-
Β Suv είναι, το λέει και η μάρκα, δεν λέει τίποτα άλλο, επίσης η Allure κάνει 22.500, δεν κάνει 32 που έχει ονομαστική το αυτοκίνητο, και οι περισσότεροι πήραν τιμή το ίδιο αμάξι στα 28.800.
Το αυτοκίνητο ξεκινάει από τα 18.000 και η Active είναι πολύ καλύτερη από σχεδόν όλες τις εισαγωγικές εκδόσεις που τσέκαρα στις αρχές του χρόνου. 18.000 είναι επιπέδου Arona να θυμίσω, μόνο το Stonic είναι πραγματικά πολύ φθηνότερο, αλλά πολύ διαφορετικό αυτοκίνητο.
Το Capture Initiale Paris ας πούμε, που πραγματικά χτυπιέται με το GT είναι το ίδιο ή περισσότερο ακριβό, στο review του Marek στο συγκριτικό του Captur με το Kamiq και τα 2 αυτοκίνητα είναι στα 31.500 - 32.500 ευρώ (τιμές Πολωνίας..).
Οι χώροι του είναι από τους καλύτερους στην κατηγορία και οι χώροι αποσκευών επίσης, όποιος δεν θέλει αποσκευές - σπηλιά και θέλει να γλυτώσει 15-20 πόντους από την επόμενη το βάζει πολύ ψηλά στην λίστα του, όπως έκανα και εγώ.
Το Captur τελικά απογοήτευση παρά την αύξηση των διαστάσεων, αλλοπρόσαλλες μετρήσεις - τοποθετήσεις, πολύ μικρότερο πορτ μπαγκαζ από ότι περιμέναμε, οι πίσω επιβάτες βλέπουν ακριβώς στην πίσω κολώνα και αρχίζει να πέφτει η οροφή εκεί, μπροστά μπείτε να μου πείτε, κ.λ.π
Ένα αυτοκίνητο που στην κατηγορία των B suv είναι κοντά στην κορυφή ή στην κορυφή, σε όλες τις μετρήσεις και τραβάει τη Peugeot στη δεύτερη θέση χαλαρά Ελλάδα, στη Γαλλία διάβαζα πριν 1 εβδομάδα ότι περνάει την Renault σε κάθε κατηγορία, και πανευρωπαϊκά διαφαίνεται αύξηση (%).
Για την κατανάλωση με παραξένεψε και εμένα, πρέπει να το πηγαίνει τέρμα γκάζι συνέχεια η τύπισσα, και καλά κάνει, με ελαφρύ πόδι βλέπεις καταναλώσεις @Lap με αεροδιαστημικό Swift, μπορεί να παίζει ρόλο και το αυτόματο, καθώς πάντα δίνει λίγο παραπάνω στις μετρήσεις.
-
4,7 με χρηση πολης και λιγο αυτοκινητοδρομο με 120 χλμ/ωρα
-
Και στα 28800 να το πας πάλι πανάκριβο είναι καθώς με αυτά τα λεφτά παίρνεις αμάξια με καλό εξοπλισμό επίσης της επόμενης κατηγορίας , c5 aircross , Tiguan, karoq , grandland , 500x , και πολλά άλλα και εννοείται όλα στην b suv . Επίσης το επιχείρημα ότι τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια δεν ισχύει για τα αμάξια εκτός αν μιλάμε για ειδικά αμάξια σπορ. Το μεγαλύτερο σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες είναι και ακριβότερο. Όσο για χώρους τους κορυφαίους στην κατηγορία έχει το καμικ συνολικά φαρδύτερο παντού από το 2008 και με καλύτερη εκμετάλλευση για πόδια και χάνει μόνο κατά ένα σακίδιο πλάτης σε αποσκευές. Στην εκμετάλλευση χώρων η Σκόντα δίνει μαθήματα σε όλους.
-
Και στα 28800 να το πας πάλι πανάκριβο είναι καθώς με αυτά τα λεφτά παίρνεις αμάξια με καλό εξοπλισμό επίσης της επόμενης κατηγορίας , c5 aircross , Tiguan, karoq , grandland , 500x , και πολλά άλλα και εννοείται όλα στην b suv . Επίσης το επιχείρημα ότι τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια δεν ισχύει για τα αμάξια εκτός αν μιλάμε για ειδικά αμάξια σπορ. Το μεγαλύτερο σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες είναι και ακριβότερο. Όσο για χώρους τους κορυφαίους στην κατηγορία έχει το καμικ συνολικά φαρδύτερο παντού από το 2008 και με καλύτερη εκμετάλλευση για πόδια και χάνει μόνο κατά ένα σακίδιο πλάτης σε αποσκευές. Στην εκμετάλλευση χώρων η Σκόντα δίνει μαθήματα σε όλους.
Ποιό Kamiq έχεις παραγγείλει είπες;
-
To kamiq πράγματι έχει τους μεγαλύτερους χώρους .
Αλλά το βλέπει 80άρης και λέει :
Μπα πολύ γεροντικό είναι τούτο...
Το 2008 πράγματι είναι ακριβό . Αλλά και το Πούμα δεν πάει πίσω , όπως το βλέπω . Και μάλιστα στα βασικά το Πούμα είναι πολύ ακριβό .
Προσωπικά θα ήθελα τα Β-σουβ να είναι γενικά κάτω από τις 20000 , εκτός από πολύ πλούσιες ή και αυτόματες εκδόσεις .
Προφανώς πάνω από 25000 μόνο για ειδικούς λόγους παίρνεις Β κατηγορία .
-
Απλά χωρίς βέβαια να έχω οδηγήσει το 2008 το πούμα που έχω οδηγήσει είναι πολύ ωραίο οδηγικά , αλλά και αυτό είναι ειδικού σκοπού πίσω μόνο παιδιά κάθονται χωρίς πρόβλημα μέχρι 10-12. Είναι κλασικά για ζευγάρια πριν κάνουν οικογένεια ή με μικρά παιδιά με προοπτική μεγαλύτερου .
Το 2008 σαφώς μεγαλύτερο αλλά στα 18-20 δεν παίρνεις καν υποβραχιονιο όταν γίνεται ωραίο εσωτερικό και με τον καλο κινητήρα η τιμή απογειώνεται και σε κάνει να κοιτάζεις την επόμενη κατηγορία με λιγοτερους περιορισμούς σε χώρους για τους πίσω και μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.
Σκεφτείτε ότι το κατζαρ 1.5 ντίζελ με τον σούπερ αξιόπιστο και οικονομικό κινητήρα με καλό εξοπλισμό και δώρο το grip control που λείπει από όλα τα 2008 βγαίνει κάτω από 22000! Και σε χώρους παντού μεγαλύτερο (τα ίδια ισχύουν και για το ομοσταυλο πλέον γκραντλαντ).
Το καμικ δεν θα έλεγα ότι το βλέπει ο 35-40αρης και το λέει γεροντιστικο στα δικα μου μάτια τουλάχιστον απλά είναι το κατάλοιπο του ανατολικού μπλοκ που κουβαλά η φίρμα και είναι πολύ ριζωμένο στην Ελλάδα.
Το κουσουρι του αμαξιου είναι η μικρή εγγύηση και η αντίληψη που έχουμε ότι η αντιπροσωπεία σε περιμένει στην γωνία να σε πετσοκοψει στην πρώτη στραβή.
-
@Tkin73 δεν είχες δώσει προκαταβολή για το 2008; δεν το έχεις οδηγήσει ακόμη;
Το Kadjar κ 14.990 να το δώσουν δεν θα πουλήσει. Το μοντέλο έχει αποτύχει ολοκληρωτικά.
Δεν χρειάζονται όλοι C αυτοκίνητα, αλλιώς θα είχαμε όλοι Duster κ θα τελείωνε η υπόθεση, γιατί είναι το ποιο value for lamarina που κυκλοφορεί!
Το Kamiq όντως έχει φοβερούς χώρους μέσα αλλά μικρότερο κ ποιο περίεργο χώρο αποσκευών, οι χώροι του 2008 πίσω χωράει άνετα άτομα 1.87 (δοκιμασμένο σε πραγματικές συνθήκες). Το Kamiq δεν το προσέχεις καν στο δρόμο οτι είναι SUV που κυκλοφόρησε το 2019..σχεδιαστικα 7 χρόνια πίσω, υπερυψωμένο station όπως ήταν το προηγούμενο 2008 του 2013.
-
Κανένα;!
Τελικά διαπίστωσα ότι αυτό που λείπει από το αμάξι μου είναι απλά ένα καλό multimedia android system με μια οθοναρα και μια κάμερα οπισθοπορειας! Το πρόβλημα δλδ λύνεται εύκολα με 500 ευρώ! Μετά από τόσο καιρό που έψαχνα αμάξι καταληξα ότι στο μπάτζετ που έψαχνα ως 28000 ούτε οικονομικότερο θα βρω , ούτε γρηγοροτερο, ούτε πιο αξιόπιστο. Οκ βρίσκω χώρο αποσκευών που παίρνει ακόμα μια μεσαία βαλίτσα και μου δίνει επιπλέον 3-4 πόντους στα πόδια για τους πισω και μια οθόνη που την βρίσκω με 500 ευρώ. Αλλά εκρινα ότι τα παραπάνω έχουν τρελό κόστος που στα μάτια δεν αξιζει τελικά.
-
Τωρα να σου πω να περιμενεις το jazz ή οχι;
-
Το 2008 έφτασα κοντά να το κλείσω αλλά τα χάλασα στην ανταλλαγή και υπήρχε πάντα το μαγκωμα που με κρατούσε ότι έδινα παρά πολλά λεφτά για να πάρω τελικά ένα μικρότερο αμάξι. Γιαυτο δεν προχώρησα. Όταν το γυροφερνα δεν υπήρχε διαθέσιμο κανένα αμάξι για τεστ.
Σε παρακαλώ μην παραπληροφορεις ότι χωράει άνετα πίσω άτομο 1.87! Έχουν μπει και άλλοι στο 2008 δεν είσαι ο μόνος! Εκτός αν εννοείς να μπει ενας 1.87 πίσω από κάποιον που είναι 1.65! Ναι έτσι χωράει άνετα!
-
Το 2008 έφτασα κοντά να το κλείσω αλλά τα χάλασα στην ανταλλαγή και υπήρχε πάντα το μαγκωμα που με κρατούσε ότι έδινα παρά πολλά λεφτά για να πάρω τελικά ένα μικρότερο αμάξι. Γιαυτο δεν προχώρησα. Όταν το γυροφερνα δεν υπήρχε διαθέσιμο κανένα αμάξι για τεστ.
Σε παρακαλώ μην παραπληροφορεις ότι χωράει άνετα πίσω άτομο 1.87! Έχουν μπει και άλλοι στο 2008 δεν είσαι ο μόνος! Εκτός αν εννοείς να μπει ενας 1.87 πίσω από κάποιον που είναι 1.65! Ναι έτσι χωράει άνετα!
Δεν εχεις καν οδηγήσει το αυτοκίνητο κ μου λες να μην παραπληροφορω εγω που έχω κανει χιλιάδες χιλιόμετρα με φουλ άτομα κ πράγματα;!
Το άλλο το παιδί έστειλε φωτογραφίες και τον 'κραξατε'!
Αστείο..
Εχω κάνει ανάβαση σε πολυ δύσκολη διαδρομή κ είμαι 1.77 τουλάχιστον, κ ο κολλητός (επανομαζομενος 'Ψηλός', για ευνόητους λόγους) πολύ ευχαριστημενος πίσω. Τα αλλα άτομα στο αυτοκίνητο γύρω στο 1.83-1.85, δεν είχα κ μεζούρα..
Ερώτηση: γιατί παραλίγο να κλείσεις 2008 κ όχι Kamiq; Μήπως το ένα είναι πολύ ποιο θελκτικό από το άλλο;
-
Τωρα να σου πω να περιμενεις το jazz ή οχι;
οχι
-
Ρε φίλε έχεις κάνει χιλιάδες χλμ αλλά και εγώ το περιεργαστικα μισή ώρα μπαίνοντας και βγαίνοντας και είδα ότι έχει θέμα για τα πόδια των πίσω σε σχέση με άλλα της κατηγορίας ! Εσύ είσαι 1.77 'τουλάχιστον' δλδ ; Αν ξετυλιχτεις γίνεσαι και 1.90! ; εγω παλι όταν μετά από 5 λεπτά σταμάτησα να κοπαναω τα πόδια μου στο τιμόνι και ας πούμε βολεύτηκα στην θέση και πήγα πίσω να μπω δεν το προσπάθησα καθόλου ....και είμαι.... τουλάχιστον 1.92!
Το καμικ δεν το προχώρησα για τους λόγους που έχω εξηγήσει. Σε χώρους άστο δεν συγκρίνονται παντού στην καμπίνα μεγαλύτερο το Σκόντα και είναι και 6 πόντους κοντύτερο.
-
καλα έκανες, από την στιγμή που δεν έγινε κάποια αλλαγή στην ζωή σου ώστε να μην σε καλύπτει πλέον το παλιό σου αυτοκίνητο και από την στιγμή που δεν σου έχει σπάσει τα νεύρα με βλάβες, δεν έχει νόημα να αγοράσεις καινούργιο ειδικά στο συγκεκριμένο timing που υπάρχει περίπτωση να γίνουν τεράστιες αλλαγές όσο αφορά την ηλεκτροκίνηση.
-
Ρε φίλε έχεις κάνει χιλιάδες χλμ αλλά και εγώ το περιεργαστικα μισή ώρα μπαίνοντας και βγαίνοντας και είδα ότι έχει θέμα για τα πόδια των πίσω σε σχέση με άλλα της κατηγορίας ! Εσύ είσαι 1.77 'τουλάχιστον' δλδ ; Αν ξετυλιχτεις γίνεσαι και 1.90! ; εγω παλι όταν μετά από 5 λεπτά σταμάτησα να κοπαναω τα πόδια μου στο τιμόνι και ας πούμε βολεύτηκα στην θέση και πήγα πίσω να μπω δεν το προσπάθησα καθόλου ....και είμαι.... τουλάχιστον 1.92!
Το καμικ δεν το προχώρησα για τους λόγους που έχω εξηγήσει. Σε χώρους άστο δεν συγκρίνονται παντού στην καμπίνα μεγαλύτερο το Σκόντα και είναι και 6 πόντους κοντύτερο.
συγνωμη εσυ με ύψος 192 σε ποιο αυτοκίνητο της κατηγορίας χώρας πίσω από τον εαυτό σου?
-
Στο καμικ άνετα χωράω τα 2.65μ μεταξόνιο κάνουν δουλειά αλλά και γενικότερα η Σκόντα είναι τρομερή στον τομέα αυτόν. Δες ας πούμε το καροκ που με 4.38m έχει τρομερούς χώρους για όλους και χώρο 520λτ! Εντάξει βέβαια το καροκ είναι ...ζαβολιά είναι το κορυφαίο όχημα σε εκμετάλλευση χώρων δεν έχει αντίπαλο....έχει καλύτερους χώρους από αμάξια από αμάξια 30εκ μακρύτερα!
-
Ο ανθρωπας με μισή ώρα που το είδε σε μια έκθεση καταλαβε τα πάντα, εγώ με 6000χλμ κ παραλίες/βουνά/Εθνική/κέντρo Αθήνα δεν ξέρω τι μου γίνεται..φοβερη λογική. Κ ήθελα να γράψω έναν ταξιδιωτικό οδηγό για την Γροιλανδία, δεν έχω πάει, αλλά έχω δει ντοκιμαντέρ..
Πάντα σου δίνω 'δικαίωμα' κ υποχωρώ αλλά νομίζω λες οτι να'ναι τελικά. Δεν σε εχω δει στο Kamiq να έχεις γράψει 100 ποστ. Έχει δει κανένας;
Εδώ δεν το έκανες καν test drive κ εγώ νόμιζα οτι επιχειρηματολογουσα με κάποιον ειδήμονα τόσους μήνες..
Το 'λιγότερο' το ανέφερα επειδή πρόσφατα μετρήθηκα σε γιατρό. Με τιποτα διπατες Wermacht θα φτάνω κ παραπάνω..
Πάρε επιτέλους ένα Kamiq να σωθούμε κ να σωθεί κ η Skoda γιατί δεν έχω δει πολλά να κυκλοφορούν.
-
Ο ανθρωπας με μισή ώρα που το είδε σε μια έκθεση καταλαβε τα πάντα, εγώ με 6000χλμ κ παραλίες/βουνά/Εθνική/κέντρo Αθήνα δεν ξέρω τι μου γίνεται..φοβερη λογική. Κ ήθελα να γράψω έναν ταξιδιωτικό οδηγό για την Γροιλανδία, δεν έχω πάει, αλλά έχω δει ντοκιμαντέρ..
Δεν είναι ανάγκη να το οδηγήσει για να δει αν χωράει η όχι. Πολύ καλό αυτοκίνητο το 2008,αλλά ηρέμησε λίγο δεν είναι και προέκταση του εαυτού σου για να θίγεσαι τόσο πολύ όταν το κριτικάρουν.
-
Dublin wrote:
Δεν είναι ανάγκη να το οδηγήσει για να δει αν χωράει η όχι. Πολύ καλό αυτοκίνητο το 2008,αλλά ηρέμησε λίγο δεν είναι και προέκταση του εαυτού σου για να θίγεσαι τόσο πολύ όταν το κριτικάρουν.
1ον ποτέ δεν είπα οτι έπρεπε να χώραγε.
2ον του πρότεινα πολλά αυτοκίνητα σαν εναλλακτικές οταν προσπαθούσα σοβαρά να βοηθήσω.
3ον κανένα αγαθό/προϊόν δεν είναι για όλους ή τέλειο.
Και πώς ξέρει οτι δεν χωράω ΕΓΩ κ οι φίλοι μου; Μαζί μας τον είχαμε;
Κριτική κάνω κ εγώ στο συγκεκριμένο και θα ήθελα κάποια επιπλέον για την τιμή - τα έχω αναφέρει πολλάκις, και χθες πάλι, αλλά επίσης έχω μια αλλεργία στις αερολογίες.
Εσύ σαν δίκαιος κριτής, μπορείς να μου απαντήσεις που είναι οι ντουζίνες ποσταρισματων του στο Kamiq ή αλλού; Μήπως διαφαίνεται μια εμπάθεια μακρυά στην ατμόσφαιρα;
-
γατος δηλωνει
καλο το δυοχιλαδεςοχτω, βασικα ομορφο πολυ. οχι τοσο ικανο αφου τεσσερα επι τεσσερα γιοκ και βρισκεις πολλα σουβια φθηνοτερα να σε ταπεινωνουν οταν δουνε καθημενη τραγανη στα δεξια στο φαναρι. και ειναι και εντελως πανακριβο, εντελως αδικαιολογητα. σοου γουατ?
ετσι ειναι και η γκομενα που γουσταρες παντα. δυστροπη, ακριβη, παλιοχαρακτηρας και για ΛΙΓΟΥΣ. και εντελει αν παντα αγοραζαμε το καλο και συμφερον ακουγεται βαρετο σαν γουολκινγκ ντεντ 8ης σαιζον
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)