-
@piliourits: Για να δικαιολογήσεις γιατί δεν θεωρείς πιο ποιοτικό το Golf του χρεώνεις κάποια ελαττώματα προηγούμενων γενιών, τα οποία πιθανολογείς ότι θα συμβούν και σε αυτό με την πάροδο του χρόνου και των χιλιομέτρων.
Δεν αμφιβάλω για την ποιότητα των golf αλλά πάντως γενικά τόσο τα παλιά όσο κ τα καινούργια, βγάζουν προβληματάκια. Φίλος με e-golf που το έχει ένα χρόνο δεν αντέχει άλλο (παρόλο που ειναι κ μέσα στην εγγύηση). Για τους παραπάνω λόγους κίόλας αποφεύγω το id3, παρόλο που μου αρέσει πολυ κ έχει κ καλή μπαταρία. Βέβαια με τα μέτρα τις κυβέρνησης κ υποχρεωτική αγορά των ηλεκτρικών στην εκπνοή των συμβολαίων των leasing, τα σχέδια άλλαξαν κ δεν ξέρω αν θα προχωρήσω στην αγορά δυστυχώς, αναμένω στις 20 Αυγούστου να μου δώσουν τιμές οι εταιρίες που κάλεσα για προσφορά...
-
@piliourits: Έχεις απόλυτο δίκιο ως προς το ότι η ποιότητα μπορεί να βρίσκεται σε πολλά πράγματα. Γι' αυτό κι εγώ διευκρίνισα από το πρώτο μου σχετικό ποστ ότι μιλάω για την απτή ποιότητα κατασκευής, η οποία μάλλον είναι και αυτή που οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται.
Όσον αφορά το Focus μου (mk3.5 1.5 TDCi), δεν θα το άλλαζα σε καμία περίπτωση με το αντίστοιχο Golf mk7 1.6 TDi (εκτός ίσως αν ήμουν στη Γερμανία κι έκανα 1000 Km την εβδομάδα στην Autobahn). Έχοντας οδηγήσει τέτοιο Golf πολλές φορές, το βρίσκω παντελώς αδιάφορο οδηγικά. Παρόλο λοιπόν που αναγνωρίζω ότι οι περισσότεροι θα το προτιμούσαν έναντι του Focus, για μένα η ποιότητα της μηχανολογικής εξέλιξης που έχει γίνει στο Focus σε κινητήρα, κιβώτιο, σύστημα διεύθυνσης, ανάρτηση και πλαίσιο είναι σημαντικότερη από την ποιότητα σε υλικά, φινίρισμα, ηχομόνωση και απομόνωση από το περιβάλλον που έχει το Golf.
-
@bekiaris: Αν επιτρέπεται, τι προβλήματα έχει ο φίλος σου με το e-Golf; Το έχει η αδελφή μου ως company car εδώ και λίγους μήνες. Τι να περιμένει;
-
@bekiaris: Αν επιτρέπεται, τι προβλήματα έχει ο φίλος σου με το e-Golf; Το έχει η αδελφή μου ως company car εδώ και λίγους μήνες. Τι να περιμένει;
Εχει αντιμετωπίσει προβλήματα με την τροφοδοσία ρεύματος του ηλεκτροκινητήρα καθώς επίσης κ με το λογισμικό, νομίζω έχει κάνει δύο Updates, ενώ ταυτόχρονα έχει αντιμετωπίσει κ θέματα στο εσωτερικό πχ με τα παράθυρα, νομιζω κ ένα θέμα με τον αριστερό καθρέπτη. Ενδεχομένως επειδή η αδερφή σου έχει πιο πρόσφατο αυτοκίνητο να μην αντιμετωπίσει προβλήματα λογισμικού καθώς αυτά θεωρητικά έχουν διορθωθεί πλέον, γενικά όμως ο γνωστός μου ταλαιπωρήθηκε με τέτοια μικροπροβλήματα. Το e Up πάντως δεν έχει αναφερθεί να έχει ιδιαίτερα θέματα. Επίσης το e golf έχει σχετικά μικρή αυτονομία κ ακριβή τιμή, οπότε δεν ξέρω γιατί κάποιος να το πάρει, κ να μη πάει στο id3.
-
Πόσα χρήματα διαθέτεις; Φτάνεις στο μικρό Kona;
-
Πόσα χρήματα διαθέτεις; Φτάνεις στο μικρό Kona;
Μιλάμε πάντα μόνο για καινούργιο, δεν δίνω πάνω από 35. Για κάποιους κακεντρεχείς φίλους του φόρουμ, ενημερωτικά η μετοχή της tesla είναι στα 1887$, κ όπως είχα ήδη ενημερώσει, αν φτάσει τα δύο, ξεφορτώνω....ενημερωτικά απλά για τις φούσκες κ τα μπαλωνάκια ενός ανθρώπου που ξέρει να πηγαίνει κόντρα σε μεγάλα συμφέροντα, να ματώνει στις ζημιές κ να γίνεται πλουσιότερος... κ πάνω από όλα να χαρίζει σε εμάς τους απλούς πολίτες τεχνολογία κ καινοτομία μακριά από την παραδοσιακή βιομηχανία που έχει κουράσει με τα ίδια κ τα ίδια. Ελπίζουμε να βελτιώσει κ την ποιότητα κατασκευής των αυτοκινήτων κ σύντομα να βλέπουμε μόνο tesla https://www.protothema.gr/english-news/article/1035965/elon-musk-gains-8-billion-in-a-day-to-become-the-4th-richest-man-in-the-world/?utm_source=rss
-
Ε συγγνώμη, αν είναι να δώσεις 35 για Kona ή το ID3, πήγαινε στο πισωκίνητο Tesla M3 να βρεθείς μια δεκαετία μπροστά. 40 χιλιάρικα.
-
Ε συγγνώμη, αν είναι να δώσεις 35 για Kona ή το ID3, πήγαινε στο πισωκίνητο Tesla M3 να βρεθείς μια δεκαετία μπροστά. 40 χιλιάρικα.
Εννοούσα 35 με επιδότηση αρα να πέσω στο 30αρη. ξεφεύγω πολύ αν κ το tesla αξίζει τα λεφτά του...ίσως σε λίγα χρόνια καλά να είμαστε πρώτα, προέχουν άλλα τώρα.
-
https://www.marketwatch.com/story/tesla-stock-rallies-toward-2000-2020-08-20 Εγώ ότι είπα το έκανα... πλέον δεν ειναι λογιστική, ειναι υπόλοιπο στον λογαριασμό. Κ φυσικά ίσως βιάζομαι γιατί φαίνεται οτι έχει ψωμί η υπόθεση, απλά έμαθα στην ζωή να μην είμαι άπληστος, πολύ καλά κέρδη για μία μετοχή που πιστεύω ακόμα οτι έχει άνοδο. Περιμένω τα σχόλια των πανταχού short shellers που μιλάνε για φούσκες κτλ, φαντάζομαι τώρα ειναι η ιδανική στιγμή για να βγάλουν κέρδη. Εγώ ελπίζω πάντως η tesla να ήρθε για να μείνει, διότι βλέπω ειναι η μόνη εταιρία που καινοτομει.
-
Κοιτα καλο ειναι να παρακολουθεις την ετσιρια.
Περιμενουν ολοι το νεο pick up οπου μαλλον θα γινει χαμος, θα παρει τρομερη διαφημιση η υποθεδη....ισως τοτε κατα την διαφημιση να ξεφορτωσεις πριν ηρεμησουν τα πραγματα..
Αλλα δικα σου χρημστα....κανε τα οτι θελεις,
-
Γύρε, αν κατάλαβα καλά ο bekiaris, μόλις η μετοχή έπιασε τα δύο χιλιάρικα, πούλησε όπως είχε πει ότι θα κάνει. Καλοφάγωτα τα υπερκέρδη!
-
Γεια σας
Σκεφτόμουν και εγω για ηλεκροκίνητο αλλα ΔΕΝ ξέρω που να το φορτισω δεδομένο οτι δεν εχω αυλή σπίτι.
Ειμαι σε ιδιοκτητο σπίτι με προσοψη στο πεζοδρομιο και που και που μπορώ να το παρκάρω μπροστά από την πόρτα μου . Θεωρητικά μπορώ να πετάξω το καλώδιο να φορτίσει αλλά θα περνάει από το πεζοδρόμιο , άντε να κρέμεται στον αέρα στο δεντρο με μεχρι το αμάξι αλλά δεν νομίζω να επιτρέπετε , ασε που μπορει να περάσει κανεις και να παθει ηλεκτροπληξία.
Αρα μονόδρομος οι εξωτερικοί ταχυφορτιστές. Ειμαι Αθήνα και δεν έχω δει ούτε έναν!! Μπήκα στην εφαρμογή fortizo και πήγα οπως έδειχνε στην Ν.Φιλαφέλεφεια κοντά στην εθνική και ΔΕΝ υπήρχε τίποτα!.
Υπάρχει δικτυο φορτισης για οσους δεν φορτίζουν στο σπιτι?
Επίσης να ρωτήσω και για το κόστος. Συμφωνα με το fortozo θελει 2,5€ + 0,25€/λεπτό. Το ερώτημα είναι ποση ώρα θέλει φόρτιση? Πες οτι πέρνω το ποιο οικονομικό ηλεκρικό skoda citygo .
Αν θέλει 1 ωρα τότε θέλει 17,5€ για αυτονομία 200-250χιλ , δηλαδη 7€/100 χιλ. Αν ειναι ετσι τοτε γιατί να παρω ηλεκροκινητο και να μην παω σε Hybrid ή και σε diezel? Ποιο φθηνο βγαίνει. Ασε και το κοστος τη μπαταριες που ειναι μερικές χιλιάδες!
-
Χαχαχαχα
Συγνωμη αλλα γελασα τοσο δυνατα...εκει με το καλωδιο
ΧΑΧΑΧΑΧΑ
-
Γεια σας
Σκεφτόμουν και εγω για ηλεκροκίνητο αλλα ΔΕΝ ξέρω που να το φορτισω δεδομένο οτι δεν εχω αυλή σπίτι.
Με ΤΙΠΟΤΑ ηλεκτρικό εαν δεν μπορείς να φορτίζεις σπίτι σου. Στους ταχυφορτιστές έξω θα πληρώνεις πολύ ακριβά το ρεύμα (δεν συμφέρει με τίποτα), δεν ξέρεις εαν θα βρίσκεις και εαν σε βολεύουν εκεί που είναι και εαν φορτίζει συνέχεια σε ταχυφορτιστή μειώνει πολύ την ζωή της μπαταρίας. Εαν δεν μπορείς να φορτίσεις σπίτι σου, απλά ΞΕΧΝΑΣ το ηλεκτρικό, τουλάχιστον με την σημερινή κατάσταση.
-
-
Για δειτε λιγο....
https://getelectric.gr/erchontai-oi-pyrinikes-mpataries-ndb-poy-de-tha-chreiazontai-pote-fortisi/
Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει πολλές ανακοινώσεις 'μαγικών' τεχνολογιών για μπαταρίες, σε ποιο βαθμό αληθεύούν και κατά πόσο είναι εφαρμόσιμες θα δούμε... πάντως σε ορίζοντα 10-20 ετώ πιστεύω θα δούμε δραματικές αλλαγές, μακάρι και νωρίτερα αλλά δύσκολο...
-
-
Η ηλεκτροκίνηση δεν φαίνεται να χάνει πλέον σε κάτι από τα συμβατικά αρκεί να ξηλωθείς για αγορά αυτοκινήτου με μεγάλη αυτονομία. Ωστόσο, όσο τα τιμολογούν με premium επί των βενζινοκίνητων κατά το ποσό της εξοικονόμησης της βενζίνης στη δεκαετία δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση συμφέρουσα αγορά. Ποσό μάλλον αν αναλογιστεί κανείς την ταχύτατη απαξίωση τους καθώς βγαίνουν καλύτερες και φθηνότερες μπαταρίες.
-
Bασικά χάνει ακόμη σε πολλά: τεράστιο έλειμμα μοντέλων, αυτονομία, χρόνος ακινησίας μετά την εξάντληση της αυτονομίας προκειμένου να ξαναφορτίσει, διατηρησιμότητα της αυτονομίας με την πάροδο των ετών και πολλών χλμ., κόστος αντικατάστασης μπαταρίας, ρυθμός απαξίωσης με το χρόνο είναι μερικά που μου έρχονται πρόχειρα. Έχει να φάει πολλά καρβέλια ακόμη για να μην χάνει.
-
... κατά το ποσό της εξοικονόμησης της βενζίνης στη δεκαετία δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση συμφέρουσα αγορά. Ποσό μάλλον αν αναλογιστεί κανείς την ταχύτατη απαξίωση τους καθώς βγαίνουν καλύτερες και φθηνότερες μπαταρίες.
Καλά, εγώ διαφωνώ κάθετα για το αν ειναι συμφέρουσα η όχι αν κάνει κάποιος χιλιομτερα, κ αυτό βγαίνει πολύ απλά με χαρτί κ μολύβι. Συμφωνώ απόλυτα όμως στο γεγονός οτι η ευμετάβλητη τεχνολογία των μπαταριών βρισκεται σε πειραματικό στάδιο κ ενδεχομένως στο μέλλον να χαθεί μεγάλη αξία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, καθώς μπορεί να προκύψουν νέες μπαταρίες με ποιοτικότερα χαρακτηριστικά. Αυτό πρέπει να το σταθμήσει κάποιος στην αγορά του ηλεκτρικού.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης