-
Και το κακό είναι ότι αυτά χτυπάνε πολύ στο μάτι του αγοραστή - χρήστη. Και δικαίως χτυπάνε.
-
@elteo said in Toyota Corolla 2019:
Και το κακό είναι ότι αυτά χτυπάνε πολύ στο μάτι του αγοραστή - χρήστη. Και δικαίως χτυπάνε.
Συμφωνώ, ειδικά στο test drive. Όταν το ζεις, κάποια πράγματα ειναι τελικά επουσιώδη αλλά στην 1η επαφή μετράνε.
-
Τίποτα δεν είναι επουσιώδες όταν παράλληλα γίνονται τεράστιες αυξήσεις. Εάν το αμάξι γίνοταν φθηνότερο τότε να το συζητάγαμε...
-
@stefan147 said in Toyota Corolla 2019:
Τίποτα δεν είναι επουσιώδες όταν παράλληλα γίνονται τεράστιες αυξήσεις. Εάν το αμάξι γίνοταν φθηνότερο τότε να το συζητάγαμε...
Για εμένα μιλάω. Εκτιμώ άλλα πράγματα στην καθημερινότητά μου από τα φωτιζώμενα διακοπτάκια (καλοδεχούμενα φυσικά) τα οποία τα εκτιμώ όσω ζω με ένα αμάξι. Στο TD υπάρχει και ο εντυπωσιασμός πάντα. Γενικά έχω αναβεωρήσει πολλά πράγματα για τα αμάξια από τότε που έκανα παιδί και ο χρόνος μου είναι ελάχιστος.
-
Καμία αντίρρηση. Απλά είναι οικονομοτεχνικό το θέμα. Δεν έχει να κάνει με προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις. Πληρώνεις περισσότερα για να πάρεις λιγότερα.
-
Καμία αντίρρηση. Απλά είναι οικονομοτεχνικό το θέμα. Δεν έχει να κάνει με προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις. Πληρώνεις περισσότερα για να πάρεις λιγότερα.
Δεν παίρνεις λιγότερα αυτό λέω. Παίρνεις περισσότερα εκεί που έχει ουσία και όχι σε μπιχλιμπίδια. Να το πω απλά: προτιμώ F/L με καλύτερο κινητήρα, αναρτήσεις και μηχανικά μέρη και χειρότερα μπιμπλίκια, παρά να έχω τα ίδια μηχανικά μέρη και περισσότερα φωτάκια, 3Δ μάσκα και φώτα και λοιπές βλακείες που μόνο εντυπωσιασμό προσφέρουν.
Ναι, ιδανικά τα θέλω όλα!! Αλλά εαν πρέπει να επιλέξω, προτιμώ την ουσία από τον εντυπωσιασμό.
-
Μα δε μιλάμε για μπλιμπλικια. Μιλάμε για τα αυτονόητα που είναι δεδομένα εδώ και 10ετιες στην αυτοκίνηση. Προφανως δε θα ενοχλούσε κανέναν να μην έχει ledομπαρα πχ κατά μήκος του αυτοκίνητου του. Κλάιν. Αλλά φωτιζόμενους διακόπτες που είχαν και στα 80ς ξέρω γω?
Επίσης οι αυξήσεις είναι τόσο μεγάλες που και πάλι δε δικαιολογούν τα επιπλέον που παίρνεις. +5Κ για 20 άλογα και μισό λίτρο χαμηλότερη κατανάλωση?
-
Επίσης οι αυξήσεις είναι τόσο μεγάλες που και πάλι δε δικαιολογούν τα επιπλέον που παίρνεις. +5Κ για 20 άλογα και μισό λίτρο χαμηλότερη κατανάλωση?
Όλα σχετικά ειναι. Εδώ είδαμε και 5 και 7.000 αυξήσεις για το ίδιο αμάξι με άλλα φώτα ή 3Δ μάσκα. Εννοώ ότι έχουμε δει και άλλα FL που δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικό αλλά οι αυξήσεις γίνονται κανονικά! Οπότε όπως τα αξιολογεί κανείς.
Και για να μην παρεξηγηθώ, όπως είπα (και το έκραξα και όταν έγραψα τις εντυπώσεις μου), το θεωρώ απαράδεκτο που τα αφαίρεσαν, δεν το συζητάω. Απλά λέω ότι προτιμώ εαν είναι να αφαιρέσουν κάτι, να κόψουν από εκεί και να προσθέσουν εκεί που έχει σημασία.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν παίρνεις λιγότερα αυτό λέω. Παίρνεις περισσότερα εκεί που έχει ουσία και όχι σε μπιχλιμπίδια. Να το πω απλά: προτιμώ F/L με καλύτερο κινητήρα, αναρτήσεις και μηχανικά μέρη και χειρότερα μπιμπλίκια, παρά να έχω τα ίδια μηχανικά μέρη και περισσότερα φωτάκια, 3Δ μάσκα και φώτα και λοιπές βλακείες που μόνο εντυπωσιασμό προσφέρουν.
Ναι, ιδανικά τα θέλω όλα!! Αλλά εαν πρέπει να επιλέξω, προτιμώ την ουσία από τον εντυπωσιασμό.
Η έλλειψη φωτιζομενων βασικών διακοπτών λειτουργίας είναι μεγάλο φάουλ όσο και να το στρογγυλεύεις. Μην τρελαθουμε τώρα. Τεράστια τσιπια για μένα.
-
@elteo said in Toyota Corolla 2019:
Η έλλειψη φωτιζομενων βασικών διακοπτών λειτουργίας είναι μεγάλο φάουλ όσο και να το στρογγυλεύεις. Μην τρελαθουμε τώρα. Τεράστια τσιπια για μένα.
Μα δεν διαφώνησα σε αυτό! Ο 1ος που το έκραξα ήμουν εγώ (αφού δεν το είχε οδηγήσει κανείς άλλος στο φόρουμ για να το δει), αφού το τσέκαρα επι τούτου στο test drive. Απλά προσωπικά θεωρώ άλλα πράγματα ακόμα μεγαλύτερες τσιπιές (π.χ. να βάζεις χειρότερη ανάρτηση και να αυξάνεις την τιμη) - καθαρά υποκειμενική άποψη βεβαίως.
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Κλείσε καλά το καπάκι και δεν παθαίνει τίποτα..
Ναι μία χαρά είναι οι τιμές στα υπόλοιπα, όσο για το λάδι γενικά έχουν ανέβει οι τιμές τους. Σήμερα έκανα σέρβις το Panda της γυναίκας σε εξειδικευμένο συνεργείο fiat (πρώην επίσημο) μου χρέωσαν 17€ το λίτρο για selenia 0-30 πρίν 2-3 χρόνια το έβρισκες 10-11 ευρώ το πολύ..Off topic, αλλά επειδή με ενδιαφέρει, σε ποιό συνεργείο πας το FIAT;
-
@ss_76 said in Toyota Corolla 2019:
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Κλείσε καλά το καπάκι και δεν παθαίνει τίποτα..
Ναι μία χαρά είναι οι τιμές στα υπόλοιπα, όσο για το λάδι γενικά έχουν ανέβει οι τιμές τους. Σήμερα έκανα σέρβις το Panda της γυναίκας σε εξειδικευμένο συνεργείο fiat (πρώην επίσημο) μου χρέωσαν 17€ το λίτρο για selenia 0-30 πρίν 2-3 χρόνια το έβρισκες 10-11 ευρώ το πολύ..Off topic, αλλά επειδή με ενδιαφέρει, σε ποιό συνεργείο πας το FIAT;
Ανδρεάδης στην Φρίξου απέναντι από το Φιξ κάποτε ήταν αντιπροσωπεία Φίατ.
https://maps.app.goo.gl/GpAcgQR85yT2ZdSJ7 -
Καλησπέρα παιδιά, εδώ και μερικές εβδομάδες διαπιστώνω οτι ανάβει η ένδειξη για τις πιέσεις των ελαστικών, μετά απο 1 εβδομάδα πέφτουν σε 1-2 λάστιχα το οποίο μου προκαλεί πολλή εντύπωση. Βάζω πάντα 0.15bar παραπάνω για να το τεστάρω και πάλι ξαναπέφτουν. Σίγουρα δεν χάνουν πολλή πίεση αλλά σταδιακή γιατί έλειψα 10 μέρες στις διακοπές και ενώ άναψε πάλι η ένδειξη, τα λάστιχα φαινόντουσαν εντάξει.
Τι ισχύει με την Τογιότα σε περίπτωση ζημίας στα ελαστικά; Πήρα τηλ αλλά μου τα μάσαγε αρκετά ο τεχνικός και δεν πολυκατάλαβα αν έχω κάποια κάλυψη ή όχι. Ένιωσα οτι απλά ήθελε να πάω εκεί και να μου ανακοινώσουν μετέπειτα ο,τι χρέωση θα έχω. Αναρωτιέμαι αν αξίζει να πάω για έλεγχο των ελαστικών στην αντιπροσωπεία (Γιαννίτσας) ή σε κάποιο συνεργείο ελαστικών όπως ο Χοιμές που έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Ποία είναι η γνώμη σας;
Αγορασμένο 1.8L Style ΗΒ Νοέμβρη του 2021 με μόλις 12.000 χιλιόμετρα εντός πόλης και την πρώτη φορά που έβγαλε την ένδειξη απλώς το έπλενα.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
-
@pashalisg said in Toyota Corolla 2019:
την πρώτη φορά που έβγαλε την ένδειξη απλώς το έπλενα.
Είναι λογικό να πέσει η πίεση σε ένα ζεστό ελαστικό αν κρυώσει.
Μετράς με κάποιο τρόπο την πίεση των ελαστικών ή μόνο με του βενζινάδικου; Είναι κρύα τα λάστιχα όταν το κάνεις;
Εγγύηση δεν ξέρω της Toyota τι καλύπτει, ίσως αν έχει κάποια το ελαστικό από τον κατασκευαστή του.
-
Όλο το καλοκαίρι οι ενδείξεις στο μαζντα μου ήταν 38psi.
Μόλις κρύωσε ο καιρός οι ενδείξεις είναι 35 πλέον.
Υποψιάζομαι ότι όσο θα πέφτουν οι θερμοκρασίες θα πρέπει να προσθέσω αέρα. -
@antonakis said in Toyota Corolla 2019:
την πρώτη φορά που έβγαλε την ένδειξη απλώς το έπλενα.
Είναι λογικό να πέσει η πίεση σε ένα ζεστό ελαστικό αν κρυώσει.
Μετράς με κάποιο τρόπο την πίεση των ελαστικών ή μόνο με του βενζινάδικου; Είναι κρύα τα λάστιχα όταν το κάνεις;
Εγγύηση δεν ξέρω της Toyota τι καλύπτει, ίσως αν έχει κάποια το ελαστικό από τον κατασκευαστή του.
Μόνο με του βενζινάδικου. Συνήθως βάζω 2.5 bar μπροστά και 2.3 πίσω, δλδ 0.2 απο το προτεινόμενο και μετά απο μερικές ημέρες βγάζει την ένδειξη ξανά. Μου φαίνεται υπερβολικό να χάνει τόσο πολύ αν κ είδα μειωμένες πιέσεις και στα 2. Και εννοείται πάντα κρύα τα λάστιχα.
Δεν έχω θέμα να ρίξω έναν τυπικό έλεγχο, απλώς δεν ξέρω αν αξίζει η αντιπροσωπεία ή ένα καλό συνεργείο ελαστικών.
Όσοι έχετε το ίδιο μοντέλο, πόσο αέρα βάζετε;
-
Μόνο με του βενζινάδικου
Έχω πολύ κακή εμπειρία με αέρα απο βενζινάδικο - το μανόμετρο είχε χάσει την βαθμονόμησή του και έδειχνε ότι να 'ναι σε σχέση με την πραγματική πίεση που έδειχνε το TPMS. Έκτοτε έχω πάρει ηλεκτρική τρόμπα και η πίεση των ελαστικών μου είναι ολόσωστη.
In other news, παρατήρησα ότι άλλαξε το status του campaign για την ανάκληση του DCM. Έχετε προχωρήσει με την αναβάθμιση;
-
@denexo said in Toyota Corolla 2019:
Μόνο με του βενζινάδικου
Έχω πολύ κακή εμπειρία με αέρα απο βενζινάδικο - το μανόμετρο είχε χάσει την βαθμονόμησή του και έδειχνε ότι να 'ναι σε σχέση με την πραγματική πίεση που έδειχνε το TPMS. Έκτοτε έχω πάρει ηλεκτρική τρόμπα και η πίεση των ελαστικών μου είναι ολόσωστη.
In other news, παρατήρησα ότι άλλαξε το status του campaign για την ανάκληση του DCM. Έχετε προχωρήσει με την αναβάθμιση;
Κάτι σαν αυτό;
-
Κάτι σαν αυτό;
Υπερβολικά ακριβή χωρίς λόγο. Κι εγώ μια Xiaomi έχω. (Συμφωνεί απόλυτα με τους αισθητήρες του αυτοκινήτου).
Μια που έλεγξα αέρα στην αρχή του καλοκαιριού. Μια τώρα που έπεσαν λίγο οι θερμοκρασίες και συμπλήρωσα λίγο. -
@antonakis said in Toyota Corolla 2019:
Υπερβολικά ακριβή χωρίς λόγο. Κι εγώ μια Xiaomi έχω.
Θα συμφωνήσω. Εγώ πήρα αυτή Μαζί με αυτόν τον αντάπτορα την έχω κάνει φορητή συνδέοντάς της στο jump starter
Toyota Corolla 2019