-
Έκανα χθες τεστ drive και στο αυτοματο Line-X με τα 125 όμως άλογα και όχι με τα 155 που ενδιαφέρομαι. Ωραίο και με πολλες επιλογές προγραμμάτων.
Για την τιμή του η ποιοτητα μεσα δεν ειναι αυτο που θα ήθελα.
Πλέον δεν δίνουν τα 8 χρόνια εγγύηση δώρο και το επιτόκιο ειναι στο 2,99 (ήταν 0,99 και μετα 1.99 πριν λιγο καιρο)
Με τα παραπάνω και τις αυξήσεις πλέον ειναι +2000χιλ απο τα τελη Δεκ και πλέον ειναι πολυ κοντα στη τιμή με το Formentor που κοιτάω επίσης, οπότε εχω "μπλεχτει"
-
το Formentor ειναι πολυ καλυτερο αυτοκινητο & μια κατηγορια πανω σε ολα. Η ποιοτητα και η εικονα του εσωτερικου του Puma ηταν ηδη οριακη οταν κοστιζε 22-24Κ.
-
@k-m said in Ford Puma 2019:
Έκανα χθες τεστ drive και στο αυτοματο Line-X με τα 125 όμως άλογα και όχι με τα 155 που ενδιαφέρομαι. Ωραίο και με πολλες επιλογές προγραμμάτων.
Πλέον δεν δίνουν τα 8 χρόνια εγγύηση δώρο και το επιτόκιο ειναι στο 2,99 (ήταν 0,99 και μετα 1.99 πριν λιγο καιρο)
Με τα παραπάνω και τις αυξήσεις πλέον ειναι +2000χιλ απο τα τελη Δεκ και πλέον ειναι πολυ κοντα στη τιμή με το Formentor που κοιτάω επίσης, οπότε εχω "μπλεχτει"
Κοίτα είναι λίγο ατοπη η σύγκριση με το Formentor.
είναι τελείως διαφορετικές κατηγορίες. Πολύ πιο μεγαλο και πολύ πιο αυτοκίνητο το Formentor. Καλα το εσωτερικό είναι άλλος κόσμος, κόσμημα. Τα VAG εχουν από τα πιο ωραία εσωτερικά
Αν μπορεις να πάρεις οποιο από τα 2 θες (δεν σε προβληματιζει το μέγεθος) μην το σκεφτεις στιγμη FORMENTOR
Το Puma είναι το πιο οδηγοκεντρικό SUV στην κατηγορία του (B-SUV), σε αυτό διακρίνεται. Αν σε ενδιαφέρουν τα compact SUV (B-SUV), είναι μια καλή επιλογη. Στριβει και συμπεριφέρεται στο δρόμο καλύτερα από όλα + ότι έχει τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Ως εκεί. Ποιοτητα εσωτερικού είναι στη μεση της κατηγορίας και λίγο προς τα πάνω (το formentor θυμιζω είναι άλλη κατηγορία). Η ποιοτητα συναρμογής στο puma είναι ομως στο ΚΑΤΩ μέρος της κατηγορίας. Θα λατρεψεις το τιμόνι του και τη οδηγηση του. Αλλά αν σε νοιαζει το εσωτερικό πιο πολύ κοιτα άλλο αμάξι
Το Formentor είναι καλύτερο σε όλα εκτος αν σε ενδιαφέρει το μεγεθος. Αν όχι δεν τίθεται ζήτημα. Εγω έχω το PUMA αλλά με ενδιέφερε πάρα πολύ οταν το αγόρασα να έχω κάτι μικρό σε διαστάσεις με μεγαλο χώρο αποσκευών. Αν δεν με ενδιέφερε τοσο πολύ το μέγεθος σε FORMENTOR ή STELVIO θα κατέληγα
Ενα άλλο που ξέχασα είναι η κατανάλωση. Εκει βεβαια το mild hybrid Puma προφανως και καταναλώνει πολύ λιγότερο από το FORMENTOR. Ειναι και αυτός ενας τομέας σημαντικός
Για τιμή είναι τσιμπημένο αρκετά ως πολύ το PUMA.
-
Έκανα χθες τεστ drive και στο αυτοματο Line-X με τα 125 όμως άλογα και όχι με τα 155 που ενδιαφέρομαι.
Πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά για εμένα έφυγε από την λίστα όταν είδα τις τιμές (πριν τις αυξήσεις)...απαράδεκτα ακριβό. €30.000 για Πούμα με 125 άλογα (και επίφοβο αυτόματο) είναι Νο Νο για εμένα.
-
@fanis75 said in Ford Puma 2019:
Έκανα χθες τεστ drive και στο αυτοματο Line-X με τα 125 όμως άλογα και όχι με τα 155 που ενδιαφέρομαι.
Πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά για εμένα έφυγε από την λίστα όταν είδα τις τιμές (πριν τις αυξήσεις)...απαράδεκτα ακριβό. €30.000 για Πούμα με 125 άλογα (και επίφοβο αυτόματο) είναι Νο Νο για εμένα.
Το διπλοσύμπλεκτο Φάνη μου είναι αποτρεπτικός παράγοντας ειδικά για πόλη, έτσι;
-
@famas said in Ford Puma 2019:
Το διπλοσύμπλεκτο Φάνη μου είναι αποτρεπτικός παράγοντας ειδικά για πόλη, έτσι;
Για εμένα ναι, ειδικά για την πόλη. Δεν θα το προτιμούσα...κάποιος άλλος μπορεί να το προτιμά. Αντικειμενικά ναι ζορίζεται στα συνεχόμενα σταμάτα-ξεκίνα της πόλης, δεν του κάνουν και πολύ καλό στην μακροζωία του. Επίσης είναι αρκετά απότομο (λογικό), αν και το ίδιο κιβώτιο στο Φιέστα διάβασα ότι ειναι αργό αλλά πιο ομαλό (ίσως γιατί προορίζεται πιο πολύ για πόλη??).
-
ετσι είναι ξέφυγε πολύ σε τιμή. αυτή ειναι η αλήθεια, παραπήρε αυξησεις σε συνδιασμό που αυξήθηκε και το επιτοκιο
και συν της άλλης σιγα σιγά έβγαλαν και εξοπλισμό. πχ το καπάκι του κινητηρα πλέον είναι έξτρα!!!!!! αν είναι δυνατόν
μεγάλες τσιγκουνιές σε πράγματα που σε ξενερώνουν ακομα και αν δεν είναι απαραίτητα και κάνουν μεγαλη κακή εντύπωση. Ουτε εγώ το προτείνω πλέον δεν αξιζει τοσα χρήματα
στην κατηγορία πλέον προτείνω το stonic σαν τίμιο. 2008 και MOKA που είναι τα άλλα 2 που μου αρέσουν επισης απαραδεκτα πλέον σε τιμή
και αν δεν σε νοιάζει η εμφάνιση μέσα έξω και το εσωτερικό και οι χώροι που είναι μικροί, σαν το πιο τιμιο από όλα με την μικρότερη καταναλωση το yaris cross. Αυτό εχει άλλο πρόβλημα, κοβεται αμέσως από πολλούς μόλις δουν ημερομηνία παράδοσης. ειπαμε όλα έχουν μεγαλη αναμονη αλλά αυτό ξε...λιαστηκε
-
@cirus said in Ford Puma 2019:
το πιο τιμιο από όλα με την μικρότερη καταναλωση το yaris cross. Αυτό εχει άλλο πρόβλημα, κοβεται αμέσως από πολλούς μόλις δουν ημερομηνία παράδοσης. ειπαμε όλα έχουν μεγαλη αναμονη αλλά αυτό ξε...λιαστηκε
Σιγά την διαφορά, τι 8 μήνες τι 12...για εμένα δεν είναι λόγος επιλογής αυτός (για αυτό και προκρίνω το Γιάρις προσωπικά). Να ήταν 3 με 12 μήνες ΟΚ.
-
το πιο τιμιο από όλα με την μικρότερη καταναλωση το yaris cross. Αυτό εχει άλλο πρόβλημα, κοβεται αμέσως από πολλούς μόλις δουν ημερομηνία παράδοσης. ειπαμε όλα έχουν μεγαλη αναμονη αλλά αυτό ξε...λιαστηκε
Σιγά την διαφορά, τι 8 μήνες τι 12...για εμένα δεν είναι λόγος επιλογής αυτός (για αυτό και προκρίνω το Γιάρις προσωπικά). Να ήταν 3 με 12 μήνες ΟΚ.
το 8 με το 12 είναι 4 μήνες παραπάνω. 4 μήνες!!!! εγω το βρίσκω μεγάλη διαφορά πάντως
κάποιοι λένε για 14 και άνω ρε Φανη. Και δεν είναι ο μοναδικός λόγος να μην το επιλέξεις έχει και άλλους. πχ οι χώροι είναι πολύ μικροί, τα πλαστικά είναι χάλια και οι πόρτες πίσω εχουν πολύ μικρό ανοιγμα. εχει και άλλα αλλά τα περισσότερα τα συγχωρείς λόγο τιμής και κατανάλωσης ενταξει συμφωνούμε
Αλλά βεβαια καθενας είναι διαφορετικός και δίνει βάση σε διαφορετικά πράγματα περισσότερο.
Εγω αν έπαιρνα κάποιο BSUV τώρα (δεν λέω για sport όπως το ST) στο stonic μάλλον με εβλεπα να καταλήγω (δεν διαπρέπει σε κάτι είναι μέτριο σε όλα) ενω τα 3 αγαπημένα μου σε εμφάνιση τα βρίσκω πλέον ασύμφορα.
είναι καθαρά προσωπική άποψη , ο καθένας τα βλέπει διαφορετικά
-
Την επεκταση της εγγυησης την χρεωνουν πλεον? ποσο??
-
@anergos13 said in Ford Puma 2019:
τα 8 χρονια κανονικα ειναι 1530.
την εκανε δωρο η αντιπροσωπια πριν. Τωρα ειναι στο παζαρι με τον εμπορο τι θα σου κόψει συνολικά με αυτο το ποσο μεσα πλεον.
EDIT: το Δεκεμβριο που θα θελουν να πιασουν στοχους θα τα επαναφέρουν λογικα, αλλα ειναι ποιος μπορει να περιμενει. Γενικα ΝΟΕ-ΔΕΚ ειναι οι καλύτεροι μηνες για προσφορες.
-
την εκανε δωρο η αντιπροσωπια πριν. Τωρα ειναι στο παζαρι με τον εμπορο τι θα σου κόψει συνολικά με αυτο το ποσο μεσα πλεον.
EDIT: το Δεκεμβριο που θα θελουν να πιασουν στοχους θα τα επαναφέρουν λογικα, αλλα ειναι ποιος μπορει να περιμενει. Γενικα ΝΟΕ-ΔΕΚ ειναι οι καλύτεροι μηνες για προσφορες.
Βασικοτατα + το ανταγωνιστικο επιτόκιο και η 8ετης εγγυηση...
Χωρις αυτα και τα 26K που σχεδον ζητανε για το απλο ....θα κοιτανε τις πωλησεις με το καλαμακι του φραπε...Οσοι πηραμε ...πηραμε ...μου φαινεται
-
Βασικοτατα + το ανταγωνιστικο επιτόκιο και η 8ετης εγγυηση...
Χωρις αυτα και τα 26K που σχεδον ζητανε για το απλο ....θα κοιτανε τις πωλησεις με το καλαμακι του φραπε...Οσοι πηραμε ...πηραμε ...μου φαινεται
Ετσι οπως τα λες. Κάνουν οτι μπορουν για να ΜΗΝ πουλήσουν στην FORD
δεν βλέπω λόγο κανέναν. Οσοι πρόλαβαν λογικές τιμές, επιτόκια, εξοπλισμούς και εγγυηση προλαβαν
Το σωστό τώρα είναι να μην το αγοράσει ΚΑΝΕΝΑΣ μπας και φέρουν το κεφάλι τους στα συγκαλά του και δίνουν κανονικές παροχές (τιμη, εξοπλισμός, εγγυηση, επιτοκιο) και όχι εκτός λογικής οπως τώρα
-
Εγω αν έπαιρνα κάποιο BSUV τώρα (δεν λέω για sport όπως το ST) στο stonic μάλλον με εβλεπα να καταλήγω
είναι καθαρά προσωπική άποψη , ο καθένας τα βλέπει διαφορετικάΣίγουρα είναι προσωπική άποψη! Εγώ π.χ. από τα ακριβά μόνο Puma θα έπαιρνα. Το Μόκα δεν μου αρέσει καθόλου και 28.000 για να μην είναι ούτε καν mHEV με τίποτα! Το αυτό και για το 2008 πμονο που έχει 30+. Άρα Puma μονόδρμος που είναι μακράν καλύτερο και στον δρόμο από ΟΛΑ! Στα πιο λογικά τιμολογημένα, μόνο Γιαρις...no brainer, συγκριτικά μόνο θετικά έχει το αυτοκίνητο και τιμή πλέον να θεωρείται ευκαιρία στα 21-22.000.
Σίγουρα έχει αρνητικά το Γιάρις, αλλά μίλησα για την αναμονή...εαν περιμένει κάποιος 8 μήνες, ακόμα 4 δεν κάνουν διαφορά...έτσι το βλέπω. Τι να παραλάβω Σεπτέμβριο τί Δεκέμβριο.
-
Εγω αν έπαιρνα κάποιο BSUV τώρα (δεν λέω για sport όπως το ST) στο stonic μάλλον με εβλεπα να καταλήγω
είναι καθαρά προσωπική άποψη , ο καθένας τα βλέπει διαφορετικάΣίγουρα έχει αρνητικά το Γιάρις, αλλά μίλησα για την αναμονή...εαν περιμένει κάποιος 8 μήνες, ακόμα 4 δεν κάνουν διαφορά...έτσι το βλέπω. Τι να παραλάβω Σεπτέμβριο τί Δεκέμβριο.
Στο έγραψα και στο άλλο νημα. 18 μήνες παράδοση λένε ασχετα ότι <<μπορεί>> να είναι 12 τελικά
ενας υποψήφιος αγοραστής δεν κάνει πλάνο με το μπορεί ούτε κάποιοι ειναι διατεθιμένοι να μπορει να περιμένουν τόσο.
Ειναι παρα πολύ μεγάλο αρνητικό αυτό μην το μειώνεις
-
Στο έγραψα και στο άλλο νημα. 18 μήνες παράδοση λένε ασχετα ότι <<μπορεί>> να είναι 12 τελικά
ενας υποψήφιος αγοραστής δεν κάνει πλάνο με το μπορεί ούτε κάποιοι ειναι διατεθιμένοι να μπορει να περιμένουν τόσο.
Ειναι παρα πολύ μεγάλο αρνητικό αυτό μην το μειώνεις
Σου απάντησα! 12 είναι όχι 18. Μπορεί να είναι 8 ή 9, το 12 είναι το στάνταρ. Οπότε αυτό λέω, 4 μήνες δεν είναι μεγάλη διαφορά σε τόσο βάθος χρόνου.
-
Ωραίες οι φώτος @cirus στο αφύσικο του περιβάλλον και έυχομαι να περάσατε καλά αυτές τις μέρες
Μπράβο που έβγαλες και τα στεφάνια μπασκέτας από το ζαντικό !
-
@mastoras78 said in Ford Puma 2019:
Ωραίες οι φώτος @cirus στο αφύσικο του περιβάλλον και έυχομαι να περάσατε καλά αυτές τις μέρες
Μπράβο που έβγαλες και τα στεφάνια μπασκέτας από το ζαντικό !
Ευχαριστω. ε τον κολλήσαμε τον κοροναιο πασχαλιάτικα και μειναμε καραντίνα οπότε δεν μας πήγε και πολυ καλά αλλά δεν βαριεσαι τωρα ολα οκ
Ναι αποφάσισα καλύτερα να τις γδαρω και να μου αρέσουν παρά με τα στεφάνια που ναι μεν προστατευανε αλλά χάλαγε πολυ το αισθητικό....
-
Ανάκληση για FORD PUMA ST , FIESTA ST, KUGA και FOCUS με τον ecoboost 1,5l DRAGON κινητήρα
Ηρθε μύνημα να κλείσω ραντεβου στα πλαίσια της ανάκλησης στο application της FORD:
διαχωριστης λαδιου κινητήρα 1,5L
-
Ανάκληση για FORD PUMA ST , FIESTA ST, KUGA και FOCUS με τον ecoboost 1,5l DRAGON κινητήρα
Ηρθε μύνημα να κλείσω ραντεβου στα πλαίσια της ανάκλησης στο application της FORD:
διαχωριστης λαδιου κινητήρα 1,5L
Μακάρι να μην είναι τίποτα σημαντικό φίλε. Τουλάχιστον δεν ήσουν από τούς πρώτους που διαπιστώθηκε και προσπερασες αυτή την περίοδο αναμονής και άγχους που είχες τότε με το ηλεκτρικό πρόβλημα που είχε προκύψει.
Ford Puma 2019