-
50 λεπτά φτάνουν για να κατανοήσει κάποιος την αλήθεια και την ουσία της ηλεκτροκίνησης απο τα 150 χρόνια βαθιάς γνώσης για την αυτοκινητοβιομηχανία που εχουν συγκεντρωτικά οι δύο συνομιλητές.
Πολλά ερωτήματα απαντώνται
Γιατί άλλαξε πρόεδρο η Toyota ;
Γιατί η ford αναγκάζει την πολεμική αεροπορία να ρίχνει τα μπαλόνια των κινέζων ;
Γιατί έφυγε ο Diess απο την VW;
Γιατί το 3008 του γάτου δεν δουλεύει; Αυτό θα το δώσω στο κοινό ...ΣΑΜΠΑΝΙΑ και ΧΑΒΙΑΡΙ!ΥΓ Οι Θεσσαλονικείς να το δείτε μετά την κοπή της βασιλόπιτας γιατί αν ξεκινήσετε τώρα θα αργήσετε.
-
Εδώ το κιβώτιο ταχυτήτων για τα ev, που θα φορέσει από ότι φαίνεται το νέο ev της Suzuki.
-
Σε 4-5 χρόνια θα τα παίρνουμε kit από τα Lidl και τα Crazy Sundays!
-
Πάνω δηλαδή που ξεφορτωθήκαμε τα κιβώτια χάρη στο εύρος λειτουργίας των ηλεκτροκινητήρων, θα τα επαναφέρουμε;
Με αυτούς θα μπορούν να μπουν μικρότεροι κινητήρες στα αυτοκίνητα. Δηλαδή οικονομία για τις εταιρίες;
Πάντως για άπειρη ροπή, είχα δει μια εκπομπή για ένα ατμοκίνητο αυτοκίνητο από τις αρχές του 20ου αιώνα. 80 ίπποι και 1000 ροπή!
-
Η motor oil πηρε δάνειο 40 εκατομμυρια απο την Ευρωπαικη τραπεζα για 3000 φορτιστές ηλεκτρικων και σταθμους υδρογονου .
MOTOR OIL δηλωση
"
Η Motor Oil Hellas, πρωτοπόρος στον τομέα της στη νοτιοανατολική Ευρώπη, μετεξελίσσεται σταδιακά σε ολοκληρωμένη και διαφοροποιημένη ενεργειακή εταιρεία φιλοδοξώντας να καταστεί ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα."
Οποιος θελει να υπαρχει και την επομενη μερα , κάνει τα κουμαντα του
-
Σύμφωνα με το Forbes, μια γρήγορη ματιά στις επίσημες ιστοσελίδες των General Motors και Ford αρκεί για να γίνει αντιληπτό ότι η πρώτη αναζητά 283 μηχανικούς λογισμικού και η δεύτερη 364
Αυτό... κινητό με ροδες... όλα software θα είναι πλέον, απλά μην τρέχετε πολύ αν ρίξει καμία μπλε οθόνη!
-
Στο Βόλο πάντως, παράγει βιοντίζελ η Μότορ Όιλ.
-
Πάρτε κόσμε! Με το τσουβαλι τα μοντέλα! Μόλις τα χαρίζουν, μπορεί να πάρω και εγώ κανένα..
-
@dublin
πραγματικά φίλε δε το κατέχεις το θέμα , κρίμα
νομίζεις οτι οι μερικές 100αδες μηχανικοί λογισμικού είναι αρκετοί;10.000 δέκα χιλιάδες ολογράφως ! χρειάζονταν πχ στην VW
https://www.reuters.com/article/us-volkswagen-results-software-idUSKBN1QT1ZN
απο το 2019 το ξέρανεκάτι πανε να κάνουν στην Γερμανία
https://www.dw.com/en/vw-guns-for-tesla-with-homegrown-software-developers/a-60768832γιατί είναι πολλά τα τρις
Swiss investment bank UBS estimates software will be the biggest source of revenue for carmakers by 2030 with a revenue pool of $1.9 trillion (€1.7 trillion) in areas such as robotaxi service, in-car infotainment and advanced driver assistance systems.
σε όλη την Ευρώπη χρειάζονται πολλοί ποιος θα τους πρωτοπάρει;
The European Commission estimates currently 500,000 IT professionals are needed in Europe.
"It's a big problem if one looks to build all the software resources in Europe alone. And even worse to do so only in Germany. Our clients believe if you do it globally, it's somehow manageable,"Μέχρι και στην Ινδία ψάχνουν !
https://www.glassdoor.co.in/Interview/Volkswagen-Group-Technology-Solutions-India-Interview-Questions-E1374232.htmΚινητό με ρόδες... χα χα χα
-
@dublin said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πάρτε κόσμε! Με το τσουβαλι τα μοντέλα! Μόλις τα χαρίζουν, μπορεί να πάρω και εγώ κανένα..
Άσχετο - σχετικό ,με αφορμή την παραπάνω λίστα , πρός όσους έχουν περισσότερες τεχνικές γνώσεις, νομίζω έχω ξαναρωτήσει αλλά δεν θυμάμαι την απάντηση.
Βλέπω ρε παιδί μου τις ιπποδυνάμεις κάποιων ηλεκτρικών , 350 , 400, 500, 580 άλογα με μια Χ αυτονομία και συγκεκριμένης χωρητικότητας μπαταρίας.
Λογικά η ιπποδύναμη είναι ανάλογη του μεγέθους -πως να το πω - του ηλεκτροκινητήρα.
Δεν μπορούν να έχουν εκδόσεις με μικρότερους ηλεκτροκινητήρες , μικρότερης απόδοσης ας πούμε 200-300 άλογα που λογικά θα καταναλώνουν λιγότερα KW και άρα θα έχουν με ίδιο μέγεθος μπαταρίας μεγαλύτερη αυτονομία;
-
@vagkirk said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Άσχετο - σχετικό ,με αφορμή την παραπάνω λίστα , πρός όσους έχουν περισσότερες τεχνικές γνώσεις, νομίζω έχω ξαναρωτήσει αλλά δεν θυμάμαι την απάντηση.
Βλέπω ρε παιδί μου τις ιπποδυνάμεις κάποιων ηλεκτρικών , 350 , 400, 500, 580 άλογα με μια Χ αυτονομία και συγκεκριμένης χωρητικότητας μπαταρίας.
Λογικά η ιπποδύναμη είναι ανάλογη του μεγέθους -πως να το πω - του ηλεκτροκινητήρα.
Δεν μπορούν να έχουν εκδόσεις με μικρότερους ηλεκτροκινητήρες , μικρότερης απόδοσης ας πούμε 200-300 άλογα που λογικά θα καταναλώνουν λιγότερα KW και άρα θα έχουν με ίδιο μέγεθος μπαταρίας μεγαλύτερη αυτονομία;
Είναι αυτό που λέμε "ηλεκτρικά άλογα" είναι διαφορετικά από τα θερμικά!
Το ένα τρώει σανό, και το άλλο τρώει ηλεκτρικό κουτοχορτο!
-
mercedes 200 αλογα αλλα 1000 χιλιομετρα αυτονομια σε αυτοκινητοδρομο
-
Θα μπορούσαν.
Το κάνει η Hyundai στα διάφορα Ioniq. Το κέρδος φαίνεται να είναι κάτι σαν 20-60 km παραπάνω ανάλογα με την έκδοση. -
Μάλλον όχι, γιατί αν είναι 3 τόνους με τους επιβάτες, θα πρέπει να έχει κι άλλα χαρακτηριστικκά λειτουργίας ώστε να κινείται αξιοπρεπώς.
άλλωστε το selling point είναι τα πολλά άλλογα και υψηλή ροπή, που είναι «εύκολα» να τα πετύχει ακόμη κι ο μικρός κινητήρας.
Κι οι early adopters, για να πάνε από Αθήνα Θεσσαλονίκη ή Γιάννενα, επειδή είναι πολύ οικολόγοι, θα πάρουν το αεροπλάνο και θα νοικιάσουν άλλο Τέσλα στο αεροδρόμιο για τα πέριξ. -
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Κι οι early adopters, για να πάνε από Αθήνα Θεσσαλονίκη ή Γιάννενα, επειδή είναι πολύ οικολόγοι, θα πάρουν το αεροπλάνο και θα νοικιάσουν άλλο Τέσλα στο αεροδρόμιο για τα πέριξ.
Ακούγεται, και είναι γελοίο, αλλά, πράγματι έτσι κάνουν!
-
@taxidiwtis said in [Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης]
Αυτό εχει λυθεί απο τα πρώτα χρόνια των υβριδικών τα εξειδικευμένα πάτωσαν στις πωλήσεις , το honda insight χαρακτηριστικό παράδειγμα
αυτό που τα έκανε όλα καλά πούλησε σε εκατομμύρια αντίτυπα , δεν χρειάζεται φωτογραφία μη φορτώνουμε το σάιτ
Γιαυτό το mercendes παραπάνω πρωτότυπο θα μείνει
-
@taxidiwtis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ναι , αυτό λέω περίπου.
@piliourits said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μάλλον όχι, γιατί αν είναι 3 τόνους με τους επιβάτες, θα πρέπει να έχει κι άλλα χαρακτηριστικκά λειτουργίας ώστε να κινείται αξιοπρεπώς.
Αν είναι το βάρος ρε Πήλιου , τότε αν πάρουμε ως σημείο αναφοράς τα πολυαγαπημένα μας ντιζελοματρακάκια που καλύπτουν άνετα όλες τις μεταφορικές μας ανάγκες , όπως τα 2008 HDI 100 hp και 3008 HDI 130 hp που έχουν αναλογία κιλών ανα ίππο 12 και 11 αντίστοιχα , και τα συγκρίνουμε με τα Κia Ev6 και Tesla 3 με τις μεγάλες μπαταρίες που έχουν ένα εντελώς αχρείαστο και ...κατηγορίας supersport μηχανής 3,70 kg/hp , και με μπακαλίστικη λογική πούμε να φέρουμε την αναλογία kg/hp στο απολύτως ικανοποιητικό και γήινο 10kg/hp τότε μας αρκούν ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 190 hp για το Tesla και 220 για το KIA.
Με την ίδια μπαταρία των 77kwh-80kwh λοιπόν πόσα χλμ αυτονομία θα έβγαζαν τα παραπάνω;
Και αν ισχύει αυτό το σκεπτικό με διάφορους συνδιασμούς κρατώντας σταθερή μια επαρκή αναλογία kg/hp ας πούμε στα 10 , να παίζουμε με την χωρητικότητα της μπαταρίας και την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα ώστε να βγαίνουν και βέλτιστα απο πλευράς κόστους μπαταριών αυτοκίνητα με αυτονομία σε αστικό κύκλο πραγματική 400 χλμ και σε περιαστικό 250χλμ ας πουμε.
Αλλά νομίζω πως τίποτα απο τα παραπάνω δεν ισχύει καθώς καποιος μηχανικός είχε εξηγήσει πως δεν πάει αναλογικά η χωρητικότητα μιας μπαταρίας με την κατανάλωση ενός ηλεκτροκινητήρα σε KW / ίππους.
Αν μπορέι κάποιος ας μου λύσει την χαζή αυτή απορία.
-
Είναι σελλινγκ πόιντ το γκάζι, και μάλιστα από τα ευκολότερα.
Με τον καιρό θα βγουν περισσότερα ηλεκτρικά που θα έχουν 'καθημερινές' ιπποδυνάμεις. Αλλά είναι αρχή ακόμη και το μελανούρι θέλει καλό δόλωμα για να τσιμπήσει. -
Αν μπορέι κάποιος ας μου λύσει την χαζή αυτή απορία.
Απο διάφορα βίντεο που εχω δει (munro live, tesla space κυρίως ) λενε πως οι μεγάλες μπαταρίες πάνε με μεγάλα μοτερ γιατί δεν θα γεμίζουν αλλιώς κατα την πέδηση με ανάκτηση ενέργειας τα γκάζια δηλ είναι ευχάριστη παρενέργεια δες κυρίως τεχνικές αναλύσεις για το semi truck και τις απαντήσεις που δίνουν για το πως προκύπτει το 0-100 σε 5 δευτ. απο νταλίκα ...
-
Κάτι άλλο. Όταν αγοράζουμε ένα θερμικό μπρίκι με πχ 20.000 ευρώ, το εργοστάσιο κερδίζει πες 2 χιλιάρικα. Αν σου βγάλει αυτή τη στιγμή ένα ηλεκτρικό μπρίκι αντίστοιχων αλόγων, αυτό θα κάνει πχ 30 χιλιάρικα και το εργοστάσιο πιθανόν να μην κερδίσει τίποτα, γιατί η τεχνολογία είναι ακόμη ακριβή, απαιτεί τεράστια αρχική επένδυση, το δε κοινό που θα το αγοράσει είναι ακόμη λίγο σε αριθμό. Γιαυτό ή δε βγάζει τίποτα, ή βγάζει κάτι σε περιορισμένο επίπεδο, ή βγάζει κάτι το ακραίο με πολλά αλόγατα για να πιάσει ένα άλλο κοινό, τους περισσότερο παραλήδες. Οι οποίοι είναι συνηθισμένοι σε αλόγατα και επιδόσεις και δε θα συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο. Σιγά σιγά η αγορά θα εξομαλυνθεί.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης