-
Mαθαμε όμως ότι αυτός που η πρώτη του κίνηση όταν ανέλαβε ήταν να πάρει την ΕΥΠ υπό τον έλεγχο του παρακολουθούσε πολιτικό του αμεσοτατου ενδιαφέροντος του. Παραιτησε δύο άτομα αναγνωρίζοντας το. Σε άλλες χώρες θα είχε ήδη πάει σπιτάκι του.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απ' ότι διαβάζω στα ΜΜΕ η κυβέρνηση λέει ετοιμάζει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ στα πρότυπα της Αγγλικής MI6.
Η MI6 διεξάγει εξωτερική κατασκοπεία. Αν ήταν να βασιστεί σε κάποιο Βρετανικό πρότυπο η ΕΥΠ για την δραστηριότητα της στο εσωτερικό, θα ήταν σε αυτό της MI5.
Πάντως ακόμα και τώρα χρειάζεται Εισαγγελική Εντολή για να υπάρξει ηλεκτρονική παρακολούθηση κάποιου πολίτη. Δεν πρέπει να μένουν χωρίς έλεγχο τέτοιες Υπηρεσίες. Το αποτέλεσμα θα ήταν σαν το FBI επί Hoover...
-
@lapin said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Απ' ότι διαβάζω στα ΜΜΕ η κυβέρνηση λέει ετοιμάζει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ στα πρότυπα της Αγγλικής MI6. Θα δούμε.
Πάντως από τη αντιπολίτευση, εκτός από κραυγές εναντίον του Κούλη μήπως τσιμπήσουν κάνα ψηφαλάκι, δεν έχω ακούσει κάτι άλλο. Και δεν περίμενα να ακούσω και κάτι παραπάνω, δεν νομίζω ότι μπορούν...
Μια στιγμή. Η ΕΥΠ δούλευε όπως δούλευε μέχρι το 2019. Τότε ο Μητσοτάκης άλλαξε εντελώς το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας γιατί έτσι ήθελε και ταυτόχρονα τοποθέτησε επικεφαλής κάποιον υπάλληλο εταιρείας security που δεν είχε καν πτυχίο. Δεν τα λέω εγώ αυτά, αυτά είναι γεγονότα. Έτσι έκρινε ο Κυριάκος ότι έπρεπε να λειτουργεί η ΕΥΠ και έτσι έπραξε. Σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτών των αλλαγών και αυτών των επιλογών (του Μητσοτάκη). Για τα αποτελέσματα αυτά είναι 100% υπεύθυνος ο ίδιος, όχι η αντιπολίτευση. Τώρα τι μας λέει πάλι; Ότι Θα αλλάξει πάλι τα πάντα στην ΕΥΠ; Γιατί; Αφού είναι δικό του δημιούργημα. Και αν το πρόβλημα είναι τα πρόσωπα που ο ίδιος επέλεξε, άντε να πούμε έκανε ένα λάθος βρε άνθρωπε. Το θεσμικό πλαίσιο, που ο ίδιος έφτιαξε, με τον πρώτο μάλιστα νόμο της διακυβέρνησής του για το περιβόητο "επιτελικό κράτος", γιατί θέλει πάλι να το αλλάξει;
Αν και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, μάλλον δεν είναι όπως τα λες τα πράγματα. Ο Κούλης έκανε το φάουλ που περιγράφεις με αυτόν τον αμόρφωτο προφανώς κολλητό του, αλλά δεν πείραξε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας.
Αντίθετα με επιφύλαξη και απ' αυτά που έχω διαβάσει πρόσφατα, οι Ζαίοι έσπευσαν να το πειράξουν. Η πιο γνωστή αλλαγή που έκαναν είναι ότι κατάργησαν τον 2ο εισαγγελέα που έπρεπε να συμφωνεί για να είναι νόμιμη μια παρακολούθηση και άφησαν μόνο έναν.Αν πράγματι έκαναν κάτι τέτοιο γιατί άραγε? Σε συνδυασμό με τον απροκάλυπτο έλεγχο που επιχείρησαν οι Ζαίοι στη δικαιοσύνη, με Παπαγγελόπουλο, Τουλουπάκη και τις γνωστές μεθοδεύσεις στην υπόθεση Novartis, μήπως φοβόταν κάτι ο Κούλης και έσπευσε να ελέγξει την ΕΥΠ?
Δεν είμαι φαν των θεωριών συνωμοσίας, συνήθως με κάνουν να γελάω, οπότε το αφήνω εδώ, μη μπούμε σε ΕΥΠίστικη παραφιλολογία. Αυτό που έχει σημασία είναι με αφορμή το γνωστό περιστατικό να γίνει κάποια θεσμική θωράκιση του τρόπου που λειτουργεί η ΕΥΠ. Δεν μπορεί σε ένα δημοκρατικό καθεστώς η εκάστοτε κυβέρνηση να παρακολουθεί όποιον θέλει και όπως θέλει. Οι υπερεξουσίες οδηγούν σε τέτοια κατακριτέα φαινόμενα, ανεξάρτητα ποιος κυβερνάει, οπότε πρέπει να κοπούν με το μαχαίρι.
-
Είπα και γω,δεν θα γράψει καμιά μαλ@κι@ το προσκυνημένο να βελτιώσει την εικόνα του αρχαιοκάπηλου!
-
Ο Κούλης έκανε το φάουλ που περιγράφεις με αυτόν τον αμόρφωτο προφανώς κολλητό του, αλλά δεν πείραξε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας.
Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας ο Μητσοτάκης με το Προεδρικό Διάταγμα 96/2020 - ΦΕΚ 232/Α/20-11-2020 άλλαξε πολλά στην ΕΥΠ και στις αρμοδιότητές της.
Αλλά αυτό σε μένα δεν λέει κάτι.
Κυβέρνηση είναι, νομοθετεί.
Ότι έκαναν οι προηγούμενοι και ότι θα κάνουν οι επόμενοι όποιοι και αν είναι.Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό στο φόρουμ ή μάλλον σε ορισμένα μέλη είναι ότι το θέμα αυτό οι πολίτες το έχουν γραμμένο στα παπ@ρια τους.
Οι λόγοι πολλοί. Ένας από τους λόγους είναι ότι βρισκόμαστε στο 2022 και ο ένας πολίτης καταγράφει τον άλλο παράνομα...και σε πολλές περιπτώσεις τα άπλυτα βγαίνουν και στην δημοσιότητα, στα μανταλάκια, παντού... Η εποχή της κλειδαρότρυπας. -
Τελικά υπάρχει κάτι για το οποίο να νοιάζονται οι δεξιοί πολίτες και να μην το γράφουν στα παπ@ρια τους;
Κάποιος θεσμός, κάποια αρχή, κάποια αξία;
Βάζουν κάποιο όριο στη ξεφτίλα μιας Κυβέρνησης αν είναι "δικοί τους" ; -
Βεβαίως και υπάρχει. Να μην ξανάρθουν οι κομμουνισταί. Και μπρος σε αυτό κάθε άλλη αρχή και αξία πάει περίπατο.
-
@piliourits
Απογοητεύτηκες από τις δημοσκοπήσεις ε; Μην σε νοιάζει, είναι κατασκευασμένες και πετσωμένες, θα γίνουν εκλογές, θα μιλήσει με την ψήφο του ο λαός και θα πέσει ο Κούλης.Όσο για την "τσίπα" των δεγκζιών μπζηφοφόρων, μάλλον κάνει παρέα με αυτή των αριστερών μετά το δημοψήφισμα και την "kolotoumba" του 15. Η χοντροπετσιά δυστυχώς δημιουργεί χοντροπετσιά (αντανακλαστικά).
-
Εννοείται πως δεν απογοητευομαστε. Άλλωστε κατά μέσο όρο έπεσαν έξω "μόνο" 8 μονάδες το '19 στο ποσοστό των κομμουνιστωνε. Άρα απλά "παίζουμε με τις τάπες των βαρελιών" περιμένοντας το ΠΛΑΦ, (αυτό που κάνει μια κουράδα όταν πέφτει στο ήρεμο νερό της χεστρας) της ΝΔουλας...
Και σκέψου ότι παρολο το δημοψηφισμα ΚΑΙ την kolotumba (πράγματα τα οποία έγιναν ακριβως επειδή κάποιοι χοντροπετσοι πατριώτες με το ένα χέρι έβγαζαν το χρήμα έξω, με το άλλο έσπρωχναν σε συμβιβασμό άνευ όρων και με τα δύο μαζί πανηγύριζαν εκείνες τις μέρες όταν ηττήθηκαν "μόνο οι άλλοι", όχι αυτοί) και πάλι βγήκαν οι κομμουνισταί. Τώρα βέβαια η τρελιτσα είναι το τελευταίο καταφύγιο του όλου μηχανισμου, οπότε νταξει...
-
Έχω μεγάλη στεναχώρια εγώ για τις δημοσκοπήσεις φίλε φαηβερ, άρα εσύ πρέπει να πετάς απ τη χαρά σου που πέφτει μόνο λίγο, και δεν κατακρημνίζεται δημοσκοπικα, η καλύτερη δυνατή Κυβέρνηση Αρίστων... Θα το πανηγυρίσει κι ο Άδωνις.
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Βεβαίως και υπάρχει. Να μην ξανάρθουν οι κομμουνισταί. Και μπρος σε αυτό κάθε άλλη αρχή και αξία πάει περίπατο.
Πάντως όσο αφορά εμένα, εγώ θέλω να κυβερνήσουν οι ΚΚΕέδες. Είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη ώστε να αποδειχθεί ότι και αυτοί είναι μία τεράστια φούσκα.
Φυσικά μην περιμένει κανείς ότι εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ.
Αλλά πρέπει κάποια στιγμή και αυτοί να μπούνε στο Μαξίμου. -
Ούτε πανηγυρίζω, ούτε τα βάφω μαύρα. Δεν σιτίζομαι από το κρατικό ταμείο και το κόμμα της ΝΔ. Θα ζήσω και με ΣΥΡΙΖΑ όπως έζησα 5 χρόνια (νταξ, με μεγαλύτερη φορολογία μάλλον, την ξέρω την μοίρα μου).
Απλά είδα το posts σου και το συνέδεσα με τις δημοσκοπήσεις, μάλλον ατυχώς κατά πως φαίνεται αφού δεν το έγραψες λόγω των δημοσκοπήσεων.
Τώρα για τις δημοσκοπήσεις και την αξιοπιστία τους μπορεί να πει κάποιος πολλά, ναι μεν έκαναν λάθος σε ποσοστά το 19 αλλά όχι στον πρώτο (και για την ΝΔ έδιναν χαμηλότερα από 39, όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ). Αλλά σωστές ή λάθος δεν έχει σημασία, είναι αποτύπωση της τρέχουσας στιγμής και όχι ψήφος.
-
Εμ έλα που δεν μπαίνουν στορμ. Προφανώς θα θέλουν να κυβερνήσουν μόνοι τους οπότε παραδοξως μεγάλο κομμάτι μη δεξιών δεν τους "κάνουμε" το χατίρι για τους ίδιους ακριβώς λόγους που δεν τους το "κανετε και εσείς". Όμως πας όστις μη δεξιός=κομμουνιστής κατά τους απανταχού πορτοσαλταρισμενους. Γουατ δε φακ!
-
Κι ενώ κανένας Παπαδόπουλος γύρω μας δεν ζητά ένα συγνώμη για την 7ετια...
-
Ο Καμμένος είχε λεφτά, παντρεύτηκε γυναίκα με λεφτά και έβγαλε λεφτά από την πολιτική. Έπρεπε στο τέλος του άρθρου να βάλουν και το τραγούδι https://www.youtube.com/watch?v=j-VKjZew-MM
-
Τον τελευταίο καιρό έχω συζητήσεις με διαφόρους.
Οι περισσότεροι είναι νδ, πρώην πασοκ που ψηφίζουν νδ, πρώην πασοκ που ντρέπονται προς το παρόν να ξαναψηφίσουν πασοκ, αλλά μας τελείωσε το ποτάμι, πασοκ νυν και αεί.
Οι παραδοσιακοί σύριζα και αριστερότερα φίλοι μου, δεν είναι προς συζήτηση, καθότι είναι δεδομένη η στάση τους, άρα δεν βγάζει διαδικασία διαλόγου.
Αρα όποιος είναι σύριζα και αριστερότερα, παραμένει σύριζα και αριστερότερα.
Οποιος είναι νυν και αεί πασοκ και όποιος ήταν ποτάμια και τέτοια, μάλλον θα πάνε πασοκ και όποιοι πρώην πασοκ ψήφισαν νδ παραμένουν κουλίστες...
Οι της νδ, δεν είναι ευχαριστημένοι από τον Κούλη. Αλλωστε οι περισσότεροι είναι της λαϊκής δεξιάς, οπότε ο Κούλης δεν είναι κοντά τους.
Εδώ λοιπόν έχουμε διαρροή του Κούλη προς τα δεξιά σε μικρά κόμματα.
Οι κουλίστες λένε τι θα κάνει ένα μικρό κόμμα, τι θα γίνει...
Η απάντηση είναι σαν του φίβεργκ.
Δεν σιτίζονται όλοι αυτοί από το δημόσιο ταμείο, οπότε δεν φοβούνται εύκολα να βάζουν δύσκολα στους πολιτικούς...
-
Η ερώτηση είναι ποιοι είναι οι "παραδοσιακοί Σύριζα" μετά το 2015 που δεν μετακινουνται;
Αριστερίζοντες μπορεί να είναι, αλλά αριστεροί που να καταπατουν Δημοψήφισμα δεν υπάρχουν.
Όπως οι σημερινοί πασοκοι είναι κατά βάση Δεξιόφρονες, αλλά όχι δεξιοί.
Οπότε οι σημερινή βάση του Σύριζα που μετράει 6-7 χρόνια, τι ήταν πριν; -
Παραδοσιακοί σύριζα και αριστερότερα, είναι όσοι ψήφιζαν πάντα αριστερότερα του πασοκ και ενίοτε πασοκ για να μην έλθει η δεξιά...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παραδοσιακοί σύριζα και αριστερότερα, είναι όσοι ψήφιζαν πάντα αριστερότερα του πασοκ και ενίοτε πασοκ για να μην έλθει η δεξιά...
Δεν είναι τρικ κουεστιον, μαθηματικά πως βγαίνει;
Αριστερότερα του παλαιού ΠΑΣΟΚ ήταν ας πούμε το 10% ; άντε 12-15% όλης της κοινωνίας, μαζί με τους κκε ,τους εξωκοινοβουλευτικούς, τους αναρχικούς και τους Ζαιους του 3%, πριν το 2015 ;
Σήμερα αθροιζονται το ίδιο χοντρικά (ΚΚΕ+Μερα+Ανταρσυες+ εξωκοινοβουλευτικοί, Αναρχικοί και ό,τι άλλο).
Οπότε ο Σύριζα, είναι δεξιότερα αυτού του 10-15% ανάμεσα από (ΠΑΣΟΚ+ΝΔ+δεξιοί+βλαμενοι+φασίστες) τα βάζω σε παρένθεση γιατί παρατηρούμε μεγάλη κινητικότητα στη δεξιά παρένθεση.
Οπότε θα έλεγα πως υπάρχει μια βάση Συριζαίων περί το 20% που είναι τι;
Παλιοί Πασοκοι + λάητ δεξιοί; -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αριστερίζοντες μπορεί να είναι, αλλά αριστεροί που να καταπατουν Δημοψήφισμα δεν υπάρχουν.
Τι να σε πω τώρα, εγώ όταν κυβερνούσαν άκουγα για δρακογενιές, για παππούδες που πολέμησαν στα βουνά κλπ. Γενικώς, επειδή είμαι και μεγαλύτερος λίγοι από αυτούς δεν έχουν περάσει από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, πρώτη μουρη στην ντουντούκα ήντουσαν ούλοι. Μέχρι και ο Τσίπρας δλδ. Αν δε μιλήσεις μαζί τους για τον εμφύλιο είναι πιο πορωμένοι από τους ΚΚΕδες, ίσως γιατί μόνο αυτό τους εχει όντως μείνει από αριστεροφροσύνη.
Καλά εννοείται ότι η βάση του σύριζα είναι πλέον παλαιό πασόκ. Γι αυτό και όσοι φαντάζονται κάποια παρθενογένεση και κάποιους άσπιλους-αμόλυντους απροσδιόριστους "καλούς" που θα κατέβουν από τον Άρη να μας κυβερνήσουν, συνήθως απογοητεύτονται οικτρά. Τα ίδια έλεγε και η Daenerys Targaryen στο game of thrones και είδαν όλοι πως κατέληξαν "οι υπήκοοί" της
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2