-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ζούμε αυτή την εποχή την Ιστορία της Ο ...
Της μετάλλαξης εννοώ...
....Αυτός ο τόπος έχει αντέξει την μετάλλαξη Δέλτα των greenguards.. Δεν θα ανησυχούσα στην θέση σου..
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ναι φιλε μου εχεις δικιο. Για ολα τα στραβα της ζωης μου κατηγορω τους αλλους και ενω κρυφοκοιτω για μια θεσουλα και ενα επιδοματακι το παιζω αγωνιστης βριζοντας αυτους που δε με εξυπηρετουν. Με καταλαβες...
Για ποιο λόγο πρέπει να σε καταλάβω; Δεν είμαι υπάλληλος αγαπητέ μου, ούτε δημόσιος αλλά ούτε και δουλακι του μέσου Έλληνος εντερπρενερ. Όσο ζορικο και αν έχει γίνει αυτό με ευθύνη των δήθεν προστατών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Ούτε μαστορΗς. Δόξα τω θεώ ξέρω πως πρέπει να φέρομαι ανάλογα με την περιπτωση. Και το αποδεικνύω καθημερινά δίχως να ξεφτιλιζομαι σαν δεδηλωμενος αγαπητικός του γκομενου.
-
Όταν ξεφτιλιζεσαι ως απόστημα των λαλιωτοτσοχατζόπουλων βέβαια είναι σαν να μιλάει ο κρεμασμένος για σχοινί..
-
Αυτός είναι χαρακτηρισμός που έχεις καλλιεργήσει εσύ στο μυαλουδακι σου.
ΤΩΡΑ, ΕΣΥ, είσαι koulis lover*, αυτού που τα έχει κάνει όλα τόσο καλά. Με την αντίστοιχη δικη σου λογικη, είσαι σταγονιδιο δλδ ο ιδεολογικός πρόγονος της τωρινης ΝΔουλας, με τόσους χουντολαγνους.
Παντα με τη δική σου λογική._
(Αλλά δεν το ξεκίνησες εσύ, πάλι)*Σημειωτέον ότι για κανεναν δε γράφεις αυτή την , ούτε για σπάσιμο/τρολια. Κανείς δεν αξίζει κάτι τέτοιο, ούτε για πλάκα.
-
Πφφ.. το τι είμαι εγώ άσε με να το γνωρίζω καλύτερα άλλωστε και να σου εξηγούσα θα ήταν απλά χάσιμο χρόνου. Αντίθετα στην περίπτωση σου ξέρουμε πάρα πολύ καλά με ποιους έχουμε να κάνουμε.. Αυτάαα
Α ναι..
Κουλης λοβερ, Κουλης λοβερ, Κουλης λοβερ
-
...until the world is over. Να βοηθήσω ήθελα.
-
Σε ευχαριστώ πολύ.. Το κλέβω (σαν μπασοκος δεκοτζης)
-
Μπα...οι φιλελεδες ιδιώτες είναι πάρα πολύ μπροστά σε αυτά. Μιλάμε για άλλα επίπεδα τεχνογνωσίας και πιο εύκολα κληροδοτουμενα.
-
Στο 15,2% το πασοκ με τον ανδρουλακη! εντυπωσιακο θα ελεγα
νομιζω αυτο εκφραζει δυο πραγματα:τη νοσταλγια για τις μερες του πασοκ που υπαρχει διαχυτη ακομα και στους δεξιιους(νομιζω) και την επιθυμια για κατι καινουριο μετα την απογοητευση που απλοχερα προσφερε ο τσιπρας
παντως δεν έχω ακουσει τιποτα καινοτόμο από τον ανδρουλακη
αυτο που μεαπογοητευει είναι οτι άλλος ενας χωρις επαγγελμα (μετα τον κουλη και τον αλεξη) ηγειται κοματος
μαλλον κακο θα το ελεγα για το μελλον της χωρας -
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Προφανως πονταρουν σε δεικτες αναπτυξης οπως πχ η μειωση της ανεργιας. Περισσοτεροι εργαζομενοι θα καλυψουν την μειωση των ασφαλιστικων εισφορων. Εχει λογικη αυτο και ειναι στη σωστη κατευθυνση.
Αυτό που πρέπει να εξετάσουμε είναι το εξής.
Εαν η ανεργία προκαλείται εξαιτίας των υψηλότερων ασφαλιστικών εισφορών ή εαν προκαλείται λόγω της μικρης πίτας του τζίρου στην αγορά.Δηλαδή, εαν η μείωση των εισφορών επιφέρει αύξηση στον μισθό των εργαζομένων και συνεπώς αύξηση στην αγοραστική τους δύναμη που προκαλεί μείωση της ανεργίας, ή χάνεται σε πρώτο χρόνο σε διάφορα κανάλια όπως κέρδη μετόχων κτλ.
Η άλλη φιλοσοφία είναι να αυξηθεί η πίτα της αγοράς με άμεση χρηματοδότηση των ίδιων των καταναλωτών, δηλαδή πληρωμη στο χέρι τους, για να τα ρίξουν στην αγορά. Επιδοματικη πολιτική
Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα μέρος ή όλο το ποσό της ελάφρυνσης να μπλεχτει σε πρώτο χρόνο σε διάφορα μη αναπτυξιακά κανάλια όπως κέρδη μετόχων. Φυσικά σε κάποιο βαθμό θα επέλθει και κέρδος των μετόχων για τις επενδύσεις τους (εφόσον επενδύουν κεφάλαια αυτό είναι και το δίκαιο), αλλά όχι σε πρώτο χρόνο. Δηλαδή το κέρδος τους για να αποδοθεί θα περνά μόνο μέσα από την αύξηση της κατανάλωσης των εργαζομένων/καταναλωτών και ως επακόλουθο των πωλήσεων και όχι από τη μείωση των εισφορών.Το θέμα είναι ποια πολιτική ταιριάζει σε κάθε περίσταση προκείμενου να αυξήσεις τπ τζίρο σε μια υπάρχουσα αγορά ή να προσελκύσεις νέες ξένες επενδύσεις ή και τα δύο μαζί!
-
@mastoras78 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πφφ.. το τι είμαι εγώ άσε με να το γνωρίζω καλύτερα άλλωστε και να σου εξηγούσα θα ήταν απλά χάσιμο χρόνου. Αντίθετα στην περίπτωση σου ξέρουμε πάρα πολύ καλά με ποιους έχουμε να κάνουμε.. Αυτάαα
Α ναι..
Κουλης λοβερ, Κουλης λοβερ, Κουλης λοβερ
-
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
αυτο που μεαπογοητευει είναι οτι άλλος ενας χωρις επαγγελμα (μετα τον κουλη και τον αλεξη) ηγειται κοματος
μαλλον κακο θα το ελεγα για το μελλον της χωραςΓιατι περιμενες κατι διαφορετικό!;!; Μια απο τα ίδια και η ζωη συνεχιζεται…σωτηρία δεν υπάρχει για την χώρα εκτος εαν γινει πόλεμος ή κατι επαναστατικό. Αλλιώς τα ίδια αποστήματα θα μας κυβερνάνε για άλλα 50 χρόνια!
-
Αμφιβάλλω ότι το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ έφθασε τόσο γρήγορα αυτά ποσοστά. Προφανέστατα τα "Πρώτα Θέματα" και οι "Μαρινάκιδες" θέλουν Ανδρουλάκη στη θέση του Τσίπρα.
Αν ο Ανδρουλάκης φτιάξει καλή ομάδα και δεν εξαφανισθεί στην Ευρωβουλή έχει μία πιθανότητα να περάσει το 10%.
Διαφορετικά σε μερικούς μήνες θα είναι γνωστός/άγνωστος.
-
@getzman said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στο 15,2% το πασοκ με τον ανδρουλακη! εντυπωσιακο θα ελεγα
νομιζω αυτο εκφραζει δυο πραγματα:τη νοσταλγια για τις μερες του πασοκ που υπαρχει διαχυτη ακομα και στους δεξιιους(νομιζω) και την επιθυμια για κατι καινουριο μετα την απογοητευση που απλοχερα προσφερε ο τσιπρας
μαλλον κακο θα το ελεγα για το μελλον της χωραςΝοσταλγία ΠΑΣΟΚΑΡΑΣ είναι (του Ανδρέα, τότε που πολλοί εφαγαν καλά και δεν εννοω μπριζολίτσες) γιαυτο τοσο εντυπωσιακο χαχαχαχαχ. Δεν είμαι σίγουρος πόσο θα κρατήσει αυτό. Θα δούμε. Αυτος που αγχώνεται περισσότερο από όλους είναι ο Τσιπράκος.....
Ε όχι και ανεπάγγελτοι οι πολιτικοί μας. Επαγγελματίες ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ειναι. Τι κακό μωρέ για το μελλον της χώρας. Πάντα τέτοιους είχαμε και πάμε SUPER.......... στη wall street σε λίγο θα μας παίρνουν μπουμπούκια........... Εδω έχουμε χρήματα και αγοράζουμε μαχητικά, φρεγάτες υποβρύχια, τσι πουτ@ν@ς γινεται. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
σε 5-6 χρόνια το χρέος θα είναι εκεί που χρεωκοπήσαμε την πρώτη φορά.... οπότε μια χαρά πάνε τα πράγματα γιατί τότε ότι θα χρειάζεται θα έχει ηδη ψηφιστεί από τωρα. Πεινάς??? κανένα πρόβλημα, δούλεψε Σαββατο και πάρε ρεπό. Φαε 5-6 ώρες υπερωρία και ξαναγύρνα.
-
Για να φτάσει το χρέος εκεί που ξεκίνησε, πρέπει να μας σβήσουν καμιά
5080αριά δισεκατομμύρια.Γιατί στο 120% ως προς το ΑΕΠ δεν ήταν βιώσιμο, ενώ στο 205% και ανεβαίνει, είναι...
αλλά που να καταλάβουμε εμείς οι αγράμματοι από λογιστικά. Ούτε καν τελειόφοιτοι 4ης δημοτικού όπως ο Ζίκος δεν είμαστε, στη δύσκολη αυτή ΕΠΙΣΤΗΜΗ. -
Αν και οι δημοσκοπήσεις θεωρώ πως αυτή την στιγμή απεικονίζουν μια πρόσκαιρη αισιοδοξία υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι στο χέρι του Ανδρουλάκη να αποδείξει αν το αξίζει η όχι. Εγώ προσωπικά θα έβλεπα πολύ θετικά μια συγκυβέρνηση με την ΝΔ αν ένας απαράβατος όρος ήταν να ξεκουμπιστουν δια παντός και άμεσα όλα τα ακροδεξιά βδελυγματα που έχουν συσπειρώσει γύρω τους όλους αυτούς του ψεκασμενουν υπερσυντηρητικους φασίστες της κοινωνίας μας.
Στα της φορολογίας όπως τα λεει ο Lap είναι αλλά αφορά περισσότερο όσους βρίσκονται πάνω από τις 20000 εισόδημα ετησίως που είδαν κάποιο όφελος και κυρίως με την αναστολή επιβολής της εισφοράς αλληλεγγύης , το πιο σημαντικό ήταν το 10% αντι για 22% έως τις 10.000 για Ελ επαγγελματίες και το 5% από 15% στη διανομή μερισμάτων που ήταν πολύ βαρύ για μικρές επιχειρήσεις ειδικά μετά το 24% κύριου φόρου. Φυσικά το άγιο δισκοπότηρο ήταν η κατάργηση του νόμου κατρουγκαλου αυτό το απίστευτο ανουσιουργημα που ήταν ουσιαστικά ένα επιπλέον 26% φόρος επί των κερδών ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ!!!!!
Το πρόβλημα όμως κατά την άποψη μου είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό χουντικό κουκουλωμα που επιχειρείται και πάλι κρύβοντας την πραγματικότητα στην αγορά και την οικονομία.
Ανακοινώθηκαν εχθές με τεράστια περηφάνια νούμερα θετικά σε όλα τα μεγέθη με την διαφορά ότι ξέχασαν να μας πουν πως η σύγκριση γίνεται με τα πεθαμένα λόγω πανδημίας 2020 και 2021 ως προς τις προβλέψεις του 2022.
Για όποιον έχει κάποια επαφή με τον πραγματικό κόσμο βλέπει πως οι τζίροι ακομη και αυτό το μήνα είναι στο πάτο ενώ οι ανατιμήσεις δεν έχουν ακόμη κάνει αισθητή την παρουσία στα οικονομικά μεγέθη μέσω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος που θα δημιουργήσει ένα ακόμη κύκλο περαιτέρω μείωσης και αυτό άλλο με τη σειρά του αφού τα ποσοστά μεγένθυσης δεν στηρίζονται σε πραγματική ανάπτυξη αλλά απλά στο ότι ο μέχρι πριν λίγο μελλοθάνατος κατάφερε απλά να βγει από την ΜΕΘ και να επιβιώσει και τίποτα παραπάνω.
Καλά για το χρέος μην το πιάσουμε , εδώ και αν μιλάμε για μαγικό ραβδί ελέω ΕΚΤ που σε άλλες συνθήκες θα έπρεπε να μας την έχουν πέσει για βοήθεια και ΔΝΤ από άλλους πλανήτες. -
Για να παρεξηγηθώ λιγότερο, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ που μείωσε φόρους, έστω γι αυτούς που τους μείωσε και για όσο όφελος έχουν.
Αν δεν ψευδόταν ασύστολα και με διάρκεια και για τις χιλιάδες ζωές που πήρε στο λαιμό του, προκειμένου να μείνει το ΕΣΥ απαξιωμένο και να ιδιωτικοποιηθεί έμμεσα η Υγεία, θα του έλεγα κι άλλο μπράβο.
-
Αρχισε η συγκυβέρνηση ...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αρχισε η συγκυβέρνηση ...
Λες, να μας κάνει ο Κουτσουμπας μάγκες;
-
Μπα , Του αρέσει η αργομισθία...
Αντιπολίτευση μέχρι εκεί που κρατάει τους πελάτες του...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2