-
@ggab said in Kia XCeed - crossover:
@monman2 said in Kia XCeed - crossover:
Θυμίζω την περίπτωση αντικατάστασης Yaris γιατί είχε κάτι ψιλο θεματάκια στην βαφή
του κάνανε αντικατάσταση το παλιό μοντέλο yaris με το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ , πλήρωσε την διαφορά , με τις παρούσες συνθήκες το πουλάει και με κέρδος !
Για βαφή έτσι ,ουτε δυσλειτουργίες ούτε να μένει στον δρόμο ... μην απορείτε για την Toyota.
Ισχύει το ίδιο και για όσους λούστηκαν τη φριτεζα με τον 1.3;;;;;;
Εκεί ακόμη κάνουν γαργάρες.......Απλά θα σου πω αυτό ... και τα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ χαλάνε!
https://forum.4troxoi.gr/topic/91884/forum-kataskeyastes-kai-montela-2020-toyota-yaris/814?page=41
του χάλασε ,έμεινε, μετα απο 20 ημέρες αλλάχθηκαν όλα όσα έπρεπε, το πήρε δεν μας ξαναενόχλησε αρα όλα καλά!
χαλάνε και τα ΤΟΥΟΤΑ αλλα τα φτιάχνουν όπως πρέπει και δεν εχω ακούσει να ψάχνονται ...
γιαυτό πουλάνε οσο ο 2ος και ο 3ος μαζί! -
Μ'αρέσει που βρίσκεις μία περίπτωση που όντως έκαναν ως όφειλαν και την πολλαπλασιάζεις επ' άπειρο!
-
Θυμίζω την περίπτωση αντικατάστασης Yaris γιατί είχε κάτι ψιλο θεματάκια στην βαφή
του κάνανε αντικατάσταση το παλιό μοντέλο yaris με το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ , πλήρωσε την διαφορά , με τις παρούσες συνθήκες το πουλάει και με κέρδος !
Για βαφή έτσι ,ουτε δυσλειτουργίες ούτε να μένει στον δρόμο ... μην απορείτε για την Toyota.
Ένα σχόλιο απλά , το μην απορείτε για την Toyota είναι σχετικό αν διαβάσεις τι τράβηξε ο φίλος για να το καταφέρει
Να την βράσω την toyota και κάθε toyota αν είναι να καρκινιάσω με συνήγορο , δικηγόρους , αποδείξεις απο taxi για να βρώ το δίκιο μου. Σιγά μην πούμε ότι του έκαναν και χάρηno offence @monman2 απλά μην την βγάζουμε και χρυσή συνέχεια
-
Μ'αρέσει που βρίσκεις μία περίπτωση που όντως έκαναν ως όφειλαν και την πολλαπλασιάζεις επ' άπειρο!
Ωραία λοιπόν πες /πείτε μια περίπτωση ή περιπτώσεις που αυτοκίνητο στην εγγύηση δεν μπόρεσαν να το επισκευάσουν , σφύριζαν αδιάφορα και παράτησαν τον ιδιοκτήτη στην τύχη του.
Αλλα επειδή δεν θα βρείτε θα τους καταγγείλω εγω ,μου εχει τύχει βλάβη των 135€ ,κάηκε το τρίτο ΣΤΟΠ, στο yaris μου αλλα ήταν στον 4-5 χρόνο και δεν μπορώ να τους κράξω γιατί τα φωτιστικά εχουν 3 χρόνια εγγύηση .
Διαμαρτυρήθηκα όμως με την επιλογή να πάρω την πιο φθηνή έκδοση με τα λιγότερα LED στο επόμενο toyota που παρήγγειλα ,γλύτωσα 3000 € και τα έχασαν αυτοί !
-
Τους έκανες μεγάλο κακό. Λογικά πολλοί χάσανε τον υπνο τους στο Aichi. Πανέξυπνο να παραγγείλει κανείς αλογόνου από φόβο να μην καούν τα...led.
-
Αλλάζει τις αλογόνου με led και οπότε καούν αλλάζει με ελάχιστα χρήματα μόνο τις λάμπες...άγχος μηδέν. Φωτηνοτητα 95-99% του αυθεντικού
Να δούμε εμείς με τα led ενσωματωμένα πόσο θα κοστίζουν και τι διαθεσιμότητα θα έχουν μετά από κάποια χρόνια.
-
Ε τωρα ας μην αναλύσουμε τι και πως στο halogen vs led. 2022 έχουμε.
-
Αλλάζεις με led τις αλογόνου. Δεν είπε κανείς τίποτα υπέρ για τις αλογόνου.
Σε psa 1200 ευρώ το φανάρι λόγω λεντ, με κινητή δέσμη... Με τις υγείες σας.
-
@lap said in Kia XCeed - crossover:
Σε psa 1200 ευρώ το φανάρι λόγω λεντ, με κινητή δέσμη... Με τις υγείες σας.
Tα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κ@λους...!!
-
Το θέμα είναι πως ενα φανάρι κάνει οσο ενα μεταχειρισμένο μοτέρ ,σαν το εχουν παρακάνει με το planned obsolescence και επειδή τα λήζινγ λήγουν στα 4 χρόνια ξέρουμε και ποτε ακριβώς θα χαλάσουν...
-
Το θέμα είναι πως ενα φανάρι κάνει οσο ενα μεταχειρισμένο μοτέρ ,σαν το εχουν παρακάνει με το planned obsolescence και επειδή τα λήζινγ λήγουν στα 4 χρόνια ξέρουμε και ποτε ακριβώς θα χαλάσουν...
Πάντα έτσι ήταν, και πριν 20 χρόνια το αυτοκίνητο σε ανταλλακτικά κόστιζε 10 φορές την τιμή του καινούργιου. Το 2006 το φανάρι (Xenon) της Z4 είχε €1.400 καινούργιο. Και ένα αυτόματο κιβώτιο είχε (και έχει) από €5.000 έως και €8.000. Μια κρεμαγιέρα (ανακατασκευασμένη) πάνω από €1.000. Δεν είναι κάτι νέο, τα ακριβά ανταλλακτικά. Που να δεις τιμές για μέρη φανοποιείας (γιατί δεν επισκευάζεται) στην i3.
-
Αυτό θα έλεγα,είτε για επιδέξιους κ@λους είτε για λιζινγκ. Ποιος θα δώσει για μια καμμένη λάμπα σε αυτοκίνητο 10 ετίας 1200 ευρώ!!!!
Το πουλάς την ίδια μέρα.
Οκ λογικά θα έχουν πέσει οι τιμές αλλά κρατάω μικρό καλάθι διότι αλλάζεις ολο το σώμα του φωτιστικού. -
Παντως, ggab, μου φαίνεται σαν να είσαι αρνητικός με την ιδέα το να το παλέψει ο φίλος με το πρόβλημα. Και δεν το λεω με κακό τρόπο. Εσύ τι προτείνεις να κάνει; να κάτσει να κοιτάει καινούργιο αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και να παίρνει ταξί για να κάνει την δουλειά του;
-
@groover1972 said in Kia XCeed - crossover:
Παντως, ggab, μου φαίνεται σαν να είσαι αρνητικός με την ιδέα το να το παλέψει ο φίλος με το πρόβλημα. Και δεν το λεω με κακό τρόπο. Εσύ τι προτείνεις να κάνει; να κάτσει να κοιτάει καινούργιο αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και να παίρνει ταξί για να κάνει την δουλειά του;
Δεν ξέρω πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα. Εννοείται ότι ζητάει αντικατάσταση ή οριστική επισκευή,όσο είναι μέσα στην εγγύηση. Εγώ απάντησα στον υπέρμαχο της Toyota,που σαν την Χαλκιδική δεν υπάρχει!
-
Αλλιώς στήνεις αντίσκηνο μπροστά από Αντιπρόσωπεια το αυτοκίνητο δίπλα με το καπό ανοιχτό και ένα πανό να γράφει....
-
Καλησπέρα σας. Ας αναφέρω τη δική μου εμπειρία με την ΚΙΑ:
Έκλεισα ένα ΚΙΑ Χceed 1.6D τον Φεβρουάριο. Υποτίθεται ότι θα ήταν διαθέσιμο τον Απρίλιο και γι’ αυτό το πήρα ως είχε (χρώμα, έκδοση κτλ, χωρίς καμία τροποποίηση/προσθήκη). Ο Απρίλιος έγινε Μάιος και ο Μάιος Ιούνιος, αλλά την τελευταία φορά (αρχές Μαΐου) μου δόθηκε και αριθμός κατασκευής.
Τελικά, 2 μέρες πριν, ενημερώθηκα ότι η ΚΙΑ αποφάσισε ξαφνικά να σταματήσει τη γραμμή παραγωγής του Xceed επειδή είναι να βγει το facelift. Κατά συνέπεια, δεν θα κατασκευαστεί άλλο Xceed από τις υπάρχουσες παραγγελίες και μου δόθηκε ως εναλλακτική, η δυνατότητα να μεταφερθεί η παραγγελία μου για το νέο μοντέλο με εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης τον Δεκέμβριο!
Έχοντας χάσει κάθε εμπιστοσύνη στη συνέπεια της ΚΙΑ, δυστυχώς ακύρωσα την παραγγελία. -
Το πρόβλημα είναι ότι τώρα θα παραγγείλεις κάτι άλλο σε πιο ακριβή τιμή από το Φεβρουάριο που είχες βάλει την παραγγελία για το XCeed και σε πιο μακριά παράδοση από το Δεκέμβριο που (πιθανώς) θα έπαιρνες το facelift XCeed...
-
Απο το στομα μου το πηρε ο harisma.
Και τωρα τι θα παρεις? Πιο ακριβα ειναι ολα τα άλλα -
Ναι, εντάξει, ας επιβραβεύσω μια εταιρεία που δεν σέβεται και δεν ενημερώνει εκ των προτέρων, και που αποφασίζει σε μια μέρα μέσα να διακόψει τις υπάρχουσες παραγγελίες.
Και φυσικά ας βασιστώ στο λόγο της ότι η παράδοση θα είναι πράγματι τον Δεκέμβριο - για ένα καινούριο μοντέλο που ούτε καν έχει διαρρεύσει ακόμη, ενώ δεν μπόρεσε να παραδώσει ένα διαθέσιμο (κατά τα άλλα).
Συγγνώμη, αλλά εγώ τα χρήματά μου τα δίνω σε αυτόν που με σέβεται. -
Καλα τα λες και συμφωνω σε γενικες γραμμες, αλλά στο δια ταυτα , εσυ θα βγεις χαμενος.
Αν στο εδιναν στην τιμη που παραγγειλες τον Φεβρουαριο , ηταν καλο deal.
Τωρα τι σκεφτεσαι να παρεις ? Ειναι καλυτερα να δωσεις 30 για το peugeot 2008 ή ποιο αλλο ειναι αντιστοιχο ? Και αυτα το 2023 θα τα παραλαβεις
Kia XCeed - crossover