-
Το τρικύλινδρο της bmw αποδίδει 231 άλογα στο φουτουριστικό ι8 που είναι ένα σούπερκαρ και με τη βοήθεια δυο ηλεκτροκινητήρων. Επίσης η ποιότητα των υλικών στο μότερ και στο σασί είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τον άσο. Το να αγοράσεις το gtr και να κάνεις μετατροπές να το δεχτώ αλλά να μου παίρνεις το 2008 που είναι ένα συμβατικό ψευτόsuv και να του ανεβάζεις την ιπποδύναμη ποια η λογική; Μιλάμε για ένα μετριότατο οδηγικά bsuv τα 30 άλογα παραπάνω θα το κάνουν σπορτίφ;
Πάντως πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο δρόμο απέναντι στους υπόλοιπους χρήστες δεν είναι υποχρεωμένοι οι υπόλοιποι να ανέχονται ούτε την ηχορύπανση που προκαλούν οι φτιαγμένες εξατμίσεις ούτε να κινδυνεύει η ζωή τους από τον κάθε κάγκουρα που νομίζει ότι οι δημόσιοι δρόμοι είναι πίστες. Απαράδεκτο που το ελληνικό κράτος επιτρέπει να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Άμεση αφαίρεση διπλώματος δια βίου και κατάσχεση του οχήματος η λύση για εμένα για να δούμε μετά αν θα το ξανακάνει κάποιος.
-
Το τρικύλινδρο της bmw αποδίδει 231 άλογα στο φουτουριστικό ι8 που είναι ένα σούπερκαρ και με τη βοήθεια δυο ηλεκτροκινητήρων.
Μιλάω για την απόδοση των 225 ίππων σε Phev Mini, σειρά 2, X1, X2, κλπ.
-
231 βγαζει μονο ο θερμικος , χωρις τους ηλεκτροκινητηρες
Ενα 2008 απο 100 αλογα , αν το κανεις 130 θεωρεις οτι γινεται επικινδυνο? Ετσι ακριβως βγαινει και απο το εργοαστασιο , το ειπε και καποιος παραπανω (και 155 βγαινει) . Δλδ αν το παρεις ετοιμο με τα 130 ειναι οκ και αν το κανεις μετα σε 130 εισαι καγκουρας?
Οσο για τις εξατμισεις, δεν σημαινει οτι καθε βελτιωμενο αμαξι κανει και θορυβο. Θορυβο μπορει να κανει και ενα εργοστασικης ιπποδυναμης αυτοκινητο , αρκει να αλλαξεις καζανακι ή ακομα και να τρυπησει η εξατμιση του
-
125 από τον κινητήρα και 95 από τον ηλεκτροκινητήρα είναι αυτά.
-
καλά, αυτό το race chip που συζητάμε, το καλό δίνει 20 άλογα, τίποτα δεν γίνεται, λίγο παραπάνω ροπή/γέμισμα στις αλλαγές και λίγο καλύτερες επιδόσεις. Το απλό/φθηνό δίνει 10άλογα μόνο. Σιγά το tuning, χαλαρώστε. Ειδικά στο 1.5 diesel είναι τελείως ασήμαντη η διαφορά κατά τη γνώμη μου.
Από όσο ξέρουμε τα 100 και 130 άλογα είναι ΟΛΟΙΔΙΟΙ κινητήρες, για τα 155 δεν ξέρω, κάτι είχα διαβάσει ότι μπορεί να έχει διαφορές στην τουρμπίνα ή κάτι τέτοιο.
Επίσης για τα πετρέλαια, τι 20 και 25.000 χλμ?! σιγά μην θέλεις και μισό δις για να το αποσβέσεις...και οι υποτιθέμενες βλάβες μπορούν να συμβούν και σε βενζίνη, δηλαδή τα μοτέρ βενζίνης δεν παθαίνουν τίποτα, αλλά το diesel θα βγάλει σίγουρα προβλήματα;! Τι μύθοι και θρύλοι...Ίσα ίσα που για αέρια με βενζίνη ακούω ΣΥΝΕΧΕΙΑ προβλήματα, αλλά δεν απαντάω σε όλα τα νήματα ότι 'βγάζουν προβλήματα, μειώνουν το χώρο αποσκευών, και θες 1 τρις χλμ για να κάνεις απόσβεση'. Έλεος κάπου.
Ποτέ δεν έχω βάλει κανένα βελτιωτικό, ή έξτρα οτιδήποτε, και οι κατασκευαστές δεν το προτείνουν άλλωστε. Δεν έχω κάνει τίποτα ποτέ εκτός από τα κανονικά service, και τα service μέχρι στιγμής είναι ίδιες τιμές με τα βενζινοκίνητα από όσο ξέρω, δηλαδή πραγματικά, ακούω και ακούω από ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ diesel και δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό.
Το Β max ένα ταξίδι έκανα το καλοκαίρι, στην καραντίνα ήταν παρατημένο μόνο και έρημο κάτω από μία μανταρινία, και τώρα σχεδόν τα ίδια, και όλο το 2020 έως τώρα έχει κάνει κάτι λίγα μέσα Αθήνα (ΟΧΙ Αττική οδό) και δεν έχει βγάλει ούτε αναγέννηση ούτε τίποτα. Βασικά δεν έχω προσέξει ποτέ σε κανένα από τα πετρέλαιά μου να βγάλει κάποιο/κάτι σχετικό.
-
125 από τον κινητήρα και 95 από τον ηλεκτροκινητήρα είναι αυτά.
Σωστά....δικό μου λάθος!!
(πρέπει να σταματάω να γράφω όταν είμαι κουρασμένος...γέρασα πια)
((δεν έχει κάπου αλλού τον 1.5 με 200+ άλογα ή θυμάμαι ό,τι νάναι!?!?!)) -
Όποιος έχει κάνει έστω και μία 1 βδομάδα μάθημα 'στοιχεία μηχανών', δε χρειάζεται δύο εξάμηνα για να καταλάβει ότι το τιούνινγκ επαύξησης ιπποδύναμης και ροπής μειώνει τη μακροζωία του κινητήρα, αλλά και στοιχείων της μετάδοσης. Βασικά το καταλαβαίνει και την 3η δημοτικού να έχει βγάλει, αλλά θα δυσκολευτεί λίγο να το εξηγήσει με τεχνικούς όρους.
Η φάση όμως είναι η εξής: Μπορεί ένας κινητήρας να δύναται να βγάλει π.χ. 500.000 χλμ. χωρίς σοβαρές φθορές, και με ένα α τιούνινγκ το νούμερο αυτό να πάει π.χ. στις 450.000 χλμ.
Δίκιο έχεις για την πλειονότητα των περιπτώσεων (εξαιρούνται περιπτώσεις detuned κινητήρων). Αλλά είναι αδιάφορο για το 99% των χρηστών που δεν κρατούν το αυτοκίνητο τους για 450.000 Km.
-
Σωστά....δικό μου λάθος!!
(πρέπει να σταματάω να γράφω όταν είμαι κουρασμένος...γέρασα πια)
((δεν έχει κάπου αλλού τον 1.5 με 200+ άλογα ή θυμάμαι ό,τι νάναι!?!?!))Μόνο στο i8 βλέπω να λένε ότι μπήκε.
-
Εγώ προσωπικά πήρα το 1.2 100 γιατί τα τότε +3000 ευρώ που είχε το 130 κατ εμε δεν άξιζε. Φυσικά είχα κάνει td και το 100 ήταν οκ!
Τώρα αν με 400 - 500 ευρώ έχω την απόδοση του 130 χωρίς να δημιουργηθούν θέματα μελλοντικά γιατί όχι?
Όπως και remapping να κάνω ξέρω ότι όλοι περνάνε κονσέρβα και δεν είναι ακριβώς για το κάθε όχημα που πηγαίνει να το κάνει.
-
Να πω και γω τη γνώμη μου;
Είμαι με το 1.2 100 άλογα, δοκίμασα για πρώτη φορά να οδηγήσω στο eco δε μου άρεσε προφανώς και καθως ειχα πατημένο γκάζι γιατί το αμάξι σερνόταν το έβαλα στο νορμάλ (εμάς sport mode δεν έχει) όπου ένοιωσα το σπρώξιμο του αμαξιού μικρό αλλά το νοιώθεις. Οπότε βάσει αυτού που λέω λογικά έχουν ρυθμίσει τον εγκέφαλο στο eco να αποδίδει με λιγότερη ροπή και ίππους άρα σηκώνει sport mode ο κινητήρας ώστε να νοιώθεις ένα παραπάνω σπρώξιμο.
-
Δε ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλαψουμε με αυτά που γράφονται... Απο που να το πιάσεις και τι να πρωτοσχολιάσεις..
Μάθαμε λοιπόν σήμερα ότι 'βελτιωμένα' αυτοκίνητα απο τα 100 στα 130 άλογα είναι επικίνδυνα και σκοτώστρες.. Να υποθέσω ότι τα εργοστασιακά αυτοκίνητα με πολλά άλογα απο τον κατασκευαστή θα πρέπει να ποινικοποιηθούν..
Μάθαμε ότι όλα σπάνε μιας και δεν έχουν πολλούς κυλίνδρους και κυβικά αν τα σκαλίσεις...
Το κάθε μοτέρ λοιπόν είναι διαφορετικό όσον αφορά το tuning potential. Πολλά μοτέρ παράγονται απο τον κατασκευαστή με διαφορετικές ιπποδυνάμεις αλλά με αλλαγές στα περιφερειακά. Υπάρχουν μοτέρ που εκ κατασκευής παρουσιάζουν προβλήματα και κάποια άλλα που σηκώνουν πολύ σκάλισμα.
Τα βελτιωμένα αμάξια 'σπάνε' συνήθως από φτωχά μίγματα λόγω κακών ρυθμίσεων, μικρών μπέκ και ανεπαρκείς αντλίες βενζίνης. Επίσης πονάνε σε κιβώτια λόγω ροπής και ιπποδύναμης, σε φρένα, αναρτήσεις, ημιαξόνια και λοιπά περιφερειακά αν δε τα βελτιώσεις ανάλογα.
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δε γίνεται να τσουβαλιάζονται τα πάντα όλα.
Σε γενικές γραμμές τα σύγχρονα μοτέρ είναι αρκετά φιμωμένα μιας και πρέπει να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές ρύπων κτλ κτλ
@parikon Σε αυτό που λές με το eco δεν είναι τόσο η αλλαγή στην χαρτογράφηση του κινητήρα όσο η πιο ήπια ρύθμιση της απόκρισης στο γκάζι. Για αυτό σου δίνει αυτή την αίσθηση.
-
Dublin εσυ χρησιμοποιεις τα diesel σου σωστα. Αυτο ομως δεν σημαινει πως και οι αλλοι το πραττουν Εσυ λες ταξιδευεις συχνα. Αυτος ειναι ο σωστος ο τροπος για τα diesel. Αν καποιος δεν το πραττει αυτο τοτε ναι, ειναι επιφοβα τα diesel. Κυριως λογο των νεων περιβαλλοντικων μηχανισμων που εχουν. Δεν ειναι ούτε 'ελεος' οπως λες ουτε 'μυθοι'. Ειναι στοιχειωδη ενημερωση μηχανολογικων θεματων.
Μεσα στην πολη τα diesel ΔΕΝ φτανουν ευκολα, ή μονο σπανιως, σε θερμοκρασιες που απαιτούν αυτοι οι μηχανισμοί. Ετσι, μολυνουν ταμαλα οταν τα χρησιμοποιουμε για πολυ μικρες αποστάσεις, πολυ κακο συνηθειο των ελληνων (και αυτό διοτι οι καταλύτες τους υπολειτουγργουν σε μικρες θερμοκρασίες, ενας απο τους βασικους λογους που θα σουταρουν εκτος τα diesel απο τις πολεις σε βαθος ετών ) και δεν μπορουν να κανουν σωστες αναγεννήσεις τα φιλτρα κατακράτησης μικροσωμματιδιων, καρβουνιαζουν, κτλ...*
Στο b max εχεις eolys ;;;(τι μηκος εχει αυτο;;;) Αν ναι, ισως για αυτο δεν εχεις θεμα μεσα στην πολη. Το eolys κατεβάζει την θερμοκρασία παθητικης αναγέννησης του dpf στους 400 με 450 βαθμους κελσιου. Δηλαδη μια θερμοκρασία που επιτυγχάνεται σε καποιες πιο εντονες βολτες μεσα στην πολη.
Πλεον σταμάτησε ως τεχνολογικη λύση να προσφέρεται.
*θυμάμαι μια μελετη που ηταν σε ενα site με τεχνηκα θεματα πως υπηρχαν πατεντες εδω και χρονια για θερμαινόμενους καταλυτες στα diesel, ακριβως για τον λογο που ανεφερα. Δεν προχωρησε μαλλον.
-
Δε ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλαψουμε με αυτά που γράφονται... Απο που να το πιάσεις και τι να πρωτοσχολιάσεις..
Μάθαμε λοιπόν σήμερα ότι 'βελτιωμένα' αυτοκίνητα απο τα 100 στα 130 άλογα είναι επικίνδυνα και σκοτώστρες.. Να υποθέσω ότι τα εργοστασιακά αυτοκίνητα με πολλά άλογα απο τον κατασκευαστή θα πρέπει να ποινικοποιηθούν..
Μάθαμε ότι όλα σπάνε μιας και δεν έχουν πολλούς κυλίνδρους και κυβικά αν τα σκαλίσεις...
Το κάθε μοτέρ λοιπόν είναι διαφορετικό όσον αφορά το tuning potential. Πολλά μοτέρ παράγονται απο τον κατασκευαστή με διαφορετικές ιπποδυνάμεις αλλά με αλλαγές στα περιφερειακά. Υπάρχουν μοτέρ που εκ κατασκευής παρουσιάζουν προβλήματα και κάποια άλλα που σηκώνουν πολύ σκάλισμα.
Τα βελτιωμένα αμάξια 'σπάνε' συνήθως από φτωχά μίγματα λόγω κακών ρυθμίσεων, μικρών μπέκ και ανεπαρκείς αντλίες βενζίνης. Επίσης πονάνε σε κιβώτια λόγω ροπής και ιπποδύναμης, σε φρένα, αναρτήσεις, ημιαξόνια και λοιπά περιφερειακά αν δε τα βελτιώσεις ανάλογα.
Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δε γίνεται να τσουβαλιάζονται τα πάντα όλα.
Σε γενικές γραμμές τα σύγχρονα μοτέρ είναι αρκετά φιμωμένα μιας και πρέπει να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές ρύπων κτλ κτλ
@parikon Σε αυτό που λές με το eco δεν είναι τόσο η αλλαγή στην χαρτογράφηση του κινητήρα όσο η πιο ήπια ρύθμιση της απόκρισης στο γκάζι. Για αυτό σου δίνει αυτή την αίσθηση.
Αν ήμασταν σοβαρή χώρα με τέτοιο οδικό δίκτυο που έχουμε συν την έλλειψη οδηγικής παιδείας, ναι θα έπρεπε το κράτος να απαγορέψει τη χρήση αυτοκινήτων με πολλά άλογα. Διαφορετικά θα συνεχιστούν φαινόμενα τύπου να ξεκληρίζεται μια ολόκληρη οικογένεια γιατί κάποιος καγκουρας ήθελε να πάει με 300 στην εθνική ή να χάνει ο άλλος το παιδί του γιατί κάποιος άλλος καγκουρας ήθελε να κάνει κόντρα με κορβετ στη παραλιακή. Oσον αφορά το tuning αυξήστε στο μοτερακι των 1200κ.εκ κατά 30% την ισχύ να δούμε πόσο γρήγορα θα το πάρετε στο χέρι. Το μοτέρ αυτό με τα 100 άλογα το οδήγησα στο 208 και η δύναμη του ήταν οριακή για να το κινήσει με αξιοπρέπεια τώρα στο πιο βαρύ αμάξωμα του 2008 και με χειροκίνητο κιβώτιο πραγματικά πρέπει να τραβάει τρελό ζόρι ο κινητήρας για να ανταποκριθεί.
-
Dublin εσυ χρησιμοποιεις τα diesel σου σωστα. Αυτο ομως δεν σημαινει πως και οι αλλοι το πραττουν Εσυ λες ταξιδευεις συχνα. Αυτος ειναι ο σωστος ο τροπος για τα diesel. Αν καποιος δεν το πραττει αυτο τοτε ναι, ειναι επιφοβα τα diesel. Κυριως λογο των νεων περιβαλλοντικων μηχανισμων που εχουν. Δεν ειναι ούτε 'ελεος' οπως λες ουτε 'μυθοι'. Ειναι στοιχειωδη ενημερωση μηχανολογικων θεματων.
Μεσα στην πολη τα diesel ΔΕΝ φτανουν ευκολα, ή μονο σπανιως, σε θερμοκρασιες που απαιτούν αυτοι οι μηχανισμοί. Ετσι, μολυνουν ταμαλα οταν τα χρησιμοποιουμε για πολυ μικρες αποστάσεις, πολυ κακο συνηθειο των ελληνων (και αυτό διοτι οι καταλύτες τους υπολειτουγργουν σε μικρες θερμοκρασίες, ενας απο τους βασικους λογους που θα σουταρουν εκτος τα diesel απο τις πολεις σε βαθος ετών ) και δεν μπορουν να κανουν σωστες αναγεννήσεις τα φιλτρα κατακράτησης μικροσωμματιδιων, καρβουνιαζουν, κτλ...*
Στο b max εχεις eolys ;;;(τι μηκος εχει αυτο;;;) Αν ναι, ισως για αυτο δεν εχεις θεμα μεσα στην πολη. Το eolys κατεβάζει την θερμοκρασία παθητικης αναγέννησης του dpf στους 400 με 450 βαθμους κελσιου. Δηλαδη μια θερμοκρασία που επιτυγχάνεται σε καποιες πιο εντονες βολτες μεσα στην πολη.
Πλεον σταμάτησε ως τεχνολογικη λύση να προσφέρεται.
*θυμάμαι μια μελετη που ηταν σε ενα site με τεχνηκα θεματα πως υπηρχαν πατεντες εδω και χρονια για θερμαινόμενους καταλυτες στα diesel, ακριβως για τον λογο που ανεφερα. Δεν προχωρησε μαλλον.
The B-MAX measures in at 4,077mm long, 2,067mm wide and 1,604mm tall, ένα πολουμορφικό Fiesta είναι.
Δεν ξέρω αν έχει, δεν έχω ασχοληθεί σωστά. Ναι, με όλα τα diesel κάνω και ταξίδια, εκτός από το Β Max που είναι αυστηρά για δουλίτσες και μεταφορές Αθήνα, αυτό σίγουρα ΔΕΝ του κάνουμε σωστή πετρελαική χρήση.
Τα service κάνω συχνά πυκνά, και τίποτα άλλο, και προσπαθώ να οδηγώ σωστά (σου είχα πει σε ένα ποστ πως περίπου οδηγεί κάποιος σωστά έναν κινητήρα diesel αυτής της κατηγορίας), το B Max το οδηγούμε μέσα στην εταιρία όμως, και διαφορετικοί άνθρωποι, οπότε δεν έχει καμία σοβαρή αντιμετώπιση, θα δούμε, αν κάποιο είναι να βγάλει κάτι, είναι αυτό, οπότε θα σας κρατώ ενήμερους.
Η αλήθεια είναι ότι γύρω μου, συναντώ ελάχιστα προβλήματα σε diesel, και μην ξεχνάμε ότι προέρχομαι από οικογένεια μηχανικών, και όλοι οι θείοι μου ορκίζονται στα diesel (έχουμε ανάμεσά μας ντουζίνες αυτοκινήτων, τα περισσότερα diesel).
Για μένα πραγματικά είναι απολύτως ξεκάθαρο, οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι σε ένα καλοδιατηρημένο όχημα, τώρα αν έχεις πάρει Opel Corsa επαγγελματικό από Γερμανία με 800.000χλμ γυρισμένο στα 140.000, ναι, μπορεί να σου χαλάσει ευκολότερα.
-
Ωρε για ένα chipακι ρώτησα και άναψα φωτιές! Χαχαχα καλό...
Το 2008 με τα 100 όχι μόνο κινεί το αμάξωμα ικανοποιητικά αλλά ξεγελάει και το κάνεις πάνω από 100 άλογα, ίσως λόγω ροπής. Και ταξίδι έχω κάνει με οικογένεια πράγματα δεν το είδα να παλεύει. Φυσικά εξαρτάται και από τι οδηγούσες πριν η εάν θεωρείς ότι το αμάξι πρέπει να έχει 200 άλογα το λιγότερο.
Στο eco mode που αναφέρατε σωστά είπατε ότι αλλάζει η ευαισθησία του γκαζιού, θέλει περισσότερο βύθισμα για να πεταχτεί ενώ στο normal είναι αρκετά άμεσο θα έλεγα.
Δηλαδή ο ecoboost 1.0 και ο vag 1.0 που έχουν 125 και 116 αντίστοιχα είναι περισσότερο πιεσμένα από τον 1.2 ???
Υπερβάλλετε λίγο νομίζω.
-
Μα ποση ισχυ χρειαζεται ενα αμαξακι πολης?
Το Corsa E μου με τον 1.0/90 κινείται όχι απλά ικανοποιητικά αλλά σβέλτα. Ειδικά για μέσα στην πόλη δεν το αλλάζω με τίποτα. Δεν μπορω να βρω καποια περιπτωση που τα 17κιλα ροπης του θα ζοριστουν υπο ΚΣ. Ουτε εχω αντιμετωπισει καποια τετοια κατασταση. Και εχω κανει την διαδρομη Αθηνα-Γιαννενα απο ολους τους πιθανους δρομους. Φοβερο μοτερακι κι ας ειναι 6ετιας
Ειχα επισης την ευκαιρια να οδηγησω το νεο Corsa F που φοραει τον ιδιο 1.2/100 με το 208, απιστευτο μοτερ ροπατο, αρπαζει απο χαμηλα και αρκουντως δυνατο. Δεν υπαρχει περιπτωση να κολωσει, εκει που νομιζεις οτι γεμισε η 3η, εχει κι αλλο.
Δεν ειναι τυχαιο οτι το PSA χρησιμοποιει το συγκεκριμενο κινητηρα σαν μπαλαντερ σε ολη του την γκαμα
-
..Δηλαδή ο ecoboost 1.0 και ο vag 1.0 που έχουν 125 και 116 αντίστοιχα είναι περισσότερο πιεσμένα από τον 1.2 ???
Υπερβάλλετε λίγο νομίζω.
Ναι είναι πιο πιεσμένα, από την στιγμή που βγάζουν παρόμοια ισχύ/ροπή με λιγότερα κυβικά.
Όχι δεν σημαίνει ότι θα καταστραφούν.
-
Για τις μηχανικές αντοχές και καταπονήσεις παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Δεν είναι μπακαλιστικοι υπολογισμοί. Υπάρχουν προδιαγραφές και επιστημονικές μετρήσεις, δεν είναι 'αντέχει λίγο, αντέχει λίγο λιγότερο' ή τυχαίοι συνειρμοί.
-
Να κατι σωστο που ειπες..
Στα diesel το χάνεις διοτι δεν συμπεριλαμβάνεις τα περιφερειακά τους μερη. Μη κολλας σε αποψεις που αφορούν diesel euro4 και πίσω
-
Στο eco mode που αναφέρατε σωστά είπατε ότι αλλάζει η ευαισθησία του γκαζιού, θέλει περισσότερο βύθισμα για να πεταχτεί ενώ στο normal είναι αρκετά άμεσο θα έλεγα.
Σύμφωνα με το εγχειρίδιο του κατασκευαστή δεν προκύπτει ότι h λειτουργία eco αλλάζει την συμπεριφορά του αυτοκινήτου (αυτό γίνεται μόνο στο sport), απλά περιορίζει την κατανάλωση ενέργειας από το σύστημα θέρμανσης/κλιματισμού. Αντιγράφω από το user guide:
ECO
*Μειώνει την κατανάλωση ενέργειας περιορίζοντας την απόδοση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού,αν και δεν τα απενεργοποιεί. *
Ρολάρισμα στην κατάσταση λειτουργίας ECO: Ανάλογα με την έκδοση, με το κιβώτιο ταχυτήτων EAT8, το πέρασμα σε 'ρολάρισμα' ενθαρρύνεται προκειμένου να επιβραδύνει το όχημα χωρίς να χρησιμοποιήσετε πέδηση του κινητήρα. Μπορείτε να εξοικονομήσετε καύσιμο προβλέποντας την ανάγκη επιβράδυνσης και σηκώνοντας τελείως το πόδι σας από το πεντάλ
γκαζιού. Μειώνει περαιτέρω την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην μπαταρία ηλεκτροκίνησης περιορίζοντας
τη ροπή του κινητήρα.
SPORT
Επιτρέπει πιο δυναμική οδήγηση, ενεργώντας στο υποβοηθούμενο τιμόνι, στο γκάζι και στις αλλαγές ταχυτήτων με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και στη δυνατότητα εμφάνισης των δυναμικών ρυθμίσεων του οχήματος στον πίνακα οργάνων.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)