-
Επίσης ο ΣΕΑΑ λέει ότι υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια αμάξια στην Ελλάδα και ο μέσος όρος ηλικίας είναι κάτι σαν 15 χρόνια.
114 000 ήταν οι ταξινομήσεις του 2019. Η πρώτη φορά που περάσαμε τις 100 χιλιάδες ήταν το 2018 την τελευταία 10ετία.
-
Αλλη μια 'ταφόπλακα' στα θερμικά.
https://www.drive.gr/blog/alexis-galanopoylos/wltp-obfcm-kai-rip-stin-odigiki-hara
-
Το 2019 ταξινομήθηκαν πάνω από 120000 καινούργια αυτοκίνητα και γενικά ο μέσος όρος τα τελευταία χρόνια είναι γύρω στα 100000 καινούργια αυτοκίνητα το χρόνο. Δεν αγοράζει μόνο το 5% ούτε μόνο όσοι ζουν στην Εκάλη. Οι τιμές στα ηλεκτρικά θα αποκλιμακωθούν σχετικά σύντομα και θα είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα (ήδη συμβαίνει στα ακριβά μοντέλα), αυτή η πτώση θα συνδυαστεί και με αντικίνητρα στην αγορά βενζινοκίνητου οχήματος οπότε το μερίδιο αγοράς τους θα ανέβει κατακόρυφα πιο γρήγορα στην ευρώπη πιο αργά στην Ελλάδα
Περυσι μέχρι τον Αύγουστο από την αρχή του έτους 2020 και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ έχουν ταξινομηθεί 639 αυτοκίνητα που φορτίζουν με ρεύμα ενώ από αυτά, τα 208 αφορά αμιγώς ηλεκτρικά.
Ας πουμε** **ότι 9-12/20 πουλήθηκαν εν μέσω ιου αλλά 100 ηλεκτρικα! δλδ το 2020 ταξινομήθηκαν 300 αμιγώς ηλεκτρικα ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη η επιδοτήσεις από τον περασμένο Αυγουστο. Αν αυτό το θεωρεις κατακορυφη ανοδος τι να πω...και εγω σου λεω οτι φετος θα ταξινομηθουν άλλα 500 νεα ηλεκτρικα απο τα 100.000 στο συνολο! είναι αυτα νουμερα για να ασχολούμαστε?
-
Το 2019 ταξινομήθηκαν πάνω από 120000 καινούργια αυτοκίνητα και γενικά ο μέσος όρος τα τελευταία χρόνια είναι γύρω στα 100000 καινούργια αυτοκίνητα το χρόνο. Δεν αγοράζει μόνο το 5% ούτε μόνο όσοι ζουν στην Εκάλη. Οι τιμές στα ηλεκτρικά θα αποκλιμακωθούν σχετικά σύντομα και θα είναι φθηνότερα από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα (ήδη συμβαίνει στα ακριβά μοντέλα), αυτή η πτώση θα συνδυαστεί και με αντικίνητρα στην αγορά βενζινοκίνητου οχήματος οπότε το μερίδιο αγοράς τους θα ανέβει κατακόρυφα πιο γρήγορα στην ευρώπη πιο αργά στην Ελλάδα
Περυσι μέχρι τον Αύγουστο από την αρχή του έτους 2020 και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ έχουν ταξινομηθεί 639 αυτοκίνητα που φορτίζουν με ρεύμα ενώ από αυτά, τα 208 αφορά αμιγώς ηλεκτρικά.
Ας πουμε** **ότι 9-12/20 πουλήθηκαν εν μέσω ιου αλλά 100 ηλεκτρικα! δλδ το 2020 ταξινομήθηκαν 300 αμιγώς ηλεκτρικα ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη η επιδοτήσεις από τον περασμένο Αυγουστο. Αν αυτό το θεωρεις κατακορυφη ανοδος τι να πω...και εγω σου λεω οτι φετος θα ταξινομηθουν άλλα 500 νεα ηλεκτρικα απο τα 100.000 στο συνολο! είναι αυτα νουμερα για να ασχολούμαστε?
-
Μέχρι τον Νοέμβριο είχαν ταξινομηθεί περίπου 500 bev και συνολικά 1445 'Rechargeable Vehicles'.
-
Μέχρι το 2025 θα κυκλοφορούν όπως πάμε το πολύ 5.000 αμιγώς ηλεκτρικά και θα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι οι κυβερνώντες. Αυτές είναι οι δυνατότητες μας. Τα υβριδικά θα απλωθούν περισσότερο αλλά και σε αυτά πρέπει να πέσουν οι τιμές αυτή την στιγμή σε οικονομική βάση δεν κάνεις ποτέ απόσβεση όταν ένα συμβατικό έχει 23000 πχ και το ίδιο σε φουλ υβριδικό 32000! Αυτά τα 9000 με 2 λτ χαμηλότερη κατανάλωση σε αστικές συνθήκες όταν θα αποσβέσεις το αμάξι θα το έχεις δώσει.
-
Αν παρεις ενα αυτοκινητο με υγραεριο ( τελειως τυχαια να πω ενα clio ή sandero) εισαι στο 1 με 1,5 ευρω/100km ( και αν) πιο κοστοβορα μετακίνηση απο τα πληρως ηλεκτρικα που φορτιζουν σε ταχυφορτιστες εταιριων.
Τι αποσβεση να γινει; εαν αγορασεις ηλεκτροκο για το σπιτι θελεις σημερα 7000 ευρω για ταχύ φορτιστή.... Ακομα και αν φτασουν τα ηλεκτρικα σε ενα κοστος σαν τα βενζινοκινητα με τις υπαρχουσες μπαταριες θα περασουν δεκαετιες. Αλλα ακομη και τοτε εχεις το κοστος του ταχύ φορτιστή.
Μονο αν αλλαξει η τεχνολογια μπαταριων, και εγκριθει μια νεα μπαταρια που εχει χρησιμοποιηθεί και αποδείξει την αξιοπιστια της επι εκατομμυρια μοναδες στην παραγωγη....
Ολα αυτα θα γινουν σε 5 ετη;;;;;;
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
-
Πριν 6 χρόνια οι τηλεοράσεις 4κ κόστιζαν κοντά στα 3000€ σήμερα μπορείς να αγοράσεις μια με λιγότερα από 500€. Υποτιμάτε την εξέλιξη της τεχνολογίας. Σκεφτείτε πως ήταν η ζωή σας πριν 20χρόνια και πως είναι σήμερα. Πόσοι άνθρωποι είχαν η/υ και κινητό τηλέφωνο το 2000 και πόσοι έχουν το 2021; Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχει ψηφίσει όρια στους ρύπους πολύ συγκεκριμένα το οποία θα πρέπει να επιτευχθούν μέχρι το 2030. Όσοι δε πειθαρχήσουν θα πρέπει να πληρώσουν και στους Γερμανούς δεν αρέσουν οι ζημίες. Δε θα υπάρχει βενζινοκίνητο αυτοκίνητο για να αγοράσετε μετά το 2025 τουλάχιστον ως καινούργιο. Εγώ δεν αναφέρθηκα ότι είναι συμφέρουσα η αγορά ηλεκτρικού αυτή τη στιγμή αλλά είμαστε πολύ κοντά στο σημείο καμπής όπου τα ηλεκτρικά θα αντικαταστήσουν τα βενζινοκίνητα. Η πράσινη ανάπτυξη και όχι μόνο στην αυτοκίνηση είναι το επόμενο μεγάλο οικονομικό deal, οι εξελίξεις θα έρθουν πολύ πιο σύντομα από ότι πιστεύετε
-
Ιδιοκτήτης ηλεκτρικού e-up αναφέρει το κόστος για τα 50.000 που έκανε κ το συγκρίνει με αντίστοιχο βενζινοκίνητο. Η απόσβεση φαίνεται να ερχεται στα 125.000 χιλιόμετρα.
-
@Sabas_Thess σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!
Όλα αυτά τα ηλεκτρικά που θα τα φορτίζουμε, στις πυλωτες που γίνεται μάχη για να χωρέσουμε ή στο πεζόδρομιο με μπαλαντεζα? Καλύτερα να σταματήσουμε εδώ, έχουμε βγει για τα καλά off!
-
https://www.drive.gr/blog/alexis-galanopoylos/wltp-obfcm-kai-rip-stin-odigiki-haraΦάνη, το link δεν παίζει.
-
Σορρυ αλλα η εμμονή σου και οτι δεν θα υπαρχουν νεα βενζινοκινητα αμαξια σε 4 χρονια απο τωρα αγγιζει το οριο του τρολαρίσματος....σε 4 χρονια δεν θα εχουν καταργηθει τα euro5 diesel και εσυ μας λες οτι θα καταργηθούν οι κινητηρες εσωτερικής...οτι ναναι...
-
Μην συγχέεις τα προιοντα. Οι μπαταριες των ηλεκτρικων ειναι αλλο πραγμα.
Στο ενα υπηρχε η τεχνολογια 4k στην αγορα απλα δεν υπηρχε η μεγαλη παραγωγη για μειωση του κοστους. Εδω μιλαμε πως δεν εχει μπει καν σε παραγωγη ακομα κανενα αλλο ειδος μπαταριας απο αυτο που εχουν σημερα.
Δες το πρακτικα σε 48 μηνες απο σημερα δεν μπορει να συμβει οτο λες. Απλα θα παρουν παραταση για αλλα πεντε χρονια και θα παει ετσι. Αν δεν αλλαξει η τεχνολογια των μπαταριων και δεν εχουν χρονια στην αγορα, τιποτα δεν θα γινει.
-
Ουσιαστικά λέει ότι η κατανάλωσή μας θα καταχωρείται στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου, θα την κατεβάζει η αντιπροσωπεία και θα βρίσκεται στη διάθεση των αρχών, ώστε να φορολογούν επιπλέον όσους καίνε περισσότερο. Βέβαια, η δική μου σκέψη είναι ότι αυτό γίνεται ήδη, αφού όσοι καίνε παραπάνω, πληρώνουν και περισσότερους φόρους μέσω των καυσίμων.
Ένα ερώτημα που έχω αρκετό καιρό τώρα είναι ποια είναι πλέον 'η προοπτική της ηλεκτροκίνησης' όταν για ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού πλέον με την τηλεεργασία υπάρχει θέμα με την 'προοπτική της αυτοκίνησης' γενικότερα. Δλδ για ποια ηλεκτροκίνηση θα 'ανησυχήσω' όταν θα είμαι σπίτι και θα δουλεύω από εκεί π.χ. 3 μέρες τουλάχιστον την εβδομάδα; Τουλάχιστον το θέμα του μειωμένου κόστους του ρεύματος αδυνατίζει πολύ λόγω κάθετου περιορισμού των διανυόμενων χλμ. Το ίδιο και η όποια βελτίωση της ποιότητας οδήγησης που φέρνει το ηλεκτρικό. Αν είναι να κουνιέμαι 2 φορές την εβδομάδα, αντέχω να το κάνω και με μτχ κουβαδάκι 10ετίας.
Ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν τις προάλλες, όχι όμως αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση αλλά για την ανάγκη αγοράς καινούριου αυτοκινήτου. Κι όχι τόσο λόγω τηλεεργασίας αλλά λόγω καραντίνας. Αν είναι να έχω ένα ΙΧ για να κάνω 20 χιλιόμετρα την εβδομάδα (ψώνια, καμιά βόλτα μέχρι το βουνό και μέχρι την ηλικιωμένη μητέρα μου), σιγά μη χρεωθώ για να αλλάξω αυτοκίνητο. Μια χαρά είμαι με το 15ετίας υγραέριό μου.
Σε άλλα νέα, διαβάζω στο τρέχον τεύχος τού ελληνικού Car: συνέντευξη του Michael Mauer, σχεδιαστή τής Taycan.
Ερώτηση: Τι τουτούνι καβαλάς, μάνα μου; (κείμενο σε ελεύθερη απόδοση)
Mauer: Ε, χμμμμ, τσάι πήρατε; Ε, χμμμμμ, τι ρωτήσατε;
Ερώτηση: Την Taycan, ε; Προφανώς!
Mauer: Ε, χμμμ, όχι. Η αυτονομία είναι εμπόδιο. Οι αποστάσεις όταν πηγαίνω για σκι είναι πολύ μεγάλες κι η φόρτιση στα απομακρυσμένα μέρη κοντά στα χιονοδρομικά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Επιπλέον, πολλές φορές το αποφασίζω τελευταία στιγμή και δεν θέλω να είμαι περιορισμένος από το αν η μπαταρία μου είναι φορτισμένη ώστε να φτάσω στον προορισμό μου.
Εν πρώτοις φαίνεται ως αυτογκόλ τής ηλεκτροκίνησης. Αν όμως εμβαθύνεις, θα δεις ότι από τα δύο επιχειρήματα/προβλήματα που παραθέτει, το ένα ντροπιάζει τον ίδιο, το άλλο τη μαμά Porsche. Ποιο ντροπιάζει τον ίδιο; Μα ότι το αποφασίζει τελευταία στιγμή. Ρε μεγάλε, θα μας τρελάνεις; Έχεις δηλαδή συνάντηση με τους υφισταμένους σου στις 11 π.μ., meeting με τη διοίκηση στις 3 μμ και στις 12:30 αποφασίζεις να πεταχτείς για ένα δίωρο; Προφανώς όχι. Μιλάς για τα ΣΚ ή τις μέρες που έχεις ρεπό. Ε, βάλ' το από το βράδυ να ξεχειλίσει το ρημάδι. Αλλά ας δεχτούμε (για χάρη τής συζήτησης) ότι προκύπτουν και κενά αυθημερόν. Δηλαδή πηγαίνει στο γραφείο και του λένε ότι όλο το ΔΣ έχει κολλήσει κορονοϊό, οπότε να πάρει day off, μην καίνε κι οι λάμπες στο γραφείο. Ε, αν αυτά είναι τακτικά, τότε γιατί ΔΕΝ πριζώνεις τη ρημάδα την Taycan όποτε φτάνεις στο γραφείο κι όποτε φτάνεις στο σπίτι; Ώστε να παίζεις πάντα στο 90-100% και να είσαι πάντα με το δάχτυλο στη σκανδάλη; Σάμπως την έχεις πληρώσει από την τσέπη σου; Να το έγραφε ο Bekiaris, να το δεχόμουν. Αλλά όχι, κι αυτός με leasing είναι, άκυρο λοιπόν. Μεγάλη σκορδοκαϊλα του για την κατάσταση της μπαταρίας, όταν θα το δώσει πίσω. Μόνο από τον Evan1969 με το Kona του μπορώ να δεχτώ κάτι τέτοιο.
Το άλλο αυτογκόλ αφορά την Porsche και τη σύγκρισή της με την Tesla. Όπως πολλάκις έχω τονίσει, βασιζόμενος αποκλειστικά σε νούμερα και σε τεστ τού εξωτερικού, η Taycan είναι ένα ανώτερο σπορ αυτοκίνητο αλλά το Model S είναι ανώτερο ηλεκτρικό. Και στην πράξη, το επιβεβαιώνει κι ο μεσιέ: καλή χρυσή η σπορ αίσθηση της Taycan, αλλά να τη βράσω (λέει ο συμπαθής Michael) αν μου βγάζει την ψυχή για να πάω για σκι. Κι αντί να το χαρώ, μου βγαίνει ξινή η εκδρομή. Πάρε ένα Model S με μεγάλη μπαταρία βρε Μιχάλη μου, να χτυπάς +50% αυτονομία από το μανάρι που σχεδίασες. Αλλά επειδή ΔΕΝ μπορείς να προδώσεις τη μαμά εταιρεία, τσιμπάς μια Panamera από το γκαράζ και στανιάρεις. Να σου πω, αν είχα κι εγώ τα φράγκα σου, θα είχα μια Taycan για κάθε μέρα, μια 911 Cabrio για τις πικάντικες στιγμές και μια Cayenne για τα χιονοδρομικά. Α, όλα κι όλα, δεν πας στο χιονοδρομικό με Panamera, πολύ μπας-κλας ντάρλινγκ!
-
Σε βενζινάδικο που ανεφοδιάζομαι, ξεφύτρωσε ένας φορτιστής ηλεκτρικών ιχ. Τον χάζευα προχθές όσο γέμιζε το Ντάστερ, ήταν μάρκα Starcharge, ούτε που την ήξερα. Αποδείχθηκε κινέζικη. Κάτι έλεγε πάνω για 380V, 16A max, αυτό σημαίνει (μούμπλε μούμπλε) μέγιστη ισχύ 11Kw.
Ρώτησα για κοστολόγια και μου λένε 2 ευρώ η ώρα, και ότι συνήθως κάθονται 2 ώρες.
Έστω τώρα ένα Ληφ ΜΚ2 ή ένα VW ID3, τα οποία αμφότερα έχουν ενσωματωμένο τροφοδοτικό 7Kw, άρα θα ΄ρουφήξουν' 14kwh στις δύο ώρες, άρα (μούμπλε μούμπλε) 28,5 λεπτά ανά Kwh. = 2,5 φορές επάνω από την οικιακή νυχτερινή κιλοβατώρα της ΔΕΗ. Σε σχέση με άλλους, 'καλά' είναι.
-
Fanis75 wrote:
https://www.drive.gr/blog/alexis-galanopoylos/wltp-obfcm-kai-rip-stin-odigiki-haraΦάνη, το link δεν παίζει.
Έχεις δίκιο Doc, ζητώ συγνώμη! Το έφτιαξα.
-
Σορρυ αλλα η εμμονή σου και οτι δεν θα υπαρχουν νεα βενζινοκινητα αμαξια σε 4 χρονια απο τωρα αγγιζει το οριο του τρολαρίσματος....σε 4 χρονια δεν θα εχουν καταργηθει τα euro5 diesel και εσυ μας λες οτι θα καταργηθούν οι κινητηρες εσωτερικής...οτι ναναι...
Το προσεχές διάστημα θα ψηφιστεί στο ευρωπαικό κοινοβούλιο ο κανονισμός για την εφαρμογή από το 2025 του πρότυπου euro7. Oι προτάσεις είναι δύο: η πρώτη να πέσει το όριο των ρύπων στα 30γρ και η δεύτερη η πιο σκληροπυρηνική να πέσει στα 10γρ διαφορετικά δε μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για την αποφυγή της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2030. Εφόσον ψηφιστεί αυτός ο κανονισμός απλά θα σημάνει το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τώρα στην ελλάδα όσοι θα έχουν αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης μετά το 2025 θα χρειαστεί να υποστούν τις συνέπειες των περιβαντολογικών χαρατσιών.
-
Το προσεχές διάστημα θα ψηφιστεί στο ευρωπαικό κοινοβούλιο ο κανονισμός για την εφαρμογή από το 2025 του πρότυπου euro7. Oι προτάσεις είναι δύο: η πρώτη να πέσει το όριο των ρύπων στα 30γρ και η δεύτερη η πιο σκληροπυρηνική να πέσει στα 10γρ διαφορετικά δε μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για την αποφυγή της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2030. Εφόσον ψηφιστεί αυτός ο κανονισμός απλά θα σημάνει το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τώρα στην ελλάδα όσοι θα έχουν αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης μετά το 2025 θα χρειαστεί να υποστούν τις συνέπειες των περιβαντολογικών χαρατσιών.
-
Το προσεχές διάστημα θα ψηφιστεί στο ευρωπαικό κοινοβούλιο ο κανονισμός για την εφαρμογή από το 2025 του πρότυπου euro7. Oι προτάσεις είναι δύο: η πρώτη να πέσει το όριο των ρύπων στα 30γρ και η δεύτερη η πιο σκληροπυρηνική να πέσει στα 10γρ διαφορετικά δε μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για την αποφυγή της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2030. Εφόσον ψηφιστεί αυτός ο κανονισμός απλά θα σημάνει το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τώρα στην ελλάδα όσοι θα έχουν αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης μετά το 2025 θα χρειαστεί να υποστούν τις συνέπειες των περιβαντολογικών χαρατσιών
link; Γιατί όταν είχε αναφερθεί αυτό ξανά, τα νούμερα ήταν για τα NOx και όχι για CO2.
-
Το προσεχές διάστημα θα ψηφιστεί στο ευρωπαικό κοινοβούλιο ο κανονισμός για την εφαρμογή από το 2025 του πρότυπου euro7. Oι προτάσεις είναι δύο: η πρώτη να πέσει το όριο των ρύπων στα 30γρ και η δεύτερη η πιο σκληροπυρηνική να πέσει στα 10γρ διαφορετικά δε μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για την αποφυγή της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2030. Εφόσον ψηφιστεί αυτός ο κανονισμός απλά θα σημάνει το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τώρα στην ελλάδα όσοι θα έχουν αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης μετά το 2025 θα χρειαστεί να υποστούν τις συνέπειες των περιβαντολογικών χαρατσιών
link; Γιατί όταν είχε αναφερθεί αυτό ξανά, τα νούμερα ήταν για τα NOx και όχι για CO2.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης