-
Χρήστο είπαμε ότι έφερα δύο τυχαία παραδείγματα. Μπορώ να σου φέρω πολλά ακόμη παραδείγματα μικρομεσαίων πολύ φθηνότερων, πολύ δυνατότερων και εξίσου ικανών.
Κατά τ' άλλα τη θεωρητική αξιοπιστία της Mazda, πόσο παραπάνω είσαι διατεθειμένος να την πληρώσεις; Και λέω θεωρητική, γιατί στατιστικά είναι σίγουρα από τις πλέον αξιόπιστες εταιρίες. Πρακτικά όμως, το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου που θα αγοράσεις. Και αυτή είναι λαχείο. Με βελτιωμένες πιθανοτητες ως Mazda, αλλά δεν παύει να είναι λαχείο, όπως όλα τα αυτοκίνητα.
-
Χαρη εχεις ξεφυγει πλεον... δεν ειπα οτι δεν ξερεις να διαβαζεις, ειπα οτι αυτα που λες για τα diesel (μετα απο παρατηρηση μου οτι χρειαζονται συνεχεις αλλαγες στις σχεσεις του κιβωτιου για να ακολουθησουν ενα ιδιας δυναμης βενζινοκινητο σε γρηγορη οδηγηση) δεν στεκουν συμφωνα με το διαγραμμα που εβαλες οπως επισης καο στην πρακτικη εμπειρια που εχουμε με τα diesel που οδηγουμε ολοι μας.
Τι ειναι ροπη και ιπποδυναμη γνωριζεις;;;; μαλλον γνωριζεις...αλλα παρ ολα αυτα λες οτι λες.
Μη συγκρινεις τις σπουδες σου με αυτα που λες για κινητηρες οταν δεν γνωριζεις. Μονος σου υποβαθμιζεις τον εαυτο σου.
Δεν θα σου δωσω αναφορα υπο αυτο το αθλιο υφος ανωτεροτητας του που σπουδασα. Μια χαρα πολυ καλο βιογραφικο εχω και ειμαι υπερηφανος.
-
Χρήστο, όπως σου απάντησα, κατά την προσωπική μου άποψη δεν αξίζει να πας σε 3άρι ντίζελ. Και για να είμαστε ειλικρινείς δεν αξίζει να πας σε κανένα 3άρι (ούτε βενζίνη) με τους κινητήρες και την τιμολόγηση που έχει, σε συνδυασμό με το ελληνικό φορολογικό σύστημα.
Σ'άμπα Θεσσ, αν δεν έχεις δαγκώσει τη λαμαρίνα με αυτό το αμάξι, και τα μετράς τα όβολα, δεν αξίζει να πας σε κανένα 3άρι, διάβασε ξανά την παράθεση. Εκτός αν θες να γίνεις δωρητής-ευεργέτης του δημόσιου ταμείου. Επίσης, ορθώς φοβάσαι για υποστήριξη. Η Μάζντα είχε ανέκαθεν 'πήλινα πόδια' στη χώρα μας.
Άμα έχεις λεφτά για τον ανεμιστήρα βέβαια, ΠΑΡΤΟ τώρα κι όλας. Και σε βενζίνη με 2.000 κυβικά, ε? All and all, ή το καίμε ή όχι το χαρτί. Αλλιώς, στρίψε όσο είναι νωρίς...
-
@Dstou τα λες πολύ σωστά και εσύ και ο Χάρης. Γι'αυτό δεν ξαναμίλησα. Όχι λεφτά για πέταμα δεν εχω, ούτε σκοπό να γίνω χορηγός του κράτους. Θέλω να πάρω ένα all-around οικογενειακό όχημα, το οποίο θα κρατήσω 15 χρόνια όπως το Octavia5 που ήδη έχω, με απόλυτο ταβάνι τα 30.000€.
Μάλλον πρέπει άμεσα να ξεκολλήσω από το 3 αρχικά. Μετά να βάλω νερό στο κρασί μου απέναντι σε εταιρείες που ήθελα να αποφύγω (Vag, Renault, Ford) εξαρχής. Έπειτα σίγουρα να περιμένω αντίστοιχη εποχή 2021 που θαρθει Ελλάδα το νέο 308, εφόσον είμαι ικανοποιημένος από το υπάρχον πλην χώρων. Το επόμενο λένε θα εξαλείψει αυτό το μεγάλο μείον που είχε στους πίσω χώρους. Αλλιώς sw. Μέχρι τότε πολλά ακόμα μοντέλα θα έχουν ανανεωθεί. Χρόνο έχω...
-
Sabas κατά τη γνώμη μου στο ερώτημα 'mazda 3 αξίζει τα λεφτά του;;;;;' η απάντηση μου είναι ναι κυρίως για το skyactiveX. Το plus είναι κάτω από 30 χιλιάρικα και ο εξοπλισμός του είναι πλήρης και κάτι παραπάνω. Η ποιότητα στο εσωτερικό είναι εξαιρετική και το αυτοκίνητο μέσα έξω σου μιλάει στη καρδιά.... 180 αλόγατα με πολύ καλή κατανάλωση για βενζίνη σε αυτή την ιπποδύναμη και αποτελέσματα σε CO2 που κάνουν τους αντίστοιχους diesel να κοκκινίζουν. Αν βγει αξιόπιστο μοτέρ θα μιλάμε για τεράστιο βήμα τη τεχνολογία των μαζικής παραγωγής ΜΕΚ. Το θέμα είναι η ελληνική φορολογία, όχι το αυτοκίνητο. Τα 29 κάτι που πληρώνεις με τα σημερινά επίπεδα τιμών των αυτοκινήτων τα αξίζει. Για βάλε σε αυτοκίνητο βενζίνη 180 ps τον εξοπλισμό που έχει η plus (full led, HUD, 18'' ζάντες, κάμερα οπισθοπορείας, navi, αισθητήρες μπρος πίσω, blind spot assist, της παναγιάς τα μάτια σε ηλεκτρονικά...) και θα δεις ότι όλα κάπου εκεί φτάνουν. Το τυράκι είναι ότι τα άλλα έχουν και εκδόσεις πολύ πιο γυμνές και ξεκινάνε από πολύ χαμηλότερα. Αλλά αν μπεις στο 3 τα άλλα σου φαίνονται πολύ ¨'φτηνά' ακόμα και κάτι premium...
εν κατακλείδι: εγώ κοιτάζω κάθε μέρα τον κουμπαρά με το σφυρί στο χέρι αλλά είμαι καμμένος με τα δίλιτρα και φυσάω και το γιαούρτι ...
-
@Elplat τα είπες όλα φίλε. Δεν το συζητώ ότι το αμάξι είναι φοβερό. Προφανώς και ως Skyactive X αξίζει αλλά είπαμε, εφορία..
Σκεφτόμουν το μεσημέρι που ξάπλωσα ότι και πες πως καταργεί η παρούσα κυβέρνηση τεκμήρια και φόρο πολυτελείας. Τους εμπιστεύεσαι για τα επόμενα 15 χρόνια; Άσε απαντάω μόνος μου. Όχι βέβαια! Όποτε δυστυχώς αντίο Mazda3 και νερό στο κρασί μας όλοι...
-
Saba εγώ τώρα που έφαγα έχω όρεξη και ενεργεία για δευτερο γυρο.
Στα δέκα έτη ποσο παραπανω ευρω σ βγαίνει ο φορος;
Νομίζω βγαίνει 3,5 χήνες σε βάθος δέκα ετών.
Τεκμήριο έχεις περιθωριο ;
-
Πές ότι έχει
-
ωχ... μετά τα διαγράμματα ροπής θα βγουν και οι αναλογιστικές μελέτες
-
Κοίτα τεκμήριο λογικά έχω με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα περίπου 28.000€ και δύο σπίτια συν άλλο ένα όχημα (308 1.2Τ) αγορασμενο Δεκέμβριο του 2019. Ο φόρος πολυτελείας είναι 4400€ για τα επόμενα δέκα χρόνια. Δεν ξέρω τι ασφάλιστρα έχει το 2λιτρο. Έκανα μια online διαμόρφωση και μου έβγαλε γύρω στα 300€/εξάμηνο. Αν κοπεί ο φόρος πολυτελείας νομίζω άνετα πάω σε 2L...
-
Sabas, ο φόρος πολυτελείας είναι 440€ το χρόνο για 5 χρόνια και μετά πέφτει, αλλά δε θυμάμαι πόσο. Είναι 'κερατιάτικα' όμως ρε φίλε, αυτό είναι που με χαλάει. Αλλιώς όπως σου είπα είμαι με το σφυρί.....
-
Sabas, ο φόρος πολυτελείας είναι 440€ το χρόνο για 5 χρόνια και μετά πέφτει, αλλά δε θυμάμαι πόσο. Είναι 'κερατιάτικα' όμως ρε φίλε, αυτό είναι που με χαλάει. Αλλιώς όπως σου είπα είμαι με το σφυρί.....
Μιλάς μέσα στην ψυχή μου τώρα, δεν φαντάζεσαι. Κοίτα Α' εξάμηνο 2021 είμαι για το νέο όχημα, μέχρι τότε έχω άλλα. Ψύχραιμα λοιπόν, θα κάνω υπομονή και θα περνάω που και πού από την έκθεση να τρέχει λίγο σαλάκι. Εύχομαι και ελπίζω έως τότε η κυβέρνηση να έχει αποφασίσει κατάργηση φόρου πολυτελείας κάνοντας πράξη τα όσα έχει ήδη πει, να μας μείνει μια ασφάλεια (χαλάλι)....
Δεν ξέρω τι θα είναι το νέο 308 αλλά από τα τόσα οχήματα που δοκίμασα τελευταίους 3 μήνες σε κανένα μπαίνοντας μέσα δεν είπα 'εδώ είμαστεεεε' μέχρι το Mazda3...
Τις επόμενες ημέρες περιμένω τηλ απο τον πωλητή να το πάρω και td μόλις έρθει, μάλλον diesel από ότι μου είπε. Θα σας πω πως μου φάνηκε. Μέχρι τότε όνειρα υγρά και η 'απογερμανοποίηση' είναι κοντά...
-
@Harisma23 καμία αντίρρηση για το Leon είναι κυυκλί ζωγραφιστό και αν δεν μου κάνει σε χώρους ως hatch το sw είναι επίσης πανέμορφο. Αλλά είναι VAG και στο εσωτερικό του είναι όλα αφής. Δεν υπάρχει διακόπτης ούτε για τα φώτα ρε φίλε...
Να στο θέσω αλλιώς. Σε 10 χρόνια από σήμερα πιστεύεις οτι Mazda 3 και Leon θα είναι στην ίδια κατάσταση; Στο VAG αντι να βγάλουν νέα σειρά οχημάτων με μειωμένα ρίσκα αξιοπιστίας έβαλαν το δάκτυλο στην πρίζα βρεγμένο....
Η BMW1 εκτός του οτι δεν μου κάνει σε χώρους (wannabe οικογενειάρχης με παιδί εντός 2020 πρώτα ο θεός) έχει εκθετικά μεγαλύτερο κόστος διατήρησης όντας BMW. Μιλάω για ανταλλακτικα/service πέραν της αγοράς.
Ισχυει αυτο που γραφεις αλλα οι τιμες Μαζντα στην Ελλαδα ειναι ακριβες. Σε αλλη χωρα που με 25 χιλ ευρω περνεις CX-5 2.5 AWD με καλο εξοπλισμο εχει αλλες δυναμικες η αγορα συν βεβαια την αξιοπιστια και το χαμηλο κοστος χρησης. Μαλιστα το CX-30 πλησιαζει την τιμη του 5 ενω με καμμια δεν ειναι τοσο καλο.
Για μενα δικιο εχεις να λες για το Σεατ σε 10 χρονια αλλα οταν υπαρχει η Κορολλα υβριδικη σε λογικα χρηματα με καμμια δεν θα κοιταγα τα Μαζντα.
BMW ισχυει οτι η συντηρηση θα ειναι ακριβη εκτος και εχεις δικο σου μαστορι και ξερεις που μπλεκεις. Αλλα οπως ειπα αν θελεις μετπωλητικη αξια Κορολλα υβριδικη.
-
Sabas_Thess wrote:
@Harisma23 καμία αντίρρηση για το Leon είναι κυυκλί ζωγραφιστό και αν δεν μου κάνει σε χώρους ως hatch το sw είναι επίσης πανέμορφο. Αλλά είναι VAG και στο εσωτερικό του είναι όλα αφής. Δεν υπάρχει διακόπτης ούτε για τα φώτα ρε φίλε...
Να στο θέσω αλλιώς. Σε 10 χρόνια από σήμερα πιστεύεις οτι Mazda 3 και Leon θα είναι στην ίδια κατάσταση; Στο VAG αντι να βγάλουν νέα σειρά οχημάτων με μειωμένα ρίσκα αξιοπιστίας έβαλαν το δάκτυλο στην πρίζα βρεγμένο....
Η BMW1 εκτός του οτι δεν μου κάνει σε χώρους (wannabe οικογενειάρχης με παιδί εντός 2020 πρώτα ο θεός) έχει εκθετικά μεγαλύτερο κόστος διατήρησης όντας BMW. Μιλάω για ανταλλακτικα/service πέραν της αγοράς.
Ισχυει αυτο που γραφεις αλλα οι τιμες Μαζντα στην Ελλαδα ειναι ακριβες. Σε αλλη χωρα που με 25 χιλ ευρω περνεις CX-5 2.5 AWD με καλο εξοπλισμο εχει αλλες δυναμικες η αγορα συν βεβαια την αξιοπιστια και το χαμηλο κοστος χρησης. Μαλιστα το CX-30 πλησιαζει την τιμη του 5 ενω με καμμια δεν ειναι τοσο καλο.
Για μενα δικιο εχεις να λες για το Σεατ σε 10 χρονια αλλα οταν υπαρχει η Κορολλα υβριδικη σε λογικα χρηματα με καμμια δεν θα κοιταγα τα Μαζντα.
BMW ισχυει οτι η συντηρηση θα ειναι ακριβη εκτος και εχεις δικο σου μαστορι και ξερεις που μπλεκεις. Αλλα οπως ειπα αν θελεις μετπωλητικη αξια Κορολλα υβριδικη.
Ο άνθρωπος έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρεται για οδήγηση, τι υβριδικές Κορόλλες του λέμε..;
-
Ο Αλέξανδρος με πρόλαβε. Ναι είναι μια πικρή αλήθεια αυτό. Καλή χρυσή η Corolla αλλά είπαμε το 1.8 hybrid σέρνεται. Αν είναι να δώσω 30+ για 2L υβριδική πάω σε Skyactive X και είμαι αλλού. Συγνώμη αλλά Toyota όπως είναι σήμερα μόνο μετά την σύνταξη...
-
Τα έχω ξαναπεί, κάτοχος 12 χρόνια Mazda Mx5 NC 2.0 Sport.
Απίστευτη ικανοποίηση από την Mazda γενικότερα και εδώ και 3 μήνες κάθε μέρα βάζω στο google search 'Skyactiv X', 'Mazda CX-30' και φιλτράρω με 'αποτελέσματα τελευταίων 24 ωρών'. Σκέψου τι έχωδιαβάσει το τελευταίο τρίμηνο δηλαδή.
Γενικά έχω μεγάλο θέμα, το οποίο και διογκώθηκε όταν πήγα και είδα το CX-30 από κοντά, οπότε και έπαθα πλάκα από τον εξοπλισμό, την ποιότητα αλλά και την οδηγική ικανοποίηση που έλαβα με την οδήγησή του. Θεωρώ πραγματικά ότι τα 28.7Κ που κοστίζει το CX-30 (κάπου εκεί φαντάζομαι θα είναι και το 3άρι) είναι τρομερή τιμή. Αυτό δεν το καταλαβαίνει κάποιος που δεν έχει κοντινή επαφή με το αυτοκίνητο.
Είναι σε άλλη κατηγορία γενικά, πολύ premium. Σκέψου ότι είχα ανοιχτό Mazda για 12 χρόνια και δεν έκανε κιχ...
Εκεί που θέλω να καταλήξω όμως, είναι ότι σκέφτομαι 3 πράγματα:
-
Aftersales support, με εξαιρετικά μικρό δίκτυο και πιθανότατα μεγάλες καθυστερήσεις σε ανταλλακτικά αν πρόκειται για κάτι που δεν είναι 'πρώτης γραμμής'
-
Skyactiv X κινητήρας, απίθανη τεχνολογία με πολύ κατανάλωση χαμηλά, συμπαθητικό τράβηγμα (για κανένα λόγο 22.4κιλά ροπής στις 3Κ σαλ που λένε) αλλά και ξυράφι από τις 5 - 6.5Κ. Σε κάθε περίπτωση παραμένει νέα τεχνολογία και δεν ξέρω αυτό τι θα μπορεί να συνεπάγεται....
-
Τελευταίο και πολύ σημαντικό είναι η μεταπώληση, η οποία και λόγω των παραπάνω, δεν μπορεί να είναι και η καλύτερη δυνατή
Για τον λόγο αυτό, επειδή πλέον η αποκλειστική ικανοποίηση μόνο και μόνο από την οδήγηση δεν φτάνει για να υπερκαλύψει και άλλους παράγοντες (όπως οι παραπάνω), είπα να κοιτάψω και για τίποτα άλλο.
Ήμουν και πιθανώς ακόμα να είμαι στην θέση που είσαι κι εσύ, δηλαδή τέρμα κολλημένος με κάτι, αλλά προσπαθώ να δω τι θα μπορούσε να με κάνει να ξενερώσω μετά την αγορά και προσπαθώ να δω πως θα μπορούσα να το μετριάσω...
Δύσκολο εγχείρημα γενικά, αλλά τουλάχιστον σε στρέφει προς περισσότερες εναλλακτικές.
Edit: Μόλις τώρα είδα το σχόλιο σου για την Corolla. Πλέον εμένα η πρώτη μου επιλογή είναι το 2.0 CH-R. Ποτέ δεν το σκεφτόμουν, οπότε γενικά μην αποκλείεις τίποτα. Να τα κρατάς όλα ανοιχτά.
-
-
Καλημέρα. Στο προοίμιο συμφωνούμε απόλυτα. Στα 3 σχόλια σου περί Mazda θα σου πω ότι μόνο το after sales support με ανησυχεί ιδιαίτερα. Το Skyactive X και εγώ τον φοβάμαι, δεν θα τον ακουμπούσα. Ειλικρινά αν πήγαινα θα πήγαινα σε Skyactive G και ας χάνω σε επιδόσεις. Τίμιος θα είναι για τα 5 - 10 ταξίδια τον χρόνο που θα κάνω, αν κάνω. Πάντως σίγουρα ο G είναι καλύτερος σε επιδόσεις και από τον diesel της Mazda και από τον 1.8 hybrid της Toyota. Επίσης όντας καθαρά ατμοσφαιρικός mild hybrid νομίζω θα αντέξει απίστευτα στον χρόνο. Η μεταπώληση δεν με ανησυχεί τόσο γιατί όταν θα αλλάξω αμάξι θαναι για 15 χρόνια οπότε δεν έχω θέμα.
Όσον αφορά τα της Toyota τώρα. Καταρχάς εμένα το CHR δεν με χωράει και καλό θα ήταν αν είσαι πάνω από 1,75m, αν έχεις κιλά ή παιδιά να πας από κοντά να το δείς. Έχει κλειστοφοβικό χώρο πίσω. Μπροστά κοπάνας το κεφάλι σου με ελάχιστη κίνηση πλάγια αριστερά όπου έχουν βάλει χειρολαβή για κάποιον λόγο. Είναι φοβερά ποιοτικό για Toyota, πατάει καλά στον δρόμο και είναι καλύτερα ηχομονωμενο μετά το Facelift. Το 1.8 hybrid είναι μόνο για πόλη. Το 2.0L δεν το έχω οδηγήσει σε CHR που το έβαλε μετά το Facelift. Σε Corolla station ήταν τίμιο αν και λαχανιάζει εύκολα ψηλά και χωλαινει μετά τα 170. Το eCVT μουγκρίζει λιγότερο φυσικά από ότι στον 1.8 ενώ αν σε ενδιαφέρει έχει δυνατότητα ρυμούλκησης σαν 1.4 ατμόσφαιρα hatchback ήτοι 800 κιλά....
Τελος το τιμόνι του ειναι μέρα με την νύχτα σε σχέση με το ιαπωνικό παρελθόν αλλά δεν έγινε ξαφνικά ούτε Ford, ούτε Civic. Γενικά μην περιμένεις καμία ιδιαίτερη οδηγική απόλαυση από το 2.0L hybrid. Δες και κανένα youtube review...
ΥΓ: CHR 2.0L για να το πάρεις αντίστοιχα εξοπλισμένο με το 3 plus γνωρίζεις ότι θα φτάσεις στα 32.000€ έτσι; Ξαναλέω για Toyota 32000€ χωρίς ναναι 4κινητο Rav....
-
Ούτε δικαίωμα στο όνειρο...Δεν θα πάρουμε 2λιτρα ποτέ...
-
Ο Αλέξανδρος με πρόλαβε. Ναι είναι μια πικρή αλήθεια αυτό. Καλή χρυσή η Corolla αλλά είπαμε το 1.8 hybrid σέρνεται. Αν είναι να δώσω 30+ για 2L υβριδική πάω σε Skyactive X και είμαι αλλού. Συγνώμη αλλά Toyota όπως είναι σήμερα μόνο μετά την σύνταξη...
Δεν βλεπω πως ενα μπροστοκινητο Μαζντα 3 με ημιακαμπτο αξονα αναρτηση θα σου εκπληρωσει τα οδηγικα σου ονειρα...Κορολλα εχει ανεξαρτητη αναρτηση παντου. Μπρος ΜακΦερσον εχουν και τα δυο.
-
Καλημέρα. Στο προοίμιο συμφωνούμε απόλυτα. Στα 3 σχόλια σου περί Mazda θα σου πω ότι μόνο το after sales support με ανησυχεί ιδιαίτερα. Το Skyactive X και εγώ τον φοβάμαι, δεν θα τον ακουμπούσα. Ειλικρινά αν πήγαινα θα πήγαινα σε Skyactive G και ας χάνω σε επιδόσεις. Τίμιος θα είναι για τα 5 - 10 ταξίδια τον χρόνο που θα κάνω, αν κάνω.
Πάντως, έρχεται οσονούπω και skyactiv-G με 150hp (είδα σχετικό άρθρο προ 1-2 εβδομάδων στην Ιταλία).Το λέω για όποιον δε θέλει να πάει στον -Χ και θέλει -G με βελτιωμένες επιδόσεις σε σχέση με τον υπάρχων 122hp.Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση πως είναι αποφασισμένος τελεσίδικα για 3άρι.
Ούτε δικαίωμα στο όνειρο...Δεν θα πάρουμε 2λιτρα ποτέ...
Αν και το άρθρο είναι του 8/2019, δυστυχώς συμφωνώ κι εγώ ότι είναι μηδαμινές οι πιθανότητες κατάργησης των τεκμηρίων.
Το τρελό κι η νοσηρότητα που διακατέχει τις κυβερνήσεις και διάφορους παρατρεχάμενους σ'αυτή τη χώρα,είναι σε ένα σημείο του άρθρου,που λέει 'τα τεκμήρια «αποκάλυψαν» έξτρα εισοδήματα 6,7 δισ. ευρώ για 1.929.180 φορολογούμενους..'. Δηλ. επειδή κοπανάμε αυθαίρετα ένα τεκμήριο σ'ένα 1500άρη, 5800 ευρώ ή στον 2λιτρο 8800, σημαίνει κατά τους κυρίους ότι ο άλλος έχει τόσα έσοδα και για το αμάξι διαθέτει κάθε χρόνο 6000 ή 9000.Ο απόλυτος παραλογισμός! Απλά, έχουν βρει έναν εύκολο τρόπο κονόμας και δεν θέλουν να ξεβολευτούν..
Mazda 3 2019