-
gpapava wrote:
Καλησπέρα παιδιά!
Δεν ξέρω αν ήδη το έχει αναφέρει κάποιος σε προηγούμενο σχόλιο.
Γνωρίζει κανείς στην έκδοση Allure, ο διακόπτης που αλλάζει σε Normal και Eco mode. Τι αλλαγές κάνει στο αυτοκίνητο ακριβώς; Δεν έχω βρει πουθενά λεπτομέρειες ακριβώς τι κάνει.
Ευχαριστώ!
Μακρια από το eco mode! Σε Panda twinnair που είχα, από πολύ σβέλτο κι ευχάριστο , το έκανε αργό και επιπλέον ανέβαινε ελαφρά κι η κατανάλωση! Αντίστοιχα συμπεράσματα και φίλου με 2008!
Το ότι αλλάζει την απόκριση στο γκάζι που ακριβώς το έχετε δει; Σύμφωνα με το εγχειρίδιο το μόνο που κάνει το eco είναι να μειώνει την απόδοση του κλιματιστικού για εξοικονόμηση στην κατανάλωση.
-
Η δική μου εμπειρία είναι πως στο νορμαλ το γκάζι είναι 'ευαισθητο' στο πάτημα και αρπάζει με μικρό πάτημα.
Στο eco το οποίο το βάζω στην πόλη αλλάζει την αίσθηση αυτή και την κάνει νωχελική. Αν το πιέσεις περισσότερο πάλι αρπάζει από ότι έχω καταλάβει.
Η διαφορά είναι είναι στο πόσο θα βυθίσεις το πόδι στο πεντάλ.
Επίσης άσχετο αλλά για ecu remapping που σας είχα πει εδώ Θεσσαλονίκη για τον 1.2 100, η εταιρία είναι η megaspeed και δίνει για τον συγκεκριμένο κινητήρα 150 άλογα και 25 κιλά ροπή από 20,5. Δεν ξέρω βέβαια εάν σε δυναμόμετρο τα 150 είναι 140.
Ακόμα και ο 1.2 130 πάει στα 150 αφού όπως λένε όλοι είναι ίδια μοτερ με διαφορετική χαρτογράφηση.
Ενδιαφέρον πάτντως με 450- 500 ευρώ να πάρεις την εξτρα δύναμη που η πεζω ήθελε άλλα 3.000 ευρώ!
-
Η δική μου εμπειρία είναι πως στο νορμαλ το γκάζι είναι 'ευαισθητο' στο πάτημα και αρπάζει με μικρό πάτημα.
Στο eco το οποίο το βάζω στην πόλη αλλάζει την αίσθηση αυτή και την κάνει νωχελική. Αν το πιέσεις περισσότερο πάλι αρπάζει από ότι έχω καταλάβει.
Η διαφορά είναι είναι στο πόσο θα βυθίσεις το πόδι στο πεντάλ.
Επίσης άσχετο αλλά για ecu remapping που σας είχα πει εδώ Θεσσαλονίκη για τον 1.2 100, η εταιρία είναι η megaspeed και δίνει για τον συγκεκριμένο κινητήρα 150 άλογα και 25 κιλά ροπή από 20,5. Δεν ξέρω βέβαια εάν σε δυναμόμετρο τα 150 είναι 140.
Ακόμα και ο 1.2 130 πάει στα 150 αφού όπως λένε όλοι είναι ίδια μοτερ με διαφορετική χαρτογράφηση.
Ενδιαφέρον πάτντως με 450- 500 ευρώ να πάρεις την εξτρα δύναμη που η πεζω ήθελε άλλα 3.000 ευρώ!
Λοιπόν, το γκάζι έχει 2 θέσεις, σε όλα τα modes, φαίνεται ότι αν το πατήσεις μέχρι το τέλος να έχει 2 ρυθμίσεις, νομίζω τα περισσότερα σύγχρονα έτσι είναι φτιαγμένα. ¨Οταν το έχεις στο ECO σέρνεται το αυτοκίνητο στην 1η θέση, αν το πατήσεις μέχρι τέλους μου φαίνεται ότι δίνει όλη την δύναμη (όπως και στο normal).
Για το remapping σωστά τα λες, ο ίδιος κινητήρας δίνει 100/130/155, ΑΛΛΑ ο 155 από τα συμφραζόμενα, έχω καταλάβει ότι έχει και άλλες διαφορές (στο turbo ίσως), κατά τα άλλα ΟΛΕΣ οι εταιρίες έχουν για το ίδιο κινητήρα διαφορετικά - εργοστασιακά - remapping.
Εγώ για σιγουριά δεν θα ανέβαζα έναν 100άρι κινητήρα στα 150, είναι μεγάλη διαφορά, αλλά 20-30 άλογα (μιλάμε για θεωρητικές τιμές, και στρόφαλο πάντα) είναι πιστεύω μέσα στα στάνταρντ του κινητήρα και το θεωρώ τέλειο για να σου δώσει λίγο περισσότερη δύναμη χωρίς μεγάλο κόστος αλλά με τρομερή αξιοπιστία. Αλλιώς παίρνεις κάποιο πιο γρήγορο από την αρχή, δηλαδή αν θέλεις μέγιστη ταχύτητα και ροπές, δεν παίρνεις κινητήρα 100 άλογα, νομίζω είναι απλό και κατανοητό, ειδικά αν θες τα 5 χρόνια εγγύηση.
-
Δηλαδή έναν κινητήρα που βγάζει 100 ή 130 άλογα, χωρίς καμία μηχανική διαφορά, αλλά με τη μικρότερη έκδοση 'κομμένη' από software, θα τον ανέβαζες στα 150 άλογα μόνο αν η αφετηρία σου ήταν ο 130άρης, ενώ τον 100άρη θα τον ανέβαζες ως τα 120-130 μόνο; Δε νομίζω ότι έχει νόημα το σκεπτικό αυτό...
-
Δηλαδή έναν κινητήρα που βγάζει 100 ή 130 άλογα, χωρίς καμία μηχανική διαφορά, αλλά με τη μικρότερη έκδοση 'κομμένη' από software, θα τον ανέβαζες στα 150 άλογα μόνο αν η αφετηρία σου ήταν ο 130άρης, ενώ τον 100άρη θα τον ανέβαζες ως τα 120-130 μόνο; Δε νομίζω ότι έχει νόημα το σκεπτικό αυτό...
Για μένα λες; Για τους 100σταριδες μιλάω. Το λέω σαφέστατα.
Τον 100αρι θα ανέβαζα, ο 130 δεν θέλει ανέβασμα, είναι ήδη ανεβασμένος.
Αναφέρομαι σε όσους τελικά ήθελαν λίγο παραπάνω δύναμη ή λυπήθηκαν τα 1000-1800 παραπάνω που κάνει ο 130.
-
Ναι, σε σένα μιλούσα. Με τη λογική ότι σε αυτόν τον κινητήρα είναι εξίσου ασφαλές (ή ρίσκο, αν προτιμάς) να πας στα 150 άλογα με remap, είτε η αφετηρία σου είναι τα 100 είτε τα 130.
-
Ναι, σε σένα μιλούσα. Με τη λογική ότι σε αυτόν τον κινητήρα είναι εξίσου ασφαλές (ή ρίσκο, αν προτιμάς) να πας στα 150 άλογα με remap, είτε η αφετηρία σου είναι τα 100 είτε τα 130.
Σημείωση: μιλάω για τα απλά chip-ακια που δίνουν κάνα 20αρι άλογα (και είπα στρόφαλο), πάντα για αυτό μιλάω. Για σοβαρά πειράγματα πρέπει να δούμε συγκεκριμένο topic και άλλη συζήτηση.
Μιλάω για τα 100αρια, θεωρώ ότι όποιος θέλει επιδόσεις ΔΕΝ κοιτάει 100αρι κινητήρα σε B suv και πάνω, νομίζω είναι ξεκάθαρο αυτό, αλλά για 2 λόγους μπορώ να το δικαιολογήσω, αν θες λιιιγο παραπάνω (ειδικά αν έχει περάσει και ή εγγύηση) ή συνειδητά αποφασίζεις ότι θα κρατήσεις τα 1.500(δεν έχω ιδέα πόσο είναι η διαφορά, αλλά νομίζω είναι πάνω από 1.200) και θα βάλεις με 400-500 κατοσταρικα κάνα τσιπακι που θεωρητικά μπαίνει-βγαινει και δεν το σβήνει η αντιπροσωπεία, και δεν φαίνεται (όλα θεωρητικά, αλλά ρεαλιστικά σενάρια), και σε πλησιάζει κοντά στον μεγαλύτερο.
Είπα επίσης ότι ο 155 έχει και διαφορές hardware, δεν είναι μόνο software, οπότε θεωρώ ότι αν πάρεις τον 130αρι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, αφού το πειραγματακι που συζητάμε έχει γίνει εργοστασιακά και είσαι καθόλα νόμιμος και μέσα στην 5ετη εγγύηση, ουσιαστικά κερδίζεις καλύτερες επιδόσεις ΚΑΙ ease of mind, σε αντάλλαγμα.. χρήματα..(περίεργο concept,. ξέρω..).
Προσωπική άποψης φυσικά, ο καθένας παίρνει και κάνει ότι θέλει το όχημά του. Αυτό είπα από την αρχή, και σε άλλες ανάλογες ερωτήσεις για τον συγκεκριμένο κινητήρα τα ίδια έχω πει.
-
Θεωρητικά αν φοράνε ίδια τουρμπίνα το 100άρι και το 130άρι το tuning potential είναι το ίδιο.. πιο ειδικά θέλει ψάξιμο
-
Θεωρητικά αν φοράνε ίδια τουρμπίνα το 100άρι και το 130άρι το tuning potential είναι το ίδιο.. πιο ειδικά θέλει ψάξιμο
Οι 'πληροφορίες' λένε ότι ο 100/130 είναι ίδιοι, αλλάζει μόνο software. O 155 έχει διαφορες. Δεν είμαι μηχανικός της Peugeot. Ότι έχω διαβάσει από εδώ και από εκεί, αλλά βγάζει νόημα αυτό.
-
Είδα στο ίντερνετ ένα ενδιαφέρον πινακάκι για τις πωλήσεις b suv στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2021.. Στην πρώτη θέση είναι το Peugeot 2008 με 818 πωλήσεις. Στη 2η το vitara με 454 και στην 3η το Puma με 431.. Από τις 818 πωλήσεις του Peugeot 2008 οι 373 είναι εταιρικές και οι 445 ιδιωτών.. Επιπλέον σχετικά με το 2008 από τις 818 πωλήσεις τα 469 είναι βενζίνης, τα 308 είναι diesel και τα 41 ηλεκτρικά
-
Είδα στο ίντερνετ ένα ενδιαφέρον πινακάκι για τις πωλήσεις b suv στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2021.. Στην πρώτη θέση είναι το Peugeot 2008 με 818 πωλήσεις. Στη 2η το vitara με 454 και στην 3η το Puma με 431.. Από τις 818 πωλήσεις του Peugeot 2008 οι 373 είναι εταιρικές και οι 445 ιδιωτών.. Επιπλέον σχετικά με το 2008 από τις 818 πωλήσεις τα 469 είναι βενζίνης, τα 308 είναι diesel και τα 41 ηλεκτρικά
Πηγή?
-
Τόσα πολλά ηλεκτρικά; Μπράβο! Τελικά λεφτά υπάρχουν! 5% ηλεκτρικά; Απίστευτο...τα ντίζελ που πεθαίνουν και απαγορεύονται από τα αστικά κέντρα το 38% των πωλήσεων. Καλό ήταν να είχαμε και την πηγή.
-
-
Αυτή η νέα μόδα να αγοράζετε ψηλά αυτοκίνητα-κουτιά (βλπ. άσχημα ψευτο-SUV μικρής κατηγορίας) και μετά να ψάχνετε οικονομικό κινητήρα, δεν έχει καμία απολύτως λογική. Αγοράστε ένα hatchback ή ένα sedan για οικονομία, καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, εκτός κι αν έχετε το σύνδρομο της γκόμενας που θέλει να βλέπει από ψηλά το δρόμο, οπότε σας βολεύουν αυτά τα υπερυψωμένα εκτρώματα που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό.
-
Διπλάσια σε σχέση με το T Roc που είναι ο αμέσως ανταγωνιστής του. Πολύ καλή επίδοση.
Τη μεγαλύτερη έκπληξη, αρνητική, κάνει το Capture, μιλάμε για το 1ο σε πωλήσεις B suv 1ης γενιάς.
@mivec ρε συ, γράψε σε κάνα Kona που διχάζονται οι απόψεις, το γράφεις εδώ που σε όλα τα review αναφέρεται σαν σημαντικό συν η εξωτερική/εσωτερική εμφάνιση/σχεδιασμός;
-
Οι Vag-elides έχουν δύο αμάξια στο segment . Το T roc και το T Cross οπότε συνολικά τα πάνε και αυτοί πολύ καλά.
-
2η θεσουλα ομως σε αυτους που ξερουν να αγοραζουν αυτοκίνητα και ουχί φληναφήματα με ροδες
-
Οι Vag-elides έχουν δύο αμάξια στο segment . Το T roc και το T Cross οπότε συνολικά τα πάνε και αυτοί πολύ καλά.
Και τα 2 μαζί ένα 2008 δεν κάνουνε (κάντε τα μαθηματικά).
Μόλις βγεί και το Mokka, που στoχευει τις πωλήσεις του T Cross, θα πέσει κι άλλο παρακάτω..
Αυτά πάλιωσαν πριν την ώρα τους..
-
Ο καθένας αγοράζει ΟΤΙ γουστάρει. Δεν μας βάζουν πιστόλι στο κρόταφο.
Αλλά και συ... μη κάθεσαι και χαλιέσαι σ'αυτό το thread,κρίμα είναι.
-
2η θεσουλα ομως σε αυτους που ξερουν να αγοραζουν αυτοκίνητα και ουχί φληναφήματα με ροδες
Αχαχαχα.....2ος Λαπ μας βγήκες με τα Σουτζούκια...αχαχα!!
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)