-
Δεν υπάρχουν εργάτες γης. Ούτε η πρώτη γενιά ξένων πλέον (Αλβανοί και ανατολικοί σιγά σιγά θα αποσυρθούν) και πολύ περισσότερο έλληνες. Άλλο ένα μυστήριο στην Ελλάδα της ανεργίας των νέων.
Μιλάμε π.χ. για τεράστιες εκτάσεις ελαιοκαλλιέργειας που και "μισές-μισές" να τις καλλιεργούσε ένας νέος θα είχε ένα αξιοπρεπέστατο εισόδημα. Είναι βέβαια σκληρή δουλειά η αγροτική, δεν είναι για όλους. -
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Χαχαχα.....
Τις άποψεις σου περί δυσκολιών των νέων ανθρώπων, περί επιδομάτων, περί το πως πορεύονται στη ζωή, κάτι βαθυστόχαστα τσιτατα του περιπτέρου σχολιάζω και τον οίστρο σου όταν δεν τους νιώθεις διότι δεν είσαι νέος στην σημερινή εποχή και έχεις λυμένα τα οικονομικά σου προβλήματα. Και εγώ έτσι γίνομαι Κέρβερος και δογματικός σε κάθε νέο. Όσοι δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με εμάς, φταίνε.
Άντε τώρα να δούμε πόσο φασιστικά είναι αυτά που λέω. Να βγάλουμε μέτρο να μετρήσουμε τον φασισμό στην κριτική
Μπορεις να διαφωνεις οσο θελεις μαζι μου. Δε σου δινει κανεις δικαιωμα να υποδυκνυεις ποιος θα μιλησει και ποιος οχι. Αυτα τα κανουν οι φασιστες.
Καλά χαλάρωσε, δεν ζήτησα να διαγραφούν τα λεγόμενα σου, απλά τα σχολιάζω. Είπα τι θα έκανα στην θέση σου αν είχα λύσει το οικονομικό μου. Θα άφηνα τους νέους να τα βρουν μόνοι τους. Δεν θα έλεγα τσιτατα άλλων εποχών και άλλων οικονομιών. Εγώ θα έκανα την ζωή μου ως οικονομικά άνετος μεσήλικας και θα έδινα κουράγιο.
Είναι φασιστικό να ζητάς να σταματήσει το γέλιο κάποιος;
Άντε καλά σε αφήνω, δεν σε σχολιάζω άλλο.
Καραγκιοζιλικια
Νεοπλουτισμος
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν υπάρχουν εργάτες γης. Ούτε η πρώτη γενιά ξένων πλέον (Αλβανοί και ανατολικοί σιγά σιγά θα αποσυρθούν) και πολύ περισσότερο έλληνες. Άλλο ένα μυστήριο στην Ελλάδα της ανεργίας των νέων.
Μιλάμε π.χ. για τεράστιες εκτάσεις ελαιοκαλλιέργειας που και "μισές-μισές" να τις καλλιεργούσε ένας νέος θα είχε ένα αξιοπρεπέστατο εισόδημα. Είναι βέβαια σκληρή δουλειά η αγροτική, δεν είναι για όλους.Για το λάδι το βασικό πρόβλημα -όπως λέει το άρθρο- δεν είναι ότι δεν παράγεις,αλλά κυρίως ότι δεν το αξιοποιείς ως είδος εξαγωγής.
Εδώ και δεκαετίες θυμάμαι και ντοκυμανταίρ που έδειχναν πως έρχονται π.χ. οι Ιταλοί,αγοραζουν τον καρπό από τους δικούς μας (αφού δεν υπάρχουν σύγχρονα εργαστήρια κι ελαιοτριβεία) και παράγουν λάδι,εξαγοντάς το μέχρι την Κίνα ως ιταλικό.
Οταν ένας μικρός παραγωγός από την Κρήτη πήγε μετά από πολλές διαδικασίες σε μια έκθεση αγροτικών προϊόντων στο Πεκίνο και παρουσίασε το ελληνικό λάδι που παρήγαγε, πολλοί εκεί ντόπιοι επιχειρηματίες και πολίτες δεν γνώριζαν ότι βγάζουμε καλό ελαιόλαδο. Ήξεραν το ιταλικό κι ισπανικό... -
Μιλάμε π.χ. για τεράστιες εκτάσεις ελαιοκαλλιέργειας που και "μισές-μισές" να τις καλλιεργούσε ένας νέος θα είχε ένα αξιοπρεπέστατο εισόδημα. Είναι βέβαια σκληρή δουλειά η αγροτική, δεν είναι για όλους.Μια και το αναφέρεις. Έχω ένα φίλο ορθοπαιδικό. Η γυναίκα του από Καλαμάτα. Μια χρονιά αποφάσισε να συμμετάσχει στις αγροτικές εργασίες του πεθερού του στις ελιές. Αποτέλεσμα, του άφησε προβλήματα μυοσκελετικά και μόνιμα μάλιστα. Έκανα το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου είπε.
Γενικά τα αγροτικά επαγγέλματα δεν είναι για τη συντριπτική πλειοψηφία των νέων που ζουν στις πόλεις. Γι' αυτούς που ζουν στην επαρχία, είναι πιθανότατα αντικίνητρο η ποιότητα ζωής σε σχέση με τα εισοδήματα. Για να βγάλεις λεφτά από αγροτικά θες ή πολλά στρέμματα ή κάποια εξειδικευμένη καλλιέργεια. -
Χαχαχα.....
Τις άποψεις σου περί δυσκολιών των νέων ανθρώπων, περί επιδομάτων, περί το πως πορεύονται στη ζωή, κάτι βαθυστόχαστα τσιτατα του περιπτέρου σχολιάζω και τον οίστρο σου όταν δεν τους νιώθεις διότι δεν είσαι νέος στην σημερινή εποχή και έχεις λυμένα τα οικονομικά σου προβλήματα. Και εγώ έτσι γίνομαι Κέρβερος και δογματικός σε κάθε νέο. Όσοι δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με εμάς, φταίνε.
Άντε τώρα να δούμε πόσο φασιστικά είναι αυτά που λέω. Να βγάλουμε μέτρο να μετρήσουμε τον φασισμό στην κριτική
Μπορεις να διαφωνεις οσο θελεις μαζι μου. Δε σου δινει κανεις δικαιωμα να υποδυκνυεις ποιος θα μιλησει και ποιος οχι. Αυτα τα κανουν οι φασιστες.
Καλά χαλάρωσε, δεν ζήτησα να διαγραφούν τα λεγόμενα σου, απλά τα σχολιάζω. Είπα τι θα έκανα στην θέση σου αν είχα λύσει το οικονομικό μου. Θα άφηνα τους νέους να τα βρουν μόνοι τους. Δεν θα έλεγα τσιτατα άλλων εποχών και άλλων οικονομιών. Εγώ θα έκανα την ζωή μου ως οικονομικά άνετος μεσήλικας και θα έδινα κουράγιο.
Είναι φασιστικό να ζητάς να σταματήσει το γέλιο κάποιος;
Άντε καλά σε αφήνω, δεν σε σχολιάζω άλλο.
Καραγκιοζιλικια
Νεοπλουτισμος
Προκοπη λεγεται κακομοιρη
-
Καμία αντίρρηση.
Θα το προσθέσω και το "κακομοίρης" σε όλα τα άλλα επίθετα που μου έχουν πει κατά καιρούς. -
Οχι δε χρειαζεται. Στο εχω ξαναγραψει και τις προηγουμενες φορες. Προφανως σου αρεσει να σαι σε αυτη την κατασταση.
-
Που ξέρεις σε ποια κατάσταση είμαι;
-
-
Πουλιά στον αέρα πιάνεις ρε Σπύρο. Μα τέτοια αντίληψη πια; Σε ζηλεύω, αλήθεια.
Τώρα έγινα και ζηλιάρης.
-
Εγω παντως δε σε ζηλευω
-
Δεν πειράζει, θα το υποστώ. Κρίμα και ήθελα να με ζηλεύεις, πως αλλιώς θα υπήρχα;
-
Με τούτα και με κεινα, ποια η γνώμη της ομήγυρης για την παρέμβαση του (αγαπημενου-αδικημενου-bomb pass) μπλε Ανδρέα;
Που 'σαι Σπύρο, έναν 30αρη μη τον λες κακομοίρη γιατί στην πλειοψηφία τους δεν το επιλέξανε. Φθηνό κρεατακι προκομενων 50ρηδων είναι...όπως και εσύ δεν είσαι νεόπλουτος βεβαια. Οι νεόπλουτοι απλά δεν ασχολούνται με κομματικά μαδουμουνι@, έχουν κάτι παρατράγουδα τύπου Ρωμανού κτλ γι'αυτό. Βέβαια μόλις επιστρέψουν οι μαδουροι θα ξαναβγούν στα κάγκελα...
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με τούτα και με κεινα, ποια η γνώμη της ομήγυρης για την παρέμβαση του (αγαπημενου-αδικημενου-bomb pass) μπλε Ανδρέα;
Δε στα χει πει ο Άντυ εσένα;
Εσωκομματικές Δημοκρατικές διαδικασίες. -
Μα είμαστε κακομοίρηδες....που δεν φύγαμε από την χώρα και μείναμε εδώ για πολλούς και διάφορους λόγους.
Τώρα θα είχαμε κάτσε καλά θεσουλα, θα ερχομασταν με κάτι μεταχειρισμένα πριμιουμ των 250 -300-400 αλόγων και θα λέγαμε ωραία είναι η Ελλάντα. Τώρα πάμε πίσω στις χώρες που μας σέβονται.
-
Απο το 2010 και μετα, οσοι ειμαστε στο Ελλαντα (παντα εδω ημουν ) εχουμε ταλαιπωρηθει αρκετα. Το οτι εχουμε διαφορετικη αποψη για το τι συνεβη, δεν σημαινει οτι πρεπει να δικαιουμαστε ή οχι να ομιλουμε. Αυτο κανω. Στην διαλεκτικη δε σημαινει οτι πρεπει απαραιτητα να συμφωνουμε. Αλλα καποιοι .πιμενουν να μη σεβονται το συνομιλητη τους. Οταν προκειται για εμενσ θα εισπρατουν την απαντηση μου. Αλλωστε πσντα ημουν εντος οριων.
Συγνωμη που δεν εχω χρονο για την κλαιουσα ψυχη -
Δεν υπάρχουν εργάτες γης.
Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Όχι μόνο στον αγροτικό τομέα, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.
Ένα απλό παράδειγμα. Όταν είχα ξεκινήσει εγώ και εργαζόμουν (1996), από την 1η μέρα με έχωσαν στα σκ@τά. Κάποιες στιγμές καθόμουν στο γραφείο ή ήμουν στο πεδίο, μέσα στα άγρια τα μεσάνυχτα. Ακόμη θυμάμαι ένα βράδυ Ιανουαρίου που με ξύπνησαν στις 1 το βράδυ να πάω σε αποθήκες να πάρω εξοπλισμό και να πάω για υποστήριξη σε πελάτη. Αυτά ήταν καθημερινότητα. Συνέχεια στην πίπα. Και ακόμη αυτό συνεχίζεται.
Οι νέοι/νέες δεν έχουν ρε συ όρεξη ούτε να σηκωθούν από την καρέκλα του γραφείου. Σαν ναρκωμένοι είναι. Όλη τη μέρα πάνω στα κινητά. Τι σκατά κοιτάνε στα κινητά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Λεω στο παλικαράκι που μόλις προσλήφθηκε να έρθει σε εγκατάσταση σε πελάτη και κάνει λες και του είπα να πάει στη Πεντέλη με τα πόδια. Ρε συ καμιά διάθεση. Δεν θέλουν ούτε να μάθουν, ούτε να εμβαθύνουν σε αντικείμενα, περιμένουν όλα να γίνουν από κάποιους άλλους και όλοι θέλουν να γίνουν Managers.
Κάπως έτσι εγώ που πλησιάζω τα 60 είμαι ακόμη στο πεδίο για υποστήριξη μεγάλων πελατών και τρέχω σαν τον μαλάκα με την μηχανή. Και κάθονται οι νέοι/νέες στα γραφεία και ξύνουν τα παπάρια τους.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Που 'σαι Σπύρο, έναν 30αρη μη τον λες κακομοίρη γιατί στην πλειοψηφία τους δεν το επιλέξανε. Φθηνό κρεατακι προκομενων 50ρηδων είναι...όπως και εσύ δεν είσαι νεόπλουτος βεβαια. Οι νεόπλουτοι απλά δεν ασχολούνται με κομματικά μαδουμουνι@, έχουν κάτι παρατράγουδα τύπου Ρωμανού κτλ γι'αυτό. Βέβαια μόλις επιστρέψουν οι μαδουροι θα ξαναβγούν στα κάγκελα...
Στο χερι του καθενα ειναι να διαλεξει αν θα ναι κρεας, οπαδος ή οτι αλλο. Φυσικα και δεν ειμαι ουτε πλουσιος ουτε νεοπλουτος. Εχω διαλεξει απο πολυ νωρις να μην εμπιστευομαι αυτους που ξερουν τι ειναι καλυτερο για μενα, χωρις εμενα. Το αστειο ειναι πως πολλοι βριζουν τη γεννια μου ως να ηταν εκεινη που εζησε με πολυτελεια δανειζομενη απο το μελλον των επομενων.
-
Η φάση όπως έγραψα αλλού είναι σαν τα τέλη με τα κυβικά. Παντα θα υπάρχουν παραπονούμενοι. Όμως οι τωρινοί νέοι εργαζόμενοι που παρέμειναν στη χώρα αν μη τι άλλο ας έχουν το σεβασμό/κατανόηση από τους λίγο ή αρκετά μεγαλύτερους, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν αρκετούς που ζοριζονται. Απλά οι νέοι είναι με χαντικαπ "με το καλημέρα" σε σχέση με τους 40-50 ετών που...κάτι μπορεί να πρόλαβαν.
-
Απο το 2010 και μετα, οσοι ειμαστε στο Ελλαντα (παντα εδω ημουν ) εχουμε ταλαιπωρηθει αρκετα. Το οτι εχουμε διαφορετικη αποψη για το τι συνεβη, δεν σημαινει οτι πρεπει να δικαιουμαστε ή οχι να ομιλουμε. Αυτο κανω. Στην διαλεκτικη δε σημαινει οτι πρεπει απαραιτητα να συμφωνουμε. Αλλα καποιοι .πιμενουν να μη σεβονται το συνομιλητη τους. Οταν προκειται για εμενσ θα εισπρατουν την απαντηση μου. Αλλωστε πσντα ημουν εντος οριων.
Συγνωμη που δεν εχω χρονο για την κλαιουσα ψυχηΡε συ Σπύρο θέλω να σε σεβαστω λόγω ηλικίας, προσωπικότητας κτλ αλλά πλέον χάνεις την εστίαση σου στο θέμα της συζήτησης.
Σιγά την απάντηση που δίνεις και επαίρεσαι κιόλας. Να σου πω ένα μυστικό. Το να βρίζεις δεν είναι απάντηση. Το τι βρισιές μπορώ να πω και εγώ και ο καθένας για εσένα ή για οποιονδήποτε επειδή διαφωνούμε θα ήταν το ευκολότερο. Αλλά είπαμε είναι άκομψο και δε δείχνει σεβασμό. Εκτός ορίων είσαι αλλά είπαμε κάνω τα στραβά μάτια και δεν εγείρω το θέμα στην Διαχείριση.
Όλα ξεκίνησαν από τους χαρακτηρισμούς που ευκόλως κανεις όταν διαφωνείς. Το να λες κακομοίρη, γελοίο, καραγκιόζη κτλ τον άλλον δεν είναι απαντήσεις άξιες έπαρσης.
Και εγώ κάνω παρόμοιους χαρακτηρισμούς σε γνωστούς σπαστικους του forum αλλά δεν επαίρομαι για την φοβερή απάντηση που έδωσα. Σιγά τον αγώνα δηλαδή.Εφόσον τους κάνεις να δέχεσαι και την κριτική. Εν προκειμένω, σχολιάζεις τα επιδόματα κάθε μέρα και γράφεις για το τι κακό κάνουν στη νεολαία και πόσο την εκμαυλιζουν σε μη παραγωγικές προοπτικές και συνήθειες, και όταν σου είπα πως φαντάζομαι με ότι μας λες, δεν θα συμπληρώσεις τη φόρμα για το επίδομα ηλεκτρικού, με είπες φασίστα.
Τώρα που λες πως έχεις λύσει πλέον το οικονομικό σου πρόβλημα, εν ολίγοις εργάζεσαι ως χόμπυ, και αντιλαμβάνεσαι την διαβίωση με την οπτική ενός φοιτητή τα καλά πασοκικα χρόνια που δεν χρειαζόταν να δουλεύει, πάλι νιώθεις πνιγμένος όταν σχολιάζουν το γεγονός πως έχεις άποψη για τα επιδόματα των φτωχότερων όταν εσύ δεν έχεις ανάγκη κανένα από αυτά. Θα ήταν ωραίο να είχες ανάγκη κάποιο επίδομα και λόγω φιλοσοφίας να αρνηθείς να δηλώσεις συμμετοχή.
Αυτά τα επιδόματα σε έχουν τρελάνει και δεν ξέρεις τι να κάνεις και τι να πεις;
Τελικά πήρες επίδομα ηλεκτρικού;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2