-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και ένα ελικοδρόμιο χρειάζεται ώστε να μπορεί να προσγειωθεί ελικόπτερο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για διαφυγή . Και αυτό έχει έξοδα
Νομίζω ένα μέσο κόστος για φορτιστη κοστίζει όσο το αμάξι
Καλύτερα μεινετε με βενζινουλα πιο φτηνά έρχεται
Κακό χιούμορ, όταν ο μπεκιάρης έχει πληρώσει.
Και πιο κακό το χιούμορ, όταν συμβεί η στραβή.
Και επειδή ο Σπύρος ανέβασε απάντηση μάλλον σε άλλο θέμα ότι βάζει το ρεύμα στην σούκο της αποθήκης, αν δεν είναι δίπλα, θέλει μέτρα.
Επίσης δεν βάζουμε σούκο στις αποθήκες των πολυκατοικιών, μια απλή πρίζα με μικρό καλώδιο, γιατί έχουν συμβεί πολλά σε αυτές.
Καταψύκτες παρατημένοι για μήνες, που πήραν φωτιά, ο άλλος είχε κάνει εργαστήριο την αποθήκη και ενοχλούσε τους συγκάτοικους, έτσι γράφαμε στον κανονισμό, ότι η χρήση της αποθήκης ήταν αποθήκη απλή με ένα φώς και μια απλή πρίζα και εφ΄ όσον είχαν όλοι αποθήκες έπαιρναν όλες ρεύμα από το κοινόχρηστο.
Ετσι αποφεύγαμε τους έξυπνους που έκαναν την αποθήκη ξυλουργικό ή άλλο εργαστήριο, ή αποθήκευαν κατεψυγμένα μίας ταβέρνας.
Αυτά στις μονοκατοικίες μόνο, που η ευθύνη είναι ενός.
-
@dettol said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
δεν θυμαμαι καν απο που ξεκινησε αυτη η κουβεντα, αλλα νοημα δεν εχει. Α ναι θυμηθηκα, ξεκινησε πριν κανα 6μηνο που κοροιδευαμε τον κρουζερ για τα 3χιλιαρικα που ειχε πει οτι κοστιζει συνολικα το wallbox. Μας το κρατησε μανιατικο και εψαξε ευκαιρια να το αποδειξει
Και ως συνήθως το πέτυχε...
-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
δεν θυμαμαι καν απο που ξεκινησε αυτη η κουβεντα, αλλα νοημα δεν εχει. Α ναι θυμηθηκα, ξεκινησε πριν κανα 6μηνο που κοροιδευαμε τον κρουζερ για τα 3χιλιαρικα που ειχε πει οτι κοστιζει συνολικα το wallbox. Μας το κρατησε μανιατικο και εψαξε ευκαιρια να το αποδειξει
Στον κοσμο, καποιος καπου παντα εχει πληρωσει οτιδηποτε νουμερο. Απο αυτο, μεχρι ολα τα wallbox κοστιζουν τοσο απεχει πολυ. Φανταζομαι τα wallboxes που φορτιζουν citroen μεταφερουν ασυρματα το ρευμα και δεν χρειαζονται ουτε υδε ουτε αηδιες
-
Ο καθένας λειτουργεί όπως αυτός ορίζει, εγώ προσωπικά ακόμα και τώρα έχω άγχος το βράδυ στην φόρτιση μην συμβεί καμία στραβή και πάρει φωτιά το αυτοκίνητο στην φόρτιση, μόνο αμέλεια θα μπορουσα να χαρακτηρίσω που δεν έχω καλέσει τον εγκαταστάτη του συναγερμού για να μου βάλει και το σύστημα της πυρανίχνευσης για να ειμαι λιγο πιο χαλαρός. Δεν ειπε κανένας οτι η ηλεκτροκίνηση ειναι δωρεάν, ωστόσο η εγκατάσταση μπορει να χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, ειναι δεδομένο οτι αν έχεις ηλεκτρικό μακροπρόθεσμα θα κάνεις απόσβεση, ωστόσο πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας γιατί μπορει να βρεθείς και μπλεγμένος.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ο καθένας λειτουργεί όπως αυτός ορίζει, εγώ προσωπικά ακόμα και τώρα έχω άγχος το βράδυ στην φόρτιση μην συμβεί καμία στραβή και πάρει φωτιά το αυτοκίνητο στην φόρτιση, μόνο αμέλεια θα μπορουσα να χαρακτηρίσω που δεν έχω καλέσει τον εγκαταστάτη του συναγερμού για να μου βάλει και το σύστημα της πυρανίχνευσης για να ειμαι λιγο πιο χαλαρός. Δεν ειπε κανένας οτι η ηλεκτροκίνηση ειναι δωρεάν, ωστόσο η εγκατάσταση μπορει να χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, ειναι δεδομένο οτι αν έχεις ηλεκτρικό μακροπρόθεσμα θα κάνεις απόσβεση, ωστόσο πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας γιατί μπορει να βρεθείς και μπλεγμένος.
Ακριβώς και μην τους ακούς τους χαλαρούς, γιατί είναι αφελείς μέσα στην χαλαρότητα τους.
-
Στον κοσμο, καποιος καπου παντα εχει πληρωσει οτιδηποτε νουμερο. Απο αυτο, μεχρι ολα τα wallbox κοστιζουν τοσο απεχει πολυ. Φανταζομαι τα wallboxes που φορτιζουν citroen μεταφερουν ασυρματα το ρευμα και δεν χρειαζονται ουτε υδε ουτε αηδιες
Κακό χιούμορ και το δικό σου.
Αλλά εγώ λοιπόν συνεχίζω να προκαλώ να μου πείτε πόσο έχει κοστίσει ο φορτιστής, πάντα όμως σύμφωνα με την νομοθεσία.
Σας βάζω το χάλι που έκαναν λοιπόν σε δική μου πολυκατοικία φτιαγμένη πριν 20 χρόνια, όταν πέρσι έβαλαν ό,τι φτηνότερο υπήρχε από αέριο και έφτιαξαν αυτή την κακουγουστιά στην πρόσοψη.
Δεξιά της εισόδου, υπάρχει ντουλάπι που κρύβει τους μετρητές της ΔΕΗ, αλλά οι μετρητές του αερίου, ότι φτηνότερο βρέθηκε, μπήκαν πάνω στο τοιχείο, όπως να είναι.
Αν έμενα εκεί θα γινόταν χαμός, αλλά έχουν θέματα γενικά.
Τέτοιες λοιπόν εξυπνάδες δεν θα επιτρέψω να συμβούν εκεί που μένω.
Επειδή όμως το θέμα θα προκύψει κάποια στιγμή τα επόμενα χρόνια, θέλω να είμαι προετοιμασμένος.
Η κουβέντα είχε ξεκινήσει για το πόσο φτηνό είναι το ηλεκτρικό αμάξι και λέγαμε για το τέσλα που έκανε 35000, χωρίς να λέμε ότι έκανε συν 1000 για προετοιμασία και άλλα 9000 που θα τα πάρεις πίσω ΑΝ υπάρχουν λεφτά να δώσουν και προλάβεις, ενώ όπως είδαμε κάποιος που έγραψε εδώ δεν θα πρόλαβε και προφανώς και άλλοι δεν θα πρόλαβαν, συν το κόστος του φορτιστή που έλεγα για 2500 και έτσι τα λεφτά που θα έπρεπε να δώσει κάποιος ήταν 47500 και όχι 35000.
Τώρα λοιπόν καλό είναι η κουβέντα να συνεχίζεται σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε εικονικά.
-
Ο Γάτος είχε πει ότι οι δύο θέσεις που έχει βάλει στην πρασιά στην εταιρεία του, που έκανε και προστασία από βανδαλισμό, του κόστισε 5500 η μία.
Από εκεί ορμώμενος, είχα πει για 2500 για οικιακό, θεωρώντας λογικό να είναι η μισή τιμή.
Εκ των οποιων τα €3.000 ηταν για ην αντιβανδαλιστικη προστασια. Κατι που στο γκαραζ σου δεν το χρειαζεσαι.
-
Η κουβέντα είχε ξεκινήσει για το πόσο φτηνό είναι το ηλεκτρικό αμάξι και λέγαμε για το τέσλα που έκανε 35000, χωρίς να λέμε ότι έκανε συν 1000 για προετοιμασία και άλλα 9000 που θα τα πάρεις πίσω ΑΝ υπάρχουν λεφτά να δώσουν και προλάβεις, ενώ όπως είδαμε κάποιος που έγραψε εδώ δεν θα πρόλαβε και προφανώς και άλλοι δεν θα πρόλαβαν, συν το κόστος του φορτιστή που έλεγα για 2500 και έτσι τα λεφτά που θα έπρεπε να δώσει κάποιος ήταν 47500 και όχι 35000.
Τώρα λοιπόν καλό είναι η κουβέντα να συνεχίζεται σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε εικονικά.
Γενικότητες, οι περιπτώσεις ανθρώπων που δεν πήραν τα χρήματα ειναι ελάχιστες, ειναι η εξαίρεση και οχι ο κανόνας, εγώ τα πήρα σε 10 μήνες και 1 μήνας ήταν καθυστέρηση δική μου γιατί δεν είχα στειλει κατι δικαιολογητικά που χρειάζονταν το KH2, ενώ στο 3 έχουν γίνει αναφορές για 4 μήνες, και το ποσό αυξήθηκε κιόλας σε σχέση με το προηγούμενο. Επίσης, ως προς τα ηλεκτρικά, το όφελος δεν ειναι στην αγορά, αλλά στην χρήση, και προφανώς απαιτεί κάποιο ποσό για εγκατάσταση καθώς απαιτει ιδιωτικό χώρο φόρτισης, αν συνδυάζεται με φ/β, η απόσβεση εκτοξεύεται.... Το κόστος των service (εκτός ελαστικών) ειναι αισθητά μικρότερο. Οταν ένα οικογενειακό αυτοκίνητο κάνει πλεον περι τα 35k, δεν αντιλαμβάνομαι τι πάμε να συγκρίνουμε, ειδικα για κάποιον που κάνει χιλιόμετρα καρασυμφέρει, καθώς και η αίσθηση της οδήγησης (εντός πόλης) ειναι πολύ ανώτερη.
-
Νταξει βγάλτε ότι νούμερα θέλετε
Εγώ ξέρω ότι το 3,3 φωτοβολταϊκό μου στοίχισε 4500 ευρώ με μπαταρίες 6kwh, πίνακες και τα πάντα όλα, ο φορτιστής 0 ευρω καθώς μου δόθηκε με το αυτοκίνητο δωρεάν και η εγκατάσταση του 150 ευρώ για τα υλικά καθώς την έκανα μόνος μου
Το βράδυ κοιμάμαι σαν πουλάκι όταν φορτίζει το αμάξι, καμία αγωνία δεν έχω γιατί ξέρω ότι όλα έχουν γίνει προσεκτικά και ότι ο,τι στο καλό και να συμβεί στην χειρότερη περίπτωση θα πέσει μια ασφάλεια .
Δέχομαι ότι τα έξοδα για την εγκατάσταση του φορτιστή μπορούν να πάνε παραπάνω από 150 ευρώ ανάλογα την περίπτωση. Δέχομαι ότι δεν τον έχω νομιμοποιήσει ακόμα (αλλά 150-200 ευρώ το κόβω) αλλά το να λέμε ότι όλες οι εγκαταστάσεις θα πάνε 2000-2500ευρω απέχει παρασάγγας από την πραγματικοτητα. Μπορεί να είναι τόσο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Στις περισσότερες είναι πολύ λιγότερα
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Ο Γάτος είχε πει ότι οι δύο θέσεις που έχει βάλει στην πρασιά στην εταιρεία του, που έκανε και προστασία από βανδαλισμό, του κόστισε 5500 η μία.
Από εκεί ορμώμενος, είχα πει για 2500 για οικιακό, θεωρώντας λογικό να είναι η μισή τιμή.
Εκ των οποιων τα €3.000 ηταν για ην αντιβανδαλιστικη προστασια. Κατι που στο γκαραζ σου δεν το χρειαζεσαι.
Στην πιλοτή το χρειάζομαι ?
-
Εγώ ξέρω ότι το 3,3 φωτοβολταϊκό μου στοίχισε 4500 ευρώ με μπαταρίες πίνακες και τα πάντα όλα, ο φορτιστής 0 ευρω καθώς μου δόθηκε με το αυτοκίνητο δωρεάν και η εγκατάσταση του 150 ευρώ για τα υλικά καθώς την έκανα μόνος μου
Το βράδυ κοιμάμαι σαν πουλάκι όταν φορτίζει το αμάξι, καμία αγωνία δεν έχω γιατί ξέρω ότι όλα έχουν γίνει προσεκτικά και ότι ο,τι στο καλό και να συμβεί στην χειρότερη περίπτωση θα πέσει μια ασφάλεια .
Είχες επιδότηση στην μπαταρία είπες, οπότε τι παίζει πραγματικά ?
-
Εγώ ξέρω ότι το 3,3 φωτοβολταϊκό μου στοίχισε 4500 ευρώ με μπαταρίες πίνακες και τα πάντα όλα, ο φορτιστής 0 ευρω καθώς μου δόθηκε με το αυτοκίνητο δωρεάν και η εγκατάσταση του 150 ευρώ για τα υλικά καθώς την έκανα μόνος μου
Σε ΟΛΑ ΕΙΧΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ. Στις μπαταρίες ήταν 100% . Δεν έχω πει τίποτα διαφορετικό δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς
-
ο φορτιστής 0 ευρω καθώς μου δόθηκε με το αυτοκίνητο δωρεάν και η εγκατάσταση του 150 ευρώ για τα υλικά καθώς την έκανα μόνος μου
Το ότι σου δο΄θηκε ο φορτιστής δωρεάν, δεν λέει κάτι, θυμάμαι αρκετές προσφορές το 20 από εταιρίες που με αυτοκίνητο έδιναν και φορτιστή, και πάλι ένα κόστος υπάρχει, απλά ήταν προωθητική ενέργεια. Ο ίδιος πόσο κάνει να αγοραστεί τώρα? 150 ευρώ τι υλικά έβαλες? ο φορτιστής ειναι τριφασικός? πόσα μέτρα καλώδιο χρησιμοποιήσεις για τον φορτιστή και ποιας εταιρίας? τον έχεις δηλώσει στον ΔΕΔΔΗΕ? ποιο όχημα έχεις?
-
Σε ΟΛΑ ΕΙΧΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ. Στις μπαταρίες ήταν 100% . Δεν έχω πει τίποτα διαφορετικό δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς
η τιμη που εβαλες ηταν μετα η πριν την επιδοτηση?
-
Θα πρέπει λοιπόν να μας πεις ποιο ήταν το κόστος χωρίς επιδότηση, γιατί δεν υπάρχει πάντα, ούτε είναι για όλους η επιδότηση.
-
οιο ήταν το κόστος χωρίς επιδότηση, γιατί δεν υπάρχει πάντα, ούτε είναι για όλους η επιδότηση.
Ακριβώς, πλέο΄ν δεν υπάρχει επιδότηση στις μπαταρίες, αύτό ηταν για το προηγούμενο πρόγραμμα που πλέον δεν υπάρχει.
-
Δεν συμμετέχω άλλο στην παράνοια της συζήτησης με τον κρου
-
Στην πιλοτή το χρειάζομαι ?
Δεν ξερω, υποθετω εξαρταται απο την περιοχη κλπ. Εγω εδω που μενω δεν θα εκανα αντιβανδαλιστικη προστασια ουτε σε πυλωτη. Ασε που μια επιπλεον καμερα/ματι στον συναγερμο πιο φτηνα θα κοστισει.
-
Η δικη μου αποψη αν μενεις σε παλαιοτερη πολυκατοικια ουτε καν συζητηση για ακριβες εγκαταστασεις φορτιστες συννενοησεις με γειτονες κλπ εδω ειναι δυσκολο να συζητησεις για επισκευες και για την θερμανση σκεψου για ηλεκτρικα αυτοκινητα. Στις δικες μας πολυκατοικιες και στην γειτονια δεν εχει κανενας ηλεκτρικα.
Σε νεα κατασκευη εκει θα γινει προβλεψη με αμελητεο επιπλεον κοστος.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
ο φορτιστής 0 ευρω καθώς μου δόθηκε με το αυτοκίνητο δωρεάν και η εγκατάσταση του 150 ευρώ για τα υλικά καθώς την έκανα μόνος μου
Το ότι σου δο΄θηκε ο φορτιστής δωρεάν, δεν λέει κάτι, θυμάμαι αρκετές προσφορές το 20 από εταιρίες που με αυτοκίνητο έδιναν και φορτιστή, και πάλι ένα κόστος υπάρχει, απλά ήταν προωθητική ενέργεια. Ο ίδιος πόσο κάνει να αγοραστεί τώρα? 150 ευρώ τι υλικά έβαλες? ο φορτιστής ειναι τριφασικός? πόσα μέτρα καλώδιο χρησιμοποιήσεις για τον φορτιστή και ποιας εταιρίας? τον έχεις δηλώσει στον ΔΕΔΔΗΕ? ποιο όχημα έχεις?
Τα έχω γράψει όλα αυτά που λες σε παλαιότερα ποστ
Άσε τον φορτιστή απέξω. Όντως οι περισσότεροι δεν τον δίνουν.
Δεν τον έχω δηλώσει στον ΔΕΔΗΕ το έχω γράψει 5-6 φορές
Ο φορτιστής είναι μονοφασικος 7 Kw και αυτό το έχω γράψει πολλές φορές
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης