-
@tylip1984 said in Mazda CX-30:
@m3bp4sn said in Mazda CX-30:
Επίσης, με το τρελό ψάξιμο που ρίχνω και κοντεύω να γίνω καπετάνιος, πιθανώς να εντόπισα και το πλοίο που θα φέρει κάποια Mazda Πειραιά σε 2 μέρες. Για να δούμε θα πέσω μέσα? Είναι πολύ αστείο γιατί όλα αυτά τα χω βρει με ψάξιμο χωρίς καμία πληροφορία από την αντιπροσωπεία που κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...
Ώρε λες να έχει κ τπτ δικά μας μέσα? Μας μπριζωνεις.. οπότε από εβδομάδα μπορεί να έχουμε κ κανένα καλό νέο..
Ποιο πλοίο είναι , πώς το βρήκες?!Γενικά το βρήκα με πολύ ψάξιμο στα δρομολόγια και θέσεις πλοίων, ποια είναι τα κέντρα διανομής Mazda, τι πλοία χρησιμοποιούν γενικά κλπ. Αρχικά βρήκα ένα που σίγουρα μετέφερε Mazda από Ιαπωνία σε Βαρκελώνη (το Jasmine Leader) το οποίο επίσης μετά συνέχισε και έκανε όλη τη διαδρομή στα γνωστά κέντρα διανομής της Mazda, δηλαδή Βαρκελώνη, Bristol (το πιο φρέσκο) και μετά Αμβέρσσα. Τώρα για το πλοίο που έρχεται Ελλάδα, αυτό ήταν πιο δύσκολο γιατί δεν μπορούσα να ξέρω τι διαδρομή θα κάνει, αλλά μετά από αρκετή παρακολούθηση, το Neptune Tharros είναι το 1ο που βρήκα που όντως φόρτωσε μετά από όταν έφυγε το 1ο πλοίο (γύρω στις 5 μέρες μετά) και μετά από 1 ενδιάμεση στάση σε Τυνησία κινείται για Πειραιά. Είναι και κάποια άλλα που παρακολουθώ που είναι π.χ Τουρκία τώρα αλλά αυτό είναι το πιο πιθανό.
Προφανώς δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά αν είναι μέσα χάρη στα καμάρια μας, αλλά χρονικά ταιριάζουν όλα με τους μέσους χρόνους που όλοι παραλαμβάνουν οπότε είδομεν.Το είδα κοντεύει να δέσει Πειραιά.. άντε να δούμε.. πάντως ακόμα κ αν δέσει κ έχει τα δικά μας λογικά θα πάρει λίγες μέρες να ξεφορτώσει να το μάθουν στην αντιπροσωπεία κτλ.. Εάν δεν είναι σε αυτό έχεις καταλάβει μετά ποτέ είναι το επόμενο παράθυρο?
Ναι έδεσε πριν λίγο.
Κοίτα, αρχικά το Jasmine Leader μπορώ να πω με 99% σιγουριά ότι έφερε Mazda στη Βαρκελώνη (μιας και όλα τα στοιχεία ταίριαζαν). Τώρα για το Βαρκελώνη-Πειραιά, το Tharros ήταν το πιο πιθανό αλλά δεν αποκλείω να'ναι και κανα άλλο που μπορεί να φέρει (σε περίπτωση που δεν έχει Mazda το Tharros). Π.χ είναι κανα 2 πιθανά, ένα που είναι Ιταλία τώρα (οπότε θα φανεί από το επόμενο βήμα του) και ένα Τουρκία (τα οποία και τα 2 είχαν περάσει από Βαρκελώνη μετά το Jasmine). Προσωπικά θεωρώ το Tharros πιο πιθανό βέβαια.Για το πότε θα το μάθουν οι δικοί μας, όπως είπε και ο Chris, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θεωρώ θα πρέπει να έχουμε ενημέρωση αν είναι μέσα, μιας και λογικά θέλει κανα 2βδομαδο χοντρικά μέχρι την παράδοση. Τα πλοία κάθονται 1-2 μέρες συνήθως στο λιμάνι (π.χ αν δεις δίπλα το Neptune Thelisis είναι 2 μέρες κ θα φύγει σε λίγο).
Για το πότε θα είναι η επόμενη φουρνία, δεν είμαι 100% σίγουρος ακόμα, στο Bristol π.χ που ήταν το νεότερο κέντρο διανομής Mazda (στυλ Βαρκελώνη) έλεγαν σε 1 άρθρο περίπου κάθε 10 μέρες. Στην πράξη δεν ξέρω αν ισχύει επακριβώς. Το μόνο που βλέπω στα κοντά για Βαρκελώνη που έχει περάσει και από Hiroshima είναι το Grand Victory, αλλά δεν ξέρω 100% αν φέρνει Mazda αυτό.
-
Update: Επειδή μόλις πήρα χαμπάρι ότι εδώ Πειραιά στο official site τους δείχνουν τα καράβια με αμάξια που περιμένουν (και καθόμουν και έψαχνα χεράτα...) μέχρι 11/6 (προς το παρον), τελικά για αυτή τη φουρνιά που μιλάμε τώρα 2 είναι οι πιθανότητες. Ή το πλοίο που είναι τώρα εδώ ή ένα επόμενο που θα ρθει την επόμενη Παρασκευή.
-
Ψύχωση...
-
Το δικό μου ξεφορτώθηκε στο Ικόνιο ξημερώματα Δευτέρας κι την επόμενη Τρίτα απόγευμα παρέλαβα. Το 2021
-
Update έμαθα από άνθρωπο μέσα στα κόλπα, ότι έκανε όντιτ ο νηογνώμωνας σε κάποιο αμαξοκάραβο και διαπίστωσε ατασθαλίες και ελλείψεις σε εξοπλισμό πυρόσβεσης, και τρέχουν οι πλοιοκτήται για να τα φτιάξουν. Στο παιχνίδι και γνωστός αντιπρόσωπος.
-
Αν θέλετε trollαρετε, εγώ τα αναφέρω για όσους ενδιαφέρονται για λίγη παραπάνω πληροφόρηση (που προέκυψε μετα από πολύ ψάξιμο σε πληροφορίες που είναι ανοιχτά διαθέσιμες) σε αντίθεση με τα παρτάλια αντιπροσώπων που έχουμε εδώ και αν ήταν ελάχιστα πιο ενημερωμένοι δεν θα χρειάζονταν καν να κάνουμε αυτή την κουβέντα.
Για κάποιους εδώ η αγορά καινούριου αυτοκίνητου είναι 1 ρουτίνα, για άλλους εμάς είναι 1 special εμπειρία που συμβαίνει 1 φορά στα πολλά χρόνια και θέλουμε να την ζήσουμε πλήρως. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι όλες τις προσεγγίσεις. -
Αν θέλετε trollαρετε, εγώ τα αναφέρω για όσους ενδιαφέρονται για λίγη παραπάνω πληροφόρηση (που προέκυψε μετα από πολύ ψάξιμο σε πληροφορίες που είναι ανοιχτά διαθέσιμες) σε αντίθεση με τα παρτάλια αντιπροσώπων που έχουμε εδώ και αν ήταν ελάχιστα πιο ενημερωμένοι δεν θα χρειάζονταν καν να κάνουμε αυτή την κουβέντα.
Για κάποιους εδώ η αγορά καινούριου αυτοκίνητου είναι 1 ρουτίνα, για άλλους εμάς είναι 1 special εμπειρία που συμβαίνει 1 φορά στα πολλά χρόνια και θέλουμε να την ζήσουμε πλήρως. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι όλες τις προσεγγίσεις.Μια χαρά κάνεις φίλε όπως νιώθει ο καθένας στην τελική προσφέρεις πληροφορίες κ σε εμάς π όντως είμαστε στο σκοτάδι κ αναμένουμε πώς κ πως.. Προς τέλος της εβδομάδας θα πάω autoone Γλυφάδας για ερώτηση κ θα κάνω update εδώ. Fingers crossed
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@tylip1984 Εδώ είσαι.
Σήμερα έκατσα και έβαλα την ρεζέρβα τελευταία στιγμή γιατί αύριο ταξιδεύω. Θέλει λίγο δουλίτσα ακόμα να βρει ακριβώς πώς θα μπουν όλα σωστά ώστε να μην σηκώνεται ο πάτος, παραμονο στο κέντρο. Περίεργο πάντως που ενώ υπάρχει η φώλια της ρεζερβας θα περίμενε κανείς να κουμπώνει τουλάχιστον σε ύψος σωστά. Και όπως ο πάτος στο κέντρο δείχνει ότι κάτι έχει από κάτω εστω 1-2 εκατοστά που ενοχλούν. Χωρίς ρεζέρβα ξαναλέω κάθεται τέλεια. Όπως όταν δεν έχει την ρεζερβα.
Τελικά σε αυτό τα κατάφερες να κουμπώσει σωστά?
-
Για κάποιους εδώ η αγορά καινούριου αυτοκίνητου είναι 1 ρουτίνα, για άλλους εμάς είναι 1 special εμπειρία που συμβαίνει 1 φορά στα πολλά χρόνια και θέλουμε να την ζήσουμε πλήρως. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι όλες τις προσεγγίσεις.Μια χαρά κάνεις φίλε όπως νιώθει ο καθένας στην τελική προσφέρεις πληροφορίες κ σε εμάς π όντως είμαστε στο σκοτάδι κ αναμένουμε πώς κ πως.. Προς τέλος της εβδομάδας θα πάω autoone Γλυφάδας για ερώτηση κ θα κάνω update εδώ. Fingers crossed
Εμένα πάντως να ξέρεις και σήμερα σε e-mail την ίδια καραμέλα είπαν πάλι.
-
Είναι τόσο χάλια οι πωλήσεις της mazda που το πρώτο 4μηνο του έτους το cx30 και το 3αρι πούλησαν μαζι(!!) μόλις 25 αυτοκίνητα.
Δυσκολο το μέλλον για την εταιρία στην Ελλάδα αν συνεχίσουν έτσι και δεν αλλάξει κάτι. -
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Το δικό μου ξεφορτώθηκε στο Ικόνιο ξημερώματα Δευτέρας κι την επόμενη Τρίτα απόγευμα παρέλαβα. Το 2021
Στην Τουρκια μενεις ? Τι Ικονιο λες?
-
@alexandros-k said in Mazda CX-30:
Δεν είναι ακριβώς Τουρκία ,το λιμάνι στο Κερατσινι είναι!Ευτυχως δεν το παραλαμβάνει από τη Νέα Σμύρνη ο άνθρωπος!
-
@antonmone said in Mazda CX-30:
Δεν είναι ακριβώς Τουρκία ,το λιμάνι στο Κερατσινι είναι!Ευτυχως δεν το παραλαμβάνει από τη Νέα Σμύρνη ο άνθρωπος!
Δεν ηξερα οτι λεγεται ετσι . Ειμαι απο αλλο χωριο
-
Ναι το καταλαβα,να σου δώσω να καταλάβεις είναι το κομμάτι του λιμανιού πριν τους γερανούς της Cosco ανάμεσα Κερατσινι και πριν το Περαμα.Εχει εκατοντάδες αυτοκίνητα προς παράδοση .
-
@arma13 said in Mazda CX-30:
Είναι τόσο χάλια οι πωλήσεις της mazda που το πρώτο 4μηνο του έτους το cx30 και το 3αρι πούλησαν μαζι(!!) μόλις 25 αυτοκίνητα.
Δυσκολο το μέλλον για την εταιρία στην Ελλάδα αν συνεχίσουν έτσι και δεν αλλάξει κάτι.Θα είναι σπάνιο το αμάξι σε λίγα χρόνια, τι να λέμε. Οι πωλήσεις πάντως όντως είναι απογοητευτικές. Το βασικό hatchback kai to C-SUV να πουλάνε 6 αυτοκίνητα τον μήνα μαζί; Η επιλογή κινητήρα (και τα φορολογικά που τον ακολουθούν) δυστυχώς τα καθιστά εκτός σκέψης για την πλειοψηφία, άσχετα από το μηχανολογικό επίπεδο του αυτοκινήτου. Επίσης ο περισσότερος κόσμος δεν ψάχνει καν την μάρκα και το μοντέλο δεν το γνωρίζει.
-
Το 3άρι δεν πρέπει να πουλάει τίποτα, ότι κάνει η σούβλα.
-
Ναι το καταλαβα,να σου δώσω να καταλάβεις είναι το κομμάτι του λιμανιού πριν τους γερανούς της Cosco ανάμεσα Κερατσινι και πριν το Περαμα.Εχει εκατοντάδες αυτοκίνητα προς παράδοση .
Ναι αυτό εννοούσα και γω ως Πειραιά, το Car Terminal στο Κερατσινι. Πως ξέρεις όμως ότι ήταν εκεί μόλις 1 μέρα πριν παραλαβεις? Σε μερικές περιπτώσεις γκρεμίζεται κανας φούρνος και δίνουν και σωστή πληροφόρηση?
-
Ναι αυτό εννοούσα και γω ως Πειραιά, το Car Terminal στο Κερατσινι. Πως ξέρεις όμως ότι ήταν εκεί μόλις 1 μέρα πριν παραλαβεις? Σε μερικές περιπτώσεις γκρεμίζεται κανας φούρνος και δίνουν και σωστή πληροφόρηση?
Πίνεις καφέ καθημερινά απέναντι στον Σκλαβενίτη στον 3ο με κυάλια!
-
Αναρωτιέμαι αν είναι ίδια γραμμή παραγωγής/παραδοσης τα cx30 με τα mazda 3 κ το sedan που από ότι θυμάμαι έχεις παραγγείλει εσύ. Γιατί για τα cx 30 τα παιδιά εδώ δεν έχει ακουστεί κάτι όπως το δικό σου. Δηλαδή ρώτησες κ σ είπαν το καράβι π είδες δεν είχε τπτ.. σου είπαν ποτέ να το περιμένεις?
-
FYI
Mazda CX-30