-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ωραία Φάνη και γιατρέ, γιατί δε φεύγετε; Κάποτε μας απειλούσε και "ο καλύτερος πολιτικός που έχουμε" ότι θα φύγει, αλλά δεν μας έκανε τη χάρη να ξεβρωμίσουμε.
Επειδή λοιπόν κανένας ΜΑΣ δε φεύγει από εδώ για διάφορους ΣΕΒΑΣΤΟΥΣ λόγους θα σας συμβουλευα να μην είστε τόσο μηδενιστικοι.
Εγώ πριν μια 20ετία σε καλή για μένα ηλικία, για οικογενειακούς λόγους υγείας (που κράτησαν μια 10ετία),δεν μπόρεσα να φύγω.
Στα υπόλοιπα, ότι λέει ο Φάνης.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οπότε φεύγοντας σε άλλες χώρες πλέον καθυστερεί την προσωπική του φτωχοποίηση ο καθένας, αλλά δεν μπορεί να την αποτρέψει.
Καμία φτωχοποίηση, ούτε εδώ ούτε έξω. Απλά έξω υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βγάλεις καλά λεφτά και φυσικά το μέλλον είναι πολύ καλύτερο (και με περισσότερες επιλογές και ευκαιρίες) για τα παιδιά μας. Εγώ ήδη προετοιμάζω τον γιο μου για να φύγει, δεν θέλω να μείνει Ελλάδα...μόνο για διακοπές είναι εδώ.
-
To "πολλά λεφτά" έξω δεν προκύπτει με σιγουριά, για να μην πω και καθόλου.
Αυτή την στιγμή έχω συγγενή στο Λονδίνο με κάπου 100Κ καθαρά. Σούπερ γουάου σωστά; Όχι..., δίνει 3800 τον μήνα ενοίκιο.
Αλλος συγγενής στην Νέα Υόρκη ως "ασκούμενος" βιολόγος. 4Κ τον μήνα. Γουάου; Χάσατε... Θέλει επίσης 3800 ενοίκιο για ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν με συγκάτοικο (οπότε τσοντάρουν την "άσκηση" οι γονιοι αφού μπορούν).
Έχω βέβαια και παραδείγματα που έχουν βγάλει χρήμα. Πληροφορική όμως. Ο ένας στην Google Ελβετία πολλά χρόνια, πρέπει να έχει μαζέψει από μερίσματα γύρω στα 3 εκ. Γύρω στα μισά άλλος γνωστός στο Λονδίνο που έχει γίνει μανατζαραίος στην Facebook.
Γενικώς δλδ ναι, μπορεί να είσαι πλέμπα και να σου κάτσει να βγάλεις πολύ χρήμα ως εργαζόμενος. Πράγμα που δύσκολα (έως αδύνατα) θα γίνει εδώ. Αλλά όχι ότι και εκεί οι πιθανότητες είναι τόοοοσο μεγαλύτερες. Πρέπει να εισαι πολύ καλός σε αυτό που κάνεις και να ξεχωρίζεις από τον σωρό. Εκτός και αν βολευτείς σε κανένα κατσικοχώρι της Κεντρικής Ευρώπης και ζεις σαν γκασταρμπάιτερ για να μαζεύεις. -
Με αυτά και μ'εκεινα, θα γεμίσει η Ευρώπη αλλόθρησκους Ορθόδοξους λαθροέποικους ριψάσπιδες που επειδη ονειρεύονται πλούτη και μεγαλεία και Μάζντα 2.4λτ αμαξαρες δεν μένουν πίσω να πολεμήσουν, κι αλλοιώνουν τον βορειοευρωπαϊκο πολιτισμό με σκόρδα, ξίγκια, τσάμικα και γκαρσιλαμάδες και σκουρόχρωμες χαμηλοκ@λες...
-
Σπάνια περίπτωση να πας εξωτερικό και να βγάλεις πολλά λεφτά. Ειδικά οι Ευρωπαϊκές χώρες και ειδικότερα η Γερμανία που έχω προσωπική άποψη δεν προσφέρει ευκαιρίες πλουτισμού.
Μπορείς όμως να έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής, με καλύτερη δουλειά, καλύτερες αμοιβές, λιγότερο άγχος, λιγότερη ανασφάλεια, καλύτερη παιδεία και υγεία και βελτιωμένες προοπτικές.
Όλα αυτά έχουν κι ένα τίμημα στην προσωπική ζωή, μακριά από φίλους και συγγενείς, ελάχιστη έως καθόλου διασκέδαση και μαύρος αξημέρωτος ουρανός.
Και να μην υποτιμά κανένας, ότι παρά τα λεγόμενα περί ΕΕ και κοινής αγοράς, στην ξένη χώρα για τους ντόπιους είσαι ξένος. Και αντίστοιχα αντιμετωπίζεσαι. Είναι τόσο άσχημο το συναίσθημα αυτό, που πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις τι σημαίνει. -
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτή την στιγμή έχω συγγενή στο Λονδίνο με κάπου 100Κ καθαρά. Σούπερ γουάου σωστά; Όχι..., δίνει 3800 τον μήνα ενοίκιο.
Αλλος συγγενής στην Νέα Υόρκη ως "ασκούμενος" βιολόγος. 4Κ τον μήνα. Γουάου; Χάσατε... Θέλει επίσης 3800 ενοίκιο για ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν με συγκάτοικο (οπότε τσοντάρουν την "άσκηση" οι γονιοι αφού μπορούν).Αυτά δεν είναι πολλά λεφτά έξω. Στο Λονδίνο 100Κ ειναι οριακά. Εμάς ένας που στην Ελλάδα παίρνει μικτά 50Κ, στο Λονδίνο παίρνει 120Κ και στο Λουξεμβούργο περί τα 100Κ. ΗΠΑ ο ξάδερφος μου με 150Κ στη ΝΥ ζούσε οριακά, στο Μαϊάμι ζει μια χαρά όπως και Ουάσινγκτον.
Από την άλλη στο Αααχεν π.χ. το κόστος ζωής ειναι μικρότερο από την Αθήνα και οι μισθοί πολύ καλύτεροι. Λονδίνο, ΝΥ κλπ. δεν είναι παραδείγματα....πανάκριβη ζωή. Σιγκαπούρη π.χ. είναι πολύ καλύτερα, όπως και Μπανγκόκ, Αυστραλία, Γερμανία κλπ. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Κολλητή μου πήγε στην Άμαζον στον Καναδά (από την Παιριαώς που ήταν στο ΙΤ) και βγάζει πολύ καλά λεφτά.
-
(Χαμηλο)Bottom line: Έχουμε ξαναγυρίσει στο μοντέλο "πολεις-κρατη". Πάλι εξαγαμε μπολιντιζμο!
Γι'αυτό αν μπορείτε ζήστε επαρχία, έχει και giveaway στα πανηγύρια λάμα για το αλυσοπρίονο σας για να σφαζετε άφοβα (κομματικούς κυρίως) άπιστους!
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σπάνια περίπτωση να πας εξωτερικό και να βγάλεις πολλά λεφτά. Ειδικά οι Ευρωπαϊκές χώρες και ειδικότερα η Γερμανία που έχω προσωπική άποψη δεν προσφέρει ευκαιρίες πλουτισμού.
Μπορείς όμως να έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής, με καλύτερη δουλειά, καλύτερες αμοιβές, λιγότερο άγχος, λιγότερη ανασφάλεια, καλύτερη παιδεία και υγεία και βελτιωμένες προοπτικές.
Όλα αυτά έχουν κι ένα τίμημα στην προσωπική ζωή, μακριά από φίλους και συγγενείς, ελάχιστη έως καθόλου διασκέδαση και μαύρος αξημέρωτος ουρανός.
Και να μην υποτιμά κανένας, ότι παρά τα λεγόμενα περί ΕΕ και κοινής αγοράς, στην ξένη χώρα για τους ντόπιους είσαι ξένος. Και αντίστοιχα αντιμετωπίζεσαι. Είναι τόσο άσχημο το συναίσθημα αυτό, που πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις τι σημαίνει.Σωστά τα γράφει όλα ο Γερμανολάτρης Άντυ, εκτός από αυτό για τη διασκέδαση... βγες μια Παρασκευή-Σάββατο βράδυ τσάρκα στη Κολωνία και μίλα μετά για Αθηναϊκή ή Βολιώτικη διασκέδαση... απλά θα το δαγκώσεις λίγο απ' το κρύο, πιθανόν όμως όχι μόνο εσύ, με τέτοια πληθώρα θηρευτών των -άντα στα κατάμεστα μπαράκια...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και να μην υποτιμά κανένας, ότι παρά τα λεγόμενα περί ΕΕ και κοινής αγοράς, στην ξένη χώρα για τους ντόπιους είσαι ξένος. Και αντίστοιχα αντιμετωπίζεσαι. Είναι τόσο άσχημο το συναίσθημα αυτό, που πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις τι σημαίνει.Σωστά τα γράφει όλα ο Γερμανολάτρης Άντυ, εκτός από αυτό για τη διασκέδαση... βγες μια Παρασκευή-Σάββατο βράδυ τσάρκα στη Κολωνία και μίλα μετά για Αθηναϊκή ή Βολιώτικη διασκέδαση... απλά θα το δαγκώσεις λίγο απ' το κρύο, πιθανόν όμως όχι μόνο εσύ, με τέτοια πληθώρα θηρευτών των -άντα στα κατάμεστα μπαράκια...
...μια που μιλας για κολωνια, ε, πηγαινεις και με το τρενο σε ενα 20λεπτο αλσταντ ντυσελντορφ που γινεται του μιλφατου ή ντουισμπουργκ που, ε, εχει κατι σπεσιαλ πριβε μαγαζακια. στη χειροτερη μια βραδυα στο λεβερκουζεν ΠΙΣΩ απο τον σταθμο... το πασκα βεβαια στη κελν εκλεισε με τον κορωνη....
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αλλος συγγενής στην Νέα Υόρκη ως "ασκούμενος" βιολόγος. 4Κ τον μήνα. Γουάου; Χάσατε... Θέλει επίσης 3800 ενοίκιο για ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν με συγκάτοικο (οπότε τσοντάρουν την "άσκηση" οι γονιοι αφού μπορούν).Αυτά δεν είναι πολλά λεφτά έξω. Στο Λονδίνο 100Κ ειναι οριακά. Εμάς ένας που στην Ελλάδα παίρνει μικτά 50Κ, στο Λονδίνο παίρνει 120Κ και στο Λουξεμβούργο περί τα 100Κ. ΗΠΑ ο ξάδερφος μου με 150Κ στη ΝΥ ζούσε οριακά, στο Μαϊάμι ζει μια χαρά όπως και Ουάσινγκτον.
Από την άλλη στο Αααχεν π.χ. το κόστος ζωής ειναι μικρότερο από την Αθήνα και οι μισθοί πολύ καλύτεροι. Λονδίνο, ΝΥ κλπ. δεν είναι παραδείγματα....πανάκριβη ζωή. Σιγκαπούρη π.χ. είναι πολύ καλύτερα, όπως και Μπανγκόκ, Αυστραλία, Γερμανία κλπ. Υπάρχουν πολλές επιλογές. Κολλητή μου πήγε στην Άμαζον στον Καναδά (από την Παιριαώς που ήταν στο ΙΤ) και βγάζει πολύ καλά λεφτά.
Φάνη τα 100Κ που ανέφερα είναι καθαρά. Μεικτά είναι πάνω από 140, ο συγγενής είναι developer στο facebook, δεν είναι τυχαίος περαστικός. Όχι, δεν κυκλοφορούν τέτοιοι μισθοί αβέρτα εκεί, δεν είναι στον μέσο όρο, είναι αρκετά παραπάνω. Μόνο ΙΤδες και χρηματοοικονομικά αγγίζουν στο Λονδίνο τέτοιους ή και μεγαλύτερους μισθούς που και πάλι ζεις οριακά. Ό, τι βγάλεις για αποταμίευση είναι από τυχόν μετοχές. Αν πεις για γιατρούς, δικηγόρους κλπ που δεν έχουν πλάτες, θα ζουν με συγκατοίκους μέχρι τα 45 όπου (ίσως) πιάσουν την καλή.
Ναι οκ, μπορείς να μείνεις στο Άαχεν και σε οποιοδήποτε άλλο "κατσιμίδι" ευρωπαϊκής χώρας, δεν αντιλέγω. Αλλά και πάλι αν δεν είσαι σε εταιρία που να δίνει μετοχικά μπόνους, λεφτά δεν θα σου μείνουν. Κι όταν λέμε "λεφτά" εννοούμε να γυρίσεις ελλάδα στα 55-60 με μισό μύριο+ το λιγότερο. Θα έχεις βέβαια ακλύτερη ποιότητα ζωής αν και αυτό πάλι είναι σχετικό. Αν π.χ. μπορούσα να μένω στα Χανιά και να βγάζω και 5Κ τον μήνα, στα @@μου το Άαχεν.
-
Φάνη τα 100Κ που ανέφερα είναι καθαρά.
Ναι οκ, μπορείς να μείνεις στο Άαχεν και σε οποιοδήποτε άλλο "κατσιμίδι" ευρωπαϊκής χώρας, δεν αντιλέγω. Αλλά και πάλι αν δεν είσαι σε εταιρία που να δίνει μετοχικά μπόνους, λεφτά δεν θα σου μείνουν. Κι όταν λέμε "λεφτά" εννοούμε να γυρίσεις ελλάδα στα 55-60 με μισό μύριο+ το λιγότερο. Θα έχεις βέβαια ακλύτερη ποιότητα ζωής αν και αυτό πάλι είναι σχετικό. Αν π.χ. μπορούσα να μένω στα Χανιά και να βγάζω και 5Κ τον μήνα, στα @@μου το Άαχεν.-
Με 100Κ καθαρά ζείς μια χαρά Λονδίνο (εαν είσαι μόνος σου). Είναι 8.000/μήνα και θες τα 2Κ για ένα σπίτι της προκοπής. Εαν έχεις οικογένεια είναι ζόρι αλλά λογικά θα εργάζεται και ο/η άλλος/η.
-
Δεν μιλάω για μισό μύριο, μιλάω για να ζεις πολύ καλά να κάνεις διακοπές κλπ. Το μισό μύριο είναι δύσκολο εκτός εαν είσαι σε θέσεις με καλά bonus, π.χ. οι πωλητές μας παίρνουν από 50Κ έως και 500Κ μόνους τον χρόνο. Ένας που ξέρω έφυγε στα 65 μου με 2-3 μύρια.
-
Καλά με 5Κ και εγώ προτιμώ 1000 φορές την Ελληνική επαρχία...αλλά αντες βρες τα. Ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν αυτά, γιατί οι μικρές πόλεις έχουν υποδομές και εταιρείες κλπ. κλπ.
-
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Φάνη τα 100Κ που ανέφερα είναι καθαρά.
Ναι οκ, μπορείς να μείνεις στο Άαχεν και σε οποιοδήποτε άλλο "κατσιμίδι" ευρωπαϊκής χώρας, δεν αντιλέγω. Αλλά και πάλι αν δεν είσαι σε εταιρία που να δίνει μετοχικά μπόνους, λεφτά δεν θα σου μείνουν. Κι όταν λέμε "λεφτά" εννοούμε να γυρίσεις ελλάδα στα 55-60 με μισό μύριο+ το λιγότερο. Θα έχεις βέβαια ακλύτερη ποιότητα ζωής αν και αυτό πάλι είναι σχετικό. Αν π.χ. μπορούσα να μένω στα Χανιά και να βγάζω και 5Κ τον μήνα, στα @@μου το Άαχεν.-
Με 100Κ καθαρά ζείς μια χαρά Λονδίνο (εαν είσαι μόνος σου). Είναι 8.000/μήνα και θες τα 2Κ για ένα σπίτι της προκοπής. Εαν έχεις οικογένεια είναι ζόρι αλλά λογικά θα εργάζεται και ο/η άλλος/η.
-
Δεν μιλάω για μισό μύριο, μιλάω για να ζεις πολύ καλά να κάνεις διακοπές κλπ. Το μισό μύριο είναι δύσκολο εκτός εαν είσαι σε θέσεις με καλά bonus, π.χ. οι πωλητές μας παίρνουν από 50Κ έως και 500Κ μόνους τον χρόνο. Ένας που ξέρω έφυγε στα 65 μου με 2-3 μύρια.
-
Καλά με 5Κ και εγώ προτιμώ 1000 φορές την Ελληνική επαρχία...αλλά αντες βρες τα. Ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν αυτά, γιατί οι μικρές πόλεις έχουν υποδομές και εταιρείες κλπ. κλπ.
E, για οικογένεια μιλάμε. Και αν ο άλλος ή η άλλη δεν είναι προύχοντας του ΙΤ ή του χρηματοοικονομικού; Άντε βάλε άλλα 50Κ καθαρά το πολύ. Και μετά έλα να σε δω να πας το παιδί σου σε δημόσιο αγγλικό σχολείο του Λονδίνου. Good luck... Οπότε βάλε ενοίκιο και δίδακτρα ιδιωτικού, για τι ζωή μιλάμε νομίζεις;
Όντως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και λοιπές μεγαλουπόλεις είναι πλέον για αρχόντους, όχι για τον λαουτζίκο.Γενικώς όλα εξαρτώνται από το πως είσαι εδώ. Αν είσαι όντως σε κατάσταση "βγαίνω τσίμα τσίμα" ίσως (ίσως...) στο εξωτερικό (όχι σε μεγαλούπολη) να ζεις σε ένα καλύτερο σπίτι, με λιγότερο άγχος και να έχεις και δυνατότητα διακοπών, ωραίου αυτοκινήτου, μια καλύτερη πιθανότητα πρόσβασης στο παν/μιο για τπ παιδί σου (σχετικό...) κλπ που εδώ δεν έχεις. Αν είσαι σχετικά καλά πρέπει να φύγεις με στόχο το παραπάνω χρήμα, αλλιώς δεν έχει νόημα.
-
-
Θοδωρή Pascha-κα μου , σε φαντάζομαι με το μπουρνουζι και δύο Dacia integralle , PHEVερη εικόνα!
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Pascha
ρε συ ξανανοιξε....
εχω να παω 2-3 χρονια τζερμανι
να οργανωσω ροαντ τριπ σαν του γιουμ? με φεβ φυσικα. -
Το '23 έχει (να είμαστε καλά παντα) Ring ή/και Μοnza on a bugdet που λεν κι στου χουριομ'. Έχει και υιό μαζι όμως (ειδικά για F1, Ring πρέπει να μεγαλώσει για να πάμε βόλτα μαζι) που έχει πααααραμαγκεψει (φερσταπενικος και τιφοζο μαζι ) οπότε τάξις και ηθική!
-
Τελικά έρχεστε στα λόγια μου περί γενικής φτωχοποιησεως στο γουέστερν γουόρλντ με πρωταθλητή το Γκρις...
ιτ ιζ Καπιταλιζμ μαδαφακαζ! -
Και τελικά ούτε οι ΝΥ ΤΙΜΕS ήταν όσο ΦΕΡΕΓΓΥΟΙ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ θα ήθελε ο Κυργιάκος...
-
Διαβάστε πώς τα γράφει η Βίβιαν να μη σας μείνει άντερο απ τα γέλια...
https://www.liberal.gr/amp/apopsi/i-sosti-pleura-tis-istorias/466723
Αφήστε καφέδες μακριά, θα σας βγουν απ τη μύτη απ τα γέλια...
"ο πολιτικός που πήρε την ιστορική απόφαση της προσφυγής στο ΔΝΤ διασώζοντας τη χώρα από τις περιπέτειες"
"ο κ. Παπανδρέου αποφεύγει να μιλάει δημοσίως για το θέμα που του εξασφάλισε μια θέση με θετικό πρόσημο στην ιστορία"
"ο πρωθυπουργός κατάφερε με πολύ προσεκτικές διατυπώσεις να καλύψει όλο τη δραματική αυτή περίοδο ισορροπημένα, κάνοντας την αυτοκριτική και της παράταξης του που με την απόφασή της να καταψηφίσει το 1ο πρόγραμμα διάσωσης γιγάντωσε το Αντιμνημόνιο περιβάλλοντάς το με το κύρος της Νέας Δημοκρατίας."
"όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, το «μνημονιακότερο» κόμμα και το μόνο υπεύθυνο για το χρόνο που διήρκεσε η περίοδος αυτή"
(Μπράβο σ'αυτους που έφεραν το ΔΝΤ, κακώς το έπαιζε Αντιμνημόνιο η ΝΔ, αλλά ο κακουργος Σύριζα ήταν ο μνημονιακότερος όλων! )
"η μέρα αυτή απέτυχε να ενώσει εκ νέου όσους στηρίξαμε, τότε, από την αρχή την πολιτική που δικαιώθηκε, δηλαδή όσους στοιχηθήκαμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ακόμα και το Μένουμε Ευρώπη έχει ξεθωριάσει προ πολλού ως κοινό σημείο αναφοράς. "
"Το θέμα δεν είναι να επιβιώσει απλώς η κυβέρνηση, αλλά να διατηρηθεί ζωντανό το πολιτικό αίτημα της εκλογής της που δεν είναι άλλο από το να πορευτούμε, ενωμένοι, μπροστά. "
-
https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/159884/i-dimosiografiki-astynomia-tou-kyriakou
Μπορεί η χώρα να μην απέκτησε Πανεπιστημιακή Αστυνομία (αλήθεια, τι απέγινε αυτή η «μεγάλη μεταρρύθμιση»;), αλλά δημοσιογραφική Αστυνομία διαθέτει. Στην αποκλειστική υπηρεσία του Κυριάκου του Μεγαλοπρεπούς.
Είναι πέντε-έξι τύποι/ισσες που αναλαμβάνουν να «τακτοποιήσουν» όποιον κάνει την αποκοτιά να αμφισβητήσει το Μεγαλείο του λαοπρόβλητου Ηγέτη της χώρας. Φίδι που τον έφαγε - η Μεγάλη των δημοσιογράφων-αστυνόμων του Κυριάκου Σχολή σπεύδει να αποκαταστήσει την τάξη.
Βγαίνει για παράδειγμα, ο δύσμοιρος Τζαβάρας να θίξει τα όσια και τα ιερά; Ο δημοσιογράφος υπηρεσίας είναι εκεί. Αποφάσισε ο Παυλόπουλος να μιλήσει αιχμηρά, ο δημοσιογράφος-αστυνομικός της γειτονιάς σπεύδει στο περιστατικό.
Τελευταία, ενέσκηψε το θέμα με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ του εξωτερικού. Σιγά μην έχει πρόβλημα η δημοσιογραφική αστυνομία του Κυριάκου να περιλάβει κι αυτούς τους… ταραξίες. Άλλωστε ένα παλιό σoύργελο των Εξαρχείων που στα γεράματα έγινε «πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού» είχε προ καιρού αποκαλύψει το σκοτεινό πρόσωπο των New York Times. Toυ Κρεμλίνου άνθρωποι είναι οι τρισκατάρατοι. Για 28.000 δολάρια έγραψαν τα ακατανόμαστα βρήκε το σαΐνι της Φωκίωνος Νέγρη. Τι να μας πει ο Alexander-πως τον λένε, όταν ο Μπάμπης ο Καραμπαμπάς και ο Παντελής ο Κολομητρούσης έγραψαν στις «Πράβντες» του Κυριάκου ότι δεν τρέχει τίποτα. Ότι οι μόνοι κοριοί που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι οι ψόφιοι.
Ακόμη κι ένας καψοκαλύβας τους χαρακτήρισε New York… Post, ρίχνοντας σε βαθιά περίσκεψη και μελαγχολία όλα τα -πάλαι πότε- κραταιά ΜΜΕ της Αμερικής. Ακόμη ψάχνουν να καταλάβουν πώς τους «έκοψε» έτσι ο καψοκαλύβας από τη Greece.
Ένα άλυτο πρόβλημα της δημοσιογραφικής αστυνομίας είναι ότι συνήθως βρίσκουν τον «δολοφόνο», αλλά ακόμη ψάχνουν για τον «νεκρό». Δηλαδή, βρίζουν όποιον γράψει κάτι π.χ. για τις υποκλοπές, αλλά οι ίδιοι και τα ΜΜΕ που τους φιλοξενούν δεν έχουν κάνει καμιά αναφορά στο θέμα των υποκλοπών. Υπάρχει η απάντηση - αλλά συνήθως απουσιάζει εμφατικά η ερώτηση.
Σιγά το κακό θα μου πείς. Κύριε Ταξίαρχε, να γράψω ότι ο Alexander - πώς τον λένε - σύχναζε στα Εξάρχεια; Ή θέλεις το άλλο το ωραίο με τον Αντώναρο στην Πάτμο και το extravagant Louis Vuitton του Άρη; Εκτός αν προτιμάς να πιάσω εκείνο το παλιοτόμαρο τον Κύρτσο που στα γεράματα ξανάγινε κομμουνιστοσυμμορίτης; Ό,τι τραβάει η ψυχή σου αφεντικούλη. Ο δημοσιογράφος της γειτονιάς επαγρυπνεί.
Για τον… Κυριάκο, ρε γαμώτο!
-
Καλά κάνεις και προβάλεις τα χάλια του αρχαιοκάπηλου σαν αριστερό προσκυνημένο.
Βάλε όμως και τίποτα για το το εξαφανισμένο ΛΑΘΡΟΑΛΕΞΗ ή δεν μιλά για να μην εκθέσει το κολληταρι του;;;;
Γκουχ γκουχ!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2