες που πάνε στο εξωτερικό….κότες λυράτες…
-
Την μελονι την εχουν φωτο κεφαλι η αντε λιγο πιο κατω
με τις μπογιες και τις βαφες , αντε βλεποταν.
Πρωτη φορα την ειδα ολοκληρη και μου εκανε εντυπωση .
Fregata. -
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οντως αυτο ισχυει.
Ισχύει γιατί και οι ξένοι βλέπουν το πλήρες μπάχαλο και τους παίρνει να τα κάνουν. Εδώ βλέπεις Γερμανούς να φέρονται όπως εμείς αλλά στη χώρα τους δεν τολμάνε. Ομοίως και οι Έλληνες που πάνε στο εξωτερικό….κότες λυράτες…
Όχι φίλε εγώ δεν έχω δει ακόμη Γερμανούς μα από τους άλλους κάθε μέρα. Ποτήρια του καφέ, μπουκάλια πλαστικά, τενεκεδακια στην ημερήσια διάταξη. Ας μάθουμε επιτέλους να διαχωρίζουμε με θάρρος τα πράγματα και λέγοντας την αλήθεια. Οι Έλληνες χρεώνονται σε μεγάλο βαθμό τις ενέργειες άλλων. Ένα πράγμα σα τις γυναικοκτονιες που οι 7 στις 10 γίνονται από αλλοδαπούς μα μας παίρνει όλους η μπάλα. Όχι πως δεν έχουμε μπουμπούκια εγχώρια μα κάνουμε όμως και μεγάλες εισαγωγές.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2