-
Dublin wrote
Δεν ξέρω τώρα τι γίνεται, όταν έκανα τους υπολογισμούς μου τον Ιανουάριο είχα εκπλαγεί πόσο ακριβά έφταναν τα περισσότερα από τα μοντέλα της αγοράς τότε. Ακόμη και το Arona θυμάμαι ότι έφτανε πάρα πολύ κοντά σε τιμή καθώς ήθελε πολλά έξτρα. Επίσης κάποια από αυτά που προσφέρει το 2008 δεν υπήρχαν κάν σε κάποια. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: κοίταγα ΜΟΝΟ diesel αυτοκίνητα.
Κάποιος είπε ότι δίνουν την Allure στα 20.000 νομίζω; δεν είναι ευκαιριάρα δηλαδή;
Έχει σχέση σίγουρα με κινητήρες και το τι θέλει / συγκρίνει ο καθένας μας. Το Αρόνα FR με 150 άλογα και σχεδόν όλα τα έξτρα, πλέον έχει κάτω από €20.000! Κάποιος λοιπόν που θα το συγκρίνει με τα €26.000 του Puma με τα 155 άλογα ή με τα €35.000 του 2008 με τα 155 άλογα (για να συγκρίνουμε παρόμοια ιπποδύναμη και επιδόσεις) θα του φανεί τεράστια η διαφορά ακόμα και με το αυτόματο κιβώτιο υπέρ του 2008. Από την άλλη κάποιος μπορεί να το δεί καθαρά '20Κ το 2008, 20Κ το Αρόνα, 20Κ και το Puma, όλα στην ίδια τιμή είναι', αδιαφορώντας για εκδόσεις, κινητήρες και εξοπλισμό.
Οπότε είναι πολύ σχετική η σύγκριση, τα θέλω και οι ανάγκες του καθενός και τελικά τι υπερτερεί στην 'ζυγαριά'. Είναι τόσο μεγάλο το εύρως τιμών σε αυτά τα αυτοκίνητα, που είναι πολύ δύσκολη η σύγκριση και μερικές φορές και οριακή.
Τα 20Κ γα την Allure είναι όντως εξαιρετική τιμή, για την Active δεν λέω γιατί για εμένα χάει πάρα πολύ το αυτοκίνητο από αυτό το οποίο πρεσβεύει.
Όπως είπα κοίταγα μονο diesel εκδόσεις.
Το Arona είναι πολλά χρόνια πλέον στην αγορά και σίγουρα ανήκει στην φθηνή πλευρά της κατηγορίας. Κάποια εποχή το είχα ψηλά στη λίστα γι' αυτό το είχα νοικιάσει κι όλας για να κάνω ταξίδια με αυτό, αλλά το 2020 δεν νομίζω οτι θα το επέλεγα έναντι του ανταγωνισμού. Ακόμη κ το φθηνότερο να ψάχνεις, το Stonic μου φαίνεται καλύτερη αγορά ή η δεύτερη έκδοση του Capture, ή Kamiq αν θες σώνει κ καλά VW group.
Όλοι έχουν βασικές εκδόσεις και η Active είναι σίγουρα μια κατηγορία πάνω από τις περισσότερες βασικές (κοίτα τι παίρνεις με τη βασική Capture για παράδειγμα που κυκλοφόρησε και αργότερα στην Ελλάδα).
Δεν ειναι μόνο οι ίπποι που κρίνουν την αγορά ενός αυτοκινήτου και για το πόσο καινούργιο είναι το μοντέλο, το μέγεθος και την αρχική τοποθέτησή του (ημι premium) σίγουρα έχει ανταγωνιστικές τιμές. Αν το συγκρίνεις στο μέγιστο, πρέπει να δεις τι προσφέρει ο ανταγωνισμός που μάλλον είναι το T-Roc/Q2/DS3 για κάποιους, ίσως και το Countryman, τα μικρότερα C suv (τύπου C-HR) και εκεί πάλι είναι ανταγωνιστικό.
Πολλές επιλογές, και καλές επιλογές. Η κατηγορία έχει πάρει φωτιά και περιμένουμε άνοδο στο ποσοστό της επι των πωλήσεων για άλλη μια φορά.
-
Ποιος είπε 20κ για allure ρε παιδιά? Μήπως μπερδευεστε με το σχόλιο του tsofras01 'τα 20500 που ζητάνε , σε σχέση με την αγορά αυτή τι στιγμή είναι καλά , σαν αμάξι όμως δεν θεωρώ ότι τα αξίζει' ???
Εγώ 22.100 αγόρασα
up
-
Ποιος είπε 20κ για allure ρε παιδιά? Μήπως μπερδευεστε με το σχόλιο του tsofras01 'τα 20500 που ζητάνε , σε σχέση με την αγορά αυτή τι στιγμή είναι καλά , σαν αμάξι όμως δεν θεωρώ ότι τα αξίζει' ???
Εγώ 22.100 αγόρασα
up
Δεν ξέρω, με έχετε μπερδέψει με τις τιμές!
Σίγουρα Active είδαμε πολλά στα 18.200 να φεύγουν, το οποίο ήταν 1.900 κάτω από την αρχική τιμή (με κλειδί).
Σε Allure κάποιοι δεν είχαν αναφέρει κάτι σε 20.100 ή κάτι τέτοιο, τότε στη βράση, που ξεπουλαγε η Peugeot; my bad, αν οχι.
-
Το 2008 ξεπουλαει φθηνα για να πιάσει νούμερα διότι έρχονται τα c4 και mokka και πλεον ο ανταγωνισμός θα είναι φοβερός μεσα στο group
Ασχέτως αν μεταξύ τους δεν ειναι ακριβώς στην ίδια κατηγορία.
Το vw group ειναι πολύ πίσω σχεδιαστικά. Σαν μια 5ετια.
-
Το 2008 ξεπουλαει φθηνα για να πιάσει νούμερα διότι έρχονται τα c4 και mokka και πλεον ο ανταγωνισμός θα είναι φοβερός μεσα στο group
Ασχέτως αν μεταξύ τους δεν ειναι ακριβώς στην ίδια κατηγορία.
Το vw group ειναι πολύ πίσω σχεδιαστικά. Σαν μια 5ετια.
Εμένα μου είπαν ότι είχαν γίνει πολλές παραγγελίες πριν τον covid και επειδή είχαν φύγει πολλά λεφτά μαζί με τα leasing και τις ενοικιάσεις , τα έβαλαν σε τέτοιες τιμές για να φύγουν γιατί αγχώθηκε ο αντιπρόσωπος .
Και αυτό το είπε ο πωλητής , τώρα δεν ξέρεις τι ισχύει
Αν ισχύει αυτό που λές εσύ τότε τα άλλα 2 πρέπει να έρθουν σε χαμηλότερη τιμή , απο την στιγμή που η Peugeot είναι η 'premium' μάρκα του ομίλου
-
Ναι θεωρώ σχεδόν βέβαιο να έρθουν φθηνότερα.
Δες π.χ το grandland και το 3008, ή το corsa και το 208.
Θεωρώ θα έχουν παρόμοιες στρατηγικές τιμολόγησης.
-
To mokka πάντως που είδα ότι έβγαλαν σήμερα φαίνεται πάρα πολύ ωραίο μέσα-έξω.
Με το κάτω από 4,2μ μήκος (για εμάς που δεν μας πολυενδιαφέρουν οι χώροι πίσω), αν η τεχνολογία είναι στα επίπεδα του allure και τιμή γύρω στα 20 για τη βενζίνη και 22-23 για το ντιζελ θα παίξει πολύ δυνατα.
-
Tα made in Germany OPEL είναι πλέον τα φθηνά του ομίλου?
-
Ποια made in Germany; Παίζει οι γερμανοί να κάνουν μόνο τη συναρμολόγηση.
-
Κάπως έτσι θα πάνε όπως τα λέει ο @Lap τιμολογιακα, αλλά να προσθέσουμε οτι η Peugeot δεν είναι η premium, είναι ημι-premium με ξεκάθαρη premium την DS στον όμιλο. Υπάρχει εξειδικευμένη μάρκα για αυτό.
Τώρα Opel/Citroen παίζουν πάνω-κάτω, ανάλογα το μοντέλο. Το Mokka δεν μπορεί να ειναι στα ίδια με το C3 Aircross που έχει την παλιά πλατφόρμα και είναι 3 χρόνια στην αγορά ήδη..
Έτσι κ όταν βγει το C3 σε κάνα 2-3 χρόνια δεν μπορεί να είναι φθηνότερο από το Corsa. Κάπως έτσι θα πάει η φάση με τη Citroen να τολμά σχεδιαστικά περισσότερο στο μέλλον, και η Opel τη νορμαλ/συντηρητική κάπως, 'Γερμανικη' πρόταση. Μη ξεχνάμε οτι έχει το κοινό της η μάρκα αυτή.
Αυτό που είπε ο tsofras ισχύει επίσης για τις προσφορές των εταιρικών Active που βγήκαν σε 3008/2008.
-
Πολύ ωραίο το Μοκα όντως , πορτ μπαγκαζ να δούμε σε αυτά τα μέτρα
-
hountalas wrote:
Εγώ 22.100 αγόρασα
up
Δεν ξέρω, με έχετε μπερδέψει με τις τιμές!
Σίγουρα Active είδαμε πολλά στα 18.200 να φεύγουν, το οποίο ήταν 1.900 κάτω από την αρχική τιμή (με κλειδί).
Σε Allure κάποιοι δεν είχαν αναφέρει κάτι σε 20.100 ή κάτι τέτοιο, τότε στη βράση, που ξεπουλαγε η Peugeot; my bad, αν οχι.
21100 είχα πει εγώ γιατί είχα 1000 έκπτωση λόγω απόσυρσης. Άρα 22100 έβγαινε και τον Ιανουάριο και τώρα το 1.2 100hp.
-
Ποια Γερμανία, το Mokka στην Γαλλία θα κατασκευάζεται στο ίδο εργοστάσιο με το DS3 Crossvack, αφού είναι ίδια πλατφόρμα και κοινά μηχανικά μέρη.
-
Είχα αρχίσει να ανησυχώ για την Όπελ τελευταία, ευτυχώς δείχνει με το νέο μόκα σε καλό δρόμο. Λογικό ήταν να μη κανιβαλισει το 2008 εξού και το κουτσουρεμενο μέγεθος που το βάζει μισή κατηγορία κάτω. Πορτμπαγκάζ 350 λίτρα επισης μου φαίνεται λίγο για οικογένεια. Θα περιμένω να δω την βασική έκδοση live για να κρινω γιατί αυτή η ηλεκτρική τουμπανιασμενη και ψηφιακά επεξεργασμένη εκδοση ίσως είναι too good to be true. Πάντως well done!
-
dstou wrote:
Ποια Γερμανία, το Mokka στην Γαλλία θα κατασκευάζεται στο ίδο εργοστάσιο με το DS3 Crossvack, αφού είναι ίδια πλατφόρμα και κοινά μηχανικά μέρη.
Παντως το εργοστασιο τους στο Eisenach μεχρι τον περασμενο Μαιο παρηγαγε τα Adam/Corsa και απο Αυγουστο επειτα, μετετρεψαν την παραγωγη τους για το Grandland X για να εχουν μια παραλληλη γραμμη μαζι με το εργοστασιο στο Σοσο (λογω ζητησης)
Μπορει να ακολουθησουν μια αντιστοιχη στρατηγικη τωρα, υποθετω αναλογα με τις πωλησεις
-
Εγω αυτο το βρισκω πολυ θετικο,
Παντα τα όπελ ήταν καλουτσικα αυτοκίνητα σε ποιότητα κατασκευής, αλλά τελείως ανοστα και φλωρικα, σαν να βρωμούσαν τα χνώτα τους, σαν να ήταν αυτή η σκούρο πορτοκαλί πολυθρονα των 60ς που εγινε μουσταρδι και που βρομουσε τσιγαριλα
Τώρα πλέον, Βικτόρια σικρετ..
-
Είδα από κοντά σήμερα 208 μαύρο και πριν μερικές ημέρες το 2008 μπλε και μου φαίνονται απλά χρώματα και όχι μεταλλικά γιατί δεν κάνουν σαν χρυσόσκονη όπως άλλων εταιριών πχ audi,bmw.Κανω κάπου λάθος;Αυτό το κάνουν μόνο τα περλέ;Γιατί και το Ατος που είναι ασημί πάλι είναι σα χρυσόσκονη (κάπως θα λέγεται αλλιώς αλλά δε μου έρχεται)
-
Πάντως πιο ωραίο μπλε και κόκκινο δεν έχω δει, πολύ βαθύ χρώμα και ειδικά στον ήλιο δεν παίζονται. Περιμένω να δω άσπρο περλα στον ήλιο.
-
Έχω δύο ερωτήσεις :
-
Ξέρουμε τα φιμε κρύσταλλα που έχει σαν επιλογή στον εξοπλισμό τις βαθμό σκουρότητας έχουν? Γιατί θέλω να βάλω φιμε και από ότι έχω δει είναι ωραία σε αυτή την σκουρότητα.
-
Στον διαμορφωτή για το 1.2 100 allure το οποίο έχει τιμή λιανικής π.φ. 16.969Ε , όταν προσθέτω προβολάκια αξίας 170ε και φιμε κρύσταλλα 130ε η τελικη τιμή πάει στα 22.700. Μήπως είναι τρικ για να τσιμπάνε κόσμο να στέλνουν την προσφορά η να πηγαίνουν στις αντιπροσωπείες?
Εγώ ξέρω σύμφωνα με τον σήμερα τρόπο υπολογισμού των ττ αλλά και τα λόγια του πωλητή ότι αυτή η έκδοση δεν παίρνει τίποτα έξτρα λόγω του ότι ανεβάινει το σκαλοπάτι των 17κ.
Για πείτε!
-
-
Μη βάζεις φυμέ κρύσταλλα. Δεν κάνουν τίποτα άλλωστε εκτός από το να φαίνονται πιο μαύρα. Πάρε τα κανονικά και βάλε μεμβράνες αργότερα οι οποίες θα είναι και πιο σκούρες (όσο θες) και θα προστατεύουν και από τον ήλιο!
Αν όντως η τιμή είναι τόσο έχεις 30 ευρώ περιθώριο για έξτρα μέχρι να φας τη σφαλιάρα του φόρου. Ρώτα τους αν υπάρχει περίπτωση να σου βάλουν τα προβολάκια μετά αυτοί. Αν είναι τεράστιο θέμα μάλλον πρέπει να τα ξεχάσεις κι αυτά. Δεν αξίζει.
Μόνο αν βάλεις και άλλο έξτρα που θα σημαίνει πως θα περάσεις τα 17 προ φόρων έτσι κι αλλιώς.
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)