-
Nαι, σε 'κοντινά' κυβικά ισχύει πως έχουν χαμηλότερη ροπή τα άτμο, αλλά σε σχετικά μεγάλες διαφορές κυβικών π.χ. ένας 1000-1200 τούρμπο δεν μπορεί να φτάσει τη ροπή ενός 2λιτρου ατμοσφαιρικού.
Οι χιλιάριδες - 1300cc που υπάρχουν στην ελληνική αγορά είναι από 170-270 Nm. Δεν μπορούν να φτάσουν τα ~210 Nm των καλών ατμοσφαιρικών δίλιτρων;
-
Στα 1000-1200 κ.εκ. δεν έχω υπόψη μου κάποιον που φτάνει τα 240Νm του Mazda 186hp skyactiv-x.
Στα 1300-1400, ναι τώρα που το λες, υπήρχε ο 1.4 multiair της Giulietta (και αλλοι) και τώρα ο 1.3 της Renault/Merc.
-
Στα 1000-1200 κ.εκ. δεν έχω υπόψη μου κάποιον που φτάνει τα 240Νm του Mazda 186hp skyactiv-x.
Στα 1300-1400, ναι τώρα που το λες, υπήρχε ο 1.4 multiair της Giulietta (και αλλοι) και τώρα ο 1.3 της Renault/Merc.
Peugeot, 1,2T, 130 PS, 230 Nm
Fiat, 1,3T, 150 PS, 270 Nm
με τους διάφορους χιλιάριδες να είναι στα 200 Nm.
-
Επειδή δεν κρατιέμαι , ο παλιός καλός δίλιτρος της PSA του 1995 ο TU , 200 ροπή μου έβγαζε .
Τώρα αν ένας σύγχρονος βγάζει τα ίδια , τι να πω ?
Δεν είμαι και μηχανολόγος , αλλά τα νούμερα είναι αμείλικτα ...
Οπως και οι δεκαετίες
-
παλιος γαλλικος κινητηρας... χαχαχαχαχ. μου ανοιξε η ορεξη για περπατημα. χαχαχ...
-
143 χαλαρά στην C5 . 167 στην ξαρά .
Μιλάμε για αρχαιολογίες , αν και κάτι με φάρους από πάνω και με 1-2 εκ χλμ υπάρχουν ακόμα .
Μπορεί να μας πει ο Σάββας
Α ξέχασα και 180 άλογα στην C4 VTS του 2004 με 202 ροπή...
Ω ρε εξέλιξη η τεχνολογία σε 16 χρόνια ....
-
...
Ω ρε εξέλιξη η τεχνολογία σε 16 χρόνια ....
Παραδόξως οι νόμοι της φυσικής δεν αλλάζουν ιδιαίτερα μέσα σε 16-26 χρόνια.
XU είναι ο κινητήρας που λες.
-
Επειδή δεν κρατιέμαι , ο παλιός καλός δίλιτρος της PSA του 1995 ο TU , 200 ροπή μου έβγαζε .
Τώρα αν ένας σύγχρονος βγάζει τα ίδια , τι να πω ?
Δεν είμαι και μηχανολόγος , αλλά τα νούμερα είναι αμείλικτα ...
Οπως και οι δεκαετίες
Η χαζομάρα είναι αμείλικτη. Πόσα άλογα έγαζε ο TU?
-
Όπως σου είπε ο super@t, μπέρδεψες τα ονόμα και η φυσική δεν αλλάζει (ο όγκος αέρα που μπαίνει σε ένα κύλιδρο). Αυτό που αλλάζει είναι τα 185 άλογα από ατμοσφαιρικό δίλιτρο με σύγχρονες εκομπές ρύπων.
-
XU η ΤU να το δούμε. Μπορεί της ξαρα να είναι XU πάντως ο τελευταίος TU ήταν. Ελάχιστη σημασία έχει το όνομα.
Τι σχέση έχει η φυσική με αυτό που διαβάζουμε για υψηλή τεχνολογία και τα τούρμπο που είναι μάπα όταν το αποτέλεσμα είναι ίδιο με το προ 15ετιας Όσο για τους ρύπους εκεί θα μπορούσαν να μπουν τα ανάλογα μέτρα και στα παλιά.
Το υψηλή τεχνολογία δεν βλέπω.
-
Και οι μικρότερες απώλειες είναι δείγμα τεχνολογίας.
-
Όπως σου είπε ο super@t, μπέρδεψες τα ονόμα και η φυσική δεν αλλάζει (ο όγκος αέρα που μπαίνει σε ένα κύλιδρο). Αυτό που αλλάζει είναι τα 185 άλογα από ατμοσφαιρικό δίλιτρο με σύγχρονες εκομπές ρύπων.
Είναι όντως ατμοσφαιρικός με την κυριολεκτική σημασία του όρου; Μολονότι δεν είναι τούρμπο, ο μηχανικός υπερσυμπιεστής του ακριβώς αυτό δεν επηρεάζει, την χωρητικότητα ποσότητα αέρα/μείγματος στους κυλίνδρους;
-
Είναι όντως ατμοσφαιρικός με την κυριολεκτική σημασία του όρου; Μολονότι δεν είναι τούρμπο, ο μηχανικός υπερσυμπιεστής του ακριβώς αυτό δεν επηρεάζει, την χωρητικότητα ποσότητα αέρα/μείγματος στους κυλίνδρους;
Δεν είναι ξεκάθαρο, πρέπει να βοηθάει έστω και ελάχιστα για περισσότερο αέρα στο full load.
-
Χθεσινοβραδυνή βόλτα Αθήνα-Σούνιο-Αθήνα, ακολουθώντας την ροή της κυκλοφορίας με 2 άτομα
Μέση κατανάλωση 5,4l/100km
-
Με την κυριολεκτική έννοια του όρου ο κινητήρας αυτός στην έκδοση των 186πς δεν είναι ατμοσφαιρικός αφού φέρει κομπρεσέρ. Το πώς ακριβώς το χρησιμοποιεί δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο σε όλα τα σενάρια λειτουργίας.
-
Και στην παλιά έκδοση με τα 180 άλογα είχε υπερσυμπιεστή.
-
Πρόσθεσε πως έχει και ήπιο υβριδικό.
-
Για να καταλάβω γιατί έχω μπερδευτεί ρε παιδιά?
Μιλάμε για έναν κινητήρα ο οποίος έχει πολλά άλογα για σκέτο ατμοσφαιρικό 2000 κυβικών, καίει λίγο για τα άλογα του και έχει γραμμική απόδοση.
αλλά.................. τελικά έχει υπερσυμπιεστή έστω και μικρό???
και βγάζει λιγότερα άλογα και ροπή από ένα μικρότερο σε κυβικά turbo είτε τρικύλινδρο είτε τετρακύλινδρο (που δεν πληρώνει φόρο πολυτελείας) και αντιστοιχα..... εχει χειρότερη οικονομία από ένα αντίστοιχο υβριδικό σύνολο που είναι μια άλλη τεχνολογία που χρησιμοποιείται για το ίδιο αποτελεσμα αλλά δεν θέλουμε να το συγκρίνουμε μαζί της για κάποιο λόγο...............?
είναι κάτι που δεν είναι σωστό από τα παραπάνω?
Φοβερό το Mazda CX-30 μου αρέσει πολύ αλλά δεν το βρίσκω ορθολογική επιλογή ούτε τον κινητήρα του τόσο φοβερό όσο τον παρουσιάζετε τελικά. Τα λέω αυτά και συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι παρά πολύ καλό αυτοκίνητο (που αν ήταν 1800 στο Ελλαδιστάν με λίγο λιγότερα άλογα θα ήταν και ποιο ορθολογική επιλογή αν και δεν φταίει ο κατασκευαστής για τους ηλίθιους Ελληνικούς νόμους)
απλά ο κινητήρας δεν μου φαίνεται και τόσο φανταστικός όσο τον παρουσιάζετε εξου και η κριτική. Ειναι απλά ένας καλός κινητήρας με διαφορετικά χαρακτηριστικά για όσους τα θέλουν. Για μέγιστη ισχύ ή για μέγιστη οικονομία υπάρχουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ σύνολα και τεχνολογίες από ανταγωνιστες
-
Νούμερα, νούμερα, νούμερα.....
Κύριοι, τη γυναίκα σας τη διαλέξατε μόνο μετρώντας την;
οταν ζήσεις λίγο το σύνολο cx30, μοτέρ-σασμάν-αμάξωμα αντιλαμβάνεσαι οτι εχεις ενα zoom-zoom που μπορει να χαρεί ο καθένας.
Αλλο να το περιγράφεις κι άλλο να το ζεις.
και κερδίζει γιατι σου αρέσει να είσαι μέσα και να απολαμβάνεις να πηγαίνεις ακομη και μεχρι το καφε ή το φροντιστήριο του παιδιού γιατι γουργουρίζει σα πρόθυμο γατί, αυτο για σένα κι εσυ γι αυτο.
Επικεντρωθείτε σε αριθμούς και μετρήσεις στο όριο και χάσατε την αίσθηση στο 95% των μετακινήσεών σας
Την αίσθηση αυτή πέτυχαν στη Χιροσίμα κι ο νοών νοείτω
-
ρε συ απολλωνια και εγω γουσταρω ματσουντα και αρκετοι αλλοι. και προσπαθουμε καπως να το πουμε. εσυ μας γραφεις σαν φοιτητης μαρκετιν που κανει πρακτικη στη μαζντα. και το 'ο νοών νοείτω' να ξερεις ειναι σαν εκφραση πολυφορεμενο και ανουσιο, θα κοπεις στο μαθημα.
Mazda CX-30