-
@george-0 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Μπηκα απο περιεργεια στο Zap Taxi Club, γιατι ακουω μια θλιβερη διαφημιση στο ραδιο συνεχεια. Λοιπον διορθωστε με εαν κανω λαθος στα οικονομικα.
Κατα κυριο λογο δινεις 5.000 προκαταβολη και τα μηνιαια μισθωματα ειναι πανω κατω 1,500 ευρω με ΦΠΑ για 4-5 χρονια. Αυτα αθροιζουν πανω κατω σε 70.000 για 4 χρονια. Στο τελος αγοραζεις το αμαξι για μια συμβολικη τιμη. (!)
Στην τιμη περιλαμβανεται service που για τα ηλεκτρικα ειναι λιγα και φορτιση 250klm το μηνα οπως και ασφαλεια.
Ξαναλεω διορθωστε με αλλα οπως το βλεπω αποτελει ονειδος.
250χλμ την ημέρα δεν ειναι η φόρτιση? Γιατι 250 τον μήνα είναι αστείο, εγώ για την ημέρα είχα μάθει.
Γενικά δεν συμφέρει, αλλά το βασικό ερώτημα (όπως μου είπε ένας επαγγλεματίας) ειναι εαν το leasing του ταξί περιλαμβανει αντικατάσταση οχήματος σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος, όπως στο κανονικό leasing? Γιατί δεν το περιλαμβάνει, τότε μπορεί και να συμφέρει.
-
Μπηκα απο περιεργεια στο Zap Taxi Club, γιατι ακουω μια θλιβερη διαφημιση στο ραδιο συνεχεια. Λοιπον διορθωστε με εαν κανω λαθος στα οικονομικα.
Κατα κυριο λογο δινεις 5.000 προκαταβολη και τα μηνιαια μισθωματα ειναι πανω κατω 1,500 ευρω με ΦΠΑ για 4-5 χρονια. Αυτα αθροιζουν πανω κατω σε 70.000 για 4 χρονια. Στο τελος αγοραζεις το αμαξι για μια συμβολικη τιμη. (!)
Στην τιμη περιλαμβανεται service που για τα ηλεκτρικα ειναι λιγα και φορτιση 250klm το μηνα οπως και ασφαλεια.
δεν έχω ιδέα, αλλα και γω ακούω συνέχεια την διαφήμιση. Αν είναι οπως τα λες παντώς σιγουρα ΔΕΝ συμφερει
-
This post is deleted! -
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
250χλμ την ημέρα δεν ειναι η φόρτιση? Γιατι 250 τον μήνα είναι αστείο, εγώ για την ημέρα είχα μάθει.
Γενικά δεν συμφέρει, αλλά το βασικό ερώτημα (όπως μου είπε ένας επαγγλεματίας) ειναι εαν το leasing του ταξί περιλαμβανει αντικατάσταση οχήματος σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος, όπως στο κανονικό leasing? Γιατί δεν το περιλαμβάνει, τότε μπορεί και να συμφέρει.
Ναι έχεις δίκιο Φάνη 250 klm την ημέρα. Τότε ίσως είναι πιο περίπλοκος ο υπολογισμός με klw κτλ.
-
υποψιν οτι τα 1500 ευρω μισθωμα που εγραψες ειναι με συνυπολογισμενη την επιδοτηση. Το οποιο σημαινει οτι δινεις 2.300 μισθωμα και περιμενεις την επιδοτηση. Θα την παρεις, αλλα θα την περιμενεις για μερικους μηνες ομως. Το ΚΗ3 φαινεται να δουλευει γρηγοροτερα παντως.
-
Δεν ειναι τόσο χάλια, γιατι
- τα ταξί δεν κάνουν τα 20.000 χιλιόμετρα που προσφέρουν τα κλασσικά Leasing αλλά πολύ παραπάνω άρα το αντίστοιχο μίσθωμα αναπροσαρμόζεται
- θα έχει αλλαγή ελαστικών ανα 40.000 χιλιόμετρα οπότε σκέψου οτι για ένα ταξί που κάνει πάνω απο 100.000 χιλιόμετρα το χρόνο, θέλει τουλάχιστον δύο αλλαγές.
- ασφάλεια των ταξί ειναι μικτή, και λογικά θα έχει και ένα οικονομικό έσοδο για τον ιδιοκτήτη της ημέρες του service ¨η σε ημέρες ατυχήματος, σκέψου να περιμένεις ένα ανταλακτικό από εξωτερικό και να μην μπορείς να κάνεις μεροκάματο..η ασφάλεια τους λογικά κάτι θα τους δίνει.
- εχει και δωρεάν τις φορτίσεις, δεν γνωρίζω αν έχει όριο βέβαια σε αυτές, αλλά εχει 2 -3 σταθμούς εντός Αττικής, αν θυμάμαι καλα το έναν στο γαλάτσι.
Ολα βγαίνουν με μολύβι και χαρτί, αν τα βάλει κάποιος πόσα χρήματα επιδότηση θα πάρει, τι φορο απαλλαγές έχει (λόγο ηλεκτρικού που σίγουρα θα έχει) και τι κόστος έχει το όχημα αν το πάρει ο ίδιος και φυσικά και τι σύντήρηση, Μόνο ένας επαγγελματίας του χώρου μπορεί να σου πει ακριβώς τα κόστη για να κρίνουμε αναλόγως.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
υποψιν οτι τα 1500 ευρω μισθωμα που εγραψες ειναι με συνυπολογισμενη την επιδοτηση. Το οποιο σημαινει οτι δινεις 2.300 μισθωμα και περιμενεις την επιδοτηση. Θα την παρεις, αλλα θα την περιμενεις για μερικους μηνες ομως. Το ΚΗ3 φαινεται να δουλευει γρηγοροτερα παντως.
Ναι με την επιδότηση. Νομίζω χωρίς πάει 100.000 το ταξί. Δεν ξέρω εάν εκπίπτει το ΦΠΑ στα ταξί.
-
Εφόσον είναι επαγγελματικό όχημα το ΦΠΑ θα εκπέσει
-
Απευθύνεται σε ταξιτζήδες που έχουν άδεια ή και σε όποιον επαγγελματία οδηγό θέλει να κάνει τον ταξιτζή?
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ναι με την επιδότηση. Νομίζω χωρίς πάει 100.000 το ταξί. Δεν ξέρω εάν εκπίπτει το ΦΠΑ στα ταξί.
Γιατι να μην εκπέσει ;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης