-
παντως, ως ο μονος που το εχει ηδη, ειναι μια χαρα απο πιγιοτητα και καταναλωσις καρφωμενη στ 3.9.
προβληματα ακομη δεν, αλλα υποψιες εχω.
για το χρωμα, αδικο μεγαλο εχετε, οπως και για τους χωρους. το σουιφτ που εχω εδωθε, το κλιο και φιεστα δεν ειναι με τη καμια πιο ευρυχωρα. μονο το γιαρι και το ιμπιθα ηντανε.
και οκ, οι γαλλοι μπορει να βαζουν κατω απο τη χαλακι ή τη ταπετσαρια τα σκουπιδια τους. αλλα ειναι μια χαρα να τα οδηγας απο το να μπαινεις σε τζερμαν γκρι-ζωη-καταδικη καθε μερα ή στο γιαρι που για καποιο λογο μυρναει κολυβα.
-
Γατε οταν ξαναπας στο συτοκινητο δες την μεση ταχυτητα που γραφει ο υπολογιστης ταξιδιου.
-
Κι ποιον κινητήρα/εκδοση αν μπορεις γατε
-
Γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει με τον πινακα οργάνων οδηγου του νεου Corsa?
Τα περιοδικά δείχνουν όλα ψηφιακα όργανα, αλλά στις εκυεσεις κ αντιπροσωπείες υπάρχουν μονον αναλογικα όργανα
-
Τα περιοδικά δείχνουν όλα ψηφιακα όργανα, αλλά στις εκυεσεις κ αντιπροσωπείες υπάρχουν μονον αναλογικα όργανα
Δεν είναι στάνταρ, αν το θες και υπάρχει η δυνατότητα το βάζεις ως έξτρα.
-
Ναι ειναι πολύ απλό! Οπλα τα δημοσιογραφικά εχουν τον εξτρα ηλεκτρονικό πινακα (συνήθως τα δημοσιογραφικα εχουν πολυ καλο εξοπλισμό για ευνόητους λογους). Ενω στις εκθέσεις εχουν τις κανονικές εκδόσεις χωρίς τον εξτρ πινακα. Εαν θες μπαίνει ως έκτρα με παραγγελία.
-
Έχουν γίνει πλέον στάνταρ τα ψηφιακά όργανα στις εκδόσεις Elegance και GS-line με μια μικρή αύξηση της τιμής...
-
Γατε γατε εισαι εδω;
Για πες μας μια αποψη για το Κορσα μετα απο ολο αυτο τον καιρο.....
Γιατι ακομα ψαχνομαι,πιστευω αμα φυγει ο ιος να καταφερω να αγορασω κατι.....
-
Γατε γατε εισαι εδω;
Για πες μας μια αποψη για το Κορσα μετα απο ολο αυτο τον καιρο.....
Γιατι ακομα ψαχνομαι,πιστευω αμα φυγει ο ιος να καταφερω να αγορασω κατι.....
μια χαρα αμαξακι...
σε σχεση με το ιμπιθα λιγοτερο ενθουσιαστικο, περισσοτερο χρηστικο. τρελα χαμηλη καταναλωση. σε σχεδον 100% πολη πλεον εχει σταθεροποιηθει στα 4.7 με αρκετη πιεση. δεν κοπαναει τπτ, ηλεκτρονικα λειτουργουν ολα. δεν εχει κανενα θεμα. το ιμπιθα ειχε ηδη σε παρομοια ηλικια - πρωιμες παπαριες. τερματιζει στα 200 κοντερ. επιταχυνει μετρια μεχρι τα 120 αλλα εχει ροπες αναμεσα, κλασικ μαζουτι. ομορφουλα αναρτηση. δεν κοπαναει και στριβει κατεβαινωντας παπανδρεου στην πρωτη δεξια μετα το φαναρι του λακιωτη με 95. τιμονακι χειροτερο του ιμπιθα και του βιτ. φρενακια καλα. καμερα απιθανη. οπως και το κλιμα που πιανει πολυ γρηγορα. αυτα.
χωροι τελικα μετριοι πισω, μεγαλο ομως μπαγκαζ.
-
Ευχαριστος οπως παντα....να σαι καλα.Λιγο οι μετριοι πισω χωροι με προβληματιζουν αλλα με 1,77 που ειμαι εγω,σε κανονικη θεση οδηγησης, πιστευω οτι θα ειναι ενταξει για οποιον κατσει πισω μου......
Ποιο μοντελο εχετε ακριβως;Εχετε βαλει καποιο εξτραδακι;Και παλι ευχαριστω.
Υ.Γ. Εμαθα να οδηγω σε Κορσα Α Σενταν του 86 (του πατερα μου) και η σχολη οδηγησης οταν εβγαλα διπλωμα ειχε το ιδιο...Οποτε υπαρχουν και καποιοι συναισθηματικοι λογοι,αν και εως τωρα εχω μονο vw.....
-
Βρε σεις είστε σίγουροι ότι οι ηλεκτρονικοί πίνακες οργάνων δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα στο κοντινό ή έστω μακρινό μέλλον , εγώ πάντως τους φοβάμαι και υποψιάζομαι ότι βλάβη σε αυτούς θα σημαίνει ακινητοποίηση του αυτοκινήτου - θα είναι δικλίδα ασφαλείας για να μην κυκλοφορείς χωρίς πχ ένδειξη ταχυμέτρου - και πολλά €€€ η επισκευή .
Αν δεν δω τέτοιους πίνακες σε ιαπωνικά και κορεάτικα (κυρίως στα δεύτερα λόγω LG κλπ που οι οθόνες τους έχουν κατακλύσει τον πλανήτη) ...δεν μπαίνω!
-
Εν μερει εχεις δικιο αλλα πλεον ολοενα και περισσοτερα αυτοκινητα διατιθενται με ψηφιακα οργανα.Και τα ιαπωνικα οπως πχ η νεα Κορολλα οπου εχει ψηφιακα οργανα.Η τεχνολογια προχωραει,αννηταν ετσι επρεπε να εχουμε ακομα κινητα με κουμπακια.Επειδη η LG ειναι κορεατικη δεν σημαινει οτι τα κορεατικα θα χρησιμοποιησουν οθονες της.
Απο την δεκαετια του 80 ηδη ειχαν κανει την εμφανιση τους ψηφιακα οργανα στο τοτε Γκολφ 2 και στο Φιατ Τιπο της εποχης.Επισης ψηφιακα χρησιμοποιουνται εδω και πολλα χρονια στις μοτοσυκλετες και εδω στα νεα μοντελα ειναι πλεον ολες οι ενδειξεις ψηφιακες.Σε ενα Suzuki GSR που αγορασα το 2007 μονο το στροφομετρο ηταν αναλογικο.
Σε σχεση με το νεο Κλιο που βρισκεται το Κορσα;Το Κλιο το εχω δει απο κοντα αλλα οχι και το Κορσα.Οποιος εχει μπει και στα δυο ας πει μια αποψη.
-
Ευχαριστος οπως παντα....να σαι καλα.Λιγο οι μετριοι πισω χωροι με προβληματιζουν αλλα με 1,77 που ειμαι εγω,σε κανονικη θεση οδηγησης, πιστευω οτι θα ειναι ενταξει για οποιον κατσει πισω μου......
Ποιο μοντελο εχετε ακριβως;Εχετε βαλει καποιο εξτραδακι;Και παλι ευχαριστω.
Υ.Γ. Εμαθα να οδηγω σε Κορσα Α Σενταν του 86 (του πατερα μου) και η σχολη οδηγησης οταν εβγαλα διπλωμα ειχε το ιδιο...Οποτε υπαρχουν και καποιοι συναισθηματικοι λογοι,αν και εως τωρα εχω μονο vw.....
μετριοι χωροι ειναι πισω απο τον μικρουλη μου. μολις 1.87, 110 κιλακια. εκει εκαθησα. οντας γατος του 1.80 και 82 κιλων υδατανθρακα και λιπους.
ντηζελ ειναι, με τις εκδοσεις δεν τα παω καλα, ειναι ομως η μεσαια εκδοση μανιουαλ αλλα με αναλογικα οργανα που τη δινανε οταν κυκλοφορησε με εξτρα εργοστασιακη καμερα, κλιμα και κανενα δυο αλλα μπλιμπλικια και καλα σαν λάντς εντισιον.
παντως ψηφιακο ταμπλο ειναι οξω απο το γουστο μου. πλεον εχω κατανοησει οτι αν βγαλω πιπινι δεν μασαει με ταμπλω και μπαρες, μονο αγαπη θελουνε... λεμε τωρα. μια βδομαδα ειναι ολα τα γκατζετακια, μετα μενει η δυσχρηστια. και να το δειχνεις στην υπερηλικη μανα σου να λεει για το καμαρι της στη γειτονισα.
-
Αρα εχεις την Elegance....
Πολλα σουπερμινι εχουν ψηφιακα ειτε στανταρ (Κλιο) ειτε εξτρα (Ιμπιζα,Πολο) και σε λιγο προφανως ολα οπως το νεο i20......
-
...
Κοίτα μιλάω κυρίως για την φουλ ψηφιακή οθόνη , αν μου χαλάσει στα 10+ χρόνια η ψηφιακή οθόνη που είναι ανάμεσα στα συμβατικά όργανα την αφήνω έτσι δεν τρέχει τίποτα -και έχω δει πολλές τέτοιες χαλασμένες σε παλιότερα αυτοκίνητα με καμμένα πιξελ κλπ. δεν πειράζει θα βρίσκω την μέση κατανάλωση με την απλή μέθοδο των τριών!
Αν χαλάσει η άλλη στο κέντρο του ταμπλό - έτσι και αλλιώς η toyota πχ που έχω εμπειρία μου ζητάει 130 € να ανανεώσω τους χάρτες- θα βάλω μια αφτερ μαρκετ που θα έχει τα πάντα και free , τι είχαμε τι χάσαμε ...
Αν όμως σβήσει τελείως η 'μεγάλη' που τα έχει όλα μέσα ,ταχύμετρα στροφόμετρα κλπ βασικά και κρίσιμα όργανα, τι γίνεται τότε , είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα γίνει 5-6 μήνες που θα έχει λήξει η εγγύηση και το κυριότερο θα μπορείς να κυκλοφορείς το αυτοκίνητο ή θα ενεργοποιείται κάποια βλακεία και μόνο οδική μετά ;
-
ad276 wrote:
...
Κοίτα μιλάω κυρίως για την φουλ ψηφιακή οθόνη , αν μου χαλάσει στα 10+ χρόνια η ψηφιακή οθόνη που είναι ανάμεσα στα συμβατικά όργανα την αφήνω έτσι δεν τρέχει τίποτα -και έχω δει πολλές τέτοιες χαλασμένες σε παλιότερα αυτοκίνητα με καμμένα πιξελ κλπ. δεν πειράζει θα βρίσκω την μέση κατανάλωση με την απλή μέθοδο των τριών!
Αν χαλάσει η άλλη στο κέντρο του ταμπλό - έτσι και αλλιώς η toyota πχ που έχω εμπειρία μου ζητάει 130 € να ανανεώσω τους χάρτες- θα βάλω μια αφτερ μαρκετ που θα έχει τα πάντα και free , τι είχαμε τι χάσαμε ...
Αν όμως σβήσει τελείως η 'μεγάλη' που τα έχει όλα μέσα ,ταχύμετρα στροφόμετρα κλπ βασικά και κρίσιμα όργανα, τι γίνεται τότε , είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα γίνει 5-6 μήνες που θα έχει λήξει η εγγύηση και το κυριότερο θα μπορείς να κυκλοφορείς το αυτοκίνητο ή θα ενεργοποιείται κάποια βλακεία και μόνο οδική μετά ;
Το ίδιο ερώτημα έχω και εγώ, σαν κατασκευαστικό κόστος δεν είναι σίγουρα υψηλό, αλλά μην αρχίσουν τις παπ@ριές του στιλ 'ξέρετε αλλάζει όλο το σύστημα μαζί και όχι μόνο η οθόνη και κοστίζει 1500 ευρώ'. Και φυσικά το ζήτημα είναι αν θα υπάρχει δυνατότητα να το κάνεις και εκτός αντιπροσωπείας εφόσον θα είναι εκτός εγγύησης. Σε ένα αυτοκίνητο σχετικά χαμηλού κόστους σαν το κορσα δεν θα εβαζα ψηφιακή οθόνη πάντως.
-
Ακριβώς. Παίζει το ψηφιακό καντράν (ταχύμετρο, οδόμετρο, στροφόμετρο, ρολόι, κ.α.) να είναι πιο φτηνό πλέον από το κλασσικό αναλογικό σε εργοστασιακό κόστος, αλλά αφ'ενός θα το χρεώνουν περισσότερο για γκατζετιά, αφεδύο όταν μας αποχαιρετήσει ένα όργανο θα σου λένε : 'ξέρετε, το εργοστάσιο το δίνει όλο μαζί και ουχί ένα ένα' -> πάρε λοιπόν ένα 1500άρι κατακέφαλα για το ανταλλακτικό, το μπάσε βγάλε και το σετάπ του.
Και το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι ένα αμαξίδιο τύπου Κόρσα, σε 10 χρόνια θα κάνει 2.000 ευρώ όλο μαζί.
Αλγεινό παράδειγμα ψηφιακής οθόνης είναι το Ρενό Σενίκ Μκ2, όπου όλα στην κεντρική κονσόλα είχαν γίνει ψηφιακά. Χάλαγε κάθε λίγο, ήθελε 1.500-2.000 ευρώ για αντικατάσταση, και στο ενδιάμεσο έμενε όλο το αυτοκίνητο στον τόπο.
Διερωτηθήκατε ποτέ γιατί ο πρωταθλητής των πωλήσεων στον τομέα του, το Ρενό Μκ1, πάτωσε εμπορικά με την δεύτερη γενιά του? Τώρα γνωρίζετε την απάντηση.
-
Διερωτηθήκατε ποτέ γιατί ο πρωταθλητής των πωλήσεων στον τομέα του, το Ρενό Μκ1, πάτωσε εμπορικά με την δεύτερη γενιά του? Τώρα γνωρίζετε την απάντηση.
Κρίνεις από τις πωλήσεις στην Ελλάδα το αν πάτωσε εμπορικά ένα μοντέλο; Μάλλον λάθος κάνεις...
Αν δεν κάνω λάθος πανευρωπαϊκά η δεύτερη γενιά του Scenic πήγε καλύτερα σε πωλήσεις από την πρώτη. Και σίγουρα δεν πάτωσε!
-
Ποιο είναι το Ρενό Μκ1 ;
-
Για την πρώτη γενιά του Scenic μιλάει. Οι γενιές όλων των αυτοκινήτων συνηθίζεται να αναφέρονται ως mk1 , 2, 3 κτλ.
Opel Corsa F (2019)