-
Το ότι υπάρχει κόσμος που σουλατσάρει έξω δεν λέει τίποτα. Ρωτήστε τι τζίρους κάνουν τα μαγαζιά, που βρίσκονται οι πληρωμές στο εμπόριο, ποιές είναι οι οφειλές στις υποχρεώσεις (φόρους, λογαριασμούς κλπ) και ποια είναι η κατανάλωση καυσίμων.
-
14 ταμεία στον Σκλαβενίτη ανοιχτά σήμερα, ουρά στο βενζινάδικο, σχεδόν μηδέν δωμάτια στο Πήλιο….όλοι αυτοί καταναλώνουν, δεν σουλατσάρουν απλά.
Απλά ενδεικτικό καθώς δεν πολυχωράει σύγκριση με τον συγκεκριμένο μήνα.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
14 ταμεία στον Σκλαβενίτη ανοιχτά σήμερα, ουρά στο βενζινάδικο, σχεδόν μηδέν δωμάτια στο Πήλιο….όλοι αυτοί καταναλώνουν, δεν σουλατσάρουν απλά.
ο γατος ειναι μαλλον των πεζοδρομιωνε, εχει και κατι συμφεροντα σε εξειδικευμενη εστιαση και σε κατι λιανικες. ολα σε λαικες συνοικιες.
πραγματι υπαρχει το παραδοξο να μη βρισκεις δωματιο, ουτε σκυλοσπιτο λεμε, στην εξοχη απο τη μια αλλα απο την αλλη υπαρχει τεραστιο καθισμα στην αγορα, σε αυτο που λεμε πεζοδρομιο. λειπουν λεφτα και ο βασικος αιτιος, ακομη καθως ερχεται και ο ενφιας και οι αλλοι, ειναι η ενεργεια.
εγω εξηγω το τζερτζελο στις εξοχες οτι οποιος ειναι να παει, θα παει:
υπαρχουν πολλοι που δεν ειναι με τον βασικο, ειναι με κατι παραπανω, ζουν στους γονεις ή σε κληρονομημενο 63 τετραγωνκα με 3 παιδια, δεν εχουν ελπιδα για κατι παραπανω, το κυριοτερο εχουν αγνοια κινδυνου και αδιαφορουν αγνοωντας τη πραγματικοτητα για το μελλον των παιδιων τους και την επενδυση που χρειαζονται, και ετσι χωνουν σε οτι αρπαξει ο κωλος τους.
ειναι οι επομενοι στη σειρα, απλα δεν φτασανε γκισε ακομη.
γενικα περιμενω μεγαλο κλαμα, θα σηκωσει λιγο ο τουρισμος και μετα καταποση, cim ρε παιδι μου.... -
@kkostask θα ήθελα χωρίς παρεξήγηση να ρωτήσω σε ποιον τομέα εργάζεσαι;
Τζίρο ψηλό είδε η ΕΛΣΤΑΤ, μέτρησε και τα κέρδη;Να σας πω εγώ που γύρισα από τη Μακρινίτσα πριν λίγο ώρες, σαν τουρίστας πήγα.
Συνάντησα καμιά δεκαριά ξένους σε δύο παρέες κι άλλους καμιά 30αρια Έλληνες που κόβαν βόλτες, κυρίως γονείς με παιδάκια.
1 με 2 το μεσημέρι, δεν είδα ούτε έναν κυριολεκτικά σε ταβέρνα, κυρίως γιατί τα περισσότερα μαγαζιά, καφέ, ταβέρνες, φούρνος, και τα μισά με σουβενίρ ήταν κλειστά.
Όπως φαινόταν αμπαρωμένοι και οι μισοί ξενώνες.
Είδα κι αρκετούς που κάνανε ετοιμασίες.
Πάντως αυτή δεν ήταν "εορταστική" εικόνα.Γνωστά μαγαζιά στο Πήλιο έχουν κλείσει τη τελευταία χρονιά πριν την πανδημία και δεν τα πέτυχα ποτέ ξανά ανοιχτά. Και αρκετά πωλητήρια υπάρχουν γύρω γύρω. Κι οικοδομές παραδοσιακές είναι στην ίδια ημιτελή κατάσταση για χρόνια.
Είστε σίγουροι, δεν βρίσκετε ούτε ένα δωμάτιο στο Πήλιο;
Αν εννοείτε τα ερμπιενμπι των 50€ μέσα στο Βόλο, ίσως.
Μπήκατε δηλαδή Booking και δεν έχει δωμάτια;
Εγώ άλλα βλέπω.
Και σας λέω, αν κάπου δεν βρίσκετε, συμβαίνει επειδή ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΛΑ.
(η αναζήτηση αφορά δίκλινο Μ. Παρασκευή ως Δευτέρα του Πάσχα)Πάντως έχουμε φτάσει να πληρώνουμε 5 ενφια το χρόνο στη ΔΕΗ, αν υπολογίσει κανείς το κόστος ρεύματος & θέρμανσης το χρόνο, πλησιάζουν αν δεν ξεπερνούν το αντίστοιχο κόστος από ετήσιο νοίκι στην επαρχία, οπου είναι πολύ δύσκολο να περάσει το ένα-ενάμισι χιλιάρικο πλέον ακόμη και πτυχιούχος με καλή δουλίτσα.
Απλά να το ξέρει όποιος από σας βγει βόλτα για Πάσχα και προσπαθεί να το παίξει "Πρωτοσάλτε" σε καμιά επαρχιώτικη παρέα, θα φάει ντομάτα στη μάπα αν όχι τίποτα χειρότερο.
-
Περιμένεις Μ. Τρίτη να δεις εκδρομείς? Αφού όλοι αύριο η μεθαύριο θα φύγουν. Καλά έκανες και το έβαλες αλλά το booking δυστυχώς έχει χάσει λίγο σε αξιοπιστία….μου έχει τύχει να κλείσω δωμάτιο και να με πάρουν από το κατάλυμα και να μου πούνε «συγνώμη, λάθος» και να ξαναψάχνω.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα -γιατί υπάρχει και σοβαρό μάλιστα- απλά το οξύμωρο της αυξημένης κίνησης/κατανάλωσης διαπιστώνω. -
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εννοείται ότι υπάρχει χρήμα.
20 δισ. αυξήθηκαν οι καταθέσεις των Ελληνικών νοικοκυριών λόγω της πανδημίας*. Πολλά από αυτά τα χρήματα τώρα που χαλάρωσαν τα μέτρα της πανδημίας θα πέσουν στην αγορά.
Τώρα για τα περί γκρίνιας είναι άλλη συζήτηση. Γιατί υπάρχει γκρίνια αναμενόμενη από ανθρώπους που οικονομικά είναι σε μαύρο χάλι, υπάρχει γκρίνια για την γκρίνια και υπάρχει και τεχνητή γκρίνια γιατί για όλα φταίει ο Κούλης. -
Στορμ αγαπητέ, κατάγγειλε τη γκρίνια τώρα, τρέλανέ μας
Μετά θα είναι η σειρά μου... -
Εγώ πάντως ξέρω ότι δεν έβρισκα πουθενά να κλείσω για Πάσχα. Μην έχοντας άλλη επιλογή, απευθύνθηκα για 1η φορά στη ζωή μου σε γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο (κατόπιν πίεσης της συζύγου βέβαια).
Και ναι, μαντέψτε την απάντηση: Όλα κλεισμένα!
Από 200€/άτομο/ημέρα έβρισκες κάτι ψιλά κι αυτό σε κάτι προορισμούς τόσο κοντά στην Αθήνα, που λες δεν κάθομαι σπίτι μου καλύτερα...Οπότε δεν ξέρω τι λέτε εσείς και η ΕΛΣΤΑΤ, αλλά μια χαρά περνάνε οι Έλληνες. Και όσο και να ήρθε η ΔΕΗ, λεφτά υπάρχουν! Α ρε μεγάλε Γιωργάκη, τα έλεγες εσύ και δε σ' ακούγαμε...
-
https://www.booking.com/searchresults.el.html?ss=Γκούρα%2C+Πελοπόννησος%2C+Ελλάδα&ssne=Πορταριά&ssne_untouched=Πορταριά&label=gen173nr-1FCAEoggI46AdIM1gEaFyIAQGYAQi4ARfIAQzYAQHoAQH4AQuIAgGoAgO4As6W_JIGwAIB0gIkMmUzNDIyZDYtYzU0Ny00MDY5LThkYzQtNGYwMTViMDZkMzdj2AIG4AIB&sid=b329c6edce4d5cd5e4489bf1a3b87336&aid=304142&lang=el&sb=1&src_elem=sb&src=searchresults&dest_id=-817897&dest_type=city&ac_position=0&ac_click_type=b&ac_langcode=el&ac_suggestion_list_length=1&search_selected=true&search_pageview_id=df1387f3f85f0044&checkin=2022-04-22&checkout=2022-04-25&group_adults=2&no_rooms=1&group_children=0&sb_travel_purpose=leisure
https://www.booking.com/searchresults.el.html?ss=Βυτίνα%2C+Πελοπόννησος%2C+Ελλάδα&ssne=Γκούρα&ssne_untouched=Γκούρα&label=gen173nr-1FCAEoggI46AdIM1gEaFyIAQGYAQi4ARfIAQzYAQHoAQH4AQuIAgGoAgO4As6W_JIGwAIB0gIkMmUzNDIyZDYtYzU0Ny00MDY5LThkYzQtNGYwMTViMDZkMzdj2AIG4AIB&sid=b329c6edce4d5cd5e4489bf1a3b87336&aid=304142&lang=el&sb=1&src_elem=sb&src=searchresults&dest_id=-830479&dest_type=city&ac_position=0&ac_click_type=b&ac_langcode=el&ac_suggestion_list_length=3&search_selected=true&search_pageview_id=14898817eaf301ce&checkin=2022-04-22&checkout=2022-04-25&group_adults=2&no_rooms=1&group_children=0&sb_travel_purpose=leisure
https://www.booking.com/searchresults.el.html?ss=Μέτσοβο%2C+Ήπειρος%2C+Ελλάδα&ssne=Γκούρα&ssne_untouched=Γκούρα&label=gen173nr-1FCAEoggI46AdIM1gEaFyIAQGYAQi4ARfIAQzYAQHoAQH4AQuIAgGoAgO4As6W_JIGwAIB0gIkMmUzNDIyZDYtYzU0Ny00MDY5LThkYzQtNGYwMTViMDZkMzdj2AIG4AIB&sid=b329c6edce4d5cd5e4489bf1a3b87336&aid=304142&lang=el&sb=1&src_elem=sb&src=searchresults&dest_id=-823927&dest_type=city&ac_position=0&ac_click_type=b&ac_langcode=el&ac_suggestion_list_length=1&search_selected=true&search_pageview_id=14898817eaf301ce&checkin=2022-04-22&checkout=2022-04-25&group_adults=2&no_rooms=1&group_children=0&sb_travel_purpose=leisure
-
Εγώ πάλι όποιον γονιο και αν ρώτησα, όλοι εντός έδρας ή σε κάνα πατρικό λίγο πιο μέσα στην Εύβοια. Όλοι._
Και ημείς τα ίδια, τυχεροί-ατυχοι (ατιμες βενζινες). Λαμία λοιπον, αγκαλιά με το Σταϊκουα, αγνι, γουαβιεγα και επιδόρπιο...τιγαμισου (πγοσοχή στον τόνο)
-
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ πάλι όποιον γονιο και αν ρώτησα, όλοι εντός έδρας ή σε κάνα πατρικό λίγο πιο μέσα στην Εύβοια. Όλοι._
Και ημείς τα ίδια, τυχεροί-ατυχοι (ατιμες βενζινες). Λαμία λοιπον, αγκαλιά με το Σταϊκουα, αγνι, γουαβιεγα και επιδόρπιο...τιγαμισου (πγοσοχή στον τόνο)
Λαμία ε? Είσαι και πατριωτάκι και βγήκες και επαναστάτης οπαδός του Τσε? Τι να σε κάνω, Χρόνια Πολλά, καλό Πάσχα...
-
Γάτε μην επιμένεις!
Μας φλόμωσες στα λινκ...
Τους Νεοδημοκράτες ΔΕΝ τους δίνουν δωμάτια οι ίδιοι οι ξενοδόχοι.
Έχουν πειράξει τον αλγόριθμο και άμα δει "και Α και ΟΥ" cookies στον browser (Liberal membership, registration Καθημερινή να πατάνε like στον Μπάμπη και τέτοια), τα εμφανίζει όλα κατειλημμένα από ΠΑΣΟΚους, που άμα ρυθμίσουν το κόκκινο δάνειο είναι κι ανοιχτοχέρηδες...
γιατί νομίζεις διαμαρτύρονται για την Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς οι υπουργοί του Καρατζαφύρερ;Άσε που άμα είναι να κάνουν Πάσχα Μέτσοβο και Καρπενήσι με 270€ σε δίκλινο με μπουφέ δίπλα στους υπαλλήλους τους, κάθονται σπίτι καλύτερα και το ψήνουν δίπλα στη πισίνα.
Costa Navarino μάλλον θα υπάρχει 100% πληρότητα. -
Για ψάξτε βρε παιδιά και κανένα προορισμό που να έχει και τίποτα οργανωμένο Πασχαλινό, καμιά εκδρομούλα, κάνα ξενοδοχιάκι, να κάνει και κάτι για Ανάσταση, Πάσχα και και άμα βρείτε πέστε μου κι εμένα, θα σας στείλω και προσωπική ευχαριστήρια επιστολή.
Μήπως η μεγάλη έξοδος του Πάσχα χαλάει τίποτα αριστερές φαντασιώσεις ότι η χώρα είναι στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής? Γιατί μια πρωτόγνωρη ταραχή και πρεμούρα διακρίνω...
-
Αν δεν έχετε καταλάβει πως εκτός από τις πολύ τουριστικές περιοχες στην υπόλοιπη Ελλάδα τα μισά καταλύματα έχουν κλείσει η έχουν ρίξει την δυναμικότητα τους στο μισό ψάξτε με κάποιο τρόπο να μάθετε για πωλητήρια τέτοιων επιχειρήσεων και τότε θα καταλάβετε.
-
Andy τα πεθερικά είναι Λαμία. Εγώ δηλώνω Συριανός και ας λείπω παρά πολλα χρόνια από εκει στο μονιμο. Και μιας και το είπα, θα ακούσατε ότι με αμάξι μια 4μελής οικογένεια θελει ~400€ μόνο για ακτοπλοϊκά.
Δλδ το περηφανευεστε εκεί πέρα ότι πχ η Αμπλιανη, το Παγκρατι, η Ροδίτσα είναι προπύργια της ΝΔουλας και γουστάρουν ελεύθερη αγορά; Ε ρε γέλια που θα κάνω πάλι με το σκουξιμο, έχει και βολτιτσα Τρίκαλα το μενού για έξτρα καντηφλα, αυτός ο τραμπακουλας ο Ταμηλος που έλεγε ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό φαντάζομαι θα έχει κρυφτεί μην τον πετάξουνε στο Ληθαιο.(Κατευθείαν εμπαναστα και Τσε...με τα χουντοφλοκια που είναι πρώτο τραπέζι πίστα στη ΝΔουλα όμως μη τυχόν και τους σουρει κανένας τίποτα, θίγονται. Αντευχομαι κατά τα άλλα.)
ΥΓ: Το είχα γράψει προ καιρού ότι σε γνωστό ταξιδιωτικό που το χρησιμοποιώ ως σημείο αναφοράς έπαιζε για το φετινό Πάσχα σε λογικοτατες τιμές -για τέτοιους προορισμους- Ζάκυνθος και Κέρκυρα.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μετά θα είναι η σειρά μου...Τελικά ποτέ δεν είπες. Πόσοι είστε εσείς; Γράφεις πάντα στο 1ο πληθυντικό. Παρέα είστε;
Για τα περί γκρίνιας. Θα κατανοούσα να γκρίνιαζε ένας φίλος (παλιός μου συνάδελφος ετών 54) που ζει Αθήνα, είναι άνεργος και πάει στα χωράφια για να βγάλει μεροκάματο να ταϊσει τα 4 παιδάκια που έχει. Αλλά δεν γκρινιάζει, ούτε κλαίγεται νυχθημερόν. Δηλώνει ευτυχισμένος που έχει μία οικογένεια και δεν ζητά πολλά πράγματα στη ζωή του. Ο άνθρωπος αγωνίζεται και δηλώνει ότι είναι καλά στη ζωή του.
Υπάρχουν άλλοι που γκρινιάζουν, είτε δικαιολογημένα, είτε αδικαιολόγητα.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για ψάξτε βρε παιδιά και κανένα προορισμό που να έχει και τίποτα οργανωμένο Πασχαλινό, καμιά εκδρομούλα, κάνα ξενοδοχιάκι, να κάνει και κάτι για Ανάσταση, Πάσχα και και άμα βρείτε πέστε μου κι εμένα, θα σας στείλω και προσωπική ευχαριστήρια επιστολή.
Μήπως η μεγάλη έξοδος του Πάσχα χαλάει τίποτα αριστερές φαντασιώσεις ότι η χώρα είναι στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής? Γιατί μια πρωτόγνωρη ταραχή και πρεμούρα διακρίνω...
Μεγάλη ταραχή φίλε, οπότε έρχεται λογαριασμός στο σπίτι ή το μαγαζί.
Να φανταστείς στο εργοστάσιο που δούλευα κάποτε (στους πρώτους 10 που προσλήφθηκε στο στήσιμο) από 150 χιλιάρικα μηνιαία τους ήρθε μια 700αρα, αλλά δεν αλλάζουν κόμμα...Όχι ρε (τρόπος του λέγειν) η χώρα στα πρόθυρα καταστροφής, αλίμονο, είμαστε 12 φορές καλύτερα απ το Βέλγιο, που να τη πάμε την ακρίβεια, Υπερπώτοι;
Άσε τους αριστερούληδες να ψευδονται περί κάτω βόλτας, οι Νεοδημοκράτες ξέρουν πως το ΒΖΙΙΙΙΝ αντικατοπτρίζεται στη μεγάλη πασχαλινή έξοδο. Τα βεγγαλικά και οι καμπανοκρουσιες θα το αποδείξουν, αλλά εσύ θα κάνεις Πάσχα στο μπαλκόνι σου γιατί δεν βρίσκεις δωμάτιο σε ξενώνα, όπως λέμε κι εδώ στη Θεσσαλία, "μη ζγωνς ντιπ, του μαγαζί είνι μπίμπα! "
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μετά θα είναι η σειρά μου...Τελικά ποτέ δεν είπες. Πόσοι είστε εσείς; Γράφεις πάντα στο 1ο πληθυντικό. Παρέα είστε;
Για τα περί γκρίνιας. Θα κατανοούσα να γκρίνιαζε ένας φίλος (παλιός μου συνάδελφος ετών 54) που ζει Αθήνα, είναι άνεργος και πάει στα χωράφια για να βγάλει μεροκάματο να ταϊσει τα 4 παιδάκια που έχει. Αλλά δεν γκρινιάζει, ούτε κλαίγεται νυχθημερόν. Δηλώνει ευτυχισμένος που έχει μία οικογένεια και δεν ζητά πολλά πράγματα στη ζωή του. Ο άνθρωπος αγωνίζεται και δηλώνει ότι είναι καλά στη ζωή του.
Υπάρχουν άλλοι που γκρινιάζουν, είτε δικαιολογημένα, είτε αδικαιολόγητα.
Ο πληθυντικός αναφέρετε σε όλους όσους συζητάμε.
Αν εγώ κι εσύ, καταγγέλλουμε την κουραστική γκρίνια, θα γελάνε οι υπόλοιποι -
Δεν καταλαβαίνω. Τέλος πάντων. Λεπτομέρειες.
-
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δηλαδή εσύ βλέπεις να δουλεύει κάτι σε αυτή τη χώρα;;; εννοείται έχουμε διαλυθεί! Βέβαια η διάλυση κρατάει χρόνια,απλά το ζαβο τα έχει κάνει σαν τα μούτρα του ΠΑΝΤΟΥ κυριολεκτικά και επωμίζεται μεγαλύτερο βάρος.
Μην είσαι τόσο Ν.Δούλος......
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2