-
Είναι φθηνό; Ένα Spring στα 12-13 δεν είναι αποδεκτό; Ούτε διθέσιο ούτε με επιδόσεις παπιού. Τα Bev κι οι ομοϊδεάτες του ανήκουν στην κατηγορία L7e κι εντάσσονται σε προτάσεις για τη μικροκινητικότητα. Περισσότερα εδώ: https://www.autotriti.gr/autoaccessories/news/data/accessories/Diafores-twn-BEEV-me-ta-hlektrika-aytokinhta_195029.asp
Δεν μπορείς να τα κρίνεις σαν κανονικά αυτοκίνητα.
Όσα έχουν επιδόσεις, μια χαρά στρίβουν και μια χαρά διάρκεια έχουν. Λες κι ένα EVO θα βγάλει περισσότερα χιλιόμετρα κινούμενο με αντίστοιχους ρυθμούς. Το ότι μετά την κόντρα, το ένα θα φορτίσει σε 5' και το άλλο σε μισή ώρα (αν βρεθεί ταχυφορτιστής στο διάβα του) είναι εγγενές χαρακτηριστικό όλων των ηλεκτρικών και θα πρέπει να το αποδεχθούμε ως είναι.
Κανείς δε διαφωνεί ότι τα πράγματα θα γίνονται συνεχώς καλύτερα. Όποιος δεν έχει ανάγκη από αμάξι εδώ και τώρα ή κάνει τρελά χιλιόμετρα ή δεν του περισσεύουν, προφανώς θα κάνει πολύ πιο ώριμη επιλογή σε 3-4 χρόνια. Κανείς δεν αντιλέγει επί τούτου.
ΥΓ. Ο γείτονας έχει παραλάβει το Μ3 Performance κι είναι θέμα χρόνου να παίξει βολτίτσα. Θα προσπαθήσω να ΜΗΝ το οδηγήσω, δεν έχω καμία όρεξη να γίνει καμία στραβή και να βρεθώ να πληρώνω 60 χιλιάρικα αμάξι.
-
Προφανές, το βλέπετε κι εδώ μέσα. Το 90% των σκηνικών που αναφέρονται ως προβληματικά για τα ηλεκτρικά, ΔΕΝ υπάρχουν στην πραγματική ζωή, παρά μόνο στη φαντασία. Το θυμάστε κι εδώ μέσα:, το παιδί να τσακίζεται από τη σκάλα ενώ μόλις έχεις γυρίσει από διακοπές με την μπαταρία ξελιγωμένη και να μην εφημερεύει νοσοκομείο κοντά σου και πολλά τέτοια σκηνικά.
It has happened to me, 1 φορά αλλά έγινε! Θέλω να έχω αμάξι που να καλύπτει και ότι πιθανά θα συμβεί, αλλιώς παίρνω το ΚΤΕΛ για να πάω όπου θέλω να πάω και δεν δίνω λεφτά για αμάξι!!!
Μόλις έφτασα σε διακοπές με το πλησιέστερο νοσοκομείο 42χλμ (ΑΡΤΑ και ήμουν ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙΑ) και το πλησιέστερο ασθενοφόρο στα 30χλ (ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ) από τον χώρο του ατυχήματος μετά από ταξίδι 443,6χλμ (ΖΩΓΡΑΦΟΥ νεκροταφείο), έφτασα στο νοσοκομεία Άρτας με ρεζέρβα, αλλά έφτασα!!! Με ηλεκτρικό???
-
Ο άξονας Αθήνα-Πάτρα-Γιάννενα είναι ο πιο σωστά εξοπλισμένος σε όλη την Ελλάδα. Έχει 50άρηδες ταχυφορτιστές σε κάθε ΣΕΑ. Οπότε είναι καθαρά θέμα ανθρώπου κι ιδιοσυγκρασίας. Όπως έμεινες με ελάχιστη βενζίνη και κινδύνεψες να μείνεις από καύσιμο πηγαίνοντας στο νοσοκομείο, αντίστοιχα θα αμελήσεις να βάλεις ρεύμα και θα μείνεις. Το να μείνεις στον φορτιστή άλλα 5' λεπτά (δηλαδή 25 αντί για 20) για να φτάσεις στο εξοχικό με ασφάλεια και με στοιχειώδες περίσσευμα είναι θέμα προγραμματισμού και σύνεσης. Έχει να μου μείνει κινητό από μπαταρία πάνω από 5ετία **χωρίς να έχω ποτέ φορτιστή αυτοκινήτου. **Βλέπω όμως κι άλλους που ξεμένουν, όπως κάποιοι μένουν κι από βενζίνη.
Άλλος θα πει ότι επειδή ακριβώς είχες βενζίνη ήσουν άνετος και τελικά παραλίγο να την πατήσεις. Αν είχες ηλεκτρικό, που πάντα καραδοκεί το range anxiety (αλλά κι ο φόβος ότι το ξελίγωμα της μπαταρίας τη βλάπτει μακροπρόθεσμα), δε θα το άφηνες να πέσει τόσο χαμηλά και δε θα είχες πρόβλημα.
-
Βρε electroheads μην παροτρυνετε τον κόσμο στα ηλεκτρικά!
Φανταστείτε από 300 αμάξια τον χρόνο πωλήσεις ηλεκτρικά ξαφνικά να πάμε στις 50.000 και να πρέπει όλοι αυτοί να φορτίζουν για 1 ώρα ο καθένας στους 3-4 άντε 10 φορτιστές των ΣΕΑ?
Και να αρχίζουν οι τζαμπουκαδες έλα σε βλέπω το έχεις πάνω από μία ώρα σειρά μου τώρα;...
Αφήστε να κυκλοφορείτε 5-10 σε όλη την επικράτεια ήρωες με 110 χλμ χωρίς κλίμα και ραδιόφωνο με το μάτι στο κοντέρ , τώρα θα φτάσω στο ΣΕΑ! Τουλάχιστον όταν θα φτάνετε και πριν αρχίσετε το τάβλι περιμένοντας να φορτίσει να μην χρειάζεται να βάζετε τον μικρό να φιλά τσιλιες στην σειρά για φόρτιση!!!!
-
Ζώ για τη μέρα που fan club ηλεκτρικών τουτού θα κανονίσει εκδρομή. Να ναι δέκα άτομα και να περιμένουν με τη σειρά το φορτιστή να συνεχίσουν. Αν δε πέσουνε σε κανένα χαλασμένο, επιστροφή παρέλαση καβάλα σε οδική
-
Ζώ για τη μέρα που fan club ηλεκτρικών τουτού θα κανονίσει εκδρομή. Να ναι δέκα άτομα και να περιμένουν με τη σειρά το φορτιστή να συνεχίσουν. Αν δε πέσουνε σε κανένα χαλασμένο, επιστροφή παρέλαση καβάλα σε οδική
Αχαχαχα!! Γίνεσαι κακός τώρα.
Υπάρχουν λύσεις, εκδρομή κοντά (π.χ. Χαλκίδα, Λουτράκι κλπ.) όπου δεν υπάρχει ανάγκη φόρτισης, πας και έρχεσαι χωρίς αν φορτίσεις και με 90χ.α.ω απολαμάνεις και την διαδρομή.
-
Αφήστε να κυκλοφορείτε 5-10 σε όλη την επικράτεια ήρωες με 110 χλμ χωρίς κλίμα και ραδιόφωνο με το μάτι στο κοντέρ , τώρα θα φτάσω στο ΣΕΑ! Τουλάχιστον όταν θα φτάνετε και πριν αρχίσετε το τάβλι περιμένοντας να φορτίσει να μην χρειάζεται να βάζετε τον μικρό να φιλά τσιλιες στην σειρά για φόρτιση!!!!
Πόσο δίκιο έχεις...να έβλεπες τον βενζινά όταν πήγα να βάλω βενζίνη στο αυτοκίνητο της αδερφής μου, η φάτσα του ήταν λες κ την πάτησε τριαξωνικό...με ρώτησε δηλά δηλά, που εξαφανίστηκα μέχρι που ενημερώθηκε για το ηλεκτρικό κ αναφώνησε, έχασα ένα από τοςυ καλύτερους μου πελάτες. Αν θες σου στέλνω κ έναν λογαριασμό ρεύματος από το πάρκινγκ για να κάνεις μία αναλογία με αυτά που πληρώνει κάποιος για βενζίνη πετρέλαιο...Τέλος, δεν πήρα ηλεκτρικό για να πηγαίνω τάπα στο χωριό μου, αν ήταν θα έπαιρνα μία Porsche.
-
Καλά τα λες αλλά όχι τάπα δεν πηγαίνεις αλλά μεχρι 110 μπορείς να πας μπας και φτάσεις , και παρακαλάς την κυρά να αφήσει κάνα σάκο πίσω γιατί αλλιώς την απειλεις ότι θα μείνετε στο δρόμο!
Το καλοκαίρι κλίμα κάτω από 24 δεν κατεβάζεις παράθυρα μην τυχόν ανοίξει κανείς και πάει λέγοντας....αυτό το λες ταξίδι αναψυχής το 2021?...σε αμάξι 35Κ με ανέσεις από 15Κ?
Και στο χωριό έχεις άλλον φορτιστή που σε περιμένει; Φαντάζομαι και αυτός δωρεάν θα είναι από αυτούς που μοιράζουν δεξιά και αριστερά....
-
Το καλοκαίρι κλίμα κάτω από 24 δεν κατεβάζεις παράθυρα μην τυχόν ανοίξει κανείς και πάει λέγοντας....αυτό το λες ταξίδι αναψυχής το 2021?...σε αμάξι 35Κ με ανέσεις από 15Κ?
Πόσα ταξίδια αναψυχής κάνεις τον χρόνο?
-
Tkin73 wrote:
Πόσα ταξίδια αναψυχής κάνεις τον χρόνο?
Δεν έχει σημασία μόνο πόσα κάνεις αλλά και πώς τα κάνεις. Τα δικά μου 4-5 είναι **αναψυχής **και θέλω να λυσσάω στις φουρκέτες..
Μετοχές στην tesla έχεις? Ουπς, ναι ! Kidding
-
δεν δίνεις 160€ για βενζίνη το μήνα αλλά δίνεις min 80€ το μήνα (σε καμία περίπτωση βεβαια, για Ν.Φιλαδέλφεια μιλάμε!, οκ Κυψέλη δεν είναι, αλλά ας πούμε 100€) για έξτρα πάρκινγκ το μήνα (το έχεις πει ότι νοικιάζεις έξτρα πάρκινγκ και του έχεις βάλει έξτρα παροχή για 3φασικό, βέβαια πόσο πάει το πάρκινγκ το μήνα δεν έχει πει) και την φορολογία του, δεν ξέρω πόσα έδωσες για να το συνδέσεις με 3 φασικό και να βάλεις τον φορτιστή και πληρώνεις ποιος ξέρει πόσα στον Ηρων!!!
πολύ πρόχειρος βλαχοϋπολογισμός έδινες 160 για βενζίνη και τώρα δίνεις 100 για το πάρκινγκ και 50 για ρεύμα.
ΟΚ, γλιτώνεις τέλη κυκλοφορίας, αν έμενες με την μπέμπα (και δεν έπαιρνες κάτι που να μην πληρώνει τέλη)!
Δίνεις λιγότερα για σέρβις, οκ εκεί πάω πάσο (δεν υπολογίζω έκτακτα, γιατί έκτακτα μπορεί να τύχουν παντού)
Αλήθεια με ΟΛΑ τα λοιπά που έχεις κάνει, πόσα έχεις δώσει για υποδομή και πόσα δίνεις το μήνα??? Αν θυμάμαι καλά το είχες πάρει κάτω από 30000€ το leaf, σωστά???
-
Δεν έχει σημασία μόνο πόσα κάνεις αλλά και πώς τα κάνεις. Τα δικά μου 4-5 είναι **αναψυχής **και θέλω να λυσσάω στις φουρκέτες..
Τις πούλησα με 400% κέρδος... πηγαίνω ορεινή ναυπακτία ανά δύο μήνες μια χαρά με το ηλεκτρικό. Οι περισσότεροι κάνουν max 2 ταξίδια το χρόνο, άρα κινούνται (κάτοικοι πόλεων) εντός αστικού κύκλου για το 90% χιλιομέτρων εντός έτους...αρα η συζήτηση ειναι καφενειακού τύπου κ ανευ σημασίας. Γεια μας...
-
δεν δίνεις 160€ για βενζίνη το μήνα αλλά δίνεις min 80€ το μήνα (σε καμία περίπτωση βεβαια, για Ν.Φιλαδέλφεια μιλάμε!, οκ Κυψέλη δεν είναι, αλλά ας πούμε 100€) για έξτρα πάρκινγκ το μήνα (το έχεις πει ότι νοικιάζεις έξτρα πάρκινγκ και του έχεις βάλει έξτρα παροχή για 3φασικό, βέβαια πόσο πάει το πάρκινγκ το μήνα δεν έχει πει) και την φορολογία του, δεν ξέρω πόσα έδωσες για να το συνδέσεις με 3 φασικό και να βάλεις τον φορτιστή και πληρώνεις ποιος ξέρει πόσα στον Ηρων!!!
την κρατική επιδώτηση την ξεχάσαμε.... το πάρκιγνκ το είχα έτσι κ αλλιως (γιατί το βάζεις αυτό στο κόστος, δεν το αγοράζεις αποκλειστικά για το ηλεκτρικό...), δυο θέσεις υπόγειες κ μία πιλωτής, πριν αγοράσω ηλεκτρικό, (έκλεψαν μία μέρα κάτι γύφτοι τις ζάντες της αδερφής μου με κόστος αντικατάστασης 2500 ευρώ-ευτυχώς είχε μικτή ασφάλεια). Η βενζίνη που κατανάλωνα ξεπερνούσε τα 200 ευρώ το μήνα, τα 160 που γράφεις δεν τα έχω φτάσει ποτέ, καλοκαιρινούς μήνες εφτανα κ 300αρα άνετα.... 3 φασικό ρολόι χωρίς επέκταση 600 ευρώ κ κανά 300αρη πήγε ο ηλεκτρολόγος. Μόλις πάρω το id.3 θα φορτίζει κ η αδερφή μου καθημερινά αρα μιλάμε για κόστος 1000 ευρώ κ φορτίζουν σε λιγότερα από ένα χρόνο 2 οχήματα, με προοπτική κ τρίτο τα επόμενα δυο έτη. Αυτό λέγεται επένδυση που αποσβαίνει γρήγορα βάση χρήσης...
-
Mastoras78 wrote:
Τις πούλησα με 400% κέρδος... πηγαίνω ορεινή ναυπακτία ανά δύο μήνες μια χαρά με το ηλεκτρικό. Οι περισσότεροι κάνουν max 2 ταξίδια το χρόνο, άρα κινούνται (κάτοικοι πόλεων) εντός αστικού κύκλου για το 90% χιλιομέτρων εντός έτους...αρα η συζήτηση ειναι καφενειακού τύπου κ ανευ σημασίας. Γεια μας...
Εμ μα αυτό λέμε ότι η κουβέντα είναι πάνω από όλα καφενειακού τύπου και έγκειται στο πώς τη βρίσκει ο καθένας μας.
Εγώ δε πιστεύω ότι οι περισσότεροι κάνουν 90% των χιλιομέτρων εντός αστικού κύκλου και ότι έχουν τα χωριά τους στην εμβέλεια ενός ηλεκτρικού οχήματος και δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι τους. Είναι πραγματικά αδύνατο να υπολογίσει κανείς αυτό το δείγμα συμπολιτών. Αφού εσένα σε βολεύει, μια χαρά λοιπόν, καθένας με τις ανάγκες του.
-
Εγώ δε πιστεύω ότι οι περισσότεροι κάνουν 90% των χιλιομέτρων εντός αστικού κύκλου και ότι έχουν τα χωριά τους στην εμβέλεια ενός ηλεκτρικού οχήματος και δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι τους. Είναι πραγματικά αδύνατο να υπολογίσει κανείς αυτό το δείγμα συμπολιτών. Αφού εσένα σε βολεύει, μια χαρά λοιπόν, καθένας με τις ανάγκες του.
Οτι είναι αδύνατο να υπολογίσει κάπιοος με ακρίβεια το δέχομαι, οτι ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες που διαμορφώνουν τις επιλογές του το δέχομαι, οτι η ηλεκτροκίνηση ειναι τόσο ακριβή όσο θέλετε να δείξετε επειδή δεν σας αρέσει δεν το δέχομαι. Φυσικά έχει μειονεκτήματα, φυσικά είμαι θετικά προσκήμενος σε ένα πράγμα που εκτός οτι το καραγουστάρω, με εξυπηρετεί καθημερινά στην χειρότερη θα έλεγα συνολικά στο ίδιο κόστος (για να μην πω κ πιο φθηνά κ παρεξηγηθείτε). Δυστυχώς για το 90% ισχύει για πολύ κόσμο, φίλοι, γνωστοί κυρίως οικογενειάρχες δεν έχουν χρόνο (κ χρήμα κάποιες φορές) για μακρινά ταξίδια κτλ, η ζωή τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει προς το χειρότερο (στην Ελλάδα) κ τα ταξίδια αναψυχής έχουν γίνει μία πολυτέλεια από μία βασική ανάγκη των ανθρώπων.
-
Αυτά τα '25 λεπτάκια' στα ΣΕΑ, κάνε τα 40 για να σαι μέσα, συν 20 την αναμονή να ξεκοτσάρει ο προηγούμενος απ' τον φορτιστή, πόσο είπαμε ότι χρεώνονται τώρα που ακόμη η φόρτιση είναι 'τζάμπα'...;
-
Mastoras78 wrote:
Οτι είναι αδύνατο να υπολογίσει κάπιοος με ακρίβεια το δέχομαι, οτι ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες που διαμορφώνουν τις επιλογές του το δέχομαι, οτι η ηλεκτροκίνηση ειναι τόσο ακριβή όσο θέλετε να δείξετε επειδή δεν σας αρέσει δεν το δέχομαι. Φυσικά έχει μειονεκτήματα, φυσικά είμαι θετικά προσκήμενος σε ένα πράγμα που εκτός οτι το καραγουστάρω, με εξυπηρετεί καθημερινά στην χειρότερη θα έλεγα συνολικά στο ίδιο κόστος (για να μην πω κ πιο φθηνά κ παρεξηγηθείτε). Δυστυχώς για το 90% ισχύει για πολύ κόσμο, φίλοι, γνωστοί κυρίως οικογενειάρχες δεν έχουν χρόνο (κ χρήμα κάποιες φορές) για μακρινά ταξίδια κτλ, η ζωή τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει προς το χειρότερο (στην Ελλάδα) κ τα ταξίδια αναψυχής έχουν γίνει μία πολυτέλεια από μία βασική ανάγκη των ανθρώπων.
Δεν είναι τόσο ακριβή η ηλεκτροκίνηση, ωστόσο είναι αρκετά ακριβότερη από ότι είναι οι θερμικοί κινητήρες ώστε αν δεν υπερβαίνεις τα απαιτούμενα χλμ και έτη χρήσης να καθίσταται ασύμφορη. Αλλά ακόμα και αν τα υπερβαίνεις σε αναγκάζει να προκαταβάλλεις το κόστος βενζίνης αρκετών ετών ενός συμβατικού αυτοκινήτου γεγονός που με πάει σε αυτό που πολύ ωραία έθιξε ο @Mastoras78. Τελικά, στην προσπάθεια να ελέγξεις το κόστος, μπορεί πολύ εύκολα να μην καταφέρεις να κανείς απόσβεση ή να εξοικονομήσεις έχοντας μπει σε ένα τριπάκι φόρτισης/αναμονής/απώλειας αξίας λόγω απαξίωσης που ίσως τελικά και να μην άξιζε τον κόπο.
-
Πάντως,δε νομίζω πως η πλειοψηφία του κόσμου στις πόλεις κάνει 60χλμ. καθημερινά -και τα ΣΚ- εντός αστικού ιστού (εκτός αν εννοούμε Καπανδρίτι-Αθήνα πήγαινε/έλα με τα 4 μηνιαία ΣΚ μέσα).Από τον εαυτό μου κι από γνωστούς και συγγενείς που έχουν παιδιά ή όχι,εντός Αθήνας 10-15 χλμ. 2-3φορές τη βδομάδα (εγώ και λιγότερο) κι ένα ΣΚ το μήνα εξόρμηση το πολύ έως 70-80χλμ. Και μιλάμε και για πριν τους περιορισμούς.
Για να γράψεις 20.000+ χλμ. (60χ30=1800χλμ/μήνα) το χρόνο,θα πρέπει να κάνεις και περισσότερα ταξίδια εκτός νομού,άρα θα χρειαστείς και φόρτιση εκτός σπιτιού (νυκτερινό ρεύμα) ή χώρου εργασίας δηλ. σε ταχυφορτιστές με εξτρά κόστος που γράφουν ότι είναι ήδη υψηλό.
Άρα προς το παρόν,η σημερινή μορφή της ηλεκτροκίνησης συμφέρει σίγουρα κάποιους,αλλά μάλλον είναι σημαντικά λίγοι.
-
Τελικά, στην προσπάθεια να ελέγξεις το κόστος, μπορεί πολύ εύκολα να μην καταφέρεις να κανείς απόσβεση ή να εξοικονομήσεις έχοντας μπει σε ένα τριπάκι φόρτισης/αναμονής/απώλειας αξίας λόγω απαξίωσης που ίσως τελικά και να μην άξιζε τον κόπο.
Δεν διαφωνώ, αλλά στη τελική όλα τρυπάκια είναι στην ζωή. Ειναι αδύνατο να πέσεις μέσα σε όλες τις προβλέψεις, είτε θετικά είτε αρνητικά, την σούμα κοιτάζεις κ αποφασίζεις, καθένας προφανέστατα το αντιλαμβάνεται διαφορετικά, ενώ σίγουρα κάθε περίπτωση εχει τα δικά της οφέλη/αδυναμίες.
Για να γράψεις 20.000+ χλμ. (60χ30=1800χλμ/μήνα) το χρόνο,θα πρέπει να κάνεις και περισσότερα ταξίδια εκτός νομού,άρα θα χρειαστείς και φόρτιση εκτός σπιτιού (νυκτερινό ρεύμα) ή χώρου εργασίας δηλ. σε ταχυφορτιστές με εξτρά κόστος που γράφουν ότι είναι ήδη υψηλό.
Άρα προς το παρόν,η σημερινή μορφή της ηλεκτροκίνησης συμφέρει σίγουρα κάποιους,αλλά μάλλον είναι σημαντικά λίγοι.
Ειμαι απόλυτα σύμφωνος με αυτό που αναφέρεις, υπάρχουν όμως ακόμα κ αυτοί οι λίγοι...
-
Εγώ πάντως ονειρευόμουν το ηλεκτρικό πόλης πολύ καιρό. Είχα δεν μάλιστα τα i3 να έχουν καλή τιμή σε δεύτερο χέρι και υπολόγιζα κάτι τόσο ιδιαίτερο να κάνω και κέφι να είμαι μέσα. Ή έστω μια Ζωή ή ένα Φύλλο. Η μαούνα έτσι κι αλλιώς είναι μόνο για ταξίδια και όπως έχω πει με την καραντίνα απλά σκονίζεται. Έχει αλλάξει χρώμα από τη σκόνη.
Οπότε, ναι, αν δεν μου είχαν κλέψει το μεγάλο (που αναγκάστηκα να το αντικαταστήσω) και αν δεν είχε η μάνα μου (που επιτέλους σταμάτησε να οδηγεί) το 'χαπάκι' να το κρατήσω για πόλης, ηλεκτρικό κουβαδάκι θα είχα αγοράσει με το που ανακοινώθηκαν τα μέτρα!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης