-
@poliviosfp said in BYD forum:
Στα μάτια μου σαν ανταγωνιστή του Dolphin βλέπω το Mg4. To 2o το έχω δει από κοντά και το έχω κάνει μια σύντομη βόλτα. Το dolphin όχι αλλά έχω δει σχεδόν όλα τις δοκιμές του.
Στο μυαλό μου τα έχω ως εξής.
Το dolphin είναι πιο ποιοτικό μέσα, πιο funky και πιο άνετο, αλλά αδιάφορο οδηγικά και υποστροφικό
Το Mg4 πιο σπορτιφ, πιο γρήγορο, αλλά έχει κάποια προβλήματα αξιοπιστίας. Επίσης, τσιγγούνικο μέσα και από όσο διαβάζω και διαπίστωσα πιο φτηνιάρικο.Μεταξύ των 2 όπως πολύ σωστά τα αναφέρεις γιατί είναι ουσιαστικά ανταγωνιστικά μεταξύ τους προτιμώ το mg4
Αλλά αυτό αν ήταν στην ίδια τιμή. Στην τιμή της προσφοράς που έχουν το dolfin δεν νομίζω κανένας λογικός να προτιμούσε το mg4
Είναι ασυζιτιτι καλύτερη επιλογή το dolfin σε αυτή πάντα την τιμή. Άμα τελειώσει η προσφορά αλλάζει το πραμα
-
@limited_one said in BYD forum:
Άκυρη η δοκιμή Byd atto3, έγινε μπέρδεμα με την κράτηση και βρέθηκα με ένα ηλεκτρικό Volvo xc40
τετοια καταρα να μην σε ξαναβρει !
-
@poliviosfp said in BYD forum:
Στα μάτια μου σαν ανταγωνιστή του Dolphin βλέπω το Mg4. To 2o το έχω δει από κοντά και το έχω κάνει μια σύντομη βόλτα. Το dolphin όχι αλλά έχω δει σχεδόν όλα τις δοκιμές του.
Στο μυαλό μου τα έχω ως εξής.
Το dolphin είναι πιο ποιοτικό μέσα, πιο funky και πιο άνετο, αλλά αδιάφορο οδηγικά και υποστροφικό
Το Mg4 πιο σπορτιφ, πιο γρήγορο, αλλά έχει κάποια προβλήματα αξιοπιστίας. Επίσης, τσιγγούνικο μέσα και από όσο διαβάζω και διαπίστωσα πιο φτηνιάρικο.Πολυ σωστα το θετεις. Στις περισσοτερες χωρες, αυτα τα δυο ειναι οι αμεσοι αντιπαλοι και τα συγκρινουν. Στην ελλαδα, η διαφορα τιμης (λογω της εκπτωσης) ειναι μεγαλη. Ακομα ομως και αν ηταν στην ιδια τιμη, παλι δελφινι θα προτιμουσα. Αυτο ομως ειναι προσωπικη επιλογη και εξαρταται απο τις προτεραιοτητες του εκαστοτε αγοραστη. Θελεις περισσοτερα ηλεκτρονικα βοηθηματα και ανεση; προβαδισμα στο δελφινι. Δινεις προτεραιτητα στην οδηγικη συμπεριφορα; Προβαδισμα στο mg4.
-
Άκυρη η δοκιμή Byd atto3, έγινε μπέρδεμα με την κράτηση και βρέθηκα με ένα ηλεκτρικό Volvo xc40
Δεν είναι κακό πάντως.!
Προς το παρόν έχει στάση για φαγητό όμως. -
Δεν είναι κακό πάντως.!
Προς το παρόν έχει στάση για φαγητό όμως.Εννοείται! Μια χαρά αυτοκίνητο είναι. Αστειευόμουν
-
Πολύ αναλυτική δοκιμή και σύγκριση με τον ανταγωνισμό, ειδικά σε υψηλές ταχύτητες ξεπερνάει τα 10λ όπως άλλωστε και το xtrail που φέρει αντίστοιχη μετάδοση.
Ενδιαφέρουσα και η ακύρωση των περί range, χάνει και σε αυτό το μαρκετινιστικο εργαλείο.
-
Η μετάδοση νομιζω είναι ecvt!
Απλώς ένα το μικρότερο μοτέρ από τα δίλιτρα, και δυο ίσως η αεροδυναμική να παίζει ρόλο!
Εν τω μεταξύ, για την ίδια έκδοση του Rav4 plugin AWD χρειάζεσαι €10.000 περισσότερα!
Από την άλλη στα 140 χλμ/ ώρα, το TOYOTA καταναλώνει 8.5 λίτρα/ 100 χλμ
Αντίστοιχα το BYD 10 λίτρα/ 100 χλμ
Εάν ισχύει αυτή η διαφορα στο υποθετικό σενάριο πως τα δυο αυτοκίνητα θα κινούνται μονάχα σε ταξίδια με αυτήν την ταχύτητα για να κάνει απόσβεση το TOYOTA χρειάζεται άνω των 380Κ χλμ με τιμή λίτρου τα €1.75!
Ενώ.... προσοχή εδώ, εάν το 50% των ετήσιων 20Κ χλμ είναι με φορτισμένη την μπαταρία με παρόμοια κατανάλωση και το υπόλοιπο με την διαφορά του 1,5 λίτρου στα 140 χλμ/ωρα ταξιδιού η απόσβεση του Toyota έρχεται μετά από τα 760Κ χλμ, υπολογίζοντας και έναν ετήσιο μέσο πληθωρισμο στο καύσιμο 0,8% τότε η απόσβεση έρχεται στα 660Κ χλμ απόστασης!
Εάν υπολογίσεις και τον έξτρα φόρο των διλιτρων εάν δεν κανω λάθος τότε στα 720Κ χλμ απόστασης θα κάνει απόσβεση το TOYOTA τα έξτρα 10Κ που ζητά!
Οποτε, @ataim νομίζω σε βοήθησα για αυτό που σκέφτεσαι!
-
Lap αντιμετωπίζεις τα πάντα με οικονομοτεχνικη σκοπιά, χωρίς να υπολογίζεις βέβαια ότι το rav4 σε 5 έτη θα έχει χάσει 15κ, το sealu 25k. Εκτός από το πλεονέκτημα της χαμηλής τιμής αγοράς δεν έχει τίποτα άλλο αξιοσημείωτο.
-
Εάν πάρουμε το σενάριο που το οδηγάς μονάχα σε ταξίδια με 140 χλμ/ ωρα που ΔΕΝ είναι ρεαλιστικο χωρίς να το φορτίσεις ΠΟΤΕ
Και εάν πάρουμε το αυθαίρετο δικό σου σενάριο απαξίωσης των Toyota το οποίο το στηρίζεις σε ιστορικά δεδομένα μιας αγορά ΧΩΡΙΣ παρόμοιο ανταγωνισμό (full hybrid/plug-in) κάτι που πιθανότατα ΔΕΝ θα ισχύει για τα απόμενα 5 έτη
Τότε οντως θα έχεις χάσει €3800 στα 5 έτη επιλέγοντας το BYD
Στο ρεαλιστικό ομως σενάριο μικτής χρήσης πόλης και αυτοκινητοδρόμου, φόρτισης της μπαταρίας καθώς και φόρου πολυτελείας του δίλιτρου Toyota, πώλησης με τους όρους που υποθέτεις στα 5 ετη, τότε και ΠΑΛΙ θα χάνεις λεφτά με το Toyota.
-
Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα πως η τέχνη του vfm είναι κάτι το πολυδιάστατο και δεν είναι μονάχα μια απλή κοστολόγηση για τον τελικό αγοραστή/χρήστη!
Η Toyota έχει το καλύτερο σύστημα, πάλεψε δεκαετίες για να το επιτύχει και η απλη αριθμητική απαξιώνει όλη αυτην την προσπαθεια μπροστά στο vfm!
Το vfm είναι υψηλή τέχνη
-
-
BYD forum