-
Επειδή έχω οδηγήσει το G, χωρίς να είμαι ειδικός, έχω να πω ότι το αυτοκίνητο στο δρόμο φαινόταν εξαιρετικό (αν και η εμπειρία είχε τη διάρκεια ενός απλού td). Το όλο περιβάλλον γύρω από τον οδηγό όμως ήταν ακόμα καλύτερο. Απλά δεν ήθελα να βγω από το αυτοκίνητο. Το Corolla δεν το έχω οδηγήσει δεν μπορώ να πω κάτι. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των φίλων εδώ είναι πολύ καλό στο δρόμο. Στο εσωτερικό όμως, αν και πολύ καλό, δεν φτάνει το επίπεδο του 3. Όπως ούτε το 308 (το γλυκοκοίταζα και αυτό), το Focus, το Ceed, ούτε η νέα A Class που έχει η αδερφή μου. Δεν έχω μπει στο νέο άσσο της BMW.
Όταν λέω εξαιρετικό εννοώ στα πλαίσια ενός σβέλτου οικογενειακού hatch. Δε νομίζω ότι ούτε η ίδια η Mazda το πλασάρει σαν Ηοτ Hatch
-
Δεν πρόκειται ποτέ οι γρεφειοκράτες καρεκλοκένταυροι αυτού του κράτους να μας αφήσουν να χαρούμε αγορά αυτοκινήτου. Αρχίζω να κατεβαίνω από το σύννεφο. Εχω ξενερώσει τόσο που ακόμα και το 18αρι CHR Hybrid αρχίζει να μοιάζει λογική επιλογή (ευτυχώς όχι πρώτη) στο μυαλό μου.
Εύχομαι και ελπίζω η PSA να κάνει αξιόλογο το επόμενο 308. Μετά από εκεί το χάος. Είτε Leon Mild Hybrid και κάθε μέρα προσευχή πότε θα βγάλει πρόβλημα, είτε οδήγηση 70χρονου στα ταξίδια και Corolla/CHR 1.8 hybrid.
Μέστην απελπισία μου έκανα μέχρι διαμόρφωση Focus SW (για να πάρω 1.5 και οχι το 1000αρι) και για να το κάνεις αμάξι 32.000€+. Κόψανε την έκδοση titanium, οι άντε να μην πω πάλι και βγουν οι δικηγόροι τους και όλες οι εκδόσεις μέχρι Vingale δεν έχουν ούτε dual clima. Μετά μου λένε κάποιοι 'υπάρχουν επιλογές'. Εδώ είμαι όλος αυτιά να ακούσω τι δεν έχω ψάξει και συγνώμη που εκτροχιάζω το thread...
-
απολαυστικός όπως πάντα χαχα. άντε όταν αγοράσουμε να βγούμε καμία σαλονικα!
-
Είχα κατεβάσει τιμοκατάλογο πριν 20 μέρες (25-1-2020) με τιμές για κάποιες εκδόσεις του skyactive -g 150hp σε 3άρι και CX-30 και τώρα έχουν εξαφανιστεί από τον τιμοκατάλογο οι όποιες εκδόσεις του -g 150hp και για τα 2 μοντέλα!
Κάτι μου λέει πως μάλλον έχουν χάσει λίγο τη μπάλλα στην αντιπροσωπεία...
-
Το πρόβλημα είναι στον φόρο πολυτελείας και στο προβληματικό aftersales της Mazda, όχι στα άλογα του G. Προσωπικά αν λυνόταν με μαγικό τρόπο τα άλλα δύο θέματα δεν με χαλούσε καθόλου ο G/122...
-
Το πρόβλημα είναι στον φόρο πολυτελείας και στο προβληματικό aftersales της Mazda, όχι στα άλογα του G. Προσωπικά αν λυνόταν με μαγικό τρόπο τα άλλα δύο θέματα δεν με χαλούσε καθόλου ο G/122...
Σίγουρα,αυτά που αναφέρεις είναι δύο βασικά ζητήματα (και ιδίως το πρώτο). Αλλά αν είχα και την επιλογή για κάτι λιγότερο από 1000 ευρώ παραπάνω -όπως στην Ιταλία-, να διαλέξω σ' έναν γενικά πιο δοκιμασμένο κινητήρα από τον -x, αντί 122 τα 150 άλογα,θα τον προτιμούσα.
-
Σημασία έχει ότι τώρα εντός λογικής δεν μπορούμε να πάρουμε τίποτα και ψάχνουμε υποκατάστατα...
Ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά ελληνικό κράτος.
-
Εγώ μάλλον θα το τολμήσω για 2λιτρο πιστεύοντας ότι θα το φτιάξουν το 2021-22. Επειδή πρέπει να πάρω αυτοκίνητο άμεσα δεν θέλω να το φτιάξουν του χρόνου και να έχω μείνει με ένα αυτοκίνητο συμβιβασμού (Captur, 2008, Puma). Προτιμώ Japan, ανέκαθεν προτιμούσα. Το θέμα μου μάλλον πλέον είναι αν μένω σε Mazda ή θα βάλω ακόμα ένα Toyota δίπλα στο Yaris της γυναίκας...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχω τελειώσει με τα ψώνια!
-
Sabas_Thess wrote:
Ο Αλέξανδρος με πρόλαβε. Ναι είναι μια πικρή αλήθεια αυτό. Καλή χρυσή η Corolla αλλά είπαμε το 1.8 hybrid σέρνεται. Αν είναι να δώσω 30+ για 2L υβριδική πάω σε Skyactive X και είμαι αλλού. Συγνώμη αλλά Toyota όπως είναι σήμερα μόνο μετά την σύνταξη...
Δεν βλεπω πως ενα μπροστοκινητο Μαζντα 3 με ημιακαμπτο αξονα αναρτηση θα σου εκπληρωσει τα οδηγικα σου ονειρα...Κορολλα εχει ανεξαρτητη αναρτηση παντου. Μπρος ΜακΦερσον εχουν και τα δυο.
Το Megane RS του 2020 έχει ημιάκαμπτο, το i30 του 2008 έχει πολλαπλούς. Άρα με την δική σου λογική το Hyundai στρίβει καλύτερα...
-
Καλα arvani θα γινεις ο νεος star του forum μεχρι τοτε. Με το καλο ευχομαι
-
στο προβληματικό aftersales της Mazda
Δεν με έχει απασχολήσει κάτι. Ακόμα και όταν η μάρκα δεν είχε παρουσία στην Ελλάδα, τα ανταλλακτικά έρχονταν εντός μιας βδομάδας από την Αυστρία (παραγγέλνεις στον Βροχίδη έως την Τρίτη (τότε μπαίνει η παραγγελία στην Mazda Eastern Europe) και έρχονται την επόμενη Τρίτη). Υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 καλά συνεργεία Mazda στην πόλη μας και φυσικά ο Βροχίδης ως εξουσιοδοτημένος. Συμφωνώ στο ότι δεν έχει την εξειδίκευση του παλιού καλού Κασάμπαλη (για όποιον τον πρόλαβε) και φυσικά της ΕΛΜΑ. Δεν με προβλημάτισε όμως.
-
Δεν με έχει απασχολήσει κάτι. Ακόμα και όταν η μάρκα δεν είχε παρουσία στην Ελλάδα, τα ανταλλακτικά έρχονταν εντός μιας βδομάδας από την Αυστρία (παραγγέλνεις στον Βροχίδη έως την Τρίτη (τότε μπαίνει η παραγγελία στην Mazda Eastern Europe) και έρχονται την επόμενη Τρίτη). Υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 καλά συνεργεία Mazda στην πόλη μας και φυσικά ο Βροχίδης ως εξουσιοδοτημένος. Συμφωνώ στο ότι δεν έχει την εξειδίκευση του παλιού καλού Κασάμπαλη (για όποιον τον πρόλαβε) και φυσικά της ΕΛΜΑ. Δεν με προβλημάτισε όμως.
Καλημέρα Αλέξανδρε. Καλά ρε φίλε έχεις εμπειρία Mazda και μαφηνεις να βράζω στο ζουμί μου τόσες μέρες;! Νασαι καλά, πάει το ένα εμπόδιο...
Καμία άποψη θα μας πεις για το πώς βλέπεις το αμάξι ειδικά με τον G για εμάς τους 'καμμενους που φυσάμε και το γιαούρτι' ώστε να γίνεται 'απαγορευτικος' ο X;..
ΥΓ: Αν επιτρέπεται τι Mazda έχεις; Λογικά θα ξεκινάει από CX..
-
Εγώ μάλλον θα το τολμήσω για 2λιτρο πιστεύοντας ότι θα το φτιάξουν το 2021-22. Επειδή πρέπει να πάρω αυτοκίνητο άμεσα δεν θέλω να το φτιάξουν του χρόνου και να έχω μείνει με ένα αυτοκίνητο συμβιβασμού (Captur, 2008, Puma). Προτιμώ Japan, ανέκαθεν προτιμούσα. Το θέμα μου μάλλον πλέον είναι αν μένω σε Mazda ή θα βάλω ακόμα ένα Toyota δίπλα στο Yaris της γυναίκας.
Καλημέρα. Φίλε κανε την χάρη στον εαυτό σου και πάρε 3/CX30. Ειλικρινά ακόμα και το 2.0L Hybrid θα σε ξενερώσει. Είναι στημένο όλο το εγχείρημα για comfort και χαμηλές καταναλώσεις. Το CHR είναι κλειστοφοβικό κλουβί και η Corolla ST μια ταφόπλακα ακόμα και στην διάθεση για οδήγηση. Θα ξενερώσεις την ζωή σου. Το hatch με τους χώρους που έχει δεν είναι για 1ο όχημα καν.
Θα γίνω κουραστικός αλλά θα το επαναλάβω. Εχθές έπαιζα με τις διαμορφώσεις. Στο CHR 1.8 hybrid για να το κάνεις να βλέπεται, ήτοι C-Lub + tech pack, περνά τα 29 χαρτιά κατάλογο αλλά μιλάς για 30 χαρτιά κλειδί. 2L χτυπάς 32-33αρι για πλάκα. Είναι αμαρτία από τον Θεό ειλικρινά πάρε το X. Δεν γνωρίζω την τσέπη σου αλλά με αυτά τα λεφτά φτάνεις 3αρι Skyactive X με exclusive pack (νομίζω έτσι λέγεται το top και συμπεριλαμβάνει όλα τα προηγούμενα πακέτα εκτός auto).
Τι άλλο να πω δεν ξέρω. Σαν να παίρνω ποσοστά από την Mazda νιώθω. 1000 φορές πάνε πάρε i30 N 300ps τι να πω πλέον απελπίστηκα!
ΥΓ1: Μπορείς να πάρεις αμάξι που θα κάνει κεφάλια να γυρίζουν και θες να πάρεις αυτό που θα κάνει στομάχια να γυρίζουν.Την ξέρεις την παροιμία που λέει 'έχεις το μέλι στα δάκτυλα και δεν το γλείφεις', έτσι; Εσύ ρε φίλε πας με το αριστερό και τρως μπρόκολο..
ΥΓ2: Για να μην με παρεξηγήσεις και εσύ να σου πω ότι έχω τρελή άκρη να κάνω παπάδες after sales στην Toyota και με παρακαλάει να πάρω Toyota αλλά σφυρίζω αδιάφορα. Δεν βγάζω την ουρά μου απέξω...
-
wantone wrote:
Sabas_Thess wrote:
Ο Αλέξανδρος με πρόλαβε. Ναι είναι μια πικρή αλήθεια αυτό. Καλή χρυσή η Corolla αλλά είπαμε το 1.8 hybrid σέρνεται. Αν είναι να δώσω 30+ για 2L υβριδική πάω σε Skyactive X και είμαι αλλού. Συγνώμη αλλά Toyota όπως είναι σήμερα μόνο μετά την σύνταξη...
Δεν βλεπω πως ενα μπροστοκινητο Μαζντα 3 με ημιακαμπτο αξονα αναρτηση θα σου εκπληρωσει τα οδηγικα σου ονειρα...Κορολλα εχει ανεξαρτητη αναρτηση παντου. Μπρος ΜακΦερσον εχουν και τα δυο.
Το Megane RS του 2020 έχει ημιάκαμπτο, το i30 του 2008 έχει πολλαπλούς. Άρα με την δική σου λογική το Hyundai στρίβει καλύτερα...
Για να ρυθμισεις πολλαπλους θελει ψαξιμο γιατι στηριζονται σε πολλα σημεια, ενω ο ημιακαμπτος μονο σε 2 γιαυτο η Μαζντα τον εβαλε γιατι ειναι φθηνος και επηδη ειναι μικρη εταιρεια δεν εχουν χρονο/χρημα για πολλες δοκιμες. Το Χιουνται δεν ειναι ρυθισμενο καλα προφανως. Θελει και γνωσεις. Οσα αυτοκινητα ειχα απο το 1986 Πρισμα το 2002 147 το 2015 118 ειχαν καλυτερη αναρτηση με πολλαπλους οδηγικα και σε ανεση απο το 2000 VR6 που ειχε ημιακαμπτο. Στην πρωτη στροφη να παρεις με καποιες μικρες ανωμαλιες στο οδοστρωμα καταλαβαινεις την διαφορα αμεσως. Προφανω στο μεγα μειον ειναι οτι πολλαπλοι εχουν κοστος στην συντηρηση και στην κατασκευη τους. Οικονομικα Μακφερσον μπρος και ημιακαμπτος πισω ειναι δοκιμασμενη φθηνη λυση διαχρονικα αλλα οχι οδηγικα.
Επισης δειτε καποια βιντεο απο Αμερικη. Οι κινητηρες με απενεργοποιηση κυλινδρων εχουν προβληματα αξιοπιστιας και αυτοι της Μαζντα το ιδιο. Ο 180 θα πρεπει να αποριφθει μονο για αυτο περα απο την πιολυπλοκοτητα και τον φορο πολυτελειας.
-
Σε συνέχεια των ανωτέρω να σημειώσω ότι σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων έχουν και οι ecoboost της Ford αλλά και οι TSI του VAG...
Ευτυχώς ο Skyactive G δεν έχει τέτοιο σύστημα.
#diamonds_are_4_ever
-
Σε συνέχεια των ανωτέρω να σημειώσω ότι σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων έχουν και οι ecoboost της Ford αλλά και οι TSI του VAG...
Ευτυχώς ο Skyactive G δεν έχει τέτοιο σύστημα.
#diamonds_are_4_ever
https://insidemazda.mazdausa.com/the-mazda-way/technology/mazdas-new-cylinder-deactivation/
-
Ώπα λάθος μου. Ty για την διόρθωση Super@T. Κρίμα συν ένα '-'...
-
REALZEUS wrote:
Καλημέρα Αλέξανδρε. Καλά ρε φίλε έχεις εμπειρία Mazda και μαφηνεις να βράζω στο ζουμί μου τόσες μέρες;! Νασαι καλά, πάει το ένα εμπόδιο...
Καμία άποψη θα μας πεις για το πώς βλέπεις το αμάξι ειδικά με τον G για εμάς τους 'καμμενους που φυσάμε και το γιαούρτι' ώστε να γίνεται 'απαγορευτικος' ο X;..
ΥΓ: Αν επιτρέπεται τι Mazda έχεις; Λογικά θα ξεκινάει από CX..
Καλησπέρα Χρήστο,
Το αυτοκίνητο, ως Mazda, σίγουρα είναι πολύ ποιοτικό, καλόστριφτο, και αξιόπιστο. Το θέμα είναι αν μπορείς να 'συμβιβαστείς' με τις επιδόσεις του κινητήρα των μόλις 122 από 2000 κυβικά (και τα τεκμήρια, φόρος πολυτελείας κλπ). Αυτό μόνον εσύ μπορείς να το απαντήσεις για τον εαυτόν σου. Σίγουρα θα σε βοηθούσε αν το οδηγούσες ώστε να κρίνεις εμπειρικά και όχι στα χαρτιά.
Το δικό μου Mazda είναι παλιό, από την χρυσή εποχή της Mazda. Xedos 6 1600.
-
REALZEUS wrote:
wantone wrote:
Sabas_Thess wrote:
Για να ρυθμισεις πολλαπλους θελει ψαξιμο γιατι στηριζονται σε πολλα σημεια, ενω ο ημιακαμπτος μονο σε 2 γιαυτο η Μαζντα τον εβαλε γιατι ειναι φθηνος και επηδη ειναι μικρη εταιρεια δεν εχουν χρονο/χρημα για πολλες δοκιμες. Το Χιουνται δεν ειναι ρυθισμενο καλα προφανως. Θελει και γνωσεις. Οσα αυτοκινητα ειχα απο το 1986 Πρισμα το 2002 147 το 2015 118 ειχαν καλυτερη αναρτηση με πολλαπλους οδηγικα και σε ανεση απο το 2000 VR6 που ειχε ημιακαμπτο. Στην πρωτη στροφη να παρεις με καποιες μικρες ανωμαλιες στο οδοστρωμα καταλαβαινεις την διαφορα αμεσως. Προφανω στο μεγα μειον ειναι οτι πολλαπλοι εχουν κοστος στην συντηρηση και στην κατασκευη τους. Οικονομικα Μακφερσον μπρος και ημιακαμπτος πισω ειναι δοκιμασμενη φθηνη λυση διαχρονικα αλλα οχι οδηγικα.
Επισης δειτε καποια βιντεο απο Αμερικη. Οι κινητηρες με απενεργοποιηση κυλινδρων εχουν προβληματα αξιοπιστιας και αυτοι της Μαζντα το ιδιο. Ο 180 θα πρεπει να αποριφθει μονο για αυτο περα απο την πιολυπλοκοτητα και τον φορο πολυτελειας.
Αυτά που γράφεις δείχνουν άγνοια. Τα Mazda 3 στις πρώτες 3 γενιές τους είχαν πολλαπλούς, όπως έχουν και όλα τα μεγαλύτερα Mazda. Άρα και χρήματα και χρόνο και τεχνογνωσία έχουν για να τους ρυθμίσουν. Άλλωστε η Mazda, αν και σχετικά μικρή εταιρεία (δεν είναι δα και μεγέθους Lotus όμως) είναι κορυφαία εταιρεία στην μηχανολογία και την οδική συμπεριφορά των οχημάτων της, σε αντίθεση με την τεράστια Toyota. η οποία μέχρι πρότινος έβγαζε 'βάρκες'. Οι λόγοι που στο τελευταίο 3άρι μπήκε ημιάκαμπτος είναι κυρίως οικονομικοί, από την στιγμή που διαπίστωσαν ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν αλλοιώνεται.
Από εκεί και πέρα αφοριστικές απόψεις του στυλ 'οι πολλαπλοί δίνουν εξ' ορισμού καλύτερο αποτέλεσμα' είναι προφανώς λανθασμένες. Οι πολλαπλοί (όπως και κάθε άλλο σύστημα στην μηχανολογία) είναι απλώς το συστατικό, όπως τα υλικά στην μαγειρική. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από το τελικό πιάτο (το αυτοκίνητο) και εκεί την διαφορά την κάνει ο μάγειρας (η εταιρεία). Μπορεί ένας μάγειρας να χρησιμοποιεί τα ακριβότερα υλικά και το αποτέλεσμα να είναι κακό και ένας άλλος να βάζει απλά/φτηνά υλικά και να σου φτιάξει το καλύτερο πιάτο που έχεις φάει. Το παράδειγμα με το i30 και το Megane RS είναι ενδεικτικό!!!
-
Εχεις κολλησει στο megane rs...το οποιο ειναι και κουτσουρο...
Γενικα, δεν μιλαμε μονο σε απολυτους χρονους πιστας ή οδικης ευχαριστησης (υπαρατου) αλλα και σε συνολικη αισθηση ποιοτητας κυλισης οπως και τα χτυπηματα του ημιακαμπτου ή ταση αποσταθεροποοησης σε λακουβες στο εσωτερικο της στροφης κτλ.
Σαν αναρτηση και ακαμπτο αξονα να βαλεις μπορεις να εχεις κορυφαιου χρονους και οδηγικη απολαυση.
Δεν σου αρέσει Λαπάκο το RS, κανένα πρόβλημα, πάρε άλλο παράδειγμα. Η διαφορά είναι ελάχιστη και στο χρονόμετρο και στην αίσθηση:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/pollaploi-syndesmoi-vs-imiakamptoy-oli-i-alitheia
Mazda 3 2019