-
@dimK-0 μην αγχώνεσαι στάνταρ διαδικασία είναι. Απλά να τους πεις όταν σου λένε 20 ημέρες να είναι σίγουροι πως θα είναι 20 ημέρες. Με το καλό να σου έρθει! Τι έκδοση παρήγγειλες αν επιτρέπεται;
-
Νομίζω ότι πρέπει να το δει και μετά να πληρώσει για να γίνουν οι διαδικασίες.
-
Ειλικρινα δεν το θυμαμαι καθολου πως εγινε με το δικο μου.Για να ξεκαθαρισουμε κατι να βαλεις ολο το ποσο της προκαταβολης που συμφωνησες ή να εξοφλησεις το αμαξι?Αν ειναι το 1ο οκ γιαυτο λεγεται και προκαταβολη αν ερθει το αμαξι δεν υπογραφεις και παιρνεις την προκαταβολη πισω.Τωρα αν θες να δεις αν το κανει οντως η kia και οχι ο αντιπροσωπος ο δικος σου χτυπα ενα τηλ και σε αλλη αντιπροσωπεια και ρωτησε τους χωρις ομως να αναφερεις τον δικο σου.
Οπως και να χει πηρες αμαξαρα καλοταξιδο να ειναι.
Ελα να γινομαστε πολλοι ελα -
@dimk-0 said in Kia XCeed - crossover:
Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Παρήγγειλα και εγώ το xceed και έδωσα προκαταβολή 1000 ευρώ. Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι μου ζητάνε να εξοφλήσω όλο το υπόλοιπο ποσό καμιά 20αρια μέρες πριν παραλάβω το αυτοκίνητο. Μου λένε ότι έτσι το κάνει η KIA για να βγάλουν τις πινακίδες στο όνομα μου. Ανεξαρτήτως λόγου, δεν νιώθω άνετα να δώσω ένα τόσο μεγάλο ποσό χωρίς να έχω δει πρώτα το αυτοκίνητο. Η ερώτηση μου είναι αν και σε άλλους έγινε με αυτόν τον τρόπο η αγοραπωλησία και αν τυχόν υπήρξαν επιπλοκές ή προβλήματα με το αυτοκίνητο, πχ αν τυχόν το αυτοκίνητο είχε κάποιο εμφανές ελάττωμα όταν το παρέλαβαν και τι έγινε σχετικά με αυτό, ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Περιμένω τα σχόλιά σας.
καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι φίλε.
σε ford που εχω εγω ήθελαν το ίδιο και παρότι και γω ειχα τις επιφυλάξεις μου πριν το δω τους πλήρωσα και παρέλαβα κανονικά 10 μερες πιο πριν
-
@cirus said in Kia XCeed - crossover:
σε ford που εχω εγω ήθελαν το ίδιο και παρότι και γω ειχα τις επιφυλάξεις μου πριν το δω τους πλήρωσα και παρέλαβα κανονικά 10 μερες πιο πριν
3 ford, ίδια δουλειά σε όλα. Πλήρωσα και μετά με καλέσαν να το δω.
-
Γι αυτό μια ζωή δόσεις και δεν είχα τέτοιους προβληματισμούς μην μου φάνε τα λεφτά.
-
@tkin73 said in Kia XCeed - crossover:
Γι αυτό μια ζωή δόσεις και δεν είχα τέτοιους προβληματισμούς μην μου φάνε τα λεφτά.
Πήραμε το ρίσκο για να γλιτώσουμε τους τόκους.
Δόξα τον Αλλάχ, ακόμα λεφτά δεν μας έφαγαν. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχω παραγγείλει το χειροκίνητο premium, την βασική έκδοση δηλαδή, γιατί δεν είχα άλλα λεφτά και προτιμώ να μην παίρνω δάνεια. Βέβαια και από εμφάνιση αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα μια χαρά είναι και αυτό. Dark penta metal χρώμα. Και εγώ πιστεύω ότι μάλλον δεν θα υπάρχει κάποιο θέμα με την αγορά αλλά και πάλι με ενοχλεί που πρέπει εμπιστευτώ οποιονδήποτε ότι δεν θα με κρεμάσει αφού του έχω δώσει ένα τόσο μεγάλο ποσό (26.500 ευρώ). Θεωρώ αυτή την πρακτική πολύ άσχημη και ότι μπορεί να στραβώσει το πράγμα πολύ εύκολα. Αν π.χ. έρθει το αυτοκίνητο με κάποιο ελάττωμα, το οποίο μπορεί να μην είδαν ή να επέλεξαν να αγνοήσουν (γιατί θεωρώ ότι μπορεί να γίνει και αυτό ώστε να μην τους μείνει το αυτοκίνητο) νομίζω ότι καμία αντιπροσωπεία δεν θα το πάρει πάνω της ώστε να σου δώσουν αυτό που πρέπει διότι δεν θα έχουν κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο αφού τους έχεις πληρώσει ήδη. Ξαναλέω όμως ότι πιστεύω πως δεν θα υπάρχει κάποιο θέμα. Μου είπαν ότι το αυτοκίνητο θα το έχω στα χέρια μου τέλη Φεβρουαρίου οπότε ελπίζω σύντομα να είμαι και εγώ "γνήσιο" μέλος της παρέας!
-
Συγνώμη ρε παιδιά αλλά μιλάτε σοβαρά ;
Θα προεξοφλήσετε 26Κ ευρώ για αυτοκίνητο που δεν έχετε δει και παραλάβει ;
Ουτε κατά διάνοια, οι έμποροι μια ζωή αυτά κάνουν και μετά εσύ τρέχεις και δεν φτάνεις
Εμείς είμαστε οι πελάτες, εμείς πληρώνουμε !
Δεν θέλεις κύριε μου, θα πάμε αλλού ! -
@bathan said in Kia XCeed - crossover:
Ουτε κατά διάνοια, οι έμποροι μια ζωή αυτά κάνουν και μετά εσύ τρέχεις και δεν φτάνεις
Δεν θέλεις κύριε μου, θα πάμε αλλού !Το θέμα είναι δεν υπάρχει το αλλού. Και πίσω από εσένα που δεν προεξοφλείς, υπάρχουν άλλοι που θα το κάνουν και θα παραλάβουν το δικό σου αυτοκίνητο που το περίμενες τόσους μήνες.
-
@famas said in Kia XCeed - crossover:
Δεν θέλεις κύριε μου, θα πάμε αλλού !Το θέμα είναι δεν υπάρχει το αλλού. Και πίσω από εσένα που δεν προεξοφλείς, υπάρχουν άλλοι που θα το κάνουν και θα παραλάβουν το δικό σου αυτοκίνητο που το περίμενες τόσους μήνες.
Δηλαδή γουρούνι στο σακί ;
Αποκλείεται να μην υπάρχει αλλού, δηλαδή όταν ψαχνεις αυτοκινητο δεν έχεις και 2η επιλογή ;
Ετσι κάνουν τώρα οι έμποροι και μας έχουν βάλει όλους στο λούκι
Τόσα ακούμε για απάτες εμπόρων που πήραν τα λεφτά του κοσμάκη και εξαφανίστηκαν
Δεν τους έχουμε εμείς ανάγκη, αυτοί μας έχουν
Γνώμη μου πάντα -
@famas said in Kia XCeed - crossover:
Δηλαδή γουρούνι στο σακί ;
Αποκλείεται να μην υπάρχει αλλού, δηλαδή όταν ψαχνεις αυτοκινητο δεν έχεις και 2η επιλογή ;
Ετσι κάνουν τώρα οι έμποροι και μας έχουν βάλει όλους στο λούκι
Τόσα ακούμε για απάτες εμπόρων που πήραν τα λεφτά του κοσμάκη και εξαφανίστηκαν
Δεν τους έχουμε εμείς ανάγκη, αυτοί μας έχουν
Γνώμη μου πάνταΕπί της αρχής, συμφωνώ απόλυτα.
-
Για να μην πω για τις περιπτώσεις που παραδίδουν χτυπημένο αυτοκίνητο που το έχουν φτιάξει πριν το δώσουν στον πελάτη και πουλάνε τρέλα μετά
-
Νομίζω την έχω ξαναγράψει παλιότερα την ιστορία.
Είμαι Γ' γυμνασίου, είναι Παρασκευή απόγευμα προς βράδυ, (30/10/92) θυμάμαι ακριβώς και την ημέρα και γεμάτος χαρά πάω με τον πατέρα στη citroen να παραλάβουμε τη ΖΧ.
Πάνω στις χαιρετούρες και τα καλορίζικα όπως τη βλέπει ο πατέρας πλάγια, στα φώτα που γυαλίζανε, το καπώ ήταν γεμάτο σημάδια καθώς στα αστέρια στο τελωνείο είχαν σημειώσει κάποιους αριθμούς με κιμωλία.
Μη σας ανησυχεί κύριε, ελάτε Δευτέρα και θα το λύσουμε, θα το αντικαταστήσουμε με εντελώς καινούριο.
Έτσι και έγινε, πήγε τη Δευτέρα ο πατέρας και του έκαναν τράμπα το καπώ με μιας άλλης ΖΧ που έφευγε για Λάρισα και μάλιστα αστειεύονταν ότι σιγά μην είναι ο Λαρισαίος τόσο παρατηρητικός όσο εμείς. -
Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά! Ερώτηση. Τα diesel της ΚΙΑ -βασικά του Xceed- εμφανίζουν τα προβλήματα των Citroen με το adblue και το δοχείο τους; Ή είναι σε καλύτερη κατάσταση η ΚΙΑ;
-
@taxiarxis said in Kia XCeed - crossover:
Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά! Ερώτηση. Τα diesel της ΚΙΑ -βασικά του Xceed- εμφανίζουν τα προβλήματα των Citroen με το adblue και το δοχείο τους; Ή είναι σε καλύτερη κατάσταση η ΚΙΑ;
Στο adblue όχι... αλλά εμένα σαν υλοποίηση στα diesel euro6 δεν μου άφησαν και την καλύτερη εντύπωση οι κορεάτες.
Ανταλλακτικά επίσης στο θεό...ένα Kona diesel που έβγαλε δοχείο adblue στην Ελλάδα ξέρω...με κόστος 3.5k Euro...
-
@georgekn said in Kia XCeed - crossover:
Στο adblue όχι... αλλά εμένα σαν υλοποίηση στα diesel euro6 δεν μου άφησαν και την καλύτερη εντύπωση οι κορεάτες.
Ανταλλακτικά επίσης στο θεό...ένα Kona diesel που έβγαλε δοχείο adblue στην Ελλάδα ξέρω...με κόστος 3.5k Euro...
τελικα βγαζουν οι κορεατες προβλημα στο adblue ? γιατι λες οχι αλλα μετα λες για κονα που εβγαλε. χιουνται και κια ιδια υλικα σχεδον βαζουν.
τι ακριβως εμπειρια εχεις απο ντιζελ κορεατικο που δεν σου αφησε καλη εντυπωση για πες κατι παραπανω.
Γενικά βγάζουν 136 αλογα που είναι απο τα περισσότερα σε αυτους τους κυβισμους. -
τελικα βγαζουν οι κορεατες προβλημα στο adblue ? γιατι λες οχι αλλα μετα λες για κονα που εβγαλε. χιουνται και κια ιδια υλικα σχεδον βαζουν.
τι ακριβως εμπειρια εχεις απο ντιζελ κορεατικο που δεν σου αφησε καλη εντυπωση για πες κατι παραπανω.
Γενικά βγάζουν 136 αλογα που είναι απο τα περισσότερα σε αυτους τους κυβισμους.Γράφω όχι γιατί από τόσα κορεατικά diesel ένα ξέρω με πρόβλημα σε adblue...δεν ξέρω 10 αδες όπως τα Stellantis....
Την εμπειρία μου στα κορεατικά diesel και γιατί ξεφορτωθηκα το Kona diesel πριν λήξει η εγγύηση την έγραψα πριν 10 ημέρες στο τοπικό της Corolla 2019
Την βάζω πάλι....
Το Kona το αγόρασα για να με εξυπηρετήσει για 6 με 8 χρόνια χρόνια σύμφωνα με τη χρήση που κάνω (110 χλμ ημερησίως) σε ανοιχτό δρόμο.
Έζησα με 5 diesel αυτοκίνητα τα τελευταία 14 χρόνια (επαρχία)... όλα μεταχειρισμένα από ελαφρώς έως αρκετά μεταχειρισμένα δηλαδή από 25000 χιλιόμετρα έως και με 150000 χλμ ελληνικά και εισαγωγής...το μόνο πού αντιμετώπισα προβλήματα ήταν ένα Scenic 1.6 dci 3ης γενιάς μετά τα 280000χλμ.
Τα προβλήματα ήταν βουλωμένο φίλτρο σωματιδίων το οποίο αφού καθαρίστηκε το αυτοκίνητο δεν δούλεψε ποτέ σωστά ξανά. Δεδομένου του προβλήματος αυτού το αυτοκίνητο πουλήθηκε με βλάβη και αποφάσισα να αγοράσω ένα ελληνικό από ιδιώτη με εγγύηση σε ισχύ ακόμη και έτσι βρέθηκε το Kona diesel με 25000 χλμ και υπόλοιπο εγγύησης 4 χρόνια ακόμη...
Το αυτοκίνητο είχε τα μειονεκτήματα του όπως και πλεονεκτήματα του για εμένα...το βασικότερο που πονταριζα ήταν η αξιοπιστία πάνω από όλα...
Αυτό που εκνεύρισε από την αρχή ήταν ο τρόπος λειτουργίας και καθαρισμού (αναγέννησεων) του φίλτρου σωματιδίων δηλαδή.
Δηλαδή όταν αγοράστηκε έκανε αναγέννηση κάθε 370-400χλμ το οποίο είναι και το φυσιολογικό.
Πέρυσι μετά από 90000χλμ. έκανε αναγέννηση κάθε 270-300χλμ.
φέτος μετά τα 115000χλμ. έκανε αναγέννηση κάθε 170-200χλμ.
Οπότε από ότι καταλαβαίνω εγώ από την μικρή εμπειρία μουστα diesel οχήματα με αυτή την ηλίθια σε εκτέλεση τεχνολογία Euro 5,6 σε λίγους μήνες σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα...θα εμπλεκα σε μια περιπέτεια με άγνωστο κόστος για εμένα.Να πεις ότι τα κορεατικά έχουν και οικονομικά ανταλλακτικά... όχι... καλύτερα να είχα Porsche...
To φίλτρο σωματιδίων κάνει 3Κ χωρίς εργασία την στιγμή που στα ευρωπαϊκά μοντελα παίζει στα μισά και παρακάτω.
Ενδεικτικά ζάντα 17αρα δική μου 800 ευρώ καινούργια...σε Peugeot 2008 τα μισά.
Θερμοστάτης 400 ευρώ στο κορεάτικο στα ευρωπαϊκά 120...Επίσης η συμπεριφορά και η σχέση της εδώ αντιπροσωπείας με το αντικείμενο με έκανε να κινηθώ πιο γρήγορα προς την πώληση.
-
Γενικά βγάζουν 136 αλογα που είναι απο τα περισσότερα σε αυτους τους κυβισμους.Γράφω όχι γιατί από τόσα κορεατικά diesel ένα ξέρω με πρόβλημα σε adblue...δεν ξέρω 10 αδες όπως τα Stellantis....
Την εμπειρία μου στα κορεατικά diesel και γιατί ξεφορτωθηκα το Kona diesel πριν λήξει η εγγύηση την έγραψα πριν 10 ημέρες στο τοπικό της Corolla 2019
Την βάζω πάλι....
Το Kona το αγόρασα για να με εξυπηρετήσει για 6 με 8 χρόνια χρόνια σύμφωνα με τη χρήση που κάνω (110 χλμ ημερησίως) σε ανοιχτό δρόμο.
Έζησα με 5 diesel αυτοκίνητα τα τελευταία 14 χρόνια (επαρχία)... όλα μεταχειρισμένα από ελαφρώς έως αρκετά μεταχειρισμένα δηλαδή από 25000 χιλιόμετρα έως και με 150000 χλμ ελληνικά και εισαγωγής...το μόνο πού αντιμετώπισα προβλήματα ήταν ένα Scenic 1.6 dci 3ης γενιάς μετά τα 280000χλμ.
Τα προβλήματα ήταν βουλωμένο φίλτρο σωματιδίων το οποίο αφού καθαρίστηκε το αυτοκίνητο δεν δούλεψε ποτέ σωστά ξανά. Δεδομένου του προβλήματος αυτού το αυτοκίνητο πουλήθηκε με βλάβη και αποφάσισα να αγοράσω ένα ελληνικό από ιδιώτη με εγγύηση σε ισχύ ακόμη και έτσι βρέθηκε το Kona diesel με 25000 χλμ και υπόλοιπο εγγύησης 4 χρόνια ακόμη...
Το αυτοκίνητο είχε τα μειονεκτήματα του όπως και πλεονεκτήματα του για εμένα...το βασικότερο που πονταριζα ήταν η αξιοπιστία πάνω από όλα...
Αυτό που εκνεύρισε από την αρχή ήταν ο τρόπος λειτουργίας και καθαρισμού (αναγέννησεων) του φίλτρου σωματιδίων δηλαδή.
Δηλαδή όταν αγοράστηκε έκανε αναγέννηση κάθε 370-400χλμ το οποίο είναι και το φυσιολογικό.
Πέρυσι μετά από 90000χλμ. έκανε αναγέννηση κάθε 270-300χλμ.
φέτος μετά τα 115000χλμ. έκανε αναγέννηση κάθε 170-200χλμ.
Οπότε από ότι καταλαβαίνω εγώ από την μικρή εμπειρία μουστα diesel οχήματα με αυτή την ηλίθια σε εκτέλεση τεχνολογία Euro 5,6 σε λίγους μήνες σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα...θα εμπλεκα σε μια περιπέτεια με άγνωστο κόστος για εμένα.Να πεις ότι τα κορεατικά έχουν και οικονομικά ανταλλακτικά... όχι... καλύτερα να είχα Porsche...
To φίλτρο σωματιδίων κάνει 3Κ χωρίς εργασία την στιγμή που στα ευρωπαϊκά μοντελα παίζει στα μισά και παρακάτω.
Ενδεικτικά ζάντα 17αρα δική μου 800 ευρώ καινούργια...σε Peugeot 2008 τα μισά.
Θερμοστάτης 400 ευρώ στο κορεάτικο στα ευρωπαϊκά 120...Επίσης η συμπεριφορά και η σχέση της εδώ αντιπροσωπείας με το αντικείμενο με έκανε να κινηθώ πιο γρήγορα προς την πώληση.
ναι το θυμηθηκα το ποστ σου νομίζω είχα απαντήσει κιολας.
Τι να πω ρε φίλε 10 χρόνια με ντιζελ κινητηρα της φιατ στο scross ποτε δεν ψαχτηκα τι γίνεται με τις αναγγενήσεις και πότε κανει και ποτε δεν κανει αν ερχονται νωρις ή αργα. Βεβαια το οδηγω σε ανοικτό δρομο δεν το σερνω πολυ στην πόλη. Βεβαια και εσυ διαβάζω ότι έκανες χλμ ....δεν ξέρω και euro 5 και τεχνολογιας μιας δεκαετίας πίσω... -
@tkin73 30000 χλμ το χρόνο όλα ανοιχτό δρόμο.... επαρχία μένω.
Αν είναι κάθε 150000 χλμ να δίνω στους κορεάτες 3-4 χιλιάρικα για φίλτρα και αηδιες... τότε να τη βράσω την οικονομία του diesel.Τουλάχιστον στο Scenic που είχα πριν φίλτρο σωματιδίων ζήτησε στα 280000χλμ.
Έτσι ναι...
Kia XCeed - crossover