-
Που να δεις κι ο Γιαννακόπουλος τι τραβάει με τις Μερσεντές.
-
Εφόσον μπλέξεις με παραγγελία τότε όλα είναι ανοιχτά.
Κανεις δεν σου εγγυάται χρόνο ή σου λένε κάτι εξαρχης τόσο μακρινό που λειτουργεί όμως αποτρεπτικά σε πολλούς για την παραγγελία (βλ Τογιότα).
Άλλωστε σε θέμα αγορας αμαξιού είμαστε συνηθως τόσο ενθουσιώδεις που αγνοούμε κάποια μηνύματα.
Φυσικά στην περίπτωση του συνφορουμιτη παραπάνω ίσως έπρεπε να ήταν εξαρχης περισσότερο συντηρητικοί.
Φίλος με παραγγελία Οκτωβρίου σε 118 την πήρε τέλη Ιουνίου με αρχική εκτίμηση Φλεβάρη.
Κάνε υπομονή αναγκαστικά. -
Καλημέρα,
έχοντας παραγγείλει τον Νοέμβρη του '21 και έχοντας ενημέρωση τέλη Μαΐου από την αντιπροσωπεία ότι πάμε για παράδοση τέλη Αυγούστου (άρα Σεπτέμβριο και βλέπουμε), ακύρωσα την παραγγελία συνεκτιμώντας ωστόσο και άλλα δεδομένα.
ΥΓ. Η αρχική εκτίμηση για παράδοση ήταν για Απρίλιο του '22.
-
@mphysiker said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Καλημέρα,
έχοντας παραγγείλει τον Νοέμβρη του '21 και έχοντας ενημέρωση τέλη Μαΐου από την αντιπροσωπεία ότι πάμε για παράδοση τέλη Αυγούστου (άρα Σεπτέμβριο και βλέπουμε), ακύρωσα την παραγγελία συνεκτιμώντας ωστόσο και άλλα δεδομένα.
ΥΓ. Η αρχική εκτίμηση για παράδοση ήταν για Απρίλιο του '22.
Εσύ αποφασίζεις αλλά όπως τα περιγράφεις είχες φάει τον γάιδαρο της υπομονής σε 1 και κάτι μήνες μάλλον θα Παραλαμβανες...δλδ περίμενες 10 μήνες κρίμα ήταν....εκτός αν ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος γινόταν τελικά καλά Χριστούγεννα....όπως έχει γίνει η κατάσταση πρέπει να βάζεις μια παραγγελία για αμάξι που θα χρειαστείς κάποια στιγμή στο μέλλον απλά με την προϋπόθεση να δέχονται μικρές προκαταβολές... εννοείται κλείδωμα τιμξς το ξεχνάς και την αφήνεις να κάθεται κάποια στιγμή θα σου έρθει και η ανάγκη σου για νέο αμάξι θα είναι πιο υπαρκτή...αρκεί να έχεις επιλέξει ένα αμάξι που πραγματικά σου αρέσει και είναι αρκετά future proof... γιατί σε ένα δύο χρόνια που τελικά θα έρθει πολλά αλλάζουν....
-
Έτσι είναι και συμφωνώ, η καθυστέρηση από μόνη της τις περισσότερες φορές δεν είναι λόγος για ακύρωση της παραγγελίας. Στην περίπτωση μου, συνυπολόγισα και άλλες παραμέτρους. Και εννοείται δεν προτρέπω τον φίλο που έθεσε το θέμα να κάνει το ίδιο.
-
Εμείς πάντως όταν πήγαμε, ο ενδιαφερόμενος ρώτησε για το diesel και η απάντηση ήταν 10 μήνες αναμονή.
-
Έτσι είναι και συμφωνώ, η καθυστέρηση από μόνη της τις περισσότερες φορές δεν είναι λόγος για ακύρωση της παραγγελίας. Στην περίπτωση μου, συνυπολόγισα και άλλες παραμέτρους. Και εννοείται δεν προτρέπω τον φίλο που έθεσε το θέμα να κάνει το ίδιο.
Μια χαρά λόγος ειναι και το έχω κάνει και το καταχάρηκα!
Αλλά είχα ή βρήκα ευκολα εναλλακτική!
Σημερα απλά εισαι δέσμιος της καταστασης -
@iceman7 said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Μια χαρά λόγος ειναι και το έχω κάνει και το καταχάρηκα!
Αλλά είχα ή βρήκα ευκολα εναλλακτική!
Σημερα απλά εισαι δέσμιος της καταστασηςΠροσυπογράφω, είμαι στους 11 μήνες + αναμονή και θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν και τώρα μπορούσα να ακυρώσω, αρκεί να είχα ομότιμη εναλλακτική.
-
Καλησπέρα κι από μένα! Ενδιαφέρομαι κι εγω για το μοντέλο αυτό, κατά 99% για το 118i με την εκδοση της "προσφοράς", την Sport Line Advanced. Τώρα είμαι κάτοχος ενός VW Golf mk7 tsi 122ps (μοντέλο του 2014). Έχω πάρει κάποιες προσφορές στις οποίες ανέφεραν για παράδοση στους 4-6 μήνες, ανάλογα το πότε θα γίνει η παραγγελία (και τι θα έχει προφανώς). Θα ήθελα να μου πείτε κατά πόσο είστε ευχαριστημένοι οι κάτοχοι από το αυτοκίνητο (επιδόσεις, κατανάλωση και αν αντιμετωπίσατε βλαβες μέχρι στιγμής). Και κάτι ακόμα, αν γνωρίζει κάποιος, σχετικά με το LCI/facelift που επίκειται. Από ό,τι διαβάζω πλησιάζει μεν, αλλα δεν γράφουν κάτι πιο συγκεκριμένο σχετικά με το πότε. Θα άξιζε να το περιμένω, κατά τη γνώμη σας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
@konstantinos_m said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Καλησπέρα κι από μένα! Ενδιαφέρομαι κι εγω για το μοντέλο αυτό, κατά 99% για το 118i με την εκδοση της "προσφοράς", την Sport Line Advanced. Τώρα είμαι κάτοχος ενός VW Golf mk7 tsi 122ps (μοντέλο του 2014). Έχω πάρει κάποιες προσφορές στις οποίες ανέφεραν για παράδοση στους 4-6 μήνες, ανάλογα το πότε θα γίνει η παραγγελία (και τι θα έχει προφανώς). Θα ήθελα να μου πείτε κατά πόσο είστε ευχαριστημένοι οι κάτοχοι από το αυτοκίνητο (επιδόσεις, κατανάλωση και αν αντιμετωπίσατε βλαβες μέχρι στιγμής). Και κάτι ακόμα, αν γνωρίζει κάποιος, σχετικά με το LCI/facelift που επίκειται. Από ό,τι διαβάζω πλησιάζει μεν, αλλα δεν γράφουν κάτι πιο συγκεκριμένο σχετικά με το πότε. Θα άξιζε να το περιμένω, κατά τη γνώμη σας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Ίσως ειναι νωρίς ακόμα για το lci.
Το αμάξι είναι πολύ καλό.
Τις προάλλες οδήγησα ενός φίλου για αρκετή ώρα και άολα διαπίστωσα ότι δεν μπορώ σε χαμηλό αμάξι.
Απλά καίει αρκετα αν κινείσαι πόλη.
Αν σου αρέσει πάντως δεν θα βρεις πιο ποιοτικό στα λεφτά αυτά -
Ίσως ειναι νωρίς ακόμα για το lci.
Το αμάξι είναι πολύ καλό.
Τις προάλλες οδήγησα ενός φίλου για αρκετή ώρα και άολα διαπίστωσα ότι δεν μπορώ σε χαμηλό αμάξι.
Απλά καίει αρκετα αν κινείσαι πόλη.
Αν σου αρέσει πάντως δεν θα βρεις πιο ποιοτικό στα λεφτά αυτάΣ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ρώτησα για το lci, γιατί έχω δει άρθρα από το Φεβρουάριο του 2022 και μετά που το αναφέρουν, με πιθανότητα για τέλη 2022 ανακοίνωση και αρχές 2023 κυκοφορία, οπότε ήθελα να δω αν τυχαίνει κανείς να ξερει τίποτα παραπάνω, ώστε αν άξιζε να το περιμένω.
Αυτό με την κατανάλωση με προβληματίζει γιατί το έχω διαβάσει αρκετές φορές. Αν με ρωτάς για κέντρο Αθήνας όχι, δεν κυκλοφορώ εκεί, αλλα Αθήνα μένω με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Συγκριτικά με το 1.400αρι Golf στα 122 άλογα, θα καίει αρκετά περισσότερο λες? Τώρα είμαι περίπου 7,3-7,5lt/100km μεικτό κύκλο και γενικά ευχαριστημένος από κατανάλωση.
Παρεπιπτόντως, δε ξέρω αν ισχύει σίγουρα, αλλά από αυτά που βλέπω στο configurator για τιμές σε σχέση με προσφορά της προηγούμενης εβδομάδας, βλέπω ήδη να τσίμπησε 4-5 κατοσταρικα.... Γι' αυτό και σκέφτομαι σε τέτοιες τιμές, μήπως να περιμένα το έστω πιο ανανεωμένο μοντέλο. Θενξ και πάλι!
-
Οι ανανεωσεις μοντέλων ανακοινώνονται Μάρτιο - Απρίλιο στη BMW και οι παραγγελίες ανοιγουν απο Ιούλιο και μετά...
Αρα μέχρι τα τέλη του 2023 μην περιμένεις να παρεις lci.Οι τιμές που αναφέρεις ειναι λογικές για κατανάλωση!
-
Οι ανανεωσεις μοντέλων ανακοινώνονται Μάρτιο - Απρίλιο στη BMW και οι παραγγελίες ανοιγουν απο Ιούλιο και μετά...
Αρα μέχρι τα τέλη του 2023 μην περιμένεις να παρεις lci.Οι τιμές που αναφέρεις ειναι λογικές για κατανάλωση!
Λογικές για κατανάλωση για μενα είναι για το golf μου (σήμερα που το είδα ο μεικτός ειναι στο 6.7), το θέμα ειναι κατά ποσον το 118i θα τις πιάνει/πλησιάζει, εκτός και αν εννοείς ότι και το BMW κάπου εκεί πάει, πράγμα που είναι θετικό. Σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου.
Σε σχέση με την επίδοση του κινητήρα, ποια η γνώμη σου? Γιατί διάβασα κάποιους να τον λένε "τάφο" και σε άλλους να αρέσει. Προφανώς δε ψάχνω τα 200 άλογα, αλλά θα ήθελα να τραβάει κάπως καλύτερα από το δικό μου, παρότι είμαι ευχαριστημενος, πχ να ηταν σε δυνάμη σαν το παλιό golf mk5 1.4 tsi με τα 140ps.
-
@konstantinos_m said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Λογικές για κατανάλωση για μενα είναι για το golf μου (σήμερα που το είδα ο μεικτός ειναι στο 6.7), το θέμα ειναι κατά ποσον το 118i θα τις πιάνει/πλησιάζει, εκτός και αν εννοείς ότι και το BMW κάπου εκεί πάει, πράγμα που είναι θετικό. Σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου.
Σε σχέση με την επίδοση του κινητήρα, ποια η γνώμη σου? Γιατί διάβασα κάποιους να τον λένε "τάφο" και σε άλλους να αρέσει. Προφανώς δε ψάχνω τα 200 άλογα, αλλά θα ήθελα να τραβάει κάπως καλύτερα από το δικό μου, παρότι είμαι ευχαριστημενος, πχ να ηταν σε δυνάμη σαν το παλιό golf mk5 1.4 tsi με τα 140ps.
Τόσο περίπου είναι όπως στο γκολφ ο Άσσος.
Μια χαρά είναι ο κινητήρας. Εδώ κινεί σβέλτα τη Χ1 που είναι και αρκετά κιλά βαρύτερη.
Επ ουδενι είναι τάφος. -
Ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος :
- Να απενεργοποιήσω ΜΟΝΙΜΑ το start/stop?
- Να ξεκινά default το αμάξι με οδήγηση SPORT και όχι COMFORT?
Θα με ενδιέφερε οπωσδήποτε το 1ο
Επίσης, ήθελα να αναφερθώ σε κάτι "περίεργο". Σε μια πρόσφατη επίσκεψη σε αντιπροσωπεία, εκεί που κοιτούσαμε τον εξοπλισμο της F40 μου στην δική τους τράπεζα δεδομένων, πρόσεξα ότι οι χάρτες του αυτοκινήτου λήγουν σε 4 χρόνια απο την αγορά. Ξέρει κανείς κάτι?
Δυστυχώς εκείνη τη στιγμή δε ρώτησα αλλά όταν ξαναπάω θα το κάνω. -
@alexis-kapsalis said in Νέα BMW 1 Series 2019:
Ναι, μέσω του διαγνωστικού της BMW αλλά κανένα εξουσιοδοτημένο δεν θα στο κάνει. Πρέπει να βρεις κάποιο εξειδικευμένο με σωστό διαγνωστικό και που να ξέρει την διαδικασία ώστε να κάνει τις ρυθμίσεις. Υπάρχουν 2-3 τέτοια στην Αθήνα, από όσο ξέρω.
πρόσεξα ότι οι χάρτες του αυτοκινήτου λήγουν σε 4 χρόνια απο την αγορά. Ξέρει κανείς κάτι?
Ναι, τόσο είναι η άδεια. Μετά πρέπει να κάνεις ανανέωση εαν θες να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τους χάρτες του αυτοκινήτου.
-
Αν σε ενδιαφέρει να μπεις στο θαυμαστό κόσμο του obd11, το αγοράζεις και παίζεις γενικά με τον προγραμματισμό του αυτοκινήτου.
https://obdeleven-diagnostiko.gr/efarmoges-leitoyrgies-bmw/
Πρέπει να τους ρωτήσεις όμως αν γίνονται αυτά που θέλεις, μην το πάρεις τσάμπα.Αν είναι μόνο για το start-stop και το sport mode, σε ένα εξειδικευμένο bmw θα σου που αν γίνεται και πόσο κοστίζει, όπως είπε και ο Φάνης. Οι αντιπροσωπείες συνήθως δεν αγγίζουν τέτοια πράγματα.
-
Εχει να προτείνει κάποιος, ένα εξειδικευμένο στην Αθήνα απο Ν. Φιλαδέφεια έως Κηφισιά? Πρωτη φορά με BMW γαρ, και θα ήθελα μία πρόταση απο εσάς.
-
Εχει να προτείνει κάποιος, ένα εξειδικευμένο στην Αθήνα απο Ν. Φιλαδέφεια έως Κηφισιά? Πρωτη φορά με BMW γαρ, και θα ήθελα μία πρόταση απο εσάς.
Μπαϊλας στα Γλ. Νερά και Φλασκής στην Καλλιθέα.
-
Θα με ενδιέφερε οπωσδήποτε το 1ο
Το 1ο το είχα κάνει εγώ με "μη ιδιαίτερα γνήσιο" πρόγραμμα που κυκλοφορεί, αλλά είναι πολύ ιδιαίτερη διαδικασία και δε θα την πρότεινα. Κυκλοφορούν κάτι apps (επί πληρωμή μόνο) που κάνουν τέτοια μικροπράγματα, ψάξτες λίγο.
Νέα BMW 1 Series 2019