-
Η ελλάδα έχει από τους πιο γερασμένους στόλους φαντάζομαι όχι από άποψη γιατί γουστάρει τις αντίκες, αλλά γιατί δεν έχει λεφτά να αλλάξει. Αλλά δεν έχει λεφτά για να πάρει ένα κλασσικό αμάξι από 10-15k €, θα βρεί για να πάρει ένα ηλεκτρικό από 20k+ € ...
Ο μ.ο. της Ευρώπης είναι στα 11 χρόνια.
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ!
Μα και για συμβατικό βενζίνης/ντίζελ είναι πολλά τα λεφτά για τον Έλληνα.Πάντως,είναι απορίας άξιο πως η Ελλάδα έφτασε να έχει πιο γερασμένο στόλο ακόμα και από Βαλκανικές χώρες.
Σε καμία περίπτωση δεν το λέω ρατσιστικά,απλώς μου κάνει εντύπωση που χώρες όπως Πολωνία,Ρουμανία,Βουλγαρία,πρώην Σοβιετική ένωση που κάποτε ήταν σε χάλια κατάσταση μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμόυ σήμερα έχουν πιο νέο στόλο από εμάς... -
Η Ρουμανία έχει πιο μεγάλο μ.ο. από την Ελλάδα.
-
Έχεις δίκιο.Εγώ έκανα λάθος.
4η είναι η Ελλάδα και όχι 2η στα επιβατικά.Βέβαια αυτό που θα βοηθούσε πραγματικά θα ήταν ένα γενναίο μπόνους για απόσυρση.
Σίγουρα κάτι παραπάνω από τα 1000 που δίνουν σήμερα για τα συμβατικά και από περίπου 2500 εώς 6000 για τα ηλεκτρικά.Πάντως μετά το 2025 οι τιμές των ηλεκτρικών θα πέσουν αρκετά...έτσι λένε τουλάχιστον...
-
Οικονομολογος επρεπε να γινεις super@t. Σε τρωει μεσα σου να ψαχνεις νουμερα και πινακες. Καλα κανεις....
Υ.γ εδω θυμαμαι ηξερες να συγκρινεις ως προς ppp. Ανθρωπος που δεν ασχολείται, δεν ψηλο ψάχνεται ή δεν εχει οικονομολογο/λογιστη στο περιβαλλον του δεν το σκέφτεται μονος του!
Ωραιος
-
super@t wrote:
Έχεις δίκιο.Εγώ έκανα λάθος.
4η είναι η Ελλάδα και όχι 2η στα επιβατικά.Βέβαια αυτό που θα βοηθούσε πραγματικά θα ήταν ένα γενναίο μπόνους για απόσυρση.
Σίγουρα κάτι παραπάνω από τα 1000 που δίνουν σήμερα για τα συμβατικά και από περίπου 2500 εώς 6000 για τα ηλεκτρικά.Πάντως μετά το 2025 οι τιμές των ηλεκτρικών θα πέσουν αρκετά...έτσι λένε τουλάχιστον...
Σε αυτες τις χωρες το 1/3 των αυτοκινητων πολυτελειας ειναι κλεμμενα ή εχουν διαφορα θεματα. Δες το καναλι του Τουσικ. Μπορουν να φτιαξουν 1 αυτοκινητο απο 3 διαφορετικα οπως εκαναν στην Ελλαδα του 80.
Για να αλλαχτουν τα αυτοκινητα στην Ελλαδα θελει πολλα δις ευρω και ολα θα πανε στο εξωτερικο. Το συμφερον της χωρας ειναι να διατηρηθουν αυτα τα αυτοκινητα και οχι να αλλαχτουν.
-
Καλημέρα,
έκανα ένα γρήγορο ψάξιμο για το Fiat 500e 3+1 που μου αρέσει πάρα πολύ σχεδιαστικά κ έπαθα πλάκα... Η τιμή αντιπροσωπείας στην καλή έκδοση ειναι 37,177... πάμε καλά? έχουν τρελαθεί τελείως εκεί στην fiat? ποιος θα αγοράσει τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητο σε αυτά τα λεφτα? πραγματικά θεωρώ πως η τιμή του είναι εκτός λογικής, κ φοβάμαι οτι οι πωλήσεις του θα πάνε απατω (δεν λέω για την απλή έκδοση)
-
Λογικα υπαρχει καποιος κοσμος που του αρεσει και εχει και χρηματα ή θα το παρει με ληζινγκ και θα του βγει φθηνοτερα. Μην αγχωνεσαι με αυτους. Το θεμα ειναι εσυ ποσα μπορεις να πληρωσεις για αυτο που σου δινει το καθε αντικειμενο. Τι κανουν οι αλλοι δεν μας πεφτει λογος.
Εγω μεχρι 18 χιλ θα εδινα και θα ηθελα και 3+1 και καλο εξοπλισμο. Περα απο αυτα τα χρηματα δεν υπαρχει αξια για την χρηση που κανω.
-
Λογικα υπαρχει καποιος κοσμος που του αρεσει και εχει και χρηματα ή θα το παρει με ληζινγκ και θα του βγει φθηνοτερα. Μην αγχωνεσαι με αυτους. Το θεμα ειναι εσυ ποσα μπορεις να πληρωσεις για αυτο που σου δινει το καθε αντικειμενο. Τι κανουν οι αλλοι δεν μας πεφτει λογος.
Καλά λογικό, ο καθένας κάνει οτι γουστάρει, δεν κάνω κουμάντο στην τσέπη κανενός, αλλά να μιλάμε ειλικρινά, αξίζει ένα fiat 500 e 37 χιλιάρικα? δεν με νοιάζει εξοπλισμός κτλ, σε αυτά τα χρήματα παίρνεις (ηλεκτρικό) καλύτερο αυτοκίνητο, μεγαλύτερο... θεωρώ οτι η τιμή του ειναι εκτός πραγματικότητας.
-
Αν δεν ηξεραν οτι καποιος θα το αγορασει δεν θα το εδιναν. Σε αυτους δεν στοιχιζει πολλα παραπανω να το φτιαξουν αν βρεθει το 3% αυτων που αγοραζουν 500Ε και το παρουν θα προφερουν στην εταιρεια το 20% των κερδων γιατι σε αυτα τα χρηματα εχουν μεγαλυτερα περιθωρια κερδους. Ετσι δουλευει η αγορα για αντικειμενα που απευθυνονται σε πλουσιους.
Καλυτερο στα 37 για ποιο αναφερεσαι, οταν μιλαμε για παρομοιο μεγεθος? Το ι3 ειναι παλιο τεχνολογικα και σασσι απο καρμπον ειναι εκτος πραγματικοτητας αν το χτυπησεις καληνυχτα παει ολο το αμαξι. Δεν ξερω τι παιζει με το Χοντα γιατι δεν το εχω ψαξει, ή καποιο αλλο μοντελλο αλλα θελουμε και το μικρο μεγεθος εδω περα. Στο Χοντα ξεκινας απο το καπελο Σαρακακη μην ξεχνας.
Το iD3 υποτιθεται εχει προβληματα και οριακα ξεφευγει σε μεγεθος.
Εν τελη εγω θα το ψαχνω μεχρι να ερθουν σε καλη αξιοπιστια και χαμηλες τιμες αλλοιως μενω με το θερμικο μια χαρα ειναι.
-
Καλυτερο στα 37 για ποιο αναφερεσαι, οταν μιλαμε για παρομοιο μεγεθος?
Το iD3 υποτιθεται εχει προβληματα και οριακα ξεφευγει σε μεγεθος.
ID 3 /leaf + το καινούργιο με την μεγάλη μπαταρία παίζουν στις ίδιες τιμές, κ πραγματικά δεν μπορώ να τα βάλω στην ίδια κατηγορία με το fiat. Δεν ξέρω ακριβώς το χαρακτηριστικά του (μέγεθος αμαξώματος) αλλά πραγματικά ότι κ να είναι, όσο κ να είναι ωραιο εμφανησιακά δεν τα έδινα για fiat 500 αυτά τα χρήματα με τίποτα. Οτι το id 3 έχει θέμα με το λογισμικό δεν σημαίνει οτι δεν θα τα λύσει σε κάποιους μήνες ή ότι δεν θα έχει αντίστοιχα θέματα το 500αράκι... τι να πω, ίσως είμαι προκατλημένος, αλλά αυτά τα λεφτά δεν τα αξίζει. Κ το honda επίσης κ αυτό πολύ ακριβό, αλλά γενικά την Honda την έχω σε εκτίμηση σαν εταιρία, εκεί το βλέπω με άλλο μάτι (εκτός φυσικά από τον Σαρακάκη).
-
Το γράψατε παραπάνω όμως, η Ελλάδα παίζει ανάμεσα στους πρωταθλητές στο γερασμένο στόλο φορτηγών και λεωφορείων, γι αυτό θα κάνουμε τα ΙΧ μας ηλεκτρικά των 40Κ .
-
...γι αυτό θα κάνουμε τα ΙΧ μας ηλεκτρικά των 40Κ .
χαχα είσαι θεός!!! για αυτό σας λέω, μην μιλάμε για θεωρίες περί ανεπάρκειας ρεύματος κ υποδομές για ηλεκτρικά, ο Έλληνας δυστυχώς δεν έχει χρήμα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε , την δεδομένη περίοδο τα ηλεκτρικά ειναι πολυτέλεια, ναι έχουν πλεονεκτήματα, ναι δεν είναι τόσο ακριβά οσο μερικοί βλέπετε στο αρχικό κόστος αγοράς, αλλά απλά ένα μεταχειρισμένο 3-4 ετίας πετρέλαιο ειναι μία πιο συμφέρουσα αγορά.
-
Όπως και να το κάνουμε,το καινούριο αμάξι είναι πολύ πιο εξελιγμένο σε όλους τους τομείς από ένα 10ετίας η 15ετίας...από 20ετιας και πάνω δεν το συζητάμε καν.
Όμως,από την άλλη μεριά,όσοι έχουν τέτοια αμάξια συνήθως είναι άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική άνεση για κάτι νεότερο,έστω ελαφρώς μτχ.Δεν μπορείς λοιπόν να 'τιμωρείς' τον άλλο με παραπάνω τέλη και κτεο και να του απαγορεύεις να μετακινηθεί ελεύθερα σε κάποιες περιοχές,επειδή δεν μπορεί να αποκτήσει πιο σύγχρονο.
Αυτά δεν είναι μέτρα, είναι ρεζιλίκια. Καλύτερα κάνε σωστό κτέο (για να σε κόψουν τώρα πρέπει να είναι τρομερά επικίνδυνο το αμάξι) και όχι κάθε χρόνο.
Ο κόσμος δεν έχει χρήματα για τα βασικά και θα πάρει αυτοκίνητο; Ποιος θα το πάρει; Ο υπάλληλος των 600ε; Ο οικογενειάρχης των 1300ε; Ή ο επιχειρηματίας με leasing ή πινακίδες εξωτερικού;
Εκεί που ο μέσος όρος τιμής ενός μέσου αυτοκινήτου ήταν ~20-22κ, πήγε στα 28-30. Με τα ηλεκτρικά θα πάει στα πόσα; 35-40; Ποιος θα τα πάρει; Με τι; Θα τα πάρει ένα μέρος των μεγαλοαστών για εφέ; Πόσοι είναι αυτοί;
-
Εκεί που ο μέσος όρος τιμής ενός μέσου αυτοκινήτου ήταν ~20-22κ, πήγε στα 28-30. Με τα ηλεκτρικά θα πάει στα πόσα; 35-40; Ποιος θα τα πάρει; Με τι; Θα τα πάρει ένα μέρος των μεγαλοαστών για εφέ; Πόσοι είναι αυτοί;
Αυτό ειναι μία πολύ σκληρή πραγματικότητα κ για αυτό λέω τόσο καιρό τα ηλεκτρικά δεν ειναι κ τόσο ακριβά, συγκριτικά πάντα με τα άλλα αυτοκίνητα. Το μέσο κόστος έχει ανέβει αρκετά, δεν ξέρω ποιοι ειναι οι λόγοι, ηλεκτρονικά ή απλά αισχροκέρδια των εταιριών? Στο θέμα μας, λέγαμε πως θα καλυφθεί η ζήτηση ενώ γίνεται χαμός από αιτήσεις σε ΑΠΕ. Η ΔΕΗ πλέον καινοτομεί κ θα βάλει φωτοβολταικό σε λίμνες . Γενικά εγώ πιστεύω οτι με την αναβάθμιση του δικτύου σε όλη την Ελλαδα το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί ειναι η κατανάλωση ρεύματος, θα βρεθεί η λύση, δεν ξέρω βέβαια με ποιο κόστος (φοβάμαι οτι μπορεί οι τιμές της Kwh να πάρουν την ανιούσα κ αλλο, κάτι που συμβαίνει τον τελευταιο μήνα με το target model). Επίσης κάτι μου λέει οτι δεν αποκλείεται να δούμε κ σε 1 με 2 χρόνια κ το vehicle 2 grid στην Ελλάδα, η ΔΕΗ φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση.
-
Πλακα κανεις! Αυτο μας ελειπε.
Κανει που κανει 24 ωρες να φορτίσει σε μια απλη μπριζα, θα το κοβουν και αυτο.
Θα τρεχουν στους ψυχολογους ολοι για τα νευρα τους.
(Με αστικο θα πηγαινουν διοτι το ηλεκτρικο τους θα φορτιζει ...... ΑΚΟΜΑ!!)
-
Οι τυχεροί κάτοχοι των Tesla πλέον θα έχουν κ επίσημο Service Center εν Ελλάδι
-
Τα έιχαμε ξανα ακούσει αυτά στο παρελθόν αλλά τώρα φαίνεται οτι έχουν βάση. Το ζουμί για μένα ειναι στο 'Οι μπαταρίες πιθανώς δεν θα βασίζονται στην τεχνολογία ιόντων λιθίου αλλά θα συνδυάζουν το λίθιο με τον φωσφορικό σίδηρο.'. Για να δούμε, ολο νέες τεχνολογίες μπαταριών ακούμε αλλά δεν βλέπουμε τίποτα το ιδιαίτερο...
-
Αυτές οι μπαταρίες που αναφέρει το άρθρο υπάρχουν 30 χρόνια σχεδόν. Δεν είναι εκεί το τεχνολογικό νέο.
-
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης .....
Στην Ελλάδα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο οικονομικούς !
https://www.capital.gr/forum/thread/6983797?page=1&messageId=6983910
Αν πάντως είχα οικονομική δυνατότητα και τις υποδομές, για δεύτερο αυτοκίνητο και κίνηση εντός πόλης θα έπαιρνα ηλεκτρικό. Και ούτε άγχος για αυτονομία, για φόρτιση, για τίποτα.
-
Σύντομα,καλά reviews και για ηλεκτρικά:
ID 3
MX-30
Kona electric
Nissan Leaf
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης