-
H άμυνα είναι ακριβό σπορ, δυστυχώς. Κανείς δεν είπε το αντίθετο. Κάποιο επιτυχημένο παράδειγμα άμυνας με λίγα λεφτά δεν έχω δει ακόμη.
Τώρα η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να εξηγήσω την διαφορά μεταξύ του "παραχωρώ κάτι 40ετίας που δεν το χρησιμοποιώ και τόσο" και του π.χ. "αγοράζω ρουκετοβόλα HISAR". Δεν σημαίνει ότι αν κάνω την παραχώρηση είμαι άπλας, μου περισσεύουν λεφτά, άρα τι τις θέλω τις περικοπές για να πάρω τα δεύτερα. Δεν είναι σαραβαλάκια τα όπλα να πεις "το κρατάω και ας πάει και το παλιάμπελο, θα ταξιδεύω νύχτα εθνική χωρίς κλιματισμό, με 60). Ή κάνουν για την σύγχρονη μάχη ή δεν κάνουν, μέση λύση δεν υπάρχει Αν δεν κάνουν, το κόστος είναι ζωές και εδαφικές απώλειες. Εν ολίγης, το ότι περισσεύουν τα bmp δεν σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε π.χ. τορπίλες για τα υποβρύχια...
Για να μην νομίζεις ότι πάω με το "ότι κάνει ο κούλις είναι σωστό", αν τυχόν και παραχωρούσαν ρουκετοβόλα (και αυτά παλαιά ανατολικά) θα έλεγα ότι είναι μεγάλη μλκ! Το ίδιο και αν υπήρχε δυνατότητα και προοπτική τα bmp να αναβαθμιστούν. -
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η ουσία είναι ότι πολλά από τα site που βάζει σαν πηγές το μέλος Piliourits είναι ύποπτα για προβλήματα IT ασφαλείας και κόβονται από μεγάλα επιχειρησιακά δίκτυα, κυρίως Τραπεζικά και κυβερνητικά εκτός Ελλάδας.
Για ψάξτε το λίγο περισσότερο και προσοχή στο surfing...
Η ουσία είναι ότι τα site που επικαλέστηκε το μέλος piliourits, στο post 16721 για να τεκμηριώσει την άποψη του (στα οποία και αναφέρθηκα) είναι ο Guardian, η DW και το BBC. Αν θεωρείται ότι είναι λιγότερο αξιόπιστα από την ομάδα "αλήθειας" ας παρατεθεί κάποιο πιο αξιόπιστο site που λέει τα αντίθετα από αυτά που γράφουν τα παραπάνω διεθνή δίκτυα.
Ποια ακριβώς μεγάλα επιχειρησιακά δίκτυα έκοψαν τα παραπάνω πρακτορεία για λόγους ασφαλείας;
Χορτάσαμε από "ψαγμενους" που σερφαρουν με προσοχή. -
Μόνο ΣΚΑΙ & Λίμπεραλ, να χετε το κεφάλι σας ήσυχο...
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θα πω κι σε εσένα, ψάξε κανένα από τα τελευταία βίντεο της ασδεν από άσκηση, αν βρεις κάπου BMP σφύριξέ μου και βγάλε τα συμπεράσματά σου για το "τι χάνει το νησί". Μάλλον όμως είναι ο κρυφός άσσος στο μανίκι που δεν τον βγάζουμε ούτε στις ασκήσεις μην μας τον ματιάξουν.
Γιατί όμως αφού τα ειχαμε "του
πεταματού" βάλαμε ΖU σε καμία σαρανταριά; Επίσης την εκτίμηση δυνατοτήτων της ΑΣΔΕΝ από βίντεο μην την πολυεμπιστευεσαι. Τα bmp δεν ήταν πχ σε όλα τα νησιά. Όταν εγώ ήμουν θητεία στην άσκηση δεν πήγαιναν όλα τα τάγματα και το πυροβολικό (και τα αντιαεροπορικά) κάνουν άσκηση σε ένα νησί όπου έρχονται στρατιωτες απ'ολα τα υπόλοιπα.Πάρε και βιντεάκι 6 μηνών από τον καλύτερο ίσως στο να ανεβαζει τετοια:
(Υποθετω Χίος αφού ποσταρει πολλά βίντεο με πλοία από εκει)
-
Καλά, δείτε και λίγο social
Avancée majeure au conseil des ministres de l'Intérieur sur le Pacte asile et migrations: soutien d'une large majorité à deux règlements pour renforcer la protection des frontières de l'UE et d'un mécanisme de solidarité pour aider les Etats membres sous forte pression.
Σημαντική πρόοδος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών για το Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση: υποστήριξη με μεγάλη πλειοψηφία δύο κανονισμών για την ενίσχυση της προστασίας των συνόρων της ΕΕ και ενός μηχανισμού αλληλεγγύης που θα βοηθήσει τα κράτη μέλη που βρίσκονται υπό ισχυρή πίεση.
Μας την κόβουν την frontex, πάει... Nα ακούτε τον ιάσονα τον διασώστη.
Η Ευρώπη επί του παρόντος έχει αποφασίσει να υψώσει σύνορα (έτσι φαίνεται). Ανεξάρτητα του τι λέει ο Guardian. -
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θα πω κι σε εσένα, ψάξε κανένα από τα τελευταία βίντεο της ασδεν από άσκηση, αν βρεις κάπου BMP σφύριξέ μου και βγάλε τα συμπεράσματά σου για το "τι χάνει το νησί". Μάλλον όμως είναι ο κρυφός άσσος στο μανίκι που δεν τον βγάζουμε ούτε στις ασκήσεις μην μας τον ματιάξουν.
Γιατί όμως αφού τα ειχαμε "του
πεταματού" βάλαμε ΖU σε καμία σαρανταριά; Επίσης την εκτίμηση δυνατοτήτων της ΑΣΔΕΝ από βίντεο μην την πολυεμπιστευεσαι. Τα bmp δεν ήταν πχ σε όλα τα νησιά. Όταν εγώ ήμουν θητεία στην άσκηση δεν πήγαιναν όλα τα τάγματα και το πυροβολικό (και τα αντιαεροπορικά) κάνουν άσκηση σε ένα νησί όπου έρχονται στρατιωτες απ'ολα τα υπόλοιπα.Τα συγκεκριμένα έχει γραφεί ότι προς το παρόν δεν παραχωρούνται και στοιχηματίζω ότι είναι και από τα λίγα που ίσως ακόμη κινούνται.
Το ZU μπήκε ακριβώς διότι το "κανόνι" ήταν άχρηστο (ούτε αυτόματο σύστημα γέμισης, ούτε πολλά πυρομαχικά, ούτε τίποτα) και είχαν μείνει με 12ρι πολυβόλο να έχουν "αντιαποβατικό" ρόλο... Κάναμε την ανάγκη φιλοτιμία...
Τώρα βέβαια και επειδή ακριβώς πρόκειται για ρωσικά όπλα που θα πάνε στην ουκρανία έχουμε "επαναστατήσει" γιατί δεν είχαμε για αυτά ανταλλακτικά, γιατί δεν τα αξιοποιήσαμε, γιατί δεν μετατρέψαμε περισσότερα κλπ. Αν τα έλεγε αυτά κανείς πριν μερικά χρόνια θα αρχίζαμε πόσα νοσοκομεία και σχολεία φτιάχνουμε...
-
Avancée majeure au conseil des ministres de l'Intérieur sur le Pacte asile et migrations: soutien d'une large majorité à deux règlements pour renforcer la protection des frontières de l'UE et d'un mécanisme de solidarité pour aider les Etats membres sous forte pression.
Σημαντική πρόοδος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών για το Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση: υποστήριξη με μεγάλη πλειοψηφία δύο κανονισμών για την ενίσχυση της προστασίας των συνόρων της ΕΕ και ενός μηχανισμού αλληλεγγύης που θα βοηθήσει τα κράτη μέλη που βρίσκονται υπό ισχυρή πίεση.
Η Ευρώπη επί του παρόντος έχει αποφασίσει να υψώσει σύνορα (έτσι φαίνεται). Ανεξάρτητα του τι λέει ο Guardian.Έχει και συνέχεια:
"Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μηχανισμός που προτείνεται ως πρώτο βήμα θα δίνει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη που δεν θέλουν μετεγκατάσταση μεταναστών να συνεισφέρουν με άλλους τρόπους (όπως οικονομική ή τεχνική βοήθεια), ενώ ταυτόχρονα προτείνεται η ενίσχυση των κανονισμών ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα μέσω του συστήματος Eurodac για έλεγχο των δακτυλικών αποτυπωμάτων και μέσω αναθεώρησης του Κώδικα για τα Σύνορα Σένγκεν."Πού λέει να μην ακούτε τον Ιάσονα τον διασώστη και τον Guardian; Ίσα ίσα, οι αλλαγές σχετικά με τη frontex είναι μια ακόμη ισχυρη ένδειξη ότι ο Αποστολόπουλος είπε αληθεια ότι υπάρχουν ευθύνες για παράνομες ενέργειες.
Νταξ. Την εντοπίζουμε την είδηση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως λέει αυτό που φανταζόμαστε. -
@andreas72 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η ουσία είναι ότι πολλά από τα site που βάζει σαν πηγές το μέλος Piliourits είναι ύποπτα για προβλήματα IT ασφαλείας και κόβονται από μεγάλα επιχειρησιακά δίκτυα, κυρίως Τραπεζικά και κυβερνητικά εκτός Ελλάδας.
Η ουσία είναι ότι τα site που επικαλέστηκε το μέλος piliourits, στο post 16721 για να τεκμηριώσει την άποψη του (στα οποία και αναφέρθηκα) είναι ο Guardian, η DW και το BBC. Αν θεωρείται ότι είναι λιγότερο αξιόπιστα από την ομάδα "αλήθειας" ας παρατεθεί κάποιο πιο αξιόπιστο site που λέει τα αντίθετα από αυτά που γράφουν τα παραπάνω διεθνή δίκτυα.
Ποια ακριβώς μεγάλα επιχειρησιακά δίκτυα έκοψαν τα παραπάνω πρακτορεία για λόγους ασφαλείας;
Χορτάσαμε από "ψαγμενους" που σερφαρουν με προσοχή.Ποια άποψη έχει επικαλεστεί το μέλος pilourits; Εγώ δεν έχω διαβάσει κάποια άποψη. Μόνο προπαγάνδα κατά της ΝΔ.
Έχει κάποια προσωπική άποψη ή τέλος πάντων έχει γράψει κάπου τι τελικά θέλει;
Οι υπόλοιποι μακάκες είναι που γράφουν προσωπικές απόψεις;Όσο για τα υπόλοιπα που χορτάσατε... καλή σας χώνεψη...
-
Ακροδεξιοί και οι Φινλανδοί. Στήνουν φράχτη 1300 χιλιόμετρα για τους λαθρομετανάστες.
https://www.iefimerida.gr/kosmos/finlandia-frahti-rosia-synoraΓατάκι ο Αριστερός Κούλης μπροστά τους. Ένα φραχτούλη σήκωσε στον Έβρο και ξεσηκώθηκαν οι κυρά Τασίες με τους λιαζόμενους της Ομονοίας...
-
Η Ευρώπη επί του παρόντος έχει αποφασίσει να υψώσει σύνορα (έτσι φαίνεται). Ανεξάρτητα του τι λέει ο Guardian.Έχει και συνέχεια:
"Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μηχανισμός που προτείνεται ως πρώτο βήμα θα δίνει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη που δεν θέλουν μετεγκατάσταση μεταναστών να συνεισφέρουν με άλλους τρόπους (όπως οικονομική ή τεχνική βοήθεια), ενώ ταυτόχρονα προτείνεται η ενίσχυση των κανονισμών ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα μέσω του συστήματος Eurodac για έλεγχο των δακτυλικών αποτυπωμάτων και μέσω αναθεώρησης του Κώδικα για τα Σύνορα Σένγκεν."Πού λέει να μην ακούτε τον Ιάσονα τον διασώστη και τον Guardian; Ίσα ίσα, οι αλλαγές σχετικά με τη frontex είναι μια ακόμη ισχυρη ένδειξη ότι ο Αποστολόπουλος είπε αληθεια ότι υπάρχουν ευθύνες για παράνομες ενέργειες.
Νταξ. Την εντοπίζουμε την είδηση αλλά αυτό δεν σημαίνει πως λέει αυτό που φανταζόμαστε.Oύτε λέει να τον ακούτε, ούτε να μην τον ακούτε (εγώ τα λέω αυτά). Λέει για "ενίσχυση προστασίας συνόρων της ΕΕ". Ούτε κατάργηση frontex, ούτε τίποτα.
Ο κος διασώστης μίλησε για ειδεχθή εγκλήματα. Πολύ θα χαρώ να στείλει τα στοιχεία στην δικαιοσύνη και αν έχουν γίνει αυτά, να καταδικαστούν αυτοί που τα διέπραξαν. Εννοείται ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε την ζωη μας σε ένστολους που κουβαλούν οπλισμό και πνίγουν εν γνώση τους γυναίκες και παιδιά στην θάλασσα.
-
Ποια άποψη έχει επικαλεστεί το μέλος pilourits; Εγώ δεν έχω διαβάσει κάποια άποψη. Μόνο προπαγάνδα κατά της ΝΔ.
Οι υπόλοιποι μακάκες είναι που γράφουν προσωπικές απόψεις;Όσο για τα υπόλοιπα που χορτάσατε... καλή σας χώνεψη...
Δεν είχα την πρόθεση, αλλά αφού δυσκολεύεσαι να το καταλάβεις και ρωτάς, να σου το εξηγήσω απλά:
Σχετικα με το αν ο Αποστολόπουλος είπε αλήθειες ή είναι ψεύτης και προδότης, το μέλος piliourits, ανέφερε ότι όσα ισχυρίστηκε ο Αποστολόπουλος, έχουν γραφτεί και στον διεθνή τύπο, άρα απλώς είπε την αλήθεια.
Ο παραπάνω συλλογισμός, μπορεί να είναι σωστός ή λάθος αλλά είναι άποψη. Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, ακόμη και αν δεν συμφωνεί με αυτά που πιστεύεις, είναι άποψη και μάλιστα τεκμηριωμένη.
Αντίθετα, ο ισχυρισμός ότι ο συνομιλητής μας έχει επικαλεστεί κατά το παρελθόν αναξιόπιστες πηγές υπονοώντας ότι και τώρα σερφαρει επικίνδυνα, είναι λάσπη στον ανεμιστήρα.
Καμία άλλη απορία; -
Έγραψα εγώ πουθενά ότι ο Αποστόλοπουλος λέει ψέμματα; Ή ότι είναι προδότης ή οτιδήποτε άλλο; Που να ξέρω εγώ αν είναι αλήθεια ή ψέμματα αυτά που λέει;
Εγώ αναφέρομαι σε προσωπικές απόψεις περί των πολιτικών θεμάτων. Γράφει ένα μέλος π.χ. ότι ο Αποστολόπουλος λέει αυτά που είπε. Ok. Κανένα πρόβλημα. Αυτό το μέλος ή οποιοδήποτε άλλο μέλος δεν έχει προσωπική άποψη για αυτό το θέμα (που μπορεί να είναι πρόβλημα); Γιατί αποφεύγετε ορισμένα μέλη να γράψετε πως ακριβώς θέλετε την Ελλάδα ή την ΕΕ ή το κόσμο όλο;
Το μέλος Piliourits επιδεικτικά αποφεύγει και δεν παίρνει προσωπική θέση για πάρα πολλά θέματα. Πετά "βόμβες" (σαν να είναι το προσωπικό του blog εδώ μέσα) για να προκαλέσει. Ορισμένα μέλη τις αρπάζουν και κάθονται και απολογούνται για τα πιστεύω τους και τις απόψεις τους στο μέλος Piliourits. Και αντί να αντιπαρατεθεί και να γράψει την δική του άποψη, επιμένει να επιδιώκει να "ξεμπροστιάσει" τα μέλη. Τι ακριβώς προσπαθεί να αποδείξει;
Και το έργο αυτό έχει ξεκινήσει από το 2019 που γράφτηκε στο φόρουμ.
Λίγο πριν μπει στο Μαξίμου ο "αγαπημένος" του Κούλης. -
Τι ακριβώς προσπαθεί να αποδείξει;
Ότι ο καπιταλισμός είναι κακός, το ίδιο και ο Κυριάκος και οτι η μόνη σωστή λύση είναι ο κομουνισμός. Προφανώς δεν θα τα καταφέρει ποτέ, αφού έχει αποδειχθεί περίτρανα το αντίθετο...αλλά άστον να προσπαθεί!!
-
Οι αληθινοί κομουνιστές έχουν άποψη για όλα τα θέματα (και έτσι πρέπει και καλά κάνουν) και δεν φοβούνται να την εκφράσουν είτε προφορικά είτε γραπτά.
-
Mόνο που bbc, guardian, dw, εξυπηρετούν πρώτα τα ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και όχι τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...
Επίσης επειδή έχει κουράσει η σπέκουλα, μπορείτε να μας πείτε, αν θέλετε να τους αφήνουμε όλους να περνάνε και να έλθουν εδώ ?
Παρακαλώ ένα ναι ή ένα όχι, γιατί κούρασε η ενασχόληση με τον τύπο αυτό.
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
επισης αν προσπαθησεις να κανεις ενα ψαξιματακι περι των ζαιων, θεωρω τον γατο κορυφαιο υβριστη τους.
Ωχ, ο γάτος έχει σαλτάρει σε τέτοιο βαθμό που μιλάει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο...
-
Χορτάσαμε από "ψαγμενους" που σερφαρουν με προσοχή.Ποια άποψη έχει επικαλεστεί το μέλος pilourits; Εγώ δεν έχω διαβάσει κάποια άποψη. Μόνο προπαγάνδα κατά της ΝΔ.
Γιατί δεν τον ρωτάει ο Storm, να δούμε τι θα απαντήσει;
-
Οι αληθινοί κομουνιστές έχουν άποψη για όλα τα θέματα (και έτσι πρέπει και καλά κάνουν) και δεν φοβούνται να την εκφράσουν είτε προφορικά είτε γραπτά.
Αλήθεια είναι αυτό....αλλά δεν υπάρχει αληθινός κομμουνιστής, ούτε αυτοί που τον εφάρμοσαν δεν ήταν αληθινοί, καπιτάλες του κερατά ήταν που ζούσαν μέσα στην χλιδή και τα πλούτη και ο κόσμος πείναγε και ψώφαγε.
Ο πηλιού απλά θέλει να εκφράζει αντίδραση...όλοι όσοι είναι έξω από την πίτα αυτό κάνουν/κάνουμε, είναι βασική ανθρώπινη ψυχολογία.
-
Δηλαδή καταλήγουμε ότι κάποιοι τρώνε απ την πίτα και γι αυτό ενοχλούνται και στεναχωριούνται όταν "καταγγέλλει" κανείς παρανομίες και καραγκιοζηλίκια;
-
Εγω προσωπικα δε γουσταρω να μπαινει στη χωρα μου ως να ειδε φως και μπηκε.Οπου εχω παει κουβαλω μαζι μου τα χαρτια μου και τα μπαγκαζια μου ( τα οποια επισης ελεγχονται και ζυγιζονται). Επιπλεον εννιοτε χρειαζεται να συμπληρωσω και PLF.
Με τον covid - 19 χρειαζονταν να εμφανισω και πιστοποιητικο ωστε να μπορω να καθησω καπου να φαω κλπ.
Δε μου αρεσει να περνα παρανομα καποιος μεσα την Δευτερα και την Παρασκευη να διαδηλωνει για το δικαιο του αιτηματος να βγαλει χαρτια να μεινει εδω ή να αφεθεί να παει παραπερα.
Η ολη φαση καταντησε σα τα μπλοκα της τροχαιας. Σταματουν μονο οσα αμαξια φερουν πινακιδες. Καποιων αλλων γνωστης φυλης ουτε λογος να γινεται.
Αυτα σιγουρα πρεπει να αλλαξουν. Ισονομια λεγεται.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2