-
Τα παίξε η γυναίκα...
Youtube Video -
Το αυτοκίνητο είναι από το μέλλον. Ένα οικογενειακό πολυτελείας με €3-4/100χλμ μπορεί να μοιράσει πόνο σε ότι κινείται.
-
-
Ο munro ήταν λέει petrolhead και μάλιστα από τους λίγους με τόσες γνώσεις. Στο ινστιτούτο που έχει για τη τεχνολογία της αυτοκίνησης έφεραν πριν λίγα έτη το model3 και το έκαναν βίδες για να το αναλύσουν. Αυτό που είδε όπως είπε με τα μάτια του ήταν κάτι το απίστευτο για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Από petrolhead έγινε στα γεράματα Ev-agelist.
Στο model Y, η tesla έδωσε τα ρέστα της και σύμφωνα με τους ειδικούς στην παραγωγή αυτοκινήτων διέλυσε τον ανταγωνισμό. Η πλατφόρμα και οι μπαταρίες του οχήματος αποτελούνται από 3 συνολικά κομμάτια. Υποπολλαπλάσια από τον ανταγωνισμό. Η μπαταρία και το πλαίσιο της έχουν δομικό ρόλο στην πλατφόρμα. Αυτό από μόνο του άλλαξε την φιλοσοφία κατασκευής όπως την εποχή της toyota με της μεθόδους κατασκευής του Ταϊτσι όνο.
Το περιθώριο κέρδους ήταν τόσο υψηλό ενώ και η ποιότητα της κατασκευής πολύ καλή και ομοιογενή που οδήγησε την Τογιότα να γονατίσει και να ζητήσει joint venture με άλλες εταιρίες μπας και καταφέρει να μειώσει το κόστος εξέλιξης και παραγωγής των Ev. Ο λόγος παραίτησης του ceo της Τογιότα ήταν αυτός. Το ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν την Τέσλα.
Το vag group πρέπει να την ψηλιαστηκε την δουλειά και έδωσε μεγάλη έμφαση στην απλότητα των νέων ev πλατφορμών, η οποία είναι σε θέση να προσφέρει ev σε ανταγωνιστικές τιμές. Η stellantis ακόμα παρουσιάζει σε εκθέσεις τη νέα ev πλατφόρμα της ως σχέδια σε κάτι το μελλοντικό. Πρέπει να κινηθεί γρήγορα διότι τα περιθώρια να παραμείνει ανταγωνιστική μειώνονται συνεχώς. Η τωρινή που έχει, πέρα από αυτά που διαβάζουμε από κάποια μέλη του φόρουμ, επειδή έχει πολλαπλάσια μέρη πάνω της για να στηρίξει πολλαπλούς ρόλους με θερμικούς κινητήρες, δεν μπορεί να προσφέρει τα περιθώρια για μια σημαντική μείωση του τελικού κοστους του αυτοκινήτου. Όπως επίσης και οι χώροι που προσφέρουν δεν είναι οι καλύτεροι δυνατοί ακριβώς διότι υπάρχουν περιορισμοί στην σχεδίαση των οχημάτων λόγω κοινής πλατφόρμας μεταξυ θερμικών και ev.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δεν μπορεί να πέσει για ένα μέτριο αυτοκίνητο με μονάχα 150 άλογα κάτω από τα 32-33Κ όταν η Τέσλα και ή Vag υπόσχονται μεγάλες εκπλήξεις στα 25Κ.Μήπως υπό αυτό το πρίσμα θα ταίριαζε να ξαναδούμε τις δηλώσεις κάποιων στελεχών για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, την ανάγκη για χρονικές παρατάσεις και τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις τους;
-
Ορίστε και το 1ο Tesla ταξί στην Ελλάδα!!!
https://www.gocar.gr/gofwd/faces/42740,Taxi_Tesla_shmera_Ellada_synenteyxh.html
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ορίστε και το 1ο Tesla ταξί στην Ελλάδα!!!
https://www.gocar.gr/gofwd/faces/42740,Taxi_Tesla_shmera_Ellada_synenteyxh.html
Γέμισε ο τόπος!
-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γέμισε ο τόπος!
Έγραψα: το 1ο. Μακάρι να δούμε και άλλα (όπως στο Λουξεμβούργο π.χ για να μν λέμε συνέχεια για Νορβηγία) και επιτέλους τα καρκινομαζουτ ταξί να φύγουν από την Αθήνα. Αλλά δύσκολο, γιατί οι οδηγοί ταξί κοιτάνε άλλα πράγματα.
-
O Munro είναι σπρωχτης των Tesla.
Αλλά κάποια βίντεο του μου άρεσαν πολύ, γιατί δείχνουν μέρη από το tesla, ιδίως όταν είδα κάτι πλακέτες inverter, μου φυγε κάθε ιδέα να αγοράσω ηλεκτρικό. Ζήσε και άσε τους άλλους να κάνουν το beta tester... -
Γέμισε ο τόπος!
Έγραψα: το 1ο. Μακάρι να δούμε και άλλα (όπως στο Λουξεμβούργο π.χ για να μν λέμε συνέχεια για Νορβηγία) και επιτέλους τα καρκινομαζουτ ταξί να φύγουν από την Αθήνα. Αλλά δύσκολο, γιατί οι οδηγοί ταξί κοιτάνε άλλα πράγματα.
Έλα ρε συ, πλάκα έκανα!
Το διάβασα τι έγραψες!
Την είχα δει την είδηση αλλά ήμουν στο τρέξιμο όλη μέρα και δεν πρόλαβα νωρίτερα να ποσταρω κάτι.
Έχω πει, από επαγγελματικά θα δούμε μεγάλη διαφορά. Πάγια θέση μου.
-
@johnny-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
O Munro είναι σπρωχτης των Tesla.
Αλλά κάποια βίντεο του μου άρεσαν πολύ, γιατί δείχνουν μέρη από το tesla, ιδίως όταν είδα κάτι πλακέτες inverter, μου φυγε κάθε ιδέα να αγοράσω ηλεκτρικό. Ζήσε και άσε τους άλλους να κάνουν το beta tester...Γιατί στα adblue δεν είναι ο κόσμος beta tester. Στα άμεσου ψεκασμού; Στις υψηλής πίεσης αντλίες; Στα καταλυτικά το 90; Στο esp, στο abs;
-
-
Πριν λίγο βγήκα από ένα παμπάλαιο Octavia ταξί, με μονίμως αναμμένο το λαμπάκι check engine. Ερείπιο τελείως.
Και διάβασα το άρθρο για το Tesla και μ' έπιασαν τα γέλια.
Είμαστε στην αρχή της νέας εποχής των ηλεκτρικών. Για μεγάλο χρονικό διάστημα θα συνυπάρχουν οι 2 κόσμοι. Θα κάνουμε αναπόφευκτα συγκρίσεις και θα γελάμε. Και μιλάμε για πολύ γέλιο. -
Προχθές πέτυχα φορτηγό με μικρό γερανό, και το ντουμάνι που έβγαζε ήταν απερίγραπτο. Την ίδια μέρα πέτυχα ένα κρατικό e-up κάποιου δήμου νομίζω. Δύο κόσμοι στην ίδια πόλη. Να δούμε αν ποτέ θα εκλείψει ο πρώτος. Όσο βλέπω την πολιτεία να κάνει τα στραβά μάτια με πολλούς τρόπους και τους εμπόρους και ιδιοκτήτες να αδιαφορούν, δεν ελπίζω.
-
Περίπου 2890 δίκυκλα πωλήθηκαν τον Φεβρουάριο, 62 ηλεκτρικά!
Μιλάμε είμαστε πολύ αρχή ακόμη...
και βρίσκεις από 1.500€ ηλεκτρικο, και φθηνότερα ίσως, και δεν σε νοιάζει να φορτίσεις κάπου συγκεκριμένα, αφού στα περισσότερα οι μπαταρίες είναι φορητές και τις πας όπου θες (διαμέρισμα/δουλειά) ενώ υπάρχουν και τύπου τροχήλατης βαλιτσουλας αεροδρομίου!
Δηλαδή κάνει πολύ πιο νόημα αυτή τη στιγμή να πάρεις ένα δίκυκλο να κάνεις δουλειά σου σε κέντρο ή ακόμη και επαρχία να πηγαίνεις στο καφενείο!
-
Παραδόξως είναι λίγο λιγότερο άσχημο σε κίτρινο αν και μοιάζει με πατημένο λεμόνι. Πάντως αν ήμουν Ομάρ Ταρίφ, το Model Y είναι το τελευταίο αυτοκίνητο στη γη που θα διάλεγα για ταξί. Μόνο και μόνο να πρέπει να υποφέρω τη φτηνιάρικη και αντιεργονομική καμπίνα κάθε μέρα επι ώρες και να παλεύω με την οθόνη για το παραμικρό....Μπρρρρρ. Το μόνο καλό οτι απο μέσα δε μπορείς να δείς πόσο χάλια είναι απ' έξω
Καλύτερα οποιδήποτε άλλο ηλεκτρικό αν και καλά είχα φάει την πετριά με αυτόν τον τρόπο κίνησης και με εξυπηρετούσε ταυτόχρονα. Ίσως κάποιο Enyaq που τουλάχιστον αν θυμάμαι έχει κουμπάκια και δεν απευθύνεται στη γενιά των τάμπλετ.
Φυσικά αντι για όλα αυτά θα έπαιρνα μια ντηζελάρα και θα έκανα τη δουλειά μου, το μόνο κακό οτι τα VAG βγαίνουν με DSG που μέσα στην πόλη κάθε μέρα σταμάτα-ξεκινα θα μου έτρεμε το φυλλοκάρδι. Ίσως κάτι στους Στέλιους;
-
@andya3 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πριν λίγο βγήκα από ένα παμπάλαιο Octavia ταξί, με μονίμως αναμμένο το λαμπάκι check engine. Ερείπιο τελείως.
Και διάβασα το άρθρο για το Tesla και μ' έπιασαν τα γέλια.
Είμαστε στην αρχή της νέας εποχής των ηλεκτρικών. Για μεγάλο χρονικό διάστημα θα συνυπάρχουν οι 2 κόσμοι. Θα κάνουμε αναπόφευκτα συγκρίσεις και θα γελάμε. Και μιλάμε για πολύ γέλιο.déjà vu ........ Το 70 και το 80 συνυπηρχαν στα χωρια τα παρακατω
-
Στη Ρουμανία πάντως που πήγα το Νοέμβρη του '19 υπάρχουν όλα αυτά ακόμα στα χωριά
-
Έτσι, να αγοράσει ο άλλος dieselara ταξί ενώ μπορεί και τον συμφέρει οικονομικά το ηλεκτρικό.....
https://www.cnn.com/2019/08/14/health/air-pollution-emphysema-study-climate-scn/index.html
"Long-term exposure to air pollution, especially ground-level ozone, is like smoking about a pack of cigarettes a day for many years, a new study says, and like smoking, it can can lead to emphysema"
Ρε μνημόνια μέχρι να σβήσει ο Ήλιος. Μνημόνια και απαγορεύσεις θέλει αυτός ο λαός.
-
@diego1960 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Στη Ρουμανία πάντως που πήγα το Νοέμβρη του '19 υπάρχουν όλα αυτά ακόμα στα χωριά
Αν πας τώρα στο χωριό μου, εξακολουθούν να συνυπάρχουν, ακόμη και στο ίδιο σπίτι!
Τα ξαδέρφια έχουν και τρακτέρ και Datsun!
Κάποια σπίτια του χωριού και γάιδαρακο, αλλά ελάχιστα πλέον..
-
Γέμισε ο τόπος!
Επιδότηση δίνουν μόνο για αντικατάσταση Euro5 ΤΑΧΙ.
Δηλαδή κάποιος ταξιτζής (ας λέμε ιδιοκτήτης, γιατί οι περισσότεροι είναι απλά οδηγοί) που πήρε απ τους πρώτους Euro6 tdi (που έχουν κατεξοχήν τα ταξί) και έχει φτάσει καμιά 300-400αριά χιλιάδες χιλιόμετρα, και να θέλει να το αλλάξει δεν τον επιδοτούν.Αυτός που το 2023 κάθεται ακόμη με Euro5 ταξί, πιθανόν με δεύτερη μηχανή (όπως είχε το superb που με έφερε απ' το Ελ.Βενιζέλος στο Βόλο τελευταία φορά), πιστεύουν οι ιθύνοντες ότι μαζεύει τα 30-40.000€ που υπολείπονται της επιδότησης, για να πάρει ένα model Y και να ψάχνει φορτιστή; Ενώ μπορεί να πάρει π.χ. μια υβριδική Κορόλα, αν όχι το επόμενο Οκτάβια; (Πιστεύει κάποιος πως ένα σημερινό Τέσλα, δηλαδή οι μπαταρίες του, θα βγάλει μισό και 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα που έχουν βγάλει τα Οκτάβια; Οι ΕΛΛΗΝΕΣ ταξιτζήδες σκέφτονται πως «και να χαλάσει, δίνω 3 χιλιάρικα κι αλλάζω μηχανή». Ούτε κατά διάνοια να πλησιάσει τέτοιο millage ένα σημερινό ηλεκτρικό, που δεν είναι και επισκευάσιμο σε συγκρούσεις κλπ. κι ενώ έχουν ανακοινώσει πως ΘΑ, δεν υφίσταται ακόμη λίζινγκ για ταξί στην Ελλάδα.
Δεν νομίζω να ισχύει το ίδιο καθεστώς στις ευρωπαϊκές χώρες, ΟΛΑ ΑΥΤΑ είναι διαφορετικά, οι φορτιστές πολλαπλάσιοι όπως και τα έσοδα των ταξιτζήδων, που έχουν και διαφορετική κουλτούρα...για να μην αναφέρουμε πως επέκτεινε το όριο ηλικίας του οχήματος του ταξι 2 φορές η τρέχουσα Κυβέρνηση (γιατί υποτίθεται οι ταξιτζήδες ήταν με τον Τσίπρα που «πολέμησε» την Uber), κι αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν ταξί 22 ετών στο δρόμο...
Δηλαδή στα ΙΧ, αν επιδοτούσαν ΜΟΝΟ την αντικατάσταση Euro5 αυτοκινήτων με ηλεκτρικό, θα έκαναν πολλές πωλήσεις ;
Όπως γίνεται και με τα ΙΧ που επιδοτείται ο early adopter που προφανώς δεν έχει καμιά σακαράκα με ατέλειωτα χιλιόμετρα, αλλά ακολουθεί την τεχνολογία συνεχώς, το ίδιο έπρεπε να κάνουν και στα ταξί. Πιο εύκολα θα το άλλαζε ο ταξιτζής που έχει Prius ή Υβριδικό Χόντα 15ετίας, παρά ο μπάρμπας με το πρώτο Οκτάβια, αλλαγμένη μηχανή, και ξηλωμένα φίλτρα... (και όχι, η εικονική μεταβίβαση δεν είναι λύση για επαγγελματικά οχήματα).έτσι έχουν τα πράγματα και θα είναι τα τελευταία που θα εξηλεκτριστούν τα ταξί, αντί για τα πρώτα όπως θα πρεπε.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης