-
Δεν καταλαβαίνω. Δεν χαίρεσαι που λέει αυτά η κυρά Θεανώ με τα γεμιστά;
Εγώ πάντως θέλω να επιμείνουν σε αυτή την αντιπολιτευτική τακτική. Αν ξεκινήσουν και τα μαντάμ Μέρκελ ακόμη καλύτερα!
Από μένα πολλά μπράβο!
-
This post is deleted! -
Πληρώνουν οι φορολογούμενοι δημόσια υγεία,, αλλά δημόσια υγεία δεν υπάρχει.
Πρέπει κάποιος πολίτης να είναι για τα επείγοντα για να του δώσουν κάποια σημασία.
-
This post is deleted! -
Επίτηδες το έγραψα έτσι για να τσιμπήσουν κάποιοι.
Αλλωστε εγώ δεν έχω ιδιωτική ασφάλεια, αλλά έπρεπε να το γράψω έτσι για να κράξω την μαλακία της κυράς Θεανώς που ακριβώς επειδή είναι ιδιωτικά και στρατιωτικά ήθελε να τα επιτάξουν.Εδώ όμως ο Λαπ βάζει και ένα θέμα ουσίας.
Εχουμε λοιπόν την βρωμιά της αριστερίλας που κλείνει το μάτι στους ανεμβολίαστους και ταυτόχρονα θέλει να γεμίσουν οι μεθ των ιδιωτικών αλλά και των δημοσίων.
Και έχουμε τον κυρ-Παντελή που έχει ιδιωτική ασφάλεια ακριβώς για να μην χρειαστεί να περιμένει αν του κάτσει η στραβή.
Εδώ όμως η βρώμικη αριστερίλα θέλει να τιμωρήσει τον κυρ-Παντελή γιατί δεν την ψηφίζει.
Δεν λέει κουβέντα για τους ανεμβολίαστους , σκίζει τα ταγάρια της όταν λένε ότι πρέπει να πληρώνουν την νοσηλεία τους , αφού υπάρχει εμβόλιο ΔΩΡΕΑΝ και το αρνούνται , αλλά ο κυρ-Παντελής με το έμφραγμα πρέπει να πεθάνει αφού δεν ψηφίζει την κυρά Θεανώ...
Αρα Λαπ αυτό είναι το σημαντικό . Η υποκρισία των πολιτικών , όχι μόνο της αριστεράς , που δεν θέλουν να στενοχωρήσουν κανένα.
Και βέβαια δεν έχουμε πλέον πανδημία , αλλά πανδημία που αντιμετωπίζεται με εμβόλια, οπότε όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί , γιατί να επικαλεστεί την πανδημία, αφού για αυτόν δεν υπάρχει όπως λέει.Ενδιαφέρον θα είχε αν ο κυρ-Παντελής επιβιώσει μετά το έμφραγμα ή το εγκεφαλικό , αλλά η έλλειψη νοσηλείας σε μεθ τον αφήσει ανάπηρο. Τότε να μας πει ένας νομικός τι θα μπορούσε να ζητήσει από το Ελληνικό κράτος και εδώ αν είχαμε σοβαρό δικηγορικό σύλλογο, θα μπορούσε να επισημάνει το κόστος της βρωμιάς που εκστόμισε η κυρά Θεανώ.
-
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: Δωρεάν περίθαλψη ΥΠΑΡΧΕΙ, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ΔΩΡΕΑΝ το εμβόλιο. Όποιος δεν θέλει να το κάνει, εαν αρρωστήσει από κόβιντ οφείλει να πληρώσει τη νοσηλεία ΜΟΝΟΣ του. Το κράτος ΔΕΝ είναι υπορεωμένο να τον πληρώσει, αφού του προσφέρει δωρεάν λυση εγκεκριμένη από τον Π.Ο.Υ. Αλλά αυτά μόνο σε πολιτισμένες χώρες....
-
Mισο criu, τα σκατα και τα λοιπά παράγωγα από μενα τα κερδίζουν με την αξία τους συγκεκριμενα ατομα, όχι ολόκληροι ιδεολογικοί χώροι. Τώρα αν η ΝΔ έχει αλλοτριωθει τόσο πολύ δίνοντας χώρο σε αυτούς, πρόβλημα της.
Από εκεί και πέρα, καιρός είναι ο παντοδύναμος ιδιωτικός τομέας να αποδείξει στην πράξη την φοβερή και τρομερή του υπεροχή έναντι του δημοσίου. Ε;
Αντί να βρίζεις όμως για το γεγονός ότι αν κολλήσεις covid επειδή πληρώνεις ιδιωτική ασφάλεια έχεις την λογικοτατη απαίτηση να νοσηλευτείς στο πχ (hotel) Metropolitan καταλήγεις πχ στο Αττικο, φοβάσαι μην τυχόν η "σκατιλα της Αριστεράς" σου φάει τη ΜΕΘ στο ιδιωτικό. Νταξ'...
Η πλάκα είναι ότι αυτοί που "μπορούν" θα πάνε είτε στο ιδιωτικό είτε στο δημόσιο κατευθείαν ανάλογα το πρόβλημα τους, δίχως να μυρίσουν καμια σκατιλα είτε από το αριστερό είτε από το δεξιό ρουθούνι τους.
Ετοιμάσου τώρα για λοκνταουν 3 από τον καραγκιοζομωυση. Είμαστε μάξιμουμ 2 βδομαδες μακριά όπως δείχνουν τα πράγματα. Αν δεν το κάνει και οι σκληροί αριθμοί αυξηθούν και άλλο φροντιστε (στη Δεξιά) να τους κλείσετε μέσα από μόνοι σας, όπως θα κάνατε στην αντίθετη περίπτωση.
ΥΓ: Απαντώ επειδή με ανέφερες, παρόλο το σερί Μιραντοξαφισμου και ιστορικού αναθεωρητισμού των τελευταίων ποστ.
-
Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός ή όχι;
Τι λέει η αριστερά;
Εγώ λέω ναι.
-
Σε πείραξε που μίλησα με ανάλογο τρόπο που μιλάς ?
Η σε πείραξε που μίλησα με ανάλογο τρόπο για τον σύριζα ?
Η σκατίλα αυτή εκφράστηκε ως επίσημη θέση του σύριζα, άρα όλοι είναι σκατένιοι στο συγκεκριμένο θέμα.Τα άλλα που γράφεις είναι απλά δακρύβρεκτα.
Η υποκρισία είναι ότι κατέβασε τα βρακάκια του ο σύριζα στους ανεμβολίαστους , αλλά πρέπει πάντα να καταλάβουμε τα θερινά ανάκτορα...
λάθος τις ιδιωτικές κλινικές πρέπει να πω , διότι οι ταξικοί εχθροί της αριστερής σκατίλας , μπορούν να πάνε εκεί...Επειδή όμως έχω και εγώ φίλους ανεμβολίαστους και το παίζουν ανυπότακτοι , αλλά έχω και φίλους που δεν πρόλαβαν τα εμβόλια και νόσησαν και τους άφησε κουσούρια και σε αυτό το θέμα πλέον δεν παίζω.
Κάθε ξεφτίλας θα μπαίνει πάλι πίσω στον βόθρο του.
Α και έκλεισα την τρίτη δόση αμέσως που έκλεισε το 6μηνο.
Αν λοιπόν ο Κούλης μας ξανακλείσει όλους , στον βόθρο του και αυτός.
Τέλος η ανοχή στα κοπροτόμαρα κάθε χρώματος...
-
Δεν είμαι νομικός άρα ότι και αν γράψω έχει αξία επιπέδου καφενείου.
Όταν ενεργοποιείς νόμους έκτακτης ανάγκης που στηρίζονται σε άρθρα του Συντάγματος περι δυνατοτήτων σε περιοδους εθνικων κρίσεων όπως η σημερινή υγειονομική κρίση, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να ζητήσεις ως πολίτης την ώρα της κρίσης. Για μετά ίσως, ναι.
Μοιάζει σαν να μπαίνει σε πόλεμο η χώρα σου για την υπεράσπιση πολιτών και εδαφων και εσύ να μηνύεις την κυβέρνηση γιατί μπαίνει σε περιπέτειες και σου χαλάει τα επιχειρηματικά σχέδια για επέκταση στην αγορά.
Φυσικά είναι ένα δυσάρεστο γεγονός και δεν ξέρω αν μπορεί και να υπάρξει ένα είδος αποζημίωσης μετά τον πόλεμο, σε περιπτώσεις που σου επιταξει τα οχήματα σου, αλλά η αρχή της αναλογικότητας θα υπερισχύει και το δικό σου συμφέρον θα καμφθεί απέναντι στο εθνικό, την ώρα του πολέμου.Δηλαδή η χρονική στιγμή είναι σημαντικός παράγοντας.
Υπό κανονικές συνθήκες χωρίς έκτακτη ανάγκη φυσικά και είναι δίκαιο να λάβεις την υπηρεσία που πληρώνεις στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Υπάρχουν σχετικοι νόμοι που στο διασφαλίζουν αυτό.
Αυτήν την στιγμή όμως η χρονική στιγμή είναι διαφορετική οπότε ενεργοποιούνται τα σχετικά άρθρα σε νομους για την δημόσια υγεία και την επίταξη.
Έχω την αίσθηση πως οι Ζαιοι ζητούν εξαίρεση για τους υγειονομικούς διότι δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι στην αγορά εργασίας. Όσους έχουμε ως χώρα τους χρησιμοποιούμε. Οπότε είναι ανάγκη να τους χρησιμοποιήσουν και αυτούς.
Για εμένα όμως, που δεν σηκώνω την κοροϊδία, θα πρέπει να τους ειδοποιήσουν πως μετά το πέρας της συμβολής τους και μετά τη λήξη της πανδημίας, θα ασκηθούν διώξεις για απείθεια και στέρηση βαθμών ή και εργασίας.Γενικά έχουμε μπλέξει με αυτην την ιστορία έχει πολλά πλοκάμια και όχι μόνο υγειονομικά
-
Λαπ δεν ανέφερα για νομικές ενέργειες και αποζημίωση από τους κλινικάρχες .
Είπα για αποζημίωση από τον κυρ-Παντελή που έχει ιδιωτική ασφάλεια , αλλά τις μεθ που θα δικαιούτο , τις έχουν καταλάβει ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΑΡΝΗΤΕΣ, με αποτέλεσμα η υγεία του λόγω μειωμένης φροντίδας και έλλειψης μεθ, επιβαρύνεται και καθίσταται ανάπηρος.
Από την στιγμή που υπάρχουν τα εμβόλια , τα περί πανδημίας πάνε περίπατο.
-
Νομικά ισχύει αυτό που λες;
Δεν το γνωρίζω.
Δηλαδή η υπάρξη εμβολίου αλλάζει τον χαρακτηρισμό "πανδημία";Δεν το ξέρω αυτό. Άρα δεν μπορώ να φέρω άποψη περί τούτου.
Οι ερμηνείες περί έκτακτων αναγκών για τη δημόσια υγεια έχουν να κάνουν, αν δεν κάνω λάθος, με τον τερματισμό των ΜΕΘ και την μόνοθεματικη δημόσια περίθαλψη όπου προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε άλλους ασθενείς, όπως σωστά λες.
Είναι άσχετες με το αν υπάρχουν φάρμακα, εμβόλια, χάπια κτλ.Έχω την αίσθηση ότι συνδέετε λάθος πράγματα μεταξύ τους.
-
Στο ξαναειπα επειδη με ανέφερες απάντησα.
Τιμή μου και καμάρι μου για το πώς μιλάω για τους συγκεκριμένους. Και λίγα τους λέω...
Αυτά που λες εσύ είναι η επιτομή της αδιαφορίας και του παρτακισμου μιας και μιλάμε για ζωές και όχι για καταλήψεις 5στερων από σκηνίτες. Πλην όμως αφού πλΕρωνεις να τα λες στους κλινακαρχες. Είναι γλυκιά όμως η διπλή αποζημίωση, δεν τις δίνουν έτσι τις κλινικές, και ας λένε αυτοί τα δικά τους δακρυβρεχτα.
Η υπόθεση αυτή θέλει ψυχραιμία. Είπαμε κορονοβλαμμενος ο αρνητής, κορονοβλαμμενος και ο συριγγοκαβλης. Κάνουμε το εμβόλιο μεν, όχι 1000% άκριτα δε και αποφεύγουμε τις εντάσεις με την άλλη πλευρά. Δε βγάζει πουθενά.
Από αυτή την κατάσταση δεν ξεφεύγουμε επειδή ακριβώς ο καθένας ψάχνει το παραθυράκι του.
Παραθυρακια που επειδή δεν έκλεισαν εγκαίρως τώρα ξαναπληρωνουμε βαρύτερο μάρμαρο. Θα εμβολιαστούν, πού θα πάει, αλλά ΤΩΡΑ που το χρειαζομαστε (δλδ μέχρι και την άνοιξη) αυτό δε θα αποδώσει.
Το πρόβλημα είναι ότι τα ξέραμε αυτά και ακούμε ότι και άλλες χώρες κάνουν ο,τι και εμείς τελικά (αντιεμβολιαστές κτλ μέχρι και ταραχές που εδώ δεν έχουν την αντίστοιχη έκταση ακομα)
Δεν πετάμε όμως ανθρώπους στο δρόμο να ψοφήσουν. Αυτό ζητάτε και είναι ντροπή πραγματικά και που το σκέφτεστε. Κλείστε και τις φυλακές τότε. Θάνατο κατευθείαν για τα πάντα. Δίνετε άλλοθι σε ακραίους να σας λένε φασίστες. -
Καλά κάνεις και τους τα λες όπως τους τα λες , αλλά αυτά που άκουσα από την κυρά , μου έκανε ελκυστικό αυτό τον τρόπο να τους τα χώσω.
Επί της ουσίας είπα ότι δεν έχω ιδιωτική ασφάλιση γιατί και εκεί υπάρχουν πολλά θέματα αξιοπιστίας , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι που αρρωσταίνουν ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ, θα σκοτώσουν κάποιους άλλους.
Συρριγγολάγνοι δεν υπάρχουν .
Λόγω του ότι η δουλειά μου έχει επαφή με πολύ κόσμο, έχω δει ανθρώπους που ήταν μια χαρά να υποφέρουν και να έχουν κουσούρια , απλά επειδή αρρώστησαν πριν υπάρξουν τα εμβόλια.Οπότε από σεβασμό στα όσα πέρασαν και σε όσα τους άφησε η αρρώστια , δεν έχω κανένα σεβασμό για την κάθε κυρά θεανώ...
Α είμαστε και φασίστες επειδή ζητάμε να σωθούν οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι ο κάθε ηλίθιος ?
Αν υπάρχουν μεθ να σωθεί και ο ηλίθιος .
Αν πρέπει να διαλέξεις όμως τι κάνεις ?Αυτά είναι θέματα βιοηθικής και θα έπρεπε να έχουν τεθεί και να έχουν απαντηθεί.
-
Ακριβώς αυτό, η ιστορία με τον covid έδειξε ότι μαντολες οι ιδιωτικές ασφάλειες...
Ήδη διαλέγεις criu. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί το "διαλεγμα" δεν είναι μόνο ηλικιακό...https://www.news247.gr/kosmos/koronoios-se-ethniko-lockdown-i-aystria.9430522.html
Κάποτε περηφανευομασταν που "τρέχαμε μπροστά από τους αλλους".
Αναπόφευκτο λοιπόν και κακώς αργούμε. Γρήγορα, για να χουν χώρο στις ΜΕΘ τους οι κυρ Παντελήδες τουλάχιστον...
(Άλλο που θα βρίζουν μετα) -
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Και στο Δημόσιο χάνεις το ημερομίσθιο για όσες μέρες απεργείς.
Όχι πάντα. Μερικοί σύλλογοι εργαζομένων (όπως ξέρω σε Δημόσιες τράπεζες και κάποιες υπηρεσίες του Υπ. Οικ - σίγουρα θα είναι και αλλού) έχουν ειδικό ταμείο για τις απεργίες και αποζημιώνουν τα χαμένα ημερομίσθια των απεργών, εφόσον είναι μέλη του Συλλόγου.
Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Πληρώνουν όλοι ένα ποσό στο ταμείο τους για τέτοιες περιπτώσεις. Δεν τους τα πληρώνει το Δημόσιο και το ημερομίσθιο από τον εργοδότη χάνεται αν απεργήσεις.
-
Πάντως στο δημόσιο υπάρχουν τρόποι να μην χαθεί το ημερομίσθιο σε ημέρα απεργίας, ούτε να πληρώσει κάποιο ποσό το ταμείο.
Όλα μαγειρεύονται, αρκεί να υπάρχει υπαλληλική κλίκα. Που συνήθως υπάρχει. Άλλωστε και εγώ τα έχω ζήσει αυτά.
-
Παράδειγμα επιτυχούς έκβασης απεργίας , πρόσφατο κιόλας
https://www.capital.gr/oikonomia/3593027/i-cosco-ekane-apodekta-basika-aitimata-ton-ergazomenon-ston-peiraia
Γιατί γράφτηκε ότι οι απεργίες δεν αποδίδουν τίποτα.
Αυτό που καταλαβαίνω πάντως απόλυτα και δυστυχώς μερικοί Δ.Υ. δε νιώθουν , είναι ότι το να απεργήσεις στον ιδιωτικό τομέα θέλει συγκριτικά πολύ περισσότερο θάρρος.
Αυτή η διαφοροποίηση σε συνδυασμό με παλαιότερη καταχρηστική χρήση της απεργίας από τους Δ.Υ. , δυστυχώς αποτέλεσε έναν από τους πολλούς λόγους που απαξιώθηκε ο συνδικαλισμός στη χώρα. -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Παράδειγμα επιτυχούς έκβασης απεργίας , πρόσφατο κιόλας
https://www.capital.gr/oikonomia/3593027/i-cosco-ekane-apodekta-basika-aitimata-ton-ergazomenon-ston-peiraia
Γιατί γράφτηκε ότι οι απεργίες δεν αποδίδουν τίποτα.
Αυτό που καταλαβαίνω πάντως απόλυτα και δυστυχώς μερικοί Δ.Υ. δε νιώθουν , είναι ότι το να απεργήσεις στον ιδιωτικό τομέα θέλει συγκριτικά πολύ περισσότερο θάρρος.
Αυτή η διαφοροποίηση σε συνδυασμό με παλαιότερη καταχρηστική χρήση της απεργίας από τους Δ.Υ. , δυστυχώς αποτέλεσε έναν από τους πολλούς λόγους που απαξιώθηκε ο συνδικαλισμός στη χώρα.Αν η απεργία γίνει όταν η εταιρία σε έχει ανάγκη θα πετύχει. Πρόσφατο παράδειγμα η Cosco.
Αν γίνει ενώ δεν σε έχει ανάγκη θα αποτύχει (βλέπε Χαλυβουργία πριν κάτι χρόνια).
Αν απεργούσαν οι τραπεζικοί τον καιρό του μνημονίου που οι τράπεζες βάραγαν μύγες ποιος νοιάζονταν; Αν απεργούσαν κάτι χρόνια πριν που το κάθε υποκατάστημα έδινε 100 δάνεια την ημέρα, ναι οι διοικούντες θα νοιαζονταν.
Η Misco, Pirelli κλπ στην Πάτρα όταν αποφασίστηκε να φύγουν και έγινε απεργία, αυτή ήταν βούτυρο στο ψωμί
των ιδιοκτητών, γλύτωναν μεροκάμματα από μια εταιρία που θα την έκλειναν.
Το ερώτημα είναι γιατί οι συνδικαλιστές διαλέγουν τυφλά να δίνουν "περήφανες μάχες" που θα καταλήξουν μαθηματικά σε πρoδιαγεγραμμένη ήττα των εργαζόμενων όταν μιλάμε για την δεύτερη περίπτωση. Υπάρχει βέβαια πάντα και το ερώτημα "και τι να κάνουμε, να μην κάνουμε τίποτα;" αλλά δυστυχώς δεν λύνει το πρόβλημα. -
@johanndelta said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ακριβώς αυτό, η ιστορία με τον covid έδειξε ότι μαντολες οι ιδιωτικές ασφάλειες...
Ήδη διαλέγεις criu. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί το "διαλεγμα" δεν είναι μόνο ηλικιακό...https://www.news247.gr/kosmos/koronoios-se-ethniko-lockdown-i-aystria.9430522.html
Κάποτε περηφανευομασταν που "τρέχαμε μπροστά από τους αλλους".
Αναπόφευκτο λοιπόν και κακώς αργούμε. Γρήγορα, για να χουν χώρο στις ΜΕΘ τους οι κυρ Παντελήδες τουλάχιστον...
(Άλλο που θα βρίζουν μετα)Johan δεν είναι έτσι. Ακόμη και σήμερα μπορείς να αρρωστήσεις απο κάτι εκτός covid. Και δυστυχώς οι κλινικές των ιδιωτικών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παραμένουν πολύ καλύτερες από τις δημόσιες. Όχι μόνο στο "ξενοδοχειακό", σε υλικά αλλά πλέον και σε γιατρούς αφού τον καιρό των μνημονίων πολλοί και καλοί έφυγαν απότ ο δημόσιο και πήραν την άγουσα προς ιδιωτικές κλινικές. Παράδειγμα προσωπικό έχω (δυστυχώς), μας έχει τύχει πολύ σοβαρό θέμα υγείας με παιδί, (ευτυχώς) πλήρωνα ιδιωτική ασφάλεια, δυστυχώς πρέπει να συνεχίζω να την πληρώνω (μπας και, μετά δεν τολμάς να την κόψεις...), βέβαια έχω αποζημιωθείσε σχέση με αυτά που έχω δώσει τουλάχιστον 5πλάσια.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2