-
https://www.autoagora.gr/autobild/news/nea-montela/Odhgoyme-Lexus-UX-300e_211001.asp
δεν ξέρω τίποτα γι'αυτό, αλλά εσείς που έχετε πολλά λεφτά ίσως αξίζει να το κοιτάξετε.
Από πολλά ακριβά Γερμανικά premium μου αρέσει πολύ περισσότερο.
-
Μένω σε μονοκατοικία με δικό μου υπόγειο parking για 2 αυτοκίνητα. Λέω να βάλω μπριζα και γιατί όχι μπριζες και στις 2 θέσεις για μελλοντική χρήση. Η μια μάλλον θα χρειαστεί σύντομα! Έχει βάλει κανείς εγκατάσταση? Καμμία ιδέα για τιμές? Any tip? Πρέπει το κάθε αμάξι να μπαίνει σε ξεχωριστή γραμμή? Έχω στην εγκατάσταση αντικεραυνικα, σταθεροποιητές τάσης κλπ. Αυτοκίνητο συνδεδεμένο κινδυνεύει από κεραυνούς κλπ? Για να φορτίζω μόνο με νυχτερινό που πρέπει να βάλω τους αυτοματισμούς? Υπάρχει alert για να μην φύγεις μαζί με την πρίζα?
-
Μένω σε μονοκατοικία με δικό μου υπόγειο parking για 2 αυτοκίνητα. Λέω να βάλω μπριζα και γιατί όχι μπριζες και στις 2 θέσεις για μελλοντική χρήση. Η μια μάλλον θα χρειαστεί σύντομα! Έχει βάλει κανείς εγκατάσταση? Καμμία ιδέα για τιμές? Any tip? Πρέπει το κάθε αμάξι να μπαίνει σε ξεχωριστή γραμμή? Έχω στην εγκατάσταση αντικεραυνικα, σταθεροποιητές τάσης κλπ. Αυτοκίνητο συνδεδεμένο κινδυνεύει από κεραυνούς κλπ? Για να φορτίζω μόνο με νυχτερινό που πρέπει να βάλω τους αυτοματισμούς? Υπάρχει alert για να μην φύγεις μαζί με την πρίζα?
Καλησπέρα, αισιόδοξο σε βλεπω, θα προχωρήσεις άμεσα σε αγορά ηλεκτρικού ή απλά για το μέλλον? βασικά ξέχασε τις πρίζες, φορτίζουν πολύ αργα κ θα έχεις θέμα. Προτείνω να τραβήξεις (αν ειναι εφικτό) τριφασική γραμμή ανεξάρτητη απευθείας από τον πίνακα στο χώρο του Parking (με τις σωστές ασφάλειες στον πίνακα κ διατομές καλωδίων). Η γραμμή θα τροφοδοτήσει wallbox 3 φασικό, καλύτερα με δύο εξόδους (δεν ξέρω βέβαια αν τα 22Kwh σου φτάνουν, αυτό θα πρέπει να στο πει ηλεκτρολόγος γιατί μπορεί να εχεις θέμα κ να χρειαστείς κ επάυξηση από την ΔΕΗ). Μία λύση ειναι επίσης κ της NRG (εταιρία ρευματος) η οποία με την κρατική επιδότηση στο wallbox (500 ευρω) σου δίνει 300 ευρώ δώρο κ βάζεις κ ένα 300αρη κ παίρνεις wallbox 3φασικό (μίας θέσης όμως) με 300 ευρώ από την τσέπη σου μάρκας abb, αρκετά καλό γενικά. Μπορείς να ρυθμίσεις το αυτοκίνητο να φορτίζει συγκεκριμένες ώρες (μεσω εφαρμογής) κ να εκμεταλεύεσαι το νυχτερινό ρεύμα το οποίο βγαίνει αρκετά φθηνότερο κ αξίζει να το χρησιμοποιήσεις. Δεν ξεκινάει το αυτοκίνητο αν είναι κουμπωμένο το ρεύμα, τα ηλεκτρικά έχουν πολλές δικλύδες ασφαλείας. Νομίζω επίσης υπάρχουν κ wallbox που ρυθμίζεις την φόρτιση με προγραμμα (μεσω εφαργμογής αλλά θέλουν σύνδεση στο ιinternet με ethernet/wifi) αλλά αυτό πρέπει να το ρωτήσεις. Τέλος αν έχεις διαθέσιμα χρήματα μπορείς κ εφόσον έχεις μονοκατοικία θα σου πρότεινα να κοιτάξεις να βάλεις φωτοβολταικά, ο Ηρων αναλαμβάνει μελέτη/τοποθέτηση κ σε δόσεις επίσης, σύντομα θα βγάλει αντίστοιχα προγράμματα κ η ΔΕΗ (περνάνε κ στο Εξοικονομώ νομίζω μαζί με αντλία θερμότητηας).
-
Τι θεμα θα εχει με την απλη πριζα?
-
Μία μέρα θα κυκλοφορείς και μία θα φορτίζεις με την απλή πρίζα ...
-
H Πρίζα γενικά ειναι αργή σταθερή φόρτιση κ καλύτερη για την μπαταρία ως προς την διάρκεια ζωής, αλλά παραείναι αργή. πχ το Id 3 φορτίζει σε 10 ώρες περίπου σε οικιακή πρίζα. Πας υποχρεωτικά σε τριφασικό 22Kwh wallbox για να έχεις νορμάλ χρόνο φόρτισης. Τα ηλεκτρικά απαιτούν υποδομές δυστυχώς.
-
Το site της nrg Έχει αρκετές πληροφορίες. Το κακο είναι ότι έκανα ΔΕΗ για 2 έτη. Αμοιβή Ηλεκτρολόγου για να τραβήξει γραμμή, πόσο να κοστίζει άραγε? Έχω σε βολική θέση και τους κεντρικούς πίνακες.
Με τέτοια επιδότηση εννοείται πας για wallbox 22
-
Δεν νομιζω πως θελει το id3 10 ωρες για να γεμισει σε απλη μπριζα. Ισως γυρω στις 20-24 ωρες
-
Το site της nrg Έχει αρκετές πληροφορίες. Το κακο είναι ότι έκανα ΔΕΗ για 2 έτη. Αμοιβή Ηλεκτρολόγου για να τραβήξει γραμμή, πόσο να κοστίζει άραγε? Έχω σε βολική θέση και τους κεντρικούς πίνακες.
Καλά δνε πειράζει, αργά η γρήγορα κ η ΔΕΗ θα βγάλει αντίστοιχα προγράμματα καθώς φαίνεται οτι έχιε πάρει σοβαρά την ηλεκτροκίνηση, ενώ θα αποκτήσει κ καλό δίκτυο φορτιστών, οπότε ίσως κ καλύτερα που έμεινες ΔΕΗ (δεν εχει κ ΟΤΣ). Αρχικά έχεις τριφασικό ρεύμα? αν όχι, αρχίζουν τα προβλήματα καθώς θα πρέπει να δεις αν το καλώδιο από την κολώνα της ΔΕΗ μέχρι το ρολόι σηκώνει το ρεύμα που θα χρειαστείς. Γενικά καλύτερα να το δεις με ηλεκτρολόγο, μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος. Το καλώδιο για το τριφασικό μαζί κ η ασφάλεια δεν ειναι κάτι το ιδιαίτερο σαν κόστος, εξαρτάται κ από την απόσταση. Το wallbox όμως είναι ακριβούτσικο αλλά αργά η γρήγορα θα το χρειαστείς, δεν μπορείς να το αποφύγεις για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω... (δεν νομιζω οτι το Id θελει βέβαια 24 ώρες αλλά δεν βάζω κ το χέρι μου στην φωτιά). Τι αυτοκίνητο σε ενδιαφέρει κ σε τι budget Παίζεις, γνωρίζεις τα μειονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης? μην φορτωθείς ένα αυτοκίνητο κ μετά κάθε μέρα βρίζεις...
-
Η επισκεψιμότητα στο blog μου αντανακλά την ηλεκτρική πραγματικότητα της χώρας μας. Το θέμα για το ποδήλατο έχει 133 θεάσεις, ακολουθεί το ΜΧ-30 με 24, μία περισσότερη από το ID.3 (κάπου στη Χιροσίμα θα ανοίγουν σαμπάνιες για τη νίκη απέναντι στον γίγαντα), ενώ τελευταίο και καταϊδρωμένο είναι αυτό που όντως θα πουλήσει ελάχιστα, το DS3 E-tense. Τώρα, για ποιον λόγο οι petrolheads διαβάζουν για το ποδήλατο κι όχι για τα αμάξια, δεν μπορώ να το ερμηνεύσω.
-
Τώρα, για ποιον λόγο οι petrolheads διαβάζουν για το ποδήλατο κι όχι για τα αμάξια, δεν μπορώ να το ερμηνεύσω.
Γιατί είναι petrolheads και τα αμάξια αυτά δεν έχουν petrol!
-
Τώρα, για ποιον λόγο οι petrolheads διαβάζουν για το ποδήλατο κι όχι για τα αμάξια, δεν μπορώ να το ερμηνεύσω.
Ισως γιατί μόνο ηλεκτρικό ποδήλατο παίζει να αγοράσουν ??
-
wantone wrote:
H Πρίζα γενικά ειναι αργή σταθερή φόρτιση κ καλύτερη για την μπαταρία ως προς την διάρκεια ζωής, αλλά παραείναι αργή. πχ το Id 3 φορτίζει σε 10 ώρες περίπου σε οικιακή πρίζα. Πας υποχρεωτικά σε τριφασικό 22Kwh wallbox για να έχεις νορμάλ χρόνο φόρτισης. Τα ηλεκτρικά απαιτούν υποδομές δυστυχώς.
Προσωπικα εχω χρονο να περιμενω. Καθε βραδυ το παρκαρω οποτε μια χαρα θα φορτισει το 500Ε με την οικιακη πριζα. Το μονο θεμα που με ενδιαφερει μηπως μου καψει την πριζα και τα καλωδια γιατι ειναι παλια.
Αν ειναι να αλλαζω συστηματα στο διαμερισμα μονο και μονο για να εχω ενα αμαξι με 10κ καπελο απο αντιστοιχο θερμικο για μενα ειναι ακυρο απο το ξεκινημα.
ΑΝ φτιαξω καινουριο σπιτι προφανως και θα το προβλεψω.
-
Προσωπικα εχω χρονο να περιμενω. Καθε βραδυ το παρκαρω οποτε μια χαρα θα φορτισει το 500Ε με την οικιακη πριζα. Το μονο θεμα που με ενδιαφερει μηπως μου καψει την πριζα και τα καλωδια γιατι ειναι παλια.
Ελα ρε wantone, θα προχωρήσεις σε 500e? Η έκδοση με την 23,8 kWh μπαταρία φορτίζει σε 8 ώρες και 45 λεπτά από οικιακή πρίζα. Πολύ μου αρέσει η έκδοση 3+1 για την μητέρα μου, δεν ξέρω αν η Fiat δίνει κανένα προνομιακό επιτόκιο γιατί σκέφτομαι να το παρω σε κανενα χρόνο (10.000 μπροστά) κ τα υπόλοιπα σε δόσεις. Δεν νομίζω να έχεις θέμα καλύτερα όμως να ρωτήσεις ηλεκτρολόγο με το πόσα amper κτλ σηκώνει η πρίζα σου...
-
Οχι αμεσα, αλλα σε μερικα χρονια μπορει αννν χρειαστω αυτοκινητο. Οπως σου εχω πει αυτη την στιγμη δεν εχω χρηση ουτε για αυτο που εχω.
-
Οχι αμεσα, αλλα σε μερικα χρονια μπορει αννν χρειαστω αυτοκινητο. Οπως σου εχω πει αυτη την στιγμη δεν εχω χρηση ουτε για αυτο που εχω.
Αυτό ισχύει για όλους μας, λόγω covid έχουν περιοριστεί τα χιλιόμετρα προς την εργασία αισθητά, γενικά δεν είναι καλή περίοδο για αγορά αυτοκινήτου νομίζω με τηλεργασία κτλ, (εκτός αν βρεθεί η super ευκαιρία) από το 22 κ βλέπουμε.
-
το 2020 και ίσως και το 2021 δεν είναι καλές χρονιές για αγορά οχήματος.
Τα ηλεκτρικά κάποια στιγμή θα αυξηθούν.Βέβαια στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει ένα θέμα με την φόρτιση αλλά πιστεύω ότι θα λυθεί στο μέλλον.
Ένα θέμα όμως είναι τι γίνεται με τα παλιά.
Έχω διαβάσει σε αρκετά άρθρα στο νετ ότι από του χρόνου το φθινόπωρο νομίζω θα υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί.
Μεταξύ άλλων αυξημένα τέλη κυκλοφορίας,έλεγχος σε ΚΤΕΟ κάθε χρόνο αντι για 2 και απαγόρευση κυκλοφορίας,στην αρχή στο κέντρο Αθήνας και στο κέντρο Θεσσαλονίκης,ενώ αργότερα παίζει να επεκταθεί και αλλού.Μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου όταν θα συμπληρώνεται μια ηλικία,είτε είναι Dacia είτε είναι Porsche,είτε κυκλοφορεί στα Σεπόλια είτε κυκλοφορεί στο τελευταίο χωριό του Έβρου θα πρέπει να αποσύρεται από την κυκλοφορία αναγκαστικά.
Άλλοι λένε ότι αυτά τα μέτρα θα ισχύσουν για όσα έχουν 1η άδεια εως 31/12/05,άλλοι για όσα έχουν μέχρι 31/10/10,άλλοι για όσα κλείνουν τα 10 χρόνια και πάνε στα 11 και άλλοι για όσα κλείνουν τα 15 και πάνε στα 16.
Για αυτό που όταν φτάνει σε μια συγεκριμένη ηλικία θα πρεπεί να αποσύρεται οριστικά δεν έχει ακουστεί κάτι σχετικά με το όριο,αν και αυτό νομίζω θα γίνει μετά το 2024-2025.
Βασικός στόχος είναι να ανανεωθεί ο στόλος που είναι ήδη αρκετά γερασμένος και να αυξηθούν και οι πωλήσεις των ηλεκτρικών.
Παίζει να γίνουν όλα αυτά που ακούγονται;
Στην Ευρώπη βέβαια γίνονται εδώ και πολλά χρόνια πχ δεν μπορείς να μπεις στο κεντρο του Παρισιού ή της Ρώμης με αμάξι του 1995 ξέρω γω.
Εδώ όμως...πολύ δύσκολο με τους μισθούς που έχουμε να αλλάζουμε οχήματα κάθε 5ετία... -
^ Ηλεκτρικά με το στανιό λέγεται αυτό με 4 λέξεις.
-
Έχει μια λογική η φάση γιατί η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στην Ευρώπη με τον πιο γερασμένο στόλο σε ΙΧ και ταξί,ενώ σε φορτηγά και λεωφορεία είναι 1η.
Όπως και να το κάνουμε,το καινούριο αμάξι είναι πολύ πιο εξελιγμένο σε όλους τους τομείς από ένα 10ετίας η 15ετίας...από 20ετιας και πάνω δεν το συζητάμε καν.Όμως,από την άλλη μεριά,όσοι έχουν τέτοια αμάξια συνήθως είναι άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική άνεση για κάτι νεότερο,έστω ελαφρώς μτχ.Δεν μπορείς λοιπόν να 'τιμωρείς' τον άλλο με παραπάνω τέλη και κτεο και να του απαγορεύεις να μετακινηθεί ελεύθερα σε κάποιες περιοχές,επειδή δεν μπορεί να αποκτήσει πιο σύγχρονο.
Είπαμε,έξω γίνεται εδώ και πολλά χρόνια αυτό αλλά εκεί δεν παίρνουν 700 το μήνα+ότι όλα είναι πιο φθηνά από εδώ.
Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την κυβέρνηση αλλά τα άρθρα σε διάφορες σελίδες είναι αρκετά...καιρό τώρα.
-
Η ελλάδα έχει από τους πιο γερασμένους στόλους φαντάζομαι όχι από άποψη γιατί γουστάρει τις αντίκες, αλλά γιατί δεν έχει λεφτά να αλλάξει. Αλλά δεν έχει λεφτά για να πάρει ένα κλασσικό αμάξι από 10-15k €, θα βρεί για να πάρει ένα ηλεκτρικό από 20k+ € ...
Ο μ.ο. της Ευρώπης είναι στα 11 χρόνια.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης