-
Με ποσά κιλοβάτ τώρα καλοκαίρι θα επιφανές αυτό το νούμερο ;
-
@lap said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλά με το αυτοκινητο θα θες παραπάνω. Θα το δεις και θα τα προσθέσεις
Θα δούμε γιατι σκέφτομαι 1 μέρα την βδομάδα να το δίνω στην κυρα και να πάω στην δουλεια μου με το PUMA
Στην δουλεια της κυρας έχει φορτιστη τσαμπέ!!!!!
-
Ελληναράς
-
Ελληναράς
xaxaxaxaxax
το τσαμπα ουδεις εμίσησε
εξαλλου ρευμα πληρώνω για αλλα 2 σπίτια που δεν εχουμε φωτοβολταικο (οχι δικά μου)
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
οι καταναλώσεις μου για τους ίδιους μήνες
αυτα είναι τι κατανάλωσα (το πράσινο είναι απο φωτοβολταικο και μπαταρίες μου) και το υπόλοιπο το πήρα από το δίκτυο
ρε πλακα μου κανεις; θα βαλεις τα κλαματα (ή μαλλον βαζω εγω τα κλαματα τωρα) αν δεις τα δικα μου
Ρε συ εμενα οι αναγκες μου είναι μικρες (2 ατομα χωρις παιδια)
Και δεν μαγειρεύουμε και συχνά και λειπω και συνεχως σε ταξίδια
τον απριλιο (δηλαδη χωρις ac) και μερες που δεν φορτιζα το αμαξι, ειχα καταναλωση περιπου 30kwh την ημερα. Τον ιουνιο, 45kwh την ημερα
Γιατί καίτε τόσα πολλά ;
Δεν έχεις ηλιακό ;
Ενεργειακό κέλυφος ;
Κάθε ποτέ φορτίζεις το ΙΧ ; -
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
οι καταναλώσεις μου για τους ίδιους μήνες
αυτα είναι τι κατανάλωσα (το πράσινο είναι απο φωτοβολταικο και μπαταρίες μου) και το υπόλοιπο το πήρα από το δίκτυο
ρε πλακα μου κανεις; θα βαλεις τα κλαματα (ή μαλλον βαζω εγω τα κλαματα τωρα) αν δεις τα δικα μου
Ρε συ εμενα οι αναγκες μου είναι μικρες (2 ατομα χωρις παιδια)
Και δεν μαγειρεύουμε και συχνά και λειπω και συνεχως σε ταξίδια
τον απριλιο (δηλαδη χωρις ac) και μερες που δεν φορτιζα το αμαξι, ειχα καταναλωση περιπου 30kwh την ημερα. Τον ιουνιο, 45kwh την ημερα
Γιατί καίτε τόσα πολλά ;
Δεν έχεις ηλιακό ;
Ενεργειακό κέλυφος ;
Κάθε ποτέ φορτίζεις το ΙΧ ;εχουμε ηλιακο, δεν αναβει ποτε θερμοσιφωνας. Υπαρχει και μονωση. Οι καταναλωσεις που ανεφερα ειναι χωρις τη φορτιση του αμαξιου.
-
Βάζουν ήχους κουνουπιών στην διαπασών για να εκνευρίσουν τους γείτονες και το HI FI καταναλώνει αρκετή ενέργεια
-
Το ειχα επισημάνει και σε προηγούμενη ανάρτηση αλλα τα fanboys της μπαταρίας πέσανε να με φάνε. Πάρτε το τώρα και από τους 4τροχους. Το ολο εγχείρημα της ηλεκτροκίνησης έχει σοβαρά προβλήματα, και τα ευρωπαϊκά κράτη με πρώτη την Γερμανία ψάχνουν τρόπους να παραμείνουν στους κινητήρες εσωτερικής καύσης μέσω εναλλακτικών καυσίμων.
-
Το ολο εγχειρημα της αυτοκινησης θα λεγα εγω.
-
Οι Γερμανοί έγιναν και οικολόγοι τώρα και στεναχωριουνται για το περιβάλλον στην ... Ουγγαρία!
-
Καλησπέρα σας. Αν και προφανώς θα έχει συζητηθεί σε προηγούμενες σελίδες του topic, έχει κάποιος εμπειρία για τον ακριβή υπολογισμό της υπεραπόσβεσης του 50%; Δηλαδή με ποιον ακριβή μαθηματικό τύπο υπολογίζεται; Η υπεραπόσβεση γίνεται μόνο στο πρώτο έτος ή και στα δυο χρόνια της απόσβεσης;
-
@niou said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Καλησπέρα σας. Αν και προφανώς θα έχει συζητηθεί σε προηγούμενες σελίδες του topic, έχει κάποιος εμπειρία για τον ακριβή υπολογισμό της υπεραπόσβεσης του 50%; Δηλαδή με ποιον ακριβή μαθηματικό τύπο υπολογίζεται; Η υπεραπόσβεση γίνεται μόνο στο πρώτο έτος ή και στα δυο χρόνια της απόσβεσης;
Και στα δυο απο 25 % έκαστο. Στη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων (πλην εταιριών μίσθωσης οχημάτων κλπ) δεν εκπίπτει ο ΦΠΑ αγορας και χρήσης, εξοδοποιειται όμως όλο το ποσό (καθαρό ποσο + ΦΠΑ).
-
@dimgeo said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Το ειχα επισημάνει και σε προηγούμενη ανάρτηση αλλα τα fanboys της μπαταρίας πέσανε να με φάνε. Πάρτε το τώρα και από τους 4τροχους. Το ολο εγχείρημα της ηλεκτροκίνησης έχει σοβαρά προβλήματα, και τα ευρωπαϊκά κράτη με πρώτη την Γερμανία ψάχνουν τρόπους να παραμείνουν στους κινητήρες εσωτερικής καύσης μέσω εναλλακτικών καυσίμων.
Κατανόηση κειμένου κάτω απο τη βάση, τη Δευτέρα με τον κηδεμόνα σου
-
Και στα δυο απο 25 % έκαστο. Στη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων (πλην εταιριών μίσθωσης οχημάτων κλπ) δεν εκπίπτει ο ΦΠΑ αγορας και χρήσης, εξοδοποιειται όμως όλο το ποσό (καθαρό ποσο + ΦΠΑ).
Παραθέτω το παράδειγμα της ΑΑΔΕ, το οποίο διαφέρει και γι αυτό μπερδεύομαι
Παράδειγμα: Ανώνυμη εταιρεία στο φορολογικό έτος 2020 προβαίνει στην αγορά εταιρικού οχήματος (μέσο μεταφοράς ατόμων) μηδενικών ρύπων αξίας 70.000 ευρώ το οποίο έχει Λ.Τ.Π.Φ. 50.000 ευρώ. Ο συντελεστής απόσβεσης για το όχημα αυτό ανέρχεται σε 50%, σύμφωνα με τον πίνακα της παρ. 4 του άρθρου 24 ΚΦΕ. Άρα η απόσβεση διενεργείται σε δυο έτη (στο παράδειγμά μας: στα έτη 2020 και 2021). Η εταιρεία θα διενεργήσει φορολογική απόσβεση ύψους €35.000 (70.000 Χ 50%) σε καθένα από τα έτη 2020 και 2021. Επιπλέον δικαιούται να εκπέσει φορολογικά, με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, επιπλέον απόσβεση συνολικού ύψους € 15.750 σε κάθε ένα από τα έτη αυτά, το οποίο προκύπτει ως εξής:
50% επί του ποσού της ετήσιας απόσβεσης που αναλογεί στην ΛΤΠΦ έως 40.000 ευρώ ((35.000*40.000/50.000)50%=14.000), και
25% επί του ποσού της ετήσιας απόσβεσης που αναλογεί στην ΛΤΠΦ που υπερβαίνει το όριο των 40.000 ευρώ, ήτοι στις €10.000 ((35.00010.000/50.000)*25%=1.750)
Επομένως, η επιχείρηση σε κάθε ένα από τα φορολογικά έτη 2020 και 2021 θα εκπέσει από τα ακαθάριστα έσοδά της ως απόσβεση το ποσό των 50.750 ευρώ (35.000 ευρώ βάσει συντελεστή του πίνακα της παρ. 4 άρθρου 24 ΚΦΕ, προσαυξημένο κατά 15.750 ευρώ, ήτοι κατά το ποσό που προκύπτει βάσει της κλίμακας του τέταρτου και πέμπτου εδαφίου της ίδιας παραγράφου και άρθρου).
Στην περίπτωση κατά την οποία μετά την αφαίρεση των ανωτέρω προσαυξημένων αποσβέσεων που διενεργούνται εξωλογιστικά προκύψουν ζημίες, αυτές μεταφέρονται για συμψηφισμό με μελλοντικά κέρδη με βάση τις διατάξεις του άρθρου 27 ΚΦΕ. -
Γιατί σε μπερδεύει ;
Το παράδειγμα της ΑΑΔΕ είναι το ορθό, αυτό που σου έγραψα είναι μια χονδροειδέστερη προσέγγιση. Έχει διαφορετική αντιμετώπιση η υπεραποσβεση μέχρι 40 k € και πλέον των 40 k € -
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γιατί σε μπερδεύει ;
Το παράδειγμα της ΑΑΔΕ είναι το ορθό, αυτό που σου έγραψα είναι μια χονδροειδέστερη προσέγγιση. Έχει διαφορετική αντιμετώπιση η υπεραποσβεση μέχρι 40 k € και πλέον των 40 k €Διότι εσύ αναφέρεις υπεραπόσβεση 25% για κάθε ένα από τα 2 έτη. Ενώ στο παράδειγμα το επιπλέον 50% εφαρμόζεται και στα 2 έτη
-
Το τέρας εννοεί άλλο ως υπέρ απόσβεση... και εσύ καταλαβαίνεις άλλο.
Επιπλεον απόσβεση, ή περαιτέρω απόσβεση θέλει να πει το κόκκινο τέρας.
Τις προάλλες δεν τα λέγαμε ή το ειδα στον ύπνο μου;
-
Το τέρας εννοεί άλλο ως υπέρ απόσβεση... και εσύ καταλαβαίνεις άλλο.
Επιπλεον απόσβεση, ή περαιτέρω απόσβεση θέλει να πει το κόκκινο τέρας.
Τις προάλλες δεν τα λέγαμε ή το ειδα στον ύπνο μου;
Αγορά αυτοκινήτου με τελική τιμή 40000€. ΛΤΠΦ 30000€ ( ξέρω ότι δεν βγαίνουν ορθά τα ποσά απλά τα στρογγυλοποιώ για δειυκόλυνση).
Από όσο καταλαβαίνω θα έχουμε απόσβεση 20000€ για έκαστο εκ των 2 ετών. Η επιπλέον απόσβεση 50% (λέγε 10000€ για διευκόλυνση) θα είναι για κάθε ένα έτος ή συνολικά στην διετία; Δλδ θα έχουμε 30000€ απόσβεση σε κάθε έτος ή 25000€;
-
Αφού δεν περνάς τα 40.000 ΛΤΠΦ
Παρόλα αυτά, αν κατάλαβα σωστά αυτό που θες να πεις, ναι ανα έτος.
Edit... μισό.....άλλο κατάλαβα. Όχι όλο το ποσο θα μοιραστεί
-
Άσχετο έχεις καμία σχέση με τον Νίο από το Μάτριξ;;;
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης