-
Αν το συνεργείο είναι επίσημο (εξουσιοδοτημένο) δεν έχουν λόγο να αρνηθούν στα πλαισια συντήρησης
-
@chrisk6 said in Mazda CX-30:
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Σύμφωνα με το owners manual ισχύει για χειροκίνητα κι αυτόματα με την μνήμη καθισμάτων άρα με το δερμάτινο σαλόνι
Έχει δερμάτινο η Όλγα?
Άραγε?
Ποιος να έχει τον συνδυασμό αυτό να μάθουμε?Επίσης αυτό που αναφέρει σε συνδυασμό με το ηλεκτρικα ρυθμιζόμενο κάθισμα μήπως έχει να κάνει στο να σεταρει τους καθρέπτες με βάση την ρύθμιση που έχεις κάνει με το κάθισμα.
Όχι σε σχέση με το να κατεβαίνει ο καθρέπτης στην όπισθεν.Βασικά αν το καθισμα εχει μνήμες αποθηκευει πόσο πρεπει να κατέβει απο τη βασική ρύθμιση που εχει κάνει ο οδηγός.
-
Παιδιά καλησπέρα, να ρωτήσω;…
Χαράζετε εύκολα το χρώμα στο αμάξι, γιατί παρατηρώ μικρό γρατζουνιές χωρίς να υπάρχει λόγος!!ειδικα στα σημεία των πορτών δίπλα από τα τζάμια που είναι μαύρο γυαλιστερό.Το πλένω εγώ με ειδικά πανιά κλπ..
Επίσης, άφησα μια κουτσουλιά επάνω γι 2 μέρες και έμεινε θαμπαδα σε εκείνο το σημείο.
Το έχει παρατηρήσει άλλος; -
@olga-maneta said in Mazda CX-30:
Χαράζετε εύκολα το χρώμα στο αμάξι, γιατί παρατηρώ μικρό γρατζουνιές χωρίς να υπάρχει λόγος!!ειδικα στα σημεία των πορτών δίπλα από τα τζάμια που είναι μαύρο γυαλιστερό.Το πλένω εγώ με ειδικά πανιά κλπ..
Επίσης, άφησα μια κουτσουλιά επάνω γι 2 μέρες και έμεινε θαμπαδα σε εκείνο το σημείο.
Το έχει παρατηρήσει άλλος;Στα καινούργια χρώματα γίνονται πιο εύκολα γρατσουνιές, είναι πιο μαλακά χρώματα.
Για τα μαύρα γυαλιστερά πλαστικά, ακόμα χειρότερα μόνο που τα κοιτάς -
Το έχει παρατηρήσει άλλος;θελει γυαλισμα στα σημεια που ανεφερες και θα φυγουν οπως και λιγο απο το βερνικι σου βεβαια. Το ασχημο ειναι οτι πρεπει να το πας σε detailer και να πληρωσεις, χωρις μηχανημα δεν μπορεις να το κανεις μονη σου. Αυτα που ανεφερες τα αποφευγεις ευκολα αν βαλεις κεραμικο.
-
@wantone said in Mazda CX-30:
Το έχει παρατηρήσει άλλος;θελει γυαλισμα στα σημεια που ανεφερες και θα φυγουν οπως και λιγο απο το βερνικι σου βεβαια. Το ασχημο ειναι οτι πρεπει να το πας σε detailer και να πληρωσεις, χωρις μηχανημα δεν μπορεις να το κανεις μονη σου. Αυτα που ανεφερες τα αποφευγεις ευκολα αν βαλεις κεραμικο.
Ξέρουμε κάποιον detailer?κεραμικη εννοεις να την εφαρμόσω μόνη μου; η σε ειδικό;
-
@wantone said in Mazda CX-30:
Ξέρουμε κάποιον detailer?κεραμικη εννοεις να την εφαρμόσω μόνη μου; η σε ειδικό;
Αν δεν έχεις ασχοληθεί σοβαρά με περιποίηση και δεν έχεις χώρο και χρόνο, μόνη σου πολύ δύσκολα.
-
Το έχει παρατηρήσει άλλος;To turtle wax ceramic polish & wax που έχω αναφέρει παραπάνω θα σου επαναφέρει και τις δυο περιπτώσεις. Εφαρμογή με σφουγγαράκι εφαρμογής αλοιφών ή πανί μικροινών, μικρή ποσότητα, επάλειψη με σχετική πίεση και αρκετές επαναλήψεις μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στην συνέχεια αφαίρεση του προϊόντος με νοτισμένο πανί μικροινών για την ενεργοποίηση του κεραμικού και τέλος σκούπισμα με στεγνό πανί μικροϊνών. Είναι πολύ πιο εύκολο απ' ότι ακούγεται με πολύ καλό αποτέλεσμα.
-
η κεραμική ΔΕΝ προστατευει από γρατζουνιές. Μονο η μεβρανες ppf το κάνουν αυτό. Μην κάνετε κεραμική για να προστατεψετε το χρώμα από γρατζουνιες, τσαμπα τα χρήματα
η κεραμική είναι σαν έξτρα βερνίκι που δίνει μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο, πολύ γυαλάδα που κάνει ομορφο το αμάξι και υδροφοβία. σαν εξτρα βερνίκι προστατευει λίγο παραπάνω χρόνο και στις κουτσουλιές να μην φθαρει το βερνίκι και θαμπώσει το χρώμα. Οχι για πολύ αλλά για παραπάνω από το να μην έχεις
μαλιστα αν δεν είσατε διατεθιμένοι μετά από κεραμική να πλετενε σχολάστικα το αμάξι και όχι να το πλένει αλλος η κεραμική κάνει "αράχνη-μικρογρατζουνιες που φαινονται από πολύ κοντα" περισσότερο από το να μην έχει κεραμική
τα καινούργια οικολογικά χρώματα είναι πιο ευαισθητα από τα παλια που έβαφαν τα αμάξια και επίσης η στρώσεις βαφής είναι πολύ πιο λεπτές από ότι παλιά. με το παραμικρό πετραδάκι μπροστά στο καπό με ταχυτητα φεύγει χρώμα. Μονο η ppf μεμβρανη προστατεύει από αυτά.
-
Λ
Απ' την άλλη έχω ακούσει ότι η κεραμική δεν προσφέρει προστασία απ' τον ήλιο -
Δεν έχω παρατηρήσει κάποια ιδιαίτερη ευπάθεια του χρώματος.
Ειδικοτερα στο δικό μου χρώμα που δε φαίνεται η βρωμιά ιδιαίτερα , το πλένω πολύ σπάνια .Εχω ξενοιασει .Ειδικά μετά το προηγούμενο μαύρο .Βεβαια δε με νοιάζει και γιατί ξέρω ότι σε 3 χρόνια θα το δώσω.
Σε άλλα νέα έγινε και η πρώτη αλλαγή ελαστικών στα 39.000km με Pirelli Cinturato all season plus 3psmf XL που επέλεξε η εταιρεία leasing. -
Για μένα, το ξεκαθαρίζω, για μένα δεν υπάρχουν πιο πεταμένα λεφτά από της κεραμικής.
Οι ppf προσφέρουν προστασία αλλά 3.000 πάλι δε τα εδινα με τίποτα απλά για να κυνηγάω την ουρά μου με τις γρατζουνιές.
Κερωμα λοιπόν και παρκάρισμα σε υπόγειο γκαράζ. Αποφεύγω να κυκλοφορώ με βροχές, συχνό πλύσιμο σε ντιτέιλερ, όχι παρκάρισμα κάτω από δέντρα, όχι παρκάρισμα σε επίφοβα σημεία όπου είναι αυξημένος ο κίνδυνος να με χτυπήσουν. -
Σε άλλα νέα έγινε και η πρώτη αλλαγή ελαστικών στα 39.000km με Pirelli Cinturato all season plus 3psmf XL που επέλεξε η εταιρεία leasing.!
Τι ελαστικά φορούσες πριν;
Ποιες οι εντυπώσεις σου από τα νέα; -
Τα μαμά Toyo.Εχω κάνει 100km από τη Πέμπτη.Πολυ πιο ήσυχα και πιο άνετα.Σε οδική συμπεριφορά δε μπορώ να πω γιατί δε πίεσα προφανώς τόσο φρέσκα που είναι.
-
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
IMG_20231119_154043.jpgΠίσω κίνηση και ανεξάρτητη ανάρτηση...
-
@famas said in Mazda CX-30:
IMG_20231119_154043.jpg
Πίσω κίνηση και ανεξάρτητη ανάρτηση...Τετρακίνηση και ημιάκαμπτος....
-
@famas said in Mazda CX-30:
IMG_20231119_154043.jpg
Πίσω κίνηση και ανεξάρτητη ανάρτηση...Τετρακίνηση και ημιάκαμπτος....
Ημιάκαμπτο μόνο στις δικίνητες εκδόσεις.
-
Και στις τερακινητες.
-
Και στις τετρακινητες.
Δεν γίνεται εν τοις πραγμάσι αυτό.
Αν και δεν βρήκα εύκολα υλικό, μαι και που οι περισσότερες δοκιμές αντιγράφουν απλα τα press των εταιρειών.
https://www.chasingcars.com.au/news/future-cars/all-new-mazda-cx-30-suv-revealed-and-weve-seen-it/
Τhe CX-30 pairs a McPherson strut front suspension setup with a torsion beam rear end – except for AWD models, which switch to independent rear suspension.https://www.powermag.gr/el/mazda-cx-30-e-skyactiv-x-2-0-186ps.html
Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω -για τις δικίνητες εκδόσεις-,Αν και φαίνεται από τη φωτογραφία που ανέβασες. Ο ημιάκαμπτος απλά θα κρεμόταν, εδώ σπάει από το διαφορικό που είναι πίσω.
Mazda CX-30