-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αγόρασα πριν 4 μήνες μηχανή (κινέζο) και προέβλεπε αλλαγή των πρώτων ειδικών λαδιών στα 1000χλμ. Καθώς και οδηγίες συγκεκριμένες για στρώσιμο. Οπότε ψάχνοντας το θέμα για το δικό μου μηχάνημα, απο διάφορες πηγές, μου μείνανε 2 σημαντικές πληροφορίες:
- Παλιότερα ηταν πολύ σημαντική η διαδικασία στρωσίματος λόγω μικρότερης ακρίβειας στην τεχνολογία χυτευσης και κοπής των μετάλλων ενός κινητήρα. Σήμερα λόγω της μεγαλύτερης ακρίβειας δεν είναι το ίδιο κρίσιμο
- Ο κάθε κατασκευαστής επιλέγει αν θα κάνει ο ίδιος επιταχυνόμενο ροντάζ με τα ειδικά λάδια, θα τα πετάξει και θα τον τοποθετήσει με τα κανονικά.
Προφανώς σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, κάνει η ίδια η Mazda την διαδικασία εργοστασιακά πριν την παράδοση
-
Αν δεις τα ρινίσματα στα πρώτα λάδια ακόμα και στα σύγχρονα αυτοκίνητα θα άλλαζες άποψη. Εγώ θα έλεγα να κάνει νωρίτερα τα πρώτα και φυσικά να κάνει ένα στρώσιμο.
-
@pentex said in Mazda CX-30:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αγόρασα πριν 4 μήνες μηχανή (κινέζο) και προέβλεπε αλλαγή των πρώτων ειδικών λαδιών στα 1000χλμ. Καθώς και οδηγίες συγκεκριμένες για στρώσιμο. Οπότε ψάχνοντας το θέμα για το δικό μου μηχάνημα, απο διάφορες πηγές, μου μείνανε 2 σημαντικές πληροφορίες:
- Παλιότερα ηταν πολύ σημαντική η διαδικασία στρωσίματος λόγω μικρότερης ακρίβειας στην τεχνολογία χυτευσης και κοπής των μετάλλων ενός κινητήρα. Σήμερα λόγω της μεγαλύτερης ακρίβειας δεν είναι το ίδιο κρίσιμο
- Ο κάθε κατασκευαστής επιλέγει αν θα κάνει ο ίδιος επιταχυνόμενο ροντάζ με τα ειδικά λάδια, θα τα πετάξει και θα τον τοποθετήσει με τα κανονικά.
Προφανώς σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, κάνει η ίδια η Mazda την διαδικασία εργοστασιακά πριν την παράδοση
κανεις δεν κανει 'στρωσιμο'
αλλα εχει προσωρησει τοσο η μεταλλουργια και οι κατασκευαστικες μεθοδοι και εργασιες που δεν χρειαζεται.
δεν ειναι ηλιθιοι σε καθε βιομηχανια να συστησουν κατι που θα μπορουσε να τους φερει επιβαρυνση σε βλαβες και μαλιστα εντος εγγυησης -
@super-t said in Mazda CX-30:
Τι τεχνική απάντηση περιμένεις να πάρεις;
Αν συνιστά 98άρα ή 100άρα η Mazda για καλύτερη απόδοση ή άλλο λόγο? Ή αν αποκλείει την 100άρα?
Εσύ τι κατάλαβες απ' την κουβέντα? -
@andya3 said in Mazda CX-30:
Αν συνιστά 98άρα ή 100άρα η Mazda για καλύτερη απόδοση ή άλλο λόγο? Ή αν αποκλείει την 100άρα?
Εσύ τι κατάλαβες απ' την κουβέντα?Εγώ κατάλαβα ότι στην περίπτωση που δεν συνιστά 100αρα θέλει και τεχνική εξήγηση γιατί, δεν του φτάνει το έτσι μας είπε η Μάζντα που είπε ο πωλητής.
-
@andya3 said in Mazda CX-30:
Εσύ τι κατάλαβες απ' την κουβέντα?Εγώ κατάλαβα ότι στην περίπτωση που δεν συνιστά 100αρα θέλει και τεχνική εξήγηση γιατί, δεν του φτάνει το έτσι μας είπε η Μάζντα που είπε ο πωλητής.
Σωστά. Έχω στείλει μεηλ σήμερα και περιμένω από εβδομάδα απάντηση. Ό,τι νεότερο, θα το κοινοποιήσω
-
@pentex said in Mazda CX-30:
Δεν κανουν κανενα ρονταζ. Σιγα μην κανουν για καθε αμαξι στρωσιμο. Απλα σου λενε δεν θελουν αλλαγη τα 1α λαδια.
Δεν ειναι οπως παλια, συμφωνοι, αλλά μια αλλαγη στα 1.000χλμ κακο δεν θα κανει. Εγω παντως κανω....Οπως και ηρεμη οδηγηση στα πρωτα 1.000χλμ -
Κακό δεν κάνει μια αλλαγή, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Ροντάζ κάνουν μόνο σε supercars. Στα καθημερινά αυτοκίνητα απλά γυρνάνε τους κινητήρες με ένα ηλεκτρικό μηχάνημα σβηστούς, για να δούνε ότι όλα κινούνται σωστά και μετά τους βάζουν στο αυτοκίνητο.
-
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Και στις δυο περιπτώσεις, εμφανίζονται τα εναπομείναντα χλμ
Ερώτηση:
Τι καύσιμο προτιμάτε;
Στο δικό μου βάζω BP συνήθως 95ron αλλά καθώς στο panda έχω διαπιστώσει πολύ καλύτερη λειτουργεία με 98ron, πλέον την χρησιμοποιώ και στο MAZDA.
Δευτέρες είναι +0,045€ πλέον της 95ron.Στην autoone έχουν προτείνει 98ron max
Εμενα παλι στην autoone οταν παρελαβα ο πωλητης επεμενε οτι πρεπει να βαζω μονο 95αρα.
-
@wael said in Mazda CX-30:
@ss_76 said in Mazda CX-30:
Και στις δυο περιπτώσεις, εμφανίζονται τα εναπομείναντα χλμ
Ερώτηση:
Τι καύσιμο προτιμάτε;
Στο δικό μου βάζω BP συνήθως 95ron αλλά καθώς στο panda έχω διαπιστώσει πολύ καλύτερη λειτουργεία με 98ron, πλέον την χρησιμοποιώ και στο MAZDA.
Δευτέρες είναι +0,045€ πλέον της 95ron.Στην autoone έχουν προτείνει 98ron max
Εμενα παλι στην autoone οταν παρελαβα ο πωλητης επεμενε οτι πρεπει να βαζω μονο 95αρα.
Να κάτι τέτοια λένε κ μετά συζητάμε 2-3 σελίδες τι κ πως...
Εγώ όταν θα το παραλάβω κ μου πει έτσι θα του ζητήσω τον λόγο...να δω τι εξήγηση έχει. -
Εγώ όταν θα το παραλάβω κ μου πει έτσι θα του ζητήσω τον λόγο...να δω τι εξήγηση έχει.
Παρέλαβε με το καλό και νομιζω ότι θα είναι το τελευταίο που θα σκεφθείς.
-
@spiros75 said in Mazda CX-30:
Εγώ όταν θα το παραλάβω κ μου πει έτσι θα του ζητήσω τον λόγο...να δω τι εξήγηση έχει.
Παρέλαβε με το καλό και νομιζω ότι θα είναι το τελευταίο που θα σκεφθείς.
Καλά κουβέντα να γίνεται.
Ούτως η άλλως θα πρέπει να πάω να το φουλαρω... -
Για στρώσιμο πάντως εμένα στο MX-5 μου είπαν οτι δε χρειάζεται αλλά τα πρώτα 500 χιλιόμετρα τα πήγα μέχρι 3 χιλιάδες στροφές και μετά ανέβαζα μέχρι 5 εως και τώρα που είμαι πάνω από 1000. Από τη Mazda μου είχαν πεί οτι απλά δεν πρέπει να το πάω "στα κόκκινα".
-
@diego1960 said in Mazda CX-30:
Για στρώσιμο πάντως εμένα στο MX-5 μου είπαν οτι δε χρειάζεται αλλά τα πρώτα 500 χιλιόμετρα τα πήγα μέχρι 3 χιλιάδες στροφές και μετά ανέβαζα μέχρι 5 εως και τώρα που είμαι πάνω από 1000. Από τη Mazda μου είχαν πεί οτι απλά δεν πρέπει να το πάω "στα κόκκινα".
Το ίδιο έκανα και εγώ, προσέχοντας επιπλέον να μην πατάω απότομα φρένο και να αποφεύγω όσο γίνεται μεγάλες λακούβες, για τις αναρτήσεις.
-
Καλό είναι να αρχίσεις να το πηγαίνεις κόφτες όμως, γιατί το μοτέρ δεν θα "ανοίξει" αλλιώς.
-
Εστρωσε. Τωρα πετα του τα ματια οξω
-
Τωρα θα αρχίσουν παιδιά οι καλές βραδυνές βόλτες με δρόμους άδειους! Αν είσαι 3 το πρωί μόνος βαράς κόφτη εύκολα. Στην κίνηση τι να κάνεις;
Αλλά οτι θα φάει το ξεπάτωμά του τώρα εννοείται. Ήδη διασκεδάζω πολύ πάντως, και δεν καίει και τίποτα που είναι added bonus.
-
Ποιο μοτέρ έχεις;
-
1.5 με soft top εννοείται, κόκκινο.
Ιδανικά θα ήθελα το δίλιτρο αλλά δεν έφταναν ούτε για αστείο τα χρήματα, και η διαφορά των 9000 ευρώ ήταν έτσι και αλλιώς μεγάλη για την αναβάθμιση.
-
Εξαιρετικό είναι και το 1500. Να το χαίρεσαι!
Mazda CX-30