-
Εγώ στο auto που το έχω όντως σκοτώνει. Βάζει άμεσα τον αέρα σε ανακύκλωση και επιλέγει την ταχύτητα του ανεμιστήρα καθώς και τους αεραγωγούς,για μέγιστη απόδοση. Σε περίπου 30" ο ψυχρός αέρας έχει πιάσει την χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία.
-
Εγώ γενικά δε το χρησιμοποιούσα σε κανένα αυτοκίνητο μου το auto.
-
Για ποιό λόγο;;;
Χειμώνα καλοκαίρι στο auto το λειτουργώ και αν κάτι δεν μ'αρέσει τότε βάζω τις δικές μου επιλογές. -
Γιατί βάζει τον ανεμιστήρα να γυρίζει γρηγορότερα και δε μου αρέσει.
-
Υπάρχει και auto με χαμηλό ανεμιστήρα. Το έχει σε αρκετά νέα αυτοκίνητα. Για ψάξε μήπως το έχεις
-
@lap said in Mazda CX-30:
Υπάρχει και auto με χαμηλό ανεμιστήρα. Το έχει σε αρκετά νέα αυτοκίνητα. Για ψάξε μήπως το έχεις
στα βολβο....
-
@kostis20 said in Mazda CX-30:
Βάζει να δουλεύει γρηγορότερα μέχρι να πιάσει την ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, μετά υπολειτουργεί για να κρατάει τη θερμοκρασία
-
Ποτέ δε βάζω Ότο. Ούτε σε ιχ, ούτε σε οικιακό κλιματιστικό, όσο σούπερ ντούπερ και να είναι αυτό.
-
Στο ταπεινό σιτροεν έχει 3 επίπεδα η ένταση του ανεμιστήρα στο auto, αλλά θέλει ψάξιμο στις ρυθμίσεις.
-
Ούτε ήξερα οτι υπήρχε αυτο το feature....
Πώς το ρυθμίζεις γενικά?
Αυτόματο κλιματισμό είχα μόνο σε γερμανικά...Δε το είχαν αυτό.
Θα ψαξω μήπως το εχει το CX. -
@gtsartsal said in Mazda CX-30:
Βάζει να δουλεύει γρηγορότερα μέχρι να πιάσει την ρυθμιζόμενη θερμοκρασία, μετά υπολειτουργεί για να κρατάει τη θερμοκρασία
Έτσι ακριβώς,μετά αλλάζει ακόμη και τους αεραγωγούς για να μη γίνεται ενοχλητική η ψύξη.Επίσης ανα διαστήματα κλείνει την ανακύκλωση για να φέρει φρέσκο αέρα απο έξω.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα δηλαδή! -
Ναι ρε παιδιά ξέρω πως δουλεύει.Εμενα δε μου αρέσει.
Επίσης όλα τα προηγούμενα αυτοκίνητα δούλευαν μια χαρά χωρίς να τα βάλω στο auto. -
Και όταν βάζεις τον μοχλό στο D το αυτοκίνητο κινείται.
-
@ggab said in Mazda CX-30:
Έτσι ακριβώς,μετά αλλάζει ακόμη και τους αεραγωγούς για να μη γίνεται ενοχλητική η ψύξη.Επίσης ανα διαστήματα κλείνει την ανακύκλωση για να φέρει φρέσκο αέρα απο έξω.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα δηλαδή!Η λειτουργία AUTO κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ότι καλύτερο. Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι σ αυτήν την επιλογή ενεργοποιείτε η ανακύκλωση, ότι ποιό κακό σ ένα περιορισμένο χώρο. Έχω αφήσει την λειτουργία περίπου 30' κ δεν είδα να αλλάζει όπως αναφέρεις. Είσαι σύγουρος ότι γίνετε αυτό?
-
@ivank said in Mazda CX-30:
@ggab said in Mazda CX-30:
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα δηλαδή!Η λειτουργία AUTO κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ότι καλύτερο. Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι σ αυτήν την επιλογή ενεργοποιείτε η ανακύκλωση, ότι ποιό κακό σ ένα περιορισμένο χώρο. Έχω αφήσει την λειτουργία περίπου 30' κ δεν είδα να αλλάζει όπως αναφέρεις. Είσαι σύγουρος ότι γίνετε αυτό?
Στο 6αρι μου του 08' έτσι ακριβώς δουλεύει.Δεν έχω χρονομετρήσει κάθε πότε αλλάζει την ανακύκλωση αλλά ναι σίγουρα το κάνει.Πολλές φορές και εγώ βάζω τις δικές μου επιλογές ειδικά σε ταξίδι,αλλά σίγουρα την πρώτη ώρα παίζει μόνο στο auto.
Να ξέρεις οτι κυρίως στην αρχή έχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση καθώς είναι πιο εύκολο όσο λειτουργεί ο κλιματισμός και πέφτει η θερμοκρασία,να κάνει τους 25C της καμπίνας 5-7C στην εξαγωγή και άλλο να ρίξει τους 35-40C του περιβάλλοντος.
Προσωπικά,έχω μόνιμα την επιλογή θερμοκρασίας στους 24C,με αποτέλεσμα την σχετικά γρήγορη και εφικτή υλοποίηση της,χωρίς να δουλεύει ο ανεμιστήρας στο μέγιστο.Αν το είχα στους 20C και κάτω θα δουλεύει στο μέγιστο για να πιάσει το στόχο,αλλά μάταια,όπως συμβαίνει και στα οικιακά κλιματιστικά! -
Ναι ρε παιδιά ξέρω πως δουλεύει.Εμενα δε μου αρέσει.
Επίσης όλα τα προηγούμενα αυτοκίνητα δούλευαν μια χαρά χωρίς να τα βάλω στο auto.στα βολβο ναι μεν βαζεις άουτο αλλα βαζεις και ταχυτητα ανεμιστηρα. οπου λειτουργει η ρυθμιση πλεον σαν 'max' δηλαδη παει απο ανεπαισθητα μεχρι max μονο.
-
Έτσι είναι και στο audi. Βάζεις auto και ρυθμίζεις με τα +, - την ταχύτητα του ανεμιστήρα, αν δε σου αρέσει αυτή που επιλέγει το auto.
Νόμιζα ότι σε όλα έτσι δουλεύει ο κλιματισμός. -
@andya3 said in Mazda CX-30:
Έτσι είναι και στο audi. Βάζεις auto και ρυθμίζεις με τα +, - την ταχύτητα του ανεμιστήρα, αν δε σου αρέσει αυτή που επιλέγει το auto.
Νόμιζα ότι σε όλα έτσι δουλεύει ο κλιματισμός.οχι, τα audi δουλευουν αλλιως. αν βαλεις εσυ ταχυτητα στο auto κραταει σταθερη την ταχυτητα που εβαλες. στα volvo οριζεις το max του auto και ανεβοκατεβαινει μονη της η ταχυτητα μεχρι το ανω οριο που βαζεις
-
Στο Α5 πάντως μόλις άλλαζα ταχύτητα ανεμιστήρα το φωτάκια του auto έσβηνε..
-
Στο Α5 πάντως μόλις άλλαζα ταχύτητα ανεμιστήρα το φωτάκια του auto έσβηνε..
Όντως σβήνει το auto. Πρέπει να το ξαναπατήσεις για να ελέγχει πάλι αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα.
Πάντως χειμώνα-καλοκαίρι έχω 23-24 και όταν θέλω πιο γρήγορη απόδοση παίζω με τα +, -, auto. Δεν αλλάζω θερμοκρασία, δε χρειάζεται.
Mazda CX-30