-
ΓΙΑΤΙ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ?!
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αξιόλογη προσπάθεια συνομιλητών να μας πείσουν ότι η χώρα ζει "πρωτόγνωρα" επίπεδα διαφθοράς, διαπλοκής κλπ.
Αλήθεια, επί σημιταριου πόσων ετών εισασταν; Είχατε ενεργή επαγγελματική ενασχόληση με κάτι; Έτυχα σε εταιρία που έκανε δημόσια έργα για ενάμισυ έτος (τόσο άντεξα), αν γράψω αυτά που έχω ζήσει με κομματικούς, διορισμένους διοικητές ταμείων, εφημερίδες κλπ θα πάω μέσα 50 χρόνια.
Μπροστά σε αυτά ο Κυριάκος και η κυβέρνηση του είναι γατάκια νεογέννηταεπειδη τα εχω ζησει ΚΑΙ αυτα τα χρονια, ομοιαζουν οι εποχες τοσο πολυ που αναρωτιεσαι αν μπηκε ο κινεζος στο κορμι του koulis
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αξιόλογη προσπάθεια συνομιλητών να μας πείσουν ότι η χώρα ζει "πρωτόγνωρα" επίπεδα διαφθοράς, διαπλοκής κλπ.
Αλήθεια, επί σημιταριου πόσων ετών εισασταν; Είχατε ενεργή επαγγελματική ενασχόληση με κάτι; Έτυχα σε εταιρία που έκανε δημόσια έργα για ενάμισυ έτος (τόσο άντεξα), αν γράψω αυτά που έχω ζήσει με κομματικούς, διορισμένους διοικητές ταμείων, εφημερίδες κλπ θα πάω μέσα 50 χρόνια.
Μπροστά σε αυτά ο Κυριάκος και η κυβέρνηση του είναι γατάκια νεογέννηταεπειδη τα εχω ζησει ΚΑΙ αυτα τα χρονια, ομοιαζουν οι εποχες τοσο πολυ που αναρωτιεσαι αν μπηκε ο κινεζος στο κορμι του koulis
Γράφουν και τώρα ταλαίπωροι μεταπτυχιακοί φοιτητές διδακτορικά υιών μεγαλοεκδοτων;
-
Γράφουν και τώρα ταλαίπωροι μεταπτυχιακοί φοιτητές διδακτορικά υιών μεγαλοεκδοτων;
α-ν-ε-τ-α
και λιγα λες.... -
Δεν παλεύουν οι συμφορουμιτες, η ίδια η αρχή των δημοσίων συμβάσεων έστειλε εγκύκλιο προς όλους τους φορείς του στυλ κάντε λίγο κράτει με τις απευθείας αναθέσεις γιατί το παραξιλωσατε. Τα δε στοιχεία τόσο του ποσοστού όσο και των ποσών των απευθείας αναθέσεων ή ακόμα και διαγωνισμών χωρίς καν προκήρυξη αλλά με πρόσκληση έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο....
-
Ό,τι προλάβουν, ολόκληρη 4ετια νηστικοί λυσσαξαν!
Ο Κώστας κάθε 6 μήνες θα κάνει Ανάπλαση, οι πάροχοι ρεύματος θα δέχονται κοσμήματα (να μη μεσολαβεί ο Ριχάρδος) και τενεκεδες λάδι απ τις ελιές που θα μαζεύουν τον Δεκέμβρη με τα ρεπό των υπερωριών (αρκεί να φτάνει το φουελ παςς μέχρι το κτήμα) κι εσύ ασχολείσαι με τις ψωροδεκαρες των αναθεσεων; -
α-ν-ε-τ-α
και λιγα λες....Για διαφωτίσει μας βρε Θοδωρή. Γιατί εγώ όταν διαβάζω για πετσωμενα μέσα όταν έχω ζήσει αυτά που έχω ζήσει, γελάω με τους αδαείς.
Και για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι τι γίνεται, πριν λίγο καιρό η κυρά Ακρίτα όταν πέθανε ο εν λογω του έκανε και αγιογραφία. Η κυρά Ακρίτα που μας την μοστραρουν ως "καθαρό και αδέκαστο αντίλογο" στον Κούλη και την ενοχλούν τα πετσωμένα. Μη χέσω... -
α-ν-ε-τ-α
και λιγα λες....Για διαφωτίσει μας βρε Θοδωρή. Γιατί εγώ όταν διαβάζω για πετσωμενα μέσα όταν έχω ζήσει αυτά που έχω ζήσει, γελάω με τους αδαείς.
Και για να καταλάβουν και οι υπόλοιποι τι γίνεται, πριν λίγο καιρό η κυρά Ακρίτα όταν πέθανε ο εν λογω του έκανε και αγιογραφία. Η κυρά Ακρίτα που μας την μοστραρουν ως "καθαρό και αδέκαστο αντίλογο" στον Κούλη και την ενοχλούν τα πετσωμένα. Μη χέσω...πως το λενε στα αμοιβαια,
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ -
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΓΙΑΤΙ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ?!
Μπαααα, ήταν απλώς που χειρότεροι. Πόσα έργα που έσπαγαν σε ποσά κάτω του συγκεκριμένου ορίου για να γίνει νικημένος "διαγωνισμός" τριών συμμετεχόντων; Ναι βρε παιδί μου, δεν ήταν απ' ευθείας ανάθεση αυτό, ήταν διαγωνισμός ντόμπρος και νόμιμος, αμ πως;
Α, μεταβίβασα και τη σύνταξη του πατέρα μου στην μητέρα μου με αίτηση (ηλεκτρονική) στον εφκα μέσα σε ενάμισυ μήνα. Χωρίς ένα σεντσι γρηγοροσημο.
Γενικώς το πώς λειτουργεί τώρα το γκουβερνο σε σχέση με το τότε, το λες και πρόοδο.
-
Το ηλεκτρονικό κράτος θα αλλάξει πολλά. Έως και την πολιτική άποψη πολλών ψηφοφόρων. Πλέον το λεγόμενο δημόσιο δεν θα είναι γραφιαδες που κολλάνε σφραγίδες, αλλά θέσεις ουσίας με προστιθέμενη αξία για το κοινωνικό σύνολο. Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί εκ πρώτης να φαίνεται υπέρ των δεξιών το ηλεκτρονικό κράτος και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την ταυτόχρονη ελάφρυνση φόρων, αλλά σε βάθος χρόνου και πέρα ενός ορίου στον λόγο κόστους/οφέλους θα εξασθενήσει τα επιχειρήματα των ιδιωτικών υπηρεσιών ως αντιστάθμισμα στα μεγάλα κόστη του δημοσίου. Το δημόσιο θα εμφανίζεται πολύ πιο αποδοτικό και με μεγαλύτερο όφελος λόγω μεγέθους (είπαμε το μέγεθος στην αγορά μετράει) από τις ιδιωτικές εταιρίες, πάντα με την προϋπόθεση των δημοσίων θέσεων με υψηλή προστιθέμενη αξία.
-
...και όπως κατέβαινα σε μια δουλειά πριν από λίγο άκουσα τον προκάτοχό του Στασση στο ραδιόφωνο. Είπε ότι αν η τελευταία μονάδα λιγνίτη (Πτολεμαϊδα 5), η πιο σύγχρονη του είδους της δούλευε στο 100% η χονδρική του ρεύματος θα ήταν κάτω 30%. Οι δε επιδοτήσεις είναι υπερπολλαπλασιες της αξίας της μονάδας. Επίσης προς μεγάλη απογοήτευση των Κυριακιστας δεν ζήτησε την κεφαλή των ιδιωτών επί πίνακι (άλλωστε το έξυπνο είναι να υποτιμηθεί τεχνηέντως η αξία της μετοχής και μετά να αγοράσει το κράτος ή βέβαια να γίνει ΑΜΚ δίχως να μπορούν να αγοράσουν οι καλοί μας ιδιωτες, δεν το είπε αυτός αυτα, εγώ τα σκεφτομαι) αλλά απλά η ΔΕΗ να εκμεταλλευτεί τη θέση της και να είναι αναχωμα στην κερδοσκοπία, ο,τι δεν κάνει τώρα.
-
-
Περί λιγνιτικες μονάδες, υπολογισμένα σε αυτά που λένε και τα πρόστιμα Co2;
-
Δεν άκουσα από την αρχή τη συνέντευξη, αλλά ποιο το νόημα να μιλά για τιμες δίχως τα πρόστιμα;
-
Δεν ξέρω μήπως υπάρχει αναστολή του μέτρου του προστίμου λόγω πολέμου, ή αν όντως έχει αυξηθεί τόσο πολύ το φ.α που και με πρόστιμα είναι φθηνότερος ο λιγνίτης.
Αυτή η μονάδα λενε είναι κορυφαίας τεχνολογίας και την έφτιαξε η πασοκαρα, μεγάλη η χάρη της, αλλά λόγω προστίμων βγήκε ασύμφορη. Σήμερα μήπως είναι σωτηρια; -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το ηλεκτρονικό κράτος θα αλλάξει πολλά.
Μην περιμένεις και πολλά. Η διαπλοκή και η διαφθορά ανθεί σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και δεν έχει σχέση με κόμματα και ιδεολογίες.
Να σου πω ένα σύντομο παράδειγμα διαπλοκής που είναι και επίκαιρο;;;;
Σε οργανισμό που εποπτεύεται από το δημόσιο έγινε προμήθεια υφασμάτινων μασκών για το covid. Σε κάθε δ/νση του οργανισμού παραδόθηκαν κούτες για να μοιρασθούν σε υπαλλήλους. Σε ένα κτίριο παραδόθηκαν περίπου 1200 μάσκες σε μάσκες. Έβαλαν τις μάσκες προσωρινά σε μία αποθήκη γραμματείας.Την άλλη μέρα οι μάσκες είχαν κάνει φτερά.... Πέρασαν 12 κούτες με μάσκες από ασφάλεια, κάμερες κλπ... και κανείς δεν πήρε είδηση...
Φυσικά κανείς δεν ασχολήθηκε.
Μεγάλο το φαγοπότι...και ιδεολογίες και κόμματα δεν κοιτά.
Να γράψω και άλλα; Άστο γιατί εδώ μέσα ορισμένοι θεωρούν ότι πίσω από όλα βρίσκεται κάποιος Κούλης. Δεν λένε να καταλάβουν με τίποτα ότι στην χώρα ανθεί "ο κλέψας, του κλέψαντος, τω κλέψαντι, ω παλιοκλέψαντες και παλιοκλεφταρέοι!!!!!"
-
Εν τω μεταξύ τα εταιρειακια απορροφούνται μεταξύ τους. Μετά την ΚΕΝ που απορροφήθηκε από την Volton (και έφτιαξαν τον μεγαλύτερο μπηχτη ρήτρας αναπροσαρμογής όπως μου εξηγούσε χθες γυναίκα που δουλεύει στη ΔΕΗ -μη φοβάστε, outsourcing- και συγκρίνει τις εταιρείες μεταξύ τους), προ ολίγου η πρωκτεργεια απορροφησε την Watt+Volt:
-
Τι είχαμε πει;;; Όταν έγινε η πώληση μετοχών της ΔΕΗ;;; Σε τέτοιες αγορές που ο όγκος επηρεάζει την τιμή πρώτης ύλης ή την δυνατοτητα σύναψης συμβολαίων σε καλές τιμές, το μέγεθος επηρεάζει τα πάντα. Μια τεράστια ΔΕΗ παίζει μπάλα αλλιώς, το ίδιο είχα γράψει πως θα γίνει και στους μικρούς παραγωγούς ιδιώτες. Δεν γίνεται αλλιώς όταν παράγεις προϊόν για τους πάντες και δη αγαθό. Απαιτείται μεγάλο μέγεθος.
Σε μικρότερα μεγέθη, και μη αγαθά από ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι γάτους με δεν ξέρω και εγώ όλον τον ντουνιά για υπαλλήλους, μια χαρά είναι οι ιδιωτικές εταιρίες. Και φθηνές και ταχύτατες στις νέες συνθήκες των αγορών. -
.Πόσα έργα που έσπαγαν σε ποσά κάτω του συγκεκριμένου ορίου για να γίνει νικημένος "διαγωνισμός" τριών συμμετεχόντων; Ναι βρε παιδί μου, δεν ήταν απ' ευθείας ανάθεση αυτό, ήταν διαγωνισμός ντόμπρος και νόμιμος, αμ πως;
Tι μου θύμησες τώρα fiverg...
Tις δημοπρασίες δημ.έργων (και δε μιλάμε για τα μεγάλα έργα που ήταν στάνταρ έτσι, λέμε και για σχετικά μικρά έργα Κ.Υ., δημοτικά σχολεία,παιδ.σταθμούς στην επαρχία) του 81' της "δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης" του ηγέτη Αντρίκου. Αμ πως, άφησε τεχνογνωσία το ορθόδοξο Πασοκ και για αριστερούς και για δεξιούς...Βαρέθηκα εδώ και 5 δεκαετίες πάντως σ'αυτή τη χώρα,όταν κάποιος είναι στην απ'έξω ή αντιπολίτευση να'χει έτοιμες γρήγορες λύσεις για όλα ("αν γινόταν εκείνο", "θα κάνουμε αυτό", "αν ήμουν εγώ") κι άξαφνα μόλις κυβερνά ή παίρνει πόστο "δεν μπορεί να γίνει αυτό,γιατί φταίει το άλλο", "δεν γνωρίζαμε πως δε γίνεται","τώρα είναι αδύνατο")..
Μπουρδολογίες για αριστερούς ή δεξιούς ultras που πάντα το δικό τους κόμμα ή ιδεολογία έχει δίκιο σε όλα,ακόμη κι οι αδικίες είναι λιγότερο αδικίες αν είναι πράσινες,μπλε,κόκκινες ή ροζ.. Τα δικά μας είναι πάντα πέναλτι,τα δικά σας είναι πάντα "βουτιές"...Υ.Γ. Και μην μου πει κάποιος ότι με αφορμή τις δημοπρασίες λέω πάλι για 40-50 χρόνια πίσω,γιατί όταν συμφέρει για κατόρθωμα της ιδεολογίας/κόμματος ή τα "άπλυτα" του αντιπάλου ορισμένοι γυρνάνε και 70-80 χρόνια πίσω,όταν είναι για τα άπλυτα της δικής τους "ομάδας", τότε "περσινά ξινά σταφύλια" και "φρέσκα κουλούρια"..
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δεν ξέρω μήπως υπάρχει αναστολή του μέτρου του προστίμου λόγω πολέμου, ή αν όντως έχει αυξηθεί τόσο πολύ το φ.α που και με πρόστιμα είναι φθηνότερος ο λιγνίτης.
Αυτή η μονάδα λενε είναι κορυφαίας τεχνολογίας και την έφτιαξε η πασοκαρα, μεγάλη η χάρη της, αλλά λόγω προστίμων βγήκε ασύμφορη. Σήμερα μήπως είναι σωτηρια;Δηλαδή μία έντιμη κυβέρνηση θα είχε φτιάξει 3 με τα ίδια λεφτά...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2