-
Δεν το λέω για εσένα.... Εσύ μια χαρά τα λες.
Αλλού είναι η πηγή της άρνησης στο νέο..... Θα παραμείνω ευγενικός και δεν θα πω
-
Λαπ, δεν υπάρχει πηγή άρνησης.
Λέγεται "customer feedback" και είναι αρνητικό από μεγάλη μερίδα κόσμου, για να μην πω, την πλειοψηφία του αγοραστικου κοινού.
Σε μια ελεύθερη αγορά, πρέπει αυτός που κατασκευάζει και πουλάει το προϊόν, να πείσει τον αγοραστή. Ειδικά όταν "δεν τραβάει"...
Βελτιώνοντας το προϊόν, εφαρμόζοντας πρακτικές του μάρκετινγκ, μειώνοντας την τιμή. Όπως βλέπουμε ήδη να κάνει ο Ελον.Ομως με το ζόρι, εμποδίζεται η παραγωγή και πώληση των ανταγωνιστικων προϊόντων, για να δημιουργηθεί ζήτηση με τη βία... θα το δούμε να γίνεται και με τα σπίτια σιγά σιγά.
Αυτοί που δεν θα μπορούν οικονομικά να ανταποκριθουν, τι θα πρέπει να κάνουν; -
Ανάποδα το βλέπεις. Το πλάνο για την μείωση του co2 ξεκίνησε από το 1990 στην τότε διεθνή συνθήκη που υπέγραψαν όλα τα κράτη μαζι και όλη η Ευρώπη.
Εκεί λοιπόν ήταν και η πηγή της ανάπτυξης των Diesel διότι εκπέμπουν λιγότερα co2 , αλλά πολλαπλάσιους ρύπους από τα βενζινοκίνητα, οι οποίοι ρύποι σε δεύτερη φάση με την συνδρομή της ακτινοβολίας του ηλίου μετατρέπονται σε ρύπους που δημιουργούν και πάλι το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Δηλαδή μια τρύπα στο νερό, συν την τοπική ρύπανση των πόλεων.
Αυτό το γεγονός το γνωρίζουν εδώ και 30 έτη οι κατασκευαστές, αλλά όπως πάντα πίεζαν για παρατάσεις, για δακρυβρεχτα άρθρα καταστροφής και άλλα τέτοια.
Εκεί λοιπόν υπήρξε το κενό της αγοράς που το έβλεπαν όλοι αλλά κανείς δεν έκανε την κίνηση να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εταιρία για bev. Εκεί μπήκε η Τέσλα και επί δέκα έτη έμπαινε μέσα και ζητούσε χρήματα υποσχόμενη το μέλλον.
Πλέον απέκτησε το προβάδισμα.Φτάσαμε σήμερα να τρέχουν όλοι και να μην φτάνουν για κάτι που το ήξεραν από το 1990.
Το 2030-2035 από το 1990 έχει μεγάλη απόσταση. Τα κεφάλαια για ανάπτυξη τεχνολογίας τα ξόδευαν για μαλακά πλαστικά και λεντ φωτάκια.
Τα Γκόλντεν Μπόις και τα ΔΣ των μετοχων που έπαιρναν την απόφαση αυτή έχουν φύγει, με παχυλούς μισθούς και αποζημιώσεις οι βιομηχανίες όμως μένουν και τρέχουν να μην κλείσουν
-
Κι η σημερινη μπαταριοκίνηση είναι "μια τρύπα στο νερό" ως προς την οικολογική της διάσταση, δυσανάλογη χρήση πόρων και μετακίνηση του προβλήματος μόλυνσης σε άλλο σημείο της αλυσίδας.
Και πάνω απ όλα, εφαρμόζεται σε μια ελεύθερη αγορά υποτίθεται...
Ίσως θεσμοθετηθουν δράσεις όπως αυτή των ακτιβιστών, προκειμένου να πειστούν όλοι για τα οφέλη της.
https://www.carandmotor.gr/nea/aktibistes-htypoyn-suv-se-eyropi-kai-ipa
Ή απλά να μας κάνουν οι εταιρείες, μια προσφορά, που για το καλό μας, δεν θα μπορούμε να αρνηθούμε.
-
Δεν είναι, το έχουμε αναφέρει δεκάδες φορές. Διαβάζεις καθόλου αυτά που σου αναφέρουμε σε αντίστοιχες συζητήσεις στο παρελθόν η μένεις στις απόψεις σου που φαντάζεσαι. Στο χειρότερο σενάριο με παραγωγή του ρεύματος μονάχα από λιγνίτη είναι και παλι αισθητά μικρότερη η επιβάρυνση διότι ένα ηλεκτρικό έχει 90% απόδοση.
Με 77kwh ένα diesel διανύει 100 χλμ και ένα bev 400-450 χλμ ή 600 χλμ μέσα στην πολη λόγω ανάκτησης ενέργειας.
Μιλάμε για 6 φορες λιγότερη χρήση ενέργειας και εκπομπές ρύπων που αυτή απαιτεί, σε αστικό κύκλο.
Στην περίπτωση της Ευρώπης με το μίγμα ενέργειας στο 20-30% από ΑΠΕ και το υπόλοιπο από φα είναι πολλές φορές λιγότερη η περιβαλλοντική επιβάρυνση από τα θερμικά αυτοκίνητα. Έχουμε τεράστιο όφελος για το περιβάλλον.
Φτάνουμε δηλαδή κοντά στις 8 φορές λιγότερη εκπομπή Co2 εάν υπήρχαν μονάχα bev. Μιλάμε πάντα για το 20-30% από ΑΠΕ διότι όταν αναπτυχθεί η τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας και πάμε στο 60% από ΑΠΕ τότε θα έχουμε 10 φορές λιγότερη εκπομπή co2. Πάμε δηλαδή πίσω σε εποχές πριν καν την ύπαρξη οχημάτων
Πλέον με τις νεότερες μπαταρίες από μη σπάνιες γαίες ή με ελάχιστη χρήση αυτών και με την επέκταση των ΑΠΕ η μείωση των εκπομπών co2 αλλά και άλλων ρύπων φτανουν σε απίστευτα επίπεδα που χωρίς τα bev είναι αδύνατον να επιτευχθούν.
Για την τοπική ρύπανση στις πόλεις με διάφορους τοξικούς ρύπους που βλάπτουν την υγεία του πληθυσμού η διαφορά μεταξύ bev και θερμικών είναι τεραστίων διαστάσεων, δεν υπάρχει καμία σύγκριση.
Ο ακραίος εγκέφαλος ψάχνει να βρει ένα αφήγημα και μια ιδεολογία για να εκφραστεί, αυτοί που βάζεις είναι ψυχικα άρρωστοι άνθρωποι, τι σχέση έχουν με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης;
-
Φαίνεται καθαρά πως έπεσε τηλ ενόψει εκλογών να επανέρθουν όλοι στον δρόμο της άρνησης της πραγματικότητας, των μαθηματικών και της επιστήμης και να ακολουθήσουν άτομα όπως ο Maxim Sokolov
https://www.russianlife.com/magazine/mar-apr-2001/100-young-russians-to-watch/maxim-sokolov-journalist/
εχει πολλά άρθρα του το RIA Novosti
https://ria.ru/author_sokolov/Να μαθαίνεται απο που παίρνουν γραμμή οι εχθροί της προόδου
απο το κράτος "βενζινάδικο" που θα του μείνουν τα αποθέματα να τα κοιτάζει! -
-
Λαπ, μέσω της πολυλογιας και της μετατόπισης της συζήτησης, τα ελαφρά πλάγια πηδηματάκια των πυγμαχων ελαφρών βαρών, ξεγλιστρας συνέχεια
Το πρωί τέθηκε το θέμα του ότι ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ.
Απάντηση σε αυτό το θέμα, δεν έχει δοθεί ακόμη.
Μόνο βομβαρδισμός λεπτομερειών σχετικά με την υποτιθέμενη αγάπη προς το περιβάλλον. -
@clockwork82 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Θέλω να βλέπω πρίζες παντού
Δηλαδή ο "Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας" (ΑΔΜΗΕ) είναι μία ακόμη εταιρεία που θα μας μεταπωλει ρεύμα εκτός σπιτιού, κι όχι μόνο θα μας χρεώνει τη μεταφορά του... Καλό!
-
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Λαπ, μέσω της πολυλογιας και της μετατόπισης της συζήτησης, τα ελαφρά πλάγια πηδηματάκια των πυγμαχων ελαφρών βαρών, ξεγλιστρας συνέχεια
Το πρωί τέθηκε το θέμα του ότι ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ.
Απάντηση σε αυτό το θέμα, δεν έχει δοθεί ακόμη.
Μόνο βομβαρδισμός λεπτομερειών σχετικά με την υποτιθέμενη αγάπη προς το περιβάλλον.Ξανά σκέψου τι γράφεις, εσύ θα έπρεπε να χαίρεσαι όντας αριστερός.
Τα κράτη πέρα από τις διαφορές τους σε ιδεολογίες και συστήματα έκαναν συνεδριάσεις επί δεκαετίες και αποφάσισαν ότι το ποτήρι ξεχείλισε, πως τα ποσοστά του co2 στην ατμόσφαιρα έχουν περάσει κατά πολύ την φυσική δραστηριότητα της γης και έχουν φτάσει λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας σε επίπεδα που ήταν πριν την εμφάνιση του homo sapiens, όταν ακόμα το κλίμα ήταν άστατο στον πλανήτη. Αυτό δεν ξέρουμε ακόμα τι επιπτώσεις θα έχει για το κλίμα μας. Ελπίζουμε όχι την χειρότερη που φαντάζονται.
Οπότε, η αγορά υπέκυψε σε μια κεντρική οικονομική σχεδίαση με στρατηγικούς στόχους που την έθεσαν τα κράτη μέσω των βουλευτών τους και των ψήφων τους.
Πιέζουν τα διεθνή κεφάλαια και την αγορά να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες και όχι σε ότι αυτά επιθυμούν.Στο ενδιάμεσο οι νομοθέτες της ΕΕ γνωρίζουν τον κίνδυνο της ενεργειακής φτώχειας και ηδη ψήφισαν μέτρα ως βασικό χάρτη σε μια εύκολη και φθηνή μετάβαση της οικονομίας σε πιο πράσινη μορφή.
Η αγορά του δυτικού κόσμου ποτέ δεν ήταν ελεύθερη σε περιόδους κρίσεων και σήμερα διανύουμε μια από αυτές. -
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
βασικό χάρτη σε μια εύκολη και φθηνή μετάβαση της οικονομίας σε πιο πράσινη μορφή.
Ούτε εύκολη Ούτε φθηνή.
Ακριβώς η όποια κοινωνική ευαισθησία έχει κάποιος, τον κάνει να δει την πραγματικότητα ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ.Ρε φίλε Λαπ, να σε ρωτήσω, εσύ προσωπικά (υπάρχει λόγος που προσωποποιώ το παράδειγμα, μην το πάρεις στραβά) μπορείς να έχεις μεζονέτα με ιδιωτικό γκαράζ και φωτοβολταϊκά για να φορτίζεις το ΙΧ σου αξίας +40.000€
Εγώ τώρα που 50αριζω και ως μετανάστης, ίσως και να την έχω αυτή τη δυνατότητα και να πάμε βόλτα με το ηλεκτρικό μου.
Απ τη δική σου γενιά, πόσοι;
Το ότι το περιβάλλον δεν θα σωθεί σε μια οικονομία που προβλέπει πως όλοι θα ζήσουν το Αμερικαν ντριμ, είναι προφανές.
Αυτή ακριβώς η επιδίωξη μέχρι τώρα, έφτασε τη κατάσταση του περιβάλλοντος στη σημερινή κατάσταση. Το να πατηθεί ρισετ, να ακυρώσουμε ότι πόρους έχουν ξοδευτεί μέχρι σήμερα και να αρχίσουμε να ξανακυνηγάμε απ την αρχή το Αμερικαν ντριμ βερσιόν 2.0 ΔΕΝ θα σώσει τον πλανήτη.
Το ότι απομονώνονται κάποια technicalities στατιστικών και συγκρίνουν μήλα με καρπούζια, όπως τα Kw υγρών καυσίμων στο ντεπόζιτο με το ρεύμα αποθηκευμένο σε μπαταρίες, δείχνει ακριβώς τη ρητορική και την προοπτική της νέας παγκόσμιας μπιζνας με πρόσχημα το περιβάλλον.
Ο κόσμος γύρω μας καίει παλέτες και χλωρά φτηνά ή απαλλωτριωμένα ξύλα για να βγάλει το χειμώνα και του λένε οι Μετακαπιταλιστες που τους έπιασε ο πόνος για τους ρύπους, ότι αν δεν έχουν λεφτά να χτίσουν νέο βιοκλιματικο σπίτι, θα τους γ@μησουν στους φόρους!
Όχι ότι θα χτίσει μαζικα το κράτος σπίτια τελευταίας τεχνολογίας να πετύχει οικονομίες κλίμακας.
Ο στόλος στη χώρα έχει μέση ηλικία τα 17-20 χρόνια (δηλαδή για κάθε καινούριο ισως κυκλοφορεί και κάποιο 30ετιας) και για να καθαρίσουν οι πόλεις ΔΕΝ 5πλασιαζουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς νέας τεχνολογίας, που θα έπρεπε να είναι από τζαμπα μέχρι συμβολικου τιμήματος ή μια μικρη ετήσια χρέωση "τελών κυκλοφορίας ΜΜΜ" σε όλους, αλλά σε αυτόν που έχει +300.000€ για κατοικία με ιδιωτικό γκαράζ και μπαταριοκινητο, δίνουν κι 8 χιλιάρικα δώρο, κι ας φτάνει στα καμένα βούρλα με το ζόρι η εμβέλεια. ΕΤΣΙ θα σώσει τον πλανήτη ο Καπιταλισμός...Αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις, του κακομοίρη του αριστερού. Αν οι απαντήσεις είναι κόπι-πΆστε από φυλλάδιο μάρκετινγκ, ευχαριστώ δεν θα πάρω...
(Τους φίλους που το πάνε στο άλλο άκρο, γιατί θα τους κόψουν τη χαρά να μπαίνουν με 200 στη στροφή και να τους ρωτάνε, μαμά; μην τους ξεσυνερίζεσαι. Κρίση μέσης ηλικίας λέγεται, μετά την πρώτη εξέταση του προστάτη αρχίζουν και στρώνουν
Εγώ μιλάω για πραγματικά αριστερές πολιτικές που θα ωφελησουν την κοινωνία) -
Ωχ αρχίσαμε πάλι..... Τι να πρώτο απαντήσω;
-
βασικό χάρτη σε μια εύκολη και φθηνή μετάβαση της οικονομίας σε πιο πράσινη μορφή.
η όποια κοινωνική ευαισθησία έχει κάποιος, τον κάνει να δει την πραγματικότητα ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ.
αλλά σε αυτόν που έχει +300.000€ για κατοικία με ιδιωτικό γκαράζ και μπαταριοκινητο, δίνουν κι 8 χιλιάρικα δώρο
Δεν συμφωνώ με όλα όσα γραφει ο piliourits αλλά κράτησα αυτό στο οποίο συμφωνω απόλυτα.
Η αλήθεια είναι οτι αυτο το μπόνους επειδη δεν υπάρχουν φτηνα ηλεκτρικα ώστε να μπορούν να το εκμεταλευτούν ολοι, ουσιαστικά δίνεται μπόνους σε αυτούς που έχουν αρκετα χρηματα ωστε να τους δελεασουν να πάρουν ηλεκτρικο!!!! Δεν νομίζω ότι είναι σωστό και δίκαιο και ας μην είμαι αριστερός.
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
η όποια κοινωνική ευαισθησία έχει κάποιος, τον κάνει να δει την πραγματικότητα ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ.
αλλά σε αυτόν που έχει +300.000€ για κατοικία με ιδιωτικό γκαράζ και μπαταριοκινητο, δίνουν κι 8 χιλιάρικα δώρο
Δεν συμφωνώ με όλα όσα γραφει ο piliourits αλλά κράτησα αυτό στο οποίο συμφωνω απόλυτα.
Η αλήθεια είναι οτι αυτο το μπόνους επειδη δεν υπάρχουν φτηνα ηλεκτρικα ώστε να μπορούν να το εκμεταλευτούν ολοι, ουσιαστικά δίνεται μπόνους σε αυτούς που έχουν αρκετα χρηματα ωστε να τους δελεασουν να πάρουν ηλεκτρικο!!!! Δεν νομίζω ότι είναι σωστό και δίκαιο και ας μην είμαι αριστερός.
Μήπως είσαι αλλά δεν το ξέρεις;
-
Ούτε εύκολη Ούτε φθηνή.
Ακριβώς η όποια κοινωνική ευαισθησία έχει κάποιος, τον κάνει να δει την πραγματικότητα ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ.Το όφελος πρέπει να είναι διττό. Και όφελος για το περιβάλλον, αστικό περιβάλλον και όφελος ως προς το κόστος και την πρακτικότητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η πρακτικότητα έρχεται δεύτερη μπροστά στα οφέλη για το περιβάλλον. Όχι ότι δεν θα γίνουν σημαντικές βελτιώσεις και σε αυτόν τον τομέα.
Ρε φίλε Λαπ, να σε ρωτήσω, εσύ προσωπικά (υπάρχει λόγος που προσωποποιώ το παράδειγμα, μην το πάρεις στραβά) μπορείς να έχεις μεζονέτα με ιδιωτικό γκαράζ και φωτοβολταϊκά για να φορτίζεις το ΙΧ σου αξίας +40.000€
Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Δεν θα ασχοληθούμε με εμένα.
Εγώ τώρα που 50αριζω και ως μετανάστης, ίσως και να την έχω αυτή τη δυνατότητα και να πάμε βόλτα με το ηλεκτρικό μου.
Μπράβο σου!
Απ τη δική σου γενιά, πόσοι;
Ελάχιστοι, το θέμα ομως όπως με βλέπεις να αναλύω συχνά πυκνά είναι ο εκδημοκρατισμός της ηλεκτορκινησης. Οι τεχνολογικές εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση είναι καταιγιστικες. Κάθε μήνα αλλάζουν δεδομένα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο σκοπός είναι όχι μονάχα να γίνουν φθηνά αλλά να είναι φθηνότερα από τα θερμικα.
Το ότι το περιβάλλον δεν θα σωθεί σε μια οικονομία που προβλέπει πως όλοι θα ζήσουν το Αμερικαν ντριμ, είναι προφανές.
Αυτή ακριβώς η επιδίωξη μέχρι τώρα, έφτασε τη κατάσταση του περιβάλλοντος στη σημερινή κατάσταση. Το να πατηθεί ρισετ, να ακυρώσουμε ότι πόρους έχουν ξοδευτεί μέχρι σήμερα και να αρχίσουμε να ξανακυνηγάμε απ την αρχή το Αμερικαν ντριμ βερσιόν 2.0 ΔΕΝ θα σώσει τον πλανήτη.Λες χαζομάρες με σαντιγί, διότι η ρύπανση τον προηγούμενο αιώνα δεν κοιταζε συστήματα και ιδεολογίες. Να μη μιλήσω για εποχές με καταστροφικές συνέπειες επί άλλων συστημάτων και ντριμς, άστο να πάει στα διαλα.
Το ότι απομονώνονται κάποια technicalities στατιστικών και συγκρίνουν μήλα με καρπούζια, όπως τα Kw υγρών καυσίμων στο ντεπόζιτο με το ρεύμα αποθηκευμένο σε μπαταρίες, δείχνει ακριβώς τη ρητορική και την προοπτική της νέας παγκόσμιας μπιζνας με πρόσχημα το περιβάλλον.
Καμία σχέση. Οι φυσικοί και οι τεχνικοί πάντα έτσι εξετάζουν τα μεγέθη σε ίδιες μονάδες μέτρησης, απλώς ο καθημερινός άνθρωπος δεν το έχει ξεδιαλύνει στο μυαλό του για να καταλάβει τι συμβαίνει.
Ο κόσμος γύρω μας καίει παλέτες και χλωρά φτηνά ή απαλλωτριωμένα ξύλα για να βγάλει το χειμώνα και του λένε οι Μετακαπιταλιστες που τους έπιασε ο πόνος για τους ρύπους, ότι αν δεν έχουν λεφτά να χτίσουν νέο βιοκλιματικο σπίτι, θα τους γ@μησουν στους φόρους!
Για αυτό υπάρχουν πολιτικές και φωνές στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ζητούν και κερδίζουν πακέτα δις για επιδοτήσεις έως και 90% για αναβαθμίσεις σπιτιών. Το ότι εμείς είμαστε σε άσχημη θέση είναι αποτέλεσμα των μνημονίων όπου δεν θα έλεγα όχι σε μια καθυστέρηση στην υιοθέτηση κάποιων πολτικων
Όχι ότι θα χτίσει μαζικα το κράτος σπίτια τελευταίας τεχνολογίας να πετύχει οικονομίες κλίμακας.
Εδώ με βρίσκεις σύμφωνο. Εφόσον το πρόγραμμα είναι προς τη μείωση των ρύπων πρέπει το κράτος να μοχλευσει την αγορά.
Ο στόλος στη χώρα έχει μέση ηλικία τα 17-20 χρόνια (δηλαδή για κάθε καινούριο ισως κυκλοφορεί και κάποιο 30ετιας) και για να καθαρίσουν οι πόλεις ΔΕΝ 5πλασιαζουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς νέας τεχνολογίας, που θα έπρεπε να είναι από τζαμπα μέχρι συμβολικου τιμήματος ή μια μικρη ετήσια χρέωση "τελών κυκλοφορίας ΜΜΜ" σε όλους, αλλά σε αυτόν που έχει +300.000€ για κατοικία με ιδιωτικό γκαράζ και μπαταριοκινητο, δίνουν κι 8 χιλιάρικα δώρο, κι ας φτάνει στα καμένα βούρλα με το ζόρι η εμβέλεια. ΕΤΣΙ θα σώσει τον πλανήτη ο Καπιταλισμός...
Άντε πάλι....έχετε κολλήσει οι αριστεροί. Ρε σεις μιλάμε για το 0,05% των εσόδων από φόρους που το δίνουν σε ανώτερα μεσαία εισοδηματικά στρώματα για να ξεκινήσει η παραγωγή και η δημιουργία μιας αγοράς με κίνητρα για τους κατασκευαστές. Το ότι επιδοτούν τις Ταυκαν είναι λάθος, αλλά όλες και όλες δύο πουλήθηκαν. Θα έρθουν και φθηνότερα οχήματα και θα επιδοτούνται και αυτά. Καλό θα ήταν να υπάρχει μια διαστρωμάτωση της επιδότησης. Είναι καλή ιδέα.
Αυτές είναι οι δικές μου σκέψεις, του κακομοίρη του αριστερού. Αν οι απαντήσεις είναι κόπι-πΆστε από φυλλάδιο μάρκετινγκ, ευχαριστώ δεν θα πάρω...
Ιδιαίτερα, εγώ ποτέ δεν γράφω με καθοδήγηση, ότι σκέφτομαι το λέω όπως θέλω και πιστεύω. Άλλοι αναπαράγουν προπαγάνδα με γραμμές.
(Τους φίλους που το πάνε στο άλλο άκρο, γιατί θα τους κόψουν τη χαρά να μπαίνουν με 200 στη στροφή και να τους ρωτάνε, μαμά; μην τους ξεσυνερίζεσαι. Κρίση μέσης ηλικίας λέγεται, μετά την πρώτη εξέταση του προστάτη αρχίζουν και στρώνουν
Εγώ μιλάω για πραγματικά αριστερές πολιτικές που θα ωφελησουν την κοινωνία)Κοίτα να δεις στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχεδόν καθημερινά συζητούν αυτά τα θεματα και ψάχνουν τρόπους για ομαλή μετάβαση με την ταυτόχρονη ανάπτυξη της τεχνολογίας. Αν διαβάσεις διάφορες ανακοινώσεις θα δεις ότι συνεχώς γυρίζουν γύρω από αυτά τα θέματα. Έχουμε ακόμα κάποια έτη μέχρι το 2035-2040. Περίμενε να δεις τι θα βγάλει η τεχνολογία. Εγώ επειδή τα ψαχνω σε διάφορα τεχνολογικα sites έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό με το τι τεχνολογίες υπάρχουν και μας τις παρουσιάζουν σταδιακα. Ιδιαίτερα η πιο πρόσφατη που διάβασα είναι πέρα από κάθε φαντασία.
-
@ibiza95 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μήπως είσαι αλλά δεν το ξέρεις;
ουτε αριστερος είμαι, ουτε δεξιος. Τα έχω ψηφίσει όλα όμως. οπότε μπορείς να με βάλεις σε οποιο τμημα αγαπάς, δεν παρεξηγω
μια χαζομαρα αφηγημα είναι έτσι και αλλιως αυτό της κατηγοριοποίησης λες και δεν υπάρχουν ανθρωποι που βλέπουν σωστα και λάθη και στις 2 υποτιθέμενες μεριες που θέλουν να μας πολώνουν
-
Δήλωση:
Αυτή ακριβώς η επιδίωξη μέχρι τώρα, έφτασε τη κατάσταση του περιβάλλοντος στη σημερινή κατάσταση. Το να πατηθεί ρισετ, να ακυρώσουμε ότι πόρους έχουν ξοδευτεί μέχρι σήμερα και να αρχίσουμε να ξανακυνηγάμε απ την αρχή το Αμερικαν ντριμ βερσιόν 2.0 ΔΕΝ θα σώσει τον πλανήτη.Απάντηση:
Λες χαζομάρες με σαντιγί, διότι η ρύπανση τον προηγούμενο αιώνα δεν κοιταζε συστήματα και ιδεολογίες.Φίλε οδηγε
Όταν καταλαβαίνεις λάθος, κρίνεται η αντιληπτικη σου ικανότητα, δεν λέει ο συνομιλητής σου χαζομάρες.Αναφέρομαι στον ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ και την υπερβολή, προκειμένου να κυνηγήσει κάποιος το Αμερικαν ντριμ.
Την υπόσχεση του Αμερικαν ντριμ που κρατάει τα διποδα χαμστερ στον τροχό για όλη τη ζωή τους.
(Το ακριβώς αντίθετο της αρχαιοελληνικης και νεότερης Ελληνορθόδοξης παράδοσης, αξίζει να σημειώσουμε...)Νέο ντριμ υψηλής τεχνολογίας θα κυνηγάνε τα χαμστερ στον τροχό πλέον.
Και κυνηγώντας το, ο Καπιταλισμός θα σώσει τον πλανήτη...Μου φαίνεται αυτό που χαλάει περισσότερο τον Λαπ, είναι η αποδόμηση της Νέας υπόσχεσης, ότι υπερκαταναλώνοντας προϊόντα νέας "πράσινης" τεχνολογίας, θα σώζουμε τον πλανήτη...
Τι πιο ανοικονόμητο και μεγαλύτερη σπατάλη πόρων απ τα σημερινά μπαταριοκινητα; -
Ρε συ.... Μη μας τρελάνεις τώρα. Υπήρξε και άλλο σύστημα. Ξέρεις τι έκανε στο περιβάλλον; Έχεις καμία ιδέα;
Και χωρίς οράματα υπερκατανάλωσης κτλ.
Είπαμε τα συστήματα με τις ιδεολογίες τους ξέσκισαν το περιβάλλον το καθένα από την πλευρά του.
Πλέον όπως είπαμε αποφασίστηκε μετά από δεκαετίες και πολλές προσπάθειες μια άλλη πορεία σε όλα τα συστήματα και τις κοινωνίες. Και παλι θα υπάρξει υπερκαταναλωτισμός στην δική μας πλευρά αλλά υπό άλλο πρίσμα. Υπό πράσινο πρίσμα και ουχί του ΠΑΣΟΚ.Δηλαδή πλαστικά από ξύλο, ενέργεια από ΑΠΕ, υδρογόνο για παραγωγή κτλ
-
Λαπ, τα πιστεύεις πραγματικά όλα αυτά τα "πράσινα" άλογα, ε;!
ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα σερβίρουν...
Κι αν κάποιος τ' αμφισβητήσει, τον θεωρείς "αρνητή" προφανώς, παραπλανημενο, όπως περίπου τους αντιεμβολιαστες.
Έτσι δεν είναι; -
Ντρέπομαι να απαντήσω.
Τα πρωτα δείγματα αυτών των πολιτικών είναι το γεγονός πως η τρύπα του όζοντος κλείνει.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης