-
@superfast5 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
@piliourits said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
@lap said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Ωραία επιλογή. Τζάμπα με τα σημερινά δεδομένα.
Μονή ενσταση η μετακίνηση στην πόλη. Τα diesel είναι στο στοιχείο τους σε ανοιχτό δρόμοΤο φαντάζομαι αυτό που λες αλλά νομίζω και στην πόλη είναι πιο οικονομικό από το αντίστοιχο 2008 σε βενζίνη.
Έχοντας τον ίδιο 1.5HDi κινητήρα με ΕΑΤ6 σε σιτροέν, το μόνο "πρόβλημα" που είδα, είναι πως ειδικά τον χειμώνα, θέλει γύρω στα 3-4 χιλιόμετρα κίνησης για να πιάσει τη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας ο κινητήρας, ενώ ένα βενζινοκίνητο φτάνει τη θερμοκρασία στο μισό διάστημα. Οπότε αν θέλεις να κάνεις μια διαδρομή μέχρι 3 χιλιόμετρα και να παρκάρεις, θα πάει και γυρίσει "κρύο" με κατανάλωση ανά χιλιόμετρο που μπορεί να φτάσει και 7 ή 8λτ/100. (άσχετα αν θα κάψει "τίποτα" σε ευρώ, θα "καπνίζει" το φίλτρο).
Το υπεραναλύουμε τώρα, αλλά για να έχουμε πλήρη εικόνα...
Αν το αμάξι κάνει ΜΟΝΟ δυο-τρεις τέτοιες διαδρομές ανα ημέρα για πολύ καιρό (όπως κάποιοι που πηγαίνουν μέχρι τη δουλειά ή μαγαζί τους μόνο) θα συσσωρεύεται λίγο παραπάνω κάπνα στο φίλτρο σωματιδίων και το επιβαρύνει μακροχρόνια. Κάποια στιγμή θα επιχειρεί το αυτοκίνητο να κάνει αναγέννηση του φίλτρου, αλλά καθώς ποτέ δεν θα πιάνει τη θερμοκρασία, δεν θα ολοκληρώνεται, και τότε ίσως προκύψουν προβλήματα.Οπότε καλό είναι ο ντιζελοκινητήρας να συνδυάζεται με κάποιες πιο μακρινές διαδρομές, να πιάνει καλές θερμοκρασίες για αρκετό χρονικό διάστημα, για να αναγεννάται το φίλτρο σωματιδίων και να μην προκύψει κανένα πρόβλημα μακροχρόνια. Στις διαδρομές αυτές δε νομίζω να δεις ποτέ πάνω από 6λτ/100χλμ υπό πίεση, ενώ ο μέσος όρος κατανάλωσης θα παίζει γύρω στα 5-5,5λτ.
Αν η χρήση προβλέπεται ΚΥΡΙΩΣ πάω στη δουλειά, πάω στο μάρκετ, στο φροντιστήριο κλπ. με διακοπτόμενη λειτουργία λίγων χιλιομέτρων, είναι καλύτερη επιλογή τα πλήρως υβριδικά της ΤΟΥΟΤΑ αυτή τη στιγμή, που αυτό είναι το δυνατό τους σημείο και αυτόματα με τα ίδια ή καλύτερα καλούδια ασφαλείας σε αυτά τα λεφτά, τεράστια αναμονή για παραλαβή μεν.
Από πλευράς επιδόσεων θα είναι πολύ πιο "αρχοντικό" το ντίζελ.Σε ευχαριστώ παρά πολύ φίλε για το υπέρ αναλυτικό σου post. Ευτυχώς για εμένα οι διαδρομές που θα κάνει θα είναι σπίτι δουλεια η οποία απέχει 25 χιλιόμετρα καθώς και μερικά ταξίδια. Όποτε ειμαι καλυμμένος.
Μια τελευταία ερώτηση.
Το παρειγγειλα σε γκρι σκόρο και σκέφτομαι να βάλω διχρωμία με μαύρο ουρανό με μεμβράνη. Καμία άποψη από ιδιοκτήτη με το ίδιο χρωμα. Το μικραίνει; Και το άσπρο του πηγαίνει. Άσπρο ειμαι το qashqai που έχω γιαυτο λέω να αλλάξω.
Οποία γνώμη ευπρόσδεκτη.Titanium Grey; Άστο όπως είναι, δεν χρειάζεται τίποτα. Μην το κάνεις περισσότερο σκούρο από ότι είναι, και έχει πάρα πολλές μαύρες λεπτομέρειες ήδη.
-
@antonakis said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Από όσο ξέρω, όσοι είχαν παραγγείλει 2008 diesel με χειροκίνητο κιβώτιο δεν θα τα πάρουν ποτέ λόγω ακύρωσης παραγωγής. Τους είχαν αντιπροτείνει 2008 active plus 1.5 με αυτόματο και αναμονή προς τέλη '22. (ή 3008)
Φαντάζομαι, κάποιοι ακύρωσαν τελείως τις παραγγελίες.
Πάραυτα, καλή τιμή.Ωχ! Επειδή έχω παραγγείλει το C4 χειροκίνητο, ξέρεις μήπως περισσότερες λεπτομέρειες;
Τους είπαν για παράδειγμα να ακυρώσουν και να παραγγείλουν με νέες τιμές; -
Από ότι ειπώθηκε, σταμάτησε κάθε diesel χειροκίνητο 2008. Δόθηκε η επιλογή σε όποιον είχε ανοιχτή παραγγελία, να πάρει σε ευνοϊκή τιμή (σε σχέση με τον τρέχον κατάλογο) αυτόματο diesel.
Δεν έχω δει κάτι για C4.
-
Η ασφαλιστική πάντως το ασφάλισε για 25.000€, δηλαδή περίπου όσο το είχαμε πάρει το Ιανουάριο του 2020.
-
Έβαλα παραγγελια το 2008 σε active plus 1,5 diesel EAT8. Τρέχει μια προσφορα και καλά κρυφή από όλα τα sites και βγαίνει τελική στα 28 με μεταλλικό.
Έχω οικογένεια με δυο παιδιά τα οποία μεγαλώσανε όποτε δεν θέλω καρότσια κλπ. Τώρα οδηγάω qashqai του 2009. Λάτρεψα το αυτόματο στο test drive , την δύναμη και την θεωρητικά οικονομικότερη κατανάλωση που θα έχω. (Είμαι στα δέκα λίτρα μες στην πόλη).
Έχω έναν ενδοιασμό αν πράττω σωστά η θα το μετανιώσω αναφορικά με τους χώρους όταν το χρειαστώ σε εκδρομεσ Θεωρητικά είναι οι ίδιες διαστάσεις με το qashqai του 2009 αλλά μου κάνει ένα κλικ μικρότερο σε αίσθηση. Βέβαια το 80% των χλμ είναι στην πόλη για δουλειά. Συν το ότι η active plus είναι φτωχή εσωτερικά. Μπέρδεμα….Επειδή το αυτοκίνητο είναι στην ουσία B-seg ίσως σου φαίνεται λίγο μικρότερο στο πλάτος.
Το έχει πάντως συγγενής μου ως εταιρικό, diesel 110 και χειροκίνητο active plus. Πολύ όμορφο μέσα (τα χειριστήρια, όργανα κλπ είναι κατά βάθος τα ίδια με του Corsa, δεν το λέω για κακό αυτό!) και πολύ χρήσιμο το σύστημα οπισθοπορείας που έχει. Χωρίς Navi αλλά νομίζω έχει android auto οπότε είσαι οκ (κι εγώ στο δικό μου vitara που έχει navi, με android auto πάω συνήθως).
Κατανάλωση θα κλαίς (για αυτά που πληρώνεις τώρα), αυτός βέβαια πάει κυρίως Χαλκίδα-Σχηματάρι για δουλειά και πετυχαίνει γύρω στο ...4! Να προσθέσω ότι ο HDi είναι και πολύ ήσυχος για diesel. Μεγειές και καλή παραλαβή! -
@piliourits said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
ειδικά τον χειμώνα, θέλει γύρω στα 3-4 χιλιόμετρα κίνησης για να πιάσει τη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας ο κινητήρας, ενώ ένα βενζινοκίνητο φτάνει τη θερμοκρασία στο μισό διάστημα.
Προθερμαντήρες δεν έχει; Νομίζω το vitara ανεβάζει γρήγορα θερμοκρασία, βέβαια άλλο η θερμοκρασία στο όργανο άλλο αυτή των καυσαερίων για το DPF, εκεί θέλεις όντως χρόνο λειτουργίας.
-
@fiverg said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Έβαλα παραγγελια το 2008 σε active plus 1,5 diesel EAT8. Τρέχει μια προσφορα και καλά κρυφή από όλα τα sites και βγαίνει τελική στα 28 με μεταλλικό.
Έχω οικογένεια με δυο παιδιά τα οποία μεγαλώσανε όποτε δεν θέλω καρότσια κλπ. Τώρα οδηγάω qashqai του 2009. Λάτρεψα το αυτόματο στο test drive , την δύναμη και την θεωρητικά οικονομικότερη κατανάλωση που θα έχω. (Είμαι στα δέκα λίτρα μες στην πόλη).
Έχω έναν ενδοιασμό αν πράττω σωστά η θα το μετανιώσω αναφορικά με τους χώρους όταν το χρειαστώ σε εκδρομεσ Θεωρητικά είναι οι ίδιες διαστάσεις με το qashqai του 2009 αλλά μου κάνει ένα κλικ μικρότερο σε αίσθηση. Βέβαια το 80% των χλμ είναι στην πόλη για δουλειά. Συν το ότι η active plus είναι φτωχή εσωτερικά. Μπέρδεμα….Επειδή το αυτοκίνητο είναι στην ουσία B-seg ίσως σου φαίνεται λίγο μικρότερο στο πλάτος.
Το έχει πάντως συγγενής μου ως εταιρικό, diesel 110 και χειροκίνητο active plus. Πολύ όμορφο μέσα (τα χειριστήρια, όργανα κλπ είναι κατά βάθος τα ίδια με του Corsa, δεν το λέω για κακό αυτό!) και πολύ χρήσιμο το σύστημα οπισθοπορείας που έχει. Χωρίς Navi αλλά νομίζω έχει android auto οπότε είσαι οκ (κι εγώ στο δικό μου vitara που έχει navi, με android auto πάω συνήθως).
Κατανάλωση θα κλαίς (για αυτά που πληρώνεις τώρα), αυτός βέβαια πάει κυρίως Χαλκίδα-Σχηματάρι για δουλειά και πετυχαίνει γύρω στο ...4! Να προσθέσω ότι ο HDi είναι και πολύ ήσυχος για diesel. Μεγειές και καλή παραλαβή!πολυ καιει...
αμα σκεφτεις το αντμπλου καθε τρεις και λιγο....
φυσικα βεβαια με κανονικες ταχυτητες, 120-130 σε εο, καιει το κορσα 6, οποτε το 4 λιγο χαμηλο μου κανει -
@gatoz said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
@fiverg said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Κατανάλωση θα κλαίς (για αυτά που πληρώνεις τώρα), αυτός βέβαια πάει κυρίως Χαλκίδα-Σχηματάρι για δουλειά και πετυχαίνει γύρω στο ...4! Να προσθέσω ότι ο HDi είναι και πολύ ήσυχος για diesel. Μεγειές και καλή παραλαβή!πολυ καιει...
αμα σκεφτεις το αντμπλου καθε τρεις και λιγο....
φυσικα βεβαια με κανονικες ταχυτητες, 120-130 σε εο, καιει το κορσα 6, οποτε το 4 λιγο χαμηλο μου κανειTo γλωσσόφαγες το addblue, στο corsa πλησιάζω στα 3Κ και δεν έχει ζητήσει αλλαγή. Ο συγγενής λογικά πάνω από 100 δεν πολυπάει ακόμη, η τιμή αυτή είναι και επί τούτου, βλέπει πως μπορεί να κάψει λιγότερο. Το corsa με τον κινητήρα αυτό στα 100 άλογα έχει μέσα στην πόλη 5, ε άντε το 2008 να φτάσει στο 6 και κάτι...
6Χ1.8=10,8
10Χ2.1=21
Δλδ ένα δεκαρικάκι στα 100 χλμ. Δεν το λες και μικρή διαφορά σε σχέση με το τρέχον Κασκάι του ανθρώπου. -
Πως γίνεται να καίει το Κόρσα τόσο? Με 130-140 το αντίστοιχο 208 (τελευταία και προτελευταία γενιά) με το 1500αρι και 100hp είναι κάτω από 5.5. Έχω πάει Αθήνα-Καρδίτσα με ψηλά 4αρια. Ένα τύπος εδώ στη δουλειά με C4 eat8 επειδή τον ρώτησα από περιέργεια, μου λέει έχει 5.8 μέση αλλά μένει και Καπανδρίτι άρα πηγαινοέρχεται εθνική και α.ο. οπότε πες δεν είναι ενδεικτικό αλλά απ΄ την άλλη το C4 είναι και καμιά 200αρια κιλά πάνω απ΄ το Κόρσα και +30 άλογα.
-
@stefan147 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Πως γίνεται να καίει το Κόρσα τόσο? Με 130-140 το αντίστοιχο 208 (τελευταία και προτελευταία γενιά) με το 1500αρι και 100hp είναι κάτω από 5.5. Έχω πάει Αθήνα-Καρδίτσα με ψηλά 4αρια. Ένα τύπος εδώ στη δουλειά με C4 eat8 επειδή τον ρώτησα από περιέργεια, μου λέει έχει 5.8 μέση αλλά μένει και Καπανδρίτι άρα πηγαινοέρχεται εθνική και α.ο. οπότε πες δεν είναι ενδεικτικό αλλά απ΄ την άλλη το C4 είναι και καμιά 200αρια κιλά πάνω απ΄ το Κόρσα και +30 άλογα.
ε, τοσο ειναι αφου....
θα σας βαλω αυριο σκρινσοτ
και ποσο ειπες το εατ8?
ποτες...
θα σου βαλω screenshot οταν γυρισουν απο διακοπες και τα δυο, 1lt πανω ανεταστο αντμπλου δεν γρουσουζευω, δεν υπαρχει καν το 'εαν' συμβει, ειναι δεδομενο οτι ολα θα βγαλουν και οχι μονο μια φορα. αρκει να μην σε αφησουν σε φαναρι με βροχη και 3 τραγανες, για 2η φορα, οπως το γιοκα μου που βριζει πλεον καθε οπελογαλλο μια που περασε και καλοκαιρι ολακερο χωρις a/c μια που καηκε ο κομπρεσορας και δεν ειχαν αλλον.
-
χμμμ
θα βαλω και απο το 208... -
Κάποια λίγα 208 προτελευταίας γενιά μάλιστα που βγήκαν με 6αρι κιβώτιο, ήταν σημαντικά πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα με 5αρι. Οι πωλητές που σύγκριναν μεταξύ τους αλλά κι εγώ που είχα το reporting των καυσίμων, βλέπαμε σχεδόν 1λτ διαφορά σε ίδιες διαδρομές.
-
@stefan147 said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Είπαμε πόλη, όχι ταξίδι. Όταν λέω πόλη βάλε (όποτε κινείται) όλο τον Κηφισό άνοδο με min χρόνο μισάωρο σταμάτα-ξεκίνα.
-
Και με αμιγώς αστική μετακίνηση επειδή καβάτζωνα συχνά πυκνά 208, δεν έβλεπα ποτέ πάνω από 6λτ και το πήγαινα εντελώς αντί-πετρελαιϊκά.
-
... c4 eat8 130d, 8 μηνων
-
Screenshot πάντως δεν είδαμε.. εκτιμήσεις..
Έχουμε κατόχους C4, μπορούν να μιλήσουν.
Φουλ γεμισμένο diesel, στις χειρότερες καφριλες, δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει 550χλμ μόνο. Είναι αδύνατο και αδιανόητο. Δηλαδή ο αυτός άνθρωπος αν είχε κάνα Focus δεκαπενταετιας, θα έβγαζε 250χλμ το ντεπόζιτο; Να μας τον φέρεις εδώ στο φόρουμ να διδάξει..
Δεν μεταφέρονται αυτά στα καύσιμα; Μόνο για το 2008 δεν μιλάνε εδώ οι εκλεκτοί συνάδελφοι..
-
27 χαω μεση για 10Κ χλμ ειναι παρα πολυ χαμηλη ταχυτητα. Σχεδον αποκλειστικα κεντρο πολης δηλ. Εγω δεν εχω δει ποτε τετοια νουμερα με τη χρηση που κανω. Συνηθως ειμαι στα 32-35χαω μεση και αυτο θα κανει τεραστια διαφορα στην καταναλωση.
Πχ στην ιδια διαδρομη σπιτι-γραφειο το Σεατ γραφει 10+ με 32-33χαω μεση ενω με 40+ (Αυγουστος πχ) μεση γραφει 8λτ.
-
Ρε συ δουβλη πονεσε?
Αυτη ειναι η αλήθεια ενος χρηστη που δεν εχει να προστατεψει την επιλογη του μηπως τον πουνε γκέι -
Γενικά και χωρίς ζόρι ποιος την έχει μεγαλύτερη ή μικρότερη.
Η πραγματική κατανάλωση σε συγκεκριμένα μοντέλα και κινητήρες είναι ο μ.ο. που προκύπτει από πολλούς χρήστες με διαφορετικά δρομολόγια και διαφορετικό τρόπο οδήγησης.Τώρα όσον αφορά το πεζώ.
Προφανώς όταν κάποιος το οδηγάει χωρίς να νοιάζεται για οικονομία και κινείται αποκλειστικά εντός πόλης μπορεί να γράψει και 9. Από την άλλη αν προσέχει και μοιράζεται η διαδρομή και σε προάστια με ήπιες ανηφόρες και κατηφόρες μπορεί να γράψει και 5.Παράδειγμα
Το γιαρις που είχα (1.3 2003 βενζινη), μέσα στην πόλη, δούλευα Αγγελάκη δίπλα στον Λευκό Πυργο, κάθε μέρα απο Ευοσμο, εκαιγε 6.5 - 7 λίτρα. Με σχετικά ομαλή οδήγησηΑπό τον Ιανουάριο που το έχει ο πατέρας μου, 75 χρονών και δεν δίνει καθόλου σημασία σε ταχύτητες - αλλαγές και καταναλώσεις καίει 9,2....
-
@gatoz said in PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019):
Ρε συ δουβλη πονεσε?
Αυτη ειναι η αλήθεια ενος χρηστη που δεν εχει να προστατεψει την επιλογη του μηπως τον πουνε γκέιΓιατί; Έχω εγώ C4; Σε εκτεταμένο (να περάσω την ώρα μου μέχρι να servicαρουν το C3), με πηκτρα Μεσογείων και οδήγηση κάφρου, αστρωτο αυτοκίνητο θυμάμαι είχε γράψει 5.6.
Επίσης σε όλα τα άλλα diesel μου δεν έχω δει ποτέ 7 μπροστά σε μέσο όρο, ενώ πολύ συχνά βλέπω το 4 μπροστά, οπότε τι να πω.
Αν καταφέρνει και κάνει αυτές τις καταναλώσεις, να τον προσέχεις, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά..
Τις επιλογές μας δεν μπορούν να τις κρίνουν οι άλλοι, ειδικά άγνωστοι από το διαδίκτυο. Γενικά έχω καταλήξει ότι αυτοί που κρίνουν - πρώτα κρίνουν τον εαυτό τους για τα δικά τους λάθη και συμπλέγματα, και έπειτα γιατί τους ενοχλεί κάποιος άγνωστος/άσχετος στο διαδίκτυο, οπότε no worries man (Bob Marley από πίσω να παίζει, χάνεται το 2008 στο ηλιοβασίλεμα, fade to black και...cut.).
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)