-
Αυτό που έκαναν οι Ζαιοι ήταν ότι διατηρησαν τις δολοφονικές κλίμακες του Σαμαρά. Μη το ξεχνάμε αυτό. Το μόνο που έκαναν ήταν ότι πήγαν το 29%---->22% και βέβαια με τον ΕΦΚΑ βοήθησαν μεν τους μικρούς αλλά υπερεπιβαρυναν τους διπλοασφαλισμενους.
Ο Κούλης δε μας έλεγε ότι τα πρώτα 10.000€ θα ήταν αφορολογητα* ή ότι θα τελείωνε τοβενιτέλος επιτηδευματος;;;Εννοείται ότι είναι πρόκληση να μιλήσουν κάποιοι (όχι όλοι) οι ΕΕ όταν παρά πολλοι υπάλληλοι στον ΙΤ ξεπετιουνταν με τα 500κατι...
*Αν και τώρα που το σκέφτομαι 9% πρέπει να είχε πει για το πρώτο 10αρικο.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Καλά όχι ότι θέλω να πάρω το μέρος κάποιων αλλά μου φένεται σε άλλη χώρα ζούσατε. Πτωχεύσαμε εμείς εδώ στην Ελλάδα!!!! Είχαμε βαρεσει πτώχευση πληρωμών αν δεν μας έδιναν χρήματα. Τα δημόσια ταμεία μας ήταν άδεια!
Μπορεί εσείς να είχατε την καλύτερη λογιστική κατάσταση στην εταιρία σας, η χώρα όμως πτώχευσε. Πως να το πούμε στα ελληνικά;Τα οποια χρήματα πήραμε, μας τα έδωσαν με κάποια προαπαιτούμενα και αυτά ήταν προς το συμφέρον των ομίλων των χωρών που μας δάνεισαν.
Ποιοι ροζ δουριοι ίπποι και πράσινα άλογα. Πτωχεύσαμε.
Εκτός αν θέλατε να τα διαλύσουν όλα, αλλά μετά πως θα αγοράζατε τα φηβ σας ;;;
Οι ζαιοι φορολογησαν παραλογα την μικρομεσαια επιχειρηση που δηλωνε εισοδηματα χωρις να φοροδιαφευγει και επιδοτησε την φοροδιαφυγη.
Πτωχευσαμε ακριβως για αυτο λογο και οι ζαιοι επιβραβευσαν αυτη ακριβως τη πρακτικη.
Ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε.Ακριβώς να είχαμε να λέγαμε και ιστορίες για αγρίους..
Η παραγματικοτητα είναι η εξής.
Έχεις να πληρώσεις σε ένα μήνα 20+ δις, ενώ έχεις κάτι ψωροεκατομμύρια στο ταμειο. Έχεις τις μισές εταιρίες να βαρανε πτώχευση και να κλείνουν, έχεις υψηλούς φορολογικούς συντελεστές από την προηγούμενη κυβέρνηση και μικρό χρονικό περιθώριο να μαζέψεις δεκάδες δις όπου μέρος τους ήταν από φόρους και τα άλλα από νέα δανεικά με προαπαιτούμενα που όμως συνέφεραν τους πιστωτές σου.Αν εσύ πτωχεύσεις θα ήταν ωραίο να θέσεις εσύ τους όρους του δανεισμού σου για να σώσεις ότι σώζεται.
Τα ίδια έλεγαν και αυτοί για νταούλια και άλλα τέτοια.
Να είμαστε αντικειμενικοί και όχι προβοκάτορες -
Η παραγματικοτητα είναι η εξής.
Έχεις να πληρώσεις σε ένα μήνα 20+ δις, ενώ έχεις κάτι ψωροεκατομμύρια στο ταμειο.Μια χαρά είχαμε λεφτά...απλά δεν ήθελα να πειράξουν κεκτημένα, ξύστες και εκκλησία ΑΕ. Οπότε άλλη μια φορά την πλήρωσαν οι λιγοστοί που πληρώνουμε φόρους.
-
Λάθος!
Μηδέν είχαμε. Σε περίπου ένα μήνα έπρεπε να πληρώσουμε 20+ δις. Χωρίς καθυστερήσεις διότι οποιες περιόδους χάριτος τις φαγαμε με την προηγούμενη κυβέρνηση. Για αυτό άλλωστε ήρθαν και τα προαπαιτούμενα τα οποία δεν τα πέρασαν και το τρεναραν μέχρι την εκλογή προέδρου για να δουν τι θα συμβεί με τους ζαιους. Και αυτοί ως πλανεμενοι νόμιζαν ότι μπορούν να τα αλλάξουν όλα και να κάνουν τη μεγάλη ρίξη χωρίς να πτωχεύσει η χώρα!!!Τα λεφτά είναι αυτά που μπορούν να εκποιηθουν σήμερα. Όχι γενικά και αόριστα απο κάποιους κάπου κάποτε.
Οπότε, όταν δεν έχεις τίποτα απολύτως, και κανεις μεγάλη κωλοτουμπα και γλύφεις εκεί όπου εφτυνες, τελικά υπογράφεις νέο μνημόνιο δανεισμού. Όπως και οι άλλοι που θα τα έσκιζαν. Στα μνημόνια σου λένε πως για παράδειγμα σε 6 μήνες θέλω πίσω τόσα δις. Άντε βρες τα.
Εσυ νομίζεις πως αν είχες πτωχεύσει θα μπορούσες να αλλάξεις τους όρους οποτε θέλεις και να τους πιστώνεις με διάφορα ενδεχόμενα έσοδα από κάπου κάποτε στο μέλλον;
Ας είμαστε σοβαροί.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παιδιά χαλαρώστε με τις επιστρεπτέες. Υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που πήραν δεκάδες χιλιάδες € και καθόντουσαν σπίτι κι έπιναν καφέ. Ξέρω προσωπικά ΠΟΛΛΟΥΣ!!!
Χαρίζει λεφτά ο Κούλης και πολλά, πάρα πολλά, μην τρελαθούμε τώρα, μη λέει ο καθένας ότι θέλει...Τρολλαρεις την φτώχεια του κόσμου προσκυνημένε;;;
-
@ggab said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παιδιά χαλαρώστε με τις επιστρεπτέες. Υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις που πήραν δεκάδες χιλιάδες € και καθόντουσαν σπίτι κι έπιναν καφέ. Ξέρω προσωπικά ΠΟΛΛΟΥΣ!!!
Χαρίζει λεφτά ο Κούλης και πολλά, πάρα πολλά, μην τρελαθούμε τώρα, μη λέει ο καθένας ότι θέλει...Τρολλαρεις την φτώχεια του κόσμου προσκυνημένε;;;
Ντροπή σου να λες τέτοια πράγματα. Στη χάρισα μια φορά. Είσαι γελοίος και επαίσχυντος. Κάτσε εκεί που σ' έβαλε το κράτος να παίρνεις το μισθό σου βρέξει-χιονίσει και μη μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις. Είσαι και άσχετος και προκλητικός.
Υπάρχουν μικρο-εργολάβοι που είχαν τζίρους 200-300k, τίποτα φοβερό ποσό για τη δουλειά τους. Καθόντουσαν σπίτι χωρίς να δουλεύουν και έπαιρναν επιστρεπτέες δεκάδες χιλιάδες ευρώ και τώρα γλεντάνε με τα λεφτά των άλλων.
Δεν θα μπω στον κόπο να σου ξανα-απαντήσω. Άσε την αγορά και τα οικονομικά και ασχολήσου μ' αυτά που ξέρεις, δεν χρειάζεται να σχολιάζεις τα πάντα.
Αυτογελοιοποιείσαι. Δεν ήρθα εγώ να σου πω για τις φρεγάτες και τα καράβια που είναι η δουλειά σου. Συμμαζέψου... -
Έχει δίκιο ο audοπληκτος. Κάποιοι έβγαλαν αυτοκίνητα ενώ κάποιοι μικροί ε.ε πήραν 1000-2000 ευρώ και δεν έχουν να τα γυρίσουν πίσω. Ευτυχώς τις αποπληρώνουν με δόσεις ελάχιστων ευρώ προκειμένου να είναι φορολογικά ενήμεροι
-
Χαρίζει λεφτά ο Κούλης και πολλά, πάρα πολλά, μην τρελαθούμε τώρα, μη λέει ο καθένας ότι θέλει...Ας δει κάποιος το ύψος των καταθέσεων...
Και το ποιες κατηγορίες καταθέσεων έχουν αυξηθεί... (20 δις στα φυσικά πρόσωπα με το 60% της αύξησης των καταθέσεων είναι σε λογαριασμούς μεταξύ 5 και 100Κ).
Ρίχτε μετά και μια ματιά στους δείκτες λιανικής του 22...
Πείνα και δυστυχία η μεσαία τάξη.. -
Ζαιοι ανεβασαν φπα σε ποσα ειδη, τηλεφωνιες, καυσιμα κτλπ.
Εβαλαν διπλη φορολογια σε εισοδηματα ανω των 20.000 ευρω στους Ε. Ε. μεσω εφκα. Ευτυχως ειχα Αε και δεν εδωσα μερισμα για 4 ετη οποτε δεν μου πηραν ευρω...
Ρωτηστε τον γατο ποσο πληρωσε τον κατρουγκαλο αυτα τα ετη!
Την φορολογια των επιχειρησεων, των μερισματων κτλπ δεν τα εριξαν οι ζαιοι στο 22%. Μην ξεχασουμε και οτι ξερουμε. -
Χαρίζει λεφτά ο Κούλης και πολλά, πάρα πολλά, μην τρελαθούμε τώρα, μη λέει ο καθένας ότι θέλει...Εμένα μου έτυχε πελάτης που ήρθε στο ραντεβού με το Raptor γιατί του περίσσεψαν από την επιστρεπτέα κανά 200άρι και ήθελε και ένα σπιτάκι....
Τι ακριβώς γίνεται με αυτές τις εισφορές δεν γνωρίζω παραπάνω. -
@insanedriver said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ζαιοι ανεβασαν φπα σε ποσα ειδη, τηλεφωνιες, καυσιμα κτλπ.
Εβαλαν διπλη φορολογια σε εισοδηματα ανω των 20.000 ευρω στους Ε. Ε. Ευτυχως ειχα Αε και δεν εδωσαν μερισμα για 4 ετη οποτε δεν μου πηραν ευρω...
Ρωτηστε τον γατο ποσο πληρωσε τον κατρουγκαλο αυτα τα ετη!
Την φορολογια των επιχειρησεων, των μεριαματων κτλπ δεν τα εριξαν οι ζαιοι στο 22%. Μην ξεχασουμε και οτι ξερουμε.Μόνο που έκοψε ο μαντηλάκιας 42 ευρώ από την ιδιαίτερα παχυλή σύνταξη των 364 του υπερήλικα πατέρα μου φτάνει.
-
Φορολογησαν με ευφάνταστους τρόπους, κανείς δεν λέει το αντίθετο.
Το θέμα είναι ότι όλοι σας κοιτάτε τη μισή ιστορία προκειμένου να βγάλετε ένα αφήγημα που σας ικανοποιεί για να νιώσετε άνετα.
Παρέλαβαν άδεια ασφαλιστικά ταμεία κατά 1 δις με προοπτική στάση πληρωμών των συντάξεων αν θυμάμαι καλά μέσα σε 1 εξάμηνο.
Παρέλαβαν άδεια δημόσια ταμεία και ληξιπροθεσμα λίγων ημερών όσο το 1/3 των ετήσιων δημοσίων εσόδων.
Παρέλαβαν 28-30% επίσημη ανεργία.Κτλ, κτλ.
Ήταν τέλεια τα καημένα τα παιδια; Όχι φυσικά!
Ήταν πλανεμενοι, είχαν κλειστεί στον εαυτό τους και αυτά που έλεγαν μεταξύ τους στο τέλος τα πίστευαν ως αληθή. Δηλαδή είχαν εσωστρέφεια. Οι μισοί εκεί μέσα ήταν ακραίοι και εκτός πραγματικοτητας. Ήταν πραγματικά σαν φοιτήταρια που έλεγαν ιστοριες για άγριους νομίζοντας ότι όλα είναι εύκολα και απλά στον κόσμο αυτο. Είχαν απειρία και ηταν ερασιτέχνες στο πως διοικεις ένα κράτος.
Αυτά σε πρακτικό επίπεδο. Τώρα φυσικά κάποιος μπορεί να μη συμφωνεί με τις πολιτικές απόψεις τους για τη οικονομία κτλ, αλλά η πραγματικότητα είναι συγκεκριμένη.
-
Τελικά μόνο εγώ δεν πήρα επιστρεπτέα ?
-
Οι εργολάβοι έχουν λίπος
-
Δεν μας χε... ρε lap. Ούτε σε επιχείρηση με 3 υπαλλήλους δεν θα τον έβαζα επικεφαλή τον Κατρούγκαλο και την παρέα του.
Αντί να κοίταγε να κλείσει καμιά δουλειά να ζήσει την οικογένειά του και να πληρωθεί και ο κόσμος, θα έκανε κηρύγματα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και καμιά απεργία.
Οι άνθρωποι είναι αλλού, έχω ξαναπεί, πρώτα βρίσκεις τον πλούτο και μετά κανονίζεις τη δίκαια μοιρασιά. Αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι πως θα μοιράσουν τα λεφτά των άλλων, που δεν υπάρχουν κιόλας. Και όταν το προσπάθησαν τα έκαναν και μπάχαλο.Αι σιχτίρ τώρα, με συγχύζεις και θέλω να χαλαρώσω... Κι έχω και τους δημοσίους με το 8ωρο ξύσιμο να κριτικάρουν με το μισθό και την ασφάλεια έτοιμη. Άι σιχτίρ πάλι...
-
Σε κανονικές περίοδους με μεγάλη πίστωση χρόνου για τις οποίες αντιδράσεις και εναλλακτικές επιλογές πολλά θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Σύμφωνω!
Σε πειροδους κρίσης και πτώχευσης τα οποία βήματα και πολιτικές επιλογές είναι ελάχιστες και ψηλό συγκεκριμένες. Αν δεν το καταλαβαίνετε αυτό, τότε ούτε και εσείς δεν είστε για επιχειρήσεις.
-
Εγω θα θυμησω οτι το κριτηριο για το υψος της επιστρεπτεας ηταν η κερδοφορια προηγουμενων ετων. Οσοι κρυψανε πηρανε ψιχουλα και φωναζουνε γιατι δεν τους δοθηκε επιστρεπτεα με βαση τα κλεμμενα της φοροδιαφυγης
-
Επισης να θυμισω οτι ο πελεκης κατρου και ζαιων επεσε πανω στους νομοταγεις που τα δηλωναν ενω στους αλλοι επιδοματα. Γυρε αν αυτο δεν το αντιλαμβανεσαι....
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ας είμαστε ρεαλιστές, οι επιστρεπτεες γυρίζουν πίσω κατά το 1/3 αντί του 1/2 αρχικά. Το δικαιοτερο θα ήταν να φορολογηθουν ως εισόδημα στην κλίμακα αλλά μικρή η διαφορά. Επίσης με εως 96 άτοκες δόσεις, εντάξει ,"τι άλλο να κάνει πια αυτός ο Μητσοτάκης"...
Εμείς πάντως, ζευγάρι ελευθέρων επαγγελματιών, με μικρό φορολογητέο εισόδημα από το ελεύθερο επάγγελμα, καλούμαστε να επιστρέψουμε το 1/2 αυτών που πήραμε. Ποιοι είναι αυτοί που θα επιστρέψουν το 1/3;
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω παράπονο. Μου χαρίσανε λεφτά.
-
Λάθος!
Μηδέν είχαμε. Σε περίπου ένα μήνα έπρεπε να πληρώσουμε 20+ δις.Μια χαρά τα βρισκαμε εαν θέλαμε....λεφτά υπάρχουν. Αλλά είπαμε δεν πειράζουμε κεκτημένα....και πλήρωνε φορολογούμενε. Μόνο το μαύρα κάλυπταν άνετα τα ποσά που λες. Βάλε και τα υπόλοιπα, πλεόνασμα θα είχαμε....αλλά ποιος πείραξε τα μαύρα για να τα αγγίξει ο Αλέξης???
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2