-
(Δηλαδή το παραπάνω σχόλιο @Tkin73 δεν είναι προσβλητικό, και δεν χρήζει κατάλληλης απάντησης;
Ούτε κανείς απευθύνθηκε στον παραπάνω χρήστη, ούτε του ζήτησε γνώμη/συμβουλή, αλλά η εμπάθεια - εμπαθεια. Ας τον κρίνει η κοινότητα.)
...ας με κρινει η κοινωνια...
τωρα γιατι είναι προσβλητικο δεν το καταλαβαίνω ...λεει οτι ειναι άνετο για 2 άτομα και απαντάω ότι και στο 108 ανετα πανε δυο ατομα δεν ζορίζονται! ειναι ψεμα ή προσβάλλω τους κατοχους του 2008?
λεει οτι καιει 6.4 η βενζινη οταν 6.5 καιει το ντιζελ ! δεν είναι ρεκορ αυτό? αν ισχύει θα είναι το πρώτο βενζινης που καιει λιγοτερα απο ντιζελ!
Αν το πάρουμε με το βαθμο ευθυξίας που εχεις εσυ δλδ οσοι 1.90 μπηκαν και κοπανάνε τα γονατα τους είναι ψευτες και μας προσβάλει ο φίλος που μπαίνει και δεν βρηκαν ποτε τα ποδια του παρότι 1.90 και αυτός?!
-
Καλό είναι να υπάρχουν αναφορές για κάτι που μπορεί να ενοχλεί ώστε όταν κάποιος πάει να δεί ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ το οποιοδήποτε μοντέλο να έχει μια 'λίστα' με πραγματακια που πρέπει να δώσει προσοχή.
Αυτό δεν καθιστά άχρηστο ένα προϊόν, ούτε κορόιδο κάποιον που το έχει αγοράσει.
Οτιδήποτε άλλο θυμίζει τσακωμούς σε δημοτικό σχολείο.
-
Αυτό προσπαθώ να πω εδώ και καιρό αλλά κάποιοι βλέπουν φαντάσματα που τους καταδιώκουν.
Όσο πιο διαβασμενος είναι ο υποψήφιος αγοραστής τόσα καλύτερα. Καλύτερα να έχει διαβάσει 10 αρνητικά και να τα κάνει 5 στα θέλω του παρά να έχει άγνοια και να τα βρει μπροστά του.
Μέχρι να γράψω εγώ το μόνο που διάβαζα είναι για πόσο κομπλέ και εξοπλισμένη είναι η ακτιβ και ποσο πολύ συμφέρει! Μόλις μπήκα και την είδα ειπα οκ μάλλον σε άλλο αμάξι μπήκα!
Επίσης για το τιμόνι και τα εργονομικά θέματα καμιά κουβέντα όλα γκουντ! Οκ αν είσαι 1.77 το καταλαβαίνω δεν σε ενοχλεί τπτ αλλά να μπαίνουν ψηλοί και να λένε δεν ξέρετε να κάθεστε όλα καλά είναι εντάξει κλείνουμε τα μάτια ....η θέση οδήγησης για κάθε σωματότυπο είναι μια η σωστή. Όταν την χαλάς είτε για να μην βρίσκουν τα γόνατα είτε για να βλέπεις τα όργανα είτε να βλέπεις έξω είτε για να χωρέσει ο από πίσω έχει εργονομικό θέμα σχεδιασμού.
Εγώ την έψαξα δεν την βρήκα σε αυτό το αμάξι έφτιαχνα τα γόνατα δεν έβλεπα καλά έξω ούτε τα όργανα και πίσω μου παιδακια μονο. Ζοριζα τα γόνατα έβλεπα όργανα και έξω....όλα μαζί με τίποτα. Εντάξει αν κολλαγα σαν μύγα μπροστά και έφερνα το τιμόνι στην κοιλιά θα τα είχα όλα καλά ,αλλά θα είχα αστεία θέση οδήγησης!
Άλλος φίλος είπε ότι σκονταφτε συνέχεια στο μπες βγες εγκάθετος και αυτός....
-
Να προσθέσω ότι στο 'μπες' στο 2008 αν ρυθμίσει κάποιος ψηλός τιμόνι να βλέπει όργανα και να μην κλοτσαει το ταμπλό δύσκολα να μην βρίσκει με γλουτό στο τιμόνι καθώς θα θέλει 'μανούβρα' για να μπει. Συμπληρωματικά να πω στον φίλο από πάνω ότι αν θεωρήσουμε για θέση οδήγησης 4 στοιχεία 1) να βλέπει όργανα πάνω από τιμόνι, 2) να μπαίνει στα ίσια χωρίς να βρίσκει γλουτος ή/και γόνατο, 3) να μην είναι το τιμόνι κολλημένο σε κοιλιά/καβάλο και 4) ρύθμιση θέσης οδηγού καθυψος και μπρος/πίσω ώστε και ο οδηγός να είναι καλά και ο πίσω να έχει χώρο για γόνατα και να βάλει πόδια κάτω από κάθισμα οδηγού, όχι 4/4 δεν κατάφερα ούτε κοντά στο 2/4 δεν έφτασα...Και δεν ξαναλέω για το διαθέσιμο πλάτος στα πόδια. Άνετα ένιωσα στο αμάξι ΜΟΝΟ όταν καθόταν μπροστά η γυναίκα μου (1,70m νορμάλ κιλά) και εγώ πίσω της...
Αυτά τα λέω ως φαν του PSA να θυμίσω για να μην παρεξηγηθώ.
-
Τκιν εσύ έχεις ένα μεγαλύτερο SUV της πιο vfm εταιρείας, με όλα τα καλούδια να τα θεωρείς στάνταρ, δυνατό μοτέρ, που το μόνο 'μείον' του είναι η σύγχρονη μόστρα καθώς δεν είναι της τελευταίας μόδας... όλα τα b suv έχουν πολλούς συμβιβασμούς και όλα φαίνονται αρχοντικά σε όποιον πάει εκεί από μικρότερη κατηγορία.
Κακώς τα κοιτάς, πάντα θα σου φαίνονται (και θα είναι) λειψά μπροστά σε αυτό που έχεις συνηθίσει, και θα έρχεσαι σε αντιπαράθεση, ειδικά για μοντέλα που πρώτα είναι 'μπιμπελό' και μετά οτιδήποτε άλλο...
-
αποκλειεται.. αμα δεν το αγορασεις και δεν κανεις μερικες χιλιαδες χλμ δεν μπορείς να εχεις αποψη για αυτα που σχολιάζεις...εγω οταν μπηκα επειδη κλασικα ολα τα αμαξια τα εχουν τερμα μπροστα τα καθισματα και τερμα ψηλα ειπα οκ κατσε να τραβηξω πισω κλασικα το καθισμα να αρχισω να βολευομαι. Μετά βλέπω οτι βρισκαν εντονα τα ποδια μου. Λεω είναι τερμα κατω και εξω το τιμονι κατσε να το ρυθμισω. Κοιτάζω τερμα μεσα το τιμονι και τερμα πανω! αμέσως είπα εχουμε θεμα...μετά οτι και να έκανε παντα κατι εχανα και οπως γραφεις και εσυ δεν εχανε ενα αλλα κανα δυο σημεια καθε φορα.
Στο τέλος τερματισα κατω το καθισμα , εκει δεν εβρισκαν τα ποδια μου αλλα για τους πισω χαλια και φυσικα ορατοτητα εξω επικινδυνα μειωμενη με τα οργανα δεν θυμαμαι καν αν τα εβλεπα ολα , ειχα χάσει την μπαλα ...
Η φωτογραφία της φαμπιατιου που δείχνει πως βλέπει ένας μέσος οδηγός την περιβόητη i cockpit οθόνη , ουσιαστικά δεν βλέπει τπτ γιατί τα κόβει η στεφάνι είναι ενδεικτική
-
Εντάξει το scross δεν είναι και τόσο μεγαλύτερο από το 2008 πάνω κάτω ίδια είναι απλά η Σουζούκι έχει μικρά ταμπλό και αφήνει όλο τον χώρο ελεύθερο. Και το scross πίσω δεν έχει καλό χώρο για τα πόδια είναι το αδύνατο σημείο του άλλωστε μεταξόνιο 2.60μ όσο και το 2008. Πιο φαρδύ εσωτερικά όμως είναι παρότι εξωτερικά είναι ίδια και σίγουρα έχει λίγο μεγαλύτερο χώρο αποσκευών παρότι στα νούμερα που ανακοινώνουν είναι ίδια.
-
Δε μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας... ή μάλλον εγώ κ όσοι λέμε ότι χωράμε, πρέπει να είμαστε επικίνδυνοι οδηγοί αφού η θέση μας κάτι χάνει...
Δε μπορεί να ξέρουν καλύτερα όσοι μπήκαν 5' ή το οδήγησαν για μισή ώρα από όσους το έχουν σε καθημερινή βάση. Αλλά εδώ μοιράζομαι τις εμπειρίες μου με συγκατόχους του 2008, δε προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν να το αγοράσει. Ο καθένας έχει το αυτοκίνητο που νιώθει καλύτερα να οδηγεί που να ταιριάζει κ στο πορτοφόλι του.
Αυτό που μπορώ να αποδείξω είναι η κατανάλωση που υπολογίζει το αυτοκίνητο, με τη δικη μου βέβαια οδηγική συμπεριφορά. Όπως είπα κ πριν, σε μια μέτρηση με πραγματικά λίτρα σε γέμισμα ήταν +0,5λτ/100.
Η κατανάλωση στα 3000χλμ είναι αυτή:
-
Ένα απλό ρημάδι τιμόνι flat bottom να έβαζαν όπως όλοι να τελειώναμε. Και εγώ αντιμετώπισα πρόβλημα με την αλλαγή της θέσης οδήγησης που προτιμούσα και τελικά θα αρκεστώ στο να μου επιβάλλουν οι Γάλλοι φίλοι μας την δικιά τους. Δεν με χάλασε ΤΟΣΟ πολύ φυσικά και νομίζω στα 3 test drive που έκανα δεν αντιμετώπισα σημαντικό πρόβλημα. (Εκτός από το πρώτο που ήταν καθαρά πρώτη μου φορά).
Άσχετο μιας και έκανα σχόλιο, όσοι βάλατε παραγγελία μετά από πόσο καιρό είχατε την πρώτη ενημέρωση? Πχ ότι μπήκε για παραγωγή!
-
Δε μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας... ή μάλλον εγώ κ όσοι λέμε ότι χωράμε, πρέπει να είμαστε επικίνδυνοι οδηγοί αφού η θέση μας κάτι χάνει...
Δλδ το θεωρείς τόσο απίθανο να έχεις λάθος θέση οδήγησης απλά και μόνο για να 'μαζέψεις' τις εργονομικές αστοχίες;
-
@Dublin μου είπαν στις 2 με 2.5 χιλιάδες να πάω για έναν δωρεάν έλεγχο και αν θέλω να αλλάξω τα πρώτα λάδια με το αντίστοιχο κόστος.
@Tkin73 με το σκεπτικό σου θα έπρεπε να πω σε μία γνωστή που αγόρασε το Q3 ότι χωρούσε άνετα και στο Α1 αφού είναι μόνη και να κρατούσε τα 15 χιλιάρικα.Ειναι τώρα σκεπτικό αυτό;Αν έχει ο άλλος φράγκα για ξόδεμα τι μας νοιάζει εμάς ας πάρει ότι αμάξι θέλει. Από εμάς πήρε δανεικά ή μας έκλεψε;
-
Φίλε αν δεν καταλαβαίνεις την σκοπτικη διάθεση που το έγραψα δεν μπορώ να κάνω κάτι ούτε να εξηγώ τα αυτονόητα..... άντε πάμε πάλι...
Το να λες για ένα αμάξι 4.30 Μ ότι είναι άνετο για 2 ατομα βάζεις πολύ χαμηλά τον πήχη! Όλα τα αμάξια και τα πιο στριμοκωλα για δύο άτομα καλά είναι! Αυτό προσπαθούσα να πω....
-
Εγώ πάντως είπα ότι είχα θέμα με τα φουσκώματα σε κονσόλα και πόρτα και έτσι δεν μπορούσα να οδηγώ με ανοικτά γόνατα όπως έχω μάθει . Αντίθετα δεν είχα ποτέ θέμα με το ταμπλώ και τα όργανα , τα οποία τα έβλεπα πάντα πάνω από το τιμόνι .
Η έκδοση άκτιβ με τα 100 άλογα , είναι καλή τιμή , αρκεί κάποιος να βολεύεται με τα συστήματα ασφαλείας που έχει και να μην του λείπουν πολύ αυτά που δεν έχει .
Εγώ κάτω από αλούρ δεν πήγαινα .
-
Καλά με το 1.94 εσύ ότι θέση και να πάρεις τα όργανα από πάνω θα τα βλέπεις είναι το καλό σενάριο εδώ για τους πολύ ψηλούς όπως και οι πολύ κοντοί δεν θα έχουν πρόβλημα γιατί θα βλέπουν μέσα από το τιμόνι. Και εγώ με την ορατότητα των οργάνων δεν είχα θέμα νομίζω έβλεπα από πάνω απλά ήταν πολύ έντονη η δυσφορία μου στο μπες βγες από το πόσο έντονα έβρισκαν τα πόδια μου στο τιμόνι ( που να μην ήταν και φλατ) φταιει ότι και για το ύψος μου έχω χέρια πόδια 4-5 πόντων ψηλότερων. Αλλά και η πεζω έχει τοποθέτηση υπερβολικά χαμηλά το τιμόνι και μόνο αν ανοίξεις τα πόδια σου και το βάλεις ανάμεσα βολεύει αλλά αν είσαι εύσωμος βρίσκουν στα πλαϊνά και πάντα παραμένει το θέμα στο μπες βγες.
Συμφωνώ ότι κάτω από την αλιρ δεν πας η ποιότητα είναι χαοτική με την ακτιβ βάλε και την απουσία τεμπέλη και το ντατσουν χειρόφρενο.
-
Για την ταμπακιέρα, κατανάλωση, κουβέντα...
Το πήρα σαν αστείο για το 108, γιατί αν νομίζεις οτι η γυναίκα θα πάρει ότι χρειάζεται για ταξίδι κ θα χωρέσει οκ...αλλά εγώ ταξίδι σαν τσαντίρι με βαλίτσες κ σακούλες στα πίσω καθίσματα δε κάνω.
Το αυτοκίνητο το πήρα με προοπτική χρόνων, σήμερα 2 άτομα, αύριο μεθαύριο 3-4... άσε που μπορεί θέλω να πάρω κ φίλους μαζί, αφού καίει λιγότερο από ντίζελ, είναι θαύμα μηχανικής!!
Αλλά μάλλον τα λέω για να πείσω τον εαυτό μου που με έπιασαν κότσο κ πήρα το 2008...έπρεπε να πάρω το βιταρα που έχει πρεμιουμ πλαστικά κ χειρόφρενο από ατσάλι κ έβγαινε πιο ακριβό κ όταν ρώτησα για την εγγύηση της μπαταρίας μου είπε ότι έχει 5 χρόνια μόνο κ μετά αν θέλω την αποσυνδέω αλλά θα δουλεύει το αμάξι!! έπρεπε να δείτε τι προσπάθεια έκανα να μπω εκεί μεσα...θα γελάσετε. όπως κ στο crossland...γιατί πήγαινα για b-suv. Οσο για τον τεμπέλη...δεν ήξερα ότι είναι τόσο αναγκαίο αξεσουάρ...κάνει μόνο 150€ κ θα μπει σε λίγο καιρό, κ πάλι φθηνότερο βγαίνει.
Το είπα κ παραπάνω, η Allure αυτόματο είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά με 18,5k δεν υπήρχε άλλη επιλογή!
-
Φιλαράκι για την κατανάλωση μπράβο αλλά αν το ντίζελ καίει 6.5 εσύ για να έχεις 6.4 στην βενζίνη πας με αυγό το πόδι 100%. Όσο για το βιταρα θέλει πολλά καρβέλια ακόμα το 2008 να φάει για να αφήσει το αποτύπωμα που έχει αφήσει αυτό. Σκυλιά μοναχά τα βιταρα και το τρέχον είναι και πολύ όμορφο.
Έχω την τύχη να έχω κάνει πολλά ταξίδια στην δουλειά με Γκραντ βιταρα 2.0 44 στην εθνική κατάπινε τα χλμ απίστευτα ξεκούραστα και έφτανε σε βουνά με νεροφαγωματα που τα σημερινά 44 δεν θα έφταναν ούτε στα μισά. Άσε το βιταρα δεν το πιάνεις....
-
Μας δουλευεις....δεν παιζει.
-
Φιλαράκι για την κατανάλωση μπράβο αλλά αν το ντίζελ καίει 6.5 εσύ για να έχεις 6.4 στην βενζίνη πας με αυγό το πόδι 100%. Όσο για το βιταρα θέλει πολλά καρβέλια ακόμα το 2008 να φάει για να αφήσει το αποτύπωμα που έχει αφήσει αυτό. Σκυλιά μοναχά τα βιταρα και το τρέχον είναι και πολύ όμορφο.
Έχω την τύχη να έχω κάνει πολλά ταξίδια στην δουλειά με Γκραντ βιταρα 2.0 44 στην εθνική κατάπινε τα χλμ απίστευτα ξεκούραστα και έφτανε σε βουνά με νεροφαγωματα που τα σημερινά 44 δεν θα έφταναν ούτε στα μισά. Άσε το βιταρα δεν το πιάνεις....
Αν ήθελα βουνά κ λαγκάδια έπαιρνα κ πραγματικό datsoun ή άλλο αγροτικό...
όμορφο ίσως είναι αλλά πιο άνετο με τπτ. είναι ένα παλιό μοντέλο που θέλει ανανέωση. αν ήθελα 4χ4 το συζητούσα. αλλά εσύ έχεις μπλεχτεί εδώ μιλώντας για την άνεση της θέσης. με γεια σου κ χαρά σου τα ταξίδια σου, να πας στο thread της σουζουκι να τα πείτε
δε θα υπερασπιστώ την PSA γιατί δε με ενδιαφέρει...αλλά από ιστορία της αυτοκίνησης σίγουρα κάτι έχει να πει παραπάνω, κ στο λέω σαν ιταλοτραφής
Επαναλαμβάνω γιατί μας έχεις ανακατώσει, ότι το 2008 με ταξίδια σε εθνική με cruise control σταθερά στα 120 κ με μικρές επιταχύνσεις για προσπέρασμα κ με κλίμα μόνιμα, μαζί κ με αστικό κύκλο 50χλμ την ημέρα στην Αθήνα, μπορεί να έχει τέτοια κατανάλωση.
Αν οι κινητήρες σας καίνε περισσότερο δε φταίει ότι κάποιος άλλος πάει αργά...άπλα το αποτύπωμα ίσως είναι παλαιολιθικό...
-
Εσύ έβαλες στην κουβέντα το βιταρα όχι εγώ!Α οκ κάνεις και 50 χλμ καθημερινά στην Αθήνα και εχεις αυτή την κατανάλωση... πραγματικά απίστευτο.... εκτός αν εννοείς Αττική οδό περιφερική ιμηττου ....βρήκες σημείο για να μου την πεις με την κατανάλωση που στο scross πρέπει να αρχίσεις να χοροπηδας στο γκάζι για να πιάσεις το 6.4 που έχεις με κράμπα στο πόδι στο 2008...
-
Βρε, λες για αυτο να εχει στενη κεντρικη κονσολα;
Να παθαινει κραμπα το ποδι, και να μενει σταθερο, αλλωστε δεν εχει srandard adaptive cruise control.
Οχι, για βαλτε τα σε μια σειρα, σαν να εχει μια ακολουθία ολο αυτο.....
Αρα selling point, η κραμπα στο ποδι του οδηγου, γλυτωνεις το κοστος του adaptive cruise control
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)