-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αχ αθώε μου piliourits...
Καλό...
Έχω καλή πίστη για όλους τους συνομιλητές, οπότε πιστεύω ότι όσα λέγονται είναι καλοπροαίρετα. Αν λανθάνω, καλή καρδιά...
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Νομίζω ο Ανδρέας είχε πει ότι δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Θα με βρει απόλυτα σύμφωνο η ατάκα. Αλλά προς τα κει πάμε, αν δεν έχουμε φτάσει ήδη.
Ένας άλλος είχε πει πως, δεν χρειάζεται να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης, αλλά οι οικοδεσπότες της Ευρώπης.
-
Εν τω μεταξύ, αν εξαιρέσουμε την Κέρκυρα (με διαφορά το πιο ωραίο νησί) και κάποιες παραλίες της Ζακύνθου (και γενικά του Ιονίου), η Χαλκιδική είναι χαλαρά πιο ωραία από όλα αυτά τα νησάκια. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει επίσης στην παλιά πόλη της Ρόδου και στην καλντέρα της Σαντορίνης, όπως και στο παλάτι του Μίνωα και ίσως στα Χανιά. Όλα τα άλλα είναι αδιάφορα...
Συν ένα σωρό μέρη στην Πελοπόννησο προς Μυρτώο και Μάνη, κάποια προς Πρέβεζα, συν τα βουνά και τα δάση σε στερεά και ήπειρο, συν το ότι υποτιμάς λίγο την ανάγκη των βορείων για μεσογειακή ξεραιλα που τους κάνει να βλέπουν όμορφη ακόμη και την Κύθνο.
Και μόνο αδιάφορα δεν είναι νησιά όπως η Χίος, η Σάμος, η Λέσβος, η αλονησος κλπ. Γενικά όρεξη να χεις... Θάλασσα και ήλιο πουλάει βασικά η χώρα, από τα άλλα έχουν κι αυτοί. -
Οταν οι άνθρωποι έγιναν πολλοί, ο Θεός είπε να τους μοιράσει σε χώρες...
Ετσι έστειλε τους αγγέλους και είπε ότι την Κυριακή στις 10 το πρωί, θα μοίραζε τις χώρες...
Πράγματι από τις 7-8 το πρωί, είχαν πάει να πιάσουν θέση οι άνθρωποι...
10 ή ώρα ο Θεός άρχισε να μοιράζει τις χώρες. Γύρω στις 11 είχε τελειώσει, ο κόσμος ευχαρίστησε και άρχισε να φεύγει να πάει στις χώρες του...
Εκείνη την στιγμή σκάει μύτη ο Ελληνας. Ξενυχτισμένος, αγουροξυπνημένος και φώναζε, Περιμένετε, περιμένετε...
Φτάνει εκεί που ήταν όλοι μαζεμένοι και λέει στον Θεό, εγώ ποια χώρα θα πάρω...
Τώρα του λέει ο Θεός, τέλειωσαν οι χώρες. Αρχίζει το κλάμα και τα παρακάλια, ο Ελληνας, ήταν και καταφερτζής...
Αντε του λέει ο Θεός . Είχα κρατήσει έναν μικρό τόπο για μένα, άντε πάρε τον και του δίνει την Ελλάδα...
Βλέπουν οι άλλοι και ξεσηκώνονται. Καλά εμείς είμαστε συνεπείς και σε αυτόν που είναι ο χειρότερος, του δίνεις τον καλύτερο τόπο ?
Δεν είσαι δίκαιος του έλεγαν...
Οπότε τους απάντησε : Μα είμαι δίκαιος. Στον καλύτερο τόπο, έβαλα τους Ελληνες...
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μην τύχει στις κόρες σας μόνο.
Μην τύχει μόνο στους γιους σας να πέσει σε τρελή που συναίνεσε και μετά να τους μηνύσει για χρηματικό όφελος...
Πολύ σωστός (έχω κόρη).
-
Εχοντας πάει κάποιες φορές στην Ελβετία, όπου ο τουρισμός είναι Επιστήμη και στα παίρνουν από παντού, για να δεις το τίποτα, σκέφτομαι πως θα ήταν, αν την διαχείριση της Ελλάδας της είχαν οι Ελβετοί...
Βέβαια με την κεντρική γεωγραφική θέση που έχουμε εμείς και την απομονωμένη την δική τους, ίσως είναι δύσκολο να υπήρχαν σήμερα, οπότε ας δεχτούμε για την συζήτηση, ότι παραδίνουμε σε Ελβετούς την διαχείριση της οικονομίας μας, από το 1950 και μετά.
Στο θέμα του Τουρισμού, θα είχαμε γύρω στα 100-120 εκατ. τουρίστες τον χρόνο, ενώ θα είχαμε ίσως και 10-15 εκατ. μόνιμους κατοίκους από την άλλη Ευρώπη.
Μην σας τρομάζουν τα νούμερα. Εχουμε 3-4-5 φορές μικρότερη πυκνότητα πληθυσμού από ότι οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Σκεφτείτε ότι το 80-90 % του εδάφους της χώρας, έχει τουρισμό κυρίως εσωτερικό 20-40 μέρες τον χρόνο και εξωτερικό ελάχιστο.
Αν όμως είχαμε Ελβετούς, θα είχαμε εισιτήριο 10-20 ευρώ για να περάσεις, με τα πόδια εννοείται και μόνο, την γέφυρα του Εύριπου. Και κάτι παραπάνω αν ήθελες να βγάλεις φωτογραφίες.
Η Ακρόπολη θα είχε εισιτήριο γύρω στα 80 ευρώ και μπορεί να είχες και διαρκείας, που κάθε φορά που θα πήγαινες θα πλήρωνες λιγότερο.
Οταν πληρώνουμε 7 ευρώ, για να δούμε κάτι βράχους στον Ρήνο, ή τα ίδια για να δούμε στον Αγιο Μάρκο την εικόνα που έχουν πάρει από την Κωνσταντινούπολη, αυτά που γράφω παραπάνω είναι αντίστοιχα.
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εν τω μεταξύ, αν εξαιρέσουμε την Κέρκυρα (με διαφορά το πιο ωραίο νησί) και κάποιες παραλίες της Ζακύνθου (και γενικά του Ιονίου), η Χαλκιδική είναι χαλαρά πιο ωραία από όλα αυτά τα νησάκια. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει επίσης στην παλιά πόλη της Ρόδου και στην καλντέρα της Σαντορίνης, όπως και στο παλάτι του Μίνωα και ίσως στα Χανιά. Όλα τα άλλα είναι αδιάφορα...
Συν ένα σωρό μέρη στην Πελοπόννησο προς Μυρτώο και Μάνη, κάποια προς Πρέβεζα, συν τα βουνά και τα δάση σε στερεά και ήπειρο, συν το ότι υποτιμάς λίγο την ανάγκη των βορείων για μεσογειακή ξεραιλα που τους κάνει να βλέπουν όμορφη ακόμη και την Κύθνο.
Και μόνο αδιάφορα δεν είναι νησιά όπως η Χίος, η Σάμος, η Λέσβος, η αλονησος κλπ. Γενικά όρεξη να χεις... Θάλασσα και ήλιο πουλάει βασικά η χώρα, από τα άλλα έχουν κι αυτοί.Αυτό που λες πουλάει, απλά ο καθένας το βλέπει από την μεριά του. Εγώ ήμουν χαρούμενος στους 15 βαθμούς στην Αγγλία. Η ζέστη είναι για μένα το χειρότερο...
-
@nasos said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Νομίζω ο Ανδρέας είχε πει ότι δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Θα με βρει απόλυτα σύμφωνο η ατάκα. Αλλά προς τα κει πάμε, αν δεν έχουμε φτάσει ήδη.
Ένας άλλος είχε πει πως, δεν χρειάζεται να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης, αλλά οι οικοδεσπότες της Ευρώπης.
Να δω πότε θα βγει κάποιος να πει "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" και να το εννοεί.
-
Εν τω μεταξύ, αν εξαιρέσουμε την Κέρκυρα (με διαφορά το πιο ωραίο νησί) και κάποιες παραλίες της Ζακύνθου (και γενικά του Ιονίου), η Χαλκιδική είναι χαλαρά πιο ωραία από όλα αυτά τα νησάκια.
Διακοπές δεν πας μόνο για μπάνιο, θέλεις και το υπόλοιπο πακέτο. Μπορεί η Χαλκιδική να έχει ανώτερες παραλίες από κλασικούς νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς, αλλά εκτός από αυτό δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη ομορφιά για τον τουρίστα (σπιτάκια, σοκάκια, χαλαρά, κλπ).
-
Θάλασσα και ήλιο πουλάει βασικά η χώρα, από τα άλλα έχουν κι αυτοί.
Οδυνηρό για μας, αλλά αυτό ισχύει.
Μπορεί εγώ να εκτιμώ απεριόριστα τα πανέμορφα βουνά και τις περιοχές που είναι πρακτικά ανέγγιχτες απ τον τουρισμό (και κατοικούνται ελάχιστα ακόμη λόγω παραθερισμού και διακοπών των αυτοχθόνων) αλλά τέτοιες ομορφιές έχει και πολύ πιο κοντά στους κεντροευρωπαίους και τους βόρειους.
Εδώ έρχονται για τον ήλιο και τη θάλασσα κατά 90%.Και λόγω της κουβέντας, άνοιξα τώρα το Google Earth και κοιτούσα.
Τέτοιο σύμπλεγμα νησιών όπως μεταξύ Άνδρου και Κρήτης, σε αντίστοιχο γεωγραφικό πλάτος, ΔΕΝ υπάρχει αλλού στον πλανήτη.
Βάλε και το τοπικό γλυκό Μεσογειακό κλίμα και την Ιστορία fussion όλων των μέχρι τώρα πολιτισμών, είναι όντως κάτι μοναδικό. -
Εν τω μεταξύ, αν εξαιρέσουμε την Κέρκυρα (με διαφορά το πιο ωραίο νησί) και κάποιες παραλίες της Ζακύνθου (και γενικά του Ιονίου), η Χαλκιδική είναι χαλαρά πιο ωραία από όλα αυτά τα νησάκια.
Διακοπές δεν πας μόνο για μπάνιο, θέλεις και το υπόλοιπο πακέτο. Μπορεί η Χαλκιδική να έχει ανώτερες παραλίες από κλασικούς νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς, αλλά εκτός από αυτό δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη ομορφιά για τον τουρίστα (σπιτάκια, σοκάκια, χαλαρά, κλπ).
Ε δεν γίνεται να τα λες τέτοια πράγματα. Έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη και όλη την Ελλάδα. Στο Πόρτο Καρράς κολυμπούσα στην σκιά!!! Αυτό που αλλού θα το δεις; Κρασί και σταφύλια μέσα στην θάλασσα, υπό σκιάν!!!
Και μετά με το Land Rover να κάνω τρελες εκεί στους χωματόδρομους! Τα σοκάκια... ε, δεν μου έλειψαν.
-
Ένα θετικό του τουρισμού που δεν το αναφέραμε είναι πως λόγω αυτού καθαρίζουν και καλοπιζουν γειτονιές,δρόμους σπίτια, παραλίες και έτσι είναι όμορφα και για τον απλό πολίτη.
Αν δεν ήταν ι τουρισμός έτσι βρωμιάρηδες που είμαστε θα ήταν όλα χάλια
-
Και όλη η ανατολική πλευρά της Εύβοιας, μετά τις 3-4 το μεσημέρι το καλοκαίρι, είναι στην σκιά, αφού τα πεύκα και τα βουνά φτάνουν μέχρι την θάλασσα...
-
Γενικώς για τους μεγαλωμένους παραθαλάσια με τα δέντρα μέχρι το κύμα, η ξεραϊλα των νησιών δεν είναι τόσο ελκυστική.
Τα δέντρα να σου κάνουν σκιά τα βρίσκεις σε πολλές ακτές της ηπειρωτικής ελλάδας, από Πήλιο και Χαλκιδική μέχρι Ιόνιο, αφού παντού έχουμε βουνά που ακουμπάνε το κύμα.
Τα χωριά πάντα ήταν γραφικά και παστρικά, με τον ασβέστη τους και τα λουλούδια σε κάθε κήπο, άντε να είχαν και λίγες βουνιές απ τα μουλάρια στα γκαλντερίμια.
Στα νησιά και τα πολύ τουριστικά, διαμορφώνεται επιπλέον ένα σκηνοθετημένο ινσταγκράμαμπλ περιβάλλον που είναι ονειρικό. Αλλά και σε έναν παρατημένο πλάτανο να σταθείς από κάτω σε κάποια ξεχασμένη πλατεία, ονειρικό είναι το περιβάλλον... -
Και εμένα οι Κυκλάδες δεν μου αρέσουν.
Είμαι όλο τον χρόνο έξω στις οικοδομές, δεν μου λείπει ο ήλιος. Ούτε η ζέστη.
Ετσι δεν συμπαθώ και το Ιόνιο το καλοκαίρι, λόγω της ζέστης και της υγρασίας.
Εύβοια, Πήλιο, Σποράδες , αλλά και τα νησιά από Ανδρο - Σάμο και βορειότερα είναι μια χαρά. Και τα Δωδεκάνησα είναι ωραία. -
Η Μύκονος έχει χαντακωθεί χάρη στις ψηλές τιμές, την εκμετάλλευση και την διαφθορά, τώρα αρχίζουν να ανεβαίνουν άλλα νησιά στις Κυκλάδες που θεωρούνταν άγνωστα όπως Δονούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια.
-
Ένα εξαιρετικό νησί,η Πάρος.
Καντε τον κόπο και δείτε λίγο το τι βλέπουν οι τουρίστες.Κυριολεκτικά είναι σαν σκηνικό ταινίας.
Το βίντεο είναι εξαιρετικό κάνει και επεξήγηση του τι βλέπεις σε πολλές γλώσσες. -
Ε δεν γίνεται να τα λες τέτοια πράγματα. Έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη και όλη την Ελλάδα. Στο Πόρτο Καρράς κολυμπούσα στην σκιά!!! Αυτό που αλλού θα το δεις; Κρασί και σταφύλια μέσα στην θάλασσα, υπό σκιάν!!!
Και μετά με το Land Rover να κάνω τρελες εκεί στους χωματόδρομους! Τα σοκάκια... ε, δεν μου έλειψαν.
Φαντάζομαι έχουν και αλλού λίμνες η παραθαλάσσια με σκιά. Έλα όμως που μόλις μπεις να ξυπνήσεις είναι τίγκα στο φύκι...
-
Μου θύμισε εκείνον που έλεγε, μες στην μπιχλα. Ντεμεκ τουρισμό σου λέει κτλ Πάπιες μες στην μπιχλα, συννεφιά, υγρασία....και αναλατοι.
Χαχα
-
Φαντάζομαι έχουν και αλλού λίμνες η παραθαλάσσια με σκιά. Έλα όμως που μόλις μπεις να ξυπνήσεις είναι τίγκα στο φύκι...
Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι, αλλά είναι πεντακάθαρη αυτή η ακτή.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2