-
Θεωρώ οι περισσότεροι που θα πάρουν ως καινούριο τέτοιο αμάξι, θα το πάρουν για daily. Ο έχων να διαθέσει 50+ και θέλει κάτι σπορ και γρήγορο δύσκολα θα επιλέξει πλέον χοτ χατς. Ως μεταχειρισμένο αλλάζει το πράγμα.
Οπότε είναι απαγορευτικό το manual εφόσον το παίρνεις για daily. Φαίνεται αυτό κι από το τι υπάρχει στα μεταχειρισμένα. 90% αυτόματα/10% μάνουαλ και συνήθως σε μοντέλα που δεν υπήρχαν ως αυτόματα. Ίσως ο βασικότερος λόγος που προτιμησα το Cupra έναντι του i30N πριν 5 χρόνια ήταν ακριβώς το γεγονός ότι το Χιουντάι δεν έβγαινε αυτόματο και τότε είχα ένα αμάξι για όλες τις δουλειές.
-
@stefan147 said in Ford Puma 2019:
Θεωρώ οι περισσότεροι που θα πάρουν ως καινούριο τέτοιο αμάξι, θα το πάρουν για daily. Ο έχων να διαθέσει 50+ και θέλει κάτι σπορ και γρήγορο δύσκολα θα επιλέξει πλέον χοτ χατς. Ως μεταχειρισμένο αλλάζει το πράγμα.
Οπότε είναι απαγορευτικό το manual εφόσον το παίρνεις για daily. Φαίνεται αυτό κι από το τι υπάρχει στα μεταχειρισμένα. 90% αυτόματα/10% μάνουαλ και συνήθως σε μοντέλα που δεν υπήρχαν ως αυτόματα. Ίσως ο βασικότερος λόγος που προτιμησα το Cupra έναντι του i30N πριν 5 χρόνια ήταν ακριβώς το γεγονός ότι το Χιουντάι δεν έβγαινε αυτόματο και τότε είχα ένα αμάξι για όλες τις δουλειές.
αυτο δεν ισχύει. Είναι ανάλογα τι θες. Εγώ για daily συνήθως ενα κουβαδάκι θα είχα, κάτι που να καίει λίγο και να κάνει τα βασικα οπως και έχω αλλα το κουβαδάκι θα ήθελα να είναι αυτόματο και όχι manual που έχω. αλλα το budget με περιόρισε.
Δεχομαι όμως ότι ο καθένας το βλέπει/ζυγίζει αλλιώς
-
Εμένα η λογική μου λέει ότι στο dialy θες και χρειάζεσαι τη μέγιστη δυνατή άνεση. Θες τις μουσικάρες σου, το αυτόματο, το κλίμα κτλ. Και φυσικά τα συστήματα ασφαλείας. Να χω δώσει δηλαδή 30-40Κ για ένα σπορ μεσαίο και να το κάνω garage queen για να κυκλοφορώ κάθε μέρα σαν τον καημένο με κάνα Panda ή κάτι αντίστοιχο, δε μου κάνει λογικό.
Αλλά σαφώς περί ορέξεως...
Είναι δεδομένο δε ότι όλα αυτά λύνονται με την υπέρτατη λύση που λέγεται "εταιρικό". Σου λύνει τα χέρια πραγματικά και ειδικά στον petrolhead δίνει μεγάλη ευχέρεια στο να αποκτήσει κάτι "ειδικό".
-
Εμένα η λογική μου λέει ότι στο dialy θες και χρειάζεσαι τη μέγιστη δυνατή άνεση. Θες τις μουσικάρες σου, το αυτόματο, το κλίμα κτλ. Και φυσικά τα συστήματα ασφαλείας. Να χω δώσει δηλαδή 30-40Κ για ένα σπορ μεσαίο και να το κάνω garage queen για να κυκλοφορώ κάθε μέρα σαν τον καημένο με κάνα Panda ή κάτι αντίστοιχο, δε μου κάνει λογικό.
Αλλά σαφώς περί ορέξεως...
Είναι δεδομένο δε ότι όλα αυτά λύνονται με την υπέρτατη λύση που λέγεται "εταιρικό". Σου λύνει τα χέρια πραγματικά και ειδικά στον petrolhead δίνει μεγάλη ευχέρεια στο να αποκτήσει κάτι "ειδικό".
το εταιρικό είναι το καλύτερο δεν το συζητω ότι σου λύνει τα χέρια αλλά δεν δικαιούμαι
αλλά και μενα με τον κουβα δεν μου λείπει ουτε το multimedia για μουσική και κλίμα έχω και ασφαλες (σχετικα είναι). Το αυτόματο μου λείπει μόνο
Οσον αφορά το βασικό μου δεν το έχω garage queen. Ισα Ισα, ολο το ΣΚ αυτό χρησιμοποιώ και πάω και πάρα πολλές εκδρομές και γράφει χιλιόμετρα σχεδον 40000χλμ σε λιγότερο από 3 χρόνια δεν είναι λίγο και σιγουρα δεν είναι garage queen. Αλλα μέσα στην πόλη στο σταμάτα ξεκίνα όχι δεν το θέλω να το κινώ. Για την κίνηση στην πόλη και για το πηγαινε ελα δουλειά θέλω ένα κουβαδάκι και ας με βλέπουν σαν τον κακομοίρη οπως λες, δεν με νοιαζει καθόλου χαχαχχαα
και τέλος το puma st που διάλεξα ΔΕΝ είναι ειδικό ούτε πολύ γρήγορο για τα χρήματα του. Είναι ενα πολύ πρακτικό (μεγαλο πορτ μπαγκαζ) με μικρές διαστάσεις, σβέλτο αμαξάκι που έχει μεγαλο fun factor. Με τα ίδια χρήματα ένα hatchback είναι πολύ πιο γρήγορό
ΥΓ Είναι και το τι έχεις συνιθήσει. Εγώ πολλά χρόνια δεν είχα καν αμάξι παρα μόνο 2 μηχανές. Το κουβαδάκι που για σένα μπορεί να μην παρέχει πολλά για μενα με κάνει να αισθανομαι σαν βασιλιάς μέσα. Το ST έχει σκληρες αναρτησεις. Εμένα μια χαρά ανετο μου φαίνεται έχοντας συνιθήσει τόσα χρόνια σε μηχανη. Ολα σχετικά είναι
-
Τρόπος του λέγειν το garage queen! Επίσης το κακομοίρης δεν έχει να κάνει με το πως σε βλέπουν οι άλλοι που είναι εντελώς αδιάφορο. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι σπαταλάμε πολλές ώρες σε συνθήκες ζούγκλας και το λιγότερο που απαιτείται για τον εαυτό μας είναι λίγη άνεση και ασφάλεια.
Το σκληρό-μαλακό είναι εντελώς υποκειμενικό. Προσωπικά ποτέ δε με έχει ενοχλήσει αμάξι. Και ένα Έβο με Ολινς πχ μπορεί να είναι πιο άνετο από ένα super mini με αμορτισέρ και στήσιμο της πλάκας. True story.
-
Τρόπος του λέγειν το garage queen! Επίσης το κακομοίρης δεν έχει να κάνει με το πως σε βλέπουν οι άλλοι που είναι εντελώς αδιάφορο. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι σπαταλάμε πολλές ώρες σε συνθήκες ζούγκλας και το λιγότερο που απαιτείται για τον εαυτό μας είναι λίγη άνεση και ασφάλεια.
Το σκληρό-μαλακό είναι εντελώς υποκειμενικό. Προσωπικά ποτέ δε με έχει ενοχλήσει αμάξι. Και ένα Έβο με Ολινς πχ μπορεί να είναι πιο άνετο από ένα super mini με αμορτισέρ και στήσιμο της πλάκας. True story.
ναι σαν τροπο του λέγειν το πήρα, εννοώ ότι το χρησιμοποιώ πολύ.
απλά και τα κουβαδακια μου δινουν την άνεση που χρειάζομαι με εξαίρεση το αυτόματο που μου λείπει και ζηλεύω. Γιαυτο και ψάχνω να το αλλάξω αλλιως παιζει το ka να μην το πουλαγα (εχει και ενισχυτή και android 10ρα οθόνη που του έχω βάλει οπότε στην μουσική/video είναι κομπλέ)
-
H Ford το γ@μησε και ψοφησε . Οποιος προλαβε προλαβε και πηρε καλα σπορ αμαξια με λογικα χρηματα . Το Φοκους ΣΤ πριν το fl εκανε καπου στα 35 . Το πηγε 20κ πανω στα καλα καθουμενα. Ετσι εκανε και με τα άλλα πανω κατω. Αμα το βλεπεις το ιδιο μοντελο (εστω πριν fl ) στα 20 και μετα το βλεπεις στα 30 οσο και να το θες δεν το παιρνεις ευκολα. Μονη της χαντακωνεται
Οσο για τα Χιουνται ι20 και ι30 Ν , πανε κι αυτα. Οποιος προλαβε τον Κυριο ειδε . Ειχαν παρει την ανηφορα κι αυτα, τωρα τα σταματησαν τελειως απο Ευρωπη -
Έχει βάλει κάποιος πρόγραμμα σε 1.0 155αρη;
Όχι boxακη αλλά σε προγραμματιστή. -
Νομίζω γίνεται, δεν είναι κλειδωμένος ο εγκέφαλος αλλά το χιλιάρι είναι ήδη αρκετά πιεσμένο στα 155 άλογα, δε νομίζω πως έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης διατηρώντας την αξιοπιστία του. Να φτάσει τα 165;
-
Ε μέχρι 175 φτάνει....
-
@m-kro said in Ford Puma 2019:
Ε μέχρι 175 φτάνει....
Θες να πατάς το cirus;
-
Παίζει να τον φτάνω με τόσο έξτρα βάρος που έχει από την Κίνα
-
-
Ε μέχρι 175 φτάνει....
Θα χασεις και την εγγύηση αν το καταλαβουν
Ασε που καποια στιγμη θα σου περασουν update και θα σβηστει το προγραμμα (και θα πρεπει να το ξαναβαλεις)
Για 20 αλογα δεν αξιζει, ασε που ειναι ηδη πιεσμενο το μοτερ , δεν θελει κι αλλο -
-
Ζηλιάρη
-
ST-Line X αυτόματo 155 hp με πανόραμα 35K. www.ford.gr/s/eVf7
Λέω να πουλήσω το Clio του 21 που είχα πάρει και να το τσιμπήσω, πιστεύω είναι καλή αναβάθμιση και χρειάζομαι τους περισσότερους χώρους. Το μόνο που θα με ενοχλήσει θα είναι η βενζίνη πιστεύω, έχω συνηθίσει να ταξιδεύω τσάμπα με το LPG.
Έχουμε κάποια καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά σε b-suv ή hatchback?
Είναι έρωτας το άτιμο πάντως -
@jimkl-0 said in Ford Puma 2019:
Είναι έρωτας το άτιμο πάντωςΑν είναι έρωτας δύσκολα τα πράγματα.
Αλλά αν είσαι οκ με το clio, έρχεται και το νέο captur.
-
@jimkl-0 said in Ford Puma 2019:
ST-Line X αυτόματo 155 hp με πανόραμα 35K. www.ford.gr/s/eVf7
Το link που έβαλες έχει διαμόρφωση με 125 hp
Λέω να πουλήσω το Clio του 21 που είχα πάρει και να το τσιμπήσω, πιστεύω είναι καλή αναβάθμιση και χρειάζομαι τους περισσότερους χώρους. Το μόνο που θα με ενοχλήσει θα είναι η βενζίνη πιστεύω, έχω συνηθίσει να ταξιδεύω τσάμπα με το LPG.
Του 22 έχω εγώ με 9.300 χλμ...
Μόλις έκανα το δεύτερο σέρβις...
Δεν δημιουργεί εξάψεις αλλά η οικονομία του δεν υπάρχει...
Αφού κάθε φορά που γεμίζω, αφήνω πουρμπουάρ
Ψιλοψάχνομαι κι εγώ, χωρίς να έχω καταλήξει κάπου...
Είναι έρωτας το άτιμο πάντως
Όντως...το έχω νοικιάσει δύο φορές σε ταξίδια...
Δεν μου αρέσει ότι κυκλοφορεί τόσο πολύ...
-
Ford Puma 2019